Νέα

Αριστερή Πλατφόρμα/Βλακαζάνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 630
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Στην κόντρα Αριστερής Πλατφόρμας - ΣΥΡΙΖΑ για το 3ο μνημόνιο στηρίζετε:

• την Αριστερή Πλατφόρμα

Ψήφοι: 32 26,0%
  • τον ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 24 19,5%
  • Κανενα από τα δύο

Ψήφοι: 61 49,6%
  • Αναποφάσιστος

Ψήφοι: 1 0,8%
  • ΔΞ - ΔΑ

Ψήφοι: 5 4,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    123

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Και βέβαια πολλοί αγνοούν ότι η ανθρωπότητα ζει μία πρωτοφανή περίοδο ειρήνης με πολύ λιγότερους πολέμους και πολύ λιγότερα θύματα.

ourworldindata_wars-after-1946-state-based-battle-death-rate-by-type.png

Και αυτό οφείλεται βέβαια και στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Εξυπακουεται.
Η χρηση των βομβων αυτων αποτελεσε εγγυηση ειρηνης για πολλα χρονια σε πολλα επιπεδα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Για πες μας ρε παλικαρι.

Αν σου ελεγαν οτι θα ριξεις μια ατομικη βομβα στο Βερολινο το 1940 και θα σκοτωνονταν 1 εκατομμυριο αμαχοι.
Αλλά ετσι δεν θα γινοταν ποτέ ο ΒΠΠ και θα γλυτωναν 50 εκατομμυρια αθωοι σε ολη την ευρωπη.
Μαζι και 500.000 ελληνες που χαθηκαν αδικα.

ΤΗΝ ΕΡΙΧΝΕΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
Εγω φίλε την εριχνα. ειλικρινα.

Απανταω σε μη ιστορικο πλαισιο γιατι ειναι υποθετικη ερωτηση

Οχι δεν θα ηταν η πρωτη μου επιλογη

Θα κινηματογραφουσα μια δοκιμη και θα την εστελνα στον χιτλερ, θα τον καλουσα να την δει λαιβ, θα την εριχνα σε αραιοκατοικημενη περιοχη

Αν αποτυγχαναν αυτα τοτε μπορει και να την εριχνα

Τι γαμιαδες μας λες ρε φιλε.

Αν θελεις να ριξεις καπου ευθυνες, να τις ριξεις στα κρατη που αιματοκυλησαν επι 6 χρονια τον πλανητη.
Μην τρελαθουμε κιολας.
Οι αμερικανοι ξεκινησαν τον πολεμο?
Οι αμερικανοι τον τελειωσαν.
Και καλα κανανε. Να μαθετε ολοι να αποδιδετε τις ευθυνες εκει που ανηκουν.

Τυπε ο ΒΠΠ δεν ηταν οι καλοι εναντιων των κακων

Παιζαν πολλα βρωμικα παιχνιδια απο πισω

Αλλα "ουαι τοις ηττημενοις"

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
οχι δεν την βλεπω

Απο θηριωδιες εχω μπολικες για ολους τους εμπλεκομενους

Οσο φρικαρω με τις εκτελεσεις αμαχων απο τους γερμανους η τα στρατοπεδα αιχμαλωτων στην ιαπωνια αλλο τοσο φρικαρω με αυτα

Ο Πλατωνας ειπε καποτε "μονο οι νεκροι ειδαν το τελος του πολεμου"

2500 χρονια μετα τα ιδια σκατα

Ε δεν θα χειροκροτησω κιολας :huh:

Επειδη ετυχε να εχω διαβασει την ιστορια του ΒΠΠ απο τον τσωρτσιλ (πηρε και νομπελ :jerking: ), παρατηρησα οτι αυτη η λογικη του "οι θυσιες ειναι απαραιτητες" επαιζε παντου ακομα και σε φιλια κρατη. Θυμαμαι ελεγε για τους βομβαρδισμους στα ναυπηγεια των γερμανων σε γαλλικο εδαφος οτι ειχαν υπολογησει 25χιλ απωλειες αμαχων. Δεν ετρεχε τιποτα ομως γιατι τα οφελη ηταν μεγαλυτερα απο την καταστροφη των βασεων. Πανω κατω αυτο που λετε εδω, καλα εκαναν και τις εριξαν. Τσαμπα μαγκια να τα λες αυτα πισω απ το γραφειο καπνιζοντας το πουρο. Τραβα πεσ τα στις οικογενειες που εξαυλωθηκαν μεγαλε, η ακομα καλυτερα βαλε και την δικια σου μεσα να δουμε ποσο κουλ εισαι οταν σπερνεις τον ολεθρο

Μια επίδειξη σε ατόλη θα έπειθε για την δύναμη των νέων όπλων. Δικαιολογία να τις ρίξουν βρήκαν. Το να τις ρίχνουν σε ανθρώπους δείχνει και την αποφασιστικότητα του κυρίαρχου, όχι μόνο την ισχύ του. Ψυχολογική τρομοκρατική επίδειξη προς όλους δηλαδή. Η σχεδόν άμεση ανάπτυξη όμοιας και ισχυρότερης τεχνολογίας από ΕΣΣΔ τους σόκαρε βέβαια, και έτσι πέρασαν στην γνωστή μακρόχρονη ισορροπία του τρόμου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Απανταω σε μη ιστορικο πλαισιο γιατι ειναι υποθετικη ερωτηση

Οχι δεν θα ηταν η πρωτη μου επιλογη

Θα κινηματογραφουσα μια δοκιμη και θα την εστελνα στον χιτλερ, θα τον καλουσα να την δει λαιβ, θα την εριχνα σε αραιοκατοικημενη περιοχη

Αν αποτυγχαναν αυτα τοτε μπορει και να την εριχνα

Τυπε ο ΒΠΠ δεν ηταν οι καλοι εναντιων των κακων

Παιζαν πολλα βρωμικα παιχνιδια απο πισω

Αλλα "ουαι τοις ηττημενοις"
Δεν ξερω τι "καλοι εναντιον κακων" μου λες τύπε.
Εγω παντως φρικιώ στην ιδεα να ειχαν επικρατησει οι ναζι στον πολεμο.

Αν εσενα σου ειναι λιγο-πολυ αδιαφορο, ψαξου.
Καπου κανεις λαθος.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.651
Πόντοι
1.406
Μια επίδειξη σε ατόλη θα έπειθε για την δύναμη των νέων όπλων. Δικαιολογία να τις ρίξουν βρήκαν. Το να τις ρίχνουν σε ανθρώπους δείχνει και την αποφασιστικότητα του κυρίαρχου, όχι μόνο την ισχύ του. Ψυχολογική τρομοκρατική επίδειξη προς όλους δηλαδή. Η σχεδόν άμεση ανάπτυξη όμοιας και ισχυρότερης τεχνολογίας από ΕΣΣΔ τους σόκαρε βέβαια, και έτσι πέρασαν στην γνωστή μακρόχρονη ισορροπία του τρόμου.
Τυπε αν δεν χυθει αιμα δεν υπαρχει πειθω..Αυτο που ηθελαν να δειξουν ειναι οτι εχουν τα αρχιδια να το κανουν οχι τοσο οτι εχουν την βομβα.Τι να εκλανε η δοκιμη στην ατολη.Και ο Τζενκινς Χαν οταν εμπαινε σε μια χωρα κατεσφαζε 5 πολεις και μετα παραδινοταν οι αλλοι,δεν εκανε παρελαση με τις ορδες του για να τους δουνε και να κλασουν μεντες.Ετσι γινοταν παντα

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16

Καπου κανεις λαθος.
Ρε τυπε με δουλευεις; αφου οι ναζι ειχαν παραδοθει οταν επεσαν οι βομβες

Η νικη των συμμαχων ηταν σιγουρη

Απλα ηθελαν να δουν στην πραξη το νεο οπλο για να σφιξουν οι κωλοι

Εξυπακουεται.
Η χρηση των βομβων αυτων αποτελεσε εγγυηση ειρηνης για πολλα χρονια σε πολλα επιπεδα.

Εγω παλι πιστευω οτι με τις αλλαγες που εγιναν τον 20αι στα οικονομικα συστηματα ο πολεμος περασε σε εκεινο το επιπεδο

Δεν ειναι τυχαιο ισως οτι πολεμος γινεται εδω και χρονια σε χωρες με απαρχαιωμενη οικονομια. Δεν ξερω μια σκεψη κανω...

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.651
Πόντοι
1.406

Καπου κανεις λαθος.
Καλα οσον αφορα την ανατολικη ευρωπη παντως δεν νομιζω να παθαιναν και πολυ χειροτερα απο αυτα που τραβηξαν απο τον Πατερουλη...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
Καλά, μαλακίες που γράφει ο καθένας από την πολυθρόνα του 70 χρόνια μετά. Εδώ ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο μετά την καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και το μόνο που τους έκανε να παραδοθούν ήταν η έμμεση απειλή ότι η επόμενη βόμβα ήταν έτοιμη για να ριχτεί στο Τόκιο.

Δεν τους έκαναν σαφές το τι όπλο έχουν εναντίον τους, αυτό είναι βέβαιο. Το τι θα απαντούσαν δεν είναι βέβαιο. Είναι υποθέσεις. Μέχρι και ο γκάνγκστερ που ληστεύει μίνι μάρκετ συνήθως δείχνει το πιστόλι και λέει τι ζητάει πριν το χρησιμοποιήσει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Καλα οσον αφορα την ανατολικη ευρωπη παντως δεν νομιζω να παθαιναν και πολυ χειροτερα απο αυτα που τραβηξαν απο τον Πατερουλη...
Φαντασου λοιπον.
Εχουμε ενα δειγμα τι συμβαινει οπου υπαρχει ολοκληρωτισμος.
Τεραστια βεβαια η ευθυνη των Σοβιετικων για τη γιγαντωση των ναζι τα δυο πρωτα χρονια του πολεμου.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Μήπως έπρεπες να γράψεις " είμαι " ;

ΑΥΤΟ θεώρησες ουσιώδες από το ποστ μου; Ναι "είμαι" ήθελα να γράφω, υποθέτω και στο δικό σου πληκτρολόγιο τα γράμματα είναι δίπλα-δίπλα.

Για τα Αμερικανικά αρχεία που ξέρεις μόνο εσύ (ίσως και κάποιοι άλλοι μυημένοι) θα μας πεις τίποτα κι εμάς να μαθαίνουμε; :)

Καλά πες μου ότι τα έμαθες κι αυτά από το βιβλίο του Στίγκλιτς! Αυτό μόνο πες μου! :cheesy:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16

Εμ αυτο λεω και εγω

Πρεπει να τους θαυμαζουμε μηπως;

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
Τυπε αν δεν χυθει αιμα δεν υπαρχει πειθω..Αυτο που ηθελαν να δειξουν ειναι οτι εχουν τα αρχιδια να το κανουν οχι τοσο οτι εχουν την βομβα.Τι να εκλανε η δοκιμη στην ατολη.Και ο Τζενκινς Χαν οταν εμπαινε σε μια χωρα κατεσφαζε 5 πολεις και μετα παραδινοταν οι αλλοι,δεν εκανε παρελαση με τις ορδες του για να τους δουνε και να κλασουν μεντες.Ετσι γινοταν παντα

Αυτό το σκεπτικό που λες το ανέφερε και η παράθεση μου. Η διαφορά από τότε είναι ότι και οι άλλοι είχαν σπαθιά και ήλπιζαν ότι μπορούν να αντισταθούν. Όταν όμως κάποιος κάνει παγκόσμιο τεχνολογική πρεμιέρα σοκ και δέος κάτι πολλούς αιώνες μετά, μπορούσε και να νίψει τας χείρας του έχοντας προειδοποιήσει σαφώς. Δεν τον ενδιέφερε αυτή η εκδοχή καν όμως.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Τωρα κάθονται μερικοι καικατηγορουν τους αμερικανους ότι εριξαν τη βομβα, λες και αν την ειχαν οι αλλοι, δε θα την ειχαν ριξει πρωτοι.

Κ>αι μη ξεχναμε ότι το δογμα της πυρηνικης αποτροπης είναι το μονο πραγμα που εχει εξασφαλισει μια παγκοσμια ειρηνη εδώ και εβδομηντα χρονια. Αν δεν ηταν αυτό, ο σταλιν θα ειχε φτασει στο καλαι και εμεις θα μιλούσαμε ρωσσικα.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.651
Πόντοι
1.406
Αυτό το σκεπτικό που λες το ανέφερε και η παράθεση μου. Η διαφορά από τότε είναι ότι και οι άλλοι είχαν σπαθιά και ήλπιζαν ότι μπορούν να αντισταθούν. Όταν όμως κάποιος κάνει παγκόσμιο τεχνολογική πρεμιέρα σοκ και δέος κάτι πολλούς αιώνες μετά, μπορούσε και να νίψει τας χείρας του έχοντας προειδοποιήσει σαφώς. Δεν τον ενδιέφερε αυτή η εκδοχή καν όμως.
Και παλι σχετικο ειναι αυτο που λες,προσωπικα θεωρω οτι η θεα των ορδων του Χαν η της Στρατιας του Ξερξη μπορουσε να προκαλεσει περισοτερο τρομο και δεος απο το να ακουσεις οτι υπαρχει ενα καινουριο οπλο, που μπορει να γαμησει μια πολη η πολεις ολοκληρες,και να δεις ακομα και ενα βιντεο με μια δοκιμη.Οσο και να σου λεει η λογικη σου οτι ειναι φοβερο και τρομερο,και παλι λογια ειναι.Οι εκατομυρια θανατοι ομως η καταστροφη η ερημωση κτλ εχουν παντα πιο αμεση και πιο βαθεια επιδραση

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
Εμ αυτο λεω και εγω

Πρεπει να τους θαυμαζουμε κιολας;

Δεν χρειάζεται να γινόμαστε κλακαδόροι κανενός δικαίου κανενός ισχυρού. Συνήθως έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Σαν μικρός λαός έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε (να επιβιώνουμε έξυπνα) από το να μπιζάρουμε αναφανδόν την κάθε κεντρική πολιτική που φιγουράρει ανά εποχή. Είμαστε αθεράπευτα μεγαλομανείς λόγω που έχουμε διάσημη καταγωγή. Αλλά μη έχοντας πια μεγάλο ρόλο προσπαθούμε να τον βιώσουμε σαν φανατικοί οπαδοί, η ως αβάν γκαρντ.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.433
Πόντοι
786
Και παλι σχετικο ειναι αυτο που λες,προσωπικα θεωρω οτι η θεα των ορδων του Χαν η της Στρατιας του Ξερξη μπορουσε να προκαλεσει περισοτερο τρομο και δεος απο το να ακουσεις οτι υπαρχει ενα καινουριο οπλο, που μπορει να γαμησει μια πολη η πολεις ολοκληρες,και να δεις ακομα και ενα βιντεο με μια δοκιμη.Οσο και να σου λεει η λογικη σου οτι ειναι φοβερο και τρομερο,και παλι λογια ειναι.Οι εκατομυρια θανατοι ομως η καταστροφη η ερημωση κτλ εχουν παντα πιο αμεση και πιο βαθεια επιδραση

Όλα αυτά είναι σχετικά. Κάτι πανίσχυροι στρατηγοί μασάγανε σε οιωνούς από την άλλη. Αφού οι Αμερικάνοι υποστήριξαν ότι τις έριξαν για ανθρωπιστικούς λόγους (αποφυγή μεγαλύτερης απώλειας ζωής), δηλαδή έβαλαν ηθικό πρόσημο στην πολιτική τους, όφειλαν και να δείξουν τι έχουν στους ανθρώπους. Αυτό θα ήταν το ηθικό. Η επιλογή, όχι η σπέκουλα της επιλογής. Τότε μόνο θα έστεκε το στόρι τους.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.325
Πόντοι
1.686
Όλα αυτά είναι σχετικά. Κάτι πανίσχυροι στρατηγοί μασάγανε σε οιωνούς από την άλλη. Αφού οι Αμερικάνοι υποστήριξαν ότι τις έριξαν για ανθρωπιστικούς λόγους (αποφυγή μεγαλύτερης απώλειας ζωής), δηλαδή έβαλαν ηθικό πρόσημο στην πολιτική τους, όφειλαν και να δείξουν τι έχουν στους ανθρώπους. Αυτό θα ήταν το ηθικό. Η επιλογή, όχι η σπέκουλα της επιλογής. Τότε μόνο θα έστεκε το στόρι τους.

Η " Ηθική " των Αμερικανών Στρατηγών , φαίνεται από
τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας για..." ανθρωπιστικούς " λόγους !

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.791
Πόντοι
1.206
Η " Ηθική " των Αμερικανών Στρατηγών , φαίνεται από
τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας για..." ανθρωπιστικούς " λόγους !

Οι ανθρωπιστικοί λόγοι των βομβαρδισμών δεν αφορούσαν τους Σέρβους, αφορούσαν αυτούς που έσφαζαν οι Σέρβοι!
Ή κι αυτό προπαγάνδα είναι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom