Νέα

Αθήνα vs Επαρχία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΑΘΗΝΑ Η ΕΠΑΡΧΙΑ?

• Αθήνα

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Επαρχία

Ψήφοι: 3 75,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Επαρχια και παλι επαρχια.Δεν το συζηταω. :grin:

SMOKER

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
.....οταν λεμε επαρχεια τη ενοουμε ? ... οτιδιποτε ΔΕΝ ειναι αθηνα ? .......γιατι και εμεις εδω σαΛΛΛονικα  ευτιχως ΔΕΝ ειμαστε αθηνα ...ειμαστε επαρχεια? .....

...γενικα οπουδιποτε αλλου  εκτος αθηνας ειναι καλιτερα..

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
.....οταν λεμε επαρχεια τη ενοουμε ? ... οτιδιποτε ΔΕΝ ειναι αθηνα ? .......γιατι και εμεις εδω σαΛΛΛονικα  ευτιχως ΔΕΝ ειμαστε αθηνα ...ειμαστε επαρχεια? .....

...γενικα οπουδιποτε αλλου  εκτος αθηνας ειναι καλιτερα..

Kαλά αυτό μην το ψάχνεις είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχουμε δήθεν <<συμπρωτεύουσα>> και μαλακίες.. :jerking: :jerking:

brdlust

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
12
Πόντοι
5.760
Kαλά αυτό μην το ψάχνεις είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχουμε δήθεν <<συμπρωτεύουσα>> και μαλακίες.. :jerking: :jerking:

Ναι ρε φίλε... Αυτός ο θεσμός υπάρχει μόνο στα καθ' ημάς...

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Επαρχια και παλι επαρχια.Δεν το συζηταω. :grin:
Για πες μας μερικά καλά της επαρχίας.. Οχι όμως παπαριές του τύπου καθαρός αέρας... Υπάρχουν δουλειές? Υπάρχει εκπαίδευση? Υπάρχει περίθαλψη? Είναι εύκολη η αγροτική ζωή? Είναι τα νερά ποτσιτικά ή όχι καθαρά? Εχει δρόμους καλούς? Πάνε τακτικά πλοία στα νησιά με φθηνά ειστήρια? Εχει πολιτιστική ζωή? Δεν σε κουτσομπολεύει το χωριό ή ο διπλανός? Έχει διατηρηθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική (για να μην ξεχνάμε και την αισθητική.. Η μήπως είναι φθηνότερη η ζωή? Εκτός κι αν δεν εννοείς χωριά και ύπαιθρο αλλά πόλεις ή κωμοπόλεις που η συντριπτική πλειοψηφία τους ασιθητικά και οικιτιστικά είναι σαν τουρκομαχαλάδες.. Αυτά είναι μερικά... υπάρχουν και άλλα πολλά. Μην τρελλενόμαστε λοιπόν... με την επαρχία και τόσο. 

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Οριζω τον καλυτερο συνδιασμο κατ εμε:

1) πολη λιγων δεκαδων χιλιάδων κατοίκων, που εχει ολα τα πλεονεκτηματα της πολης
2) παραλιακη, αρα εχεις θαλασσα
3) Εχει και ολα τα καλα της επαρχιας (κηπος, κοτες, αυγα ολα τα σχετικα..) και
4) ολες οι δημοσιες υπηρεσιες, τραπεζες, δουλειες ειναι σε ενα κυκλο με ακτινα 1500 μετρα, αρα πας με τα ποδια ευκολα
  γρηγορα απλα, δε σου βγαινει η παναγια και δε χρειαζεσαι 4 ωρες στους δρομους καθε μερα.

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Για πες μας μερικά καλά της επαρχίας.. Οχι όμως παπαριές του τύπου καθαρός αέρας... Υπάρχουν δουλειές? Υπάρχει εκπαίδευση? Υπάρχει περίθαλψη? Είναι εύκολη η αγροτική ζωή? Είναι τα νερά ποτσιτικά ή όχι καθαρά? Εχει δρόμους καλούς? Πάνε τακτικά πλοία στα νησιά με φθηνά ειστήρια? Εχει πολιτιστική ζωή? Δεν σε κουτσομπολεύει το χωριό ή ο διπλανός? Έχει διατηρηθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική (για να μην ξεχνάμε και την αισθητική.. Η μήπως είναι φθηνότερη η ζωή? Εκτός κι αν δεν εννοείς χωριά και ύπαιθρο αλλά πόλεις ή κωμοπόλεις που η συντριπτική πλειοψηφία τους ασιθητικά και οικιτιστικά είναι σαν τουρκομαχαλάδες.. Αυτά είναι μερικά... υπάρχουν και άλλα πολλά. Μην τρελλενόμαστε λοιπόν... με την επαρχία και τόσο. 

Τα παντα ειναι καλυτερα απλα.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Προσωπική άποψη ΔΕΝ έχω, γιατί μεγάλωσα κ ζω σε μεγάλη πόλη... ΑΛΛΑ από φίλους-γνωστούς που κάποια στιγμή το πήραν απόφαση κι έφυγαν στην επαρχία... αν και στην αρχή δυσκολεύτηκαν, μετά από λίγο καιρό απ' όλους ΜΟΝΟΝ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΥΩ! Είναι δε φορβερό, το γεγονός ότι ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (στις εκπτώσεις κλπ)...
Η ουσία, νομίζω ότι τελικά έγκειται στην επαγγελματική αποκατάσταση... ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ... η ποιότητα ζωής στην επαρχία είναι 100 φορές καλύτερη απ' ότι στην σύγχρονη Αθήνα...

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.584
Πόντοι
4.615
Οριζω τον καλυτερο συνδιασμο κατ εμε:

1) πολη λιγων δεκαδων χιλιάδων κατοίκων, που εχει ολα τα πλεονεκτηματα της πολης
2) παραλιακη, αρα εχεις θαλασσα
3) Εχει και ολα τα καλα της επαρχιας (κηπος, κοτες, αυγα ολα τα σχετικα..) και
4) ολες οι δημοσιες υπηρεσιες, τραπεζες, δουλειες ειναι σε ενα κυκλο με ακτινα 1500 μετρα, αρα πας με τα ποδια ευκολα
   γρηγορα απλα, δε σου βγαινει η παναγια και δε χρειαζεσαι 4 ωρες στους δρομους καθε μερα.
Μία τέτοια περιγραφή επαρχιακής πόλης όπως αυτή του φίλου Ιπτάμενου είναι ιδανική θα έλεγα. Δεν λέω ότι η ζωή στην επαρχία δεν έχει καλύτερη ποιότητα από εκείνη της Αθήνας, αυτό είναι αναντίρρητο. Από την άλλη πλευρά, έχει ζήσει κανένας σε μέρος με 1.000 κατοίκους; και να είναι μακριά από μεγάλη επαρχιακή πόλη; και να είναι νέος και ελεύθερος; ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω την άποψή του, γιατί εγώ που έχω ζήσει, τα μόνα καλά που βρήκα ήταν ότι σε ένα λεπτό ήμουν όπου ήθελα και εύρισκα αμέσως να παρκάρω. Από εκεί και πέρα το χάος..... Τα αρνητικά;
1)Κουτσομπολιό. Δεν μπορούσες ούτε να κλ..εις μετά συγχωρήσεως, όλοι το μαθαίναν και το έκαναν βούκινο.
2)Έλλειψη γυναικών. Έπρεπε να έχεις καμία γίδα ή κανέναν κορμό δέντρου για να εκτονώνεσαι.
3)Έλλειψη διασκέδασης. Τα ίδια και τα ίδια μαγαζιά, με τους ίδιους ανθρώπους συνέχεια στις ίδιες θέσεις να λένε τα ίδια απολύτως πράγματα. Και η αναλογία αντρών- γυναικών στα μαγαζιά 80-20, με τις 19 από τις 20 παντρεμένες, αρραβωνιασμένες ή δεσμευμένες.
Και αυτά τα αρνητικά όσο πιο συνοπτικά γίνεται τα περιγράφω. Εάν κάποιος πάει σε τέτοιο μέρος, ανύπαντρος και νέος, και την καταβρεί, εγώ του βγάζω το καπέλο.

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Καλησπέρα...ανοίγω ένα καινούριο thread με ψηφοφορία και θέλω τη συμμετοχή και τη γνώμη όλων.

Που κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερα να μένεις (μόνιμα σήμερα?)Στην Αθήνα? ή σε μια επαρχιακή πόλη 50-100 χιλιάδων κατοίκων π.χ. Βόλο,Λάρισα ,Λαμία κ.α.

Απαντήστε με βάση...ποιότητα ζωής,εύρεση εργασίας, ποικιλία γκόμενων κ.α. κριτήρια

π.χ. μια επαρχιακή πόλη προσφέρει εργασία σε κάποιον που έχει σπουδάσει?

είναι εύκολο να βρείς καμιά γκομενίτσα καλή στην  επαρχιακή πόλη ή είναι πολύ κλειστή η κοινωνία...και μόνο μέσω γνωστών?

απο την άλλη όμως η Αθήνα σου προσφέρει μια ζωή ποιότητας? ή μόνο άγχος στη καθημερινή κίνηση, άγχος μη σε κλέψουνε....καυσαέρια κ.λ.π.?

περιμένω απόψεις.....βάζω και ψηφοφορία

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Σίγουρα η ζωή στις μεγαλουπόλεις κ ειδικά στην Αθήνα έχει γίνει ανυπόφορη για τους περισσότερους...
Νομίζω όμως ότι η επιλογή της επαρχίας, εξαρτάται ΠΟΛΥ από το επάγγελμα που κάνει ο καθένας... σε συνδυασμό με το αν έχει "δεσμούς" με την περιοχή (π.χ. καταγωγή, συγγενείς) κλπ...

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
έχω ζήσει και στην επαρχία 3 χρόνια (εργαζόμενος, όχι φοιτητης και μαλακίες), η σύγκριση με τη ζωή στην Αθήνα είναι δύσκολο να γίνει και εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Η Αθήνα προσφέρει ανωνυμία πολύ βασικό ενώ στην επαρχία μετά από λίγο καιρό σε ξέρουν και οι πέτρες. Οικονομικά τα βγάζεις πιο άνετα στην επαρχία στάνταρ και έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ας δουλεύεις τις ίδιες ώρες με την Αθήνα. Αν έχεις οικογένεια η επαρχία είναι καλύτερη αν είσαι εργένης, έχεις και φράγκα, και γουστάρεις διασκέδαση και πουτάνες τότε στην Αθήνα περνάς καλύτερα. Εγώ στη φάση που είμαι πιστεύω ότι στην επαρχία είναι καλύτερα 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786
Αν έχει παιδιά καλύτερα είναι, όπου μένει η πεθερά σου. Αλλιώς όσο φτάνουν τα λεφτά σου. Άρα και Ν. Υόρκη ακόμη καλύτερα είναι...

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ειχα ανοιξει το ιδιο θεμα παλαιοτερα....

Σωστά, συγχωνεύτηκαν!

Καλησπέρα...ανοίγω ένα καινούριο thread με ψηφοφορία και θέλω τη συμμετοχή και τη γνώμη όλων.

Που κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερα να μένεις (μόνιμα) σήμερα? Στην Αθήνα? ή σε μια επαρχιακή πόλη 50-100 χιλιάδων κατοίκων π.χ. Βόλο, Λάρισα, Λαμία κ.α.

Υπενθυμίζω κ αυτό το ανάλογης θεματολογίας thread...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom