kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
και πιος εφτιαξε την κοτα?
πάντως όχι το αβγό
και πιος εφτιαξε την κοτα?
Η λογικη του ανρθωπου σημερα δεν τον αφηνει να τακαταλαβει ουτε το απειρο ουτε το αχανες.ΜΕ την δικη σου λογικη,ολα τα πραγματα στον κοσμο καπως δημηουργουντε.Μπορεις να εξηγησεις με την λογικη και την επιστημη πως δημηουργηθηκε το συμπαν? Η ακομα καλυτερα,αν ολα εχουν καποια αρχη..πιος εκανε την πρωρη αρχη? Δεν μπορεις.Ειναι το χαζο ρητο...η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα?
Σορρυ αλλα γραφω και δεν θελεις να καταλαβεις τι γραφω. Τι δεν καταλαβαινεις απο το ΓΑΜΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ? ΑΝ υπαρχει θεος δεν ανικει σε καμια θρησκια. Εγω ειπα οτι ο θεος βρισκετε σε ολες τις ιδιοτητες της φυσης που εσυ μεταφραζεις ως ''βαρυτητα'' για παραδειγμα και εσυ μου λες πως συνενουντε οι επιστημονες. Δεν συζηταω για να παιξουμε στοιχημα επιστημη-θεος και να δουμε πιος θα το παρει.Εγω δεν ειπα καν οτι υπαρχει ενας θεος που μπορεις να αποδειξεις ουτε επιστημονικα ουτε και αλλιως.Ειπα οτι θεος για τον καθενα ειναι αυτο που πιστευει μεσα του και απο αυτο αντλει δυναμη και ΠΙΣΤΗ.Συγνωμη δεν μπορω να το εκφρασω πιο απλα.θα σε πικρανω αλλα οι επιστημονες που ασχολουνται με την δημιουργια του κοσμου μπορουν και συνενοουνται παρα τις διαφορετικες θρησκειες, εθνοτητες, πολιτισμους, εχουν προελθει, γιατι κανουν περα στην ερευνα τους τελειως το θέμα θεος (που βρισκουν παντα πατημα οι θρησκειες οσο και αν προσπαθεις να τα ξεχωρισεις) και ποτε σε καμια επιστημονικη ερευνα δεν θα διαβασεις για θεο που εκανε το μπιγκ μπαγκ ή θεο που εκανε τον ανθρωπο, αλλα για μπιγκ μπανγκ και ανθρωπο που εγιναν απο αυτην την μαλακια οπως λες εσυ την τυχη ή φυση
Στα λογια μου ερχεσε λοιπονπάντως όχι το αβγό
παιδια το αρθρο αναφερεται στο πρωτο αυγο που οχι στο πρωτο αυγο του ειδους κοτα γιατι τα ειδη εξελισσονται σταδιακα με διαδοχικες μεταλλαξεις, πχ εμεις ειμαστε οι σαπιενς οι προηγουμενοι ηταν οι ερεκτους δεν υπηρξε ποτε ερεκτους που αποτομα γεννησε σαπιενς αλλα σταδιακα μετα απο πολλες γενιες αλλαξε τοσο πολυ ο ερεκτους που πλεον δεν μπορουσε να διασταυρωθει με την αρχικη μορφη ερεκτους αρα πρεπει να του δωσουμε ενα νεο ονομα ειδους. αποτομες αλλαγες πχ να μεταλλαχθει πολυ το γεννετικο υλικο μιας παπιας και να γεννηθει το παιδι της κοτα γινονται σπανιαπάντως όχι το αβγό
Αρα με λιγα λογια παραδεχεσαι οτι η αγνοια σου δεν σου επιτρεπει ουτε να υποστιριζεις ουτε να ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ σεναρια.Ξερεις πως λεγετε το να υποστιριζεις κατι χωρις να το ξερεις στα σιγουρα και απλα να στιριζεσαι στο τι βλεπεις μπροστα σου και στο ενστικτο σου? ΠΙΣΤΗ.Δεν παύω να είμαι μέλος μιας εντελώς πρωτόγονης κοινωνίας
Τόσο τεχνολογικά, όσο και επιστημονικά
Ειδικά στο επιστημονικά, παίζει να είμαστε και σε στάδιο προ Δεινοσαύρων
Άμα διαβάζει κανείς σε 300.000 χρόνια την σημερινή Φυσική, θα σκάει στα γέλια, δεν θα πιστεύει στα μάτια του.
Επομένως, πως με ρωτάς θεμελιώδη ερωτήματα, όταν δεν έχω τα όπλα να τα απαντήσω;
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παραθέσω σενάρια, που το καθένα θα φέρει και μία πιθανότητα να ισχύει (τόσο για Θεό, τόσο για Αλλάχ, τόσο για Ανώτερο εξωγήινο, τόσο για τυχαίο, τόσο το να είμαστε μέσα σε μια γιγαντιαία σταγόνα ιδρώτα στην κωλοτρυπίδα ενός ελέφαντα ενός γιγαιντιαίου Σύμαντος, κλπ
Άπειρα σενάρια, με ελάχιστη πιθανότητα το καθένα, που αθροιστικά δε μπορεί να ξεπεράσει το 1/1000
εκφραζεις απλα το επιχειρημα των θρησκειων για να υπαρχουν,για να υποστηριξουν οτι κατι εξηγουν δηλαδη τον θεο. πιο απλο βλεπεις νερο να πεφτει απο τον ουρανο και μετρας με καποια οργανα που εφτιαξες ποσο νερο εξατμιστηκε απο την θαλασσα. εχουμε α)νερο β)εξατμιση γ)βροχη, φαινομενα φυσικα ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ????Σορρυ αλλα γραφω και δεν θελεις να καταλαβεις τι γραφω. Τι δεν καταλαβαινεις απο το ΓΑΜΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ? ΑΝ υπαρχει θεος δεν ανικει σε καμια θρησκια. Εγω ειπα οτι ο θεος βρισκετε σε ολες τις ιδιοτητες της φυσης που εσυ μεταφραζεις ως ''βαρυτητα'' για παραδειγμα και εσυ μου λες πως συνενουντε οι επιστημονες. Δεν συζηταω για να παιξουμε στοιχημα επιστημη-θεος και να δουμε πιος θα το παρει.Εγω δεν ειπα καν οτι υπαρχει ενας θεος που μπορεις να αποδειξεις ουτε επιστημονικα ουτε και αλλιως.Ειπα οτι θεος για τον καθενα ειναι αυτο που πιστευει μεσα του και απο αυτο αντλει δυναμη και ΠΙΣΤΗ.Συγνωμη δεν μπορω να το εκφρασω πιο απλα.
Αρα με λιγα λογια παραδεχεσαι οτι η αγνοια σου δεν σου επιτρεπει ουτε να υποστιριζεις ουτε να ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ σεναρια.Ξερεις πως λεγετε το να υποστιριζεις κατι χωρις να το ξερεις στα σιγουρα και απλα να στιριζεσαι στο τι βλεπεις μπροστα σου και στο ενστικτο σου? ΠΙΣΤΗ.
Στα λογια μου ερχεσε λοιπον
Γιατι ακομα και η φυσικη σου λεει οτι η θερμοτιτα δεν χανεται..μεταβαλεται σε αλλη μορφη ενεργειας.Συνεπως τιποτα δεν φτιαχνετε απο το απολυτο μηδεν ετσι απλα.Αν θυμαμαι καλα τουλαχιστον.Η λογικη σου επιτρεπει να καταλαβεις οτι ολα οσα υπαρχουν καπως πρεπει να εχουν φτιαχτει.Και στο τελος τελος...εσυ πιστευεις ''στην φυση'' και καπιος αλλος πιστευει σε ''εναν θεο''.Τι κανει το δικο σου πιστευω καλυτερο απο του αλου?Μη μου ξαναπεις τωρα για θρησκιες.Μιλαω καθαρα για προσωπικους θεους.εκφραζεις απλα το επιχειρημα των θρησκειων για να υπαρχουν,για να υποστηριξουν οτι κατι εξηγουν δηλαδη τον θεο. πιο απλο βλεπεις νερο να πεφτει απο τον ουρανο και μετρας με καποια οργανα που εφτιαξες ποσο νερο εξατμιστηκε απο την θαλασσα. εχουμε α)νερο β)εξατμιση γ)βροχη, φαινομενα φυσικα ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ????
όχι το "από το τίποτα δεν δημιουργείται τίποτα" παραμένει αξίωμα φιλοσοφικής περισσότερο σημασίας μένει ν'αποδειχθεί ή να ανατραπεί επιστημονικά ;)
αυτη ακριβως ειναι η δικη σου εικασια (οτι υπαρχει ανωτερος δημιουργος) και πιστευεις οτι η πιθανοτητα να ισχυει ειναι 99%, ο οκαμ μοναχος αρα και θρησκοληπτος και με πιστη στον θεο διατυπωσε την αρχη που δουλευουν ολοι οι επιστημονες: αν μια εξηγηση ειναι πιο απλη δεχομαστε ως αληθινη αυτη. η εξηγηση οτι η δημιουργια του κοσμου εγινε ειναι πιο απλη απο τον να προαπαιτηται και δημιουργος για αυτο και οσοι σκεφτονται επιστημονικα δεν αποδεχονται θεο, τωρα αν ο αηνσταην ή ο θειος μου ο φυσικος ειναι κολλημενοι ειναι ΛΑΘΟΣ τουςΕίπαμε, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι εικασίες με κάποια πιθανότητα η καθεμία
Ωστόσο αθροιστικά, δύσκολα να ξεπερνάνε όλες οι εικασίες που έχουν γίνει ποτέ μέχρι τώρα από όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από τη Γη, το 1/1000 σε πιθανότητα
Κι αυτό γιατί είναι σα να προσπαθείς να μαντέψεις τι δείχνει ένα παζλ εικόνα, που αποτελείται από 50.000 κομμάτια, όταν έχεις μόνο τα 100 κομμάτια...
Τώρα αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι το δικό του το σενάριο έχει πιθανότητα 99% να είναι αληθινό, είναι απόλυτο δικαίωμα του, όταν φυσικά δεν πρήζει τα δικά μας τ αρχίδια, και γενικώς δεν βλάπτει τους διπλανούς του (στην πράξη δυστυχώς, δεν ισχύει)
Πολύ σωστος. Το "εκ του μηδενός, εν" είναι παραλογο. Κι όμως καποιοι το θεωρουν την βαση της λογικης εξέλιξης.όχι το "από το τίποτα δεν δημιουργείται τίποτα" παραμένει αξίωμα φιλοσοφικής περισσότερο σημασίας μένει ν'αποδειχθεί ή να ανατραπεί επιστημονικά ;)
Κανεις δεν ξερει και μπορει ποτε κανεις να μη μαθει.στον βαθμο που καταλαβαινει ο σημερινος ανθρωπος για να διμηουργηθει κατι...τοτε κατι πρεπει να το δημηουργησει.Κανεις δεν μπορει να αποδεχτει (να καταλαβει) πως μπορει να φτιαχτει κατι απο το μηδεν.όχι το "από το τίποτα δεν δημιουργείται τίποτα" παραμένει αξίωμα φιλοσοφικής περισσότερο σημασίας μένει ν'αποδειχθεί ή να ανατραπεί επιστημονικά ;)
Εγω το πιστευω οτι ισχυει 99%? Μηπος εισαι λιγο προκατηλημενος? Μηπος κιολας δεν ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ αυτα που εγραψα στην ΑΡΧΗ? Εγραψα:Ειναι μεγαλο πραγμα να μπορεις να πιστευεις και να απευθηνεσαι σε μια ανωτερη δυναμη στα δυσκολα και να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι καπιος εκει εξω σε ακουει ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ το βρισκω παρα πολυ δυσκολο για ΜΕΝΑ να το κανω αυτο.Μαλλον δεν καταλαβες καλα τα λεγομενα μου και κρινεις με προκαταληψη.αυτη ακριβως ειναι η δικη σου εικασια (οτι υπαρχει ανωτερος δημιουργος) και πιστευεις οτι η πιθανοτητα να ισχυει ειναι 99%, ο οκαμ μοναχος αρα και θρησκοληπτος και με πιστη στον θεο διατυπωσε την αρχη που δουλευουν ολοι οι επιστημονες: αν μια εξηγηση ειναι πιο απλη δεχομαστε ως αληθινη αυτη. η εξηγηση οτι η δημιουργια του κοσμου εγινε ειναι πιο απλη απο τον να προαπαιτηται και δημιουργος για αυτο και οσοι σκεφτονται επιστημονικα δεν αποδεχονται θεο, τωρα αν ο αηνσταην ή ο θειος μου ο φυσικος ειναι κολλημενοι ειναι ΛΑΘΟΣ τους
η φυση σαν εννοια ειναι πολυ διαφορετικη απο τον θεο υπαρχει αναμφισβητητα φυση, ειναι ο κοσμος ολος οπως γινεται αντιληπτος. δημιουργος, θεος δηλαδη προσωπο με βουληση να δημιουργησει, δεν εχουμε κανενα στοιχειο να υποστηριζει οτι υπηρξε, αρα συμφωνα με το ξυραφι του οκαμ δεχομαστε απλα οτι δεν υπηρξε γιατι τοτε το συστημα γινεται πολυπλοκοτερο και απαιτουνται ακομη περισσοτερες εξηγησεις και ακομη μικροτερες γινονται οι πιθανοτητες για να ειναι αληθηνες αυτες οι καθε εξηγησεις.Γιατι ακομα και η φυσικη σου λεει οτι η θερμοτιτα δεν χανεται..μεταβαλεται σε αλλη μορφη ενεργειας.Συνεπως τιποτα δεν φτιαχνετε απο το απολυτο μηδεν ετσι απλα.Αν θυμαμαι καλα τουλαχιστον.Η λογικη σου επιτρεπει να καταλαβεις οτι ολα οσα υπαρχουν καπως πρεπει να εχουν φτιαχτει.Και στο τελος τελος...εσυ πιστευεις ''στην φυση'' και καπιος αλλος πιστευει σε ''εναν θεο''.Τι κανει το δικο σου πιστευω καλυτερο απο του αλου?Μη μου ξαναπεις τωρα για θρησκιες.Μιλαω καθαρα για προσωπικους θεους.
Πολύ σωστος. Το "εκ του μηδενός, εν" είναι παραλογο. Κι όμως καποιοι το θεωρουν την βαση της λογικης εξέλιξης.
Όταν πεθανουμε θα τα μαθουμε όλα, εξαλλου οι νεκροι γνωριζουν τα παντα.δεν νομίζω ότι θα βρεθεί ποτέ τρόπος να εξεταστεί επιστημονικά η ανυπαρξία, μου φαίνεται παράλογο και κυρίως αφύσικο, άρα και το ερώτημα για την ύπαρξη ή όχι του θεού θα παραμείνει αναπάντητο όσο αφήνεται ένα παραθυράκι ανοιχτό
τυπε εσυ θα εισαι νεκραναστημενος τοτεΌταν πεθανουμε θα τα μαθουμε όλα, εξαλλου οι νεκροι γνωριζουν τα παντα.
Όταν πεθανουμε θα τα μαθουμε όλα, εξαλλου οι νεκροι γνωριζουν τα παντα.