Καλώς τον έτερο απλό Αρχιερέα της Απλοσύνης... Έμαθα οτι έλειπες σε ιεραποστολή...
Πως πήγε ? Να με ενημερώσεις πάραυτα για την πορεία του Απλοϊκού σου έργου...
Ιεραποστολή εξετελέσθη.
Ο απ(λ)όστολος της Αυτού απλουστότητάς του επέστρεψε απ’τον μακρύ και δύσβατο δρόμο του εξαπλοϊσμού των εθνών. Διέσχισα θάλασσες, σκαρφάλωσα βουνά, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της απλότητας σ’όλη την οικουμένη. Απ’τις αφρικανικές σαβάνες έως τις ασιατικές στέπες και από τη γη του πυρός έως τους πόλους, οι απανταχού απλοί λαοί ένιωσαν στο πετσί τους τα γεμάτα νόημα διδάγματα του θρησκευτικού μας ηγέτη
aplou2 (
![Γερο-μύστης :woldman: :woldman:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/oldman.gif)
).
O κατά κόσμον στηθοαγαπητικός βάδισε ωσάν αμνός ανάμεσα στους λύκους, χλευάστηκε, διώχθηκε, φυλακίστηκε αλλά δεν λύγισε. Το πνεύμα του μεγάλου μας γκουρού δε μ’εγκατέλειψε, οδηγώντας με εκ του ασφαλούς στο δρόμο της απλοσύνης. Η απλή ταπεινότητα και η ταπεινή μου απλότητα άγγιξαν τις καρδιές των αλλόθρησκων.
Τα πλήθη μαγεύτηκαν απ’την απλή μου διδασκαλία. Μέσα απ’τις παραβολές κατάφερα να εμφυσήσω στο διψασμένο ποίμνιο την απλουστοποίηση, τη λυδία λίθο της πίστεώς μας.
Έχοντας μαζί μου την θαυματουργό εικόνα του πνευματικού μας δασκάλου
aplou2 (
![Γερο-μύστης :woldman: :woldman:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/oldman.gif)
), το σύμβολο της πίστεώς μας, τον απλού πέλεκυ και το ιερό κειμήλιο της θρησκείας μας, τον «χιτών», ήτοι την θαυματουργό σκελέα που φορούσε ο δάσκαλος στον πρώτο του απλό χορό σε στριπτιζάδικο, απέδειξα το αληθές της πίστεώς μας. Οι απλοί άνθρωποι που άγγιξαν την εικόνα, τον πέλεκυ και τον «χιτών» θεραπεύτηκαν απ’τις αρρώστειες τους και έλαβαν τη θεία απλή φώτιση.
Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου συνάντησα απλά πουλέν, όργανα του Βελζεβούλη, που με τα θέλγητρά τους (
![Boobies :boobies: :boobies:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/boobies2et.gif)
) προσπάθησαν να με βάλουν σε πειρασμό, όμως δεν ενέδωσα. Παρέμεινα προσηλωμένος στον απλό μου στόχο.
Εν τέλει η περιοδεία μου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Οι αλλόθρησκοι ασπάστηκαν τον απλοϊσμό και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η θρησκεία μας είναι πια πανανθρώπινη.
Προσοχή όμως απλοΐστριες και απλοϊστές! Είμαστε ακόμα στην αρχή. Θεωρείται δεδομένη η αντίδραση του θρησκευτικού κατεστημένου με βίαιους, ίσως, τρόπους. Θα κατηγορηθούμε ως αιρετικοί. Επίκεινται διωγμοί γι’αυτό να είστε απλά προετοιμασμένοι για αγώνα. Ίσως αναβιώσει η εποχή του Κολοσσαίου...
Ό,τι και να μας κάνουν όμως η απλότητα θα θριαμβεύσει. Έτσι απλά... Τόσο απλά...
Απλόησον
![Ευλόγησον :priest: :priest:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/priest.gif)