Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
υπαρχουν πολλα καλα για να ζησεις. Απλα το μεγα ερωτημα ειναι γιατι να τα ζησεις αφου μετα θα χαθεις μαζι με την συνειδηση σου??
Απαντηση δεν νομιζω να υπαρχει σε αυτο οποτε...

Συμπλήρωσε τις τελείες. Τι θέλεις να πεις? τι συμπέρασμα έβγαλες και πως κατέληξες σ' αυτό? Έχεις κάποια στοιχεία να παρουσιάσεις ή μόνο σκέψεις που θα ήθελες να είναι αλήθεια?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
την κρίση μου... σε άλλες εποχές γινόντουσαν πολλά... άρα;

δεν σου περνάει από το μυαλό ότι η κρίση σου δεσμεύει μόνο εσένα? Ο Ορθόδοξος πρέπει να αποδέχεται όλα όσα του θέτει ως προυποθέσεις η Εκκλησία, αλλιώς είνα Αιρετικός (συνεπάγεται αφορισμό)

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
σε χέζω ευλαβικά άθεε :shit:

Τι άλλο από χαρά νομίζεις ότι μου δίνει όταν άνθρωποι σαν κι εσένα που είναι ανίκανοι να απαντήσουν σε όσα γεγονότα παραθέτω με βρίζουν? Απλά βγάζεις τη μάσκα του καλοκάγαθου οπαδού της θρησκείας της αγάπης, που προσπαθείς να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους ότι είσαι. Μου γύρισες το μάγουλο? Είπες στωικά όστις θέλει οπίσω μου ελθείν? όχι, έδειξες τον πραγματικό σου χαρακτήρα, όπως όλοι οι χριστιανοί που προανέφερα. Βγάλε τη μάσκα κάτω από τη μάσκα που φοράς τώρα, είναι η δεύτερη κίνηση. Πόσες άλλες μάσκες φοράς? Έχεις γνώση? Μα πόση χριστιανική Αγάπη!!!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι άλλο από χαρά νομίζεις ότι μου δίνει όταν άνθρωποι σαν κι εσένα που είναι ανίκανοι να απαντήσουν σε όσα γεγονότα παραθέτω με βρίζουν? Απλά βγάζεις τη μάσκα του καλοκάγαθου οπαδού της θρησκείας της αγάπης, που προσπαθείς να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους ότι είσαι. Μου γύρισες το μάγουλο? Είπες στωικά όστις θέλει οπίσω μου ελθείν? όχι, έδειξες τον πραγματικό σου χαρακτήρα, όπως όλοι οι χριστιανοί που προανέφερα. Βγάλε τη μάσκα κάτω από τη μάσκα που φοράς τώρα, είναι η δεύτερη κίνηση. Πόσες άλλες μάσκες φοράς? Έχεις γνώση? Μα πόση χριστιανική Αγάπη!!!!!!

δηλαδή ποιό ακριβώς γεγονός παρέθεσες ??

Slavyanka Delicatessen

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2013
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
166

μην κολλας στον βατραχο γιατι θα σε λιωσω αθεε

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045
Συμπλήρωσε τις τελείες. Τι θέλεις να πεις? τι συμπέρασμα έβγαλες και πως κατέληξες σ' αυτό? Έχεις κάποια στοιχεία να παρουσιάσεις ή μόνο σκέψεις που θα ήθελες να είναι αλήθεια?

Μα δεν εβγαλα καποιο συμπερασμα ουτε κατεληξα καπου. Να παρουσιασω στοιχεια για ποιο πραγμα?? Φιλε δεν σε καταλαβαινω sorry

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
οποτε συμπερασματικα δεν υπαρχει νοημα και σκοπος. ζησε κανε το καλο και μετα στο καλο.  :) :)
παντως ψηθηκα να διαβασω east θεωριες.
Έτσι!
Όπως θά'λεγε και ο Χόφφα (άλλη περίπτωση κι'αυτός αλλά κρατάμε κάτι καλό που μας χρησιμεύει): "ζήσε και άσε και τους άλλους να ζήσουν".
:rockon:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Δεν υπάρχει νόημα στα πάντα, το ανθρώπινο μυαλό προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση στα πάντα. Κάποιες φορές το πετυχαίνει κάποιες όχι. Επειδή το λιοντάρι επιτέθηκε στο γυιό σου και όχι στο γυιό του γείτονα που ήταν δίπλα σου ψάχνεις λογική εξήγηση. Επειδή έχασες το αεροπλάνο, αυτό έπεσε κι εσύ γλύτωσες θες να πιστεύεις ότι κάποια αόρατη δύναμη (Θεός) σε έσωσε. Έτσι βγαίνει η απόλυτα ηλίθια ατάκα όταν από τους 4 που είναι μέσα σε ένα αμάξι τρακάρουν και σκοτώνονται οι δύο, κάποιοι λένε Άγιο είχανε. Αυτός ο Άγιος προστάτεψε επιλεκτικά? Γιατί? που βλέπεις να υπάρχει νόημα εκτός από ευτυχή (ή δυστυχή) σύμπτωση? Για να επιβιώσεις χάθηκαν εκατομμύρια ζωές, μόνο για να τραφείς. όταν πεθάνουμε, θα ξαναγίνουμε μέρος της τυχαίας πύκνωσης, που ήμασταν πριν γεννηθούμε. Απλά προσπάθησε να ζήσεις όσο μπορείς καλύτερα τα χρόνια που η τύχη σου όρισε. Δεύτερη φορά δεν έχει.
Συμφωνώ με την προϋπόθεση ότι η δική σου καλοπέραση δεν μετατρέπει σε μαρτύριο τη ζωή των άλλων.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Απαλλάξου από το βάρος του Αγώνα. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, παραιτήσου, αυτοκτόνησε.
Μάλλον απαντάς σε αυτό χωρίς να έχεις συνδέσει και τα άλλα που έχω γράψει ή δεν τα διάβασες ακόμα.
Ελπίζω να αναθεωρήσεις αυτή σου την πρόταση.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Θα κάνω μια σύνδεση των υπαρξιακών ανησυχιών που μας έπιασαν με το παρόν σάιτ. Το ρητό αυτό απαντάει αποστομωτικά σε κάθε απορία:
"Απ'τη ζωή ως το θάνατο ειναι ένα μονοπάτι
και απ'το μουνί ως το κώλο δυο δάχτυλα και κάτι"!  :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

χαίρομαι που χαίρεσαι φίλε θα σε χέζω συχνότερα αφού είναι έτσι :thumbsup:

άσε που εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν για την ύπαρξη του θεού, εσύ είσαι που με κάθε ευκαιρία προπαγανδίζεις την αθεΐα σου λες και αυτό είναι το πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου ;)

Επισκέπτης
Συμφωνώ με την προϋπόθεση ότι η δική σου καλοπέραση δεν μετατρέπει σε μαρτύριο τη ζωή των άλλων.

Δηλαδή απλά μόνο να μην την μετατρέπουν σε μαρτύριο;

Το να βοηθάει ο ένας τον άλλον δεν λέει κάτι;

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της πρωτόγονης εποχής που ζούμε, είναι η μοναχικότητα. Ο καθένας κοιτάει μόνο το τομάρι του, πολλές φορές κάνει κακό σε βάρος των άλλων, είτε σε συγκεκριμένα άτομα, είτε σε βάρος όλης της κοινωνίας (εξίσου κακό, όπως πχ το μέσο στον στρατό, η κλοπή δημόσιας περιουσίας, κ.α.) και γενικώς, η λέξη που θα χαρακτήριζε τον πλανήτη σήμερα, είναι ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καθένας έχει αυτοσκοπό να βολευτεί με κάποιον τρόπο, και να περνάει ζωή χαρισάμενη εις βάρους των άλλων, χωρίς αυτός να δουλεύει και να κοπιάζει...

Σε μια ανώτερη κοινωνία, το αίσθημα της συμμετοχής σε μία μεγάλη ομάδα, θα είναι χαρακτηριστικό της ζωής. Υπάρχουν σενάρια ακόμη και για συλλογική συνείδηση. Η χαρά του άλλου θα είναι και χαρά όλων και δε θα νοείται χαρά, όταν κάποιος δίπλα δυστυχεί, όπως συμβαίνει σήμερα.
Γενικώς η σύγχρονη κοινωνία είναι για τον πούτσο.
Το καλό είναι ότι ο πλανήτης ξεχνάει γρήγορα και τις κατσαρίδες που παρασιτούν εις βάρος των άλλων θα τις ξεβρωμίσει αργά η γρήγορα, σβήνοντας κάθε μνήμη της μάταιης και χωρίς καμία ηθική αξία ύπαρξής τους...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Δηλαδή απλά μόνο να μην την μετατρέπουν σε μαρτύριο;

Το να βοηθάει ο ένας τον άλλον δεν λέει κάτι;

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της πρωτόγονης εποχής που ζούμε, είναι η μοναχικότητα. Ο καθένας κοιτάει μόνο το τομάρι του, πολλές φορές κάνει κακό σε βάρος των άλλων, είτε σε συγκεκριμένα άτομα, είτε σε βάρος όλης της κοινωνίας (εξίσου κακό, όπως πχ το μέσο στον στρατό, η κλοπή δημόσιας περιουσίας, κ.α.) και γενικώς, η λέξη που θα χαρακτήριζε τον πλανήτη σήμερα, είναι ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καθένας έχει αυτοσκοπό να βολευτεί με κάποιον τρόπο, και να περνάει ζωή χαρισάμενη εις βάρους των άλλων, χωρίς αυτός να δουλεύει και να κοπιάζει...

Σε μια ανώτερη κοινωνία, το αίσθημα της συμμετοχής σε μία μεγάλη ομάδα, θα είναι χαρακτηριστικό της ζωής. Υπάρχουν σενάρια ακόμη και για συλλογική συνείδηση. Η χαρά του άλλου θα είναι και χαρά όλων και δε θα νοείται χαρά, όταν κάποιος δίπλα δυστυχεί, όπως συμβαίνει σήμερα.
Γενικώς η σύγχρονη κοινωνία είναι για τον πούτσο.
Το καλό είναι ότι ο πλανήτης ξεχνάει γρήγορα και τις κατσαρίδες που παρασιτούν εις βάρος των άλλων θα τις ξεβρωμίσει αργά η γρήγορα, σβήνοντας κάθε μνήμη της μάταιης και χωρίς καμία ηθική αξία ύπαρξής τους...
Μη τρελαίνεσαι τύπε, έβαλα μία τουλάχιστον προϋπόθεση στην άποψη του προηγούμενου. Προφανώς και δεν διαφωνώ με τη συλλογικότητα που λες .
Σαν μια κοινή εφετηρία το βάζω. Και στη δική σου πρόταση βάζω την προϋποθεση να μην έρχονται σε σύγκρουση μεγαλύτερες συλλογικότητες .

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
χαίρομαι που χαίρεσαι φίλε θα σε χέζω συχνότερα αφού είναι έτσι :thumbsup:

άσε που εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν για την ύπαρξη του θεού, εσύ είσαι που με κάθε ευκαιρία προπαγανδίζεις την αθεΐα σου λες και αυτό είναι το πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου ;)
Μην ανησυχεις τυπε. Οταν βγειτε κυβερνηση, οι εκπαιδευτικοι (μη σου πω και ολοι οι πολιτες...) θα περνανε τεστ οχι μονο εθνικης αλλα και θρησκευτικης συνειδησης. Για να μην υπαρχουν τετοια αηδιαστικα φαινομενα που βλεπουμε στο παρον θρεντ οπως "σκεψη", "κριτικη", "λογικη". Κι αν αυτο δε φτανει και οι ανθρωποι συνεχιζουν να εμφανιζουν τα παραπανω αηδιαστικα χαρακτηριστικα, ειμαι σιγουρος οτι λαμβανοντας μετρα οπως η λογοκρισια δημοσιων και ιδιωτικων συζητησεων εως και η λογοκρισια βιβλιων θα αποδωσουν τα μαλα.

Α, και κατι τελευταιο. Εχω δει ενα μικρο κομματι του παροντος θρεντ, το πολυ πολυ να εχω δει το μισο, αλλα κανενας δεν εβρισε νομιζω, παρ'οτι ειναι ενα τοσο φορτισμενο θεμα. Μονο εσυ. Ουτε για τρολ δεν κανεις...

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
υγ: προσπαθώ να βάλω τα link στο youtube και μου βγάζει : #Λάθος YouTube Link#  :dunno:
ριγκο αναμεσα στις αγκυλες βαλε μονο οτι βλεπεις μετα το ισον
δηλ π.χ. στο πρωτο βιντεο βαζεις αναμεσα στις αγκυλες το : YWczNrACxT8

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Μην ανησυχεις τυπε. Οταν βγειτε κυβερνηση, οι εκπαιδευτικοι (μη σου πω και ολοι οι πολιτες...) θα περνανε τεστ οχι μονο εθνικης αλλα και θρησκευτικης συνειδησης. Για να μην υπαρχουν τετοια αηδιαστικα φαινομενα που βλεπουμε στο παρον θρεντ οπως "σκεψη", "κριτικη", "λογικη". Κι αν αυτο δε φτανει και οι ανθρωποι συνεχιζουν να εμφανιζουν τα παραπανω αηδιαστικα χαρακτηριστικα, ειμαι σιγουρος οτι λαμβανοντας μετρα οπως η λογοκρισια δημοσιων και ιδιωτικων συζητησεων εως και η λογοκρισια βιβλιων θα αποδωσουν τα μαλα.

Α, και κατι τελευταιο. Εχω δει ενα μικρο κομματι του παροντος θρεντ, το πολυ πολυ να εχω δει το μισο, αλλα κανενας δεν εβρισε νομιζω, παρ'οτι ειναι ενα τοσο φορτισμενο θεμα. Μονο εσυ. Ουτε για τρολ δεν κανεις...

πρώτον ο τύπος που μιλάω είναι κλώνος του θεοδόση αλλά δεν ξέρεις, δεύτερον δεν θα περίμενα να με βρίσουν πρώτα για να βρίσω δεύτερος οπότε πάρε και συ την δόση σου για να σε προλάβω :shit:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
ριγκο αναμεσα στις αγκυλες βαλε μονο οτι βλεπεις μετα το ισον
δηλ π.χ. στο πρωτο βιντεο βαζεις αναμεσα στις αγκυλες το : YWczNrACxT8

θαύμα ! το χει το thread φαίνεται !  :thumbsup: :cool2:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
και όσον αφορά την λογοκρισία βιβλίων που ανέφερες ο πλεύρης είχε φάει μήνυση για το βιβλίο του για τους εβραίους (και αθωώθηκε), έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και καταδεικνύουμε διαρκώς την φασιστική πρακτική των θυτών ναζιστών δίχως ν'ασχολούμαστε ποτέ με την φασιστική πρακτική των θυμάτων σιωνιστών

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom