You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες
- Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 46K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Τελικα όμως, και ο ντοριαν γκρέι και ο φαουστ πεθαινουν.υπαρχει τροπος τυπε
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Μηνύματα
- 3.366
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
σκιουρε καταντας σαν τον τζωνυ αν εχεις εσυ καποια επιχειρηματα να αντικρουσεις την λογικη που καταριπτει την υπαρξη θεου τουλαχιστον ετσι οπως υποστηριζουν οι γνωστες θρησκειες οτι ειναι ο θεος σε ακουμεΚλασικές μαλακίες...
7 σελίδες μέχρι τώρα και κανένας δεν είπε τίποτα σοβαρό
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Ε πες εσυ.Κλασικές μαλακίες...
7 σελίδες μέχρι τώρα και κανένας δεν είπε τίποτα σοβαρό
Επισκέπτης
Εγω φιλε μιλαω πολυ σοβαρα.Οτι εγραψα ηταν η πραγματικες αποψεις μου.
Πρωτόγονες απόψεις ανθρώπων που ζουν σε πρωτόγονη κοινωνία γεμάτοι φόβους, αμφιβολίες, ανασφάλειες...
Καμία διαφορά από τις σκέψεις που έκαναν πριν 2.500 χρόνια, για να μην πω ακόμη χειρότερες...
Επισκέπτης
σκιουρε καταντας σαν τον τζωνυ αν εχεις εσυ καποια επιχειρηματα να αντικρουσεις την λογικη που καταριπτει την υπαρξη θεου τουλαχιστον ετσι οπως υποστηριζουν οι γνωστες θρησκειες οτι ειναι ο θεος σε ακουμε
Όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι αυταπόδεικτα άκυρες
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Ειπωθηκε το σοβαρο τωρα δηλαδή?Όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι αυταπόδεικτα άκυρες
Λιάρης5695236
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2014
- Μηνύματα
- 15.243
- Like
- 199
- Πόντοι
- 166
Καλες,κακες...αυτες ειναι. Ο καθενας οτι θελει πιστευει η δεν πιστευει.Αυτο που βρισκεις εσυ πρωτογονο ο αλλος μπορει να το ονομασει το νοημα της ζωης του.Εσυ ομως μιλας λες και εχεις ερθει απο καπια εποχη του μελοντος.Οσο μπορει κανεις να αποδειξει οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη εκει εξω αλο τοσο μπορεις εσυ να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει.Αν εχεις ομως καποια καλυτερη θεωρια για το τι ειναι ΠΙΣΤΗ οχι ΘΡΗΣΚΙΑ με χαρα θα την ακουσω.Πρωτόγονες απόψεις ανθρώπων που ζουν σε πρωτόγονη κοινωνία γεμάτοι φόβους, αμφιβολίες, ανασφάλειες...
Καμία διαφορά από τις σκέψεις που έκαναν πριν 2.500 χρόνια, για να μην πω ακόμη χειρότερες...
Anderssen_
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2013
- Μηνύματα
- 7.732
- Like
- 3.157
- Πόντοι
- 506
[size=14pt]Την εποχή του Μεσαίωνα η Καθολική Εκκλησία θεωρούσε τον αυνανισμό θανάσιμο αμάρτημα, που του άξιζε αιώνια καταδίκη.[/size]
Στα χρόνια του Τουέιν, η ιατρική είχε αρχίσει πια να κρατά αποστάσεις από τα θρησκευτικά δόγματα. Οι γιατροί ναι μεν δεν υποστήριζαν ότι ο Θεός θα τιμωρούσε με θάνατο εκείνους που κρίνονταν ένοχοι για αυνανισμό, αλλά κήρυτταν με έντονο ύφος τις βλαβερές συνέπειες της αυτοικανοποίηση, ή «αυτο-κακοποίησης», όπως συχνά χαρακτήριζαν τότε τον αυνανισμό.
Ισχυρίζονταν ότι η επικίνδυνη αυτή πρακτική θα είχε ως αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατο, χρησιμοποιώντας τις ίδιες παλιές, ηθικές, θεολογικές κρίσεις.
Οι εφημερίδες της εποχής φιλοξενούσαν συχνά διαφημίσεις για ανδρικές ζώνες αγνότητας, «επιστημονικά» χάπια που άμβλυναν την επιθυμία, ακόμη και μεταλλικούς σφιγκτήρες ειδικά σχεδιασμένους για να… κατευνάζουν οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο ενθουσιασμό».
Ένα ιατρικό κείμενο του 1903 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις αντιλήψεις της εποχής:
«Διδάξτε το γιο σας ότι όταν χειρίζεται ή διεγείρει τα σεξουαλικά του όργανα, υποφέρουν όλα τα μέρη του σώματος. Γι’ αυτό η πράξη λέγεται και αυτο-κακοποίηση. Η αμαρτία είναι φοβερή και στην πραγματικότητα, χειρότερη από το ψέμα ή την κλοπή. Κι αυτό γιατί οι τελευταίες είναι μεν κακές και καταστρέφουν την ψυχή, αλλά η αυτό-κακοποίηση θα καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα. Αυτή η απεχθής συνήθεια θέτει τα θεμέλια της κατανάλωσης, της παράλυσης και των καρδιακών παθήσεων. Κάνει πολλά αγόρια να χάνουν το μυαλό τους και άλλους, όταν μεγαλώσουν, τους οδηγεί στην αυτοκτονία».
Ο Τουέιν σατίρισε έντονα τόσο τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από μια πρακτική τόσο κοινή, αλλά και τόσο καταδικαστέα στην εποχή του, καθώς επίσης και τη θρησκεία από την οποία προέρχονταν αυτές, λέγοντας:
«Όλοι οι σπουδαίοι συγγραφείς, που έχουν καταπιαστεί με θέματα υγείας και ηθικής -τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι- έχουν ασχοληθεί με αυτό το εντυπωσιακό ζήτημα. Αυτό δείχνει τη σπουδαιότητα και τη σημασία του. Κάποιοι από αυτούς τάχθηκαν με τη μία πλευρά και κάποιοι με την αντίθετη.
Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει με μεγάλο ενθουσιασμό: ‘Δώσε μου αυνανισμό, ή θάνατο’.
Ο Καίσαρας φέρεται να είχε πει: ‘Για τους μοναχικούς είναι μια συντροφιά, για τους εγκαταλελειμμένους ένας φίλος, για τους ηλικιωμένους και ανίκανους ωφέλιμος, ενώ ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν ούτε μία δεκάρα είναι πλούσιοι όταν μπορούν να απολαμβάνουν αυτή τη μεγαλοπρεπή… διασκέδαση’.
Ο Ροβινσώνας Κρούσος είχε πει: ‘Δε μπορώ να περιγράψω πόσα χρωστάω σε αυτήν την ευγενική μορφή τέχνης’, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αναφέρει ότι πρόκειται για ‘το προπύργιο της παρθενίας’.
Ο Cetewayo, ο ήρωας των Ζουλού, υποστήριζε ότι: ‘Ένα τράνταγμα στο χέρι αξίζει όσο δύο… με μια γυναίκα’.
Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε πει στον Πάπα Ιούλιο Β΄: ‘Η αυτοαναίρεση είναι ευγενής, η αυτοκαλλιέργεια ευεργετική, η αυτοκυριαρχία γενναία, αλλά σε σχέση με το πραγματικό μεγαλείο της αυτο-κακοποίησης όλα τα παραπάνω είναι φτωχικά’».
Αφού λοιπόν ανέφερε κι άλλα τέτοια φανταστικά αποσπάσματα από τους ιστορικούς υπερασπιστές και πολέμιους του αυνανισμού, ο Τουέιν έφερε ένα ακόμη «χτύπημα», αυτή τη φορά στο χώρο της θρησκείας:
«Ο Δαρβίνος στενοχωρήθηκε επειδή έπρεπε να εγκαταλείψει τη θεωρία του ότι ο πίθηκος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπο και τα κατώτερα ζώα. Νομίζω ότι βιάστηκε.
Οι πίθηκοι είναι τα μοναδικά ζώα, πέρα από τον άνθρωπο, που ασκούν αυτήν την… επιστήμη του αυνανισμού, επομένως είναι αδέρφια μας. Υπάρχει ένας δεσμός συμπάθειας μεταξύ μας. Βάλτε αυτά τα πανέξυπνα ζώα μπροστά σε κοινό και θα δείτε τι θα κάνουν… θα παρατηρήσετε τις εκστατικές εκφράσεις τους και πόσο μοιάζουν με του ανθρώπου».
Συνεχίζοντας τις αναφορές του για την παράλογη καταδίκη του αυνανισμού ο Τουέιν προσέφερε ακόμη στο ακροατήριό του μερικά «διαγνωστικά κριτήρια» για τον εύκολο εντοπισμό των «ενόχων»:
«Τα σημάδια αυτού του καταστροφικού χόμπι είναι εύκολα ανιχνεύσιμα: διάθεση για φαγητό, ποτό, κάπνισμα, κοινωνικές συναναστροφές, γέλια, αστεία, χυδαίες ιστορίες και κυρίως μια ακόρεστη λαχτάρα για να ζωγραφίζεις.
Τα αποτελέσματα αυτής της κακιάς συνήθειας είναι: απώλεια της μνήμης, του ανδρισμού, της χαράς, της ελπίδας, του χαρακτήρα και… των απογόνων σου».
Καταλήγοντας ο Τουέν ανέφερε: Από όλα τα είδη σεξουαλικής επαφής, αυτή προτείνεται ελάχιστα. Ως τρόπος διασκέδασης είναι πολύ φευγαλέος, ως απασχόληση είναι πολύ κουραστική, ως δημόσια έκθεση δεν βγάζει λεφτά. Είναι ακατάλληλη για το σαλόνι και στις πιο καλλιεργημένες κοινωνίες έχει προ πολλού εξοριστεί...
Έτσι λοιπόν, συμπεραίνοντας, αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Αν πρέπει να στοιχηματίσετε τη σεξουαλική σας ζωή… μην παίξετε πολύ το ‘Μοναχικό Χέρι’. Και αν νιώσετε κάποια επαναστατική εξέγερση να… ξεσηκώνει το σύστημά σας… βρείτε κάποιον άλλο τρόπο να το… ανακουφίσετε».
Επισκέπτης
Αν θέλετε να μιλήσετε για Θεό, πρέπει το 90% των ποστ να μιλάει για Φυσική, Αστρονομία, Στοιχειώδη Σωμάτια, Γεωμετρία, κλπ
Τ αλλα είναι μπούρδες
Τ αλλα είναι μπούρδες
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 77.469
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
και ο νωντισμος τυπε?Όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι αυταπόδεικτα άκυρες
Επισκέπτης
Καλες,κακες...αυτες ειναι. Ο καθενας οτι θελει πιστευει η δεν πιστευει.Αυτο που βρισκεις εσυ πρωτογονο ο αλλος μπορει να το ονομασει το νοημα της ζωης του.Εσυ ομως μιλας λες και εχεις ερθει απο καπια εποχη του μελοντος.Οσο μπορει κανεις να αποδειξει οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη εκει εξω αλο τοσο μπορεις εσυ να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει.Αν εχεις ομως καποια καλυτερη θεωρια για το τι ειναι ΠΙΣΤΗ οχι ΘΡΗΣΚΙΑ με χαρα θα την ακουσω.
Ο άνθρωπος θα γίνει κάποτε θεός μέσω της τεχνολογίας
Δεν χρειάζονται οι Θεοί που έχει φτιάξει...
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στην αίθουσα, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...!!!
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: .
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ.. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.
Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...!!!
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: .
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ.. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.
Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...
Λιάρης5695236
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2014
- Μηνύματα
- 15.243
- Like
- 199
- Πόντοι
- 166
Ο αλεξ το ειπε πριν πολυ ευστοχα.Οτι βλεπεις γυρω σου και το μεταφραζεις σε φυσικη αστρονομια και σωματιδια μπορει να το πεις και θεο.Ολη η φυση με του νομους και τις ιδιοτιτες της μπορει να αποκαλεσθει και θεος.Στο τελος τελος ομως θεος ειναι κατι προσωπικο για τον καθενα.Αν θέλετε να μιλήσετε για Θεό, πρέπει το 90% των ποστ να μιλάει για Φυσική, Αστρονομία, Στοιχειώδη Σωμάτια, Γεωμετρία, κλπ
Τ αλλα είναι μπούρδες
bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Μηνύματα
- 3.366
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
για την κανατα του Ρασελ να φανταστω δεν εχεις ακουσει ποτε??? αυτος που επικαλειται κατι παραξενο και πρωτοφανες(οπως ο θεος) θα πρεπει να βρει στοιχεια για να το υποστηριξει. αμα εσυ πεις οτι κινειται μια κανατα 5 εκατοστων μεταξυ πλανητη δια και πλανητη κρονου εσυ θα πρεπει να βρεις φωτογραφιες οχι οι επιστημονες της ΝΑΣΑ να φωτογραφισουν με τα τηλεσκοπια τους που αυτην την στιγμη μπορει να εχουν διακριτικη ικανοτητα 5 μετρα ολο το διαστημα μεταξυ των πλανητων για να αποδειξουν οτι εκει δεν υπαρχει κανατα.Καλες,κακες...αυτες ειναι. Ο καθενας οτι θελει πιστευει η δεν πιστευει.Αυτο που βρισκεις εσυ πρωτογονο ο αλλος μπορει να το ονομασει το νοημα της ζωης του.Εσυ ομως μιλας λες και εχεις ερθει απο καπια εποχη του μελοντος.Οσο μπορει κανεις να αποδειξει οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη εκει εξω αλο τοσο μπορεις εσυ να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει.Αν εχεις ομως καποια καλυτερη θεωρια για το τι ειναι ΠΙΣΤΗ οχι ΘΡΗΣΚΙΑ με χαρα θα την ακουσω.
Λιάρης5695236
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2014
- Μηνύματα
- 15.243
- Like
- 199
- Πόντοι
- 166
Τι σημαινει θεος? Αθανατος? ανικητος? πιο εξυπνος? Δεν μπορεις να το προσδιορισεις διοτι δεν υπαρχει προσδιορισμος.Θεος ειναι αυτο που νιωθεις μεσα σου.Θεος ειναι το οτι μπορεις να δωσεις και τα διο νεφρα σου και να πεθανεις για να σωσεις το παιδι σου.Τι τεχνολογιες μου λες? Ο θεος δεν ειναι μονο στα τεχνολογικα επιτευματα αλλα στην ΨΥΧΗ.ΒΡΕς ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΠΙΑΡΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.Ο άνθρωπος θα γίνει κάποτε θεός μέσω της τεχνολογίας
Δεν χρειάζονται οι Θεοί που έχει φτιάξει...
Επισκέπτης
Ο αλεξ το ειπε πριν πολυ ευστοχα.Οτι βλεπεις γυρω σου και το μεταφραζεις σε φυσικη αστρονομια και σωματιδια μπορει να το πεις και θεο.Ολη η φυση με του νομους και τις ιδιοτιτες της μπορει να αποκαλεσθει και θεος.Στο τελος τελος ομως θεος ειναι κατι προσωπικο για τον καθενα.
Ο άνθρωπος δεν έχει καμία ανάγκη για Θεούς, παρά μόνο για μελέτη της φύσης και του κόσμου γύρω του
Δια μέσω αυτού, θα προχωρήσει και θα γίνει ο ίδιος αυτό που φαντάζεται ως Θεό
Κάποτε με την βοήθεια της τεχνολογίας, θα ζει άπειρο χρόνο, θα κινείται όσο γρήγορα θέλει, θα κάνει πράγματα που μοιάζουν σήμερα ως θαύματα. Και επίσης, το βασικότερο από όλα, θα μπορεί να δημιουργεί σύμπαντα, όταν και όποτε θέλει...
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 77.469
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Μηνύματα
- 49.260
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
Και επίσης, το βασικότερο από όλα, θα μπορεί να δημιουργεί σύμπαντα, όταν και όποτε θέλει...
μήπως αυτό έχει ήδη γίνει και πιστεύουμε στον δημιουργό μας που για μας είναι έτσι κι αλλιώς θεός αφού διαφορετικά δεν θα υπήρχαμε ;)
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 28
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις
- 5K