Νέα

Ασφάλεια ζωής. Ναι ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -ROBOCOCK-
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
 Είναι αδιανόητο την σήμερον... να μην έχεις καλύψει τα νώτα σου, συνάπτωντας μια συμφωνία -  συμβόλαιο, με ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα !  
 Α Δ Ι Α Ν Ο Η Τ Ο έτσι απλά !
Έχουν γραφτεί του κόσμου οι ημιμάθειες και τα "περίπου" σ' αυτό εδώ το θέμα... Και είναι θέμα σοβαρό ! (χωρίς ιδιαίτερες ανοχές στην ασάφεια).
 Και ΄ξηγούμαι μπας και δεν παρεξηγηθούμε...
1ον.  14 χρόνια λειτουργώ στον συγκεκριμένο χώρο, και βγάζω το ψωμάκι μου (το γλυκό πράγματι) απο αυτόν.
2ον.  Η ακαδημαική μου σπουδή, είναι απόλυτα εφαπτόμενη του αντικειμένου ( Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό,Ασφαλιστικό δίκαιο κά άλλες παπαρίες ... Το αναλυτικό μου CV είναι διαθέσιμο )
3ον.  Μακάρι το 20% των μελών του site να ήταν πελάτες μου...θα ήταν υπέροχο πράγματι ! (Ακόμη μεγαλύτερη φαντασιώση μου είναι να κάνω την ομαδική ασφάλιση και το deal όλων των μελών του site ...χαχαχαχα...!)
4ον.  Είμαι μουνάκιας άρωστος και μαύρο πρόβατο ( Μιλώντας αναμεταξύ μας ...) Άρκετές φορές έχω "φάει" τα λεφτά μου (απο τις προμήθειες που κέρδισα απο όλους σας), στα ποτά στις Π...τανες, στα " κέφια " μου ...γενικότερα.
5ον.  Έχετε δίκιο υπάρχουν τυχάρπαστοι στον κλάδο μας ...( πχ. Το πρωι δάσκαλος, και στον καφενέ το απόγευμα να κλείνω "δουλίτσες¨")
6ον.  Ναι υπάρχουν ψιλά γράμματα ! ( Και εδώ δίκιο έχετε ! )
7ον.  Λαμόγια στον χώρο ...πάμπολα...!
8ον.  Ανακρίβειες στον χώρο εξίσου ...πάμπολες !
9ον.  Δυσαρεστημένοι ...εξίσου !

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΟΜΩΣ... ! Μην τα ξεφτίζουμε όλα !!!
 Έχουν σωθεί ζωές απο "ασφαλιστάκους" της σειράς, έχουν σπουδάσει γενεές, έχουν ζήσει άνθρωποι από ¨φτωχές " και του ξεπεταμα του, εγχειρήσεις ή έστω διαγνώσεις...Άκομη αρκετοί απο εμάς διατήρησαν την αξιοπρεπειά τους διαπραγματευόμενοι το δικαίωμα ή έστω την "πολυτέλεια" της δεύτερης γνώμης !...

Τεσπα αν με 2 λόγια θα έπρεπε να πω την κουβέντα μου...
 Θα έλεγα ότι είναι σπουδαίο και αντρίκιο στην δύσκολη, να είμαστε και να αισθανόμαστε αυτάρκεις...Χωρίς να επιβαρύνουμε φίλους - οικογένεια - γνωστούς...
Και αυτό με μελετημένες επλογές - εφαρμογές, μπορούμε να μας το παρέχουμε ...(Κάτι ως το καταλληλό μας CT ...ένα πράγμα.)

ΥΓ Οι περισσότεροι απο εσάς ήδη έχετε κατανοήσει ότι δεν είμαι ο " ρομπέν των δασών "...και ήδη σας έχω παραδεχτεί την μεγαλύτερη μου φαντασίωση...(Να γίνεται όλοι σας, πελάτες μου ...και τα λεφτά σας να τα τρώω με πουτ...νες ! ναι ...ναι ...έτσι ακριβώς !)
ΌΜΩΣ ...παραμερήστε την πάρτυ μου,  και κάντε ένα σωστό συμβόλαιο ασφάλειας ζωής όπου εσείς νομίζετε...Τα σωστά συμβόλαια αξίζουν , αρκεί να τα διαβάζει κανείς !
ΥΓ 2 Σαφώς και είμαι διατεθημένος να προσπαθήσω να εξηγήσω την όποια σαφή απορία ή ένσταση...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
 Είναι αδιανόητο την σήμερον... να μην έχεις καλύψει τα νώτα σου, συνάπτωντας μια συμφωνία -  συμβόλαιο, με ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα !  
...
1ον.  14 χρόνια λειτουργώ στον συγκεκριμένο χώρο, και βγάζω το ψωμάκι μου (το γλυκό πράγματι) απο αυτόν.
.... αρκεί να τα διαβάζει κανείς !

ΥΓ 2 Σαφώς και είμαι διατεθημένος να προσπαθήσω να εξηγήσω την όποια σαφή απορία ή ένσταση...

Provios,

Αυτό το περί "κάλυψης νώτων", είναι που με κάνει να έχω ένσταση.  Είναι μια "κουβέντα", δεν είναι συμβόλαιο.

Μια που είσαι πρόθυμος (έτσι  λες τώρα, σήμερα) "να εξηγήσεις την όποια σαφή απορία ή ένσταση" επανέρχομαι στο θέμα που έθεσα και στο συνάδελφό σου (τον ta), και εξαφανίστηκε.  Ελπίζω να μη γίνει το ίδιο και με σένα.

Λέω λοιπόν (και εξήγησα και τους λόγους, αλλά άσ' τους αυτούς) ότι:

ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα συμβόλαια ζωής ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία "θα πληρώσει".  Ούτε τό ότι θα πληρώσει γράφει, ούτε φυσικά και το πότε.

Αν δεν είναι έτσι όπως το λέω, διάψευσέ με.

Και ανέβασε σκαναρισμένο το συμβόλαιο ζωής που πουλάει η εταιρεία σου (ή όποια άλλη εταιρεία θέλεις), ή μόνο τη σχετική παράγραφο, που το γράφει αυτό:  Την απλούστατη πρόταση δηλαδή, που ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η υποχρέωση της εταιρείας να πληρώσει αποζημίωση.  Πότε, και πόσα.  Είναι απλό.

Καθαρά και απλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα στα συμβόλαια τέτοια παράγραφος.
Και ΔΕ λέω ψέμματα.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
διαβασα τυχαια αρκετα απ όσα γραφτηκαν σε αυτο το αρθρο..και διεκρινα αντιμετωπιση προς ασφαλιστες σαν να  ειναι τιποτε αλητες που πρεπει να βαλουμε φυλακη...
επειδη προσφατα αποζημιωθηκα απο ληξη συμβολαιου ζωης (χωρις προβλημα) :dancing:
νομίζω ότι κι αυτοι κάνουν ένα επαγγελμα που υπαρχει στην ελευθερη αγορα εδω και δεκαετιες και μάλιστα με πολύ ποδαρόδρομο...δεν τους χαρίζεται τίποτε αν δεν τρέξουν... αυτό αντιλαμβανομαι εγω... :idiot:

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0
Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα αποζημιώθηκες Comando_1;
Είμαι στο τρίμηνο αναμονής and counting  :tickedoff:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
διαβασα τυχαια αρκετα απ όσα γραφτηκαν σε αυτο το αρθρο..και διεκρινα αντιμετωπιση προς ασφαλιστες σαν να  ειναι τιποτε αλητες που πρεπει να βαλουμε φυλακη...
επειδη προσφατα αποζημιωθηκα απο ληξη συμβολαιου ζωης (χωρις προβλημα)  νομίζω ότι κι αυτοι κάνουν ένα επαγγελμα που υπαρχει στην ελευθερη αγορα εδω και δεκαετιες και μάλιστα με πολύ ποδαρόδρομο...δεν τους χαρίζεται τίποτε αν δεν τρέξουν... αυτό αντιλαμβανομαι εγω...

Commando,

Σε ΚΑΝΕΝΑ επάγγλεμα δε χαρίζεται τίποτα.  Στο δικό σου, σου χαρίζουν?  Εκτός κι αν είσαι παππάς.

Εγώ, από το Νοέμβριο, έθεσα ένα ερώτημα σε δυο φίλους εδώ μέσα:  Το είδες, είναι το post το προηγούμενο από το δικό σου.  Και οι δυο είναι ασφαλιστές (έτσι είπαν), ή τελος πάντων σχετικοί με τον κλάδο.

Στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ερώτημα, οι φίλοι εξαφανίστηκαν (από το Νοέμβριο), και δε ξανάγραψαν.  'Αρα μάλλον έχω δίκιο.
Το thread ξεχάστηκε, και μου το ξαναθύμισες εσύ. Καλά έκανες.

Αμφιβάλλεις για αυτά που έγραψα?  Εδώ είναι όλα τα post, παρατεταγμένα μπροστά σου.

Αν έχω άδικο, και μπορείς εσύ να μου το αποδείξεις, πάσα προσφορά δεκτή.

Και δεν είπα ότι πρέπει να πάει κανείς φυλακή, ΔΙΑΒΑΣΕ τι είπα.  Είπα συγκεκριμμένα πράματα, και έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Υ.Γ:

Τώρα κοίταξα λίγο τα προφίλ των φίλων που έλεγα.

Ο provios μπήκε τελευταία φορά χτες, ο ta έχει να μπει από τις 7 Φεβρουαρίου.  Θέλω να πω ότι οι 2 φίλοι υπάρχουν στο site (αρκετά μετά το Νοέμβριο), αλλά να απαντήσουν σε αυτό που ρώτησα... κωλύονται.

Αυτό ίσως σου λύσει μερικές απορίες, γιατί (εγώ τουλάχιστον) δεν έχω εμπιστοσύνη ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ των ασφαλιστών.  Ζητάω χαρτιά, και χαρτιά δε δίνει κανένας.

Επισκέπτης
Υ.Γ:

Τώρα κοίταξα λίγο τα προφίλ των φίλων που έλεγα.

Ο provios μπήκε τελευταία φορά χτες, ο ta έχει να μπει από τις 7 Φεβρουαρίου.  Θέλω να πω ότι οι 2 φίλοι υπάρχουν στο site (αρκετά μετά το Νοέμβριο), αλλά να απαντήσουν σε αυτό που ρώτησα... κωλύονται.

Αυτό ίσως σου λύσει μερικές απορίες, γιατί (εγώ τουλάχιστον) δεν έχω εμπιστοσύνη ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ των ασφαλιστών.  Ζητάω χαρτιά, και χαρτιά δε δίνει κανένας.
κλαψεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε..

BEBELAC

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Στην Ελλαδα σε χωρους παροχης υπηρεσιων υπαρχει προβλημα στο να γινει ελεγχος τον ανθρωπων που δουλευουν σε αυτους.Με ενα ποινικο και μια δικαστικη συμπαρασταση εγινες ασφαλιστης νομιμα.

Αρα λοιπον ο χορος εχει γεμισει αλεξιπτωτιστες που δυστυχως πολλοι απο αυτους δεν εχουν διαβασει ουτε οι ιδιοι τα συμβολαια που πουλανε.Αλλα πολλες φορες λενε πραγματα τα οποια δεν ισχυουν,ταζουν υπεραποδοσεις χωρις ομως να ειναι εγγυημενες,λενε οτι σε ατυχημα θα πας σε σουιτα πληρονοντας 600 ευρο το χρονο και πολλες αλλες ασυναρτισιες.Το θεμα ομως ειναι οτι φταιμε και εμεις οι πελατες τους.Διαλεγουμε αυτον που μας τα λεει καλυτερα και την ωρα που υπογραφουμε το συμβολαιο λεμε αντε να τελειωνουμε.Κοιταζουμε πια ειναι η φθηνοτερη εταιρια και οχι πια ειναι η πιο αξιοπιστη.Βεβαια αυτη την εποχη δεν ξερεις αν θα αντεξει ο κολοσσος η το μικρομαγαζο η κανενας απο τους δυο.

Αρα λοιπον διαλεγουμε μια αξιοπιστη εταιρια(δυσκολη εποχη)
Μιλαμε με τον εκπροσωπο αυτης και ελεγχουμε τα λεγομενα του με αυτα του συμβολαιου.Να θυμαστε οτι στο συμβολαιο υπογραφουμε και οχι στο κουτελο του ασφαλιστη.
Κοιταζουμε εναλλακτικες και και προιοντα τα οποια μας καλυπτουν αλλα και να μπορουμε να ανταπεξελθουμε στις οικονομικες υποχρεωσεις μας απεναντι στην εταιρια.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
εληξε ενα δεκαετες προγραμμα που ειχα...τους ενημερωσα λιγες μερες οτι ληγει...και την επομενη της ημερας ληξης πηρα τα χρηματα μου.Μη φανταστεις κανα τρομερο ποσο...30.000 ευρω.
Δεν μπορω να δω τωρα προηγουμενες αναφορες...θα το κανω αργοτερα φιλε σταυρο...
απλα ξερω οτι πχ λογω των ασφαλειων αυτοκινητου το αρμοδιο υπουργειο εχει καθε μέρα σε πρωτο πλανο τις ασφαλιστικες..
αμφιβαλω πχ αν πολλα άλλα επαγγελματα ελεγχονται απο τα αντιστοιχα υπουργεια ή φορεις..και τέλος ,νομίζω ότι οι ασφαλιστές είναι από τα κατ΄ εξοχήν επαγγελματα  ανταγωνισμου, εμπορικότητας συγκρισεων, προσφορας και ζήτησης...εντελως οπως λέμε ΄΄καπιταλιστικος επαγγελματικός χώρος΄΄   :)
φαντασου πχ τι θα έπρεπε να λεμε  για φαρμακεια ή συμβολαιογραφους που λειτουργουν καποιες φορές όπως οι μαυραγοριτες το ΄40...
με όλο το θάρρος ε? :)

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Ασφαλιστές ήταν μερικοί από τους πιο φαντασμένους τύπους που έχω γνωρίσει ... :think:
Και η δουλειά σε διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό ...

Τώρα για το άν τηρούνται όσα υπόσχονται ... έχω ακούσει για αποζημιώσεις τρελές σε ασφάλειες ζωής, αλλά από μεγάλες εταιρίες. Όχι ότι δεν υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι πελάτες περιμένουν τον ουρανό με τ' άστρα και δεν προσέχουν τί υπογράφουν.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
με όλο το θάρρος ε?

Κανένα πρόβλημα με το θάρρος, φίλε.  Πάσα άποψη δεκτή.

Αλλά με κάνετε και θα επαναληφθώ, λες και δεν καταλαβαίνετε τι λέω:

Είχα γράψει λοιπόν το εξής (quote):

Λέω ότι:
ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα συμβόλαια ζωής ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία "θα πληρώσει".  Ούτε το ότι θα πληρώσει γράφει, ούτε το πότε.
Αν δεν είναι έτσι όπως το λέω, διαψεύστε με.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται εδώ είναι "εκτός" θέματος.  Σε ΑΥΤΟ το θέμα έχει να απαντήσει κανείς κάτι?
Τόσο δύσκολο είναι?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Με παίρνουν πριν από λίγο καιρό από γνωστή ασφαλιστική εταιρεία και μου αρχίζουν το τροπάρι για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που δίνεις 100 € το μήνα και στα 65 παίρνεις ένα χ ποσό...(νομίζω € 65.000)
Ερώτηση δικιά μου πρώτη: Πού τα επενδύετε αυτά τα λεφτά;
Απάντηση (μετά από κάτι πίπες ότι όλα είναι εγγυημένα) : Σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου
Ερώτηση δικιά μου δεύτερη: Τα ομόλογα του δημοσίου είναι πενταετή..Τα υπόλοιπα 30 χρόνια που θα τα επενδύετε;
Απάντηση: Μισό να ρωτήσω έναν ανώτερό μου (δεν βρήκε κανέναν και επέστρεψε στις πίπες περί εγγύησης)
Ερώτηση δική μου τρίτη: Ποια η διαφορά από το να τα μαζεύω εγώ αυτά τα λεφτά και να τα βάζω σε προθεσμικακούς και να έχω διαθέσιμο το κεφάλαιό αν τυχόν το χρειαστώ πριν τα 65;
Απάντηση δική της: Κάτι ασυνάρτητο περί κουμπαρά και αναγκαστικής αποταμίευσης...

