Νέα

Άθεος και Νονος?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Nuclear
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 183
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
σορρυ οντως δε διαβασα πιο πριν,
επιτρεψε μου να σου βαλω ενα κουιζ
πριν απαντησεις στο φιλο σου απαντησε στον ευατο σου
τα παιδια σου οταν αποκτησεις (υποθετω δεν εχεις)
σα σωστος αθεος θα τα κανεις ονοματοδοσια η θα τα βαφτισεις?
ακομα χειροτερα αν εχεις καμια γυναικα απο συντηρητικη οικογενεια
θα τα καταπιεις ολα και υπο το φοβο της παντοφλας
απο γυναικα πεθερικα η και δικους σου γονεις και περιβαλλον
θα τα βαφτισεις και θα πεις και ενα τραγουδι
θα γινεις υποκριτης για τα "πρεπει" της κοινωνιας η οχι
εγω προσωπικα χεζω  :shit: τα "πρεπει" της κοινωνιας απο παιδι
Πολύ δύσκολο το ερώτημα σου. Το έχω θέσει και εγώ στον εαυτό μου και δεν έχω καταφέρει να δώσω μια σίγουρη απάντηση.
Νομιζω οτι, αν βρω συντηρητική γυναικα, θα ακολουθησω τις δικές της πεποιθήσεις αφού πρωτα προσπαθήσω να της αλλάξω γνώμη. Δεν αξίζει να χωρισεις για τέτοιο λογο. Δεν είμαι κομπλεξικος άθεος οπου το διαλαλω παντού, είναι εσωτερική μου η πίστη (απιστία). Όσο για την υπόλοιπη κοινωνία, την έχω γραμμένη. Εαν συμφωνήσει η κοπελα, θα πάμε βουρ για πολιτικο γαμο, φουλ για ονοματοδοσία Ερνέστο, όπως είπε και ο φίλος, η Βιτορ

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Μια και το αναφέρεις, "ξεβαφτιση" δεν υφισταται.
Απαξ και χριστείς με το αγιο μυριο, εχεις βαφτιστεί για παντα και αυτο δεν αλλαζει.
Ανεξαρτητως εαν δηλωνεις αθεος.
xrima-katostarika3-310x310.jpg

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Μαν μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο; Λουθηρανισμος ειναι ακριβως η πιστη στις γραφες.

Μη κοιτάς του σύγχρονους λουθηρανούς, άμα τους έβλεπε ο Λούθηρος θα σκότωνε τον εαυτό του. Η πίστη του ήταν στην ΚΔ στην οποία πρόσθεσε λέξεις και άλλαζε ελαφρώς τη μετάφραση για να έχει νόημα το πιστεύω του, αποτέλεσμα, ενώ η λατινική και η ορθόδοξη βίβλος (ΠΔ+ΚΔ αν και προτιμώ την έννοια Αγία γραφή) να λένε το ίδιο πράμα η Λουθηρανική δίνει άλλο θεολογικό νόημα η πηγή μου είναι το εξής σάιτ: www.cogwriter.com/luther.htm]http://www.cogwriter.com/luther.htm[/url] δυστυχώς στα αγγλικά. Επίσης απεχθάνοταν την πεντάτευχο. Ο λόγος που εμένα η αντίδραση ήταν αρνητική στην ΠΔ έχει να κάνει πως θεολογικά δε κολάει με την ΚΔ, πιο κοντά είναι τα ερμητικά κείμενα (σε μια φάση συζητιόταν να αντικαταστήσουν την ΠΔ, αλλά λόγω Λούθηρου αυτό σταμάτησε), ουσιαστικά πρόκειται για την ερμηνεία της γένεσης από αρχαίους και έλληνες των ύστερων χρόνων της αρχαιότητας, όπου γίνεται αναφορά σε ανώτερο δημιουργό όλων, αν και αναφέρονται και άλλοι θεοί το πρόβλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο μπροστά στο πρόβλημα που παρουσιάζει θεολογικά η ΠΔ, ακόμα παραπάνω τα κείμενα έχουν εν μέρει επηρεάσει τη χριστιανική θεολογία και σε δύση και σε ανατολή λόγω των ομοιοτήτων τους μέσω των ακαδημαϊκών κύκλων, που τότε είχαν άμεση σύνδεση τους θρησκευτικούς.

Το ουσιαστικό θέμα όμως είναι ότι πείραξε τις γραφές για να μπορούν να έχουν επαφή με το δόγμα της διάσωσης μέσω της πίστης. Η διάσωσή ή καλύτερα σωτηρία, έρχεται μόνο με το Άγιο Πνεύμα, το οποίο δεν είναι ανάγκη να το έχει ο πιστός, ο Παύλος έλεγε και πως οι ειδωλολάτρες που ακολουθούν χωρίς να το γνωρίζουν τις επιταγές του Κυρίου και άρα του Αγίου Πνεύματος (να έχουν τη Χάρη του) θα σωθούν. Το πρόβλημα του Λουθηρανισμού είναι ότι συγχωρεί τα πάντα με το βάφτισμα, ενώ όποιος δεν έχει βαφτιστεί θα καεί στην κόλαση... τη διαφορά ελπίζω να τη βλέπεις. Επίσης, στη κόλαση θα πάει όποιος, και χριστιανός ακόμα, πάει ενάντια του Αγίου Πνεύματος, στο οποίο ο Χριστός είναι ξεκάθαρος ότι αμαρτήματα και εναντίον Του θα συγχωρηθούν και του Πατέρα αλλά όχι εναντίουν του Πνεύματος του Αγίου.

Αν είναι να μη ρωτήσεις τι ακριβώς είναι το Άγιο Πνεύμα μπορώ να σου πως πως είναι η χάρη ή καλύτερα η πηγή της χάρης του Θεού, καθώς και η πηγή της γνώσης και ταλέντου, γενικά όμως το θεολογικό ζήτημα με αυτό είναι το πιο πολύπλοκο που υπάρχει, σωστοί χριστιανοί θεολόγοι για εμένα πάντα θα πρέπει να γράφουν ένα βιβλίο καθαρά για αυτό, έστω και μικρό, γιατί είναι η πιο αφηρημένη θεϊκή υπόσταση που συναντάται παρόμοιά της μόνο σε θρησκείες που επηρεάστηκαν από το χριστιανισμό και όχι πριν (πχ ο Χριστός μπορεί να παρομοιασθεί με τον Απόλωνα μιας και είναι και οι δύο θεοί ηλιακοί, ανυψώνουν τον άνθρωπο στο υψηλότερο σημείο ύπαρξης και ασχολούνται καθαρά με τη ψυχή, ο Πατέρας είναι ποιητής δημιουργός δηλαδή και Κύριος δηλαδή κάτοχος, άρχοντας και λειτουργός, ουσιαστικά συνδύασε τους θεούς του δωδεκαθέου που έχουν να κάνουν με τη φύση και τη δημιουργία και τη λειτουργία της φύσης, αλλά όχι τους άλλους.) δηλαδή μόνο στον Ιουδαϊσμό μετά τη προσθήκη του Ταλμούδ (Σεκινά είναι μάλιστα θεότητα θυληκή) και σε ορισμένους γνωστικούς (Σοφία επίσης θυληκή), στο χριστιανισμό είναι ουδέτερο. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι πως το βρίσκεις και το αναζητάς, όντας παθητικό (ο Πατήρ και ο Υιός είναι ενεργητικοί, εξού μάλλον και η αρσενική τους ταύτιση) μάλλον για αυτό το λόγο τα αντίγραφα είναι θυληκά (στις γυναίκες στην αρχαιότητα μεταξύ άλλων πρόσαπτα παθητικότητα) και ίσως για αυτό είναι ταυτιζόμενο με το ουδέτερο στοιχείο και λόγω παθητικότητας αλλά και επειδή μπορεί ο καθένας να το προσεγγίσει ακόμα και αθελά του.

OP
OP
Nuclear

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6

Εαν υπάρξει επιθυμία "ξεβαφτισης", με το ανάλογο τίμημα βεβαίως βεβαίως, θα πρεπει ίσως η εκκλησία να το κοιτάξει...

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Εαν υπάρξει επιθυμία "ξεβαφτισης", με το ανάλογο τίμημα βεβαίως βεβαίως, θα πρεπει ίσως η εκκλησία να το κοιτάξει...

Η εκκλησία δεν έχει λόγο να ξεβαφτίσει αντίθετα με την Ε.Ε. ή τη Ρώσσικη Ομοσπονδία που δεν έχει η μία καμία αναφορά σε έξοδο ενώ η άλλη το απαγορεύει άπαξ και αποκοπείς από τη πολιτεία του Θεού, αποκόπηκες. Το βάφτισμα είναι συμβολική πράξη. Άμα θες μία συμβολική πράξη διέγραψε από την παλαιά ταυτότητα το Χ.Ο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Δε ξέρω πόσο θα βοηθήσει η δική μου εμπειρία και στάση στην συζήτηση.
Κι εγώ είμαι άθεος ως φιλοσοφική πεποίθηση, με σιγουριά γι αυτό που λέω.

Για τον εαυτό μου μάλιστα έχω επιλέξει να μην με κηδέψουν, όταν με το καλό τελειώσει η ζωή μου σ' αυτήν την γή, απλά να με θάψουν δίπλα στους δικούς μου εκεί όπου αναπαύονται.

