Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
εγω παντως στα περι γυναικων συμφωνω με τον ισλαμισμο....και γαμησι μονο κωλο

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ο χριστος ειπε 2-3 απλα πραγματα.Να αγαπατε τους παντες,να υπαρχει ιστοτητα,να ειστε ταπεινοι και οχι υποροπτες και να εκτιματε εστω και το λιγο γιατι καπια μερα μπορει να μην εχετε ουτε αυτο.Βρειτε μου κατι ασχημο σε αυτα? Ποσο κακο ειναι να ζει κανεις με αυτες τις αρχες? Και ας μην ασπαζεται καμια θρησκεια.Απλως σημερα ειναι πιο ευκολο να λεμε ολα για το τιποτα ειναι και ολα πανε χαραμι ωστε να κοιταμε την βολη και το συμφερον μας.Ειναι ευκολο να ακυρωνεις τα παντα και να μην πιστευεις σε τιποτα.Το δυσκολο ειναι να κρατησεις μαγκια και χαρακτηρα για αυτα που πιστευεις για σωστα.Οταν το κανεις αυτο πιστευεις σε κατι ειτε το θελεις ειτε οχι.Γιαυτο η πιστη θελει μακγια.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6

Τα του Θεού τω Θεώ.

Τα των ανθρώπων τοις ανθρώποις ....

τόσο απλά .... ολα τά άλλα είναι τιποτένια .....

Επισκέπτης
Ο χριστος ειπε 2-3 απλα πραγματα.Να αγαπατε τους παντες,να υπαρχει ιστοτητα,να ειστε ταπεινοι και οχι υποροπτες και να εκτιματε εστω και το λιγο γιατι καπια μερα μπορει να μην εχετε ουτε αυτο.Βρειτε μου κατι ασχημο σε αυτα?

Αυτά δε χρειάζεται κάποιος Χριστός να τα πει, είναι αυτονότητα, όλοι τα αισθάνονται, τουλάχιστον όσοι έχουν λίγη τσίπα πάνω τους.

Το θέμα είναι ότι επάνω σ αυτές τις 3-4 απλές κουβέντες, χτίστηκε ολόκληρη χούντα που κράτησε πολλούς αιώνες, σφάχτηκε πολύς κόσμος λόγω αυτής και μοιράστηκαν τρισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς μιας κάστας ανθρώπων που έχουν διαγαλαξιακό ρεκόρ παρασιτισμού, τεμπελιάς και κοροιδίας εις βάρους της κοινωνίας...

Επισκέπτης
ερώτησις... τα εγκλήματα που γίναν και τα οποία αναφέρεις έγιναν στο όνομα της θρησκείας ή για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων...??

για να πώ ένα απλό παράδειγμα ... οι μαύροι της αφρικής που τους πήραν σκλάβους στην αμερική τους πήραν για την εξυπηρέτηση της χριστιανικής θρησκείας (πχ θυσίες κλπ) ή για να μαζεύουν το μπαμπάκι στον αμερικάνικο νότο??

τους ινδιάνους της βόρειας αμερικής τους εξολοθρέυσανε επειδή δεν πιστεύανε στον χριστό (αν υποθέσουμε ότι όλοι οι άποικοι ήταν χριστιανοί) ή γιατί θέλαν να τους πάρουν τα εδάφη ??

το ερώτημα είναι αν η Εκκλησία έδινε την συναίνεση της σε όλα αυτά

Morgan_F

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Like
687
Πόντοι
81
Το θέμα μας ειναι το after life και οχι τί εκαναν οι διαφορες θρησκειες

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
στην παράθεσή μου δεν σε έβρισα, σε έχεσα, να ξέρουμε τι λέμε

κατά την προσφιλή τακτική κάθε άθεου με εντελώς αυθαίρετο και δόλιο τρόπο φορτώνεται η ορθοδοξία τα εγκλήματα των παπικών ή άλλων δογμάτων ή θρησκειών, μπορείς να μου πεις γιατί το κάνετε αυτό? εσύ συγκεκριμένα

Εννοείται ότι και πάλι προσπαθείς να μην απαντήσεις επί της ουσίας. Το χέσιμο που μου βάζεις σαν φωτογραφία, λέγεται έργω εξύβριση. Συνεχίζω. Το δεύτερο κόλπο που κάνουν οι Ορθόδοξοι είναι να πουν ότι δεν φταίνε για τα εγκλήματα των Παπικών. Προσποιούνται ότι οι Καθολικοί είναι κάτι σαν Βουδιστές ας πούμε. Οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, αλλιώς η ποινή ήταν θάνατος, το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν η Σκυθόπολη. Αν είχες ανοίξει (τι λέω τώρα) ένα βιβλίο θα είχε μάθει ότι οι πρώτη καύση αιρετικών έγινε από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Αυτοκράτορα Αλέξιο, ενάντια στους Βογόμιλους. o αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ Κομνηνός (1081-1118) αποκάλυψε με τέχνασμα την οργανωμένη δράση του Βασιλείου, πέτυχε τη συνοδική καταδίκη της αίρεσης και των οπαδών της και εξαπέλυσε σκληρούς διωγμούς εναντίον των φανατικών οπαδών της (1010)»[34]. Ο Πατριάρχης Νικόλαος Γ΄ καταδίκασε ως αιρεσιάρχη τον αρχηγό τους και τον παρέδωσε σε βασανιστήρια. Τελικά, ο «Βασίλειος και οι μαθητές του, που έμειναν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, κάηκαν στην πυρά.»[35][36] στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τα χέρια του Αυτοκράτορα Αλεξίου το 1118, αφού πρώτα εξαπατημένος από τον αυτοκράτορα,[37] του αποκάλυψε τα περί των θέσεων που πρέσβευε (πηγή wikipedia). Συνεχίζω. Η Χριστιανική εκκλησία σπαράχτηκε από την αρχή από αιρέσεις, τα μέλη των οποίων κυνηγήθηκαν με κάθε βίαιο τρόπο. Αν κάνεις μια έρευνα θα δεις ότι πολλοί Παυλικιανοί, Κόπτες, Αρειανοί, Νεστοριανοί, κυνηγιόντουσαν, βασανίζονταν ακρωτηριαζόντουσαν, από την υπέροχη Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι Ναοί των Προγόνων μας καταστράφηκαν με Διάταγμα του Ωνόριου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύτηκαν με Διάταγμα του Θεοδόσιου. Η Ακαδημία, ένα Πανεπιστήμιο με 900 χρόνια ιστορία έκλεισε, η περιουσία της δημεύτηκε και οι δάσκαλοι εξορίστηκαν με διάταγμα του Ιουστινιανού (αυτού που παντρεύτηκε την πόρνη του Ιπποδρόμου, την Θεοδώρα). Η Ιατρική εξαφανίστηκε σαν έργο δαιμόνων, τα φάρμακα απαγορεύτηκαν σαν μαγικά φίλτρα. Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με τους εκατοντάδες χιλιάδες πάπυρους κάηκε, γιατί η γνώση έπρεπε να εξαφανιστεί. Θέλεις κι άλλα εγκλήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ή είναι αρκετά?

Επισκέπτης
ΕΛΕΟΣ!

Και εγώ είμαι άθεος και έγραψα αυτό:

στην αρχή του θρεντ ΑΛΛΑ κάνω το σταυρό μου με αυτά που διαβάζω.

Καλά δουλειά δεν έχετε; Κοινωνική ζωή δεν έχετε;

Όσο καιρό παρακολουθώ το site βλέπω άτομα που έχουν 10.000,20.000,40.000...μηνύματα και να ασχολούνται/καίγονται όλη μέρα μ'αυτό και αναρωτιέμαι από τι πάσχουν.

τύπε οι πιο πολλοί είναι καμμένοι εδώ μέσα  :S :S :S

μπαχαλάκηδες  :S :S :S

τρολ    :S :S :S

καμμένοι  :S :S :S

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Αυτά δε χρειάζεται κάποιος Χριστός να τα πει, είναι αυτονότητα, όλοι τα αισθάνονται, τουλάχιστον όσοι έχουν λίγη τσίπα πάνω τους.

Το θέμα είναι ότι επάνω σ αυτές τις 3-4 απλές κουβέντες, χτίστηκε ολόκληρη χούντα που κράτησε πολλούς αιώνες, σφάχτηκε πολύς κόσμος λόγω αυτής και μοιράστηκαν τρισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς μιας κάστας ανθρώπων που έχουν διαγαλαξιακό ρεκόρ παρασιτισμού, τεμπελιάς και κοροιδίας εις βάρους της κοινωνίας...
Την εποχη που ειπωθηκαν αυτα ηταν πρωτοποριακα.Αρα στα λογια μου ερχεσαι.Οταν πιστευεις σε καποιες ηθικες αξιες εχεις πιστη.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Εννοείται ότι και πάλι προσπαθείς να μην απαντήσεις επί της ουσίας. Το χέσιμο που μου βάζεις σαν φωτογραφία, λέγεται έργω εξύβριση. Συνεχίζω. Το δεύτερο κόλπο που κάνουν οι Ορθόδοξοι είναι να πουν ότι δεν φταίνε για τα εγκλήματα των Παπικών. Προσποιούνται ότι οι Καθολικοί είναι κάτι σαν Βουδιστές ας πούμε. Οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, αλλιώς η ποινή ήταν θάνατος, το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν η Σκυθόπολη. Αν είχες ανοίξει (τι λέω τώρα) ένα βιβλίο θα είχε μάθει ότι οι πρώτη καύση αιρετικών έγινε από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Αυτοκράτορα Αλέξιο, ενάντια στους Βογόμιλους. o αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ Κομνηνός (1081-1118) αποκάλυψε με τέχνασμα την οργανωμένη δράση του Βασιλείου, πέτυχε τη συνοδική καταδίκη της αίρεσης και των οπαδών της και εξαπέλυσε σκληρούς διωγμούς εναντίον των φανατικών οπαδών της (1010)»[34]. Ο Πατριάρχης Νικόλαος Γ΄ καταδίκασε ως αιρεσιάρχη τον αρχηγό τους και τον παρέδωσε σε βασανιστήρια. Τελικά, ο «Βασίλειος και οι μαθητές του, που έμειναν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, κάηκαν στην πυρά.»[35][36] στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τα χέρια του Αυτοκράτορα Αλεξίου το 1118, αφού πρώτα εξαπατημένος από τον αυτοκράτορα,[37] του αποκάλυψε τα περί των θέσεων που πρέσβευε (πηγή wikipedia). Συνεχίζω. Η Χριστιανική εκκλησία σπαράχτηκε από την αρχή από αιρέσεις, τα μέλη των οποίων κυνηγήθηκαν με κάθε βίαιο τρόπο. Αν κάνεις μια έρευνα θα δεις ότι πολλοί Παυλικιανοί, Κόπτες, Αρειανοί, Νεστοριανοί, κυνηγιόντουσαν, βασανίζονταν ακρωτηριαζόντουσαν, από την υπέροχη Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι Ναοί των Προγόνων μας καταστράφηκαν με Διάταγμα του Ωνόριου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύτηκαν με Διάταγμα του Θεοδόσιου. Η Ακαδημία, ένα Πανεπιστήμιο με 900 χρόνια ιστορία έκλεισε, η περιουσία της δημεύτηκε και οι δάσκαλοι εξορίστηκαν με διάταγμα του Ιουστινιανού (αυτού που παντρεύτηκε την πόρνη του Ιπποδρόμου, την Θεοδώρα). Η Ιατρική εξαφανίστηκε σαν έργο δαιμόνων, τα φάρμακα απαγορεύτηκαν σαν μαγικά φίλτρα. Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με τους εκατοντάδες χιλιάδες πάπυρους κάηκε, γιατί η γνώση έπρεπε να εξαφανιστεί. Θέλεις κι άλλα εγκλήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ή είναι αρκετά?

για όλα όσα γράφετε κατά καιρούς οι περιπλανώμενοι άθεοι κατηχητές του διαδικτύου υπάρχει ο κλάδος της απολογητικής που τα αντικρούει με επιχειρήματα και πηγές, γνωρίζεις και συγκεκριμένο σάιτ που ασχολείται με τις συκοφαντίες των νεοειδωλολατρών εκκλησιομάχων, οπότε δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο να παραθέτω απαντήσεις είναι μάταιο

Επισκέπτης
Την εποχη που ειπωθηκαν αυτα ηταν πρωτοποριακα.Αρα στα λογια μου ερχεσαι.Οταν πιστευεις σε καποιες ηθικες αξιες εχεις πιστη.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ να αποδώσω σε οποιαδήποτε εκκλησία το προνόμιο του πρωτοπόρου στην καλοσύνη και τον σεβασμό

Ένα απλό σκυλί ή ένα άλογο έχουν απείρως ευγενέστερα συναισθήματα και διαθέσεις, από οποιονδήποτε ρασοφόρο χωρίς να τους τα έχει διδάξει κάποια θρησκεία.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ να αποδώσω σε οποιαδήποτε εκκλησία το προνόμιο του πρωτοπόρου στην καλοσύνη και τον σεβασμό

Ένα απλό σκυλί ή ένα άλογο έχουν απείρως ευγενέστερα συναισθήματα και διαθέσεις, από οποιονδήποτε ρασοφόρο χωρίς να τους τα έχει διδάξει κάποια θρησκεία.

βλακα  δεν μίλησε για εκκλησία... για πίστη μίλησε

Επισκέπτης
βλακα  δεν μίλησε για εκκλησία... για πίστη μίλησε

έφαγες αναφορά γι αυτό, αν και πάλι βλακεία έγραψες

Αν θες πάνε σε κάνα άλλο θρεντ για δεξιοαριστερούς γιατί εδώ τα χεις κάνει μαντάρα

μωρότερος από παιδί δημοτικού αναδείχθηκες...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
για όλα όσα γράφετε κατά καιρούς οι περιπλανώμενοι άθεοι κατηχητές του διαδικτύου υπάρχει ο κλάδος της απολογητικής που τα αντικρούει με επιχειρήματα και πηγές, γνωρίζεις και συγκεκριμένο σάιτ που ασχολείται με τις συκοφαντίες των νεοειδωλολατρών εκκλησιομάχων, οπότε δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο να παραθέτω απαντήσεις είναι μάταιο

ή είσαι ανίκανος να απαντήσεις. Γιατί τότε ξεκινάς και ρωτάς, αφού δεν έχεις τα κότσια, τις γνώσεις ή την ικανότητα να απαντήσεις και ζητάς βοήθεια από τους χριστιανούς απολογητές? Παρέθεσα υπαρκτά γεγονότα, κι εσύ μου μιλάς για σαιτ που απαντούν σε αυτά! Όποιος έχει μυαλό καταλαβαλινει, όποος βάλει δίπλα τις συζητήσεις μας θα δει τη γύμνια σου.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Ο χριστος ειπε 2-3 απλα πραγματα.Να αγαπατε τους παντες,να υπαρχει ιστοτητα,να ειστε ταπεινοι και οχι υποροπτες και να εκτιματε εστω και το λιγο γιατι καπια μερα μπορει να μην εχετε ουτε αυτο.Βρειτε μου κατι ασχημο σε αυτα? Ποσο κακο ειναι να ζει κανεις με αυτες τις αρχες? Και ας μην ασπαζεται καμια θρησκεια.Απλως σημερα ειναι πιο ευκολο να λεμε ολα για το τιποτα ειναι και ολα πανε χαραμι ωστε να κοιταμε την βολη και το συμφερον μας.Ειναι ευκολο να ακυρωνεις τα παντα και να μην πιστευεις σε τιποτα.Το δυσκολο ειναι να κρατησεις μαγκια και χαρακτηρα για αυτα που πιστευεις για σωστα.Οταν το κανεις αυτο πιστευεις σε κατι ειτε το θελεις ειτε οχι.Γιαυτο η πιστη θελει μακγια.

Επίσης είπε ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Και στην παραβολή με το Βασιλιά είπε να φέρουν μπροστά του όσους δεν πίστεψαν σ' αυτόν και να τους σφάξουν. Μην διαβάζεις τα μισά.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ή είσαι ανίκανος να απαντήσεις. Γιατί τότε ξεκινάς και ρωτάς, αφού δεν έχεις τα κότσια, τις γνώσεις ή την ικανότητα να απαντήσεις και ζητάς βοήθεια από τους χριστιανούς απολογητές? Παρέθεσα υπαρκτά γεγονότα, κι εσύ μου μιλάς για σαιτ που απαντούν σε αυτά! Όποιος έχει μυαλό καταλαβαλινει, όποος βάλει δίπλα τις συζητήσεις μας θα δει τη γύμνια σου.

εντάξει μεγάλε είσαι καλύτερος συνέχισε ;)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
δεν σου περνάει από το μυαλό ότι η κρίση σου δεσμεύει μόνο εσένα? Ο Ορθόδοξος πρέπει να αποδέχεται όλα όσα του θέτει ως προυποθέσεις η Εκκλησία, αλλιώς είνα Αιρετικός (συνεπάγεται αφορισμό)

εμένα δεσμεύει και μόνο... η αποδοχή ΟΛΩΝ όσων θέτει μια θρησκεία είναι κάτι πολύ θεωρητικό, όλοι είναι αιρετικοί αφού κανείς δεν αποδέχεται και εφαρμόζει ΟΛΑ όσα θέτει μια θρησκεία...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
την τσιπα στην εβαλε η θρησκεια....καθολου αυτονοητα δεν ειναι

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Όχι μόνο συναίνεση, αλλά και ευλογία!
Ακόμη και εκ των υστέρον αν ειχαν ξεχάει να ευλογήσουν:
..."χρόνους πολλούς μετά την αμαρτία που την ειπαν αρετή μες τις εκκλησιες και την ευλόγησαν"...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Το να ειναι όμως ο πολίτης "αγαθός και ενάρετος" το απαίτησε η Αθηναϊκή δημοκρατία.
Προηγειται της οποιασδήποτε ηθικολογίας και τσίπας (χρονικά και δομικά σε όποιο σύστημα αξιών).
Για να μην παρεξηγηθώ δεν ειμαι κανένας προγονολάτρης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom