Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
μμμμμ συμφωνω, αλλα για ποιον εχει σημασια το ταξιδι απο τη στιγμη οταν φτασω στον προορισμο μου δεν θα θυμαμαι τιποτα απο το ταξιδι???  :2funny: :2funny: :2funny:

υ.γ. Η ιδεα του θανατου μ αφηνει παγερα αδιαφορο (ολοι στο τελος εκει καταληγουμε εκτος του μιτσοτακη) αλλα η ληθη ειναι που με φοβιζει. Και εκει πιστευω πως ερχεται η θρησκεια να μας καθησυχασει λεγοντας πως θα τρεχουμε στα λιβαδια του παραδεισου. Φυσικα για τον καθε ανθρωπο τον συμφερει αυτο το σεναριο.

Και γιατί να χρειαζόμαστε θεούς και όχι μια απλά προχωρημένη τεχνολογία;

Πχ, θα μπορούσε να γίνεται ένα back up του Σύμπαντος, από την αρχή του έως σήμερα και στο μέλλον, και οποτεδήποτε χρειαστεί να ξανατρέχει η ταινία, να ξαναζείς τη ζωή σου, ακόμα και διαδραστικά, κλπ

Κάποια GB χρειάζονται (αρκετά θα λέγα) σ έναν πολυδιάστατο server κι έγινε η δουλειά  :grin: :grin: :grin:

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
oxι δεν το θεωρω προδο γιατι η μονη βελτιωση που υπαρχει ειναι στην τεχνολογικη προοδο ,πνευματικα ομως ειμαστε πολυ κατωτεροι κι απο παλαιοτερα,και αυτη την τεχνολογικη προοδο την απολαμβανει μονο ενα μερος των ανθρωπων το υπολοιπο ζει σε πρωτογωνη συνθηκες.οσο περνανε οι αιωνες ο ανθρωπος βρισκει τροπους να γινετε ποιο υπουλος ,να μαθαινει να μπορει να συγκεντρωσει πολυ δυναμη σε λιγα χερια ,και οτι γνωσεις υπαρχουν που μπορουν να βοηθησουν να βελτιωθει η ανθρωπινη ζωη βρισκονται στα χερια λιγων οι οποιοι τις κλειδωνουν σε "χρηματοκιβωτια"  και τις εκμεταλευονται για να γινουν πλουσιοτεροι.

λες πηγαμε στο φεγγαρι ,ωραια;σε τι μας βοηθησε αυτο ακριβως;
σε τιποτα.
θα μου πεις εκαναν μια προσπαθεια να εξερευνησουν τη σεληνη ή στο μελλον και καποιον αλλον πλανητη μηπως και βρουν εκει συνθηκες που μοιαζουν μ αυτες τις γης και μπορεσουμε στο μελλον αν η γη κινδυνευσει να καταστραφει να μπορεσουμε να παμε σ εναν τετοιο πλανητη για να σωθουμε.
μονο που για να πανε στη σεληνη ξοδευτικαν πολλα δισεκατομηρια ,ισως και τρισεκατομηρια ,χρηματα που στην ουσια δεν απεδωσαν καρπους ακομα ,ουτε μας προσεφεραν κατι ουσιαστικο ,δε θα ηταν πολυ καλυτερα ολα αυτα τα χρηματα να πηγαινανε σε λαους του τριτου κοσμου ,τα οποια σιγουρα θα επιαναν τοπο,γιατι να μην ξεχναμε οτι παρολη την τεραστια και φοβερη μας προοδο πολλοι λαοι πχ τις αφρικης ζουνε σε πρωτογονες συνθηκες ,γιατι αραγε ;
εγω πιστευω οτι ο ανθρωπος για να σωθει δεν χρειαζεται πολυ μυαλο ,το σωστο και το καλο για να το κατλαβεις ειναι ευκολο ,το να το κανεις πραξη ειναι το δυσκολο.
ο μονος τροπος για να σωθει η ανθρωποτητα ειναι να αφησουμε καταμερος το εγω μας και να αφοσιωθουμε στην προσφορα προς τον συνανθρωπο.

λες αυξηθηκαν τα ορια ηλικιας μας ,ε και ;υπαρχει περιπτωση ποτε να καταφερουμε να βρουμε τροπο να μενουμε 'ζωντανοι'
για παντα; οχι .αρα ποιο το νοημα ενταξει ζουμε 40 χρονια παραπανω και;αυτο ειναι το νοημα της ζωης; να ζησεις πολλα χρονια;η το να βρεις ενα νοημα ,ενα σκοπο στη ζωη σου. και που αυξηθηκαν τα ορια ηλικιας της ζωης μας και παλι πολλοι ανθρωποι πεθαινουν νεοι η και σε παιδικη ηλικια απο ανιατες ασθενειες οπως καποια ειδη καρκινου.

ο ανθρωπος οσο κιι αν προοδευσει στο επιπεδο τον γνωσεων και της επιστημης ποτε μα ποτε δε θα καταφερει να βελτιωθει πραγματικα ,ποτε δε θα καταφερει να λυσει τα προβληματα του,θα βρισκει για παραδειγμα το φαρμακο που θα θεραπευει τον ταδε καρκινο(το οποιο φυσικα θα ειναι πανακριβο για τους απλους καθημερινους ανθρωπους,(η προοδος που λεγαμε))
και την ιδια στιγμη θα εχουν προκυψει δυο,τρεις καινουργιες θανατηφορες ασθενιες .

ο ανθρωπος δεν χρειαζετε περισσοτερη γνωση ,περισσοτερη αγαπη για τον συνανθρωπο χρειαζετε.

γιατι οση γνωση κι αν αποκτησει επειδη ειναι ατελες ων δεν εχει τη σοφια να την χρησιμοποιησει σωστα και με συνεση ,χωρις ηθικη ,και πιστη η αγαπη σε κατι καλο ,ο ανθρωπος θα χρησιμοποιει τη γνωση για να κανει κακο στον διπλανο του.
απλα οσο θα βελτιωνετε η τεχνολογια τοσο περισσοτερο κακο θα μπορουμε να κανουμε ο ενας στον αλλον ,μεχρι να καταστρεψουμε μονοι μας τον πλανητη.  
οσο για την πυρηνικη ενεργια λες οτι το οτι καποιοι μπορουν να χρησιμοποιησουν την πυρηνικη ενεργεια για να σκωτουσουν εκατομυρια ανθρωπους δεν ακυρωνει οτι ειναι προοδος;επειδη εχει και θετικες εφαρμογες;
ναι το θεμα ειναι οτι την εχουν χρησιμοποιησει και για να σκωτοσουν,(η ελειψη σοφιας που λεγαμε)
ασε που ειναι  πολυ επικινδυνη στη χρηση της ,ενας  δυνατος σεισμος να γινει και η περιοχη που εχει πυρηνικους αντιδραστηρες βρισκετε σε κατασταση τραγικη.
Πανοφανη εγραψες ιστορια!! :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δυστυχώς πάρα πολλά άσχημα έγιναν στο όνομα κάποιου σκοπού.
Ο άνθρωπος έχει την τάση να προοδεύσει χωρίς να ψωνιστεί ότι έχει κάποια "αποστολή", έναν "ιερό σκοπό" που τον κάνει να φανατίζεται.
Χρειάζεται να προσγειωθεί στη πραγματικότητα.
Και όχι δεν αξίζει αν ο σκοπός του άλλου σημαίνει το κακό το δικό μου, χέζω και τους σκοπούς του και τα νοήματά του για τη ζωή   :shit: :shit: :shit:

τότε ο δικός σου σκοπός σημαίνει το δικό του κακό... οπότε είσαστε μία από τα ίδια..

Επισκέπτης
Φυσικα και οχι.Μα τι λεμε ομως τωρα? Αναλογα με τις τις εποχες αλλαζουν και οι συνθικες ζωης.Εγω μιλαω με τα σημερινα δεδομενα.Δεν με ενδιαφερει και τοσο τι θα γινει στο μελλον εφοσον δεν θα ζησω να το δω.Το θεμα ειναι τι κανουμε τωρα,σημερα.Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες.

Θες δε θες, θα κάνεις αυτά που σου επιτρέπει αυτή τη στιγμή η κατάσταση

Δε μπορείς να κάνεις και τίποτα διαφορετικό.

Επισκέπτης
oxι δεν το θεωρω προδο γιατι η μονη βελτιωση που υπαρχει ειναι στην τεχνολογικη προοδο ,πνευματικα ομως ειμαστε πολυ κατωτεροι κι απο παλαιοτερα,και αυτη την τεχνολογικη προοδο την απολαμβανει μονο ενα μερος των ανθρωπων το υπολοιπο ζει σε πρωτογωνη συνθηκες.οσο περνανε οι αιωνες ο ανθρωπος βρισκει τροπους να γινετε ποιο υπουλος ,να μαθαινει να μπορει να συγκεντρωσει πολυ δυναμη σε λιγα χερια ,και οτι γνωσεις υπαρχουν που μπορουν να βοηθησουν να βελτιωθει η ανθρωπινη ζωη βρισκονται στα χερια λιγων οι οποιοι τις κλειδωνουν σε "χρηματοκιβωτια"  και τις εκμεταλευονται για να γινουν πλουσιοτεροι.

λες πηγαμε στο φεγγαρι ,ωραια;σε τι μας βοηθησε αυτο ακριβως;
σε τιποτα.
θα μου πεις εκαναν μια προσπαθεια να εξερευνησουν τη σεληνη ή στο μελλον και καποιον αλλον πλανητη μηπως και βρουν εκει συνθηκες που μοιαζουν μ αυτες τις γης και μπορεσουμε στο μελλον αν η γη κινδυνευσει να καταστραφει να μπορεσουμε να παμε σ εναν τετοιο πλανητη για να σωθουμε.
μονο που για να πανε στη σεληνη ξοδευτικαν πολλα δισεκατομηρια ,ισως και τρισεκατομηρια ,χρηματα που στην ουσια δεν απεδωσαν καρπους ακομα ,ουτε μας προσεφεραν κατι ουσιαστικο ,δε θα ηταν πολυ καλυτερα ολα αυτα τα χρηματα να πηγαινανε σε λαους του τριτου κοσμου ,τα οποια σιγουρα θα επιαναν τοπο,γιατι να μην ξεχναμε οτι παρολη την τεραστια και φοβερη μας προοδο πολλοι λαοι πχ τις αφρικης ζουνε σε πρωτογονες συνθηκες ,γιατι αραγε ;
εγω πιστευω οτι ο ανθρωπος για να σωθει δεν χρειαζεται πολυ μυαλο ,το σωστο και το καλο για να το κατλαβεις ειναι ευκολο ,το να το κανεις πραξη ειναι το δυσκολο.
ο μονος τροπος για να σωθει η ανθρωποτητα ειναι να αφησουμε καταμερος το εγω μας και να αφοσιωθουμε στην προσφορα προς τον συνανθρωπο.

λες αυξηθηκαν τα ορια ηλικιας μας ,ε και ;υπαρχει περιπτωση ποτε να καταφερουμε να βρουμε τροπο να μενουμε 'ζωντανοι'
για παντα; οχι .αρα ποιο το νοημα ενταξει ζουμε 40 χρονια παραπανω και;αυτο ειναι το νοημα της ζωης; να ζησεις πολλα χρονια;η το να βρεις ενα νοημα ,ενα σκοπο στη ζωη σου. και που αυξηθηκαν τα ορια ηλικιας της ζωης μας και παλι πολλοι ανθρωποι πεθαινουν νεοι η και σε παιδικη ηλικια απο ανιατες ασθενειες οπως καποια ειδη καρκινου.

ο ανθρωπος οσο κιι αν προοδευσει στο επιπεδο των γνωσεων και της επιστημης ποτε μα ποτε δε θα καταφερει να βελτιωθει πραγματικα ,ποτε δε θα καταφερει να λυσει τα προβληματα του,θα βρισκει για παραδειγμα το φαρμακο που θα θεραπευει τον ταδε καρκινο(το οποιο φυσικα θα ειναι πανακριβο για τους απλους καθημερινους ανθρωπους,(η προοδος που λεγαμε))
και την ιδια στιγμη θα εχουν προκυψει δυο,τρεις καινουργιες θανατηφορες ασθενιες .

ο ανθρωπος δεν χρειαζετε περισσοτερη γνωση ,περισσοτερη αγαπη για τον συνανθρωπο χρειαζετε.

γιατι οση γνωση κι αν αποκτησει επειδη ειναι ατελες ων δεν εχει τη σοφια να την χρησιμοποιησει σωστα και με συνεση ,χωρις ηθικη ,και πιστη η αγαπη σε κατι καλο ,ο ανθρωπος θα χρησιμοποιει τη γνωση για να κανει κακο στον διπλανο του.
απλα οσο θα βελτιωνετε η τεχνολογια τοσο περισσοτερο κακο θα μπορουμε να κανουμε ο ενας στον αλλον ,μεχρι να καταστρεψουμε μονοι μας τον πλανητη.  
οσο για την πυρηνικη ενεργια λες οτι το οτι καποιοι μπορουν να χρησιμοποιησουν την πυρηνικη ενεργεια για να σκωτουσουν εκατομυρια ανθρωπους δεν ακυρωνει οτι ειναι προοδος;επειδη εχει και θετικες εφαρμογες;
ναι το θεμα ειναι οτι την εχουν χρησιμοποιησει και για να σκωτοσουν,(η ελειψη σοφιας που λεγαμε)
ασε που ειναι  πολυ επικινδυνη στη χρηση της ,ενας  δυνατος σεισμος να γινει και η περιοχη που εχει πυρηνικους αντιδραστηρες βρισκετε σε κατασταση τραγικη.

Μία ωραία περιγραφή της πρωτόγονης κατάστασης που ζούμε

Γελιέται όποιος πιστεύει ότι ζούμε σε προοδευμένη κοινωνία.

Μάλλον έχει αδυναμία στο να μπορέσει να φανταστεί τι σημαίνει μια προοδευμένη κοινωνία, και πως περίπου θα ήταν αυτή...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Θες δε θες, θα κάνεις αυτά που σου επιτρέπει αυτή τη στιγμή η κατάσταση

Δε μπορείς να κάνεις και τίποτα διαφορετικό.
Ρε συ συγνωμη αλλα που υπογραμιζεις τα αυτονοητα. Η κατασταση μας επιτρεπει μια πολυ μεγαλη γκαμα επιλογων.Εμεις τι κανουμε? Κλαιγομαστε και μενουμε στα ιδια μια ζωη.Βαριομαστε να κανουμε αλλαγες και να ρισκαρουμε και αφηνουμε τα παντα στην τυχη τους. Και γεμιζει ο κοσμος με συνενοχους στο εγγλημα.Παραπλανημενοι ειμαστε ολοι μαν. Οχι ομως επειδη μας την φερανε αλλα επειδη αφησαμε την κοινωνια μας να παει εκει.Και η αποδειξη αυτου ειναι οτι εμεις μιλαμε ακουγοντας μουσικη και κανοντας τσατινγκ μεσω υπολογιστη την ιδια στιγμη που καπου στον κοσμο πεθαινει 1 παιδακι απο ασυτια.Αν ειμασταν (πρωτο τον εαυτο μου βαζω μεσα,γιατι το να τα λες δεν ειναι τιποτα,το να κανεις ειναι το δυσκολο) λιγο πιο ανθρωποι δεν θα αφηναμε να γινοντε τετεια πραγματα.Τι διαολο? Εδω διαβαζουμε στο ιντερνετ οτι καποιος πεθαινει απο λευχεμια και αντι να παμε να δωσουμε αιμα πρωτιμαμε να παμε για καφε. :-

fanis55555

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2013
Like
6
Πόντοι
16
ενω αν πιστευουμε σε θεο δεν παθαινεις τιποτα??? πιο πολυ την πατας αν πιστευεις οτι οι προσευχες και τα ταματα θα σε βοηθησουν. ναι με δοκιμες και με παθηματα φτιαξαμε μεθοδους για να ζεις σημερα ανετα και μην πεθαινεις απο τα 20 σου οπως οι νεαντερνταλ που ειχαν το ιδιο ανοσοποιητικο, δεν μας βοηθησε πουθενα η πιστη να προοδευσουμε αντιθετα λογω πιστης οι θρησκειες μας κρατησαν επιστημονικα πολλα χρονια πισω και ευθυνονται για πολλους θανατους

δεν μας βοηθησε η πιστη να προοδευσουμε τεχνολογικα ναι,ομως η τεχνολογικη προοδος δεν ειναι το παν στη ζωη ουτε λυνει τα προβληματα σου ,γιατι με τον τροπο που την χρησιμοποιει ο ανθρωπος ειναι σαν τη λερνεα υδρα ,λυνεις με τη βοηθεια της ενα προβλημα και ξαφνικα σου εμφανιζονται αλλα  προβληματα καινουρια.και ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που πεθαινουν απ τα εικοσι; η απ τα πεντε ; η δεν προλαβαινουν καν να γενηθουν με το επιτευγμα της εκτρωσης.

Επισκέπτης
Ρε συ συγνωμη αλλα που υπογραμιζεις τα αυτονοητα. Η κατασταση μας επιτρεπει μια πολυ μεγαλη γκαμα επιλογων.Εμεις τι κανουμε? Κλαιγομαστε και μενουμε στα ιδια μια ζωη.Βαριομαστε να κανουμε αλλαγες και να ρισκαρουμε και αφηνουμε τα παντα στην τυχη τους. Και γεμιζει ο κοσμος με συνενοχους στο εγγλημα.Παραπλανημενοι ειμαστε ολοι μαν. Οχι ομως επειδη μας την φερανε αλλα επειδη αφησαμε την κοινωνια μας να παει εκει.Και η αποδειξη αυτου ειναι οτι εμεις μιλαμε ακουγοντας μουσικη και κανοντας τσατινγκ μεσω υπολογιστη την ιδια στιγμη που καπου στον κοσμο πεθαινει 1 παιδακι απο ασυτια.Αν ειμασταν (πρωτο τον εαυτο μου βαζω μεσα,γιατι το να τα λες δεν ειναι τιποτα,το να κανεις ειναι το δυσκολο) λιγο πιο ανθρωποι δεν θα αφηναμε να γινοντε τετεια πραγματα.Τι διαολο? Εδω διαβαζουμε στο ιντερνετ οτι καποιος πεθαινει απο λευχεμια και αντι να παμε να δωσουμε αιμα πρωτιμαμε να παμε για καφε. :-

7.000.000.000 άνθρωποι είναι πολλοί για αυτόν τον πλανήτη

Κανονικά θα έπρεπε να απαγορευτεί να γεννάνε οι Αφρικανές 10 και 15 παιδιά η καθεμία, δημιουργώντας έτσι δυστυχισμένα πλάσματα που πεθαίνουν 3 χρονών από πείνα και δίψα

Ωστόσο και αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, θα έχουν λυθεί, όταν πάμε σε άλλους πλανήτες, ή στο μεσοδιάστημα, κλπ

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
τότε ο δικός σου σκοπός σημαίνει το δικό του κακό... οπότε είσαστε μία από τα ίδια..
Επειδή δεν θα ήθελα να γίνω στρατιωτάκη του χίτλερ; Δεν νομίζω.
Αν κυριαρχεί η μετριοφρωσύνη (όχι η μετριοπάθεια) νομίζω ότι μπορούμε να εξασφαλισουμε ένα καλό επίπεδο διαβιωσης χωρίς σφαγές.

fanis55555

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2013
Like
6
Πόντοι
16

ετσι ειναι

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
7.000.000.000 άνθρωποι είναι πολλοί για αυτόν τον πλανήτη

Κανονικά θα έπρεπε να απαγορευτεί να γεννάνε οι Αφρικανές 10 και 15 παιδιά η καθεμία, δημιουργώντας έτσι δυστυχισμένα πλάσματα που πεθαίνουν 3 χρονών από πείνα και δίψα

Ωστόσο και αυτά τα προβλήματα στο μέλλον, θα έχουν λυθεί, όταν πάμε σε άλλους πλανήτες, ή στο μεσοδιάστημα, κλπ
Εγω δεν μιλησα για το τι κανουν οι αλλοι αλλα το τι κανουμε εμεις.Θελεις να μου πεις οτι κοιταμε την παρταρα μας και το συμφερον μας επειδη δεν μας χοραει ο τοπος? Ασε και αν ζουσαμε στην αφρικη και οι 2 μας θα ειχαμε εντελος διαφορετικες αποψεις για το τι ειναι ζωη και τι ειναι επιβιωση.Τι σε νοιαζει ομως τι θα γινετε σε 3000 χρονια? Μπορει αυριο το πρωι να γινει πυρινικος πολεμος και να μεινουν στον πλανητη μονο η σκονη μας και οι κατσαριδες.Γιατι αναλωνεσαι τοσο πολυ στο μελλον? Με το παρον δεν εχεις παρτιδες?

Επισκέπτης
Εγω δεν μιλησα για το τι κανουν οι αλλοι αλλα το τι κανουμε εμεις.Θελεις να μου πεις οτι κοιταμε την παρταρα μας και το συμφερον μας επειδη δεν μας χοραει ο τοπος? Ασε και αν ζουσαμε στην αφρικη και οι 2 μας θα ειχαμε εντελος διαφορετικες αποψεις για το τι ειναι ζωη και τι ειναι επιβιωση.Τι σε νοιαζει ομως τι θα γινετε σε 3000 χρονια? Μπορει αυριο το πρωι να γινει πυρινικος πολεμος και να μεινουν στον πλανητη μονο η σκονη μας και οι κατσαριδες.Γιατι αναλωνεσαι τοσο πολυ στο μελλον? Με το παρον δεν εχεις παρτιδες?

Είναι το πλεονέκτημα του να μη βλέπεις Μενεγάκη, Τρέμη και just the 2 of us
Μπορείς να ρίξεις δυό ματιές και στο μέλλον, το παρελθόν ή σε κανάν άλλον Γαλαξία, κλπ

Το θεωρείς μειονέκτημα αυτό σ έναν κόσμο που το 90% δεν γνωρίζει τι είναι τ άστρα και οι Γαλαξίες;

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αυτό λέω κι εγώ, ότι άνθρωποι με αρρωστημένο "εγώ" βρίσκουν τη δικαιολογία του "σκοπου και του νοήματος τη ζωής" για να ξεπλύνουν τα αίσχη τους και τη σκατένια ψυχή τους.

Επισκέπτης
Εγω δεν μιλησα για το τι κανουν οι αλλοι αλλα το τι κανουμε εμεις.Θελεις να μου πεις οτι κοιταμε την παρταρα μας και το συμφερον μας επειδη δεν μας χοραει ο τοπος? Ασε και αν ζουσαμε στην αφρικη και οι 2 μας θα ειχαμε εντελος διαφορετικες αποψεις για το τι ειναι ζωη και τι ειναι επιβιωση.

Επειδή το γυροφέρνεις πολύ στο ανθρωπιστικό

και μάλιστα το προσωποποιείς, να θεωρήσω αυτονόητο ότι είσαι ήδη συνδρομητής της Actionaid;

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Είναι το πλεονέκτημα του να μη βλέπεις Μενεγάκη, Τρέμη και just the 2 of us
Μπορείς να ρίξεις δυό ματιές και στο μέλλον, το παρελθόν ή σε κανάν άλλον Γαλαξία, κλπ

Το θεωρείς μειονέκτημα αυτό σ έναν κόσμο που το 90% δεν γνωρίζει τι είναι τ άστρα και οι Γαλαξίες;

Οχι δεν το θεωρω μειωνεκτιμα.Το θεωρω ασκοπο.Ειναι ωραια να κανεις ονειρα και σιγουρα ειναι σαγηνευτικο και ωραιο να φανταζεσαι πως θα ειναι ο κοσμος σε χιλιαδες χρονια απο σημερα.Εγω ειμαι μεγαλος φαν των σαι φαι ταινιων.Μου αρεσει πολλες φορες να χανομαι σε σκεψεις.Αλλα δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο σκεψεις.Η ζωη ειναι εδω ειναι τωρα και δεν περημενει ουτε προχοραει πιο γρηγορα.Για το τωρα,για το σημερα τι κανεις?

fanis55555

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2013
Like
6
Πόντοι
16
Αυτό λέω κι εγώ, ότι άνθρωποι με αρρωστημένο "εγώ" βρίσκουν τη δικαιολογία του "σκοπου και του νοήματος τη ζωής" για να ξεπλύνουν τα αίσχη τους και τη σκατένια ψυχή τους.

ε ναι μονο ενας ευγενης σκοπος θα μας εσωζε ,οπως ο σκοπος του να προσφερεις και να μην  κοιτας μονο το εγω .
φυσικα και πολλοι ανα τους αιωνες χρησιμοποιησαν ,χρησιμοποιουν και θα χρησιμοποιησουν την εννοια του δηθεν σκοπου
για να πετυχουν τα αρωστημενα τους σχεδια

Επισκέπτης
Οχι δεν το θεωρω μειωνεκτιμα.Το θεωρω ασκοπο.Ειναι ωραια να κανεις ονειρα και σιγουρα ειναι σαγηνευτικο και ωραιο να φανταζεσαι πως θα ειναι ο κοσμος σε χιλιαδες χρονια απο σημερα.Εγω ειμαι μεγαλος φαν των σαι φαι ταινιων.Μου αρεσει πολλες φορες να χανομαι σε σκεψεις.Αλλα δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο σκεψεις.Η ζωη ειναι εδω ειναι τωρα και δεν περημενει ουτε προχοραει πιο γρηγορα.Για το τωρα,για το σημερα τι κανεις?

Εσύ τι κάνεις;

Στην actionaid ή στην Unicef είσαι συνδρομητής;

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Επειδή το γυροφέρνεις πολύ στο ανθρωπιστικό

και μάλιστα το προσωποποιείς, να θεωρήσω αυτονόητο ότι είσαι ήδη συνδρομητής της Actionaid;
Το γυροφερνω στο ανθρωπιστικο και ΦΥΣΙΚΑ και δεν το προσωποποιω.Σε ενα προηγουμενο ποστ μου τονισα με κεφαλαια γραματα ΦΥΣΙΚΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ,ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.Δεν το προσωποποιω.Οχι δεν ειμαι συνδρομιτης στην actionaid.Εχω δωσει καποια λευτα και καποια πραγματα αλλα δεν κανω ουτε κατα διανοια οτι θα ΜΠΟΡΟΥΣΑ να κανω για τους συνανθρωπους μου. Ειπα,πρωτο πρωτο τον εαυτο μου βαζω.Μην το περνεις προσωπικα σε κανενα σημειο δεν ανεφερα σαν παραδειγμα εσενα προσωπικα.Απλως η απαντηση που δινεις οταν σε ρωταω για την καταντια του σημερα ειναι οτι σε 3000 χρονια ολα θα ειναι καλυτερα.Και τι με αυτο?Για το σημερα τι κανεις?

Επισκέπτης
ε ναι μονο ενας ευγενης σκοπος θα μας εσωζε ,οπως ο σκοπος του να προσφερεις και να μην  κοιτας μονο το εγω .
φυσικα και πολλοι ανα τους αιωνες χρησιμοποιησαν ,χρησιμοποιουν και θα χρησιμοποιησουν την εννοια του δηθεν σκοπου
για να πετυχουν τα αρωστημενα τους σχεδια

εσύ αδερφέ πόσα λεφτά ξόδεψες την τελευταία χρονιά για άμεση βοήθεια των παιδιών της Αφρικής;  :think:

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
487
Πόντοι
6.045

οποτε συμπερασματικα δεν υπαρχει νοημα και σκοπος. ζησε κανε το καλο και μετα στο καλο.  :) :)
παντως ψηθηκα να διαβασω east θεωριες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom