Νέα

Άθεος και Νονος?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nuclear
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Ρε σεις τι συζητάμε? Ούτε παιδί υπάρχει ακόμα πόσο μάλλον πρόταση να γίνει νονός.
Ας πούμε πως συζητάμε τί είναι σπουδαιότερο, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ή η φιλία; ;)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Ας πούμε πως συζητάμε τί είναι σπουδιαότερο, οι θρησκευτικές πεποιθλησεις ή η φιλία; ;)
Μαλακίες υποθέσεις του νηματοθέτη απλά.
Το εγραψα παραπάνω ή δεν είναι άθεος ή δεν είναι φίλοι, τέλος.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Βρέθηκα στο ίδιο δίλλημα πριν χρόνια κ η λύση ειναι πολύ απλή.Η κουμπαρα μου εβαλε κ την κολλητή της να βαφτίσουμε τον πιτσιρικα οπότε όλα τα τελετουργικά (πιστεύω κ.λ.π)τα ανελαβε αυτή,εγω κραταγα τον πιτσιρικα αγκαλιά,του εβαλα λαδακι στην κολυμπήθρα,πλήρωσα οτι μου αναλογούσε,πήρα κι ενα smartphone δωρακι κι αντε γειά.
Υπόψιν το πρωτο τηλεφωνο που αποθηκευσα  ηταν το κινητο της κολλητης της κουμπαρας μου,μιλαμε για τρελό μουνετο  :grin: :cheesy: 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
1. θρησκευτικες πεποιθησεις
2. πατριδα
3. οικογενεια
4. φιλια
5. χρημα

Να σου πω τις δική μου ιεράρχηση;
1. Οικογένεια.
2. Φιλία.
3. Μόρφωση.
4. Χρήμα.
5. Πατρίδα.

Τις θρησκείες γενικά τις απεχθάνομαι. Όχι όλες το ίδιο, σαφώς και υπάρχει μία κατ' εξοχήν βάρβαρη, ο μουσουλμανισμός. Πλην όμως και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες είναι "οπισθοδρομικές" σε σχέση με τις προϋπάρχουσες πολυθεϊστικές, αν και θα δεχθώ ότι ο Χριστιανισμός είναι η λιγώτερο βάρβαρη από της τρεις.
Βέβαια ποια θρησκεία καθήλωσε την εξέλιξη του πνεύματος και της επιστήμς επί 13 ολόληρους αιώνες και έφερε στην ιστορία της ανθρωπότητος τον μεσαίωνα, επίσης είναι γνωστό...

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Κριτικές
104
Like
573
Πόντοι
6.280
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?
Υπόψιν, ο φίλος μου γνωρίζει τις πεποιθήσεις μου.
Φιλε μου, η φιλια ειναι σπουδαιοτερη απο τα θρησκευτικα και η κουμπαρια απλα βοηθαει να δεσει καλυτερα μια φιλια .Τωρα αναγκαστικα θα πρεπει να σταθεις λιγο στην εκκλησια για το τελετουργικο και να κανεις 1 2 τυπικα πραγματακια μετα.
Απλα θα πρεπει να εισαι και μεχρι να μεγαλωσει κοντα στο παιδι με καποια δωρα και ενδιαφερον - βοηθεια για τη ζωη του.
Να ξερεις οτι ειναι τιμη για σενα απο το φιλο σου , ομως μπορεις να του το ζητησεις κι εσυ.
Η ολη φαση ειναι κοινωνικη οτι κι αν λεει η εκκλησια.

company of heroes tho

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
184
Like
18.685
Πόντοι
31.558
Να σου πω τις δική μου ιεράρχηση;
1. Οικογένεια πουτανες.
2. Φιλία ποτό
3. Μόρφωση να διαβάζω κριτικές στο bourdela.
4. Χρήμα.
5. Πατρίδα κωλομπαρα.

Τις θρησκείες γενικά τις απεχθάνομαι. Όχι όλες το ίδιο, σαφώς και υπάρχει μία κατ' εξοχήν βάρβαρη, ο μουσουλμανισμός. Πλην όμως και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες είναι "οπισθοδρομικές" σε σχέση με τις προϋπάρχουσες πολυθεϊστικές, αν και θα δεχθώ ότι ο Χριστιανισμός είναι η λιγώτερο βάρβαρη από της τρεις.
Βέβαια ποια θρησκεία καθήλωσε την εξέλιξη του πνεύματος και της επιστήμς επί 13 ολόληρους αιώνες και έφερε στην ιστορία της ανθρωπότητος τον μεσαίωνα, επίσης είναι γνωστό...

ManEvent

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?
Υπόψιν, ο φίλος μου γνωρίζει τις πεποιθήσεις μου.
Όμοια περίπτωση έχω βαφτίσει δύο: ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία. η υποχρέωση είναι απέναντι στο παιδί

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Δειξε μου καποιον που δηλωνει αθεος, να σου δειξω εναν μιζερο ανθρωπο.
Και καλα "απελευθερωνονται", ενω γινονται σκλάβοι της αρνησης τους.
το αθεος προσωπικα για εμενα ειναι σταση ζωης πλεον
και εχω  "περασει" και απο αλλες θρησκειες (βουδισμος)
εσυ ως ενθεος (χριστιανος να υποθεσω)
καθε ποτε πας στην εκκλησια?
αν πας σπανια και δηλωνεις χριστιανος
τοτε δεν εισαι πιστος αλλα υποκριτης  :uglystupid:
να μας κρινει κανενας σωστος χριστιανος
που εκκλησιαζετε σε εβδομαδιαια βαση να πω ναι
να μας κρινει και ο καθε βλαμμενος
που δηλωνει πιστος και παει εκκλησια καθε πασχα χριστουγεννα
γαμους και βαφτισεις  :uglystupid:
για το κοινωνικο του ιματζ

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Τρολάρει και του απαντάς εσύ! :)

Από την άλλη σαφώς και πρέπει να υπάρχει και η επιλογή της καύσης!
Ξέρω κάποιους που δεν τους αρέσει η ιδέα της αποσύνθεσης και της τροφής την σκουληκιών από το νεκρό σώμα τους, δικαίωμά τους κι αυτών να καούν λοιπόν...
Κι όμως, με την αποσύνθεση "εξασφαλιζεται" καλυτερα η αθανασία, μιας και το DNA σου γίνεται τροφή και "μεταφερεται" στα σκουλήκια και απο εκεί στην τροφική αλυσίδα.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Εμ πολυ καλά κάνεις και μπερδευεσαι.
Θελει να γινει, αλλά τον κωλύει οτι ειναι θρησκευτικο μυστηριο.
Δηλαδη μια φωνη μεσα του, του λεει οτι θα ηταν ομορφο να συμμετασχει σε μια τοσο ωραια στιγμη ενος ανθρωπου, και απο την αλλη εχει και τις κουλτουριαρικες εμμονες της αθεΐας, που ειναι "ιν" και της μόδας.
Κανονικα αν ηταν αυθεντικος αθεος, άθρησκος ή ο,τιδηποτε, δεν θα ειχε κανενα διλημμα.
Θα ηταν σαν να μου προτειναν εμενα να κάνω ινδουιστικη τελετη. Θα το συζητουσα?
Καταρχάς η αθεια δεν είναι κουλτουριαρικη εμμονή, αλλά φιλοσοφια ζωής. Θεωρώ πως δεν υπάρχει ανώτερη δυναμη εδω και πολλα χρονια, πολύ πριν ορκιστεί κυβέρνηση ο Σύριζα.

Αυθεντικός άθεος δεν σημαινει οτι δεν συμμετεχεις στα θρησκευτικά μυστηρια των φίλων και συγγενών σου. Ουτε αλλάζεις δρόμο αν σου εμφανιστεί στο δρόμο μια εκκλησία.

Και μια ερωτηση: Αν φίλος σου, που πρόσφατα έγινε Ινδουιστής η Βουδιστής, σου πρότεινε να συμμετασχεις σε Βουδιστική βάπτιση του παιδιού του, τι θα έκανες? Θα του ελεγες να παει να γαμηθει και αυτός και η φιλια σας? Δεν θα σκεφτόσουν πριν απαντήσεις?

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Καλά τώρα! Ο φίλος του υποτίθεται πως πιστεύει (μαλακίες πιστεύει, απλά λέει πως πιστεύει) και του προτείνει να γίνει νονός ξέροντας πως είναι άθεος, ενώ υποτίθεται πως οφείλει ως πιστός να γνωρίζει ότι η δουλειά του αναδόχου είναι να μυήσει το παιδί στην χριστιανική θρησκεία.
Κι ενώ αντί να έχει ο πατέρας ενδιασμούς έχει ο υποψήφιος νονός που δεν πιστεύει μεν αλλά σέβεται τα πιστεύω των άλλων του την λέτε κι όλας!
Ωραίοι είσαστε!
:thumbsup: :thumbsup:

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Σέβεται τα πιστεύω των άλλων, συζητωντας να συμμετασχει σε κατι που δεν αποδεχεται?
Μαλλον πληρης ευτελισμος μού κανει αυτό.
Περισσότερο απο τα πιστεύω των φίλων μου, σέβομαι τους ίδιους τους φιλους μου

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Περισσότερο απο τα πιστεύω των φίλων μου, σέβομαι τους ίδιους τους φιλους μου
δε βαριεσε ρε νουκλεαρ, κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο
μη μας λενε και κολλημενους, αν μου επιτρεπεις
βαλε πιο πανω τη φιλια σου και κανε το νονο
εξηγησε του ομως (του φιλου) οτι κανεις μεγαλη παραχωρηση
και το θεωρεις κοινωνικο γεγονος και οχι θρησκευτικο
αν ο ιδιος το θεωρει θρησκευτικο
απλα δε γινετε

θα δοκιμασεις και την πιστη στην απιστια σου ετσι  ;)
(με την τελετη)
μπορει να δεις οραμα τον γεροντα παστιτσιο και να πιστεψεις στη μπεσαμελ  :grin:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
47.789
Πόντοι
26.141
φιλε και εγω αν και αθεος πρσφατα βαπτισα τον βαπτιστικο μου αππλα το θεωρησα κοινωνικο γεγονος ελληικης παραδοης και ειμαι και ευτισμενος πολυ αφο τον βλεπω σα παιδι μου!!

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
δε βαριεσε ρε νουκλεαρ, κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο
μη μας λενε και κολλημενους, αν μου επιτρεπεις
βαλε πιο πανω τη φιλια σου και κανε το νονο
εξηγησε του ομως (του φιλου) οτι κανεις μεγαλη παραχωρηση
και το θεωρεις κοινωνικο γεγονος και οχι θρησκευτικο
αν ο ιδιος το θεωρει θρησκευτικο
απλα δε γινετε

θα δοκιμασεις και την πιστη στην απιστια σου ετσι  ;)
(με την τελετη)
μπορει να δεις οραμα τον γεροντα παστιτσιο και να πιστεψεις στη μπεσαμελ  :grin:
:2funny: :2funny: :rockon: :2funny: :2funny: :rockon:

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
φιλε και εγω αν και αθεος πρσφατα βαπτισα τον βαπτιστικο μου αππλα το θεωρησα κοινωνικο γεγονος ελληικης παραδοης και ειμαι και ευτισμενος πολυ αφο τον βλεπω σα παιδι μου!!
Σωστός, το κλειδί ίσως είναι αυτό: κοινωνικό vs θρησκευτικό γεγονος...

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596

Stories

Νέο!