Σταμάτησα να τις κάνω ερωτήσεις, δεν μου έφταιγε σε τίποτα το κοριτσάκι που το νοίκιασε η ασφαλιστκή από καμια μανπάουερ (φτουουου κοράκια) για να λέει μαλακίες σε αγνώστους...

Λίγο αργότερα σκέφτηκα και κάτι άλλο...
Το πρόγραμμα έλεγε 100€ επί 35 χρόνια για να πάρω στο τέλος του 65.000 €
Δηλαδή επί 35 χρόνια θα έδινα (35Χ12Χ100=) 42.000 για να πάρω καθαρά 23.000 επιπλέον...
Αν δεν είχε βαρέσει κανόνι μέχρι τότε η ασφαλιστική, αν, αν αν...
Τα ίδια οφέλη δεν θα είχα αν κάθε χρόνο πχ κατέθετα 1200 € σε μια προθεσμιακή;

Τί θέλω να πω;
Οι ασφαλιστές είναι ΠΩΛΗΤΕΣ ...
Δεν έχουν καμία συμμετοχή στο σχεδιασμό του προϊόντος που πουλάνε, δεν τους νοιάζει αν είναι καλό ή κακό, αν το χρειάζεσαι ή όχι, όπως κάθε πωλητής, είτε πουλάει αμάξια είτε πιστωτικές κάρτες...
Στο χέρι μου είναι αν θα αγοράσω ή όχι...

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Τί θέλω να πω;
Οι ασφαλιστές είναι ΠΩΛΗΤΕΣ ...
Δεν έχουν καμία συμμετοχή στο σχεδιασμό του προϊόντος που πουλάνε, δεν τους νοιάζει αν είναι καλό ή κακό, αν το χρειάζεσαι ή όχι, όπως κάθε πωλητής, είτε πουλάει αμάξια είτε πιστωτικές κάρτες...
Στο χέρι μου είναι αν θα αγοράσω ή όχι...

Γενικά, συμφωνούμε.

Όμως όπως τον κάθε σοβαρό πωλητή, που νοιάζεται τη δουλειά του, τον ενδιαφέρει τι πουλάει, έτσι και οι ασφαλιστές που είναι στοιχειωδώς έξυπνοι, νοιάζονται για το άν το προϊόν τους είναι καλό ή μάπα ... Γιατί πολύ έυκολο πας στο διπλανό μαγαζάκι που το ίδιο προϊόν είναι σοβαρότερο και ο πάροχος, πιο επαγγελματίας.
Κι εκεί είναι η διαφορά ανάμεσα στην Allianz πχ με το ασφαλιστικό γραφείο Φούφουτος ...

Τώρα η μεγάλη αλήθεια είναι ότι στις ασφαλιστικές, οι πωλητές είναι σχετικά περιορισμένης δυναμικότητας εργαζόμενοι, που εκπαιδεύονται από όλο το σύστημα της εταιρίας ώστε να κυνηγάνε το καρότο, κονομώντας βέβαια καλά λεφτά, αλλά όντας γεννίτσαροι που σφάζονται στο όνομα της εταιρίας που τους δίνει ψωμάκι ... Και μαθαίνουν πολύ καλά να κάνουν αυτό : να δημιουργούν ανάγκη ώστε να ασφαλιστείς, ό,τι κι άν σημαίνει αυτό.

Αλλά για να μη δώσω λάθος εντύπωση ότι είμαι κατά των ασφαλειών, θεωρώ απαράδεκτο να μην έχεις ασφάλεια στο σπίτι σου ή στην επιχείρηση σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας πχ.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Βλέπω ότι από φιλοσοφίες, καλά πάμε.

Βρε,
έχει κανείς να απαντήσει κάτι σε αυτό που ρώτησα?

Να το ξαναβάλω, με άλλα λόγια:

Ένα απλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, θα πρέπει (σε περίληψη) να γράφει σαν ουσία το εξής:

"Με ασφάλιστρο τόσο, θα σε αποζημιώσω ό,τι κι' αν πάθεις".

Ε, ΑΥΤΗ την απλή κουβέντα, ΚΑΝΕΝΑ ασφαλιστήριο δε την γράφει. ΠΟΥΘΕΝΑ.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
απ οσο ξερω φιλε μου ,ενω ολα οσα γραφει ενα συμβολαιο εχουν περαστει απο δεκα κοσκινα ο ορος..οτι κι αν παθεις ..νομιζω δεν στεκει...στις ασφαλειες ολα κοστολογουνται με τη λεπτομερεια.
Δεν ειναι σαν μια ταβερνα...πχ με 50 ευρω φαε οσο θες.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66

Βρε,

Ένα απλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, θα πρέπει (σε περίληψη) να γράφει σαν ουσία το εξής:

Τώρα τελευταία μπήκα στον χώρο των ασφαλειών και δεν εχω δει ακόμα συμβόλαιο να σου απαντήσω. Εν καιρώ θα σου απαντήσω, [size=1pt](αρκεί να μην βιάζεσαι)[/size]  :grin: :grin:.

Απο οσα έχω δεί όμως μέχρι τώρα η ασφάλεια ζωής είναι κάτι τελείως παρωχημένο.
Τα επενδυτικά προγραμμάτα των ασφαλιστικών εταιρειών δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι να τα προωθήσουν με αποτέλεσμα είτε μαλάκες να τους λες είτε απατεώνες [size=1pt](τους ασφαλιστές, δηλαδή κι εμένα)[/size]  :grin: :grin:
Όσοι έχετε όμως την δυνατότητα να πληρώσετε απο λίγα εως πολλά ψάξτε να βρείτε τα νοσοκομειακά προγράμματα που προσφέρουν όλες οι ασφαλιστικές και προσέξτε τι υπογράφετε. Αυτά θα σας χρειαστούν.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765

Βρε,

Μας συγχωρείς που ξεφύγαμε και σε παραμελήσαμε ...

Παρακαλείται όποιος δεν έχει απάντηση στα ερωτήματα του stavros51, να μη φιλοσοφεί άσκοπα στο thread  :rockon:

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Καλησπέρα συνφορουμίτες.
Αρχικά οφείλω να παραδεχτώ στον  stavro ότι έχει ένα δίκιο.
Μόνον ένα όμως, και αυτό αφορά την μακρόχρονη απουσία μου από το συγκεκριμένο topic. Αυτό συναίβει  επειδή  λησμόνησα, και όχι επειδή αδυνάτησα να σου απαντήσω.
(Μόλις σήμερα από pm μέλους που ρωτούσε κάτι σχετικό και διευκρινιστικό, θυμήθηκα την εκκρεμότητα της συζήτησης μας  Stavros,  και σπεύδω  να επανορθώσω).
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω απλά, αποφεύγοντας τις δυσνόητες, ή τις νομικές καρικατούρες. Λόγω του ότι θέλω να γίνω απόλυτα κατανοητός, και να σε  βοηθήσω όσο μπορώ, σχετικά με την ερώτηση που θέτεις.
Πριν συνεχίσω όμως, να διευκρινίσω  ότι έως τώρα, κάποια μέλη έχουν αναφερθεί σε διάφορες περιπτώσεις γενικών ασφαλίσεων,  και όχι ειδικά στον κλάδο ζωής.  Για να αποφύγουμε λοιπόν τον κίνδυνο να πλατειάσουμε και  να μπερδέψουμε …Παρακάτω θα αναφερθώ μόνο στο ζωικό κλάδο, που είναι και ο σχετικός στην κουβέντα μας. 
(Στον γενικό , επενδυτικό … μπορούμε να  αναφερθούμε οποιαδήποτε στιγμή σε μελλοντικό  post)
Στο ψητό λοιπόν….

Stavros 
      “……….ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα συμβόλαια ζωής ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία "θα πληρώσει".  Ούτε τό ότι θα πληρώσει γράφει, ούτε φυσικά και το πότε….”

Aπαντώ

Και βέβαια γράφει και αναφέρεται, με τρόπο σαφή. (Παρακάτω σου επισυνάπτω και τις σκαναρισμένες  αποδείξεις αυτού).
Ωστόσο πριν από το οτιδήποτε, Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κάθε ασφαλιστική εταιρεία που νόμιμα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα  (και όχι μόνο)[size=12pt]δεν είναι ξέφραγο αμπέλι[/size]. 
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί(Υπουργείο Ανάπτυξης,Νομοθετικό πλαίσιο,Κοινοτική νομοθεσία,Εποπτική Αρχή κα) ασκούν τακτική,  και αυστηρότατη εποπτεία.
Μακάρι κάτι αντίστοιχο να συνέβαινε και σε άλλους κλάδους.
Δηλαδή εκτός πολλών άλλων , εκείνο που ενδιαφέρει εδώ stavro, είναι να επισημάνουμε ότι δεν της επιτρέπεται (της εταιρείας)  να συντάσσει κατά το δοκούν ασφαλιστικές συμβάσεις και συμβόλαια. Αυτά έχουν ένα βασικό και προκαθορισμένο νομικό πλαίσιο και δομή.  Ως εκ τούτου ρητοί όροι είναι αδύνατον να λείπουν.
Δεν μπορεί λοιπόν βάση νόμου να πεί ότι εγώ τον stavro... τον ασφαλίζω στο περίπου θάνατο, στην περίπου αναπηρία και θα τον αποζημιώσω στα περίπου ευρά,  και όποτε εγώ ευκαιρήσω. Αλλά αυτός θα μου καταβάλει προκαθορισμένα ασφάλιστρα. 
Για όνομα κατι τέτοιο, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο,  να  το ισχυρίζεται κάποιος.
  Επίσης σου παραθέτω……….. (Ειδικότερα με τον ν.2496/97  αναγνωρίστηκε για   Ά  φορά  [move]με σκοπό την προστασία του καταναλωτή-ασφαλισμένου [/move]   δικαίωμα εναντίωσης προς την ασφαλιστική σύμβαση για συγκεκριμένους λόγους (αρ.2 παρ. 5 και  6 ν.2496/97). Σκοπός είναι η εξασφάλιση του καταναλωτή ότι το προϊόν  που αγοράζει, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και είναι πράγματι αυτό το οποίο ζήτησε.)
Όπως θα διαπιστώσεις από το απόκομμα συμβολαίου 1 , αριστερά στην σελίδα περιγράφεται ο « κίνδυνος» , δεξιά η αξία αποζημίωσης στην ενδεχόμενη έλευση του, και τέρμα δεξιά τα προκαθορισμένα ασφάλιστρα που καλείσαι να πληρώνεις για την κάλυψη σου από αυτόν.
  Τώρα [size=12pt]όσο αφορά τον χρόνο καταβολής[/size]  διάβασε …..Επίσης αποσπασματικά  σου παραθέτω
«Στοιχεία Ασφαλιστικου Δικαίου, 1979 Α. Αργυριάδης».)
  Διαχείριση κινδύνων κατά την επέλευση της ζημίας     
« ……Δίκαιη και ταχεία αποζημίωση του παθόντος, δηλ. αποζημίωση ούτε χαμηλή ούτε υψηλή σε σχέση μη τη ζημία και ταχεία. [size=12pt]Προβλέπεται από τον  νόμο  εντός των 30ημερών, προθεσμία που μετρά απο την υποβολή των δικαιολογητικών….»[/size]
Σου επισυνάπτω ακόμη κάποια ενδεικτικά αποσπάσματα συμβολαίων,που ίσως να ενδιαφέρουν.
( ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΜΟΥ'ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ )
Tα συμβόλαια είναι 20+ σελίδες τουλάχιστον, και το μέρος εδώ δεν είναι το καταλληλότερο για τέτοιας έκτασης και ανάλυσης συζητήσεις. Τεσπα.
Στα παραπάνω (δες και τα επισυναπτώμενα) stavro, δεν υπάρχει καμία ασάφεια όπως ήδη θα διαπιστώνεις και εσύ  .
Προσωπικά έχω κάποιους πελάτες δικηγόρους .  Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα, όσο αφορά την νομική σύνταξη των συμβολαίων, και των εταιρειών που εγώ  έχω επιλέξει, για συνεργάτες.

Τα προβλήματα που έχουν υπάρξει και υπάρχουν  στον χώρο μας,  ξεκινούν από την στιγμή που δεν λέγονται τα πράγματα σταράτα προς τον πελάτη., και ο πελάτης δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα λεγόμενα με τα γραφόμενα.(Αν και εδώ υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ΥΠΕΡ του καταναλωτή – λήπτη της ασφαλιστικής κάλυψης).
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχει αδρό κοινωνικό όφελος  από την λειτουργία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Τα συμβόλαια δεν μπάζουν τόσα νερά,  όσα νομίζουν κάποιοι . Κάποιοι ασφαλιστές μπάζουν.
(Στην πιάτσα μας παπατζήδες και κοράκια τους φωνάζουμε)
  Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι αυτούς ούτε και εγώ τους γουστάρω. Κάνουν κακό στον χώρο, και πράγματι τον δυσφημίζουν. Για αυτό , εδώ και κάποια χρόνια ( 5+),Θεσπιστήκαν υποχρεωτικές  εξετάσεις  από το υπουργείο ανάπτυξης, καθώς και η ύπαρξη  συμβολαίου αστικής ευθύνης για κάθε ασφαλιστή.
(Λίγα επαγγέλματα υποχρεούνται σε αστική ευθύνη και μάλιστα αυτού του ύψους που πληρώνω κάθε χρόνο. Κάτι σημαίνει ! … Θα τα πούμε άλλη φορά όμως αυτά.)
Ρίξε λοιπόν την ματιά σου και είμαι στην διάθεση σου, για διάλογο. Αρκεί να μην με «μαλώνεις» άδικα !
Κλείνοντας την παράθεση μου πιστεύω ότι σωστοί επαγγελματίες υπάρχουν σε κάθε χώρο.  Φαναρτζήδες, δικηγόροι , εργολάβοι, γιατροί, ιδιωτικοί υπάλληλοι….

Αν λοιπόν φίλε stavro υποθέταμε ότι έχεις μια Ferrari, και ήθελες να πάς καλοκαιρινές διακοπές  σε νησί θα προέκυπταν πχ. 3 επιλογές
1 Να την φόρτωνες στο καράβι
2 Να την άφηνες στο γκαράζ , και να νοίκιαζες στο νησί μεταφορικό
3 Το συνεργείο της γειτονίας σου, να σου πρότεινε με λιγότερα λεφτά ( ακόμη και από τα ναύλα σου ) , να βάλει καρίνα και πτερύγια στην Ferrari σου και να την κάνει πλωτή …Εγγυημένα ….ο μάστρο Μίμης μιλάει και υπογράφει !
Εσύ τελικά μάλλον το 2 δεν θα διάλεγες ? Είμαι σίγουρος.

Έτσι είναι παντού. Ιεράρχηση, κοινή λογική, και εκτίμηση των πραγματικών μας δυνατοτήτων και αναγκών.  ( Γιατί αν έχεις Ferrari, Θα σου βρίσκεται και μια βαρκούλα για την περατζάδα σου στις Κυκλάδες )

ΥΓ Τα συγχαρητήρια μου σ’ αυτούς που άντεξαν τις αράδες μου μέχρι εδώ κάτω. Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω στο  εγγύς μέλλον του topic !

Συνημμένα

• IMG_6903.jpg
    IMG_6903.jpg
    30,8 KB · Εμφανίσεις: 16
  • IMG_6909.jpg
    IMG_6909.jpg
    41,7 KB · Εμφανίσεις: 17
  • IMG_6911.jpg
    IMG_6911.jpg
    49,1 KB · Εμφανίσεις: 13

Performer

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Like
1
Πόντοι
0

« ……Δίκαιη και ταχεία αποζημίωση του παθόντος, δηλ. αποζημίωση ούτε χαμηλή ούτε υψηλή σε σχέση μη τη ζημία και ταχεία. [size=12pt]Προβλέπεται από τον  νόμο  εντός των 30ημερών, προθεσμία που μετρά απο την υποβολή των δικαιολογητικών….»[/size]

Provios πες μου με την ευκαιρία σε παρακαλώ, τι μπορώ να κάνω εγώ με την καθυστέρηση που έχω; Το δικό μου συμβόλαιο δεν έληξε αλλά κατέθεσα έντυπο εξαγοράς και από την ημερομηνία υποβολής έχω κλείσει ήδη 3 μήνες.

Στο Ινστιτούτο Καταναλωτών μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αυτοί και με παρέπεμψαν στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων. Εϊναι σε θέση να κάνουν κάτι ουσιαστικό ή θα αναλωθούμε σε γραφειοκρατεία; Σημειωτέον πως η ασφαλιστική μου "εγγυήθηκε" όταν υπέβαλα το έντυπο εξαγοράς οτι θα λάβω τα χρήματα μου εντός 40 ημερών.  :headbang:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Και βέβαια γράφει και αναφέρεται, με τρόπο σαφή. (Παρακάτω σου επισυνάπτω και τις σκαναρισμένες  αποδείξεις αυτού).

Provie,

Κατ’ αρχήν να σου δηλώσω ότι το παράδειγμα σου με τη Ferrari δε το κατάλαβα.  Δε κατάλαβα που κολλάει δηλαδή.

Κατά δεύτερο να σου δηλώσω ότι προβλέπω οι συζητήσεις μας εδώ να τραβήξουν (αν έχεις και εσύ όρεξη) σε μάκρος. Και σε μέγεθος.  Αυτό ίσως κουράζει άλλους, αλλά το thread για ασφάλειες είναι, δε βγαίνουμε εκτός θέματος.  Όποιος τα βαριέται, ας αλλάξει thread.

Κατά τρίτο να σου δηλώσω ότι (για να μη επεκταθούμε κι άλλο) εγώ αναφέρομαι σε ΑΠΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ (και όχι σε συνταξιοδοτικά, μαθηματικά αποθέματα, πολύπλοκες επενδύσεις κλπ), γιατί αν τα πιάναμε και αυτά, δε θα τελειώναμε ποτέ.

Κατά τέταρτο να σου δηλώσω ότι η ενημέρωσή μου είναι παλιά (περισσότερο από 6-7 χρόνια), και αν μέσα σε αυτό το διάστημα έχει αλλάξει το “wording” των συμβολαίων, δεν το γνωρίζω.  Αλλά και δεν το πιστεύω κι όλας. Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια, και θα διαπιστώσεις παρακάτω ποια θεωρώ εγώ ότι είναι.

Στο διάστημα αυτό (6ετία) έχω σταματήσει να ασχολούμαι προσωπικά, μεγάλωσα κι όλας, μεγάλωσαν και τα παιδιά μου, έβγαλα λεφτά, και η ανησυχία που είχα νεώτερος σε σχέση με την ασφάλιση δεν υπάρχει πια. Αλλά τα θυμάμαι πολύ καλά, γιατί συνεχίζω να ασχολούμαι επαγγελματικά με ασφάλειες (σαν στέλεχος εταιρείας που κάνει συνεχώς διάφορες ασφάλειες), και διατηρώ επαφή με το χώρο.

Δυστυχώς, φίλε, το ένα δίκιο που μου αναγνωρίζεις είναι το μικρότερης σημασίας (και δεν σε μέμφομαι που δεν απάντησες αμέσως – και τώρα μπορείς να μην απαντήσεις) από όλα αυτά που ισχυρίζομαι. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ που έχω δίκιο, όπως νομίζω ότι θα σου αποδείξω.

Παρέθεσες πάρα πολλά πράματα, και θα σε παρακαλούσα να παραθέσεις ακόμα ένα:

Την προηγούμενη (αρ. 8) παράγραφο από την αρ. 9 (ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ), που στο scan διακρίνω ότι είναι αυτή που αναφέρει τα “αποδεικτικά στοιχεία για αποζημίωση”.

Ξέρεις γιατί στη ζητάω?  Γιατί όσες περιπτώσεις γνωρίζω (ασφαλιστικών εταιριών που δεν πληρώνουν), ποτέ η εταιρεία δεν έχει πει “Δε σε πληρώνω γιατί δε γουστάρω”.
Πάντα φέρνει κάποιες δικαιολογίες, μια εκ των οποίων είναι να ζητάει συνεχώς χαρτιά.  Ξέρω π.χ. ιστορία (πριν χρόνια) χήρας, που ο άντρας της είχε ασφάλεια ζωής για αρκετά μεγάλο ποσό (κάτι σαν σήμερα €3 εκατ. σήμερα ας πούμε), και ο οποίος σκοτώθηκε με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθ. Λαμίας, στις 10 το πρωϊ, πηγαίνοντας στο εργοστάσιό του στην Εύβοια.  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ποτέ. Και δεν την πλήρωσαν, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν ήταν μεθυσμένος όταν σκοτώθηκε (στις 10 το πρωϊ!).  Η Τροχαία δεν είχε κάνει εξέταση οινοπνεύματος (ήταν προφανές ότι δεν ήταν μεθυσμένος – άλλος έφταιγε - μετωπική), αλλά περίπου 3-4 μήνες μετά το ατύχημα, και αφού βέβαια ο άνθρωπος ήταν θαμμένος για τόσο χρόνο, η εταιρεία “ξεφούρνισε” το παραμύθι (το οποίο “έστεκε” βάσει του συμβολαίου) περί μη αποδείξεως της μη μέθης.
Να σκεφτείς δε ότι η εταιρεία ήταν (τότε) απ τις μεγάλες, και υπάρχει και σήμερα (ονόματα όμως δε λέω, δε θέλω μπλεξίματα).

Ας μη ξεφεύγω όμως με παραδείγματα “στατιστικής ενός ατόμου”, όπως λέω εγώ τα παραδείγματα που φέρνει κάποιος και που προέρχονται από τη δική του (μόνο) εμπειρία.

Πάμε πάλι στο απλό συμβόλαιο ζωής.  Τι σημαίνει “ασφάλιση ζωής”?
Σημαίνει το εξής:

Ο (υποψήφιος) ασφαλισμένος έχει ένα πλάνο στη ζωή του, έχει υποχρεώσεις, και θέλει, αν του συμβεί κάτι που θα τον στείλει στον άλλο κόσμο (ή θα τον καταστήσει ανίκανο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να μεγαλώσει τα παιδιά του π.χ.) τις υποχρεώσεις αυτές να τις αναλάβει η εταιρεία. Πως? Καταβάλλοντας ένα (σημαντικό συνήθως) ποσό στους κληρονόμους του (ή στον ίδιο, αν πρόκειται για ανικανότητα).
Πως υλοποιείται αυτή η επιθυμία του ασφαλισμένου?  Υλοποιείται με μια σύμβαση, μεταξύ αυτού και της εταιρείας, η οποία ΠΡΕΠΕΙ να λέει (σαν κεντρική ιδέα) τα εξής:
-Ο ασφαλιζόμενος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τα ασφάλιστρα.
-Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, αν πεθάνει ο ασφαλιζόμενος.  Η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο σε “...τόσο...” χρόνο ύστερα από το θάνατο του ασφαλιζομένου.
-ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Η εταιρεία δεν υποχρεούται σε καταβολή αποζημίωσης, αν ο ασφαλιζόμενος: 1) αυτοκτονήσει. 2) πεθάνει από χρήση υπεβολικής δόσης ναρκωτικών ουσιών. 3) Πεθάνει από AIDS. 4) σκοτωθεί σε αγώνα μοτοσυκλέτας. 5) τον φάει κροκόδειλος – και ότι άλλες εξαιρέσεις θέλεις, που όμως ΡΗΤΑ θα προσδιορίζονται.

Η παράγραφος 9 που σκανάρισες, ΔΕΝ λέει αυτό. Λέει “σε ποιον καταβάλλονται οι αποζημιώσεις” (και σε τι νόμισμα), ΑΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ.  Οι λέξεις αυτές (“αν καταβληθούν”, που δεν υπάρχουν στο κείμενο) “κουμπώνουν” άριστα με το ύφος του κειμένου, ακριβώς γιατί το κείμενο ΔΕ ΛΕΕΙ “Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση”, που είναι αυτό που θέλω να δω εγώ (και όλοι μας νομίζω).
Θέλω να πω, ότι η παράγραφος αυτή, δεν προσδιορίζει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της εταιρείας. Προσδιορίζει τεχνικά θέματα της καταβολής (όπως το νόμισμα και τον εισπράττοντα).  Άρα δε με κάλυψες με αυτή την παράγραφο. Ξαναδες το.

Οι άλλες δύο παράγραφοι που έβαλες (ΜΕΡΟΣ Ι & ΜΕΡΟΣ ΙΙ), επίσης δε προσδιορίζουν την υποχρέωση της εταιρείας να πληρώσει.
Διευκρινίζουν, ότι η εταιρεία θα αναγνωρίσει σύνδεση σωματικής βλάβης με θάνατο για 360 μέρες.  Που με άλλα λόγια πάλι υπέρ της εταιρείας είναι, γιατί αν π.χ. ο θάνατος επέλθει στις 400 μέρες, δε θα θεωρηθεί ότι είναι αποτέλεσμα του ατυχήματος. Ούτε η παράγραφος αυτή προσδιορίζει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της εταιρείας.  Ξαναδες το και αυτό.

Επομένως, φίλε provios, ο ισχυρισμός μου ότι "ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στα συμβόλαια ζωής ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει", ισχύει.  Ούτε το ότι "υποχρεούται να πληρώσει" γράφει, ούτε φυσικά και το πότε.

Μπορείς να με πεις κακόπιστο, αλλά πειράζει που εγώ θέλω να δω γραμμένο τον όρο "Η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, αν πεθάνει ο ασφαλιζόμενος. Η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερο σε [τόσο χρόνο] ύστερα από το θάνατο του ασφαλιζομένου."
Τόσο δύσκολο είναι να το γράψουν?  Γιατί δε το γράφουν?  Δεν τους αφήνει το Υπουργείο?  Αυτό μου λες?

Δεν είμαι κακόπιστος, φίλε.  Δύσπιστος είμαι.

Στα υπόλοιπα που γράφεις, θα επανέλθω με άλλο post.  Να μη βγαίνουν μακρυνάρια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom