Νέα

Άθεος και Νονος?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nuclear
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Σωστα μιλάς φίλος, αν και δεν πιστεύω σε μια ανώτερη δυναμη, ωστόσο θα πάω στην εκκλησία σε εναν γαμο φίλου μου, η σε βαφτιση, η σε κηδεία.

Δεν επηρεάζει δηλ. η απιστία μου την κοινωνική μου συμπεριφορα. Αλλά δε νομιζω να είμαι ο ιδανικός νονός.

Λένε οτι το παιδι διαλέγει το νονό του. Αν ισχυει αυτό ελπίζω να μην κανει το λάθος  :2funny:

άσε που αν σε δουν τα πιπίνια στη βάφτιση με το μωρό στα χέρια θα πουν τι καλός και υπεύθυνος τύπος φτιαγμένος για οικογενοιάρχης  ;)  :zfuck:

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Πάντοτε εφόσον το παίρνει σοβαρά, θεολογικά και όχι εθυμοτυπικά, υπάρχει είναι και μία από τις 10 εντολές ου ψευδομαρτυρήσεις. Επίσης άμα πάρουμε θεολογικά πάλι από την Καινή Διαθήκη όσοι μπορούν να έχουν το Άγιο Πνεύμα, το έχω εξηγήσει πριν, θα σωθούν, για αυτό το λόγο ο χριστιανός πρέπει να φέρεται με την ίδια ηθική προς όλους (σε Ισλάμ και Ιουδαϊσμό το παν επιτρέπεται για να προωθηθεί η θρησκεία απ'όσο γνωρίζω οπότε μπορούν να παραβιασθούν οι νόμοι υπό αυτές τις προϋποθέσεις). Το πιθανότερο από εθυμοτυπία θέλει να τηρήσει τη βάφτιση και δεν τον νοιάζει διόλου κατά πόσο το παιδί θα ακολουθήσει τη θρησκεία για αυτό και επιμένει μάλλον, γενικά εξηγησέ του το άμα είναι οκ για εμένα από όσο γνωρίζω δε θα υπάρχει θέμα από τη μεριά σου άμα επιμένει λάθος του,αλλά για λάθος λόγους θα κάνει και τη βάφτιση...  γενικά πάντως τα εθυμοτυπικά αμαρτήματα στο χριστιανισμό δεν είναι τα πιο βαριά, γιατί ο Απόστολος Παύλος, πρώην Φαρισαίος παρακαλώ, προτιμούσε να υπάρχει πίστη παρά εθυμοτυπία, ασυγχώρητα είναι όσα γίνονται ενάντια στο Άγιο Πνεύμα για αυτό είναι μεταξύ πολλών άλλων και η χάρη του Θεού, κατ'εμέ είναι και υπόσταση που κυριαρχεί στον άνθρωπο δυνατότερη του Χρηστού,  γιατί σώζει και τους γεννημένους που δεν Τον γνώριζαν και δεν Τον γνωρίζουν.
Αρα, για εμένα που δεν πιστεύω, δεν υπάρχει προφανώς καμια αμαρτία ουτε για εμένα ουτε για εκείνον.

Για εκείνον που πιστεύει, υπάρχει το εθιμοτυπικό αμάρτημα για εκεινον που, όπως εξηγήσες, δεν είναι σοβαρό, υπάρχει ομως και το αμάρτημα της ψευδομαρτυριας για εμενα, το οποίο είναι αρκετά σοβαρό να υποθέσω.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Αρα, για εμένα που δεν πιστεύω, δεν υπάρχει προφανώς καμια αμαρτία ουτε για εμένα ουτε για εκείνον.

Για εκείνον που πιστεύει, υπάρχει το εθιμοτυπικό αμάρτημα για εκεινον που, όπως εξηγήσες, δεν είναι σοβαρό, υπάρχει ομως και το αμάρτημα της ψευδομαρτυριας για εμενα, το οποίο είναι αρκετά σοβαρό να υποθέσω.

Το θέμα είναι πως άμα ψευδομαρτυρήσεις δεν το κάνεις με τη θέλησή σου, παραμένει αμάρτημα, αλλά μεγαλύτερο είναι του άλλου που σε αναγκάζει, εθυμοτυπικό αμάρτημα είναι να μη τηρηθεί το έθιμο, αλλά τα εθυμοτυπικά είναι μικρότερης σημασίας από ότι τα πνευματικά, δηλαδή το αμάρτημα που μπορεί να πέσει στην όλη βάφτιση είναι ότι μπορεί να μη γίνεται λόγω πίστης αλλά συνήθειας. Το όλο θέμα είναι πως το κρίμα είναι μεγαλύτερο για το χριστιανό εφόσον αναγκάσει κάποιον να πει ψέμα για τη πεποίθησή του, πόσο μάλλον στη βάφτιση, κατά την οποία συμβολίζεται η αναγέννηση του ανθρώπου ως μέλος της πολιτείας του Θεού, της εκκλησίας είναι προβληματικό για εμένα γιατί μπερδεύεται με το θεσμό που αν και κανονικά τον εκπροσωπεί δεν είναι θεϊκή, αλλά επίγεια θεματοθέτης των γραφών και του Λόγου. Η πολιτεία αναφέρομαι στην επουράνια αυτή των ψυχών.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αφού δεν το παίρνει τέρμα για τέρμα σοβαρά, και άρα δε τον νοιάζει ιδιαίτερα η θρησκευτική πορεία του παιδιού είναι συγχωρήσιμο γιατί δε γίνεται με τη θεϊκή χάρη. Αυτό θέλω να πω.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?
Υπόψιν, ο φίλος μου γνωρίζει τις πεποιθήσεις μου.
τι εννοεις τυπε εισαι αθεος;μηπως εισαι και κουμμουνι;

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Το θέμα είναι πως άμα ψευδομαρτυρήσεις δεν το κάνεις με τη θέλησή σου, παραμένει αμάρτημα, αλλά μεγαλύτερο είναι του άλλου που σε αναγκάζει, εθυμοτυπικό αμάρτημα είναι να μη τηρηθεί το έθιμο, αλλά τα εθυμοτυπικά είναι μικρότερης σημασίας από ότι τα πνευματικά, δηλαδή το αμάρτημα που μπορεί να πέσει στην όλη βάφτιση είναι ότι μπορεί να μη γίνεται λόγω πίστης αλλά συνήθειας. Το όλο θέμα είναι πως το κρίμα είναι μεγαλύτερο για το χριστιανό εφόσον αναγκάσει κάποιον να πει ψέμα για τη πεποίθησή του, πόσο μάλλον στη βάφτιση, κατά την οποία συμβολίζεται η αναγέννηση του ανθρώπου ως μέλος της πολιτείας του Θεού, της εκκλησίας είναι προβληματικό για εμένα γιατί μπερδεύεται με το θεσμό που αν και κανονικά τον εκπροσωπεί δεν είναι θεϊκή, αλλά επίγεια θεματοθέτης των γραφών και του Λόγου. Η πολιτεία αναφέρομαι στην επουράνια αυτή των ψυχών.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αφού δεν το παίρνει τέρμα για τέρμα σοβαρά, και άρα δε τον νοιάζει ιδιαίτερα η θρησκευτική πορεία του παιδιού είναι συγχωρήσιμο γιατί δε γίνεται με τη θεϊκή χάρη. Αυτό θέλω να πω.
Αρα το αμάρτημα της ψευδομαρτυριας βαρύνει πολύ περισσότερο εκείνον απ' οτι εμένα.
Το εθιμοτυπικό αμάρτημα, αν και μικρότερης σημασίας, ποιον βαραίνει?

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Όχι φιλέ μου, δεν είμαι τίποτα. Δεν μπερδευω την ύπαρξη η όχι του Θεού, που είναι ενα φιλοσοφικό ερώτημα, με τις ιδεολογίες και τα κόμματα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Όχι φιλέ μου, δεν είμαι τίποτα. Δεν μπερδευω την ύπαρξη η όχι του Θεού, που είναι ενα φιλοσοφικό ερώτημα, με τις ιδεολογίες και τα κόμματα.
α οκ γιατι εδω κουμουνια στο σαιτ δεν θελουμε....τιμαμε την μνημη του απολυτου :grin:

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Μαγκες, έμεινε έγκυος η γυναικα του κολλητου μου και σίγουρα θα μου προτείνει να το βαφτισω. Δεδομένου οτι είμαι αθεος, και λαμβάνοντας υπόψη οτι η κύρια υποχρέωση του νονού είναι να οδηγήσει το παιδι στη χριστιανική πίστη, πως πιστευετε οτι θα πρεπει να χειριστω το θέμα ώστε, όταν μου το προτείνει, να δημιουργηθούν οι λιγότερες παρεξηγήσεις?
Υπόψιν, ο φίλος μου γνωρίζει τις πεποιθήσεις μου.
γινε χριστιανος και βαφτιστο

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Αρα το αμάρτημα της ψευδομαρτυριας βαρύνει πολύ περισσότερο εκείνον απ' οτι εμένα.
Το εθιμοτυπικό αμάρτημα, αν και μικρότερης σημασίας, ποιον βαραίνει?

Αυτόν.

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6

πολλοί δηλώνουν ''άθεοι''. Ωστόσο, όλους παπάς τους βάφτισε, οπότε όποιος δηλώνει άθεος δεν θα πρέπει να ''ξε-βαπτιστεί'' και μετά να δηλώσει άθεος?

anyway, νονός δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση, έχει πολλά έξοδα (βαπτίσια, δώρα, και για χρόνια δώρα στο βαπτιστήρι). Σκέψου πόσα πορνογαμήσια χάνονται  :grin:. οπότε ίσως το άθεος να είναι ωραία δικαιολογία αποφυγής, αν και σίγουρα υπάρχουν και άλλες δικαιολογίες ..  

bourdeliotis4

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
11
Like
4
Πόντοι
11
μη το βαφτιζεις θα εχεις πιο ησυχη την συνείδηση σου και θα εχεις και περισσοτερα λεφτα για πουτανες  :dancing:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
τυπε εγω λεω να το βαφτισεις και να φορας και t shirt metallica απο μεσα απο το κουστουμι

images

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

ρε τυπε μας δηλωνεις αθεος και ολο μας λες, θα ειναι αμαρτημα για μενα?  :idiot:
ντεμεκ αθεος μου κανεις  :uglystupid:
καθολου τσαγανο να υπερασπιστεις την αθεια σου
πες στο φιλο σου τι βαφτισεις και μαλακιες
ονοματοδοσια δινουν στα παιδια οπως και ο πρωθυπουργος αλεξης  :rockon:
ερνεστο ειναι ενα καλο ονομα  :2funny:
παραπεμπει και σε τσε γκεβαρα και σε βαλβερδε  ;)

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Πρώτα από όλα να δηλώσω ότι πιο θρήσκος (έχω επίσης διαβάσει τις γραφές, ΚΔ και ΠΔ στη δεύτερη η αντίδρασή μου όμως ήταν παρόμοια με αυτόυ του Μαρτίνου Λούθηρου, αρνητικότατη),

Μαν μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο; Λουθηρανισμος ειναι ακριβως η πιστη στις γραφες.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
ρε τυπε μας δηλωνεις αθεος και ολο μας λες, θα ειναι αμαρτημα για μενα?  :idiot:
ντεμεκ αθεος μου κανεις  :uglystupid:
καθολου τσαγανο να υπερασπιστεις την αθεια σου
πες στο φιλο σου τη βαφτισεις και μαλακιες
ονοματοδοσια δινουν στα παιδια οπως και ο πρωθυπουργος αλεξης  :rockon:
Φιλέ δεν καταλάβεις η δεν διαβάσες όλο τον διάλογο πριν. Όταν λέω αμάρτημα για εμένα εννοώ το αμάρτημα όπως το βλέπει ο χριστιανός ο φίλος μου. Εμένα προφανώς δε με νοιάζει.

bourdeliotis4

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
11
Like
4
Πόντοι
11
ε αμα δε σε νοιαζει κανε το χατηρι του κολλητου και γαργαρα η αθεϊα.
εγω ειμαι πιο φανατικος αθεος και ζυγιζω και τις υποχρεωσεις απο κουμπαριες και νονιλικια και δεν θα το κανω ποτε

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Φιλέ δεν καταλάβεις η δεν διαβάσες όλο τον διάλογο πριν. Όταν λέω αμάρτημα για εμένα εννοώ το αμάρτημα όπως το βλέπει ο χριστιανός ο φίλος μου. Εμένα προφανώς δε με νοιάζει.
σορρυ οντως δε διαβασα πιο πριν,
επιτρεψε μου να σου βαλω ενα κουιζ
πριν απαντησεις στο φιλο σου απαντησε στον ευατο σου
τα παιδια σου οταν αποκτησεις (υποθετω δεν εχεις)
σα σωστος αθεος θα τα κανεις ονοματοδοσια η θα τα βαφτισεις?
ακομα χειροτερα αν εχεις καμια γυναικα απο συντηρητικη οικογενεια
θα τα καταπιεις ολα και υπο το φοβο της παντοφλας
απο γυναικα πεθερικα η και δικους σου γονεις και περιβαλλον
θα τα βαφτισεις και θα πεις και ενα τραγουδι
θα γινεις υποκριτης για τα "πρεπει" της κοινωνιας η οχι
εγω προσωπικα χεζω  :shit: τα "πρεπει" της κοινωνιας απο παιδι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
πολλοί δηλώνουν ''άθεοι''. Ωστόσο, όλους παπάς τους βάφτισε, οπότε όποιος δηλώνει άθεος δεν θα πρέπει να ''ξε-βαπτιστεί'' και μετά να δηλώσει άθεος?

anyway, νονός δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση, έχει πολλά έξοδα (βαπτίσια, δώρα, και για χρόνια δώρα στο βαπτιστήρι). Σκέψου πόσα πορνογαμήσια χάνονται  :grin:. οπότε ίσως το άθεος να είναι ωραία δικαιολογία αποφυγής, αν και σίγουρα υπάρχουν και άλλες δικαιολογίες ..  
Μια και το αναφέρεις, "ξεβαφτιση" δεν υφισταται.
Απαξ και χριστείς με το αγιο μυριο, εχεις βαφτιστεί για παντα και αυτο δεν αλλαζει.
Ανεξαρτητως εαν δηλωνεις αθεος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom