Νέα

Ασφάλεια ζωής. Ναι ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -ROBOCOCK-
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
[size=10pt]....μεγάλη σημασία στο τι προιόν θα αγοράσει ο υποψήφιος ασφαλισμένος...

Από προιόντα υπάρχει μεγάλη γκάμα...[/size]

Φίλε,

Μεροκάματο βγάζεις, και καλά κάνεις, αλλά εδώ η ανωνυμία μας επιτρέπει να λέμε καμιά φορά τα πράματα έξω από τα δόντια.

Τι "προϊόν" και πράσινα άλογα μας λες εδώ?
Από που κι ως που αυτό που πουλάτε λέγεται "προϊόν"?
Παρήχθη?
Ζυγίζεται?
Μετριέται?

Άντε τώρα, μέχρι ορίου τα παραμύθια των ασφαλιστών!

Υποτίθεται ότι πουλάτε "σιγουριά" και "εξασφάλιση", αλλά αν διαβάσεις τα συμβόλαια που δίνεις στον κόσμο, ΠΟΥΘΕΝΑ δε λένε ότι "η Εταιρεία θα πληρώσει σε τόσο διάστημα".

ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να σε πιστέψω.
Μπορείς όμως, να μας πεις κάποιες ενδείξεις - δικλείδα ασφαλείας - ώστε ο "ανυποψίαστος" πελάτης να καταλάβει κατά πόσο ο ασφαλιστής δεν του πουλάει φίδια ή πόσο καλά ξέρει τη δουλειά του;
Το να καταλαβαίνει βέβαια, ο πελάτης, ότι ο ασφαλιστής δεν είναι λαμόγιο και να τον εμπιστεύεται, εννοείται ότι σε συμφέρει κι εσένα (με την ιδιότητα του ασφαλιστή αναφέρομαι στο πρόσωπό σου).

Οχιά...
Ο ασφαλιστής δεν πουλάει "προϊόν" ή υπηρεσία κατ' εμέ δικιά του...
Πλασιέ είναι που η μητρική εταιρεία του έχει πει "πούλα το τάδε" ή "προμοταρε το δείνα" και αναλόγως με τις πουλήσεις που θα κάνει, θα αμοιφθεί..
Κατά κανόνα, δεν συμμετέχει στο σχεδιασμό αυτού που πουλάει ενώ τα περί "προϊόντων" σχεδιασμένων ειδικά για τις ανάγκες μας, είναι κολοκύθια με τη ρίγανη...
Δοκίμασε να αλλάξεις κάποιον όρο από τα ασφαλιστήρια, τα οποία θα σου φτάσουν πάντα μετά την υπογραφή της σύμβασης (έχεις βέβαια δικαίωμα εναντίωσης αλλά...)
Καν αν οι παραδοσιακές ασφάλειες (αυτοκίνητο, σπίτι) έχουν κάποιο νόημα, τα συνταξιοδοτικοεπενδυτικά προγράμματα, τα οποία προωθούν μετά μανίας, είναι σκέτη μούφα...
Ρώτα τους απλά ποια είναι η διαφορά από τα να βάλεις το αυτό ποσό σε προθεσμιακό και να καταθέτεις κάθε χρόνο ποσό ίσο με τα ασφάλιστρα στο λογαριασμό...
Δεν θα ξέρουν τί να σου πουν...

Προσωπικά αποφεύγω τους ασφαλιστές που με παίρνουν τηλέφωνο και μου αρχίζουν τις πίπες...
Όσες φορές τους δέχθηκα, έχασα πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου...

Και στ' @@ μου αν είναι ευχάριστος ή εμπνέει εμπιστοσύνη...
Μήπως από την τσέπη του θα με πληρώσει αν κάτι πάει στραβά;

Τη μια φορά που ήθελα ασφάλιση για το καινούργιο μου αμάξι, επέλεξα πρώτα εταιρεία και μετά ασφαλιστή..

master.33

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Σαν πρωτη ματια ... θα ελεγα ΝΑΙ διοτι και μονο η λεξη "ασφαλεια" με κανει να νιοθω μια σιγουρια.περα απο την λεξη ομως υπαρχει και ενα βουνο με και πολλα μονοπατια.
απλα δεν θελω να πω παπαγαλια το ποοιημα και θα το κανω πιο λιανα !
Κυριον ...αυτο που μετραει ειναι η φερεγγυοτητα μιας ασφαλιστικης εταιριας.(με τον καινουργιο νομο του υπουργειου αναπτυξης τα αποθεματικα των ασφ/κων εταιριων θα ελεγχονται καθε μηνα και οχι καθε 31/12 του ετους που σημαινει οτι παλια οι κυριες(ασφ/κες εταιριες) εκαναν βολτα(επενδυση)τα χρηματα και στο τελος του χρονου ελα ελεγαν οριστε τα εχουμε και ας ηταν μειον τα αποθεματικα τους (παραδειγμα:εγνατια le monde,οικονομικη,και μια στην συγγρου).
σε 4-5 χρονια πιστευω τα παρασιτα αυτα που λεγονται ασφαλιστικες θα βγουν εκτος χωρου.
Η παροιμια λεει "οπου φτωχος (σκεπτομενος φτωχος= αυτο ειναι δικο μου)και οι μοιρα του.
εδω θα σας πω ενα περιστατικο που εχω ζησει με εναν γνωστο μου.
ειχε την αστρα ασφαλιστικη (η οποια εχει ενα μεγαλο λουκετο ακομα ...στην φραντζη παρεπιπτοντος περνουσα απο τσαρκα)και εγω την ιντεραμερικαν.φιατ σεισεντο σπορτινγκ και οι δυο μας.τρακαρει αυτος και προκαλεσε  θανατο  σε διερχομενο πεζο (χειροπεδες και μεσα ο κυριος)το ειχε το αυτοκινητο  στην πενα (του εκλεψαν το κασετοφωνο 550€ ενω ηταν στουκαρισμενο)μεσα οταν ηταν καλεσε δικηγορο να αφεθει ελευθερος(κοστος 850€)
μετα απο 6 μηνες κλεινει η εταιρια του και πλεον πανε επικουρικο οι κληρονομοι να παρουν αποζημιωση.
βαλε τορα την ψυχολογια του ολο το διαστημα.(γαματα ουτε με την καρλα μπρουνι δεν ανεβενε το ηθικο του)
..οι κληρονομοι πηραν 60.000€ διοτι και το επικουρικο δεν εχει να καλυψει.
ελα που σωστα οι κληρονομος δεν της αρεσαν και στρεφει μυνηση εναντιον του δικου μου και τον τρεχει ακομα για 170.000€.
απλα εγω ασφαλιστικα με 250€ εξαμηνο ολικη- μερικη κλοπη..... κ,α για 4000€.
και ο γνωστος μου με 235 € εξαμηνο με το ιδιο στα λογια πακετο αλλα τελειως διαφορετικο στην πραξη.
εχοντας την απορια μου εαν συναιβενε σε μενα αυτο θα τραβαγα τα ιδια μετα απο 2 μηνες στελνω ενα συστημενο γραμμα με το τι συναιβει στον γνωστο μου υπ.οψιν διευθυνων συμβουλου της εταιριας  που ημουν ασφαλισμενος.(επειδη ζουμε στην ελλαδα το επαιξα οτι ειμαι δημοσιογραφος και κανω ερευνα με σκοπο να μου απαντησουν).μου απαντησαν μετα απο 6 ημερες
και μου ειπαν(γραφω μονο το ρεζουμε):
1ον.  οσο αφορα την ποινικη διωξη δεν θα υπηρχε χρεωση διοτι υπαρχει νομικη καλυψη  και εαν δεν μπορεσει να ερθει σε επαφη ο πελατης εκεινη την στιγμη η εταιρια θα καλυπτε τα εξοδα παρουσιας του δικηγορου απολογιστικα.
2ον. μου εστειλαν αντιγραφο καταθεσης φερεγυοτητας 300% πανω απο αυτο που λεει ο νομος.(επειδη ειμαι περιεργος πηγα με το ιδιο χαρτι  στον υπουργειο και οντως ισχυ )
3ον.σε περιπτωση σωματικων βλαβων προσ τριτους με το οχημα η καλυψη φθανει το συνολικο ποσο των 500.000€.

...επειδη ειμαι δισπιστος διαβασα και το συμβολαιο του αυτοκινητου...... τα ιδια ελεγε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:κερδισε 15 ευρω παραπανω απο μενα εχει χασει τον υπνο του για 2 χρονια βαλε την ψυχολογια  τα δικαστηρια.
οσο αφορα αλλες ασφαλειες ειναι αναλογος το τι αναγκες εχει ο καθενας μας.
διαβασα ....στατιστικο παραδειγμα ερευνας:παρακουλουθησαν την ζωη 100 νεων ανθρωπων απο την ηλικια των 25 ...εως τον φυσιολογικο περασμα εις τον παραδεισο....αποτελεσμα 3 ανθρωποι απο τους 100ειχαν μια νορμαλ ζωη και εναν φυσιολογικο θανατο απο βαθεια γεραματα.
... και ελεγε τισ αιτιες που καποιοι εχασαν τον δρομο.(ατυχηματα,ασθενειες κ.α.)
...επειδη ειμαστε και λιγο ψαγμενα ατομα αλλαξτε τους ασφαλιστες σαν τις CT,να ζητατε καρτα τους και να διασταυρωνεται τα στοιχεια με την ασφαλιστικη εταιρεια η με το επαγγελματικο επιμελητηριο.και να ξερεται οτι ειναι υποχρεωτικα ασφαλισμενοι για την οπιοαδηποτε παραληψη η παρατοιποια πανω στο επαγγελμα τους.αρα οταν σας λεει κατι να τον γραφεται σε μια κασετα ηχου η βιντεο εαν δεν το δεχτει να παει στο καλο και την ευχη της παναγιας το λαμογιο.εαν το δεχτει να το πειτε και σε μενα.Και κατι τελευταιο μην δινεται ποτε προκαταβολη για ασφαλεια ζωης ειναι παρανομο ,μονο εαν υπαρχει αποδειξη με στρογγυλη σφραγιδα εταιρειας.και ποτε μα ποτε οταν ειναι αιτηση ασφαλισης κατοικιας,επιχειρισης, μονο στην αιτηση αυτοκινητο με την προυποθεση εαν εχει προσωρινο σημα ασφαλισης.
...θα επανελθω διοτι εχω σπουδασει το αντικειμενο εξωτερικο και κατεχω ..... μου αρεσει να βγαζω το φιδι απο την τρυπα !!!!

....βαρεθηκα θελω να χαζεψω λιγο την κιμπερλυ αριστερα μου!!!!!!!!!!!! :dancing: :dancing:

master.33

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
0
για υδρογειο ποια αποψη εχεις μιας και εισαι στο χωρο?

....Κε.γκουσγουνη !!!
εαν ψαξεις στην αγορα θα βρεις πιο σοβαρες εταιριες με περισσοτερες καλυψεις που σου προσφερει η κυρια σου ασφαλεια!!

master.33

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
0
....  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:.μακρια απο μικρες εταιριες !

:headbang: :headbang:μια που ειναι να ριξει κανονι ειναι στην συγγρου λεγεται μινν... δεν πληρωνει ζημιες πλεον !!!!!

ta

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
6
Φίλε,

Μεροκάματο βγάζεις, και καλά κάνεις, αλλά εδώ η ανωνυμία μας επιτρέπει να λέμε καμιά φορά τα πράματα έξω από τα δόντια.

Τι "προϊόν" και πράσινα άλογα μας λες εδώ?
Από που κι ως που αυτό που πουλάτε λέγεται "προϊόν"?
Παρήχθη?
Ζυγίζεται?
Μετριέται?

Άντε τώρα, μέχρι ορίου τα παραμύθια των ασφαλιστών!

Υποτίθεται ότι πουλάτε "σιγουριά" και "εξασφάλιση", αλλά αν διαβάσεις τα συμβόλαια που δίνεις στον κόσμο, ΠΟΥΘΕΝΑ δε λένε ότι "η Εταιρεία θα πληρώσει σε τόσο διάστημα".

ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ.
Φίλε,
διακρίνω μια προσπάθεια να γενικεύσεις τη κατάσταση όταν λές ότι "ΠΟΥΘΕΝΑ δε λένε ότι η εταιρεία θα πληρώσει σε τόσο διάστημα",αυτό ίσως προκύπτει από κάποια προσωπική σου έρευνα.Απλά να σε ενημερώσω ότι έχω πλήρη γνώση των συμβολαίων που παραδίδω στους πελάτες μου και μέσα σε αυτά πέρα από τις υποχρεώσεις του ασφαλισμένου αναγράφονται και οι υποχρεώσεις της εταιρείας συγκεκριμένα με αριθμούς και όχι γενικα και με αοριστίες.Φυσικά αναγράφεται  σε πόσο χρονικό διάστημα θα αποζημιώσει η εταιρεία και με ποιό τρόπο ανάλογα με το είδος της ζημιάς.Αν είσαι καμμένος από ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστή σε καταλαβαίνω απλά μην γενικεύεις...΄το ξαναλέω έχουν δοθεί τεράστιες αποζημιώσεις και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα...ειδικά σε περιπτώσεις υγείας χωρίς ο ασφαλισμένος να βάλει το χέρι στη τσέπη...όσο για το προιόν που σε χάλασε οκ έχεις δίκιο αλλά σε τι χρησίμευσε η διόρθωση σου?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Φίλε,
διακρίνω μια προσπάθεια να γενικεύσεις τη κατάσταση όταν λές ότι "ΠΟΥΘΕΝΑ δε λένε ότι η εταιρεία θα πληρώσει σε τόσο διάστημα",αυτό ίσως προκύπτει από κάποια προσωπική σου έρευνα.Απλά να σε ενημερώσω ότι έχω πλήρη γνώση των συμβολαίων που παραδίδω στους πελάτες μου και μέσα σε αυτά πέρα από τις υποχρεώσεις του ασφαλισμένου αναγράφονται και οι υποχρεώσεις της εταιρείας συγκεκριμένα με αριθμούς και όχι γενικα και με αοριστίες.Φυσικά αναγράφεται  σε πόσο χρονικό διάστημα θα αποζημιώσει η εταιρεία και με ποιό τρόπο ανάλογα με το είδος της ζημιάς.Αν είσαι καμμένος από ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστή σε καταλαβαίνω απλά μην γενικεύεις...΄το ξαναλέω έχουν δοθεί τεράστιες αποζημιώσεις και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα...ειδικά σε περιπτώσεις υγείας χωρίς ο ασφαλισμένος να βάλει το χέρι στη τσέπη...όσο για το προιόν που σε χάλασε οκ έχεις δίκιο αλλά σε τι χρησίμευσε η διόρθωση σου?

Κατ' αρχήν δεν είμαι "καμμένος", ευτυχώς ποτέ δε μου χρειάστηκε (σε προσωπικό επίπεδο) να ζητήσω λεφτά από ασφάλεια.

Κατά δεύτερον, ΕΙΠΑ τι είμαι.  Γύρνα λίγο πιο πίσω (στη δεύτερη σελίδα αυτού του thread) και μπορείς να διαβάσεις την άποψή μου (και την εμπειρία μου).

Κατά τρίτον, επειδή υποστηρίζεις ότι "...αναγράφονται και οι υποχρεώσεις της εταιρείας συγκεκριμένα ... Φυσικά αναγράφεται  σε πόσο χρονικό διάστημα θα αποζημιώσει η εταιρεία", κάνε έναν κόπο, και σκανάρισε τις αντίστοιχες παραγράφους, και βάλε τις εδώ.

Να τις δούμε.  Εξακολουθώ να επιμένω ότι δε τις λέει, γιατί απλώς δεν υπάρχουν.

ta

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
6
Αφού είσαι τόσο σίγουρος για τη θέση σου και βάση προσωπικής σου έρευνας, πιστεύω ότι και συμβόλαιο να σου φέρω που να γράφει στους όρους ξεκάθαρα αυτό που θέλεις οι αμυντικοί σου μηχανισμοί θα δουλέψουν τόσο καλά που θα βρείς τρόπο να μην το αποδεχθείς.anyway πειδή εδώ γύρω θα είμαστε και δεν χανόμαστε θα σου στείλω τους ειδικούς όρους ενός συμβολαίου υγείας και θα δεις πόσο ξεκάθαρα περιγράφει τον τρόπο και τον χρόνο αποζημίωσης... Δευτέρα όμως γιατί να σκανάρω εδώ που είμαι είναι  λίγο δύσκολο,θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι η αποπληρωμή μιας αποζημίωσης κατά 90% σε γενικούς κλάδους και 100% σε συμβόλαια υγείας γίνεται απ'ευθείας από την εταιρεία και χωρίς να εμπλακεί ο ασφαλισμένος οικονομικά τουλάχιστον στην εταιρεία μου.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Αφού είσαι τόσο σίγουρος για τη θέση σου και βάση προσωπικής σου έρευνας, πιστεύω ότι και συμβόλαιο να σου φέρω που να γράφει στους όρους ξεκάθαρα αυτό που θέλεις οι αμυντικοί σου μηχανισμοί θα δουλέψουν τόσο καλά που θα βρείς τρόπο να μην το αποδεχθείς.anyway πειδή εδώ γύρω θα είμαστε και δεν χανόμαστε θα σου στείλω τους ειδικούς όρους ενός συμβολαίου υγείας και θα δεις πόσο ξεκάθαρα περιγράφει τον τρόπο και τον χρόνο αποζημίωσης... Δευτέρα όμως γιατί να σκανάρω εδώ που είμαι είναι  λίγο δύσκολο,θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι η αποπληρωμή μιας αποζημίωσης κατά 90% σε γενικούς κλάδους και 100% σε συμβόλαια υγείας γίνεται απ'ευθείας από την εταιρεία και χωρίς να εμπλακεί ο ασφαλισμένος οικονομικά τουλάχιστον στην εταιρεία μου.

ta,

Ευχαριστώ για την ψυχολογική μου ανάλυση.
Όμως, δε ψάχνω να βρώ κανέναν "τρόπο".  Εγώ σου έγραψα τι ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ, όχι τι αισθανόμουνα διαβάζοντας.
Από κει και πέρα, έχω ΚΑΙ εμπειρία.  Όχι προσωπική, αλλά επαγγελματική.  Είμαι δηλαδή ο άνθρωπος που στην εταιρεία που δουλεύω, ασχολείται (και) με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Σε πληροφορώ, ότι μιλάμε για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ασφάλιστρα το χρόνο.
Οι αποζημιώσεις είναι ελάχιστες.  Δυστυχώς, το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της δουλειάς μας είναι αυτό που μας υποχρεώνει να σας τα ακουμπάμε.

Περιμένω λοιπόν, να δω εδώ, σκαναρισμένα τα κείμενα που μου λες.
Και συνεχίζουμε την κουβέντα μας τότε.

Και πρόσεξε, το να κατηγορείς το συνομιλητή σου ότι "ψάχνει τρόπο να μη συμφωνήσει" μαζί σου, είναι κάτι που δε συμβαδίζει με τις αρχές της συζήτησης.  Της όποιας συζήτησης.
Γιατί καταλαβαίνεις, ότι ο κάθε ένας που δεν μπορεί να παρουσιάσει πειστικά επιχειρήματα για αυτό που επιθυμεί, μπορεί πάντα να επικαλεστεί το "ακλόνητο" επιχείρημα "είσαι προκατειλημμένος".
Δεν είναι αυτή η περίπτωσή μας.
Περιμένω, και όντως, δε βιαζόμαστε.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
[size=10pt]....anyway επειδή εδώ γύρω θα είμαστε και δεν χανόμαστε θα σου στείλω τους ειδικούς όρους ενός συμβολαίου υγείας και θα δεις πόσο ξεκάθαρα περιγράφει τον τρόπο και τον χρόνο αποζημίωσης... Δευτέρα όμως γιατί να σκανάρω εδώ που είμαι είναι  λίγο δύσκολο...[/size]

[size=10pt]ta,
....
Περιμένω λοιπόν, να δω εδώ, σκαναρισμένα τα κείμενα που μου λες.
Και συνεχίζουμε την κουβέντα μας τότε.
..... [/size]

ta,

Ακόμα περιμένω αυτά που θα παρέθετες. Έχουν περάσει 13 μέρες.

Μήπως δε τα βρήκες επειδή δεν υπάρχουν?
Μήπως το ξέχασες?
Ή μήπως (σαν ασφαλιστή) σε ενδιαφέρει να πείσεις τον πελάτη να "ασφαλιστεί" και μετά στ' @@ σου?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
ta,

Ακόμα περιμένω αυτά που θα παρέθετες. Έχουν περάσει 13 μέρες.

Μήπως δε τα βρήκες επειδή δεν υπάρχουν?
Μήπως το ξέχασες?
Ή μήπως (σαν ασφαλιστή) σε ενδιαφέρει να πείσεις τον πελάτη να "ασφαλιστεί" και μετά στ' @@ σου?

Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα (κοντεύει μήνας), για να πω ότι:

1) ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, οι ασφάλειες ζωής είναι μια απάτη.
2) Στόχος τους είναι να εισπράξουν το ασφάλιστρο, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.
3) Και σε αυτό που υποστηρίζω, δεν υπάρχει αντίλογος.

Το ιστορικό εδώ σύντομα, που μπορείτε να το δείτε και με τα μάτια σας:

Στις 4 Οκτ. ο χρήστης "ta", είπε ότι θα ποστάρει ("Από Δευτέρα" όμως, ήταν Παρασκευή νομίζω) ένα σκαναρισμένο κείμενο που θα δείχνει γιατί έχω άδικο σε αυτά που υποστηρίζω.
Πέρασε η Δευτέρα, πέρασε και η άλλη Δευτέρα, οπότε είπα "θα το ξέχασε ο άνθρωπος, ας του το θυμίσω".
Έγραψα λοιπόν το post μου της 17 Οκτ, και παράλληλα την ίδια μέρα, του έστειλα και ένα PM με το οποίο του υποδείκνυα να διαβάσει το post.
Κοντεύει πλέον να περάσει ένας μήνας.
Μέχρι σήμερα, τίποτα.  Στ' αρχίδια του.

Δυστυχώς, αυτή η εικόνα που εμφανίζει ο (προφανώς "ασφαλιστής") ta, είναι η εικόνα που εμφανίζουν και όλοι οι ασφαλιστές.

Τους ενδιαφέρεις, μέχρι να πληρώσεις το ασφάλιστρο (και να τσεπώσουν την προμήθεια).  Μετά, στ' αρχίδια τους.

Ξαναγράφω λοιπόν εδώ την πρόταση που αποτέλεσε και την αφορμή της διαφωνίας μου με αυτά που μου έλεγε ο ta, και η οποία είναι:

ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα "συμβόλαια" ζωής που σας φέρνουν οι ασφαλιστές για να "είσαστε καλυμμένοι", ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία "θα πληρώσει".  Ούτε τό ότι θα πληρώσει γράφει, ούτε φυσικά και το πότε.

Δυστυχώς όμως, οι πελάτες των εταιριών (και των διαφόρων "ta"), δεν κάνουν τον κόπο να τα διαβάσουν.

Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν τα διάβαζαν, ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα έκανε ασφάλιση ζωής.

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ωραιος ο Stavros51!!!

Τι να μας πει μωρε ο ασφαλιστακος της κακιας ωρας να πουμε!

Ασε! Τα γνωριζω απο πρωτο χερι......ενας γωστος στην Ελλαδα ειναι ασφαλιστης!

"ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ" μου εχει πει!

Ολα τα λεφτα (και ολη η αληθεια) η φραση του!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Ωραιος ο Stavros51!!!

Τι να μας πει μωρε ο ασφαλιστακος της κακιας ωρας να πουμε!

Μη το θέτεις έτσι ρε Speed!

Δε πρέπει να υποτιμούμε με αυτό τον τρόπο τον συνομιλητή μας.

Άσχετα με το αν ο δικός μας εδώ είναι της κακιάς ή της καλής ώρας (αυτό δε μπορούμε να το ξέρουμε), μπορούμε να κρίνουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του.

Είναι ασυνεπής, φαφλατάς, και εγώ θα έλεγα "παραμυθάς".
Πετάει μια κουβέντα, και μετά γίνεται λαγός.

Αλλά είπαμε, αυτή είναι η δουλειά τους.  Πουλάνε απάτη.

Αδυνατεί να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει.

Και αντί να βγει να πει "Συγνώμη φίλε, έχεις δίκιο, έκανα λάθος", απλά δεν εμφανίζεται.

Δυαστυχώς, αυτό είναι συνηθισμένο Ελληνικό χαρακτηριστικό.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
παιδιά...τις ασφαλίσεις ζωής δεν τις κατέχω άριστα οπότε δεν λέω τίποτα...απο γενικές που τις δουλεύω 28 χρόνια ωα στέλεχος εταιρειών ότι θέλετε ρωτήστε........

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
γιατι ειναι μαλακισμενη επενδυση. Επενδυση μονο σε ακινητα εχουν 5 φορες την αξια σε παρουσα τιμη μετα απο 20 χρονια. Οταν ερθει το πληρωμα του χρονου τα πουλας και δινεις την συνταξη του ΙΚΑ στο ΙΚΑ να τη βαλει στον κολο του.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
παιδιά...τις ασφαλίσεις ζωής δεν τις κατέχω άριστα οπότε δεν λέω τίποτα...απο γενικές που τις δουλεύω 28 χρόνια ωα στέλεχος εταιρειών ότι θέλετε ρωτήστε........
Οι ζωής φίλε είναι το βούτυρο στο ψωμί τους.  Και ξέρεις γιατί?  Στις γενικές (μεταφορών, πυρός, βιομηχανικών κινδύνων, ναυτιλίας, κλπ) απέναντί τους οι ασφαλιστές έχουν επαγγελματίες, που το ψάχνουν το θέμα.  Η ασφάλιση είναι μια δαπάνη που μπαίνει στο κόστος παραγωγής, και το κόστος παραγωγής ελέγχεται αυστηρά σε κάθε δουλειά.  Αν ξεφύγει, βγαίνεις έξω από την αγορά λόγω ανταγωνισμού.  Επομένως όπως ο επαγγελματίας ψάχνει από που θα αγοράσει λαμαρίνα και τι ποιότητα θα είναι αυτή, έτσι ψάχνει και το συμβόλαιό του της ασφάλειας.  Δε θα πληρώσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Στους κλάδους αυτούς λοιπόν, και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προσαρμοστεί ανάλογα, και δε μπορούν να πουλάνε μαλακίες.

Στον κλάδο ζωής όμως, η πελατεία είναι διαφορετική.  Είναι (με μια κουβέντα) "χαμηλού επιπέδου".  Με την έννοια του επαγγελματικού επιπέδου.
Διότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός στον "ζωής" ασφαλιζόμενο.  Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αισθάνεται ότι αν κάτι του συμβεί, δε θα ξεπαραδιαστεί.  Στο κοινό αυτό, παίζει μεγάλο ρόλο η διαφήμηση, η παρουσία, το μπλα-μπλα, το "image" και τέτοιες παρλαπίπες.  Τα συμβόλαια δε τα διαβάζει κανείς (δυστυχώς).  Και έτσι οι εταιρείες δε συναγωνίζονται για το ποιά θα προσφέρει τους καλύτερους όρους, συναγωνίζονται ποιά θα βάλει καλύτερο περιτύλιγμα στο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ συμβόλαιο που όλες προσφέρουν.

Ο φίλος μας ο ta εδώ νωρίτερα, διαφώνησε με αυτή μου την τοποθέτηση.  Όταν τον προκάλεσα όμως να φέρει αυτά που ισχυρίζεται ότι ισχύουν, έγινε άφαντος.

Δυστυχώς, είναι όπως τα λέω.

Επισκέπτης
κατα διαστήματα μου έχει περάσει απο το μυαλό βλέποντας τα χάλια των δημόσιων ταμείων. Ποτέ δεν ασχολήθηκα όμως μη έχοντας εμπιστοσύνη σε κανένα αρχιλαμόγιο ασφαλιστή και σε καμιά κωλοασφαλιστική εταιρεία. Αλήθεια ποια από όλες αυτές θα υπάρχει όταν μετά από καμιά 30αρια χρόνια θα πάω ταμείο? Οποιος γνωρίζει περισσότερα ας τοποθετηθεί.

1)Απ'όσο ξέρω , όσο πιο "μεγάλη" είναι μια ασφαλιστική , τόσο πιο πολλά κέρδη έχει. Πως προκύπτουν αυτά; Από τους πελάτες της. Με ποιό τρόπο ; Επειδή εισπράτει περισσότερα από όσα δίνει.Για την ακρίβεια αυτά που δίνει στους πελάτες και τα λειτουργικά της , πρέπει να είναι λιγότερα από αυτά που εισπράτει από αυτούς. Συνολικά λοιπόν οι πελάτες της είναι χαμένοι κατά μέσο όρο.
2)Κατά συνέπεια αν σποταμιεύεις τα χρήματα που δίνεις στην ασφαλιστική θα είσαι πιο κερδισμένος.
3)Αν την ερώτηση που κανεις σε εμάς την κάνεις σε ανθρώπους 70+ , θα βρείς πολλούς που πλήρωναν σαν μαλάκες για δεκαετίες και πήραν τα @@ μου.

Τώρα αν το επιχείρημα υπέρ των ασφαλειών είναι ότι κανείς δεν θα αποταμιεύσει τα χρήματα που δίνει στην ασφαλιστική , ενώ αν υπογράψει το συμβόλαιο , θα τα δίνει υποχρεωτικά , το ίδιο επιχείρημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και υπέρ της δουλείας!!!!

Δηλ. να πει κάποιος ότι εφόσον όταν είναι ελεύθερος ο Χ,Ψ,Ω κινδυνεύει να χαλάσει όλα του τα χρήματα και να πεθάνει στην ψάθα, τότε θα ήταν καλύτερα να είναι σκλάβος/κοληγος/δουλοπάροικος και αυτός μόνο να δουλεύει και να φροντίζει ο αφέντης του να του παράσχει σταθερά στέγη,τροφή και περίθαλψη!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom