Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
αρα εισαι τρελος αγοραζεις μαϊμου ακριβα και δεν ενδιαφερεσαι να σου αποδειξουν οτι ειναι μαϊμου?
οταν σε κλεβουν επισης δεν ενδιαφερεσαι να πιασουν τον κλεφτη?
οταν σε σκοτωνουν επισης δεν ενδιαφερεσαι να σου αποδειξουν ποιος ειναι ο δολοφονος?
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:
οταν σε πιανει κοροϊδο το ιερατειο μας λες δεν σε ενδαιφερει???
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ενδιαφερει εμας να σε ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ γιατι νομιμοποιοντας με την ανοχη σου το παπαδαριο την τρωμε και εμεις και εγραψα μολις πριν λιγο τους λογους

φίλε εμένα το ιερατείο δεν με πιάνει κορόιδο 2 ευρώ αφήνω κάθε χρόνο στο παγκάρι χαλάλι τους :)

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
οι γιαγιάδες έκαναν αυτό που ήθελαν με τα λεφτά τους και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν τι κάνει με την περιουσία του, να σ'το πω και διαφορετικά στ'αρχίδια τους κιόλας πέθαναν γαλήνιες με την έγνοια ότι έκαναν φιλανθρωπία (που μπορεί και να πήγαν αυτά τα λεφτά σε φιλανθρωπίες εκτός αν γνωρίζεις όλες τις γριές που άφησαν περιουσίες στην εκκλησία και όλες τις ενορίες που τα διαχειρίστηκαν)

η αυτοκρατορία διήρκησε 1000 χρόνια πόσο ήθελες εσύ να διαρκέσει 1000000 :think:
παντως αν ειχαμε 300.000 στρατο αντι 300.000 μοναχους το 1453 θα ημασταν μια χαρα και θα ειχαμε ολα τα βαλκανια και την  μικρα ασια ως σημερα.
σου θυμιζω οτι την Πολη την υπερασπιστηκαν 15.000 εναντι 200.000 τουρκικου στρατευματος ενω στην επικρατεια της βαλκανικης και μικρας ασιας την ιδια χρονια υπηρχαν περι τους 300.000 μοναχοι ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ Ή ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ή ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΥΘυΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Ξέρεις πόσο ανακουφιστικό είναι να πιστεύεις ότι έχεις ένα φανταστικό πατέρα στον ουρανό που σε παρακολουθεί και σε προστατεύει από τα πάντα; Ακόμα και  να χάσεις τα κλειδιά σου, θα φτιάξεις μια φανουρόπιτα και θα τα βρεις, με τη μεσολάβηση του Άγιου Φανούρη.   Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την πίστη σου, η μοναδική εναλλακτική είναι να μετασχηματίσεις την πραγματικότητα, για να αντέξεις την καθημερινή αγωνία και το φόβο του θανάτου. Πες μου όμορφα γλυκά ψεματάκια.

Ρε μαν, εσένα τι σε κόφτει; Σε ρωτάω γιατί ορισμένοι εδώ μέσα φέρεστε με τον ίδιο τρόπο που φέρονται και αυτοί που προσπαθούν να σε κάνουν πιστό και παιδί της εκκλησίας. Ξέρω πολλούς άθεους που εφαρμόζουν τα βασικά της θρησκείας και κάποιους ΠΟΛΥ πιστούς που κάνουν τον μεγάλο σταυρό και μετά φέρονται χειρότερα κι από φυλακισμένοι. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει; Γιατί αρνείσαι ακόμα και τις ευχές αλλά απ' την άλλη προσπαθείς να τους αλλάξεις την πίστη (κυριολεκτικά και μεταφορικά);

Είμαι άθεος, μαγκιά μου και δεν πειράζω κανέναν. Γιατί ειρωνεύεσαι κάποιον που -για οποιονδήποτε λόγο γουστάρει- είναι χριστιανός; Μαγκιά του και δικαίωμά του. Μην κάνουμε οι άθεοι αυτά που καταδικάζουμε.

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.935
Πόντοι
1.406
αρα εισαι τρελος αγοραζεις μαϊμου ακριβα και δεν ενδιαφερεσαι να σου αποδειξουν οτι ειναι μαϊμου?
οταν σε κλεβουν επισης δεν ενδιαφερεσαι να πιασουν τον κλεφτη?
οταν σε σκοτωνουν επισης δεν ενδιαφερεσαι να σου αποδειξουν ποιος ειναι ο δολοφονος?
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:
οταν σε πιανει κοροϊδο το ιερατειο μας λες δεν σε ενδαιφερει???
:idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :idiot: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ενδιαφερει εμας να σε ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ γιατι νομιμοποιοντας με την ανοχη σου το παπαδαριο την τρωμε και εμεις και εγραψα μολις πριν λιγο τους λογους
Τυπε δεν εισαι στα καλα σου.σορυ που στο λεω ετσι ωμα αλλα δεν εισαι

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
παντως αν ειχαμε 300.000 στρατο αντι 300.000 μοναχους το 1453 θα ημασταν μια χαρα και θα ειχαμε ολα τα βαλκανια και την  μικρα ασια ως σημερα.
σου θυμιζω οτι την Πολη την υπερασπιστηκαν 15.000 εναντι 200.000 τουρκικου στρατευματος ενω στην επικρατεια της βαλκανικης και μικρας ασιας την ιδια χρονια υπηρχαν περι τους 300.000 μοναχοι ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ Ή ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ή ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

πού τους βρήκες 300.000 μοναχούς είχε 300.000 κατοίκους η Πόλη ή ήταν στο Άγιο Όρος τόσος πληθυσμός? :idiot:

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Ρε μαν, εσένα τι σε κόφτει; Σε ρωτάω γιατί ορισμένοι εδώ μέσα φέρεστε με τον ίδιο τρόπο που φέρονται και αυτοί που προσπαθούν να σε κάνουν πιστό και παιδί της εκκλησίας. Ξέρω πολλούς άθεους που εφαρμόζουν τα βασικά της θρησκείας και κάποιους ΠΟΛΥ πιστούς που κάνουν τον μεγάλο σταυρό και μετά φέρονται χειρότερα κι από φυλακισμένοι. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει; Γιατί αρνείσαι ακόμα και τις ευχές αλλά απ' την άλλη προσπαθείς να τους αλλάξεις την πίστη (κυριολεκτικά και μεταφορικά);

Είμαι άθεος, μαγκιά μου και δεν πειράζω κανέναν. Γιατί ειρωνεύεσαι κάποιον που -για οποιονδήποτε λόγο γουστάρει- είναι χριστιανός; Μαγκιά του και δικαίωμά του. Μην κάνουμε οι άθεοι αυτά που καταδικάζουμε.
οχι δεν ειναι μαγκια του και δικαιωμα του γιατι ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ?

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
πού τους βρήκες 300.000 μοναχούς είχε 300.000 κατοίκους η Πόλη ή ήταν στο Άγιο Όρος τόσος πληθυσμός? :idiot:
σε ολα τα βαλκανια και σε ολη την μικρα ασια ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ.
πληθυσμος κατα την αλωση 20.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ
μοναχοι-κληρικοι 300.000
στρατιωτες 10.000
ξενοι μισθοφοροι 5.000
για αυτο χασαμε απο τους τουρκους ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
οχι δεν ειναι μαγκια του και δικαιωμα του γιατι ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ?

Κάνε μου την χάρη και πήγαινε αλλού να παίξεις, άσε να απαντήσει κάποιος που καταλαβαίνει.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Κάνε μου την χάρη και πήγαινε αλλού να παίξεις, άσε να απαντήσει κάποιος που καταλαβαίνει.
το χωριο μου τωρα ειναι στην τουρκια ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝ. δεν υποστηριζω την αρχαια θρησκεια με τον δια αλλα σε αυτομ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
μοναχοι-κληρικοι 300.000
στρατιωτες 10.000
ξενοι μισθοφοροι 5.000

και να σου πω, τα 20.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ (προφανώς μη μοναχοί-κληρικοί) γιατι δεν υπερασπίστηκαν την Πόλη αφού δεν ήταν φλώροι μοναχοί?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656

Όλοι λέμε τις απόψεις μας. Αν εσύ θεωρείς ότι δεν πρέπει να μιλάμε όταν ακούμε φαντασιώσεις και να μην δίνουμε πιθανές εξηγήσεις, δικαίωμά σου. Εγώ θεωρώ ότι αρκετά μείναμε στο καβούκι μας και πρέπει να δώσουμε σε απομονωμένους ανθρώπους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι μέσα σε ένα όχλο φαντασιόπληκτων.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
και να σου πω, τα 20.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ (προφανώς μη μοναχοί-κληρικοί) γιατι δεν υπερασπίστηκαν την Πόλη αφού δεν ήταν φλώροι μοναχοί?
γιατι ηταν γυναικες, παιδια και κατοικοι ηδη υποδουλομενων περιοχων που υποδουλώθηκαν ΛΟΓΩ ΕΛΛΕιΨΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, πηγαινε το κρατος να κανει στρατολογηση και γινοταν σε μια μερα ολοι μοναχοι, την αλλη μερα στην διπλανη πολη-χωριο παλι τα ιδια.
περισσοτεροι ελληνες ηταν μισθοφοροι στους τουρκους παρα με τον ελληνικο στρατο που δεν μπορουσε να μαζεψει στρατιωτες ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Όλοι λέμε τις απόψεις μας. Αν εσύ θεωρείς ότι δεν πρέπει να μιλάμε όταν ακούμε φαντασιώσεις και να μην δίνουμε πιθανές εξηγήσεις, δικαίωμά σου. Εγώ θεωρώ ότι αρκετά μείναμε στο καβούκι μας και πρέπει να δώσουμε σε απομονωμένους ανθρώπους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι μέσα σε ένα όχλο φαντασιόπληκτων.

Μαν, διαφωνώ με το ύφος. Δεν γίνεται κάποιος που έχει ακούσει όσα έχει ακούσει επειδή είναι άθεος, να κάνει τα ίδια. Με την ειρωνεία και την επιθετικότητα και τα εντελώς άκυρα παραδείγματα έχω πρόβλημα.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Μαν, διαφωνώ με το ύφος. Δεν γίνεται κάποιος που έχει ακούσει όσα έχει ακούσει επειδή είναι άθεος, να κάνει τα ίδια. Με την ειρωνεία και την επιθετικότητα και τα εντελώς άκυρα παραδείγματα έχω πρόβλημα.
αφου δεν καθονται να διαβασουν την βιβλο τους , να πεισθουν απο μονοι τους οτι λεει ασυναρτησιες και ψεματα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ?

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
αφου δεν καθονται να διαβασουν την βιβλο τους , να πεισθουν απο μονοι τους οτι λεει ασυναρτησιες και ψεματα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ?

Θα σου το πω πιο ποιητικά:

Στ' αρχίδια μου σε γράφω
και κάνω τον ζωγράφο.

Πήγαινε να παίξεις αλλού, μην μου τρίβεσαι ρε αγόρι μου.

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Θα σου το πω πιο ποιητικά:

Στ' αρχίδια μου σε γράφω
και κάνω τον ζωγράφο.

Πήγαινε να παίξεις αλλού, μην μου τρίβεσαι ρε αγόρι μου.
πηγαινε εσυ να παιξεις αλλου. εγω ανοιξα αυτο τα θεμα για να κραζω τους πιστους ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

ας μην μας πειραζαν και ας ηταν οσο τρελοι θελανε

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
πηγαινε εσυ να παιξεις αλλου. εγω ανοιξα αυτο τα θεμα για να κραζω τους πιστους ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

ας μην μας πειραζαν και ας ηταν οσο τρελοι θελανε
τι σπυ φταινε οι πιστοι ρε τυπε
αστους να κανουμε και εμεις λιγο τζιρο :S

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
μοναχοι-κληρικοι 300.000
στρατιωτες 10.000
ξενοι μισθοφοροι 5.000

Tυπε σορυ που στο χαλαω αλλα αρκετα πριν τον καιρο της αλωσης βυζαντιο ηταν μονο ο μοριας, η Κωνπολη και 3-4 νησια. Το 1453 ειδικα ηταν μονο η πολη με πληθυσμο 50.000 κατοικους, 5000 βυζαντινους στρατιωτες και 2000 ξενους (πηγη Ιστορια του Ελληνικου εθνους). Αναλογικα με τον πληθυσμο, οι μοναχοι θα πρεπει να ηταν περιπου 500, ενας ανα 100 κατοικους δηλαδη, που ηταν και η αναλογια τον 14αι

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
Tυπε σορυ που στο χαλαω αλλα αρκετα πριν τον καιρο της αλωσης βυζαντιο ηταν μονο ο μοριας, η Κωνπολη και 3-4 νησια. Το 1453 ειδικα ηταν μονο η πολη με πληθυσμο 50.000 κατοικους, 5000 βυζαντινους στρατιωτες και 2000 ξενους (πηγη Ιστορια του Ελληνικου εθνους). Αναλογικα με τον πληθυσμο, οι μοναχοι θα πρεπει να ηταν περιπου 500, ενας ανα 100 κατοικους δηλαδη, που ηταν και η αναλογια τον 14αι
δεν μου το χαλας καθολου.
το ιδιο λεμε.
ειχαν μεινει μονο αυτα που λες γιατι ακριβως ο καθε δειλος δηλωνε ρασοφορος για να γλυτωσει τον πολεμο.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
πληθυσμος ελληνων 20.000.000 σε μικρα ασια και βαλκανια (ειτε υπο βυζαντινη ειτε υπο τουρκικη ειτε υπο σερβικη ειτε υπο βουλγαρικη κυριαρχια για να το καταλαβεις)
ελληνες ρασοφοροι 300.000
ελληνες οπλιτες 10.000
αν δεν υπηρχε μοναχισμος-χριστιανισμος αυτοι οι 300.000 θα ηταν με οπλο στο χερι και δεν θα εμενε μονο μοριας και κωνσταντινουπολη, θα ειχαμε βαλκανια και μικρα ασια οπως τα πηραμε με δωδεκαθεο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom