Νέα

Άρης ο Ένας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
ρε μαλακα ασε τωρα τον γαυρο
σε παρακαλω θελω να νικησεις ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ τον νιωνιο
]οκ;
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
τα πεντια τα ντοσουν ολα γκια νικη τη κιριακι..ντοσουμε και πσιχι μας...
ντεν εγκατλιπο στα ντισκολα.. :2funny: :2funny: :2funny:

jjarren

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Νίκος Γκάλης: Τριάντα χρόνια μετά!

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Νίκος Γκάλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον πρώτο του αγώνα στην Ελλάδα. «Είχα έρθει με τρομερή αυτοπεποίθηση. Έλεγα ότι εγώ θα κατακτήσω αυτή τη χώρα» δήλωσε ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Το πρώτο παιχνίδι του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα ήταν απέναντι στον Ηρακλή, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979. Ο 22χρονος, τότε, Γκάλης είχε πετύχει 30 πόντους απέναντι στον «Γηραιό». «Παρόλο που έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε, θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον Σακελλαρίου και πήραμε τη νίκη με 79-78».

Οι πρώτες του στιγμές στη Θεσσαλονίκη τού έχουν μείνει και αυτές αξέχαστες. «Θυμάμαι τα πάντα. Όλες τις στιγμές. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Στις προπονήσεις “σκοτωνόμασταν”. Γινόταν “πόλεμος” αφού και εγώ ήθελα να αποδείξω ποιος είμαι, αλλά και τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα ήθελαν να δείξουν πόσο καλοί παίκτες είναι. Και αυτό μόνο καλό έκανε στην ομάδα».

Παρότι Έλληνας, ο Νίκος Γκάλης δεν είχε ξαναέρθει στη χώρα μας πριν το 1979. «Ποτέ δεν είχα ξαναέρθει στην Ελλάδα», παραδέχθηκε και στη συνέχεια ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων, επισημαίνοντας πως «η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη. Εδώ το μπάσκετ ήταν “πόλεμος” όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Ήταν εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος είχε πολλές απαιτήσεις και ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για εμένα».

«Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου»

Φτάνοντας στην Ελλάδα, όμως, ο Νίκος Γκάλης ήταν σίγουρος για το τι θα επακολουθούσε. «Είχα έρθει για να μείνω. Είχα πολύ αυτοπεποίθηση. Παρόλο που ήμουν Έλληνας, ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στην Ελλάδα, αλλά έλεγα μέσα μου πως ερχόμουν για να κατακτήσω αυτή τη χώρα, με την καλή έννοια βέβαια. Ήθελα να κάνω κάτι καλό για αυτή τη χώρα».

Αυτό που θα ήθελε πριν σταματήσει το μπάσκετ, θα ήταν, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, «να έχω κατακτήσει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είχαμε φτάσει κοντά στο να τα καταφέρναμε με τις ομάδες που αγωνίστηκα, αλλά στα Φάιναλ Φορ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πρόκειται για παιχνίδια μια βραδιάς και εκεί δεν ήμασταν τυχεροί».

Για τον Νίκο Γκάλη μίλησε στη συγκεκριμένη εκπομπή και ο τότε συμπαίκτης του στον Άρη και την Εθνική ομάδα, Βαγγέλης Αλεξανδρής. «Όταν ο Νικ ήρθε στην Ελλάδα, ο Άρης είχε 50 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Στο πρώτο ματς παίξαμε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και είχαμε κερδίσει με 104-103. Δεν ήταν τότε ο Νικ ακόμη στην ομάδα. Θυμάμαι τον είχα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο και αν δεν κάνω λάθος, είχε έρθει με έναν φίλο του Ιταλό» ήταν τα πρώτα λόγια του «τίγρη», ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «τον Νίκο τον ακολουθούσε μεγάλη φήμη. Τότε λέγονταν πολλά για το ύψος του. Έλεγαν πολλοί πως ήταν πάνω από 1.91 αλλά δεν ξεπερνούσε το 1.86».

«Δεν περιμέναμε το 1987»

Οι πρώτες εικόνες του Βαγγέλη Αλεξανδρή από τον Νίκο Γκάλη ήταν στις προπονήσεις του Άρη με τον Έλληνα τεχνικό να αποκαλύπτει πως «πήγα να τον μαρκάρω και είχε μια χαρακτηριστική άνεση. Εγώ έπαιζα καλή άμυνα τότε, κυρίως χαμηλά, και είχα την αίσθηση πως δεν μπορεί να με περάσει. Έβαζε, όμως, όλα τα σουτ και αυτό μου είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού δεν μπορούσα να τον σταματήσω».

Στο ματς με τον Ηρακλή ο Νίκος Γκάλης δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν τότε αρχηγός των «κιτρίνων» και την επομένη του ματς με τον «Γηραιό» αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Γκάλη. «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγα και του μίλησα. Του είπα πως έχασε πολλά σουτ και περίμενα να δω τι θα μου απαντήσει. Θυμάμαι δεν είπε τίποτα. Απλά με ρώτησε από ποια σημεία είχε χάσει τα σουτ και εγώ του έδειξα τα σημεία. Τότε εκείνος με ρώτησε “τι πιστεύεις εσύ θα τα ξαναχάσω;” και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχθηκε πως «φαινόταν από τις πρώτες στιγμές πως ο Γκάλης επρόκειτο να αλλάξει το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δεν περιμέναμε το 1987 για να το δούμε αυτό. Εγώ ήμουν βέβαιος πως θα διέγραφε αυτή την πορεία. Ο Νίκος πλέον κατατάσσεται στους θρύλους, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θυμάμαι πως για πολλά χρόνια μέναμε στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές στο ξενοδοχείο τόσο με τον Άρη όσο και με την Εθνική. Συζητούσαμε για πάρα πολλά θέματα και μπορώ να πω πως πρόκειται και για εξαιρετικό άνθρωπο εκτός από αθλητή».

«Δεν ήθελε να χάνει ούτε σε προπόνηση»

Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε επίσης και μια ιστορία που πάντα λέει στους παίκτες του. «Σε μια προπόνηση της Εθνικής τον είδα ιδιαίτερα επιθετικό απέναντι μου. Σε μια φάση μου έκλεψε τη μπάλα και ήρθε στο αυτί και μου είπε “τώρα είμαστε 2-2” γιατί του είχε κλέψει και εγώ πριν τη μπάλα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είναι ανταγωνιστικός μαζί μου αφού δεν ήμουν συγκρίσιμο μέγεθος. Αυτός, όμως, ήταν φοβερά ανταγωνιστικός και δεν ήθελε να χάνει ακόμη και σε προπόνηση. Νομίζω πως αυτό μαρτυρά και το πόσο μεγάλος παίκτης ήταν».

πηγή:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
RESPECT
:rockon: :rockon: :rockon:

Συνημμένα

• galis-essd.jpg
    galis-essd.jpg
    13,6 KB · Εμφανίσεις: 18

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
γαμαικανε η μανα σου γαμιεται και με χανουμια???

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
Μην ασχολείσαι με τον απόγονο του σουλτάνου ρε συ.

Ελα ρε συ με το καθε τσουτσεκι που εχουμε μπλεξει, αυτοι μπορει εκει στην πλατεια να κανουν αλλαξοκωλιες με τις μαναδες τους, ας τις γραφουν στο bourdelo τους (σορρυ φορουμ).......

Επισκέπτης
Ελα ρε συ με το καθε τσουτσεκι που εχουμε μπλεξει, αυτοι μπορει εκει στην πλατεια να κανουν αλλαξοκωλιες με τις μαναδες τους, ας τις γραφουν στο bourdelo τους (σορρυ φορουμ).......

Του έχω πει του Γαμαϊκανού και μαγκιά του να μην ασχολείται με το τελειωμένο.

Ψάχνονται ν'ασχοληθούμε μαζί τους. 18 είναι όλη η εξέδρα τους!

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
λοιπον
μολις τωρα εμαθα οτι ο κουπερ φερνει παικτη που ηθελε να φερει ο βαλβιδας στον ολυμπιακο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom