Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
ο κορυφαιος στην ελλαδα ιατροδικαστης δεν εχει κανενα αλαθητο.
ακομη και ασχετος με θετικες επιστημες να ημουν θα προτιμουσα την γνωμη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των ιατρων παγκοσμιως.
η οποια περιληπτικα να σου θυμισω ειναι οτι για να πεθανει κανεις στο σταυρο θελει περιπου 3 μερες και πεθαινει απο αφυδατωση ή οιδημα στους πνευμονες συνηθως, οι τραυματισμοι των οπαδων του και η κατα γραμμα αναπαρασταση της σταυρωσης του απο πιστους του καθε χρονο αυτο ακριβως αποδεικνυει οτι με μιση μερα στα σταυρο και μαστιγωματα φραγγελωματα πριν ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.
μετα απο λιγες ωρες λοιπον στο σταυρο ο λεγεωναριος τον τρυπησε για να δει αν αντιδρα νομιζοντας οτι αν ειναι ζωντανος θα ξυπνησει απο το τρυπημα... καλο του εκανε γιατι εφυγαν υγρα (αιμα με νερο) που συγκεντρωνονταν στους πνευμονες και θα οδηγουσαν ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΜΕΡΕΣ σε θανατο.
το απογευμα λοιπον λαδωσε ο αρειμαθιας και τον κατεβασε.
τον πασαλειψε με αλοη συμφωνα με τα ευαγγελια που βοηθα στην επουλωση των πληγων.
και μετα απο 3 μερες ο χριστος εθεαθη να περπατα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

sorry αλλά αυτό είναι το ποιο γραφικό σενάριο που έχω ακούσει ποτέ πάνω σε αυτό το θέμα...
και ένας ιατροδικαστής αν δεν εξετάσει ο ίδιος και με τα μάτια του ένα σώμα δεν έχει άποψη ούτε για πλάκα.για αυτούς είναι βασική και απαράβατη αρχή  :P :P

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
εγώ πάλι λέω ότι μας λες πίπες :)
Απαντησε μου λοιπον αν ισχυει η απιθανη εκδοχη κουτσαφτη.ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ? ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
οι ευαγγελιστες διαφωνουν μεταξυ τους και εσυ συμφωνεις μαζι τους? και αν ναι με ποιον? ηταν ταυτοχρονα παρασκευη και κυριακη?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
sorry αλλά αυτό είναι το ποιο γραφικό σενάριο που έχω ακούσει ποτέ πάνω σε αυτό το θέμα...
και ένας ιατροδικαστής αν δεν εξετάσει ο ίδιος και με τα μάτια του ένα σώμα δεν έχει άποψη ούτε για πλάκα.για αυτούς είναι πολύ βασική αρχή  :P :P
ακριβως αρα ο κουτσαφτης λεει λογια του αερα.
σημερα λοιπον μονο με την στατιστικη αφου επαναλαμβανεται το ιδιο πειραμα βασανισμου-σταυρωσης-αποκαθηλωσης
και δεν εχει πεθανει 1 απο τους 1000 που το εκαναν αντε γεια ευαγγελια

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.474
Πόντοι
2.606
Απαντησε μου λοιπον αν ισχυει η απιθανη εκδοχη κουτσαφτη.ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ? ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
οι ευαγγελιστες διαφωνουν μεταξυ τους και εσυ συμφωνεις μαζι τους? και αν ναι με ποιον? ηταν ταυτοχρονα παρασκευη και κυριακη?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Ρε παλιοσαβουρη...γιατι δεν εισαι στο μαθημα....ολη μερα σημερα εδω μεσα εισαι και δινεις ρεσιταλ μαλακιας να υποθεσω????

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

όχι πρώτα θα βάλεις πορίσματα από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ιατρικού κόσμου προφανώς θα είναι πάρα πολλές αφού μιλάς για ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν θα δυσκολευτείς να τις βρεις, περιμένω να δω πολλά λινκς αλλιώς είσαι ψεύτης προπαγανιστής και δεν έχω διάθεση να συζητήσω με τέτοιους τύπους ;)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
ακριβως αρα ο κουτσαφτης λεει λογια του αερα.
σημερα λοιπον μονο με την στατιστικη αφου επαναλαμβανεται το ιδιο πειραμα βασανισμου-σταυρωσης-αποκαθηλωσης
και δεν εχει πεθανει 1 απο τους 1000 που το εκαναν αντε γεια ευαγγελια

έλα ρε τύπε.. και που ξέρεις εσύ και ο κάθε ιατροδικαστής πόσο τον δείρανε και πως τον χτυπήσανε η τον βασανήσανε πριν τον σταυρώσουν η την ώρα που τον σταυρώσανε ?   ;)
μιλάνε όλοι λες και ήταν μπροστά  :grin:

(αν υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με γεγονότα)

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
έλα ρε τύπε.. και που ξέρεις εσύ και ο κάθε ιατροδικαστής πόσο τον δείρανε και πως τον χτυπήσανε η τον βασανήσανε πριν τον σταυρώσουν η την ώρα που τον σταυρώσανε ?   ;)
μιλάνε όλοι λες και ήταν μπροστά  :grin:

(αν υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με γεγονότα)
αφου λοιπον δεν εχουμε σοβαρη μαρτυρια (ΑΡΑ ΑΜΕΣΩΣ Χ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ)
μεταξυ εκτιμησεων κουτσαφτη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ
και εκτιμησεων πχ μουσουλμανων ή αθεων γιατρων ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
οποιος εχει λογικη πιστευει την αποψη των αθεων και των υπολοιπων θρησκειων επιστημονων για το τι συνεβη στον χριστο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656
  ιωαννη, απο φιλοσοφια τι εχεις διαβασει και σε εχει επηρεασει πιο πολυ πιστευεις?
αρχαιοι ελληνες? σαρτρ (υπαρξισμος)? νιτσε, χαιντεγκερ? ανατολικες φιλοσοφιες?

Ο πιο απλός τρόπος να στραφείς στο πιο αληθινό είναι να προσέξεις τι είναι το πιο μισητό στους εχθρούς της λογικής. Ο πιο μισητός και ξεδιάντροπα κακοποιημένος είναι ο Νίτσε. Γι αυτό και το πρώτο που διάβασα είναι το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα, με συγκλόνισε. Όταν ο άθλιος θρησκευτικός μου προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως Ναζιστή, αρπάζοντας τη λέξη του Υπεράνθρωπου και διαστρέφοντας το νόημά της, χάρηκα που τον τσάκισα και παραδέχτηκε ότι δεν το έχει διαβάσει ο ίδιος.  Στη συνέχεια σεβάστηκα τον πρίγκιπα Σιντάρτα και τον Κομφούκιο. Ο Σιντάρτα είχε όλα τα καλά, θα μπορούσε να κυβερνήσει με βία και βασανιστήρια, όπως ας πούμε ο Βλάντ Τέπες. Δεν το έκανε, κήρυξε ότι οι Θεοί είναι άχρηστοι και πρέπει με τις δικές μας προσπάθειες και μελέτη να απελευθερωθούμε. Γι αυτό και ονομάστηκε Βούδας, δηλ. φωτισμένος. Ο Κομφούκιος ήταν κυβερνήτης κινέζικης επαρχίας. Αντί  να κυβερνήσει με βία και βασανιστήρια, προτίμησε να διδάξει και να κάνει πράξη το Χρυσό Κανόνα: Θα φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται αυτοί.  Δεν θα φέρεσαι στους άλλους όπως δεν θα ήθελες να σου φέρονται αυτοί. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι για να έχει διαστραφεί τόσο πολύ η Κυνική Φιλοσοφία, που σε όλες τις Λατινογενείς γλώσσες σημαίνει  κάτι πολύ αρνητικό, θα είχε μεγάλο βάθος. Γι αυτό διάβασα τους Κυνικούς. Το ρητό του Αντισθένη, ήταν Αρχή παιδεύσεως, η των ονομάτων επίσκεψης. Έβαλε τις βάσεις της γλωσσολογίας. Φυσικά όλος ο κόσμος ξέρει το Δημοσθένη. Ο Αλέξανδρος όταν τον συνάντησε είπε ότι αν δεν ήταν Αλέξανδρος θα ήθελε να είναι Δημοσθένης. Ήταν ο μόνος που κατάφερε να γαμίσει τσάμπα την Λαίδα, η οποία χρέωνε 10.000 δραχμές για κάθε βραδιά. Υπάρχουν κι άλλοι, αυτά για αρχή.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656
Κλασικές πρακτικές ενός αντίθρησκου (καμιά σχέση με τους καθ'όλα σεβαστούς φίλους μας τους άθεους)
Τα επιχειρήματά τους βασίζονται σε κάποιες αφελείς και εξυπνακίστηκες διαπιστώσεις, του στυλ
1. Ζήτησα από το Θεό να πάρει το τσάμπιονς Λιγκ  η Δόξα Δράμας και δεν έγινε , άρα πού είναι ο Θεός ;
2. Έχασα ένα χέρι σε δυστύχημα . Προσευχήθηκα και δεν φύτρωσε
Δεν ακούνε ποτέ , μα ποτέ ομως, την άλλη άποψη.
Κοροίδεύουν τον εαυτό τους ότι είναι "αντικειμενικοί" , με το να ρωτάνε εύκολους στόχους εκ του ασφαλούς.
Γι'αυτούς η αντίθετη άποψη είναι κάποιων μουρλών ταλιμπάν (κατά κανόνα μυστακοφόρες θεούσες) ή κάτι ιερέων επιπέδου Μητροπολίτη Πειραιώς.
Μάλιστα γράψανε ότι ένας πιστός δεν πρέπει να παίρνει φάρμακα.
Ρωτάνε καμιά γριούλα 160 ετών , "γιατί γιαγιά το τάδε εδάφιο του κατά Λουκά, έρχεται σε αντίθεση με το δείνα εδάφιο του κατά Μάρκου ?"
Δεν παίρνουν απάντηση και λένε , "Είδατε ? ", με το ύφος του πανέξυπνου που τους ξεσκέπασε όλους.
Εσχάτως, ρωτάνε σε σάιτ για αγοραίο έρωτα και πουτάνες ( !!!) για απαντήσεις σε θεολογικά ερωτήματα.
Μάγκες μου, έχω την αίσθηση ότι είστε σε λάθος ιστότοπο για τέτοιου είδους ερώτηματα.
Πήγαινε αλλού να ρωτήσεις για να βρεις απαντήσεις σε όλα (εκτός και αν δεν θες απαντήσεις...)
ΥΓ. Πριν λίγες μέρες έγραψα για ένα φαινόμενο NDE . Ξεσκεπάστηκε σε ένα λεπτό η "απάτη" απο ένα μέλος του σάιτ , που μας είπε ότι είναι οι αναμνήσεις του μυαλού που κρατάνε μέχρι 3 λεπτά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Σήμερα διαβάζω ότι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Αμερικής (New York State University) ξεκινάνε την μεγαλύτερη μελέτη και έρευνα για το φαινόμενο αυτό, γιατί δεν ερμηνεύονται όλα τόσο εύκολα και απλά και το φαινόμενο χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.
Προφανώς, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής ,  πρόκειται για κομπογιαννίτες, αφού η απάντηση είναι τόοοσο απλή και μας την είπαν οι φιλόσοφοι του bourdela.com μέσα σε 3 λέξεις...

ενώ εσύ τώρα απάντησες στις απλές ερωτήσεις που έβαλα. Συνεχίζεις την ίδια τακτική του αντιπερισπασμού, ακριβώς γιατί αν είχες κάτι να απαντήσεις θα το έλεγες

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Κλασικές πρακτικές ενός αντίθρησκου (καμιά σχέση με τους καθ'όλα σεβαστούς φίλους μας τους άθεους)
Τα επιχειρήματά τους βασίζονται σε κάποιες αφελείς και εξυπνακίστηκες διαπιστώσεις, του στυλ
1. Ζήτησα από το Θεό να πάρει το τσάμπιονς Λιγκ  η Δόξα Δράμας και δεν έγινε , άρα πού είναι ο Θεός ;
2. Έχασα ένα χέρι σε δυστύχημα . Προσευχήθηκα και δεν φύτρωσε
Δεν ακούνε ποτέ , μα ποτέ ομως, την άλλη άποψη.
Κοροίδεύουν τον εαυτό τους ότι είναι "αντικειμενικοί" , με το να ρωτάνε εύκολους στόχους εκ του ασφαλούς.
Γι'αυτούς η αντίθετη άποψη είναι κάποιων μουρλών ταλιμπάν (κατά κανόνα μυστακοφόρες θεούσες) ή κάτι ιερέων επιπέδου Μητροπολίτη Πειραιώς.
Μάλιστα γράψανε ότι ένας πιστός δεν πρέπει να παίρνει φάρμακα.
Ρωτάνε καμιά γριούλα 160 ετών , "γιατί γιαγιά το τάδε εδάφιο του κατά Λουκά, έρχεται σε αντίθεση με το δείνα εδάφιο του κατά Μάρκου ?"
Δεν παίρνουν απάντηση και λένε , "Είδατε ? ", με το ύφος του πανέξυπνου που τους ξεσκέπασε όλους.
Εσχάτως, ρωτάνε σε σάιτ για αγοραίο έρωτα και πουτάνες ( !!!) για απαντήσεις σε θεολογικά ερωτήματα.
Μάγκες μου, έχω την αίσθηση ότι είστε σε λάθος ιστότοπο για τέτοιου είδους ερώτηματα.
Πήγαινε αλλού να ρωτήσεις για να βρεις απαντήσεις σε όλα (εκτός και αν δεν θες απαντήσεις...)
ΥΓ. Πριν λίγες μέρες έγραψα για ένα φαινόμενο NDE . Ξεσκεπάστηκε σε ένα λεπτό η "απάτη" απο ένα μέλος του σάιτ , που μας είπε ότι είναι οι αναμνήσεις του μυαλού που κρατάνε μέχρι 3 λεπτά ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Σήμερα διαβάζω ότι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Αμερικής (New York State University) ξεκινάνε την μεγαλύτερη μελέτη και έρευνα για το φαινόμενο αυτό, γιατί δεν ερμηνεύονται όλα τόσο εύκολα και απλά και το φαινόμενο χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.
Προφανώς, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής ,  πρόκειται για κομπογιαννίτες, αφού η απάντηση είναι τόοοσο απλή και μας την είπαν οι φιλόσοφοι του bourdela.com μέσα σε 3 λέξεις...
τις θρησκειες δεν χρειαζεται να τις ξεσκεπασουμε εμεις, οποιος διαβασει την αγια γραφη καταλαβαινει οτι ξεσκαπαζονται μονες τους.
για φαινομενα που ακομη δεν εχουν εξηγηθει απο την επιστημη ανοιξε ενα θρεντ να λεμε την αποψη μας φιλοσοφικα αφου ειδικοι δεν ειμαστε οσο οι ερευνητες που το μελετουν.
για την θρησκεια δεν χρειαζεται ομως να εισαι ειδικος για να καταλαβεις την απατη, για πλακα κολαγα στον τοιχο θεολογους απο 1η γυμνασιου και σε παπαδες οταν ανοιξα τετοιες κουβεντες ηταν ακομη χειροτεροι. πιστευε και μη ερευνας, δηλαδη πιστευε το παραμυθι μας για να μην χασουμε την δουλεια μας και μη μας προσβαλεις που αποκαλυπτεις τι χαζομαρες ονομασαμε θεοπνευστο και ιερο κειμενο...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ο πιο απλός τρόπος να στραφείς στο πιο αληθινό είναι να προσέξεις τι είναι το πιο μισητό στους εχθρούς της λογικής. Ο πιο μισητός και ξεδιάντροπα κακοποιημένος είναι ο Νίτσε. Γι αυτό και το πρώτο που διάβασα είναι το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα, με συγκλόνισε. Όταν ο άθλιος θρησκευτικός μου προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως Ναζιστή, αρπάζοντας τη λέξη του Υπεράνθρωπου και διαστρέφοντας το νόημά της, χάρηκα που τον τσάκισα και παραδέχτηκε ότι δεν το έχει διαβάσει ο ίδιος.  Στη συνέχεια σεβάστηκα τον πρίγκιπα Σιντάρτα και τον Κομφούκιο. Ο Σιντάρτα είχε όλα τα καλά, θα μπορούσε να κυβερνήσει με βία και βασανιστήρια, όπως ας πούμε ο Βλάντ Τέπες. Δεν το έκανε, κήρυξε ότι οι Θεοί είναι άχρηστοι και πρέπει με τις δικές μας προσπάθειες και μελέτη να απελευθερωθούμε. Γι αυτό και ονομάστηκε Βούδας, δηλ. φωτισμένος. Ο Κομφούκιος ήταν κυβερνήτης κινέζικης επαρχίας. Αντί  να κυβερνήσει με βία και βασανιστήρια, προτίμησε να διδάξει και να κάνει πράξη το Χρυσό Κανόνα: Θα φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται αυτοί.  Δεν θα φέρεσαι στους άλλους όπως δεν θα ήθελες να σου φέρονται αυτοί. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι για να έχει διαστραφεί τόσο πολύ η Κυνική Φιλοσοφία, που σε όλες τις Λατινογενείς γλώσσες σημαίνει  κάτι πολύ αρνητικό, θα είχε μεγάλο βάθος. Γι αυτό διάβασα τους Κυνικούς. Το ρητό του Αντισθένη, ήταν Αρχή παιδεύσεως, η των ονομάτων επίσκεψης. Έβαλε τις βάσεις της γλωσσολογίας. Φυσικά όλος ο κόσμος ξέρει το Δημοσθένη. Ο Αλέξανδρος όταν τον συνάντησε είπε ότι αν δεν ήταν Αλέξανδρος θα ήθελε να είναι Δημοσθένης. Ήταν ο μόνος που κατάφερε να γαμίσει τσάμπα την Λαίδα, η οποία χρέωνε 10.000 δραχμές για κάθε βραδιά. Υπάρχουν κι άλλοι, αυτά για αρχή.

ποιόν δημοσθένη ρε φίλε τον διογένη :P

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
αυτο σε μαρανε.
πιστευεις σε θαυματα του χριστιανισμου που δεν επαληθευεις (λες και τα θαυματα των αλλων θρησκειων εχουν διαφορά)
και κριτικαρεις αν φιλοσοφικα στεκει η αληθεια των επιστημων που ΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΌΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ  :rolleyes:

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
ρε τυπε εισαι παντα εκτος θεματος και νομιζεις οτι λες εξυπναδες  :jerking:
δεν διαβαζω ποτε ποστ σου πανω απο μια σειρα
τρολαρεις καθε θρεντ
αν αυτος ειναι ο σκοπος σου καλως
αλλα σεβασου οτι υπαρχουν και ατομα που θελουν να συζητησουν

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656
Πολύ σωστά.
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «H Οργή και η Περηφάνια» , της σπουδαίας ιταλίδας Οριάνα Φαλάτσι , δηλωμένης κομμουνίστριας , άθεης και συντρόφου του φυλακισθέντα επί χούντας Αλέκου Παναγούλη,

"Επίσης, για δυο χιλιάδες χρόνια, η ενότητά μας ήταν βασισμένη σε μια θρησκεία που ονομάζεται Χριστιανισμός. Σε μια εκκλησία που ονομάζεται Καθολική Εκκλησία… Πάρτε εμένα σαν παράδειγμα. «Είμαι άθεη και αντικληρικών αντιλήψεων, δεν έχω τίποτε κοινό με την Καθολική Εκκλησία», δηλώνω πάντοτε. Κι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ψέμα. Γιατί, είτε μου αρέσει είτε όχι, έχω αρκετά κοινά με την Καθολική Εκκλησία. Πιστέψτε με, γαμώτο! Πώς θα μπορούσα να μην έχω; Γεννήθηκα σ’ έναν τοπίο γεμάτο τρούλους εκκλησιών, μοναστήρια, Χριστούς, Μαντόνες, Αγίους, σταυρούς κα καμπάνες. Οι πρώτες μελωδίες που άκουσα όταν γεννήθηκα ήταν οι μελωδίες από τις καμπάνες. Τι καμπάνες του Καθεδρικού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, που τον Καιρό του Αντίσκηνου, ο μουεζίνης προσβλητικά κατέπνιγε με τα δικά του Αλλάχ-ακμπάρ.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα με αυτή τη μουσική, με αυτό το τοπίο γύρω μου, με αυτή την Εκκλησία που την έχουν προσκυνήσει ακόμη και μεγάλα μυαλά, όπως ο Δάντης Αλιγκιέρι, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Γαλιλαίος Γαλιλέι. Μέσα από αυτήν έχω μάθει τι είναι γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, ποίηση και λογοτεχνία, καθώς και τι σημαίνει ο συνδυασμός της ομορφιάς με τη γνώση. Χάρη σ’ αυτήν άρχισα κάποτε ν’ αναρωτιέμαι τι είναι το Καλό και το Κακό, αν υπάρχει Θεός. Αν μας έπλασε Εκείνος, ή εμείς Εκείνον και αν η ψυχή είναι μια χημική ένωση που μπορεί να υποστεί επεξεργασία σε εργαστήρια ή είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Και, μα τον Θεό…
Βλέπετε; Πάλι χρησιμοποίησα τη λέξη «Θεός». Παρ’ όλες τις λαϊκές και αντικληρικές μου αντιλήψεις, παρ’ όλο τον αθεϊσμό μου, είμαι τόσο διαποτισμένη από τον Καθολικό πολιτισμό, ώστε αυτός να είναι αναπόσπαστο μέρος του γραπτού και προφορικού μου λόγου. Μα τον Θεό, για όνομα του Θεού, προς Θεού, δόξα τω Θεώ, Θεέ και Κύριε, Παναγία μου, έλα Παναγία μου, Χριστέ και Παναγιά μου, στην ευχή του Χριστού. Χριστέ μου… Τέτοιες εκφράσεις μου έρχονται τόσο αυθόρμητα, που δε συνειδητοποιώ ότι τις λέω ή ότι τις γράφω.
Και να σας τα πω όλα; Παρ’ όλο που ποτέ δε συγχώρεσα την Καθολική Εκκλησία για τα αίσχη που μου επέβαλε, με πρωταρχικό εκείνο της γ…ς Ιεράς Εξέτασης που τον δέκατο έβδομο αιώνα έκαψε ζωντανή την προγιαγιά μου Ιλντεμπράντα, την κακόμοιρη την Ιλντεμπράντα, παρ’ όλ’ αυτά, οι μελωδίες από τις καμπάνες συνεχίζουν να γλυκαίνουν την καρδιά μου. Μου αρέσουν.
Επίσης, μ’ αρέσουν όλες αυτές οι όμορφες αγιογραφίες με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Είμαι μάλιστα συλλέκτρια παλαιών εικονισμάτων. Επίσης, μου αρέσουν τα αβαεία και τα μοναστήρια και τα περιβόλια τους. Μου δημιουργούν μια ακαταμάχητη αίσθηση γαλήνης και συχνά ζηλεύω αυτούς που μένουν σ’ αυτά. Και, εν τέλει, ας το παραδεχτούμε: οι καθεδρικοί ναοί μας είναι πιο όμορφοι από τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους βουδιστικούς ναούς και τις άχρωμες εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων…
Όλ’ αυτά τα συμβολικά στολίδια ανήκουν στη δική μου ζωή. Στον δικό μου πολιτισμό. Ξέρετε, στον κήπο του εξοχικού σπιτιού μου στην Τοσκάνη, υπάρχει ένα μικρό, παλιό ξωκλήσι. Δυστυχώς, είναι πάντοτε κλειστό. Από τότε που πέθανε η μητέρα μου, κανείς δεν το φροντίζει. Κάθε φορά που επιστρέφω στην πατρίδα, πηγαίνω και το ανοίγω. Ξεσκονίζω την Αγία Τράπεζα, προσέχω να μην έχουν κάνει φωλιές τα ποντίκια ή να μην έχουν φάει καμιά σελίδα από τη Σύνοψη. Και, παρά τον λαϊκισμό μου, τον αθεϊσμό μου, εκεί μέσα νιώθω άνετα. Παρά τις αντικληρικές απόψεις μου, εκεί μέσα νιώθω γαλήνη. (Και βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι Ιταλοί θα εκμυστηρεύονταν το ίδιο πράγμα. Σε μένα το έχει εκμυστηρευτεί, Θεέ και Κύριε, ο ίδιος ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, ο άνθρωπος που εισήγαγε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξιστών και καθολικών…)."

Είδες πόσο αποδοτική είναι η πλύση εγκεφάλου; Η γυναίκα αδυνατεί να αποτινάξει τους μύθους με τους οποίους την πότισαν. Αν αυτή όμως είναι άθεη, εγώ είμαι ο Αλέν Ντελόν (του μοιάζω λιγάκι).

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.110
Πόντοι
17.085
ρε τυπε εισαι παντα εκτος θεματος και νομιζεις οτι λες εξυπναδες  :jerking:
δεν διαβαζω ποτε ποστ σου πανω απο μια σειρα
τρολαρεις καθε θρεντ
αν αυτος ειναι ο σκοπος σου καλως
αλλα σεβασου οτι υπαρχουν και ατομα που θελουν να συζητησουν
Έχω ακριβώς την ίδια άποψη. Κανονικά δεν πρέπει να γράφει πουθενά εκτός απ' τα spam/off-topic θέματα.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
εντάξει μεγάλε ο αλέξανδρος συνάντησε τον δημοσθένη :jerking:
οχι αλλα απλα παραδεξου αν αμφισβητεις την επιστημη φιλοσοφικα ενω τσεκαρεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤεΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.
την θρησκεια με αυτα που λεει ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
ρε φίλε εγώ έχω παραδεχτεί ότι δεν με ενδιαφέρει αν πιστεύω σε ψέμα[/b] ούτε με ενδιαφέρει να το ερευνήσω, είμαι έντιμος ;)
  :jerking: 
"προβατο" εισαι δηλαδη
οτι "πνευματικη" τροφη σου δινουν την τρως αμασητη

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656
δεν σου περνάει το μυαλό ότι τα ευαγγέλια είναι τέσσερα, οι συγγραφείς των ευαγγελίων είναι επίσης τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι έχουν γραφτεί σε τέσσερις διαφορετικούς χρόνους και σε τέσσερα διαφορετικά μέρη και το κυριώτερο αναπαράγουν διηγήσεις που ακούσανε οι τέσσερις διαφορετικοί αυτοί άνθρωποι ??

Αυθόρμητα είπες την αλήθεια. Οι συγγραφείς των Ευαγγελίων είναι πολλοί, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και λένε ψέματα για την ταυτότητά τους. Το ευαγγέλιο του Μελχισεδέκ ας πούμε δεν θα έπειθε κανένα. Σύμφωνα με τα θρησκευτικά του σχολείου οι δύο Ευαγγελιστές ήταν μαθητές του Χριστού και αυτόπτες μάρτυρες. Οι άλλοι δυο ήταν μαθητές τους. Αν σε μια δίκη δυο αυτόπτες μάρτυρες πουν διαφορετικά πράγματα για την ώρα του συμβάντος ο ένας θα πάει μέσα για ψευδορκία. Αυτό δεν ισχύει για τα Ευαγγέλια. Άλλο Ευαγγέλιο ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς μετέφερε μόνος του τον Σταυρό του, άλλο ισχυρίζεται ότι ήταν τόσο βαριά μαστιγωμένος που τον μετέφερε ο Σίμων ο Κυρηναίος.  Αλλά η ιστορία που καλείται να πιστέψει ο Χριστιανός είναι ότι μόλις ο Ιησούς είπε τετέλεσται, έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου (σε ολόκληρη τη Γη), φοβερός σεισμός από τον οποίο σκίστηκε το καταπέτασμα του Ναού και ότι οι νεκροί βγήκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, η πρώτη παρέλαση των Ζόμπι που καταγράφηκε ποτέ. Το ότι κανένας άλλος ιστορικός δεν αναφέρει αυτά τα φοβερά και τρομερά γεγονότα, πρέπει να είναι μια συνομωσία. Ή μήπως δεν έγιναν ποτέ;

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
  :jerking: 
"προβατο" εισαι δηλαδη
οτι "πνευματικη" τροφη σου δινουν την τρως αμασητη
ψευτησ ειναι αν του πω εγω ενας βιολογος, οτι οι περισσοτεροι γιατροι λενε οτι ειναι απιθανο να πεθανεις με μιση μερα σταυρωση εκει θελει στοιχεια και αποδειξεις και βαζει μπροστα 1 χριστιανο κουτσαφτη  :2funny:
τα της θρησκεια ομως αμασητο ολο το κουτοχορτο ετσι για να τρολαρει

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ψευτησ ειναι αν του πω εγω ενας βιολογος, οτι οι περισσοτεροι γιατροι λενε οτι ειναι απιθανο να πεθανεις με μιση μερα σταυρωση εκει θελει στοιχεια και αποδειξεις και βαζει μπροστα 1 χριστιανο κουτσαφτη  :2funny:
τα της θρησκεια ομως αμασητο ολο το κουτοχορτο ετσι για να τρολαρει

ρε μεγάλε εσύ επικαλέστηκες ότι έχεις βρει 1 μόνο αντίστοιχο πόρισμα μουσουλμάνου ιατρού, δηλαδή επιλέγεις να πιστέψεις έναν μουσουλμάνο ιατρό που έχει συμφέρον να αποδείξει ως απάτη τον χριστιανισμό από έναν χριστιανό ιατροδικαστή που κι αυτός έχει συμφέρον να αποδείξει τον χριστιανισμό ως μη απάτη, άρα επιλέγεις αυτό που σε βολεύει δίχως να είναι αξιόπιστο, τα υπόλοιπα για πλειοψηφίες που λες είναι αναπόδεικτα και μέχρι να βάλεις το λινκ με το πόρισμα του μουσουλμάνου και αυτό αναπόδεικτο θα το θεωρώ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom