Νέα

Ασφάλεια ζωής. Ναι ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -ROBOCOCK-
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
.........
Σορρυ Σταυρό αλλά πιέζομαι αφάνταστα και δεν μπορώ να σου απαντήσω εκτενώς.
Ζητάς πάντως πολλά απο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δυστυχώς χωρίς λογική.
Δηλαδή, εαν κατάλαβα καλά, θέλεις να σου περιγράφουν λεπτομερώς πότε και γιατί θα σε αποζημειώσουν?
Δεν κάνεις ασφάλεια ζωής για μια συγκεκριμένη περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου. Αντίθετα κάνεις την ασφάλεια έναντι κάποιου κινδύνου (αναπηρία ή θάνατος).
.........
Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία 

Κρητικέ,

Το "Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία" μας το είπαν κι άλλοι.  Όπως είδες, απλώς έγιναν ΑΦΑΝΤΟΙ όταν ζήτησα συγκεκριμμένες απαντήσεις, επί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ κειμένων.

Διάβασε αν θέλεις (ξανά) το ποστ μου «Απάντηση #90 στις: 12-02-2009, 16:26:24».
Λέει με ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ τι ζητάω εγώ από το συμβόλαιο, και τι δίνουν οι "ασφάλειες". Και πες μου σε παρακαλώ ποιά λογική λείπει από αυτά που λέω.

Όσο πιεσμένος κι αν είσαι, αυτά που λέει το post, μπορείς να τα καταλάβεις.

Αυτό που λες εδώ και το έβαλα με κόκκινο, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει.

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Φίλε stauro, αρχικά είπα να σου στείλω π.μ αλλά είδα ότι πήρες φόρα, και είπα να ποστάρω δημοσίως.
1ον. Το να υπαινίσσεσαι, για να τα λέμε έξω από τα δόντια, ότι είμαι λαμόγιο είναι κάτι που με προσβάλει.
2ον  Επίσης να σου τονίσω ότι υπάρχουν αρκετοί στον χώρο, που και σπουδές έχουμε κάνει, και πλούσια εργασιακή εμπειρία έχουμε. Το βιογραφικό μου, στην διάθεση σου.
Ίσως να έχεις στο μυαλό σου λιγούρια,  που με παρακαλετά και ψευτίες, γυρνάνε από πόρτα σε πόρτα, να κλείσουν κανένα συμβολαιάκι τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Υπάρχουν και τέτοιοι,σ' όλα τα επαγγέλματα. Στο ρεζουμέ τώρα.
Αν και δεν οφείλω ,θα το κάνω επειδή η αρχική σου διάθεση απέναντι μου ήταν καλοπροαίρετη . Σου λέω λοιπόν, ότι το να σε πείσω για την αναγκαιότητα των ασφαλιστικών καλύψεων αυτήν την στιγμή, είναι το τελευταίο  που ενδιαφέρει.
Σου είχα στείλει παλιότερα π.μ , και χωρίς να σου αναλύω πολλά, κατάλαβες για κάποιο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.  Και εκείνο παραμένει άλυτο, αλλά και καινούργια προέκυψαν πολύ σοβαρότερα, τα μόνα σοβαρά στην ζωή.Δεν σου πέρασε καθόλου από το μυαλό, ότι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν, και κάτι άλλο ?...εκτός από το να είμαι λαμόγιο ?
Και επειδή ο συνειρμός σου θα είναι….Καλά ρε φίλε εγώ είδα την επισκεψημότητα σου στο site και έχεις μπει τόσες φορές  ! Τι παπαρίες μας λές …!
Ε λοιπόν φίλε σταύρο, μπαίνω να δώ καμία μουνάρα, να διαβάσω καμία παπαρία …να Ξεχαστώ με 2 λόγια, και όχι να μπω σε αντιπαράθεση ,να σκανάρω συμβόλαια , να εξηγώ όρους και εξαιρέσεις, Σίγουρα αρχικά δεν με υποχρέωσε κανείς, αλλά τώρα άλλαξε η διαθεσή μου.  Αυτός και μονον αυτός, είναι ο λόγος που δεν σου απάντησα .
Αυτά και να είμαστε καλά.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φίλε stauro, αρχικά είπα να σου στείλω π.μ αλλά είδα ότι πήρες φόρα, και είπα να ποστάρω δημοσίως.
1ον. Το να υπαινίσσεσαι, για να τα λέμε έξω από τα δόντια, ότι είμαι λαμόγιο είναι κάτι που με προσβάλει.
2ον  Επίσης να σου τονίσω ότι υπάρχουν αρκετοί στον χώρο, που και σπουδές έχουμε κάνει, και πλούσια εργασιακή εμπειρία έχουμε. Το βιογραφικό μου, στην διάθεση σου.
Ίσως να έχεις στο μυαλό σου λιγούρια,  που με παρακαλετά και ψευτίες, γυρνάνε από πόρτα σε πόρτα, να κλείσουν κανένα συμβολαιάκι τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Υπάρχουν και τέτοιοι,σ' όλα τα επαγγέλματα. Στο ρεζουμέ τώρα.
Αν και δεν οφείλω ,θα το κάνω επειδή η αρχική σου διάθεση απέναντι μου ήταν καλοπροαίρετη . Σου λέω λοιπόν, ότι το να σε πείσω για την αναγκαιότητα των ασφαλιστικών καλύψεων αυτήν την στιγμή, είναι το τελευταίο  που ενδιαφέρει.
Σου είχα στείλει παλιότερα π.μ , και χωρίς να σου αναλύω πολλά, κατάλαβες για κάποιο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.  Και εκείνο παραμένει άλυτο, αλλά και καινούργια προέκυψαν πολύ σοβαρότερα, τα μόνα σοβαρά στην ζωή. Δεν σου πέρασε καθόλου από το μυαλό, ότι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν, και κάτι άλλο ?...εκτός από το να είμαι λαμόγιο ?
Και επειδή ο συνειρμός σου θα είναι….Καλά ρε φίλε εγώ είδα την επισκεψημότητα σου στο site και έχεις μπει τόσες φορές  ! Τι παπαρίες μας λές …!
Ε λοιπόν φίλε σταύρο, μπαίνω να δώ καμία μουνάρα, να διαβάσω καμία παπαρία …να Ξεχαστώ με 2 λόγια, και όχι να μπω σε αντιπαράθεση ,να σκανάρω συμβόλαια , να εξηγώ όρους και εξαιρέσεις, Σίγουρα αρχικά δεν με υποχρέωσε κανείς, αλλά τώρα άλλαξε η διαθεσή μου.  Αυτός και μονον αυτός, είναι ο λόγος που δεν σου απάντησα .
Αυτά και να είμαστε καλά.

Provie,

Να τα πάμε με μια σειρά:

1) Διατύπωσα μερικές απόψεις.  Μου απάντησες ότι κάνω λάθος, συνεχίσαμε την κουβέντα αναλύοντας στοιχεία, και τη σταμάτησες.

2) Αυτό εντοπίζω μόνο, και ΔΕΝ σε έχω πει ΠΟΤΕ λαμόγιο.  Λέω ότι δεν συνέχισες την κουβέντα, αν και το υποσχέθηκες.  Δε μιλάω για εμένα προσωπικά, το υποσχέθηκες εδώ, στο forum.  Τα διαβάζουν κι άλλοι, ξέρεις.  Εγώ (θα το έχεις καταλάβει φαντάζομαι) ξέρω αρκετά για ασφάλειες.  Άλλοι, ίσως δεν τα ξέρουν και η άποψή σου θα τους ήταν χρήσιμη.

3) Το να σταματήσεις την κουβέντα είναι δικαίωμά σου, δεν αμφιβάλλω ότι έχεις τους λόγους σου, είναι σεβαστοί ούτως ή άλλως (ακόμα κι αν δε μου τους είχες πει με ΡΜ), αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός:  Το οποίο είναι ότι οι απόψεις που έγραψα για την "αξία" των ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι αυτές που έγραψα,  τα στοιχεία που παράθεσα ισχύουν, και αντίλογος δεν εμφανίστηκε.  Και δεν υπαινύσσομαι (το καταλαβαίνεις αυτό) ότι αυτή η "αξία" είναι δική σου ευθύνη.  Άρα δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε προσβάλλει προσωπικά εσένα.

4) Πίστεψέ με, η διάθεσή μου απέναντί σου (όπως και για κάθε άλλον εδώ μέσα) είναι -κατ’ αρχήν- πάντα καλοπροαίρετη. Προς εσένα, εξακολουθεί και είναι έτσι.  Η διακοπή της κουβέντας δεν αποτελεί λόγο για αλλαγή σε αυτήν.

5) Δε χρειάζεται να με πείσεις για καμία ανάγκη μου.  Κουβέντα κάνουμε.  Αν δε θέλεις να την κάνουμε, πάλι φίλοι είμαστε.

6) Εγώ δεν κατηγόρησα ΠΟΤΕ ανθρώπους ως "λιγούρια, που με παρακαλετά και ψευτιες, γυρνάνε από πόρτα σε πόρτα, να κλείσουν κανένα συμβολαιάκι τάζοντας λαγούς με πετραχήλια".  Και δε σε τιμά, να εκφράζεσαι για συναδέλφους σου έτσι.  Μπορεί να είναι πράγματι έτσι (σωστά λες ότι αυτά τα φαινόμενα παντού υπάρχουν), αλλά εγώ δε μιλάω για τέτοιους.  Μιλάω για το industry και το θεσμό, στη βάση που εσύ θεωρείς "υγιή".

7) Επίσης δεν παρέθεσα δικές μου σπουδές και περγαμηνές.  Μιλάμε θεωρητικά, με τις γνώσεις που έχουμε ο καθένας μας (είτε για ασφάλειες, είτε για ξέκωλα, είτε για οτιδήποτε άλλο εδώ μέσα), απ’ όπου και αν προέρχονται αυτές και δε χρειάζεται ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ να επιβεβαιώσει την υπόστασή του με εμφάνιση βιογραφικού.  Το ότι είσαι σχετικός με το θέμα (και σοβαρός συζητητής) φάνηκε απ’ την αρχή, και δεν το αμφισβήτησα.  Άρα μην αρπάζεσαι.

8) Φίλε, κοίτα (πρώτα) τη διάθεσή σου (καλά το λες κι αυτό), και αν, και όποτε, και όταν έχεις κέφι, εγώ εδώ είμαι.

Να 'μαστε καλά, όπως το λες.

Stavros

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Κομοδίνε,
Δεν έχεις καταλάβει (νομίζω), να στα κάνω πιο λιανά:

Τους είπα:
"Δε λέει ΠΟΤΕ θα πληρώσετε. Λέει "αμέσως". Αμέσως σημαίνει σε 1 λεπτό. Αν δεν τηρηθεί αυτό (το λεπτό), το "αμέσως" μπορεί να σημαίνει ο,τιδήποτε.  Γράψτε λοιπόν ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ θα πληρώσετε.  Δε με πειράζει να είναι ένας, 2, 3, 6 μήνες.  Αλλά ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!"
Είπαν:
"Δε το γράφουμε".

Τους είπα:
"Λέτε  "μετά την υποβολή όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών εγγράφων".  Ποιά είναι αυτά τα έγγραφα?"
Μου είπαν διάφορα.
Τους είπα:
"Ωραία, τα δέχομαι. Γράψτε τα λοιπόν και αυτά, ότι αυτά είναι και τέλος."
"Δε τα γράφουμε".

Σε αυτή την αντιμετώπιση έχω ένσταση, Κομοδίνε (και εσύ, provie που θα τα διαβάσεις), δεν έχω αντίρηση στο να δεχτώ τα έγγραφα, ή το χρόνο που ορίζουν.
Στο φλου έχω την αντίρηση.
Στο σαφές, δεν έχω.
Δε ζήτησα χατήρια, καθαρά πράματα μόνο ζήτησα.
Δε θέλουν να τα δώσουν.

Αυτό δεν έχει αλλάξει.
Δυστυχώς.
Απαντώ λοιπόν σε αυτό το ποστ.
Γνωρίζεις οτι η πλειοψηφία των ασφαλιστικών συμβολαίων είναι μακρόχρονα σε διάρκεια.
α)Κατά την οποία διάρκεια μια εταιρεία θα έχει αλλάξει και μια, και δυο, και τρείς φόρες μηχανογραφικό σύστημα.
β)Οι όροι των συμβολαίων που υπήρχαν πριν απο 20 χρόνια πιθανών σήμερα να μην υφίστανται.
γ)Ο ασφαλιστής που έκανε το σύμβολαιο να έχει αποδημήσει εις Κύριον ή να έχει βγεί στην σύνταξη.
δ)5000 άλλοι λόγοι που, μετά συγχωρήσεως, βαριέμαι να σκεφτώ.
Αλλά....
Μια εταιρεία που καλείται να πληρώσει οτιδήποτε δεν οφείλει, και στον εαυτό της αλλά και στους πελάτες της, να κάνει ενα έλεγχο που θα πάνε τα λεφτά της?? Και τα αναφέρω ως λεφτά της γιατί μέχρι να τα αποδόσει στον δικαιούχο είναι και παραμένουν δικά της. Επαναλαμβάνω οτι είναι απαραίτητος ένας έλεγχος. Το ενα λεπτό λοιπόν που αναφέρεις στο πόστ σου είναι άτοπο. Το αμέσως σημαίνει, αν θές, 1 εβδομάδα, 2 εβδομάδες, 1 μήνα.
Πως μπορώ όμως εγω να ξέρω πότε θα σε αποζημιώσω αν δεν έχει επέλθει πρώτα ο κίνδυνος για τον οποίο σε ασφάλισα?
Τώρα αν κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν τον έλεγχο ως δικαιολογία για να καθυστερούν την πληρωμή, αποτανθείτε στην Εποπτική Αρχή. Για να ξεβρωμίσει και η αγορά να βρούμε όλοι μαζί την ησυχία μας.
Για να συνεχίσουμε με τα έγγραφα.
Τι ασφάλεια είναι αυτή που ζητάς να πληρωθείς?
α)Ασφάλεια θανάτου και έχεις πεθάνει??  :grin: :grin: :grin: :grin:
Ληξιαρχική πράξη θανάτου. Επίσης, αν δεν το έχεις αναφέρει στο συμβόλαιο, ποιοί είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι σου. Η γυναίκα σου? Τα παιδιά σου? Ποιός? Οεο
β)Αποζημίωση για ατύχημα??
Ένα έγγραφο απο κάποια αστυνομική αρχή που να μας λέει οτι ο Σταύρος51 ήταν στο τάδε τροχαίο και τραυματίστηκε. Ή απο κάποιο νοσοκομείο που να μας λέει οτι νοσηλεύτηκες εκεί εξαιτίας ενός ατύχηματος.
γ)Επίσης άλλες 5000 περιπτώσεις που, μετά συγχωρήσεως, βαριέμαι να αναφέρω.  :grin: :grin: :grin: :grin:
Κάθε περίπτωση χρειάζεται κάτι διαφορετικό που να αποδεικνύει οτι πρέπει να σε αποζημιώσουμε.

Δεν γίνεται ρε Σταύρο να σου κάνουν ένα συμβόλαιο όπου θα περιγράφουν λεπτομερέστατα πότε και γιατί θα σε πληρώνουν.
Δεν είναι λογικό.
Δηλαδή, όταν υπογράφουμε ένα μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού αναφέρουμε τα πάντα μέσα?
Ή σε μια σύμβαση έργασιας αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια ποιά θα είναι τα καθήκοντα του εργαζόμενου? Πέρα απο την θέση αυτή δεν θα εκτελεί τίποτα άλλο μέσα στην εταιρεία? 
Μα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γενικότερα αναφέρομαι, όλα τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστόν 10000 σελίδες.
Για να μην δημιουργούνται προβλήματα ο νομοθέτης ορίζει οτι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ενσωματώνουν στα ασφαλιστήρια σύμβολαια τους ένα παράρτημα όπου θα αναφέρονται οι εξαιρέσεις πληρωμής αποζημίωσης. Και εκεί θα στο κάνουν λιανά για ποιό λόγο ΔΕΝ θα σε πληρώσουν και γιατί. Επίσης εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πρέπει να τους αναφέρουμε στην επαφή με τον πελάτη όταν συζητάμε για τα του συμβολαίου που του προτείνουμε. Και φυσικά να τους εξηγούμε.
Οποιοσδήποτε ασφαλισμένος έχει δικαίωμα να αρνηθεί το συμβόλαιο αν δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τους όρους αυτούς.

Για τον κίνδυνο που γράφω στο άλλο πόστ θα αναφερθώ απο αύριο μιας και σήμερα το γαμήσαμε  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Stayro, σου παραθέτω αποσπάσματα από τα τελευταία posts σου. Απευθυνόσουν  στο άτομο μου.
1ον Η πίστωσή σου ξεπέρασε (χρονικά) τον ένα μήνα.   
Μήπως είχα δίκιο σε διάφορα που έχω γράψει για την εξαφάνιση των ασφαλιστών?
2ον  Σίγουρα είχα δίκιο!
3ον @Κρητικέ,…Το "Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία" μας το είπαν κι άλλοι.  Όπως είδες, απλώς έγιναν ΑΦΑΝΤΟΙ όταν ζήτησα συγκεκριμένες απαντήσεις, επί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ κειμένων.
Αυτή  η στιχομυθία θέλεις να μου πεις ότι  δεν υπαινίσσεται μια  αρνητική, διαπίστωση.
Μια α- σοβαρότητα, αν-ακρίβεια, αν-ακολουθία , μια αβανταδόρική διάθεση ..βρε αδερφέ?
Συμπάθα με, αλλά θα σε κουράσω λιγάκι, το θεωρώ απαραίτητο. Ας κάνουμε τώρα το παρακάτω…
Στα 100 μέλη που θα το διαβάσουν πόσοι θα με «καλοχαρακτηρίσουν»  πιστεύεις ?
Παρεμπίπτοντος   Λαμόγιο = Το φευγάτο, το που δεν αναλαμβάνει ευθύνες - υποχρεώσεις, το la mojo, το αόριστο αφανές απροσδιόριστο, το ακόρυφο,το μαϊμουδοπιθήκι, ιβηρική η προέλευση μετά την κοπάνα των μαυριτάνικων ψευτο-εξουσιών.
Και όχι δεν θέλω να παω στην «eurovision», ούτε καλομοιράκι είναι το ονομά μου, άρα δεν είναι θέμα δημοτικότητας.
Είναι θέμα όμως, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ένας καχύποπτος με την ασφαλιστική ιδέα,  ξέρεις από αυτούς που άκουσαν από το μπατζανάκη της θείας Φωφώς , ότι του Μήτσου του μανάβη, δεν του πλήρωσαν τελικά, τον καθρέφτη στο αγροτικό, θα καταλάβει  και θα πει……… ρε ουστ με τα πουστρέλια, καλά τα έλεγα εγώ.
Θα συμπληρώσει λίγο μετά και όταν το θυμηθεί,  ένα ποστ του στυλ « χόστα τουσσαυρο 
Ίσαι γύγαντας» και όταν το τόπικ φθάσει +10 σελίδες , θα ξαναμπεί να διαβάσει το ακριβώς  τελευταίο τοπικ , και κάτω από αυτό να γράψει  το 5ο post, που είχε στόχο για σήμερα.
Ενδιάμεσα βέβαια, ο καχύποπτος δεν την είχε μάθει καλά την ιστορία…. Γιατί ο Μήτσος       (είχε σπάσει από δίκια του μαλακιά, τον καθρέφτη) αλλά είχε συνεννοηθεί  με τον Λάκη τον μπογιατζή, να του κάνει δήλωση πως αυτός τον κτύπησε.  Έλα μου όμως που τα χρώματα δεν ταίριαζαν, ούτε ο αντιλογισμός στην ζημιά ταίριαζε.
Βλέπεις τι γίνεται τώρα έτσι. . .
Υπάρχει ποτέ περίπτωση,  αυτός να ασφαλίσει το αγέννητο παιδί του (έως και τον 6ο μήνα φυσιολογικής κυοφορίας),  με ένα καθαρότατο συμβόλαιο ετήσιαςαξίας, 2 βράδια πρέφα?
Τι  πιο όμορφη και απλοική σκέψη. Οι ασφαλιστικές κάνουν κρα, για τέτοια συμβόλαια. Οι λόγοι ευνόητοι και στατιστικού προσανατολισμού.
Με την καμία φίλε μου Σταύρο…. πάνε όλα! Ούτε κεραστό  δεν το υπογράφει !
Λοιπόν δεν θέλω να κουράσω άλλο. Πρόθεση μου ήταν, εμμέσως πλην σαφώς  να σου υπενθυμίσω την σοβαρότητα, που αντιμετωπίζω το οποιοδήποτε quote πέφτει εδώ μέσα.
Πρέπει να παραμείνει σε καλό επίπεδο,  το συγκεκριμένο topic. Δεν είναι της «επικινδυνότητας »  Π.Χ
Έβαλα μια μπανάνα στον κώλο μου, και περπάτησα Κολιάτσου – Παγκράτι. Μου αρέσει να με φαγουρίζει ,όταν βηματίζω.  Σε έναν φίλο μου που του το’πα , μου απάντησε Μπάμπη δεν είναι φυσιολογικό αυτό !   Εσείς παιδία τι νομίζεται ?
Ε ναι, εκεί να το κάνουμε μπομπόλια!! που λέει και ο συμπαθής Σαλονικίος.
Πάμε τώρα (αν δεν σε πήρε ο ύπνος) στα «αυστηρά»  προσωπικά μας.
Προσωπικά θεωρώ αμελητέο ξεγλίστρημα , την mini αντιπαράθεση μας. Εκτιμώ την στάση και το επίπεδο, που έχεις κρατήσει  επί συνόλου.

Τεχνικά τώρα
[move]ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ[/move]
Πηγή . Η Ιδιωτική Ασφάλιση. Ελληνικό Ινστιτουτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Β έκδοση 2006.
(Είναι το πρώτο βιβλίο που οφείλει,  να διαβάσει ένας Α.Δ.)
Και τι σημαίνει αυτό ?
Βασικά σημαίνει ότι το ο νομοθέτης επιβάλει στην εταιρεία , το γράφει δεν το γράφει , στο συμβόλαιο να Καταβάλει το αργότερο σε έναν μήνα την αποζημίωση, εφόσον  δεν υπάρχει Παρατυπία ή δόλος από τον συμβαλόμενο κτλ…
Στην πιάτσα τώρα υπάρχουν κάποιες εταιρείες που αποφεύγουν να το διαφημίζουν. Κάποιες δεν το αναφέρουν καν. Μπομπόλια,  αν δεν υπάρχει παρατυπία εκ μέρους μας
Με το ανάλογο ύφος – τηλέφωνο –ΕΙΑΣ τα πράγματα νοικοκυρεύονται.
Άλλες εταιρείες αναφέρονται λεπτομερώς, στα συμβόλαια τους. Επιπροσθέτως εξειδικεύουν – αναφέρουν, και τις προθεσμίες καταβολής αποζημιώσεων λόγω ολικής – μερικής ανικανότητας.
Αυτά τα συμβόλαια θα στα σκανάρω Σταύρο επόμενη δόση. Εδώ τώρα, δεν έχω κανένα.
Επίσης κάπου λές
Με ασφάλιστρο τόσο, θα σε αποζημιώσω ό,τι κι' αν πάθεις".

Ε, ΑΥΤΗ την απλή κουβέντα, ΚΑΝΕΝΑ ασφαλιστήριο δε την γράφει. ΠΟΥΘΕΝΑ.

Μάλιστα ….και σκέφτομαι τώρα εγώ… ίσως και λίγο καχύποπτα όπως κάθε κερδοφόρα επιχείρηση οφείλει να κάνει…
Τι μου τσαμπουρνάει τώρα εδώ ο μαγκίτης. Του έχω καλύψει ότι αν πάει από φυσικά      αίτια, από ατύχημα κτλ  οι δικαιούχοι αποζημιώνονται κανονικότατα. Το γράφει το συμβόλαιο του ξεκάθαρα.
Ααααα για κάτσε. …Και αν είναι κανένας ψυχάκιας και αυτοκτονήσει, αν φοβάται μην τον «αυτοκτονήσουν».
Αν προτιμήσει από την τεμπελία του, να κόψει το πόδι του για την αναπηρική …?
Αν…Αν…Αν….. Φτάσαμε στις Κάννες που έχει και φεστιβάλ αυτές τις ημέρες Σταύρο.
Κανένας και καμία εταιρεία  δεν θα μπει σ΄αυτήν την λογική φίλε. Νοσεί από τα γεννοφάσκια της.
Ο όρος που αναφέρεσαι είναι καταχρηστικά υπέρ σου.
Αν από την άλλη είσαι ο Μπραντ Πιτ, και μπορείς να πληρώνεις κροκόδειλους σε μηνιαία ασφάλιστρα, και πας σε συμπραξίες  στο λονδίνο…εεε τότε τι να σου πω….
Μπορεί λιγο to marketing λίγο που θα καβλαντίζω με την Ζολί, να με ψήσεις.
Στο επανιδείν.
ΥΓ Μια και είσαι admin den αλλαζεις το nick mou, από Provios σε Φαντομάς…. Και καλύτερα ταιρίαζει στην περίοδο, και εσένα θα σου ακούγεται….Χαχαχα
Πάω να χαζέψω κανένα τούμπανο τώρα ! 

Συνημμένα

• IMG_7078.jpg
    IMG_7078.jpg
    123 KB · Εμφανίσεις: 34

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ένας-ένας παιδιά, με τη σειρά, όλοι θα πάρετε.
Αρχίζω με τον cretan335, χρονικά προηγείται του provios.

Απαντώ λοιπόν σε αυτό το ποστ.
Γνωρίζεις οτι η πλειοψηφία των ασφαλιστικών συμβολαίων είναι μακρόχρονα σε διάρκεια.
α)Κατά την οποία διάρκεια μια εταιρεία θα έχει αλλάξει και μια, και δυο, και τρείς φόρες μηχανογραφικό σύστημα.
β)Οι όροι των συμβολαίων που υπήρχαν πριν απο 20 χρόνια πιθανών σήμερα να μην υφίστανται.
γ)Ο ασφαλιστής που έκανε το σύμβολαιο να έχει αποδημήσει εις Κύριον ή να έχει βγεί στην σύνταξη.
δ)5000 άλλοι λόγοι που, μετά συγχωρήσεως, βαριέμαι να σκεφτώ.
Αλλά....
Μια εταιρεία που καλείται να πληρώσει οτιδήποτε δεν οφείλει, και στον εαυτό της αλλά και στους πελάτες της, να κάνει ενα έλεγχο που θα πάνε τα λεφτά της?? Και τα αναφέρω ως λεφτά της γιατί μέχρι να τα αποδόσει στον δικαιούχο είναι και παραμένουν δικά της. Επαναλαμβάνω οτι είναι απαραίτητος ένας έλεγχος. Το ενα λεπτό λοιπόν που αναφέρεις στο πόστ σου είναι άτοπο. Το αμέσως σημαίνει, αν θές, 1 εβδομάδα, 2 εβδομάδες, 1 μήνα.
Πως μπορώ όμως εγω να ξέρω πότε θα σε αποζημιώσω αν δεν έχει επέλθει πρώτα ο κίνδυνος για τον οποίο σε ασφάλισα?
Τώρα αν κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν τον έλεγχο ως δικαιολογία για να καθυστερούν την πληρωμή, αποτανθείτε στην Εποπτική Αρχή. Για να ξεβρωμίσει και η αγορά να βρούμε όλοι μαζί την ησυχία μας.
Για να συνεχίσουμε με τα έγγραφα.
Τι ασφάλεια είναι αυτή που ζητάς να πληρωθείς?
α)Ασφάλεια θανάτου και έχεις πεθάνει??  :grin:
Ληξιαρχική πράξη θανάτου. Επίσης, αν δεν το έχεις αναφέρει στο συμβόλαιο, ποιοί είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι σου. Η γυναίκα σου? Τα παιδιά σου? Ποιός? Οεο
β)Αποζημίωση για ατύχημα??
Ένα έγγραφο απο κάποια αστυνομική αρχή που να μας λέει οτι ο Σταύρος51 ήταν στο τάδε τροχαίο και τραυματίστηκε. Ή απο κάποιο νοσοκομείο που να μας λέει οτι νοσηλεύτηκες εκεί εξαιτίας ενός ατύχηματος.
γ)Επίσης άλλες 5000 περιπτώσεις που, μετά συγχωρήσεως, βαριέμαι να αναφέρω.  :grin:
Κάθε περίπτωση χρειάζεται κάτι διαφορετικό που να αποδεικνύει οτι πρέπει να σε αποζημιώσουμε.

Δεν γίνεται ρε Σταύρο να σου κάνουν ένα συμβόλαιο όπου θα περιγράφουν λεπτομερέστατα πότε και γιατί θα σε πληρώνουν.
Δεν είναι λογικό.
Δηλαδή, όταν υπογράφουμε ένα μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού αναφέρουμε τα πάντα μέσα?
Ή σε μια σύμβαση έργασιας αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια ποιά θα είναι τα καθήκοντα του εργαζόμενου? Πέρα απο την θέση αυτή δεν θα εκτελεί τίποτα άλλο μέσα στην εταιρεία? 
Μα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γενικότερα αναφέρομαι, όλα τα συμβόλαια θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστόν 10000 σελίδες.
Για να μην δημιουργούνται προβλήματα ο νομοθέτης ορίζει οτι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ενσωματώνουν στα ασφαλιστήρια σύμβολαια τους ένα παράρτημα όπου θα αναφέρονται οι εξαιρέσεις πληρωμής αποζημίωσης. Και εκεί θα στο κάνουν λιανά για ποιό λόγο ΔΕΝ θα σε πληρώσουν και γιατί. Επίσης εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πρέπει να τους αναφέρουμε στην επαφή με τον πελάτη όταν συζητάμε για τα του συμβολαίου που του προτείνουμε. Και φυσικά να τους εξηγούμε.
Οποιοσδήποτε ασφαλισμένος έχει δικαίωμα να αρνηθεί το συμβόλαιο αν δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τους όρους αυτούς.

Για τον κίνδυνο που γράφω στο άλλο πόστ θα αναφερθώ απο αύριο μιας και σήμερα το γαμήσαμε  :grin: :grin:  

1) Βεβαίως και είναι μακροχρόνια τα συμβόλαια. Και λοιπόν?  Ας αλλάξει και τριαντατρείς φορές μηχανογραφικό σύστημα η εταιρεία. Ας αλλάξει και πέντε φορές το ασανσέρ της.  Και λοιπόν?  Είναι λόγος αυτός τα συμβόλαια που ΣΗΜΕΡΑ συνάπτονται να έχουν ασάφειες?  Και είναι λόγοι αυτοί για να δεχτεί ο ασφαλιζόμενος τις ασάφειες?  Μα τι λογική είναι αυτή που χρησιμοποιείς για να επιχειρηματολογήσεις?

2) Τι θα πει «να μην υφίστανται οι προ 20ετρίας όροι»?  Αν είναι γραμμένοι, ισχύουν, και υφίστανται.

3) Ναι, η αποδημία του ασφαλιστή είναι μια πιθανότητα.  Ένας λόγος παραπάνω να είναι σαφές το συμβόλαιο.  Αν λείπει ο «γνωστός» ασφαλιστής, τότε είναι που Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

4) Όσους από τους 5.000 λόγους σκεφτείς και τους γράψεις, θα σου απαντήσω.  Για όσους δε  γράψεις, τι απάντηση να σου δώσω?

5) Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η εταιρεία δεν πρέπει να κάνει έλεγχο. Να κάνει όσους ελέγχους θέλει.  Αυτό που λέω είναι ότι η εταιρεία δε θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ελέγχους, να καθυστερεί την πληρωμή επί όσο γουστάρει.  Καταλαβαίνεις, ότι είτε μια εταιρεία πράγματι ελέγχους κάνει, είτε μεταχειρίζεται τους ελέγχους σαν πρόφαση για να μην πληρώσει, το ίδιο θα λέει:  «Κάνουμε ελέγχους.»  Δε θα πει ποτέ «Δε γουστάρω να εκταμιεύσω».  Από αυτή, τη δεύτερη περίπτωση εταιρείας, εγώ (που τα έχω ήδη ακουμπήσει στο ασφάλιστρο), ΠΩΣ θα προστατευθώ?

6) Για το «αμέσως», το «1 λεπτό», το «1 εβδομάδα», «1 μήνα» (που τα έγραψες εσύ), τους 3 και 6 μήνες (που τα έγραψα εγώ), δεν έχω αντίρηση.  Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.  Είπα (επί λέξει):
«Δεν έχω αντίρηση στο να δεχτώ το χρόνο που ορίζουν.
Στο σαφές, δεν έχω.
Δε θέλουν να τα δώσουν.»

Ξαναδιάβασέ το.

7) Η προτροπή σου «να αποτανθώ στην εποπτεύουσα αρχή» είναι αστεία. Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι αστεία, να στο εξηγήσω:
Είναι σα να πηγαίνεις σε μια τράπεζα, να καταθέτεις λεφτά για μια προθεσμιακή κατάθεση, και όταν λήξη ο χρόνος προθεσμίας και πας να τα πάρεις πίσω, να σου πει η τράπεζα «Δε στα δίνω».
«Μα...»
«Δεν έχει “Μα”.  Θέλεις τα λεφτά σου?  Πήγαινε στο δικαστήριο να βγάλεις απόφαση να στα δώσω».
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, cretan. Να το ξαναπώ:  Η ασφαλιστική σύμβαση είναι μια σύμβαση όπου ο ένας καταβάλλει ΑΜΕΣΑ ασφάλιστρο, και ο άλλος ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα καταβάλλει αποζημίωση αν συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις (π.χ. ένας θάνατος).  Η υπόσχεση αυτή πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Όσο ξεκάθαρο είναι και το ασφάλιστρο που εισπράττει.  Το συμβόλαιο λοιπόν, πρέπει να λέει ΑΚΡΙΒΩΣ υπό ποιές προϋποθέσεις θα πληρώσει η εταιρεία, και το πότε.
Θα δεχόταν ποτέ η ασφαλιστική εταιρεία να εισπράξει «ασαφές» ασφάλιστρο?  Γιατί ο ασφαλισμένος πρέπει να δέχεται ασαφές συμβόλαιο?

8) Να διευκρινίσω εδώ ότι δεν «ζητάω να πληρωθώ» από καμία ασφάλεια.  Θεωρητικά συζητάμε περί ασφαλίσεων.  Μάλλον έχεις χάσει τεύχη από τις προηγούμενες σελίδες του thread.

9) Αναφέρεις εδώ πιο πάνω μερικά έγγραφα για κάποιες περιπτώσεις αποζημιώσεων (πιστοποιητικό θανάτου, νοσηλείας, κλπ).  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ.  Να γραφτούν στο συμβόλαιο θέλω.  Γιατί δεν το κάνεις?

10) Λες παραπάνω «Πως μπορώ όμως εγω να ξέρω πότε θα σε αποζημιώσω αν δεν έχει επέλθει πρώτα ο κίνδυνος για τον οποίο σε ασφάλισα?»    Σωστό είναι αυτό.  Πρέπει να το μάθεις.  Ο τρόπος για να το μάθεις, είναι το claim (απαίτηση) που σου υποβάλλω.  Δεν είναι τα διάφορα δικαιολογητικά που ΕΣΥ ζητάς (χωρίς να τα έχουμε συμφωνήσει).  Έρχεται λοιπόν η χήρα μου (ή το ορφανό μου), σου υποβάλλει το claim που λέει «Χθες 19.5.2009 σκοτώθηκε ο σύζυγός μου σε τροχαίο δυστύχημα, παρακαλώ πληρώσατέ μου τα 5 εκ. ευρώ που είναι η ασφάλιση ζωής του», και έτσι το μαθαίνεις.
Βεβαίως και πρέπει να σου φέρει το πιστοποιητικό θανάτου.  Και θα στο φέρει.  Αλλά ο χρόνος (που θα έχουμε εκ των προτέρων συμφωνήσει ότι θα γίνει η πληρωμή) θα μετράει από το claim, όχι από το πιστοποιητικό, που μπορεί να θέλει και 40 μέρες για να εκδοθεί από τον ιατροδικαστή.
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εγώ θέλω στο συμβόλαιο που τυχόν θα κάνω να υπάρχει ΣΑΦΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ο χρόνος πληρωμής και να μην είναι στο φλου?
Εγώ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ (δεν μου το εξήγησες) γιατί εσύ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ να το γράψεις.  Ή μάλλον καταλαβαίνω, αλλά δε στο λέω εδώ.  Γιατί αν στο πω, θα έχει δίκιο ο provios να διαμαρτύρεται ότι τον λέω λαμόγιο.

11) Οι νόμιμοι δικαιούχοι βεβαίως και πρέπει να αναφέρονται στο συμβόλαιο.  Είναι δυνατό να μην αναφέρονται?  Τι είναι αυτό που είπες?  Υπέρ ποίου γίνεται ένα συμβόλαιο (ζωής μιλάω)?  Υπέρ του νεκρού?

12) Να σου (ξανα)πώ την περίπτωση του «ζητάμε χαρτιά μέχρι να μην πληρώσουμε»:
Χήρα, που ο άντρας της είχε ασφάλεια ζωής για αρκετά μεγάλο ποσό (κάτι σαν €3 εκατ. σήμερα ας πούμε), και ο οποίος σκοτώθηκε με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθ. Λαμίας, στις 10 το πρωϊ, πηγαίνοντας στο εργοστάσιό του στην Εύβοια.  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ποτέ. Και δεν την πλήρωσαν, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν ήταν μεθυσμένος όταν σκοτώθηκε (στις 10 το πρωϊ!).  Η Τροχαία δεν είχε κάνει εξέταση οινοπνεύματος (ήταν προφανές ότι δεν ήταν μεθυσμένος – άλλος έφταιγε - μετωπική), αλλά περίπου 3-4 μήνες μετά το ατύχημα, και αφού βέβαια ο άνθρωπος ήταν θαμμένος για τόσο χρόνο, η εταιρεία “ξεφούρνισε” το παραμύθι (το οποίο “έστεκε” βάσει του συμβολαίου) περί μη αποδείξεως της μη μέθης.
Την περίπτωση αυτή την ξανάγραψα (γι’ αυτό και το «ξανά» στην πρώτη γραμμή της παραγράφου, εδώ:
Αλλά είπα, σε πολλά σημεία καταλαβαίνω ότι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ΔΕΝ έχουν διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες.  Κάντε τον κόπο, 8 είναι, διαβάστε τις, κάτι θα μάθετε.

13) cretan335, αναφέρεις το παράρτημα με τις εξαιρέσεις.  Μα φυσικά και δεν έχω ΚΑΜΙΑ αντίρρηση να υπάρχουν εξαιρέσεις.  Και να στο προχωρήσω και παραπέρα, ΑΠΟΡΩ με κάτι συμβόλαια ζωής (που έχω δει) και που την αυτοκτονία ΔΕΝ την έχουν σαν εξαίρεση, μετά από κάποια χρόνια ασφάλισης.  Αυτό είναι προφανώς sales argument (Εμείς δεν εξαιρούμε ούτε την αυτοκτονία), που εντυπωσιάζει.  Όμως, το συμβόλαιο που δεν εξαιρεί την αυτοκτονία, δε λέει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι θα πληρώσει!!!

14) Ναι, αν σε μια σύμβαση χρειάζονται 10.000 σελίδες για να γίνει σαφής, να γραφτούν.
Ποιό είναι το πρόβλημα, η οικονομία στο χαρτί?  Και δεν είναι 10.000 οι σελίδες που χρειάζονται, είναι κάτω από δέκα (σκέτο δέκα).
Ιδίως με το μέγεθος γραμμάτων που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα συμβόλαιά τους.

Το γαμήσαμε πράγματι:grin: και σήμερα.
Provios θα περιμένεις για να σου απαντήσω.  Γιατί ΕΧΩ να σου απαντήσω.  Αύριο ή μεθαύριο.

Εν τω μεταξύ, κάντε αν θέλετε τον κόπο (το ξαναλέω), και διαβάστε τα προηγούμενα post μου σε αυτό το thread.  Με κουράζει να ξαναγράφω τα ίδια πράματα, και συνήθως δεν το κάνω.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Stayro, σου παραθέτω αποσπάσματα από τα τελευταία posts σου. Απευθυνόσουν  στο άτομο μου.
1ον Η πίστωσή σου ξεπέρασε (χρονικά) τον ένα μήνα.   
Μήπως είχα δίκιο σε διάφορα που έχω γράψει για την εξαφάνιση των ασφαλιστών?
2ον  Σίγουρα είχα δίκιο!
3ον @Κρητικέ,…Το "Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία" μας το είπαν κι άλλοι.  Όπως είδες, απλώς έγιναν ΑΦΑΝΤΟΙ όταν ζήτησα συγκεκριμένες απαντήσεις, επί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΩΝ κειμένων.
Αυτή  η στιχομυθία θέλεις να μου πεις ότι  δεν υπαινίσσεται μια  αρνητική, διαπίστωση.
Μια α- σοβαρότητα, αν-ακρίβεια, αν-ακολουθία , μια αβανταδόρική διάθεση ..βρε αδερφέ?
Συμπάθα με, αλλά θα σε κουράσω λιγάκι, το θεωρώ απαραίτητο. Ας κάνουμε τώρα το παρακάτω…
Στα 100 μέλη που θα το διαβάσουν πόσοι θα με «καλοχαρακτηρίσουν»  πιστεύεις ?
Παρεμπίπτοντος   Λαμόγιο = Το φευγάτο, το που δεν αναλαμβάνει ευθύνες - υποχρεώσεις, το la mojo, το αόριστο αφανές απροσδιόριστο, το ακόρυφο,το μαϊμουδοπιθήκι, ιβηρική η προέλευση μετά την κοπάνα των μαυριτάνικων ψευτο-εξουσιών.
Και όχι δεν θέλω να παω στην «eurovision», ούτε καλομοιράκι είναι το ονομά μου, άρα δεν είναι θέμα δημοτικότητας.
Είναι θέμα όμως, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ένας καχύποπτος με την ασφαλιστική ιδέα,  ξέρεις από αυτούς που άκουσαν από το μπατζανάκη της θείας Φωφώς , ότι του Μήτσου του μανάβη, δεν του πλήρωσαν τελικά, τον καθρέφτη στο αγροτικό, θα καταλάβει  και θα πει……… ρε ουστ με τα πουστρέλια, καλά τα έλεγα εγώ.
Θα συμπληρώσει λίγο μετά και όταν το θυμηθεί,  ένα ποστ του στυλ « χόστα τουσσαυρο 
Ίσαι γύγαντας» και όταν το τόπικ φθάσει +10 σελίδες , θα ξαναμπεί να διαβάσει το ακριβώς  τελευταίο τοπικ , και κάτω από αυτό να γράψει  το 5ο post, που είχε στόχο για σήμερα.
Ενδιάμεσα βέβαια, ο καχύποπτος δεν την είχε μάθει καλά την ιστορία…. Γιατί ο Μήτσος       (είχε σπάσει από δίκια του μαλακιά, τον καθρέφτη) αλλά είχε συνεννοηθεί  με τον Λάκη τον μπογιατζή, να του κάνει δήλωση πως αυτός τον κτύπησε.  Έλα μου όμως που τα χρώματα δεν ταίριαζαν, ούτε ο αντιλογισμός στην ζημιά ταίριαζε.
Βλέπεις τι γίνεται τώρα έτσι. . .
Υπάρχει ποτέ περίπτωση,  αυτός να ασφαλίσει το αγέννητο παιδί του (έως και τον 6ο μήνα φυσιολογικής κυοφορίας),  με ένα καθαρότατο συμβόλαιο ετήσιαςαξίας, 2 βράδια πρέφα?
Τι  πιο όμορφη και απλοική σκέψη. Οι ασφαλιστικές κάνουν κρα, για τέτοια συμβόλαια. Οι λόγοι ευνόητοι και στατιστικού προσανατολισμού.
Με την καμία φίλε μου Σταύρο…. πάνε όλα! Ούτε κεραστό  δεν το υπογράφει !
Λοιπόν δεν θέλω να κουράσω άλλο. Πρόθεση μου ήταν, εμμέσως πλην σαφώς  να σου υπενθυμίσω την σοβαρότητα, που αντιμετωπίζω το οποιοδήποτε quote πέφτει εδώ μέσα.
Πρέπει να παραμείνει σε καλό επίπεδο,  το συγκεκριμένο topic. Δεν είναι της «επικινδυνότητας »  Π.Χ
Έβαλα μια μπανάνα στον κώλο μου, και περπάτησα Κολιάτσου – Παγκράτι. Μου αρέσει να με φαγουρίζει ,όταν βηματίζω.  Σε έναν φίλο μου που του το’πα , μου απάντησε Μπάμπη δεν είναι φυσιολογικό αυτό !   Εσείς παιδία τι νομίζεται ?
Ε ναι, εκεί να το κάνουμε μπομπόλια!! που λέει και ο συμπαθής Σαλονικίος.
Πάμε τώρα (αν δεν σε πήρε ο ύπνος) στα «αυστηρά»  προσωπικά μας.
Προσωπικά θεωρώ αμελητέο ξεγλίστρημα , την mini αντιπαράθεση μας. Εκτιμώ την στάση και το επίπεδο, που έχεις κρατήσει  επί συνόλου.

Τεχνικά τώρα
[move]ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ[/move]
Πηγή . Η Ιδιωτική Ασφάλιση. Ελληνικό Ινστιτουτο Ασφαλιστικών Σπουδών. Β έκδοση 2006.
(Είναι το πρώτο βιβλίο που οφείλει,  να διαβάσει ένας Α.Δ.)
Και τι σημαίνει αυτό ?
Βασικά σημαίνει ότι το ο νομοθέτης επιβάλει στην εταιρεία , το γράφει δεν το γράφει , στο συμβόλαιο να Καταβάλει το αργότερο σε έναν μήνα την αποζημίωση, εφόσον  δεν υπάρχει Παρατυπία ή δόλος από τον συμβαλόμενο κτλ…
Στην πιάτσα τώρα υπάρχουν κάποιες εταιρείες που αποφεύγουν να το διαφημίζουν. Κάποιες δεν το αναφέρουν καν. Μπομπόλια,  αν δεν υπάρχει παρατυπία εκ μέρους μας
Με το ανάλογο ύφος – τηλέφωνο –ΕΙΑΣ τα πράγματα νοικοκυρεύονται.
Άλλες εταιρείες αναφέρονται λεπτομερώς, στα συμβόλαια τους. Επιπροσθέτως εξειδικεύουν – αναφέρουν, και τις προθεσμίες καταβολής αποζημιώσεων λόγω ολικής – μερικής ανικανότητας.
Αυτά τα συμβόλαια θα στα σκανάρω Σταύρο επόμενη δόση. Εδώ τώρα, δεν έχω κανένα.
Επίσης κάπου λές
Με ασφάλιστρο τόσο, θα σε αποζημιώσω ό,τι κι' αν πάθεις".

Ε, ΑΥΤΗ την απλή κουβέντα, ΚΑΝΕΝΑ ασφαλιστήριο δε την γράφει. ΠΟΥΘΕΝΑ.

Μάλιστα ….και σκέφτομαι τώρα εγώ… ίσως και λίγο καχύποπτα όπως κάθε κερδοφόρα επιχείρηση οφείλει να κάνει…
Τι μου τσαμπουρνάει τώρα εδώ ο μαγκίτης. Του έχω καλύψει ότι αν πάει από φυσικά      αίτια, από ατύχημα κτλ  οι δικαιούχοι αποζημιώνονται κανονικότατα. Το γράφει το συμβόλαιο του ξεκάθαρα.
Ααααα για κάτσε. …Και αν είναι κανένας ψυχάκιας και αυτοκτονήσει, αν φοβάται μην τον «αυτοκτονήσουν».
Αν προτιμήσει από την τεμπελία του, να κόψει το πόδι του για την αναπηρική …?
Αν…Αν…Αν….. Φτάσαμε στις Κάννες που έχει και φεστιβάλ αυτές τις ημέρες Σταύρο.
Κανένας και καμία εταιρεία  δεν θα μπει σ΄αυτήν την λογική φίλε. Νοσεί από τα γεννοφάσκια της.
Ο όρος που αναφέρεσαι είναι καταχρηστικά υπέρ σου.
Αν από την άλλη είσαι ο Μπραντ Πιτ, και μπορείς να πληρώνεις κροκόδειλους σε μηνιαία ασφάλιστρα, και πας σε συμπραξίες  στο λονδίνο…εεε τότε τι να σου πω….
Μπορεί λιγο to marketing λίγο που θα καβλαντίζω με την Ζολί, να με ψήσεις.
Στο επανιδείν.
ΥΓ Μια και είσαι admin den αλλαζεις το nick mou, από Provios σε Φαντομάς…. Και καλύτερα ταιρίαζει στην περίοδο, και εσένα θα σου ακούγεται….Χαχαχα
Πάω να χαζέψω κανένα τούμπανο τώρα ! 

Provios,

Και σε σένα με τη σειρά θα τα πάω:

1ον (δική σου αρίθμηση):  ΕΣΥ είχες βάλει χρονικό όριο, νομίζω.  Εσύ δεν τήρησες το χρονικό όριο που έβαλες.  Εγώ  διαπίστωση έκανα.  Δεν ήταν ψέμμα, ούτε χαρακτηρισμός.
2ον Δεν είχα δίκιο?
3ον Το ίδιο (διαπίστωση).
Ναι, τα παραπάνω είναι μια "αρνητική" διαπίστωση.  Όταν ένα γεγονός είναι "αρνητικό", τι διαπίστωση θέλεις να βγάλει κάποιος, θετική?
Άλλο όμως "αρνητική διαπίστωση" και άλλο "είσαι λαμόγιο".  Το δεύτερο δε το είπα, και δε μπορείς να λες ότι το είπα.

4) Να με κουράσεις όσο θέλεις. Θα δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος.

5) Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να βελτιώνω το image σου στα υπόλοιπα μέλη εδώ, ώστε να σε "καλοχαρακτηρίζουν".  Όλοι μας εδώ έχουμε μια "δράση", που εκδηλώνεται με τη μορφή γραπτών κειμένων.  Όλοι μας χαρακτηριζόμαστε από αυτά που γράφουμε.  Το [ λέω κάτι, και όταν ερωτηθώ δεν ξανααπαντάω ] είναι κι αυτό μια "δράση" (συμπεριφορά αν θες), που και αυτή έχει τη σημασία της.  Για άλλους μεγάλη, για άλλους μικρή, για άλλους καμία.  Το να πω "ο Petros είναι μαλάκας" είναι χαρακτηρισμός.  Το να πω "ο Petros είπε μαλακία" είναι κρίση και έκφραση γνώμης.  Το να πω "o petros εξαφανίστηκε" είναι διαπίστωση (ή ψέμμα).
Γιατί διαμαρτύρεσαι που εντόπισα το γεγονός ότι εξαφανίστηκες?  Δεν το έκανα για να θίξω προσωπικά εσένα (σε ξέρω?), το έκανα (το είπα κι όλας) γιατί ΟΠΟΤΕ είχα συζήτηση με ασφαλιστές (in real life εννοώ, όχι εδώ) και τα βρήκαν σκούρα, εξαφανίστηκαν.  Ε, όταν βλέπω ότι ΤΟ ΙΔΙΟ γίνεται και εδώ, το εντοπίζω.  Μπορώ?

6) Ευχαριστώ για την παράθεση του ορισμού για το "λαμόγιο".  Τον ήξερα (γενικά), αλλά η διατύπωση που βρήκες είναι πολύ καλή.  Γιατί την έβαλες?  Θέλεις να κάνω(ουμε) κάποιους παραλληλισμούς?
Αν πούμε ότι τους κάνουμε, η έννοια (λαμόγιο) με ποιόν συμβαλλόμενο της ασφαλιστικής σύμβασης "κουμπώνει" πλησιέστερα?  Με τον ασφαλιζόμενο (που κάθε μήνα πληρώνει τακτικά και ανελλιπώς το ασφάλιστρο) ή με την εταιρεία, που "ίσως, αν, όποτε, και όταν" πληρώσει αποζημίωση?  Οεο?

7) Ούτε εγώ είμαι ο Σάκης της eurovision, και δε γράφω αυτά που γράφω για να πουλήσω κάτι.  Είμαι γίγαντας (όχι το φασόλι, το άλλο), γιατί είμαι 1,93 και 125 κιλά, αλλά αυτό είναι άσχετο με ασφάλεια ζωής.  Δεν ασφαλίζετε με το κιλό, απ’ όσο γνωρίζω.  Δεν το κάνω όμως ούτε για να με πει κάποιος "γύγαντα".  Το κάνω γιατί έτσι πιστεύω ότι είναι τα πράματα.

8) Η ιστορία με το Μήτσο, το Λάκη και το σπασμένο καθρέφτη είναι βγαλμένη από την αληθινή ασφαλιστική ζωή, το ξέρω, και έχεις δίκιο.  Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες περιπτώσεις.  Τι να κάνουμε όμως!  Επειδή υπάρχουν και τέτοιες, να γαμήσουμε (χωρίς σάλιο) και ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ δεν έχουν καμία σχέση με τέτοια συμπεριφορά?  Εγώ, δε το βρίσκω δίκαιο.  Και να σου πω και κάτι ακόμα?  Δεν ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Είμαι μαζί σου, όταν τον πιάσεις να μην ταιριάζει το χρώμα του τρακαρίσματος (ψευδής δήλωση) να τον πηδήξεις ανακούρκουδα στην πλατεία συντάγματος.  Ειλικρινά, ΜΑΖΙ ΣΟΥ.  Όχι όμως να μεταχειρίζεσαι αυτή την πιθανότητα, για να "πηδάς" όλους τους υπόλοιπους (που δεν έχουν σχέση με τέτοια συμπεριφορά) αδιακρίτως και συλλήβδην.  Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

9) Δε κατάλαβα το περί ασφάλισης αγέννητου παιδιού.  Δεν την ξέρω αυτή την κάλυψη.  Υποθέτω πως γίνεται, γιατί να μη γίνεται?  Που θέλεις να καταλήξεις?

10) Τα αισθήματα (για το επίπεδο της κουβέντας) είναι αμοιβαία, φίλε.

Πάω και εγώ στα τεχνικά τώρα:

11) Λες το εξής: «Του έχω καλύψει ότι αν πάει από φυσικά αίτια, από ατύχημα κτλ. οι δικαιούχοι αποζημιώνονται κανονικότατα. Το γράφει το συμβόλαιο του ξεκάθαρα».
ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ, φίλε.  Δεν γράφει βασικά σημεία της υποχρέωσης της ασφαλιστικής για καταβολή χρημάτων.  Περιμένω σκαναρισμένο συμβόλαιο, εφ’ όσον λες ότι το γράφει.

12) Εγώ δεν έγραψα κανέναν όρο, ώστε να μου λες ότι είναι καταχρηστικός υπέρ μου.  Έγραψα γενική αρχή σύμβασης, και μάλιστα ελεύθερα διατυπωμένη.  Αυτή την γενική αρχή, δε δέχεστε να την περιλάβετε στα συμβόλαια σας.  Αν θέλεις τώρα να κάτσουμε οι δυο μας να συζητήσουμε όρους επί συγκεκριμένου κειμένου, να το κάνουμε.  Είτε εδώ (ανώνυμα), είτε σε ένα τραπεζάκι με τα χαρτιά μπροστά.  Πάλι θα σε κουράσω.

13) Δεν είμαι admin.  Είμαι mod.  Έχει διαφορά.  Και δε μπορώ (τεχνικά) να σε αλλάξω σε Φαντομά.  Εσύ φρόντισε να μη σου βγει το όνομα.

14) Το απόσπασμα από το βιβλίο:  Με βάζεις τώρα να αντιγράφω αλλά χαλάλι σου (ευτυχώς έχουμε και γραμματέα).  Ο διπλός χρωματισμός είναι απαραίτητος, για να ξεχωρίσει το κείμενο του βιβλίου (κόκκινο) από τα δικά μου:

ε) Διαχείριση κινδύνων κατά την επέλευση της ζημιάς
Μόλις συμβεί ο ασφαλισμένος κίνδυνος, η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε:
-επιβεβαίωση ότι η ζημιά καλύπτεται από τους όρους του ασφαλιστηρίου και να υπολογισθεί το μέγεθός της.
-δίκαιη και ταχεία αποζημίωση του παθόντος, δηλ. αποζημίωση ούτε χαμηλή ούτε υψηλή σε σχέση με τη ζημιά και ταχεία (ο νόμος προβλέπει εντός 30 ημερών, προθεσμία που μετά την υποβολή των δικαιολογητικών).
-Προσωπική βοήθεια στον ασφαλισμένο, που μπορεί μετά τη ζημιά να περνά δύσκολες ώρες (π.χ. ψυχολογική υποστήριξη, προκαταβολή, κ.λ.π.)
Για να διακανονισθεί μία ζημιά πρέπει:
-να γνωστοποιηθεί στην εταιρία (εντός προθεσμίας)
-να διερευνηθεί από την εταιρία
-να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά
-να ληφθεί απόφαση για καταβολή της ζημιάς

Σχόλια:
Το κείμενο είναι κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της εταιρείας περισσότερο, παρά όροι σύμβασης. Το λέω γιατί το
"η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε επιβεβαίωση ότι η ζημιά καλύπτεται από τους όρους του ασφαλιστηρίου"
είναι κάτι που δε με αφορά.  Ας κάνει ότι θέλει η εταιρεία.  Εγώ τα λεφτά μου θέλω.  Θέλει επιβεβαίωση? Εγώ θα της δώσω ό,τι έχουμε συμφωνήσει.  Αν θέλει να πάει και σε μέντιουμ για να το επιβεβαιώσει ακόμα περισσότερο, ας πάει.  Τι με νοιάζει εμένα που θα πάει?
"Η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε δίκαιη και ταχεία αποζημίωση του παθόντος" ναι, καλό ακούγεται αλλά είναι πολύ αόριστο, φίλε!  "Δίκαιο" κατά ποιανού την κρίση?  Κατά την δικιά μου?  Κατά την κρίση της εταιρείας?  Κατά την κρίση του δικαστηρίου?  Οεο?

Η εντός παρενθέσεως πρόταση (ο νόμος προβλέπει εντός 30 ημερών, προθεσμία που μετά την υποβολή των δικαιολογητικών) είναι ασύντακτη. Κάτι της λείπει.  Μάλλον το "αρχίζει να τρέχει", δηλαδή για να είναι σωστό το βιβλίο σου (και να βγαίνει νόημα) έπρεπε να λέει "ο νόμος προβλέπει εντός 30 ημερών, προθεσμία που μετά την υποβολή των δικαιολογητικών αρχίζει να τρέχει". Ούτε και με αυτό συμφωνώ, αλλά για να είναι συνταγμένη η πρόταση, αυτό έπρεπε να λέει.  Πες τους (Ελληνικό Ινστιτουτο Ασφαλιστικών Σπουδών) στην Γ’ έκδοση να το διορθώσουν.

"Προσωπική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη", κλπ… 
Ρε, δε τ’ αφήνετε αυτά?  Το ασφάλιστρο το εισπράττετε για να πληρώσετε, όχι για να μας κάνετε "πατ-πατ" στην πλάτη!

Για να διακανονισθεί μία ζημιά πρέπει:
-να γνωστοποιηθεί στην εταιρία (εντός προθεσμίας)
  Το είπαμε αυτό.
-να διερευνηθεί από την εταιρία  Δικαίωμά της.
-να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  Υποχρέωσή μου. Αλλά όχι "τα απαραίτητα". Τα "συμπεφωνημένα" θα γράφει.
-να ληφθεί απόφαση για καταβολή της ζημιάς  Μπα?  ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ να ληφθεί η απόφαση?  Απ’ το θεό?  Απ’ τον Πάππα?  Ή μήπως από κάποιο "συμβούλιο" της εταιρείας? Τι είναι αυτό πάλι (που το γράφει και το βιβλίο που σπούδασες)?

Και τέλος για σήμερα Provios, ελπίζω δεν έχεις παράπονο.

Πάμε (όπως σωστά είπες) να χαζέψουμε κανένα ξέκωλο!

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
καλλίτερα να τα κρατάμε κάτω από το στρώμα.
Ιδιαίτερα τα συμβόλαια στην πίσω σελίδα με τα πολύ μικρά μικρά μικρά γραμματάκια που θες ηλεκτρονική μεγένθυση και ειδικό μεταφραστή είναι το ζουμί. Βέβαια ενώ είναι υποχρεωμένος ο λακές να στα εξηγήσει, δεν το κάνει λέγοντας ότι είναι τυποποιημένα λογίδρια νομικής φύσης.
Ουστ στο διάολο κοράκια.

Φράγκο δεν δίνω για ιδιωτική.
Μόνο τη δημόσια πληρώνω γαμώ τον αντίχριστό τους που δεν πρόκειται να ξαναδώ τα λεφτάκια μου.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ένας-ένας παιδιά, με τη σειρά, όλοι θα πάρετε.
Αρχίζω με τον cretan335, χρονικά προηγείται του provios.

1) Βεβαίως και είναι μακροχρόνια τα συμβόλαια. Και λοιπόν?  Ας αλλάξει και τριαντατρείς φορές μηχανογραφικό σύστημα η εταιρεία. Ας αλλάξει και πέντε φορές το ασανσέρ της.  Και λοιπόν?  Είναι λόγος αυτός τα συμβόλαια που ΣΗΜΕΡΑ συνάπτονται να έχουν ασάφειες?  Και είναι λόγοι αυτοί για να δεχτεί ο ασφαλιζόμενος τις ασάφειες?  Μα τι λογική είναι αυτή που χρησιμοποιείς για να επιχειρηματολογήσεις?

2) Τι θα πει «να μην υφίστανται οι προ 20ετρίας όροι»?  Αν είναι γραμμένοι, ισχύουν, και υφίστανται.

3) Ναι, η αποδημία του ασφαλιστή είναι μια πιθανότητα.  Ένας λόγος παραπάνω να είναι σαφές το συμβόλαιο.  Αν λείπει ο «γνωστός» ασφαλιστής, τότε είναι που Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

4) Όσους από τους 5.000 λόγους σκεφτείς και τους γράψεις, θα σου απαντήσω.  Για όσους δε  γράψεις, τι απάντηση να σου δώσω?

5) Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η εταιρεία δεν πρέπει να κάνει έλεγχο. Να κάνει όσους ελέγχους θέλει.  Αυτό που λέω είναι ότι η εταιρεία δε θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ελέγχους, να καθυστερεί την πληρωμή επί όσο γουστάρει.  Καταλαβαίνεις, ότι είτε μια εταιρεία πράγματι ελέγχους κάνει, είτε μεταχειρίζεται τους ελέγχους σαν πρόφαση για να μην πληρώσει, το ίδιο θα λέει:  «Κάνουμε ελέγχους.»  Δε θα πει ποτέ «Δε γουστάρω να εκταμιεύσω».  Από αυτή, τη δεύτερη περίπτωση εταιρείας, εγώ (που τα έχω ήδη ακουμπήσει στο ασφάλιστρο), ΠΩΣ θα προστατευθώ?

6) Για το «αμέσως», το «1 λεπτό», το «1 εβδομάδα», «1 μήνα» (που τα έγραψες εσύ), τους 3 και 6 μήνες (που τα έγραψα εγώ), δεν έχω αντίρηση.  Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.  Είπα (επί λέξει):
«Δεν έχω αντίρηση στο να δεχτώ το χρόνο που ορίζουν.
Στο σαφές, δεν έχω.
Δε θέλουν να τα δώσουν.»

Ξαναδιάβασέ το.

7) Η προτροπή σου «να αποτανθώ στην εποπτεύουσα αρχή» είναι αστεία. Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι αστεία, να στο εξηγήσω:
Είναι σα να πηγαίνεις σε μια τράπεζα, να καταθέτεις λεφτά για μια προθεσμιακή κατάθεση, και όταν λήξη ο χρόνος προθεσμίας και πας να τα πάρεις πίσω, να σου πει η τράπεζα «Δε στα δίνω».
«Μα...»
«Δεν έχει “Μα”.  Θέλεις τα λεφτά σου?  Πήγαινε στο δικαστήριο να βγάλεις απόφαση να στα δώσω».
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, cretan. Να το ξαναπώ:  Η ασφαλιστική σύμβαση είναι μια σύμβαση όπου ο ένας καταβάλλει ΑΜΕΣΑ ασφάλιστρο, και ο άλλος ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα καταβάλλει αποζημίωση αν συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις (π.χ. ένας θάνατος).  Η υπόσχεση αυτή πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Όσο ξεκάθαρο είναι και το ασφάλιστρο που εισπράττει.  Το συμβόλαιο λοιπόν, πρέπει να λέει ΑΚΡΙΒΩΣ υπό ποιές προϋποθέσεις θα πληρώσει η εταιρεία, και το πότε.
Θα δεχόταν ποτέ η ασφαλιστική εταιρεία να εισπράξει «ασαφές» ασφάλιστρο?  Γιατί ο ασφαλισμένος πρέπει να δέχεται ασαφές συμβόλαιο?

8) Να διευκρινίσω εδώ ότι δεν «ζητάω να πληρωθώ» από καμία ασφάλεια.  Θεωρητικά συζητάμε περί ασφαλίσεων.  Μάλλον έχεις χάσει τεύχη από τις προηγούμενες σελίδες του thread.

9) Αναφέρεις εδώ πιο πάνω μερικά έγγραφα για κάποιες περιπτώσεις αποζημιώσεων (πιστοποιητικό θανάτου, νοσηλείας, κλπ).  ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ.  Να γραφτούν στο συμβόλαιο θέλω.  Γιατί δεν το κάνεις?

10) Λες παραπάνω «Πως μπορώ όμως εγω να ξέρω πότε θα σε αποζημιώσω αν δεν έχει επέλθει πρώτα ο κίνδυνος για τον οποίο σε ασφάλισα?»    Σωστό είναι αυτό.  Πρέπει να το μάθεις.  Ο τρόπος για να το μάθεις, είναι το claim (απαίτηση) που σου υποβάλλω.  Δεν είναι τα διάφορα δικαιολογητικά που ΕΣΥ ζητάς (χωρίς να τα έχουμε συμφωνήσει).  Έρχεται λοιπόν η χήρα μου (ή το ορφανό μου), σου υποβάλλει το claim που λέει «Χθες 19.5.2009 σκοτώθηκε ο σύζυγός μου σε τροχαίο δυστύχημα, παρακαλώ πληρώσατέ μου τα 5 εκ. ευρώ που είναι η ασφάλιση ζωής του», και έτσι το μαθαίνεις.
Βεβαίως και πρέπει να σου φέρει το πιστοποιητικό θανάτου.  Και θα στο φέρει.  Αλλά ο χρόνος (που θα έχουμε εκ των προτέρων συμφωνήσει ότι θα γίνει η πληρωμή) θα μετράει από το claim, όχι από το πιστοποιητικό, που μπορεί να θέλει και 40 μέρες για να εκδοθεί από τον ιατροδικαστή.
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εγώ θέλω στο συμβόλαιο που τυχόν θα κάνω να υπάρχει ΣΑΦΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ο χρόνος πληρωμής και να μην είναι στο φλου?
Εγώ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ (δεν μου το εξήγησες) γιατί εσύ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ να το γράψεις.  Ή μάλλον καταλαβαίνω, αλλά δε στο λέω εδώ.  Γιατί αν στο πω, θα έχει δίκιο ο provios να διαμαρτύρεται ότι τον λέω λαμόγιο.

11) Οι νόμιμοι δικαιούχοι βεβαίως και πρέπει να αναφέρονται στο συμβόλαιο.  Είναι δυνατό να μην αναφέρονται?  Τι είναι αυτό που είπες?  Υπέρ ποίου γίνεται ένα συμβόλαιο (ζωής μιλάω)?  Υπέρ του νεκρού?

12) Να σου (ξανα)πώ την περίπτωση του «ζητάμε χαρτιά μέχρι να μην πληρώσουμε»:
Χήρα, που ο άντρας της είχε ασφάλεια ζωής για αρκετά μεγάλο ποσό (κάτι σαν €3 εκατ. σήμερα ας πούμε), και ο οποίος σκοτώθηκε με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθ. Λαμίας, στις 10 το πρωϊ, πηγαίνοντας στο εργοστάσιό του στην Εύβοια.  ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ποτέ. Και δεν την πλήρωσαν, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν ήταν μεθυσμένος όταν σκοτώθηκε (στις 10 το πρωϊ!).  Η Τροχαία δεν είχε κάνει εξέταση οινοπνεύματος (ήταν προφανές ότι δεν ήταν μεθυσμένος – άλλος έφταιγε - μετωπική), αλλά περίπου 3-4 μήνες μετά το ατύχημα, και αφού βέβαια ο άνθρωπος ήταν θαμμένος για τόσο χρόνο, η εταιρεία “ξεφούρνισε” το παραμύθι (το οποίο “έστεκε” βάσει του συμβολαίου) περί μη αποδείξεως της μη μέθης.
Την περίπτωση αυτή την ξανάγραψα (γι’ αυτό και το «ξανά» στην πρώτη γραμμή της παραγράφου, εδώ:
Αλλά είπα, σε πολλά σημεία καταλαβαίνω ότι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ΔΕΝ έχουν διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες.  Κάντε τον κόπο, 8 είναι, διαβάστε τις, κάτι θα μάθετε.

13) cretan335, αναφέρεις το παράρτημα με τις εξαιρέσεις.  Μα φυσικά και δεν έχω ΚΑΜΙΑ αντίρρηση να υπάρχουν εξαιρέσεις.  Και να στο προχωρήσω και παραπέρα, ΑΠΟΡΩ με κάτι συμβόλαια ζωής (που έχω δει) και που την αυτοκτονία ΔΕΝ την έχουν σαν εξαίρεση, μετά από κάποια χρόνια ασφάλισης.  Αυτό είναι προφανώς sales argument (Εμείς δεν εξαιρούμε ούτε την αυτοκτονία), που εντυπωσιάζει.  Όμως, το συμβόλαιο που δεν εξαιρεί την αυτοκτονία, δε λέει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι θα πληρώσει!!!

14) Ναι, αν σε μια σύμβαση χρειάζονται 10.000 σελίδες για να γίνει σαφής, να γραφτούν.
Ποιό είναι το πρόβλημα, η οικονομία στο χαρτί?  Και δεν είναι 10.000 οι σελίδες που χρειάζονται, είναι κάτω από δέκα (σκέτο δέκα).
Ιδίως με το μέγεθος γραμμάτων που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα συμβόλαιά τους.

Το γαμήσαμε πράγματι:grin: και σήμερα.
Provios θα περιμένεις για να σου απαντήσω.  Γιατί ΕΧΩ να σου απαντήσω.  Αύριο ή μεθαύριο.

Εν τω μεταξύ, κάντε αν θέλετε τον κόπο (το ξαναλέω), και διαβάστε τα προηγούμενα post μου σε αυτό το thread.  Με κουράζει να ξαναγράφω τα ίδια πράματα, και συνήθως δεν το κάνω.
Sorry Σταύρο αλλά όπως είχα προαναφέρει, πνίγομαι  :fuck2: :fuck2:  :grin: .

Απαντώ για την ώρα στα 1-5.
Η δικιά μου λογική, αμόλυντη για την ώρα μιας και είμαι 5 μήνες στον χώρο αυτό, λέει οτι:
α)Απο την στιγμή που γράφτηκαν σε ενα συμβόλαιο, πρίν απο 10-20-30 χρόνια, κάποιοι όροι ΦΥΣΙΚΑ και ισχύουν σήμερα. Εγώ όμως δεν τους ξέρω...
β)Το μηχανογραφικό όντως να αλλάξει και 1533 φορές. Έγινε σωστά η μεταφορά των συμβολαίων απο το παλιό πρόγραμμα στο καινούργιο?? ...
γ)Επίσης, ο πρώτος ασφαλιστής μπορεί να "έφυγε" απο την "μέση". Αυτός όμως ήταν και το άτομο που ήξερε τα πάντα και είχε και προσωπικό αρχείο για το συμβόλαιο. Οπότε κάλλιστα μπορούσε είτε η εταιρεία είτε ο ασφαλισμένος να καταφύγουν σε αυτόν για διευκρινίσεις. Όταν όμως έφυγε απο την μέση...
δ)Συνήθως, τουλάχιστον σε οτι αφορά την εταιρεία που δουλεύω, όταν ξεκινάει ένα συμβόλαιο αναγράφονται πρώτα οι ορισμοί (που εξηγούν τι σημαινουν οι όροι ασφαλισμένος, δικαιούχος, ασθένεια κλπ). Οπότε ασάφειες πολλές δεν υπάρχουν...

Και καταλήγουμε στις τελίτσες  :grin:
Για όλους τους παραπάνω λόγους, για άλλη μια φορά το ξαναγράφω  :grin:, η εταιρεία οφείλει και στον εαυτό της και στους ασφαλισμένους να κάνει ελέγχους προτού αποζημιώσει. Δεν κρατούν εσαεί αυτοί οι έλεγχοι, κάποτε τελειώνουν. Ανάλογα με την "ζημιά" είναι και η διάρκεια του ελέγχου. Δεν ακούγεται λογικό??

Για την ώρα πρέπει να σταματήσω εδώ, αν θέλεις περίμενε καμιά δυο μέρες να απαντήσω και στο υπόλοιπο και συνεχίζουμε  :grin: :grin: :grin: :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Sorry Σταύρο αλλά όπως είχα προαναφέρει, πνίγομαι.

Απαντώ για την ώρα στα 1-5.
Η δικιά μου λογική, αμόλυντη για την ώρα μιας και είμαι 5 μήνες στον χώρο αυτό, λέει οτι:
α)Απο την στιγμή που γράφτηκαν σε ενα συμβόλαιο, πρίν απο 10-20-30 χρόνια, κάποιοι όροι ΦΥΣΙΚΑ και ισχύουν σήμερα. Εγώ όμως δεν τους ξέρω...
β)Το μηχανογραφικό όντως να αλλάξει και 1533 φορές. Έγινε σωστά η μεταφορά των συμβολαίων απο το παλιό πρόγραμμα στο καινούργιο?? ...
γ)Επίσης, ο πρώτος ασφαλιστής μπορεί να "έφυγε" απο την "μέση". Αυτός όμως ήταν και το άτομο που ήξερε τα πάντα και είχε και προσωπικό αρχείο για το συμβόλαιο. Οπότε κάλλιστα μπορούσε είτε η εταιρεία είτε ο ασφαλισμένος να καταφύγουν σε αυτόν για διευκρινίσεις. Όταν όμως έφυγε απο την μέση...
δ)Συνήθως, τουλάχιστον σε οτι αφορά την εταιρεία που δουλεύω, όταν ξεκινάει ένα συμβόλαιο αναγράφονται πρώτα οι ορισμοί (που εξηγούν τι σημαινουν οι όροι ασφαλισμένος, δικαιούχος, ασθένεια κλπ). Οπότε ασάφειες πολλές δεν υπάρχουν...

Και καταλήγουμε στις τελίτσες  :grin:
Για όλους τους παραπάνω λόγους, για άλλη μια φορά το ξαναγράφω  :grin:, η εταιρεία οφείλει και στον εαυτό της και στους ασφαλισμένους να κάνει ελέγχους προτού αποζημιώσει. Δεν κρατούν εσαεί αυτοί οι έλεγχοι, κάποτε τελειώνουν. Ανάλογα με την "ζημιά" είναι και η διάρκεια του ελέγχου. Δεν ακούγεται λογικό??

Για την ώρα πρέπει να σταματήσω εδώ, αν θέλεις περίμενε καμιά δυο μέρες να απαντήσω και στο υπόλοιπο και συνεχίζουμε  :grin: :grin: :grin: :grin:

Όποτε θέλεις απαντάς, Cretan, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ βέβαια, ξανα-απαντάω και εγώ σε αυτά που έχεις ήδη γράψει:

"Απο την στιγμή που γράφτηκαν σε ενα συμβόλαιο, πρίν απο 10-20-30 χρόνια, κάποιοι όροι ΦΥΣΙΚΑ και ισχύουν σήμερα. Εγώ όμως δεν τους ξέρω..."
Τι πα να πει αυτό, δε το καταλαβαίνω. Κάτι που είναι γραμμένο δεν το ξέρεις?  Διάβασέ το για να το μάθεις.  Που είναι το πρόβλημα?

"Το μηχανογραφικό όντως να αλλάξει και 1533 φορές. Έγινε σωστά η μεταφορά των συμβολαίων απο το παλιό πρόγραμμα στο καινούργιο??..."
Τι με νοιάζει έμενα ρε φίλε (τον ασφαλιζόμενο) τι έχει κάνει η εταιρία με το μηχανογραφικό της?  Εγώ έχω ένα συμβόλαιο στο χέρι μου, σε χαρτί.  Αν η εταιρεία έχασε το δικό της αντίγραφο, να της δώσω εγώ μια φωτοτυπία.  Τι είναι αυτά που μου λες?  Σε τι απαντάς?

"ο πρώτος ασφαλιστής μπορεί να "έφυγε" απο την "μέση". Αυτός όμως ήταν και το άτομο που ήξερε τα πάντα και είχε και προσωπικό αρχείο για το συμβόλαιο. Οπότε κάλλιστα μπορούσε είτε η εταιρεία είτε ο ασφαλισμένος να καταφύγουν σε αυτόν για διευκρινίσεις"
Κάνεις λάθος.  Είτε πρόσφατο είναι το συμβόλαιο, είτε παλιό, αν έρθει η στιγμή να πληρώσει αποζημίωση η εταιρεία, ΣΕ ΑΥΤΟ θα ανατρέξει, και ΜΟΝΟ σε αυτό.  Αυτό "αγόρασε" ο ασφαλιζόμενος, και όχι κοινωνική γνωριμία με τον διαμεσολαβούντα ασφαλιστή.

"όταν ξεκινάει ένα συμβόλαιο αναγράφονται πρώτα οι ορισμοί (που εξηγούν τι σημαινουν οι όροι ασφαλισμένος, δικαιούχος, ασθένεια κλπ). Οπότε ασάφειες πολλές δεν υπάρχουν..."
Δυστυχώς, αυτοί οι ορισμοί είναι που μπερδεύουν τα πράματα και αυξάνουν την ασάφεια.  Και από την αρχή μάλιστα.  Σου μεταφέρω εδώ ένα απόσπασμα από γράμμα που είχα γράψει πριν πολλά χρόνια (απάντηση δεν πήρα ποτέ βέβαια επί του συγκεκριμένου) προς ασφαλιστική εταιρεία, όταν με κυνήγαγε να κάνω ασφάλεια ζωής:

...Η "ασθένεια" είναι κοινότατη λέξη, ταυτίζεται μέ τήν "αρρώστεια", καί ο ορισμός αυτής στό άρθρο είναι εντελώς παραπλανητικός. 'Αν αναζητήσετε ορισμό τής λέξεως στά λεξικά, θά βρείτε κάτι σάν "επιδείνωση τής καλής καταστάσεως λειτουργίας ζώντος οργανισμού", ή κάτι ανάλογο. Δικαίωμα τής εταιρείας σας (απολύτως αποδεκτό) είναι νά μήν θέλει νά καταβάλλει χρήματα γιά ασθένειες πού προϋπήρχαν ή εκδηλώνονται στό διάστημα τού πρώτου μηνός από τήν σύναψη τής ασφαλίσεως, αλλά αυτό ακριβώς θά πρέπει νά γραφτεί καί στό συμβόλαιο. 'Οχι ότι "όσες ασθένειες προϋπήρχαν ή εκδηλώθηκαν εντός τού τριακονταημέρου δέν είναι αρρώστειες".

Δηλαδή το συμβόλαιο θα ορίσει τι είναι ασθένεια και τι όχι?  Δεν είναι αρκετή η κοινή έννοια, και η έννοια που γράφουν τα λεξικά?  Απο κεί και πέρα, η κάθε εταιρεία μπορεί να πει "Την ασθένεια ωτίτιδα δεν την αποζημιώνω".  Δεκτό.  Όχι να γράφει στο συμβόλαιο "Η ωτίτδα δεν είναι ασθένεια".  ΕΙΝΑΙ ασθένεια, και αν την πάθεις, σε γιατρό θα πας, όχι σε μάγειρα.

"η εταιρεία οφείλει και στον εαυτό της και στους ασφαλισμένους να κάνει ελέγχους προτού αποζημιώσει. Δεν κρατούν εσαεί αυτοί οι έλεγχοι, κάποτε τελειώνουν. Ανάλογα με την "ζημιά" είναι και η διάρκεια του ελέγχου. Δεν ακούγεται λογικό??"
Όχι, δεν είναι λογικό.  Το "κάποτε τελειώνουν" που γράφεις εσύ εδώ, εγώ θέλω να το δω γραμμένο με νούμερο στο συμβόλαιο.  Αυτό δε σου ακούγεται λογικό?
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί η διάρκεια των ελέγχων εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς.  Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?
Εν πάσει περιπτώσει, δε θα ορίσω εγώ πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος (τα ξαναλέω).  Ας τον ορίσει η εταιρεία.  Όσο θέλει. Αυτό που ΔΕΝ δέχομαι είναι να ΜΗΝ τον ορίσει.  Αυτό δε σου ακούγεται λογικό?

Στη διάθεσή σου.

AnalLoverGGG

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
6
Εχω ενα ζητημα που με απασχολει σχετικα με ασφαλιση αυτοκινητου και θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει.
Τον Απριλιο του 2007 μου εκανε αγνωστος ζημια στο αυτοκινητο μου. Απευθυνθηκα στην ασφαλιστικη μου, η οποια μου ζητησε καποια εγγραφα (βεβαιωσεις απο αστυνομια κλπ)
Τα κατεθεσα ολα και λιγο καιρο αργοτερα μου ειπαν απο τηνη ασφαλιστικη οτι εχει εγκριθει η αποζημιωση, ομως μου ειπαν οτι δεν ειναι καποιο συγκεκριμένο ποσό που θα πάρω φυσικά αλλα να παω το αυτοκίνητο μου σε ενα συγκεκριμένο συνεργείο και θα μου το φτιαξουν τσάμπα. Μου ειπαν οτι αν ηθελα να το παω σε οποιοδηποτε αλλο συνεργειο θα επρεπε να πληρωσω εγω την επισκευη και μετα θα μου εδιναν το αντιστοιχο ποσό.
Για διάφορους λογους (1. Ειμαι μαλακας, 2. Το συνεργειο ηταν στου διαόλου τη μάνα και 3. Η ζημιά δεν επηρρέαζε τη λειτουργία του αυτοκινήτου παρα μόνο την εμφάνιση), εγω δεν εχω παει ακόμα στο συνεργείο(υπενθυμίζω οτι το περιστατικο έγινε τον Απριλιο του 2007 και λιγο καιρο μετα με ειδοποίησαν).
Πήγα σήμερα στην ασφαλιστική να ρωτησω πάλι που ειναι το συνεργείο γιατι αποφάσισα επιτέλους να το φτιάξω  και μου είπαν οτι εχει παραγραφεί η αποζημίωση και οτι δε μου δίνουν τίποτα.
Απο ψάξιμο στο internet που εκανα βρηκα ενα στοιχείο, οτι το διάστημα διεκδήκησης αποζημίωσης ήταν  2 χρόνια αλλα από το 2007 εχει γίνει 5 χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τίποτα για το θέμα και συγκεκριμένα αν ο νόμος που βρήκα για το διάστημα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ή σε μερικές.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εχω ενα ζητημα που με απασχολει σχετικα με ασφαλιση αυτοκινητου και θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει.
Τον Απριλιο του 2007 μου εκανε αγνωστος ζημια στο αυτοκινητο μου. Απευθυνθηκα στην ασφαλιστικη μου, η οποια μου ζητησε καποια εγγραφα (βεβαιωσεις απο αστυνομια κλπ)
Τα κατεθεσα ολα και λιγο καιρο αργοτερα μου ειπαν απο τηνη ασφαλιστικη οτι εχει εγκριθει η αποζημιωση, ομως μου ειπαν οτι δεν ειναι καποιο συγκεκριμένο ποσό που θα πάρω φυσικά αλλα να παω το αυτοκίνητο μου σε ενα συγκεκριμένο συνεργείο και θα μου το φτιαξουν τσάμπα. Μου ειπαν οτι αν ηθελα να το παω σε οποιοδηποτε αλλο συνεργειο θα επρεπε να πληρωσω εγω την επισκευη και μετα θα μου εδιναν το αντιστοιχο ποσό.
Για διάφορους λογους (1. Ειμαι μαλακας, 2. Το συνεργειο ηταν στου διαόλου τη μάνα και 3. Η ζημιά δεν επηρρέαζε τη λειτουργία του αυτοκινήτου παρα μόνο την εμφάνιση), εγω δεν εχω παει ακόμα στο συνεργείο(υπενθυμίζω οτι το περιστατικο έγινε τον Απριλιο του 2007 και λιγο καιρο μετα με ειδοποίησαν).
Πήγα σήμερα στην ασφαλιστική να ρωτησω πάλι που ειναι το συνεργείο γιατι αποφάσισα επιτέλους να το φτιάξω  και μου είπαν οτι εχει παραγραφεί η αποζημίωση και οτι δε μου δίνουν τίποτα.
Απο ψάξιμο στο internet που εκανα βρηκα ενα στοιχείο, οτι το διάστημα διεκδήκησης αποζημίωσης ήταν  2 χρόνια αλλα από το 2007 εχει γίνει 5 χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τίποτα για το θέμα και συγκεκριμένα αν ο νόμος που βρήκα για το διάστημα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ή σε μερικές.

Ρώτησα για πάρτη σου, και επιβεβαιώνω ότι το διάστημα για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις είναι 5 χρόνια, επομένως να ξαναπάς στην ασφαλιστική σου και να τη ζορίσεις (απειλώντας με αγωγή, καταγγελία στην Ε.Π.Ε.Ι.Α. κλπ) να σου φτιάξουν το αυτοκίνητο ως ο νόμος ορίζει.
Είναι παραμύθι το περί "παραγραφής της αξίωσης".

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Ρώτησα για πάρτη σου, και επιβεβαιώνω ότι το διάστημα για ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις είναι 5 χρόνια, επομένως να ξαναπάς στην ασφαλιστική σου και να τη ζορίσεις (απειλώντας με αγωγή, καταγγελία στην Ε.Π.Ε.Ι.Α. κλπ) να σου φτιάξουν το αυτοκίνητο ως ο νόμος ορίζει.
Είναι παραμύθι το περί "παραγραφής της αξίωσης".

Oχι μονο να παει Σταυρο, αλλα επειδη ως γνωστον ειναι πολυ μουνοπανα σχεδον ολοι τους, ας τους ριξει στο καπακι μετα το καλημερα και ενα μπινελικι..!!

Αυτα..

ΥΓ - Κατι φωτογραφιες που ειχες κατεβασει πριν απο χρονια στο παλιο μπουρδελα, που εδιχναν εσενα με κατι στριπτηζουδες σε ενα φουσκωτο, τι εχεις ακομα ?

AnalLoverGGG

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
6
1000000000000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ρε παιδια.
Σταυρο, ειχα φυγει και τωρα γυρισα και ημουν ετοιμος να σου ζητησω γνωμη με pm.
Ενταξει να απαντουσες συμφωνα με αυτα που ξερεις, αλλα εσυ λες οτι ρωτησες κιολας. Σ ευχαριστω παρα παρα πολυ που το κανες.
Θα παω εκει με δικηγορο γαμω τα μουνοπανα.
Δεν ειναι τοσο το οικονομικο (ετσι κι αλλιως η μαλακια δικη μου ειναι που το αφησα 2 χρονια) αλλα αυτη την πουστρονοοτροπια που εχουν ορισμενοι δεν την αντεχω με τιποτα. Να θελουν να επιβαλουν δικους τους νομους τα αρχιδια επειδη ετσι τους συμφερει.
Θα το κυνηγησω και θα ενημερωνω εδω την εξελιξη μηπως τυχει και σε καναν αλλον κατι παρομοιο.
Ξανα μανά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

pefotismenos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Ξερει κανεις ποσο κοστιζει το συγκεκριμενο προγραμμα υγειας απο την εθνικη ασφαλιστικη?Δεν ηθελα να ρωτησω ασφαλιστη για να μη μου πρηξει το πουτσο,απλα αν γνωριζει καποιος περιπου τιμη.Ειδα οτι καλυπτει και στο εξωτερικο νοσηλεια κατι που με ενδιαφερει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom