Νέα

Ασφάλεια ζωής. Ναι ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -ROBOCOCK-
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Provios πες μου με την ευκαιρία σε παρακαλώ, τι μπορώ να κάνω εγώ με την καθυστέρηση που έχω; Το δικό μου συμβόλαιο δεν έληξε αλλά κατέθεσα έντυπο εξαγοράς και από την ημερομηνία υποβολής έχω κλείσει ήδη 3 μήνες.

Στο Ινστιτούτο Καταναλωτών μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αυτοί και με παρέπεμψαν στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων. Εϊναι σε θέση να κάνουν κάτι ουσιαστικό ή θα αναλωθούμε σε γραφειοκρατεία; Σημειωτέον πως η ασφαλιστική μου "εγγυήθηκε" όταν υπέβαλα το έντυπο εξαγοράς οτι θα λάβω τα χρήματα μου εντός 40 ημερών.  :headbang:

Τι σου λένε ρε φίλε, όταν πας και τους λες "ρίχτε τα"?

Και για τι ποσό μιλάμε?

Δε τους στέλενεις ένα εξώδικο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης? (αυτό εποπτεύει νομίζω τις ασφαλιστικές)

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
@Performer, Απ΄ ότι κατάλαβα πρόκειται για επενδυτικό πρόγραμμα.  Αν και τα στοιχεία που δίνεις δεν είναι αρκετά ώστε να σου απαντήσω διεξοδικά.  Η ουσία είναι πως και βέβαια θα έπρεπε μετά από 90 ημέρες, να είχες εισπράξει την αξία εξαγοράς του συμβολαίου σου.
(Ενδεχομένως   να υπάρχουν penalties εξαγοράς,  αφού  το «σπας» πριν την λήξη του)
  Εν συντομία ,σύνταξε ένα εξώδικο (με κοινοποίηση και στην κεντρική διεύθυνση της εταιρείας , όχι μόνο στο υποκατάστημα)και απαίτησε την όποια απάντηση να την λάβεις γραπτά. Εκτιμώ ότι θα εισπράξεις λίαν συντόμως.

@Stavros  τα σημεία που επισημαίνεις είναι σημαντικά και  εξηγούνται. Χρειάζονται όμως την ανάλυση τους.
Είμαι χρονικά πιεσμένος αυτές τις ημέρες, και δεν θέλω να « ξεπετάξω ¨» την όποια απάντηση μου σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Πίστωσε με χρονικά και θα επανέλθω.  Και ναι πράγματι, το Υπ.Αναπτυξ. είναι το αρμόδιο να ασκεί την εποπτεία.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
@Stavros  τα σημεία που επισημαίνεις είναι σημαντικά και  εξηγούνται. Χρειάζονται όμως την ανάλυση τους.
Είμαι χρονικά πιεσμένος αυτές τις ημέρες, και δεν θέλω να «ξεπετάξω» την όποια απάντηση μου σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Πίστωσε με χρονικά και θα επανέλθω.  Και ναι πράγματι, το Υπ.Αναπτυξ. είναι το αρμόδιο να ασκεί την εποπτεία.
Δεν πειράζει φίλε, όποτε μπορείς.  Η καλή σου διάθεση και πρόθεση είναι προφανής.

Και εγώ όμως χρωστάω συνέχεια από το προηγούμενο post σου, γιατί μέχρι τώρα απάντησα μόνο στα άρθρα που παράθεσες σε scan από το συμβόλαιο.

Συνεχίζω, πάνω σε αυτά που έγραψες ο ίδιος:
Ωστόσο πριν από το οτιδήποτε, Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κάθε ασφαλιστική εταιρεία που νόμιμα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα  (και όχι μόνο)[size=12pt]δεν είναι ξέφραγο αμπέλι[/size]. 
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί(Υπουργείο Ανάπτυξης,Νομοθετικό πλαίσιο,Κοινοτική νομοθεσία, Εποπτική Αρχή κα) ασκούν τακτική,  και αυστηρότατη εποπτεία.
Μακάρι κάτι αντίστοιχο να συνέβαινε και σε άλλους κλάδους.
Αυτό που λες ισχύει, φίλε proviος, όντως οι έλεγχοι που γίνονται από τις αρχές στις Ασφαλιστικές είναι (ή τουλάχιστον πρέπει να είναι) αυστηροί.  Οι έλεγχοι όμως αυτοί δεν αφορούν τις ασφαλιστικές συμβάσεις, αφορούν τη διαχείριση των κεφαλαίων τους, τα αποθεματικά τους, το βαθμό επικινδυνότητας των επενδύσεών τους, και άλλα τέτοια στοιχεία που ο ασφαλιζόμενος δεν μπορεί (εκ των πραγμάτων) να ελέγξει, και γι’ αυτό οι νομοθεσίες (εθνική, κοινοτική, κλπ) έχουν αναλάβει να το κάνουν. Εγώ δε συζητάω αυτό το θέμα.

Δηλαδή εκτός πολλών άλλων , εκείνο που ενδιαφέρει εδώ stavro, είναι να επισημάνουμε ότι δεν της επιτρέπεται (της εταιρείας)  να συντάσσει κατά το δοκούν ασφαλιστικές συμβάσεις και συμβόλαια. Αυτά έχουν ένα βασικό και προκαθορισμένο νομικό πλαίσιο και δομή.  Ως εκ τούτου ρητοί όροι είναι αδύνατον να λείπουν.
Εδώ κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει δέσμευση για τη δομή (και βεβαίως την γλώσσα, το wording όπως το λέτε εσείς οι ασφαλιστές) των συμβολαίων.
Η γενική αρχή (που βεβαίως ισχύει) είναι ότι καμία σύμβαση μεταξύ ιδιωτών δεν μπορεί να είναι παράνομη.  Αυτό, ισχύει. Εννοώ ότι δεν μπορεί να συναφθεί σύμβαση μεταξύ ιδιωτών (και η ασφαλιστική εταιρεία ιδιώτης είναι) που να λέει π.χ. ότι «αν ο ασφαλιζόμενος πάθει νεφρική ανεπάρκεια, θα του δώσει το νεφρό του ο διευθυντής της εταιρείας». Αυτό είναι παράνομο, δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί τέτοια σύμβαση σε δικαστήριο, άρα δε συζητάμε για τέτοιες περιπτώσεις.
Συζητάμε για τις συμβάσεις, που σε περίπτωση διένεξης μεταξύ των συμβαλλομένων, θα πάνε στο δικαστήριο να τους λύσει τη διαφορά.  ΤΟΤΕ, το δικαστήριο ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ θα ανατρέξει (και θα την ερμηνεύσει), για να βγάλει απόφαση. Αν λοιπόν  η σύμβαση (το συμβόλαιο δηλαδή) ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ πότε πρέπει να πληρωθεί η αποζημίωση, το δικαστήριο θα βγάλει μια απόφαση που θα λέει: «Ναι, τα χρωστάς, και δώστα». Δε θα πει όμως «Δώστα τώρα».  Άρα ο ασφαλιζόμενος δε θα μπορεί να βγάλει (άμεσα) διαταγή πληρωμής.
Αυτό που έλεγα λοιπόν στο προηγούμενο post μου είναι ότι τέτοιες ασάφειες ΕΠΙΤΗΔΕΣ τις αφήνουν να υπάρχουν οι εταιρείες στα συμβόλαιά τους, και καταλαβαίνεις το γιατί.  Αυτό που είχα κάνει εγώ (στο παρελθόν) ήταν να «χτενίσω» εξονυχιστικά ένα-δυο συμβόλαια, και να εντοπίσω αυτές τις ασάφειες.
Και αυτές σου μεταφέρω τώρα.
Τι εννοείς με το «ρητοί όροι είναι αδύνατον να λείπουν»?  Είπα εγώ να λείπουν?  Αντίθετα είπα να υπάρχουν. Ρητοί, σαφείς και λεπτομερείς.

Δεν μπορεί λοιπόν βάση νόμου να πεί ότι εγώ τον stavro... τον ασφαλίζω στο περίπου θάνατο, στην περίπου αναπηρία και θα τον αποζημιώσω στα περίπου ευρά,  και όποτε εγώ ευκαιρήσω. Αλλά αυτός θα μου καταβάλει προκαθορισμένα ασφάλιστρα. 
Για όνομα κατι τέτοιο, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο,  να  το ισχυρίζεται κάποιος.
Τι είναι αυτά τώρα?  Δεν καταλαβαίνω τι λες.

Επίσης σου παραθέτω……….. (Ειδικότερα με τον ν.2496/97  αναγνωρίστηκε για  Ά  φορά  με σκοπό την προστασία του καταναλωτή-ασφαλισμένου δικαίωμα εναντίωσης προς την ασφαλιστική σύμβαση για συγκεκριμένους λόγους (αρ.2 παρ. 5 και  6 ν.2496/97). Σκοπός είναι η εξασφάλιση του καταναλωτή ότι το προϊόν  που αγοράζει, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και είναι πράγματι αυτό το οποίο ζήτησε.)
Φίλε, αυτή η ιστορία με τη δήλωση εναντίωσης, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κατοχυρώνει, όχι τον ασφαλιζόμενο.
Κοίτα: Οι ασφαλιστικές συμβάσεις (συνήθως) είναι «Συμβάσεις Προσχώρησης», δηλαδή είναι συμβάσεις που συντάσσονται από την εταιρεία, δημοσιοποιούνται, και ανακοινώνεται ότι:  «έχουμε στη διάθεσή σας αυτή τη σύμβαση, όποιος θέλει ας έρθει να την αποδεχθεί».  Δεν είναι δηλαδή συμβάσεις που συντάσσονται από κοινού, και γίνονται συν-αποδεκτές.  Ειδικές συμβάσεις (για πολύ ακριβά πράματα, ιδιαίτερης μορφής (π.χ. ασφάλιση διαστημοπλοίων, γεφυρών, κλπ)) μπορεί να είναι του μη «προσχωρησιακού» τύπου, αλλά οι ασφαλίσεις ζωής, που απευθύνονται στη λιανική κατανάλωση, στον καθένα φουκαρά (να το πω με απλά λόγια) είναι του τύπου «Αυτό είναι, κι αν σ’ αρέσει». Αυτό λέγεται σύμβαση προσχώρησης.
Λέω λοιπόν πιο πάνω ότι η δήλωση εναντίωσης την ασφαλιστική κατοχυρώνει διότι:
-Αν ο ασφαλιζόμενος φέρει μια αντίρρηση στους όρους του συμβολαίου (στο πότε θα πάρει τα λεφτά του χρονικά δηλαδή), θα του απαντήσουν «δυστυχώς, δεν γίνεται αυτό που ζητάτε», και θα ακυρωθεί η σύμβαση.
-Αν ΔΕΝ το κάνει, και προκύψει δικαστική διαφορά, η ασφαλιστική θα πει στο δικαστήριο «εμείς αυτό το συμβόλαιο πουλήσαμε, ο κύριος το αποδέχτηκε, ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ όπως μπορούσε, και του είχαμε δώσει και το έντυπο, επομένως τι θέλει τώρα?  Τα πράματα είναι όπως λέει το συμβόλαιο».
Γι αυτό λέω ότι η (υποθετική) δήλωση εναντίωσης κατοχυρώνει την εταιρεία και όχι τον ασφαλιζόμενο...

Όπως θα διαπιστώσεις από το απόκομμα συμβολαίου 1 , αριστερά στην σελίδα περιγράφεται ο « κίνδυνος» , δεξιά η αξία αποζημίωσης στην ενδεχόμενη έλευση του, και τέρμα δεξιά τα προκαθορισμένα ασφάλιστρα που καλείσαι να πληρώνεις για την κάλυψη σου από αυτόν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λες αυτά.  Τα ξέρω εξ ίσου καλά και με σένα, σε διαβεβαιώνω.

Τώρα [size=12pt]όσο αφορά τον χρόνο καταβολής[/size]  διάβασε …..Επίσης αποσπασματικά  σου παραθέτω  «Στοιχεία Ασφαλιστικου Δικαίου, 1979 Α. Αργυριάδης».)
  Διαχείριση κινδύνων κατά την επέλευση της ζημίας     
« ……Δίκαιη και ταχεία αποζημίωση του παθόντος, δηλ. αποζημίωση ούτε χαμηλή ούτε υψηλή σε σχέση μη τη ζημία και ταχεία. [size=10pt]Προβλέπεται από τον  νόμο  εντός των 30ημερών, προθεσμία που μετρά απο την υποβολή των δικαιολογητικών….»[/size]
Ναι, όντως έτσι είναι.
Το θέμα είναι ότι στη σύμβαση (στο συμβόλαιο) ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ποια είναι τα δικαιολογητικά που ΘΑ ζητάει η εταιρεία όταν έρθει η ώρα να πληρώσει.  Και υπό το πρόσχημα του «φέρτε και αυτό, και φέρτε και εκείνο», η αποζημίωση (το πίπτειν το μετρητό δηλαδή) πάει στις καλένδες... Ο νόμος προσδιορίζει το χρονικό διάστημα (30 μέρες), αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ το πότε ξεκινάνε να μετράνε οι 30 μέρες!
Αφού λοιπόν ο νόμος έχει κενό, γιατί να μην το βάλουμε στο συμβόλαιο?

Τα προβλήματα που έχουν υπάρξει και υπάρχουν  στον χώρο μας,  ξεκινούν από την στιγμή που δεν λέγονται τα πράγματα σταράτα προς τον πελάτη., και ο πελάτης δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα λεγόμενα με τα γραφόμενα.(Αν και εδώ υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ΥΠΕΡ του καταναλωτή – λήπτη της ασφαλιστικής κάλυψης).
Σε διαβεβαιώνω ότι τα προβλήματα ξεκινάνε από το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ ασφαλιστική δε θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, αν μπορεί να μην το βάλει.
Το ότι μερικά δικαστήρια έχουν όντως ευνοήσει ασφαλιζόμενους στις αποφάσεις τους είναι εν μέρει αληθές, αλλά πόσα είναι αυτά?
Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί ο ασφαλιζόμενος να χρειαστεί να τρέχει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του?  Γιατί να μην είναι όλα σαφώς γραμμένα στο συμβόλαιο, να αισθάνεται κι αυτός σιγουριά?  «Σιγουριά» δεν πουλάνε οι εταιρείες?
Εγώ φίλε, ΜΠΗΚΑ στον κόπο να διασταυρώσω (όπως λες) αυτά που μου λέγαν με αυτά που ήταν γραμμένα. Καμία σχέση.  Και όχι μόνο αυτό, τα γραμμένα ήταν (και είναι, πιστεύω), ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.  Και οι προσπάθειές μου να αλλάξουν αυτά τα κείμενα απλώς δεν απέδωσαν τίποτα.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχει αδρό κοινωνικό όφελος  από την λειτουργία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Αυτό είναι πολιτική θέση (και τοποθέτηση), και δε θα σου απαντήσω. Διαφωνώ πάντως για το «αδρό όφελος».  Θα έλεγα ότι υπάρχει «αδρή εκμετάλλευση».

Τα συμβόλαια δεν μπάζουν τόσα νερά,  όσα νομίζουν κάποιοι. Κάποιοι ασφαλιστές μπάζουν.
(Στην πιάτσα μας παπατζήδες και κοράκια τους φωνάζουμε)
Κοίτα, για κοράκια και παπατζήδες δε μπορούμε να συζητάμε, γιατί δε τους έχουμε μπροστά μας να τους εξετάσουμε. Τα συμβόλαια όμως τα έχουμε.  Οπότε μπορούμε να τα εξετάσουμε.  Σε διαβεβαιώνω, ότι (αν ο ασφαλιζόμενος είναι που θέλει να το έχει στεγανό), σαν νομικό έγγραφο όχι απλώς «μπάζει νερά», είναι από υλικό που διαλύεται στο νερό!

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι αυτούς ούτε και εγώ τους γουστάρω. Κάνουν κακό στον χώρο, και πράγματι τον δυσφημίζουν. Για αυτό , εδώ και κάποια χρόνια ( 5+),Θεσπιστήκαν υποχρεωτικές  εξετάσεις  από το υπουργείο ανάπτυξης, καθώς και η ύπαρξη  συμβολαίου αστικής ευθύνης για κάθε ασφαλιστή.
(Λίγα επαγγέλματα υποχρεούνται σε αστική ευθύνη και μάλιστα αυτού του ύψους που πληρώνω κάθε χρόνο. Κάτι σημαίνει ! … Θα τα πούμε άλλη φορά όμως αυτά.)
Δυστυχώς (για σένα) φίλε μου, σε αυτό την έχεις πατήσει σε... προσωπικό επίπεδο.  Και εγώ υπάλληλος είμαι (ιδιωτικός), και αν κάνω μια μαλακία και βλάψω κάποιον, η εταιρεία μου θα την πληρώσει.  Στη δικιά σου περίπτωση (δεν ξέρω αν είσαι πράκτορας ή «συνεργάτης»), αν κάνεις μια μαλακία, δε θα την πληρώσει ο εργοδότης σου!  Έχει φροντίσει να απαλλαχτεί απ’ αυτό, ασφαλίζοντάς σε (υποχρεωτικά προφανώς).  ΤΟΣΟ κατοχυρωμένες είναι αυτές οι εταιρείες, απέναντι στο να ΜΗΝ βάλουν το χέρι στην τσέπη!

Ρίξε λοιπόν την ματιά σου και είμαι στην διάθεση σου, για διάλογο. Αρκεί να μην με «μαλώνεις» άδικα !
Βεβαίως και δε σε «μαλώνω».  Δεν έχω το authority να το κάνω αυτό, άλλωστε.  Δεν έχεις παράπονο όμως, έχω «χτενίσει» όλα όσα έγραψες (και φωτογράφησες), και σου απαντάω διεξοδικά.

Για τη Ferrari, σου είπα, δε την κατάλαβα την παρομοίωση.

Συμπερασματικά:
Ξέρεις τι ΠΡΕΠΕΙ να λένε τα συμβόλαια?  Πρέπει να λένε (το είπα ήδη):
Εσύ έχεις υποχρέωση να πληρώνεις ασφάλιστρο.
Εγώ έχω υποχρέωση να πληρώσω αποζημίωση.

Ξέρεις τι πιστεύω ότι λένε τα συμβόλαια?
Εσύ έχεις υποχρέωση να πληρώνεις ασφάλιστρο.
Εγώ έχω υποχρέωση να εξετάσω το αίτημά σου να σου πληρώσω αποζημίωση.

Δυστυχώς,  αυτό λένε.

Στη διάθεσή σου.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.345
Πόντοι
22.785
Καλημερα σε ολους ...........
εγω ξερω να πω οτι η ασφαλεια ζωης που ειχα κανη
οταν χρειαστηκε πριν 8 χρονια κατι μου φερθηκανε αψογα
ητανε θεμα υγειας.
αυτα απο εμενα .....

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0
Τι σου λένε ρε φίλε, όταν πας και τους λες "ρίχτε τα"?

Και για τι ποσό μιλάμε?

Δε τους στέλενεις ένα εξώδικο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης? (αυτό εποπτεύει νομίζω τις ασφαλιστικές)

Το ποσό είναι πολύ μικρό. Μιλάμε για λιγότερα από 5 χιλιάρικα. Η απάντηση τους είναι πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και πως ακόμα ικανοποιούν σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του '08 (υπενθυμίζω πως εγώ έκανα διακοπή τον Νοέμβρη).

Η αλήθεια είναι πως έχω δείξει ανοχή και τους έχω αφήσει αυτό το μεγάλο χρονικό περιθώριο α)φοβούμενος τα χειρότερα και β)γιατί ενημέρωση παίρνω απευθείας από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η ασφαλιστική. Όμως ομολογώ πως πλέον η υπομονή μου έχει εξαντληθεί.

Να διευκρινίσω πως πρόκειται για συνταξιοδοτικό πακέτο και πως αγόρασα το προϊόν όταν η Ελληνική τράπεζα στην οποία απευθύνθηκα προκειμένου να ανοίξω λογαριασμό που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ζώντας στο εξωτερικό, μου είπε πως ο λογαριασμός θα είχε έξοδα εκτός κι αν μέσω αυτού πλήρωνα ασφάλιστρο για προϊόν της τάδε εταιρίας. Σκέφτηκα λοιπόν πως θα το δω σαν μια "αποταμίευση" και ταυτόχρονα θα γλυτώσω τα διαχειριστικά έξοδα του λογαριασμού που χρειαζόμουν οπωσδήποτε και έτσι το αγόρασα.

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0
@Performer, Απ΄ ότι κατάλαβα πρόκειται για επενδυτικό πρόγραμμα.  Αν και τα στοιχεία που δίνεις δεν είναι αρκετά ώστε να σου απαντήσω διεξοδικά.  Η ουσία είναι πως και βέβαια θα έπρεπε μετά από 90 ημέρες, να είχες εισπράξει την αξία εξαγοράς του συμβολαίου σου.
(Ενδεχομένως   να υπάρχουν penalties εξαγοράς,  αφού  το «σπας» πριν την λήξη του)
Εν συντομία ,σύνταξε ένα εξώδικο (με κοινοποίηση και στην κεντρική διεύθυνση της εταιρείας , όχι μόνο στο υποκατάστημα)και απαίτησε την όποια απάντηση να την λάβεις γραπτά. Εκτιμώ ότι θα εισπράξεις λίαν συντόμως.

Είναι όντως επενδυτικό το πρόγραμμα. Συνταξιοδοτικό όπως προείπα. Και ακριβώς το γεγονός οτι μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσό είναι που με εξοργίζει. Δηλαδή αν δεν μπορούν να είναι συνεπείς σήμερα στις 5 χιλιάδες τι θα έκαναν αν άφηνα το προϊόν να φτάσει στη λήξη του και μιλούσαμε τότε για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Αυτό με κάνει να πιστεύω πως τελικά ορθά αποφάσισα να ζητήσω την διακοπή του.

Δυστυχώς όπως πρότεινε ο stavros51 αλλά και συ, το εξώδικο φαίνεται να είναι το μοναδικό βήμα που μπορώ να κάνω σε αυτή τη φάση και πάλι με αβέβαιη χρονική κατάληξη αλλά και με τα λεφτά μου που μένουν στα χέρια τους όλο αυτό το διάστημα, άτοκα :tickedoff:

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
μιά και μιλάμε για ασφάλειες θα πώ και γω την γνώμη μου ..

λοιπόν

(1) ασφάλιση ζωής .. καλύπτει τον κίνδυνο απώλειας της ζωής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που σαφώς προσδιορίζεται στο συμβόλαιο και αποδίδει στος κληρονόμους(αυτούς που αναγράφει το συμβόλαιο) συγκεκριμένο ποσό

(2) νοσοκομειακά... πανάκριβη κάλυψη κινδύνου ασθενείας με πολλές κρυφές εξαιρέσεις και ντεσού (για παράδειγμα το πλαφόν στις αμοιβές γιατρών για ιατρικες πράξεις που μεταφράζετε ότι μπορεί να δώσεις 100 και να πάρεις 50). Επίσης η εταιρεία έχει δικαίωμα μονομερούς αναπορσαρμογής ασφαλίστρου (στα παλιά δεν ίσχυε όπως αυτό που έχω εγώ από το 1987). Παρόλα αυτά είναι καλή κάλυψη με δεδομε΄νο το μπουρδέλο του ΕΣΥ και την κακή συνήθεια των γιατρών να τα παίρνουν χοντρά

(3) συνταξιοδοτικά ή επενδυτικά.. (συνδυάζονται συνήθως με ασφάλεια ζωής) Οι αποδόσεις τους είναι κατά ένα μέρος σταθερές οριζόμενες από το εγγυημένο μαθηματικό επιτόκιο (το οποίο σήμερα είναι 3.25% ενώ παλαιότερα είχε φθάσει μέχρι και 6%) και κατά ένα μέρος εξαρτάται από την απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων στην οποία συμετέχει κατά ένα ποσοστό ο ασφαλισμένος (δεν θυμάμαι πιό είναι αυτό). Την εγγυημένη απόδοση σίγουρα θα την πάρεις (μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση αλλά 99.99999% τα λεφτά είναι σίγουρα). Το πόσο θα πάρεις εξαρτάται απότο πόσα θα βάλεις (τραπεζική λογική). Κάτι που είναι θετικό είναι ότι το εγγυημένο μαθηματικό επιτόκιο είναι σταθερό σε όλη την διάρκεια ζωής του συμβολαίου ανεξάρτητα από το αν αυτό τροποποιηθεί για νεώτερα συμβόλαια.. τι σημαίνει αυτό? ότι τα λεφτά σου συνεχίζουν να τοκίζονται με το ίδιο επιτόκιο. Για παράδειγμα έχω συμβόλαιο με ΕΜΕ 5.2% το οποίο όταν το έκανα είχα μικρή εγγυημένη απόδοση (αλλά μεγάλες αποδόσεις χρηματιστιριακές) ενώ τώρα που έχουν πέσει τα επιτόκια το 5.2 είναι ακετά υψηλό.

ΜΑΚΡΥΑ από τα unit linked ...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δυστυχώς όπως πρότεινε ο stavros51 αλλά και συ, το εξώδικο φαίνεται να είναι το μοναδικό βήμα που μπορώ να κάνω σε αυτή τη φάση και πάλι με αβέβαιη χρονική κατάληξη αλλά και με τα λεφτά μου που μένουν στα χέρια τους όλο αυτό το διάστημα, άτοκα

Performer,

Δεν είναι οι τόκοι που πρέπεινα σε ζοχαδιάζουν (σιγά: τι τόκους έχουν 5 χιλιάρικα για 2-3 μήνες?) είναι ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ της υπόθεσης που σε εξοργίζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πριν μπλέξεις με το εξώδικο (για το οποίο πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο για να στο συντάξει, δικαστικό επιμελητή να το επιδώσει (και όλα αυτά έχουν κόστος για σένα), κάνε την εξής κίνηση:

ΠΗΓΑΙΝΕ ο ίδιος στην εταιρεία, και ζήτα να μιλήσεις με κάποιον που είναι υπεύθυνος (όχι την κοπέλλα στην είσοδο, εννοώ).

Πες του:

"Ή μου δίνεις τα λεφτά μου ΤΩΡΑ, φίλε, ή δε θα με ξαναδείς, και το επόμενο που θα δεις από μένα θα είναι ένα εξώδικο - για να αρχίσουμε, αλλά το εξώδικο δε θα έρθει μόνο σε σένα, θα πάει και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. Θέλεις να το πάμε έτσι?  Αν ΔΕ θέλεις, ρίξε μου το πεντοχίλιαρό μου.  ΤΩΡΑ!  Όχι αύριο!"

Για δική σου ενημέρωση, την ΕΠ.Ε.Ι.Α. (Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) θα την βρεις εδώ:
Ψάξε λίγο το site, θα καταλάβεις ότι είναι αυτό που σήμερα φοβούνται περισσότερο οι ασφαλιστικές.

Αν ΟΥΤΕ αυτό τους πείσει να στα δώσουν, τότε σημαίνει ότι πράγματι έχουν σοβαρό πρόβλημα, και θα πρέπει να ξεκινήσεις τα δικαστικά ούτως ή άλλως. Οπότε χέσ' τους, μην ξαναασχοληθείς μαζί τους, πήγαινε σε δικηγόρο, και ξεκίνα με το εξώδικο.
Και καλή επιτυχία.

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0
Performer,

Δεν είναι οι τόκοι που πρέπεινα σε ζοχαδιάζουν (σιγά: τι τόκους έχουν 5 χιλιάρικα για 2-3 μήνες?) είναι ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ της υπόθεσης που σε εξοργίζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έχεις δίκιο stavros51, τα 5 χιλιάρικα δεν θα τους αποδόσουν ικανούς τόκους. Σκέψου όμως 5 χιλιάρικα κατ' ελάχιστο επί χ αριθμό πελατών-καθυστερήσεων. Και φυσικά το γαμώτο είναι αυτό που με τρελαίνει. Ήμουν απόλυτα συνεπής στα συμφωνηθέντα και απαιτώ συνέπεια και από αυτούς. Φευ!

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και το link. Αν έχω εξελίξεις θα ενημερώσω για να γνωρίζουν και να προφυλάσσονται και οι υπόλοιποι.

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Provie,

Κατ’ αρχήν να σου δηλώσω ότι το παράδειγμα σου με τη Ferrari δε το κατάλαβα.  Δε κατάλαβα που κολλάει δηλαδή.

Κατά δεύτερο να σου δηλώσω ότι προβλέπω οι συζητήσεις μας εδώ να τραβήξουν (αν έχεις και εσύ όρεξη) σε μάκρος. Και σε μέγεθος.  Αυτό ίσως κουράζει άλλους, αλλά το thread για ασφάλειες είναι, δε βγαίνουμε εκτός θέματος.  Όποιος τα βαριέται, ας αλλάξει thread.

Κατά τρίτο να σου δηλώσω ότι (για να μη επεκταθούμε κι άλλο) εγώ αναφέρομαι σε ΑΠΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ (και όχι σε συνταξιοδοτικά, μαθηματικά αποθέματα, πολύπλοκες επενδύσεις κλπ), γιατί αν τα πιάναμε και αυτά, δε θα τελειώναμε ποτέ.

Κατά τέταρτο να σου δηλώσω ότι η ενημέρωσή μου είναι παλιά (περισσότερο από 6-7 χρόνια), και αν μέσα σε αυτό το διάστημα έχει αλλάξει το “wording” των συμβολαίων, δεν το γνωρίζω.  Αλλά και δεν το πιστεύω κι όλας. Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια, και θα διαπιστώσεις παρακάτω ποια θεωρώ εγώ ότι είναι.

Στο διάστημα αυτό (6ετία) έχω σταματήσει να ασχολούμαι προσωπικά, μεγάλωσα κι όλας, μεγάλωσαν και τα παιδιά μου, έβγαλα λεφτά, και η ανησυχία που είχα νεώτερος σε σχέση με την ασφάλιση δεν υπάρχει πια. Αλλά τα θυμάμαι πολύ καλά, γιατί συνεχίζω να ασχολούμαι επαγγελματικά με ασφάλειες (σαν στέλεχος εταιρείας που κάνει συνεχώς διάφορες ασφάλειες), και διατηρώ επαφή με το χώρο.

Δυστυχώς, φίλε, το ένα δίκιο που μου αναγνωρίζεις είναι το μικρότερης σημασίας (και δεν σε μέμφομαι που δεν απάντησες αμέσως – και τώρα μπορείς να μην απαντήσεις) από όλα αυτά που ισχυρίζομαι. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ που έχω δίκιο, όπως νομίζω ότι θα σου αποδείξω.

Παρέθεσες πάρα πολλά πράματα, και θα σε παρακαλούσα να παραθέσεις ακόμα ένα:

Την προηγούμενη (αρ. 8) παράγραφο από την αρ. 9 (ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ), που στο scan διακρίνω ότι είναι αυτή που αναφέρει τα “αποδεικτικά στοιχεία για αποζημίωση”.

Ξέρεις γιατί στη ζητάω?  Γιατί όσες περιπτώσεις γνωρίζω (ασφαλιστικών εταιριών που δεν πληρώνουν), ποτέ η εταιρεία δεν έχει πει “Δε σε πληρώνω γιατί δε γουστάρω”.
Πάντα φέρνει κάποιες δικαιολογίες, μια εκ των οποίων είναι να ζητάει συνεχώς χαρτιά.  Ξέρω π.χ. ιστορία (πριν χρόνια) χήρας, που ο άντρας της είχε ασφάλεια ζωής για αρκετά μεγάλο ποσό (κάτι σαν σήμερα €3 εκατ. σήμερα ας πούμε), και ο οποίος σκοτώθηκε με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθ. Λαμίας, στις 10 το πρωϊ, πηγαίνοντας στο εργοστάσιό του στην Εύβοια.  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ποτέ. Και δεν την πλήρωσαν, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν ήταν μεθυσμένος όταν σκοτώθηκε (στις 10 το πρωϊ!).  Η Τροχαία δεν είχε κάνει εξέταση οινοπνεύματος (ήταν προφανές ότι δεν ήταν μεθυσμένος – άλλος έφταιγε - μετωπική), αλλά περίπου 3-4 μήνες μετά το ατύχημα, και αφού βέβαια ο άνθρωπος ήταν θαμμένος για τόσο χρόνο, η εταιρεία “ξεφούρνισε” το παραμύθι (το οποίο “έστεκε” βάσει του συμβολαίου) περί μη αποδείξεως της μη μέθης.
Να σκεφτείς δε ότι η εταιρεία ήταν (τότε) απ τις μεγάλες, και υπάρχει και σήμερα (ονόματα όμως δε λέω, δε θέλω μπλεξίματα).

Ας μη ξεφεύγω όμως με παραδείγματα “στατιστικής ενός ατόμου”, όπως λέω εγώ τα παραδείγματα που φέρνει κάποιος και που προέρχονται από τη δική του (μόνο) εμπειρία.

Πάμε πάλι στο απλό συμβόλαιο ζωής.  Τι σημαίνει “ασφάλιση ζωής”?
Σημαίνει το εξής:

Ο (υποψήφιος) ασφαλισμένος έχει ένα πλάνο στη ζωή του, έχει υποχρεώσεις, και θέλει, αν του συμβεί κάτι που θα τον στείλει στον άλλο κόσμο (ή θα τον καταστήσει ανίκανο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να μεγαλώσει τα παιδιά του π.χ.) τις υποχρεώσεις αυτές να τις αναλάβει η εταιρεία. Πως? Καταβάλλοντας ένα (σημαντικό συνήθως) ποσό στους κληρονόμους του (ή στον ίδιο, αν πρόκειται για ανικανότητα).
Πως υλοποιείται αυτή η επιθυμία του ασφαλισμένου?  Υλοποιείται με μια σύμβαση, μεταξύ αυτού και της εταιρείας, η οποία ΠΡΕΠΕΙ να λέει (σαν κεντρική ιδέα) τα εξής:
-Ο ασφαλιζόμενος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τα ασφάλιστρα.
-Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, αν πεθάνει ο ασφαλιζόμενος.  Η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο σε “...τόσο...” χρόνο ύστερα από το θάνατο του ασφαλιζομένου.
-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Η εταιρεία δεν υποχρεούται σε καταβολή αποζημίωσης, αν ο ασφαλιζόμενος: 1) αυτοκτονήσει. 2) πεθάνει από χρήση υπεβολικής δόσης ναρκωτικών ουσιών. 3) Πεθάνει από AIDS. 4) σκοτωθεί σε αγώνα μοτοσυκλέτας. 5) τον φάει κροκόδειλος – και ότι άλλες εξαιρέσεις θέλεις, που όμως ΡΗΤΑ θα προσδιορίζονται.

Η παράγραφος 9 που σκανάρισες, ΔΕΝ λέει αυτό. Λέει “σε ποιον καταβάλλονται οι αποζημιώσεις” (και σε τι νόμισμα), ΑΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ.  Οι λέξεις αυτές (“αν καταβληθούν”, που δεν υπάρχουν στο κείμενο) “κουμπώνουν” άριστα με το ύφος του κειμένου, ακριβώς γιατί το κείμενο ΔΕ ΛΕΕΙ “Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση”, που είναι αυτό που θέλω να δω εγώ (και όλοι μας νομίζω).
Θέλω να πω, ότι η παράγραφος αυτή, δεν προσδιορίζει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της εταιρείας. Προσδιορίζει τεχνικά θέματα της καταβολής (όπως το νόμισμα και τον εισπράττοντα).  Άρα δε με κάλυψες με αυτή την παράγραφο. Ξαναδες το.

Οι άλλες δύο παράγραφοι που έβαλες (ΜΕΡΟΣ Ι & ΜΕΡΟΣ ΙΙ), επίσης δε προσδιορίζουν την υποχρέωση της εταιρείας να πληρώσει.
Διευκρινίζουν, ότι η εταιρεία θα αναγνωρίσει σύνδεση σωματικής βλάβης με θάνατο για 360 μέρες.  Που με άλλα λόγια πάλι υπέρ της εταιρείας είναι, γιατί αν π.χ. ο θάνατος επέλθει στις 400 μέρες, δε θα θεωρηθεί ότι είναι αποτέλεσμα του ατυχήματος. Ούτε η παράγραφος αυτή προσδιορίζει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της εταιρείας.  Ξαναδες το και αυτό.

Επομένως, φίλε provios, ο ισχυρισμός μου ότι "ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα συμβόλαια ζωής ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει", ισχύει.  Ούτε το ότι "υποχρεούται να πληρώσει" γράφει, ούτε φυσικά και το πότε.

Μπορείς να με πεις κακόπιστο, αλλά πειράζει που εγώ θέλω να δω γραμμένο τον όρο "Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, αν πεθάνει ο ασφαλιζόμενος. Η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο σε [τόσο χρόνο] ύστερα από το θάνατο του ασφαλιζομένου."
Τόσο δύσκολο είναι να το γράψουν?  Γιατί δε το γράφουν?  Δεν τους αφήνει το Υπουργείο?  Αυτό μου λες?

Δεν είμαι κακόπιστος, φίλε.  Δύσπιστος είμαι.

Στα υπόλοιπα που γράφεις, θα επανέλθω με άλλο post.  Να μη βγαίνουν μακρυνάρια.

stavros51 γενικα συμφωνω μαζι σου..αλλα θεωρω εισαι λιγο απολυτος στην σκεψη σου.οι οιοσδοιποτε συμβασεις περιεχουν
συγκεκριμενους ορους και λογικη.Αρα εχω να πω τα εξης:
1. Προφανως ΑΝ θελεις υπογραφεις την συμβαση.
2. Το παραδειγμα με την φερραρι εχει 1 λογικη (αν θες ρωτα)
3. Δεν μπορεις να εχεις την λογικη: Εγω θελω να αναγραφεται στη συμβαση π.χ.: αν συμφωνησει να πληρωθω ο κυριος με
το nick stavros51 που θεωρω οτι ειναι αντικειμενικος να πληρωθω.Αυτο θελω να γραφτει γιατι οχι εγω το θεωρω λογικο
αρα αφου δε το γραφετε ειστε παπαρ..ς  ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
stavros51 γενικα συμφωνω μαζι σου..αλλα θεωρω εισαι λιγο απολυτος στην σκεψη σου.οι οιοσδοιποτε συμβασεις περιεχουν
συγκεκριμενους ορους και λογικη.Αρα εχω να πω τα εξης:
1. Προφανως ΑΝ θελεις υπογραφεις την συμβαση.
2. Το παραδειγμα με την φερραρι εχει 1 λογικη (αν θες ρωτα)
3. Δεν μπορεις να εχεις την λογικη: Εγω θελω να αναγραφεται στη συμβαση π.χ.: αν συμφωνησει να πληρωθω ο κυριος με
το nick stavros51 που θεωρω οτι ειναι αντικειμενικος να πληρωθω.Αυτο θελω να γραφτει γιατι οχι εγω το θεωρω λογικο
αρα αφου δε το γραφετε ειστε παπαρ..ς  ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ...

Κομοδίνε,
Δεν έχεις καταλάβει (νομίζω), να στα κάνω πιο λιανά:

Τους είπα:
"Δε λέει ΠΟΤΕ θα πληρώσετε. Λέει "αμέσως". Αμέσως σημαίνει σε 1 λεπτό. Αν δεν τηρηθεί αυτό (το λεπτό), το "αμέσως" μπορεί να σημαίνει ο,τιδήποτε.  Γράψτε λοιπόν ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ θα πληρώσετε.  Δε με πειράζει να είναι ένας, 2, 3, 6 μήνες.  Αλλά ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!"
Είπαν:
"Δε το γράφουμε".

Τους είπα:
"Λέτε  "μετά την υποβολή όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών εγγράφων".  Ποιά είναι αυτά τα έγγραφα?"
Μου είπαν διάφορα.
Τους είπα:
"Ωραία, τα δέχομαι. Γράψτε τα λοιπόν και αυτά, ότι αυτά είναι και τέλος."
"Δε τα γράφουμε".

Σε αυτή την αντιμετώπιση έχω ένσταση, Κομοδίνε (και εσύ, provie που θα τα διαβάσεις), δεν έχω αντίρηση στο να δεχτώ τα έγγραφα, ή το χρόνο που ορίζουν.
Στο φλου έχω την αντίρηση.
Στο σαφές, δεν έχω.
Δε ζήτησα χατήρια, καθαρά πράματα μόνο ζήτησα.
Δε θέλουν να τα δώσουν.

Αυτό δεν έχει αλλάξει.
Δυστυχώς.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Είμαι χρονικά πιεσμένος αυτές τις ημέρες, και δεν θέλω να « ξεπετάξω ¨» την όποια απάντηση μου σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Πίστωσε με χρονικά και θα επανέλθω. 

Provios,

Η πίστωσή σου ξεπέρασε (χρονικά) τον ένα μήνα.

Μήπως είχα δίκιο σε διάφορα που έχω γράψει για την εξαφάνιση των ασφαλιστών?

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Και γω θα είχα το ίδιο δίλλημα.Τα δημόσια ταμεία είναι μπουρδέλο και δεν έχουν καμία σχέση με έξω.Σκέψου και να δουλέυεις και να τα σκας με το νταβατζιλίκι κάθε μήνα και να χεις ιατρικες υπηρεσίες επιπέδου ΙΚΑ με τον κάθε αλήτη "γιατρό" που μόνο μαγκιά και τρέλα πουλάνε και όταν συνταξιοδοτηθείς μετά από 40 χρόνια δουλειάς να παίρνεις μια σύνταξη 400 ευρώ.Αν είχα επάγελμα στην Ελλάδα που έβγαζα 1500 ευρώ και παραπάνω πιθανόν να το ρίσκαρα να πληρώνω ασφάλεια,βέβαια κατόπιν ενημέρωσης από γνωστό γνωστού κτλ..Όμως όλο κομπίνες ρε γαμώτο.Ακόμα και η Interamerican η ¨Μεγάλη και Σίγουρη" όπως τη μάθαμε είδαμε τι σκατά είναι και πόσοι φουκαράδες πε΄σαν θύματα απάτης όταν βγήκαν στη φόρα οι απάτες του Κοντομηνά.

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0
Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης
Υπατίας 5, 105 57 (ακριβώς πίσω από την Μητρόπολη)

Και μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί γιατί το σκοινί το τραβάνε μέχρι να πνίξουν τον ασφαλισμένο τα κοθώνια  :tickedoff:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
διαβαζω τοση ωρα ολλες τις σελιδες και θελω να πω το εξης....κατι που ισως δεν το εχει αναφερει σχεδον κανεις!
οταν ερθει η ωρα καποιος να παρει ενα αυτοκινητο π.χ και να κανει μια ασφαλεια,το πιο συνηθες φαινομενο πιο ειναι? απευθυνονται σε μικρες ασφαλιστικες εταιριες (οι οποιες μερικες εχουν κλεισει κιολας) και ζητανε οτι πιο φθηνο υπαρχει στην αγορα απλα για να λενε οτι εχουνε ασφαλεια!
το ρητο....οτι δινεις παιρνεις....δεν ειναι τυχαιο! εχω ακουσει και γω πολλα ....του στυλ οτι με τρακαραν και αντι για να παρω τα λεφτα απο την εταιρια τα εβαλα απο την τσεπη μου και τα εισεπραξα μετα απο πολυ καιρο....αγαπητοι...οσοι εχετε ασφαλειες σε τετοιες εταιριες ας προσεχατε! ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
οταν πας σε μια εταιρια να κανεις συμβολαιο ειτε για κινητο ειτε ασφαλεια ο κοσμος το ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΛΑ!!! διαβαζει και τα ψιλα γραματα και κανει ερωτησεις σε σπαστικο βαθμο....αλλο ενα ρητο.....δεν ηξερες,δεν ρωταγες!!αλλο ενα πλεον συνηθες φαινομενο ειτε σου πουλησουν ασφαλεια ειτε αυτοκινητο ειτε οτιδηποτε ειναι το εξης....κρυβουμε τα ελατωματα και εξυψωνουμε τα προτερηματα!!
φιλος με bmw εκανε ασφαλεια φτηνη και πυρος π.χ δεν εβαλε ενα πακετο στανταρ(καλα αυτος ανηκει στην κατηγορια του πιο φτηνου απλα για να λεμε οτι εχουμε) και ολλα αυτα για 50-70 ευρω αν δεν κανω λαθος το 6μηνο.....δουλευεις δεν δουλευεις 50 ευρω ολοι τα χουμε λιγο πολυ....το αποτελεσμα???? του καηκε το αμαξι και πηρε τα @@@@@@@ του!!
εμενα ο πατερας μου εχει ασφαλεια σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες του κοσμου (αν θελετε μπορω και να την πω) η οποια ασφαλιζει τα μεγαλυτερα εργα του κοσμου.....οτι χρειαστηκε???? ολλα αψογα! και οταν λεω αψογα το λεψ με ολη την σημασια της λεξεως! συνηθως σε τετοιες εταιριες δεν βαζουνε τσιρακια να παιρνουνε τηλεφωνα και να 'παρακαλανε'....ουτε τους εχουνε στους δρομους σαν πλασιεδες γιατι? γιατι απλα δεν το εχουνε αναγκη και γιατι ξερουνε τι ειναι σαν εταιρια! οπως δεν θα δεις ποτε μια mercedes π.χ να την διαφημιζουνε συνεχεια οπως ενα punto!!

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
νομίζω ότι μαζι με τα ξερά δεν πρέπει να καιγονται και τα χλωρά....αν δεν κάνω λαθος έως και τμήμα σε πανεπιστήμια έχει η ασφαλιστική επιστήμη...δε νομίζω ότι είναι όλα αέρα πατέρα...
εδώ ο άλλος δικηγόρος είναι και θεωρείται στην αμοιβή ,  δεν υπάρχει τιμοκαταλογος...δεν υπαρχει λογική στις τιμές  ότι θέλουν παιρνουν    :uglystupid:....τους ασφαλιστές βαράτε? απ ότι ξέρω και όσους ξέρω  αφού λιώσουν αρκετά παπούτσια στο τρεξιμο πληρώνονται με ποσοστά...δουλεψες παιρνεις -δεν δούλεψες δεν παιρνεις... :think: :think:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
νομίζω ότι μαζι με τα ξερά δεν πρέπει να καιγονται και τα χλωρά....αν δεν κάνω λαθος έως και τμήμα σε πανεπιστήμια έχει η ασφαλιστική επιστήμη...δε νομίζω ότι είναι όλα αέρα πατέρα...
εδώ ο άλλος δικηγόρος είναι και θεωρείται στην αμοιβή ,  δεν υπάρχει τιμοκαταλογος...δεν υπαρχει λογική στις τιμές  ότι θέλουν παιρνουν    :uglystupid:....τους ασφαλιστές βαράτε? απ ότι ξέρω και όσους ξέρω  αφού λιώσουν αρκετά παπούτσια στο τρεξιμο πληρώνονται με ποσοστά...δουλεψες παιρνεις -δεν δούλεψες δεν παιρνεις... :think: :think:
ακριβως!!!
αλλα ως συνηθως ετσι γινεται! μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα!!
και οι φαρμακαδες δεν τριγυρνανε σαν πλασιεδες? δεν τα σταζουν στους γιατρους για να γραφουνε καποια συγκεκριμενα φαρμακα ετσι ωστε να εχουνε οι ιδιοι μπονους ?(με ποσοστα ειναι και αυτοι) (αν δεν κανω λαθος)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Άσε τις πανεπιστημιακές σχολές και την άδεια, όπου όλοι πρέπει να δώσουμε εξετάσεις για να την πάρουμε.
Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, έτσι μας ονομάζουν πλέον  :rolleyes: :grin: :grin: , έχουν Αστική Ευθύνη.
Που σημαίνει οτι εσυ μπορείς να προσφύγεις εναντίον μου σε κάποιο δικαστήριο και να απαιτήσεις αποζημείωση εαν οι υπηρεσίες που σου παρείχα σε άφησαν εκτεθειμένο.
Ποιός άλλος έχει σε αυτή την χώρα Αστική Ευθύνη?? Οεο

Σορρυ Σταυρό αλλά πιέζομαι αφάνταστα και δεν μπορώ να σου απαντήσω εκτενώς.
Ζητάς πάντως πολλά απο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δυστυχώς χωρίς λογική.
Δηλαδή, εαν κατάλαβα καλά, θέλεις να σου περιγράφουν λεπτομερώς πότε και γιατί θα σε αποζημειώσουν?
Δεν κάνεις ασφάλεια ζωής για μια συγκεκριμένη περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου. Αντίθετα κάνεις την ασφάλεια έναντι κάποιου κινδύνου (αναπηρία ή θάνατος).
Εαν καθόμασταν να περιγράφουμε την κάθε αιτία πιθανής αναπηρίας ή θανάτου, σε όλα τα συμβόλαια ζωής που κάνουμε, εσυ ο λήπτης της ασφάλισης δεν θα έπαιρνες ενα ντοσιέ με το συμβόλαιο αλλά τους 1500 τόμους της Πάπυρους-Λαρούς-Μπριττάνικα. Και το κόστος των 1500 τόμων θα επιβάρυνε το ασφάλιστρο σου  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
Αυτό που παίρνεις όμως μαζί με το συμβόλαιο, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, είναι οι χρονικοί περιορισμοί, ή εξαιρέσεις, που σου αναφέροναι εγγράφως για ποιούς λόγους και σε ποιές περιπτώσεις ΔΕΝ θα σε αποζημειώσει η ασφαλιστική. Εαν δεν συμφωνείς με τις παραπάνω εξαιρέσεις έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις την διακοπή του συμβολαίου και την επιστροφή των καταβληθέντων ασφαλίστρων.
Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία  :grin: :grin: :grin: :grin:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Δεν νομιζω οτι καποιος ασφαλιστης ή αλλιως ασφαλιστικος συμβουλος εβαλε σε καποιον τα μαχαιρι στον λεμο να κανει ασφαλεια στον ιδιο και στην εταιρια που ανηκει! το οτι καποιοι παρακαλανε αυτο ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο!
το οτι καποιοι ειναι χωριατες και δεν ρωτανε τι αποριες εχουνε ειναι προβλημα τους!
ειπαμε το κλασικο ολων ειναι οτι θελουμε κατι φθηνο-οικονομικο και καλο......εμ ελα που δεν γινεται (ολο και καποια πουστια θα κρυβεται) χωρια οτι οι λεφταδες ειναι αυτοι που κανουνε τα χειροτερα παζαρια (βγαζουν απο την μυγα ξυγκι)
ολλα αυτα τα σκηνικα (σκηνικα αγορας) μου θυμιζουν οταν ημουν πιτσιρικας και δουλευα σε μαγαζι με ηχο κλπ και εμπαινε καποιος και μου ελεγε θελω κατι πολυ καλο και φθηνο.....ξεκινουσα εγω.....και πολυ καλο και φθηνο δεν γινεται....μα γιατι?γιατι οτι δινεις παιρνεις!! μα γιατι τι παραπανω εχει αυτο των 300π.χ ευρω με αυτο των 100? και ξεκινουσα ενα κατεβατο οτι αυτο με των 300 εχει μια σελιδα πραγματα και το αλλο εχει τα μισα.....μα και τι να τα κανω ολλα αυτα που μου λες? (αντε απαντησε του τωρα)...ε τοτε να παρετε αυτο των 100 αν δεν εχετε σκοπο να τα χρησιμοποιησετε.....μα ειναι καλο? για τα λεφτα του του λες οτι ειναι το καλυτερο ......τπτ το ματι στα 300! καλυτερη τιμη.........τσουκ......και μια σελιδα δυνατοτητες και 100 δεν γινεται!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom