Σαν πρωτη ματια ... θα ελεγα ΝΑΙ διοτι και μονο η λεξη "ασφαλεια" με κανει να νιοθω μια σιγουρια.περα απο την λεξη ομως υπαρχει και ενα βουνο με και πολλα μονοπατια.
απλα δεν θελω να πω παπαγαλια το ποοιημα και θα το κανω πιο λιανα !
Κυριον ...αυτο που μετραει ειναι η φερεγγυοτητα μιας ασφαλιστικης εταιριας.(με τον καινουργιο νομο του υπουργειου αναπτυξης τα αποθεματικα των ασφ/κων εταιριων θα ελεγχονται καθε μηνα και οχι καθε 31/12 του ετους που σημαινει οτι παλια οι κυριες(ασφ/κες εταιριες) εκαναν βολτα(επενδυση)τα χρηματα και στο τελος του χρονου ελα ελεγαν οριστε τα εχουμε και ας ηταν μειον τα αποθεματικα τους (παραδειγμα:εγνατια le monde,οικονομικη,και μια στην συγγρου).
σε 4-5 χρονια πιστευω τα παρασιτα αυτα που λεγονται ασφαλιστικες θα βγουν εκτος χωρου.
Η παροιμια λεει "οπου φτωχος (σκεπτομενος φτωχος= αυτο ειναι δικο μου)και οι μοιρα του.
εδω θα σας πω ενα περιστατικο που εχω ζησει με εναν γνωστο μου.
ειχε την αστρα ασφαλιστικη (η οποια εχει ενα μεγαλο λουκετο ακομα ...στην φραντζη παρεπιπτοντος περνουσα απο τσαρκα)και εγω την ιντεραμερικαν.φιατ σεισεντο σπορτινγκ και οι δυο μας.τρακαρει αυτος και προκαλεσε θανατο σε διερχομενο πεζο (χειροπεδες και μεσα ο κυριος)το ειχε το αυτοκινητο στην πενα (του εκλεψαν το κασετοφωνο 550€ ενω ηταν στουκαρισμενο)μεσα οταν ηταν καλεσε δικηγορο να αφεθει ελευθερος(κοστος 850€)
μετα απο 6 μηνες κλεινει η εταιρια του και πλεον πανε επικουρικο οι κληρονομοι να παρουν αποζημιωση.
βαλε τορα την ψυχολογια του ολο το διαστημα.(γαματα ουτε με την καρλα μπρουνι δεν ανεβενε το ηθικο του)
..οι κληρονομοι πηραν 60.000€ διοτι και το επικουρικο δεν εχει να καλυψει.
ελα που σωστα οι κληρονομος δεν της αρεσαν και στρεφει μυνηση εναντιον του δικου μου και τον τρεχει ακομα για 170.000€.
απλα εγω ασφαλιστικα με 250€ εξαμηνο ολικη- μερικη κλοπη..... κ,α για 4000€.
και ο γνωστος μου με 235 € εξαμηνο με το ιδιο στα λογια πακετο αλλα τελειως διαφορετικο στην πραξη.
εχοντας την απορια μου εαν συναιβενε σε μενα αυτο θα τραβαγα τα ιδια μετα απο 2 μηνες στελνω ενα συστημενο γραμμα με το τι συναιβει στον γνωστο μου υπ.οψιν διευθυνων συμβουλου της εταιριας που ημουν ασφαλισμενος.(επειδη ζουμε στην ελλαδα το επαιξα οτι ειμαι δημοσιογραφος και κανω ερευνα με σκοπο να μου απαντησουν).μου απαντησαν μετα απο 6 ημερες
και μου ειπαν(γραφω μονο το ρεζουμε):
1ον. οσο αφορα την ποινικη διωξη δεν θα υπηρχε χρεωση διοτι υπαρχει νομικη καλυψη και εαν δεν μπορεσει να ερθει σε επαφη ο πελατης εκεινη την στιγμη η εταιρια θα καλυπτε τα εξοδα παρουσιας του δικηγορου απολογιστικα.
2ον. μου εστειλαν αντιγραφο καταθεσης φερεγυοτητας 300% πανω απο αυτο που λεει ο νομος.(επειδη ειμαι περιεργος πηγα με το ιδιο χαρτι στον υπουργειο και οντως ισχυ )
3ον.σε περιπτωση σωματικων βλαβων προσ τριτους με το οχημα η καλυψη φθανει το συνολικο ποσο των 500.000€.
...επειδη ειμαι δισπιστος διαβασα και το συμβολαιο του αυτοκινητου...... τα ιδια ελεγε.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:κερδισε 15 ευρω παραπανω απο μενα εχει χασει τον υπνο του για 2 χρονια βαλε την ψυχολογια τα δικαστηρια.
οσο αφορα αλλες ασφαλειες ειναι αναλογος το τι αναγκες εχει ο καθενας μας.
διαβασα ....στατιστικο παραδειγμα ερευνας:παρακουλουθησαν την ζωη 100 νεων ανθρωπων απο την ηλικια των 25 ...εως τον φυσιολογικο περασμα εις τον παραδεισο....αποτελεσμα 3 ανθρωποι απο τους 100ειχαν μια νορμαλ ζωη και εναν φυσιολογικο θανατο απο βαθεια γεραματα.
... και ελεγε τισ αιτιες που καποιοι εχασαν τον δρομο.(ατυχηματα,ασθενειες κ.α.)
...επειδη ειμαστε και λιγο ψαγμενα ατομα αλλαξτε τους ασφαλιστες σαν τις CT,να ζητατε καρτα τους και να διασταυρωνεται τα στοιχεια με την ασφαλιστικη εταιρεια η με το επαγγελματικο επιμελητηριο.και να ξερεται οτι ειναι υποχρεωτικα ασφαλισμενοι για την οπιοαδηποτε παραληψη η παρατοιποια πανω στο επαγγελμα τους.αρα οταν σας λεει κατι να τον γραφεται σε μια κασετα ηχου η βιντεο εαν δεν το δεχτει να παει στο καλο και την ευχη της παναγιας το λαμογιο.εαν το δεχτει να το πειτε και σε μενα.Και κατι τελευταιο μην δινεται ποτε προκαταβολη για ασφαλεια ζωης ειναι παρανομο ,μονο εαν υπαρχει αποδειξη με στρογγυλη σφραγιδα εταιρειας.και ποτε μα ποτε οταν ειναι αιτηση ασφαλισης κατοικιας,επιχειρισης, μονο στην αιτηση αυτοκινητο με την προυποθεση εαν εχει προσωρινο σημα ασφαλισης.
...θα επανελθω διοτι εχω σπουδασει το αντικειμενο εξωτερικο και κατεχω ..... μου αρεσει να βγαζω το φιδι απο την τρυπα !!!!
....βαρεθηκα θελω να χαζεψω λιγο την κιμπερλυ αριστερα μου!!!!!!!!!!!!