Τα παιδιά μου ωστόσο τα είχα βαφτίσει, ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να ξέρω τί θα επέλεγαν εκείνα οπότε έκανα αυτό που έκαναν οι περισσότεροι. Ομοίως με θρησκευτική τελετή έχω αποχαιρετήσει όσους δικούς μου έφυγαν, πάλι για τον ίδιο λόγο.

Νονός όμως απέφευγα συνήθως να γίνω, εκτός μια φοράς στα πολύ νιάτα μου που δεν είχα κι επιλογές.
Ακριβώς για αποφυγή της "υποκρισίας" που έχει αναφερθεί...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006

Για τον εαυτό μου μάλιστα έχω επιλέξει να μην με κηδέψουν, όταν με το καλό τελειώσει η ζωή μου σ' αυτήν την γή, απλά να με θάψουν δίπλα στους δικούς μου εκεί όπου αναπαύονται.

Τα παιδιά μου ωστόσο τα είχα βαφτίσει, ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να ξέρω τί θα επέλεγαν εκείνα οπότε έκανα αυτό που έκαναξ οι περισσότεροι. Ομοίως με θρησκευτική τελετή έχω αποχαιρετήσει όσους δικούς μου έφυγαν πάλι για τον ίδιο λόγο.

Νονός όμως απέφευγα συνήθως να γίνω, εκτός μια φοράς στα πολύ νιάτα μου που δεν είχα κι επιλογές.
Και μονο που χρησιμοποιεις την λεξη "αναπαυονται" για τους νεκρους, σημαινει οτι ενδομυχα πιστέυεις.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Και μονο που χρησιμοποιεις την λεξη "αναπαυονται" για τους νεκρους, σημαινει οτι ενδομυχα πιστέυεις.

Έλα ρε ψυχολόγε!
Ένας κομψός τρόπος του να πεις πως κάποιος βρίσκεται κάτω από το χώμα έχοντας τελειώσει την ζωή του είναι.
Λες να περιμένω να μου μιλήσουν αν πάω εκεί; Απλά ΤΩΡΑ σκέφτομαι πως εκεί που θα πάω είναι οικίοι μου (στο δικό μου το μυαλό που ακόμα λειτουργεί) κι αυτό κάτι μου προσφέρει. Όταν πεθάνω κι εγώ δεν θα έχει καμιά σημασία παρά μόνο για όσους θα έχουν μείνει πίσω...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906

Τα παιδιά μου ωστόσο τα είχα βαφτίσει, ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να ξέρω τί θα επέλεγαν εκείνα οπότε έκανα αυτό που έκαναξ οι περισσότεροι. Ομοίως με θρησκευτική τελετή έχω αποχαιρετήσει όσους δικούς μου έφυγαν πάλι για τον ίδιο λόγο.

man γιατι δεν προτιμας να σε καψουν καλυτερα να μην μολυνεις και το περιβαλλον;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Ποια ειναι η μολυνση με την αποσυνθεση?

Τρολάρει και του απαντάς εσύ! :)

Από την άλλη σαφώς και πρέπει να υπάρχει και η επιλογή της καύσης!
Ξέρω κάποιους που δεν τους αρέσει η ιδέα της αποσύνθεσης και της τροφής την σκουληκιών από το νεκρό σώμα τους, δικαίωμά τους κι αυτών να καούν λοιπόν...

junglejim4322

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
106
Πόντοι
16
έγιναν έρευνες από συλλόγους ασθενών και διαπιστώθηκε πως ο υδρ, ορίζων είναι  :S

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Ποια ειναι η μολυνση με την αποσυνθεση?

Αλλο αποσυνθεση αλλο μαζικη ταφη σε νεκροταφεια. Η μονη απολυτως οικολογικη κηδεια ειναι το sky burial στο νεπαλ. Αφου πρωτα οι παπαδες ψαλλουν τα δικα τους για το καλο κατευοδιο αποθετουν τελετουργικα το πτωμα σε μια βουνοκορφη και το παραδιδουν στα στοιχεια της φυσης και τα ορνια.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
έγιναν έρευνες από συλλόγους ασθενών και διαπιστώθηκε πως ο υδρ, ορίζων είναι  :S

Αν θέλεις να το εκχυδαΐσουμε μάλλον άριστο λίπασμα γινόμαστε!
Η ελεγχόμενη (σε ταφή) αποσύνθεση οργανικών υλών προσφέρει στα φυτά αφθονία τροφής ανοργάνων πρώτων υλών! :P

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Αν θέλεις να το εκχυδαΐσουμε μάλλον άριστο λίπασμα γινόμαστε!
Η ελεγχόμενη (σε ταφή) αποσύνθεση οργανικών υλών προσφέρει στα φυτά αφθονία τροφής ανοργάνων πρώτων υλών! :P
Eξ ου και τα θηριωδη κυπαρισσια στα νεκροταφεια!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom