Νέα

Αποχαιρετήστε-ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Comando_1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 252
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Τα κατάφερε ο bravo giorgos να βάλει τους ξένους να μας κυβερνάνε. Φαίνεται πως περιμενανε πως και τι τα αμερικανάκια να μας κυβερνήσουνε.

Σε τρεις μήνες τα κατάφερε;
Σύνελθε φίλε...
Από παρθενογέννεση εν μία νυκτί προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας;

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
...μαγκες η οικονομια ειναι αριθμοι...κι αν δουμε σε ποσο χαμηλο επιπεδο συζηταμε..ελπιδα δεν υπαρχει....ειμαστε τριτοσ κοσμος  Σουδαν τελος...Νιγηρια τελος...αν το επιπεδο μας ειναι αυτα που γραφοντε εδω...τοτε κακως δεν μας εξαφανιζουν και απο το χαρτη...πολυ κακως....μα πολυ....
χαρη μας κανουν...ακου δεν μας γουσταρουν οι ξενοι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Φιλε μου ακου να σου πω 2 φασεις να γελασεις, Παρασκευη πρωι, πρωτη μερα των διακοπων μας εδω περα λογω της κινεζικης πρωτοχρονιας, ξυπναμε το πρωι με την γυναικα και παμε για πρωινο σε ενα συνοικιακο μαγαζακι, αφου παραγγελνουμε, παιρνουμε 2 εφημεριδες να διαβασουμε και τσακ στο πρωτο ανοιγμα..... σκαμε επανω σε αρθρο για την Ελληνικη οικονομια. Την βλεπω την γυναικα οτι γελαει και μου λεει ετοιμασου για "γκρινια" απο τον πεθερο σου αυριο στο τραπεζι.

Εχθες παραμονη πρωτοχρονιας εδω περα, μαζευομαστε στο πατρικο της γυναικας μου και αφου τρωμε πινουμε και γενικως ειμαστε σε μια τρελη διαθεση, πιανουμε την κουβεντα με τον πεθερο και μου λεει για την τελευταια αναλογια Ταιβανικου Δολλαριου με Ευρω που εχει πεσει στο πρωτοφανες 42 ΤΔ = 1 ευρω, του λεω τα ξερω τα ξερω και μου απανταει, φυσικα τα ξερεις η χωρα σου φταιει, κοντεψε να μου βγει το κρασι απο την μυτη, πολυ γελιο.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
αργα η γρηγορα θα ελθει η χρεοκοπια το μπουρδελο δεν σωζεται.
Η χρεοκοπια δεν ειναι και τοσο κακοπραγμα...
οι δανειστες παιρνουν τον πουλο και ξεκινας απο την αρχη.Προς την δοξα(λοξα), παντα!.
Μια καλη χρεοκοπια θα ηταν να συμφωνησεις με τους δανειστες να σβησουν τα 2/3 του χρεους..
μενου τοτε 100 δισ που μπορεις να τα εξυπηρετησεις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αργα η γρηγορα θα ελθει η χρεοκοπια το μπουρδελο δεν σωζεται.
Η χρεοκοπια δεν ειναι και τοσο κακοπραγμα...
οι δανειστες παιρνουν τον πουλο και ξεκινας απο την αρχη.Προς την δοξα(λοξα), παντα!.
Μια καλη χρεοκοπια θα ηταν να συμφωνησεις με τους δανειστες να σβησουν τα 2/3 του χρεους..
μενου τοτε 100 δισ που μπορεις να τα εξυπηρετησεις.

Δεν νομίζω ότι δουλεύει έτσι το πράγμα.

Για να έχεις πρόσβαση στις αγορές ξανά και να δανειστείς με λογικό επιτόκιο θα πρέπει να ξεπληρώσεις πολύ περισσότερα.

Δες και την Ρωσία που ξεπλήρωσε όλο της το χρέος και προς το Club of Paris και προς το Club of London μόλις πρόσφατα:
www.rferl.org/content/article/1070710.html]Russia Pays Off Paris Club Debt In Full[/url]

Russia Settles USSR's Debt to London Club

London Club debt payment meant to boost Russia borrowing prospects

Αντίθετα η Αργεντινή ακόμη παιδεύεται.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.360
Πόντοι
786
Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να με κάνει μελαγχολικό τέτοιες μέρες! Τίποτε ευχάριστο δεν υπάρχει στις ειδήσεις. Πρέπει αντί για 14 μισθό να μας δώσουν αντικαταθλιπτικά.

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Το κόστος παραγωγής σε Κίνα,Ινδία κλπ ακριβαίνει.Οι επιχειρήσεις των ανεπτυγμένων κρατών πρέπει να βρουν χώρες ώστε να παράγουν με χαμηλό κόστος.Με την κηδεμονία της Ελλάδας από την Ε.Ε και το ΔΝΤ και την υποταγή μας στις απαιτήσεις τους,θα καταστούμε μια φθηνή χώρα για παραγωγή.Μπορεί να μην καταναλώνουμε,άλλωστε είμαστε λίγοι και δεν τους ενδιαφέρει και τόσο,αλλά θα μπορούμε να τους προσφέρουμε χαμηλό κόστος παραγωγής.Είμαστε και σε καλό σημείο της Ευρώπης,μέλη και της Ε.Ε και δεν θα πληρώνουν δασμούς.Όλα σε σχέδιο λοιπόν.Αρκετά φάγαμε το δόλωμα τους (Πακέτα ντελόρ,Κ.Π.Σ) καιρός να πεθάνουμε...

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
τι να σου κανει και η κυβερνηση,μισοβουλιαγμενο το βρηκε το καραβι....δεν σωζετε.....
το θεμα ειναι γιατι ανελαβε.....δεν επρεπε να αναλαβει για να μην εχει και την ευθυνη
Εδω στην ολλανδια που ζω ,σχεδον καθημερινα γινονται αναφορες στην οικονομια της ελλαδας,καποια ντοκυμαντερ σχετικα κτλ.....οσοι με γνωριζουν με ρωταν για την κατασταση.....ολοι ξερουν πλεον.......
προσωπικα χαιρομαι....γιατι εφυγα πριν δυο χρονια κατεστραμενος οικονομικα και κατ επεκτασην και οικογενειακα (γιατι χωρισα επειτα) και χααιρομαι γιατι ενω δουλευα στις επιχειρησεις μου ,και δουλευα πολυ..... ειχα και εχω επιχειρηματικο δαιμονιο.......οι φοροι ,συναφειες,επταετιες,τριετιες,φπα,τα αντικειμενικα κριτηρια,οι συνεχεις αλλαγες στο φορολογικο συστημα με κατεστρεψαν ....με γαμησαν     γιατι εγω οταν εβγαζα μια δραχμη επρεπε να πληρωνω δυο στην εφορια (σαν νεα επιχειρηση δουλευα με ποσοστο κερδους μεικτο στα 20-25%....η εφορια ομως εκρινε οτι το επαγγελμα μου ειναι πολυ κερδοφορο και με ειχε στην κατηγορια 40% φορολογησης)
για μενα η καταστροφη της οικονομιας ειναι το δημοσιο....ξερετε για τι μιλάω.....για αυτο που ολοι θελουμε να μπουμε και αμεσως να αραξουμε......για αυτο που κανουμε απεργια να μπουμεκαι οταν μπαινουμε κανουμε απεργιες της ΑΔΕΔΥ για τις διαφορες συνθηκες.....
πανω απ ολα φταιμε εμεις που τα τελευταια 40 χρονια ψηφιζουμε τα ιδια τζακια στην κυβερνηση
δυο απλες ερωτησεις
1)γιατι ο δημοσιος υπαλληλος (δασκαλος) δουλευει 4-5 μηνες καθαρους τον χρονο και πρεπει να πληρωνετε για 14??????
2) γιατι δεν ξαναιδρυετε η ΜΟΜΑ (θα μου πεις τωρα που τελειωσαν οι ολυμπιακοι αγωνες???

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ......εγω εφυγα-ξεφυγα απο το αγχος,την ανεχεια,τα προβληματα,το να μην μπορω να παω με τα παιδια μου ουτε στα γκουντυς.....
εγκυκλοπαιδεια θα μπορουσα να γραψω......

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το κόστος παραγωγής σε Κίνα,Ινδία κλπ ακριβαίνει.Οι επιχειρήσεις των ανεπτυγμένων κρατών πρέπει να βρουν χώρες ώστε να παράγουν με χαμηλό κόστος.Με την κηδεμονία της Ελλάδας από την Ε.Ε και το ΔΝΤ και την υποταγή μας στις απαιτήσεις τους,θα καταστούμε μια φθηνή χώρα για παραγωγή.Μπορεί να μην καταναλώνουμε,άλλωστε είμαστε λίγοι και δεν τους ενδιαφέρει και τόσο,αλλά θα μπορούμε να τους προσφέρουμε χαμηλό κόστος παραγωγής.Είμαστε και σε καλό σημείο της Ευρώπης,μέλη και της Ε.Ε και δεν θα πληρώνουν δασμούς.Όλα σε σχέδιο λοιπόν.Αρκετά φάγαμε το δόλωμα τους (Πακέτα ντελόρ,Κ.Π.Σ) καιρός να πεθάνουμε...

Ναι, βεβαίως.

Ετοιμάζονται να ξηλώσουν τα εργοστάσια στην Κίνα (που δεν είναι και δικά τους) και να τα φέρουν στον Ασπρόπυργο και στην Σίνδο.

Τώρα φορτώνουν τα καράβια........

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
δυο απλες ερωτησεις
1)γιατι ο δημοσιος υπαλληλος (δασκαλος) δουλευει 4-5 μηνες καθαρους τον χρονο και πρεπει να πληρωνετε για 14??????
2) γιατι δεν ξαναιδρυετε η ΜΟΜΑ (θα μου πεις τωρα που τελειωσαν οι ολυμπιακοι αγωνες???

1)Θα άντεχε το παιδί σου πλήρες 8ωρο μάθημα και 13 μήνες σχολείο;
2)Τι να κάνει η ΜΟΜΑ;Υπάρχουν οι ιδιώτες κατασκευαστές.

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Ναι, βεβαίως.

Ετοιμάζονται να ξηλώσουν τα εργοστάσια στην Κίνα (που δεν είναι και δικά τους) και να τα φέρουν στον Ασπρόπυργο και στην Σίνδο.

Τώρα φορτώνουν τα καράβια........

Άλλαξε στυλάκι,και άσε στην άκρη την ειρωνία να σου απαντήσω.Τελικά καλά μου τα είχε πει ένα πρώην μέλος του φόρουμ "είναι γεμάτο δήθεν"...Ένας από αυτούς πρέπει να είσαι κι εσύ...

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Όχι(απαντάω εγώ). Συνεπώς αφού δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες , τί προτείνεις για να σταματήσει η αδικία που περιγράφει ο Τάσσος ?
Μήπως να μειωθεί ο μισθός λιγάκι ?

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
1)οχι αλλα θα αντεχε 6ωρο αληθινο (οχι των 45- λεπτων) με ημιδιατροφη στο σχολειο για 10 μηνες τον χρονο
2)δεν μιλαμε για τον κατασκευαστη που εχει σηκωσει 2 πολυκατοικιες στην γειτονια του ....μιλαμε για τους μεγαλοεργολαβους που αναλαμβανουν τα δημοσια εργα,που ανελαβαν τα εργα των ολυμπιακων αγωνων,αυτους που εχουν στην κατοχη τους και μεσα επικοινωνιας...(ΜΜΕ)    τις γνωστες 6-7 οικογενειες ντε.........που φτιαξαν φτιαχνουν τα εργα στο 20πλασιο της αξιας τους..........

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Όχι(απαντάω εγώ). Συνεπώς αφού δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες , τί προτείνεις για να σταματήσει η αδικία που περιγράφει ο Τάσσος ?
Μήπως να μειωθεί ο μισθός λιγάκι ?

Μα δε φταίει ο δάσκαλος που δε διδάσκει πολλές ώρες.Αυτός εκεί είναι,ας του δώσουν ώρες να διδάσκει.Γιατί να του μειώσουν το μισθό;Επίσης,νομίζεις ότι παίρνει και πολλά λεφτά ένας δάσκαλος;Κολοκύθια παίρνει.Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλοί,και δεν παίρνουν μείωση,ιδίως όταν όλα τα πράγματα είναι ακριβά.Για δες πόσα παίρνει ένας δάσκαλος στην Ε.Ε.Στην Ολλανδία που ζει ο φίλος,πόσα παίρνει ο δάσκαλος και πόσες ώρες εργάζεται;Επίσης με τα λεφτά που παίρνει πόσο γάλα,ψωμί,ρύζι αγοράζει;Έχουμε βρει όλοι τη λύση "να μειωθούν οι μισθοί".Το κόστος των προϊόντων θα μειωθεί;Στη Σουηδία ένα λίτρο γάλα κοστίζει 0,80€ κι εδώ κοστίζει 1,20€.Ο συνάδελφος μου-Έλληνας- εκεί παίρνει 580€ περισσότερα και έχουμε τις ίδιες σπουδές.Αν μειωθούν οι μισθοί χωρίς παράλληλη μείωση των προϊόντων το πρόβλημα θα ενταθεί.Και οι επιχειρήσεις δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν καμία τιμή...

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
1)οχι αλλα θα αντεχε 6ωρο αληθινο (οχι των 45- λεπτων) με ημιδιατροφη στο σχολειο για 10 μηνες τον χρονο
2)δεν μιλαμε για τον κατασκευαστη που εχει σηκωσει 2 πολυκατοικιες στην γειτονια του ....μιλαμε για τους μεγαλοεργολαβους που αναλαμβανουν τα δημοσια εργα,που ανελαβαν τα εργα των ολυμπιακων αγωνων,αυτους που εχουν στην κατοχη τους και μεσα επικοινωνιας...(ΜΜΕ)    τις γνωστες 6-7 οικογενειες ντε.........που φτιαξαν φτιαχνουν τα εργα στο 20πλασιο της αξιας τους..........

1)Αυτό είναι θέμα της πολιτείας.Αν απαιτηθεί από τον κόσμο ας γίνει.Όσον αφορά το 45λεπτο και τα 60 λεπτά μάθημα,ακόμα και στις σχολές οδήγησης,και στα ιδιωτικά φροντιστήρια το μάθημα είναι 45 λεπτά όχι μία ώρα.Έξω δεν ξέρω τι ισχύει αλλά θα το ρωτήσω.Και τώρα έχουν κάνει τα ολοήμερα και τα παιδιά φεύγουν στις 3 το μεσημέρι αντί στις 1.Το θέμα είναι ότι οι γονείς ξεσκίζουν τα παιδιά με δραστηριότητες και δεν αντέχουν.
2)Τα δημόσια έργα δεν μπορεί πλέον να τα φτιάχνει το κράτος.Πρέπει να τα αναθέτει σε ιδιώτες.Δυστυχώς...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.360
Πόντοι
786
Το παιδί μου πάει ολοήμερο και οι δάσκαλοι φεύγουν νωρίς. Φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να εργάζονται το διπλάσιο και να πληρώνονται το διπλάσιο. Όπως και γενικά σ' όλο το δημόσιο. Ας πούμε οι εφορίες λένε ότι έχουν 6.000 οργανικά κενά, και μέσα στα αιτήματα της απεργίας αυτής της εβδομάδας είναι και 2.000 προσλήψεις. Εγώ πάλι νομίζω ότι πρέπει να φύγουν 2.000 (κι ας μην προσληφθούν άλλοι στην θέση τους) τεμπέληδες-ανίκανοι-ψυχοπαθείς για να αφήσουν και τους άλλους να εργαστούν.

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
και ξεχασα......γιατι να θελουν να πεθανουμε οι ξενοι?????
ας μην ζουμε με φαντασματα.......οι ξενοι μας καραγουσταρουν.....γουσταρουν την κουλτουρα,την κουζινα ,τον ηλιο και την θαλασσα μας....αλλα ολα στην ζωη ειναι μαθηματικα,οπωε ελεγε νομιζω ο πυθαγορας.....δεν μπορουμε φιλε μου μια ζωη,να κανουμε οτι γουσταρουμε και να πληρωνουν οι αλλοι
οι ξενοι φταινε που (ακουσον-ακουσον ) παραποιησαμε τα οικονομικα στοιχεια πρωτου τα παραδωσουμε στην ευρ.ενωση???? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!! νοοτροπια κυβερνησης ιδια με νοοτροπια μικροπωλητη σε τουριστικη περιοχη......ΑΜ ΔΕ!!!!!!!!!

πουτσα τωρα

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ η μονη σωτηρια,αρση της μονιμοτητας στο δημοσιο,συμβασεις ετησιες και οποιος ειναι καλος να παραμεινει στο νεο ετος.....40 ωρες εργασιας στο δημ.υπαλληλο και 11 μηνες τον χρονο με 13 μισθους (οπως ειναι και στην ευρωπη δηλαδη)

αρση ασυλιας ολων των βουλευτων....

αιτηση στην ευρωβουλη για ιδρυση δικαστικου σωματος ,ελεγχομενο πληρως απο την ευρωπαικη ενωση
καταργηση του δαιδαλωδους δικονομικου συστηματος  (που οπως ειπε και υπουργος παλιοτερα ,πρεπει να ζησουν και οι δικηγοροι ....και ειναι πολλοι)

ειπαμε εγκυκλοπαιδεια γραφω αν θελετε....

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Ευτυχώς έχουμε ανάσχεση της ανάπτυξης(?) πανευρωπαικά ... γιατί όλο και θα μας "προσπεράσουν" τα ευρωπαικά επιτόκια σε λίγο ... ενώ εμέις θα είμαστε σε ύφεση ή πιο βραδεία ανάπτυξη αν είμαστε τυχεροί, και τότε θα κλάψει κοσμάκης...

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
tasosedess αλχημείες με τα στοιχεία όλοι κάνουν.Δεν το κάνουν μόνο οι Έλληνες.Και στον ιδιωτικό τομέα να δεις τι γίνεται...Στα λέω από ιδία πείρα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom