Νέα

Άθεος και Νονος?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nuclear
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Πώς γινεται να μολυνθει ο υδροφορος οριζοντας απο κατι οργανικο?

Λάθος το λες κι εσύ! Μείνε στα νομικά που είσαι καλός και στα πολιτικά, όπου ο καθένας δικαιούται απόψεως. :)

Αν τα νεκρά μας σώματα παρέμεναν οργανικές ενώσεις θα μόλυναν όντως. Δεν μολύνουν ακριβώς επειδή αποσύνθεση σημαίνει πως οι οργανικές ενώσεις γίνονται ανόργανες. Οι ανόργανες είναι "τροφή" για τα φυτά και ξαναγίνονται οργανικές μέσω της φωτοσύνθεσης. "Βιολογικός κύκλος" λέγεται αυτό.

Βιολογία γυμνασίου, αν μη και δημοτικού...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Λάθος το λες κι εσύ! Μείνε στα νομικά που είσαι καλός και στα πολιτικά, όπου ο καθένας δικαιούται απόψεως. :)

Αν τα νεκρά μας σώματα παρέμεναν οργανικές ενώσεις θα μόλυναν όντως. Δεν μολύνουν ακριβώς επειδή αποσύδθεση σημαίνει πως οι οργανικές ενώσεις γίνονται ανόργανες. Οι ανόργανες είναι "τροφή" για τα φυτά και ξαναγίνονται οργανικές μέσω της φωτοσύνθεσης.

Δεν "ειπα" κατι λαθος.
Ερωτηση εκανα.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.426
Πόντοι
786
Εαν υπάρξει επιθυμία "ξεβαφτισης", με το ανάλογο τίμημα βεβαίως βεβαίως, θα πρεπει ίσως η εκκλησία να το κοιτάξει...

Υπάρχoυν αναβαπτιστές. Το γυρίζεις σε Amish κ'έτσι. :grin:

a2f6f2be8a4c0749722d8b01d1611ad8.jpg

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Εδώ οι άλλες θέλουν να κάνουν παιδιά και ανοίγουν τα πόδια στους άντρες για να επιτευχθεί ο σκοπός.
Τι σημαίνει ότι γουστάρουν;

Άλλοι φέρνουν τα παιδιά γιατί έτσι είναι το έθιμο και τα μεγαλώνουν οι παπούδες.

Δε γαμιέται,μη σκας το κεφάλι σου για τέτοια.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
529
Like
74.645
Πόντοι
41.129
μπορει να δωθει ονομα στο παιδι και με μια δηλωση στο δημαρχειο μονο χωρις εκκλησιες βαφτισα  κλπ κλπ ...

κανε την προταση στους κουμπαρους σου

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Πώς γινεται να μολυνθει ο υδροφορος οριζοντας απο κατι οργανικο?

Αν τα νεκρά μας σώματα παρέμεναν οργανικές ενώσεις θα μόλυναν όντως. Δεν μολύνουν ακριβώς επειδή αποσύνθεση σημαίνει πως οι οργανικές ενώσεις γίνονται ανόργανες. Οι ανόργανες είναι "τροφή" για τα φυτά και ξαναγίνονται οργανικές μέσω της φωτοσύνθεσης. "Βιολογικός κύκλος" λέγεται αυτό.

Πρωτα πρωτα ειναι εντελώς λάθος η λέξη που μπήκε....

Μολυνση γίνεται μόνο από μικροοργανισμούς για παράδειγμα μόλυνση γαστρεντερικού συστήματος κλπ κλπ...

Ρυπαίνω είναι σωστό ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν έχουμε τετοιες περιπτώσεις όπως λέτε με εισαγωγη τοξικών και μη αποβλήτων στον υδροφόρο ορίζοντα για παραδειγμα

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Πρωτα πρωτα ειναι εντελώς λάθος η λέξη που μπήκε....

Μολυνση γίνεται μόνο από μικροοργανισμούς για παράδειγμα μόλυνση γαστρεντερικού συστήματος κλπ κλπ...

Ρυπαίνω είναι σωστό ρήμα που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν έχουμε τετοιες περιπτώσεις όπως λέτε με εισαγωγη τοξικών και μη αποβλήτων στον υδροφόρο ορίζοντα για παραδειγμα

Δεν έχεις εντελώς άδικο, αλλά επειδή το μείζον είναι η μόλυνση κι όχι η ρύπανση του υδροφόρου ορίζονα (Ρύπανση από τί αλήθεια; Χημικά, η βαρέα μέταλλα;) επέμεινα στην αποσύνθεση.
Διότι οργανικές ουσίες αφιέμενες στην επιφάνεια αποτελούν εστία αναπτύξεως μικροβίων ΠΡΙΝ αποσυντεθούν, επομένως μολύνσεως του υδροφόρου ορίζοντα. Αντίθετα θαπτόμενες αποσυντίθενται χωρίς να αποτελέσουν εκτροφείο μικροβίων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
μπορει να δωθει ονομα στο παιδι και με μια δηλωση στο δημαρχειο μονο χωρις εκκλησιες βαφτισα  κλπ κλπ ...

κανε την προταση στους κουμπαρους σου
Ναι και θα το χαρούν παρα πολυ. Βλεπεις, τι πιο φυσιολογικο αντι να κανεις βάφτιση οπως κανει ο λαος μας επι αιωνες, να κανεις δηλώσεις στο ληξιαρχειο και να βγαζεις καναπεδακια στο αιθριο του δημαρχειου για να το γιορτασεις.
Νομιζεις ολος ο κοσμος ειναι σαν πεντε εξι βλαμμενους σαν τον πρωθυπουργο μας?

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
529
Like
74.645
Πόντοι
41.129
[size=16pt]Ναι και θα το χαρούν παρα πολυ.[/size] Βλεπεις, τι πιο φυσιολογικο αντι να κανεις βάφτιση οπως κανει ο λαος μας επι αιωνες, να κανεις δηλώσεις στο ληξιαρχειο και να βγαζεις καναπεδακια στο αιθριο του δημαρχειου για να το γιορτασεις.
[size=16pt]Νομιζεις ολος ο κοσμος ειναι σαν πεντε εξι βλαμμενους σαν τον πρωθυπουργο μας?[/size]

Η δουλεια να γινει !!  Αυτα θα γινουν καθημερινοτητα τωρα με τον Αλεξη αν δεν εχει πεσει η κυβερνηση μεχρι το Πασχα.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το καλυτερο πραγμα να κοιταω το οικογενειακο αλμπουμ με φωτογραφιες απο τη βαπτιση μου.Ημουνα και ωραιο μωρο,ολοι το λενε,ειχα πλακα.Επισης εχω ωραιες αναμνησεις με το νονο μου που αν και τον εβλεπα μια φορα το χρονο τον αγαπουσα πολυ και χαιρομουν παντα οταν με θυμοταν.Ειτε τηλεφωνο στη γιορτη μου ειτε δωρα ειτε λαμπαδα το Πασχα.Και επειδη ηταν ματσωμενος μου εφερνε τα πιο ακριβα και καλα τρενακια,αυτοκινητα ηλεκτρικα,γερανο που ηταν κυκλικος και οχι μονοκοματος οπως ειχαν ολοι οι αλλοι.Χαμος γινοταν στα παρτυ με το γερανο,δε ξεκολαγανε.Οσο για την αθεια ομολογω οτι εχει μια λογικη.Απλως το βρισκω πολυ μιζερο.Οπως βλεπουμε γυρω μας η ζωη ειναι εφημερη,οι δυσκολιες πολλες.Καλο ειναι να πιστευεις σε κατι,να εχεις παντα να ελπιζεις.Οπως ειπε ο Λαζοπουλος μιλωντας για το θανατο της μητερας του,εμεις οι Ελληνες μας αρεσει να εχουμε σχεση με τους αποθανοντες πρρογονους μας.Μας αρεσει να επικοινωνουμε με τους προσφιλεις μας,να μη τους ξεχναμε.Ειτε αναβοντας ενα κερι,ειτε απλως φερνοντας τους στη μνημη.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
529
Like
74.645
Πόντοι
41.129

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Το καλυτερο πραγμα να κοιταω το οικογενειακο αλμπουμ με φωτογραφιες απο τη βαπτιση μου.Ημουνα και ωραιο μωρο,ολοι το λενε,ειχα πλακα.Επισης εχω ωραιες αναμνησεις με το νονο μου που αν και τον εβλεπα μια φορα το χρονο τον αγαπουσα πολυ και χαιρομουν παντα οταν με θυμοταν.Ειτε τηλεφωνο στη γιορτη μου ειτε δωρα ειτε λαμπαδα το Πασχα.Και επειδη ηταν ματσωμενος μου εφερνε τα πιο ακριβα και καλα τρενακια,αυτοκινητα ηλεκτρικα,γερανο που ηταν κυκλικος και οχι μονοκοματος οπως ειχαν ολοι οι αλλοι.Χαμος γινοταν στα παρτυ με το γερανο,δε ξεκολαγανε.Οσο για την αθεια ομολογω οτι εχει μια λογικη.Απλως το βρισκω πολυ μιζερο.Οπως βλεπουμε γυρω μας η ζωη ειναι εφημερη,οι δυσκολιες πολλες.Καλο ειναι να πιστευεις σε κατι,να εχεις παντα να ελπιζεις.Οπως ειπε ο Λαζοπουλος μιλωντας για το θανατο της μητερας του,εμεις οι Ελληνες μας αρεσει να εχουμε σχεση με τους αποθανοντες πρρογονους μας.Μας αρεσει να επικοινωνουμε με τους προσφιλεις μας,να μη τους ξεχναμε.Ειτε αναβοντας ενα κερι,ειτε απλως φερνοντας τους στη μνημη.
Δειξε μου καποιον που δηλωνει αθεος, να σου δειξω εναν μιζερο ανθρωπο.
Και καλα "απελευθερωνονται", ενω γινονται σκλάβοι της αρνησης τους.

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Δεν έχεις εντελώς άδικο, αλλά επειδή το μείζον είναι η μόλυνση κι όχι η ρύπανση του υδροφόρου ορίζονα (Ρύπανση από τί αλήθεια; Χημικά, η βαρέα μέταλλα;) επέμεινα στην αποσύνθεση.
Διότι οργανικές ουσίες αφιέμενες στην επιφάνεια αποτελούν εστία αναπτύξεως μικροβίων ΠΡΙΝ αποσυντεθούν, επομένως μολύνσεως του υδροφόρου ορίζοντα. Αντίθετα θαπτόμενες αποσυντίθενται χωρίς να αποτελέσουν εκτροφείο μικροβίων.

Ρώτα κανένα χημικό μηχανικό να σου τα απαντησει αυτα καλύτερα αλλά μεχρι εκεί που ξέρω είναι ότι η βασική διαφορά είναι το εξής:

Ρυπανση του νερού υφισταται από χημικά, βαρια μέταλλα και τοξικά υλικά για τον άνθρωπο και τους ζωντες οργανισμους

Μόλυνση του νερού υφίσταται από την παρουσια συγκεντρωσης μικροοργανισμών κωλοβακτηριων κλπ κλπ που μπορουν να προσβαλουν ανθρωπινους και μη οργανισμούς.

Οπως λες και εσύ το έδαφος από μόνο του μπορεί να κάνει μια δουλειά "φίλτρου" και να προσλάβει κάπως την κατασταση αλλά και αυτό απο μόνο του δεν μπορεί εσαεί να το κάνει διότι έχει μια φέρουσα ικανότητα

wilde rose

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2014
Like
0
Πόντοι
166
Εγω μπερδευτηκα. Ο ιδιος θελει να γινει νονος??

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Εγω μπερδευτηκα. Ο ιδιος θελει να γινει νονος??
Εμ πολυ καλά κάνεις και μπερδευεσαι.
Θελει να γινει, αλλά τον κωλύει οτι ειναι θρησκευτικο μυστηριο.
Δηλαδη μια φωνη μεσα του, του λεει οτι θα ηταν ομορφο να συμμετασχει σε μια τοσο ωραια στιγμη ενος ανθρωπου, και απο την αλλη εχει και τις κουλτουριαρικες εμμονες της αθεΐας, που ειναι "ιν" και της μόδας.
Κανονικα αν ηταν αυθεντικος αθεος, άθρησκος ή ο,τιδηποτε, δεν θα ειχε κανενα διλημμα.
Θα ηταν σαν να μου προτειναν εμενα να κάνω ινδουιστικη τελετη. Θα το συζητουσα?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Δηλαδη μια φωνη μεσα του, του λεει οτι θα ηταν ομορφο να συμμετασχει σε μια τοσο ωραια στιγμη ενος ανθρωπου, και απο την αλλη εχει και τις κουλτουριαρικες εμμονες της αθεΐας, που ειναι "ιν" και της μόδας.
Κανονικα αν ηταν αυθεντικος αθεος, άθρησκος ή ο,τιδηποτε, δεν θα ειχε κανενα διλημμα.

Καλά τώρα! Για το χατήρι του φίλου του σου λέει σκέφτεται να το κάνει...

wilde rose

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2014
Like
0
Πόντοι
166
Ακριβως, αν κωλύεται λόγω μυστηρίου και εφόσον και ο φίλος του το γνωρίζει, δεν θα πρεπε να υπαρχει καν θεμα.
Επομένως για να το συζητάμε, μάλλον θελουμε να κάνουμε εντύπωση!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom