Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Εσύ τι κάνεις;

Στην actionaid ή στην Unicef είσαι συνδρομητής;
Αν θες να σου απαντησω συγκεκριμενα ειμαι εθελοντης αιμοδοτης και εχω δωσει καποιες φορες λευτα στο χαμογελο του παιδιου οπως και καποια πραγματα τα οποια δεν μου χρειαονταν.Δεν θα τις μετρισουμε να δουμε τι κανει ο καθενας καλυτερο.Ολοι θα μπορουσαμε να κανουμε καλυτερα.Μη το περνεις προσωπικα στο ξαναλεω.

Επισκέπτης
Το γυροφερνω στο ανθρωπιστικο και ΦΥΣΙΚΑ και δεν το προσωποποιω.Σε ενα προηγουμενο ποστ μου τονισα με κεφαλαια γραματα ΦΥΣΙΚΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ,ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.Δεν το προσωποποιω.Οχι δεν ειμαι συνδρομιτης στην actionaid.Εχω δωσει καποια λευτα και καποια πραγματα αλλα δεν κανω ουτε κατα διανοια οτι θα ΜΠΟΡΟΥΣΑ να κανω για τους συνανθρωπους μου. Ειπα,πρωτο πρωτο τον εαυτο μου βαζω.Μην το περνεις προσωπικα σε κανενα σημειο δεν ανεφερα σαν παραδειγμα εσενα προσωπικα.Απλως η απαντηση που δινεις οταν σε ρωταω για την καταντια του σημερα ειναι οτι σε 3000 χρονια ολα θα ειναι καλυτερα.Και τι με αυτο?Για το σημερα τι κανεις?

Οκ, τότε
Όσο για το σήμερα, κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μόνος του.

Υπάρχουν βαθύτερα αίτια που το εμποδίζουν.

Μόνο όταν έλθουν οι κατάλληλες τεχνολογίες στο βαθύ μέλλον, θα μπορέσει να αλλάξει και η ηθική του ανθρώπου...

Επισκέπτης
Αν θες να σου απαντησω συγκεκριμενα ειμαι εθελοντης αιμοδοτης και εχω δωσει καποιες φορες λευτα στο χαμογελο του παιδιου οπως και καποια πραγματα τα οποια δεν μου χρειαονταν.Δεν θα τις μετρισουμε να δουμε τι κανει ο καθενας καλυτερο.Ολοι θα μπορουσαμε να κανουμε καλυτερα.Μη το περνεις προσωπικα στο ξαναλεω.

οκ, δεκτό

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Οκ, τότε
Όσο για το σήμερα, κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μόνος του.

Υπάρχουν βαθύτερα αίτια που το εμποδίζουν.

Μόνο όταν έλθουν οι κατάλληλες τεχνολογίες στο βαθύ μέλλον, θα μπορέσει να αλλάξει και η ηθική του ανθρώπου...
Αρα εχεις απολεσει τις ελπιδες σου στο μελλον? Και για το σημερα? Εμεις δεν θα ζησουμε?Τα παιδια μας? Για αυτα δεν πρεπει να παλεψουμε? Θα αναβαλουμε την ζωη μας για το μελλον? Δεν προσπαθω να σε κιρνω.Απλα διακρινω οτι μπορουμε να κανουμε κουβεντα γιαυτο ρωταω.

Επισκέπτης
Αρα εχεις απολεσει τις ελπιδες σου στο μελλον? Και για το σημερα? Εμεις δεν θα ζησουμε?Τα παιδια μας? Για αυτα δεν πρεπει να παλεψουμε? Θα αναβαλουμε την ζωη μας για το μελλον? Δεν προσπαθω να σε κιρνω.Απλα διακρινω οτι μπορουμε να κανουμε κουβεντα γιαυτο ρωταω.

Θεωρείται αυτονόητο ότι ο καθένας ακολουθεί το μονοπάτι του, επικεντρωμένος στην προσωπική ανάπτυξη, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική προσφορά και στην ψυχαγωγία

Η συζήτηση μας είναι φιλοσοφική-κοινωνιολογική και έχει ελάχιστη σχέση με το τι κάνει ο καθένας στην καθημερινή ζωή στον σύγχρονο σκατένιο πρωτόγονο πολιτισμό, τον πλήρως προσανατολισμένο στη θεοποίηση και κυνήγι του χρήματος.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Θεωρείται αυτονόητο ότι ο καθένας ακολουθεί το μονοπάτι του, επικεντρωμένος στην προσωπική ανάπτυξη, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική προσφορά και στην ψυχαγωγία

Η συζήτηση μας είναι φιλοσοφική-κοινωνιολογική και έχει ελάχιστη σχέση με το τι κάνει ο καθένας στην καθημερινή ζωή στον σύγχρονο σκατένιο πρωτόγονο πολιτισμό, τον πλήρως προσανατολισμένο στη θεοποίηση και κυνήγι του χρήματος.
Δεκτο.Παντος η αλλαγη δεν θα ερθει αν καποιος δεν το αποφασισει.

Επισκέπτης
Δεκτο.Παντος η αλλαγη δεν θα ερθει αν καποιος δεν το αποφασισει.

Επικεντρώνεσαι πολύ στην αλλαγή, αγνοώντας τους περιορισμούς που ήδη υπάρχουν.

Οι αλλαγές που αναφέρω εγώ, θα γίνουν μόνο μετά από τεράστιες ανακαλύψεις στην παραγωγή ενέργειας, τον ρομποτισμό, την Ιατρική, τη διαστημική εξερεύνηση, σε νέα υλικά, στην διατροφή, την αρχιτεκτονική, τους υπολογιστές, την βιομηχανία

Πριν γίνουν όλα αυτά, οποιεσδήποτε προσπάθειες για την εξαλειψη των σημερινών προβλημάτων, μικρό αποτέλεσμα θα έχει και η κοινωνία θα ισσοροπήσει και πάλι στο ίδιο επίπεδο ανηθικότητας που έχει και τώρα. Είναι βαθύτερα τα αίτια γι αυτό και χρήζει άπειρης ανάλυσης, και ξεφεύγει της παρούσης.

John Hoston

Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2011
Like
1
Πόντοι
1
Δεν κόβετε τις μαλακίες λέω εγώ...!!! Ο θεός υπάρχει και είναι ο απόλυτος!!! ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ!!!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Μα τι επίπεδο! Μα τι ελεημοσύνη! Ω, πόσος ανθρωπισμός, πόση αγάπη για τον πλησίον! Εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να αντέξω τόση ομορφιά, βαθύτητα συναισθημάτων και χριστιανική καλοσύνη! Περισσότερη αγάπη ένιωσαν στο πετσί τους μόνο οι γηγενείς της Αμερικής (εξολοθρεύτηκαν κατά 95% από τους Χριστιανούς Κονκισταδόρες), οι γηγενείς της Αφρικής (20.000.000 μεταφέρθηκαν σκλάβοι στην άδεια πια Αμερική για να καλλιεργήσουν τα χωράφια των χριστιανών), οι Ιάπωνες (σπάσιμο απομόνωσης, αντίσταση στο Χριστιανισμό, το περίφημο Σικόκου) και οι Κινέζοι (πόλεμος του οπίου). Μα πόση χαρά, η επαφή με τη θρησκεία της Αγάπης!!

σε χέζω ευλαβικά άθεε :shit:

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
οποτε συμπερασματικα δεν υπαρχει νοημα και σκοπος. ζησε κανε το καλο και μετα στο καλο.  :) :)
παντως ψηθηκα να διαβασω east θεωριες.
μπορεις να αρχισεις με thai forest tradition
ενα υπεροχο βιβλιο ειναι  του  Ajahn Sumedho  "The Sound of Silence" 
επισης αρχαιες ινδικες βεδες και ουπανισαντ (τα αποφθεγματα τους) σε βαζουν σε κλιμα
ενα πραγμα να θυμασαι παντα
δεν υπαρχει τιποτα

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
πρώτον δεν είπα πουθενά ότι είναι Θεοπνευστη η "αγία γραφή"...

δεύτερον είπα ότι γράφτηκε από ανθρώπους.... γιαυτό και κάθε βιβλίο της έχει και δικό της συγγραφέα επώνυμο

τρίτον δεν ξέρω από που αντλήσανε την έμπνευση τους.. μπορεί από θεία δύναμη μπορεί από χασίσι μπορεί από παπαρούνα ...

τέταρτον είπα ότι σαν κατά κάποιον τρόπ αφηγηματικό και ποιητικό πόνημα δικαιούται να περιέχει ανακρίβειες...

πέμπτον είπα ότι χρονολογείται από 3500 χρόνια πριν, έχουν αντιγραφεί, καθαρογραφεί, μεταφραστεί μερικές εκατοντάδες φορές και λογικό είναι το αρχικό κείμενο να έχει τροποποιηθεί...

έκτον τα περιγραφόμενα ήθη και έθιμα αντικατοπτρίζουν την κοινωνία της εποχής εκείνης...

μπορώ να γράφω επί ώρες αλλά σε βαρέθηκα...

πες μου το τηλεφωνο της γιαγιάς σου να της πω να μην ξαναδώσει πενηντάρικο για τα αποθαμένα της στην εκκλησιά και στο στερεί από το χαρτζιλίκι ρε παλληκάρι μου... αντε μπας και ηρεμήσεις ...
θεοπνευστη και επομενως χωρις λαθη ειναι ολοκληρη η αγια γραφη συμφωνα με την ορθοδοξη εκκλησια,αφου δεν το αποδεχεσαι τοτε θεσε τον εαυτο σου και εσυ εκτος χριστιανισμου και κακως βαφτισες τα παιδια σου σε μια πιστη που δεν αποδεχεσαι .

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
Μερικες αποριες για τους συναδελφους οι οποιες με βασανιζουν. Εφοσον μετα τον θανατο η ψυχη καταληγει στην ανυπαρξια (γι αυτους που δεν πιστευουν σε παραδεισους λιβαδια κ.τ.λ.) και χανεται η καθε αναμνηση της ζωης που καναμε, οποτε ποιο το νοημα της ζωης??? Γιατι ζουμε αφου στο τελος υπαρχει ο θανατος και η διαγραφη ολης αυτης η εμπειριας?

Δεν υπάρχει νόημα στα πάντα, το ανθρώπινο μυαλό προσπαθεί να βρει μια λογική εξήγηση στα πάντα. Κάποιες φορές το πετυχαίνει κάποιες όχι. Επειδή το λιοντάρι επιτέθηκε στο γυιό σου και όχι στο γυιό του γείτονα που ήταν δίπλα σου ψάχνεις λογική εξήγηση. Επειδή έχασες το αεροπλάνο, αυτό έπεσε κι εσύ γλύτωσες θες να πιστεύεις ότι κάποια αόρατη δύναμη (Θεός) σε έσωσε. Έτσι βγαίνει η απόλυτα ηλίθια ατάκα όταν από τους 4 που είναι μέσα σε ένα αμάξι τρακάρουν και σκοτώνονται οι δύο, κάποιοι λένε Άγιο είχανε. Αυτός ο Άγιος προστάτεψε επιλεκτικά? Γιατί? που βλέπεις να υπάρχει νόημα εκτός από ευτυχή (ή δυστυχή) σύμπτωση? Για να επιβιώσεις χάθηκαν εκατομμύρια ζωές, μόνο για να τραφείς. όταν πεθάνουμε, θα ξαναγίνουμε μέρος της τυχαίας πύκνωσης, που ήμασταν πριν γεννηθούμε. Απλά προσπάθησε να ζήσεις όσο μπορείς καλύτερα τα χρόνια που η τύχη σου όρισε. Δεύτερη φορά δεν έχει.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
αμα η γιαγιά μου είχε αρχίδια θα ήταν παππούς... ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και κάνει τις δικές του επιλογές...

και δεν ζούμε στον μεσαίωνα (οι μουσουλμάνοι ζούνε και είναι λογικό γιατί η θρησκεία τους έχει εξακόσια χρόνια μικρότερη ζωή)...

για μένα και τα ευαγγέλια και το κεφάλαιο είναι απλά παραμυθάκια απευθυνόμενα σε ανθρώπους χαμηλού πνευματικού επιπέδου ... δυστυχώς και τα δύο δύσπεπτα ως αναγνώσματα..

Και πάλι, σαν καλός πιστός, δεν απαντάς πως ξεχωρίζεις το κυριολεκτικό από το ποιητικό, ίσως για να μην βρεθείς στη δύσκολη θέση να απορρίψεις αυτή τη θρησκεία.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
σε σχέση με τις σημερινές ηθικές αξίες ή σε σχέση με τις ηθικές αξίες που ίσχυαν τρεις χιλιάδες χρόνια πριν ???

Φυσικά σε σχέση με τις σημερινές ηθικές αξίες, στις οποίες φτάσαμε αφού ξεφύγαμε από την κυριαρχία της Εκκλησίας, δηλ. τον Μεσαίωνα. Οι Χριστιανοί επιμένουν ότι είναι προϊόν θείας αποκάλυψης και πρέπει να διδάσκεται και σήμερα. Δηλ. να υπάρχει δουλεία, να μπορούμε να σκοτώσουμε στο ξύλο το δούλο μας κι αν πεθάνει την ίδια μέρα απλά θα πληρώσουμε πρόστιμο, αν πεθάνει αύριο δεν τρέχει τίποτα. Να καίμε τις μάγισσες, να λιθοβολούμε μέχρι θανάτου τους μοιχούς, τους ομοφυλόφιλους, τους κτηνοβάτες, αυτές που δεν ήταν παρθένες στο γάμο τους. Υπενθυμίζω ότι το ματωμένο σεντόνι το κουνάγανε στα Ελληνικά χωριά μέχρι και τη δεκαετία του 1960. Αυτά διδάσκει αυτό το βιβλίο και ευτυχώς που έγινε η Γαλλική Επανάσταση και απαγορεύτηκαν. Αλλιώς δεν θα διαφέραμε από τους Μουσουλμάνους, θεωρούν ότι ο σύστημα δικαίου του Κορανίου είναι Θείος Νόμος (Σαρία) και πρέπει να εφαρμόζεται. Και να μπορείς να παλέψεις για να αλλάξει ένας κακός νόμος, είναι αδύνατο να διαμαρτυρηθείς για τους νόμους που υποτίθεται όρισε ο Θεός.  Σου αξίζει ο Θάνατος.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
Η επιστημη εχει μπασει στο τραπεζι την ιδεα οτι η ψυχη ειναι ενεργεια και οπως η ενεργεια δεν χανεται ποτε ετσι και η ψυχη δεν χανεται. Παντος η ψυχη ειναι ακομα το μεγαλυτερο μυστιριο και το μεγαλυτερο ''θαυμα'' για μενα.

Θα ήθελα να με πληροφορήσεις πια επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι υπάρχει ψυχή. Πές μου το βιβλίο κάποιου επιστήμονα να το διαβάσω και αν τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθινά, σαν λογικός άνθρωπος θα αλλάξω γνώμη. Μέχρι τότε θα πιστεύω ότι η ψυχή είναι εύρημα των ανθρώπων που δεν θέλουν να δεχτούν ότι δεν είναι αθάνατοι.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
Αυτό ειναι το πιο δύσκολο για να χωνέψει ο ανθρώπινος νους. Δεν υπάρχει κανένα νόημα και λόγος ύπαρξης. Γι'αυτό και εφευρίσκονται θρησκείες, παρα-θρησκείες, ψώνια που κηνυγάνε έναν στόχο ή γκουρού-προσωπικοί κόουτς για να σου βρουν στόχο!  :2funny:

Επικροτώ και επαυξάνω. Είναι μεγάλη παρηγοριά για τον εγωισμό του ανθρώπου να πιστεύει ότι αφού έζησε στην κόλαση εδώ, όταν πεθάνει θα πάει σε κάποιο παράδεισο όπου θα του προσφερθούν όσα δεν μπόρεσε να απολαύσει εδώ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Φυσικά σε σχέση με τις σημερινές ηθικές αξίες, στις οποίες φτάσαμε αφού ξεφύγαμε από την κυριαρχία της Εκκλησίας, δηλ. τον Μεσαίωνα. Οι Χριστιανοί επιμένουν ότι είναι προϊόν θείας αποκάλυψης και πρέπει να διδάσκεται και σήμερα. Δηλ. να υπάρχει δουλεία, να μπορούμε να σκοτώσουμε στο ξύλο το δούλο μας κι αν πεθάνει την ίδια μέρα απλά θα πληρώσουμε πρόστιμο, αν πεθάνει αύριο δεν τρέχει τίποτα. Να καίμε τις μάγισσες, να λιθοβολούμε μέχρι θανάτου τους μοιχούς, τους ομοφυλόφιλους, τους κτηνοβάτες, αυτές που δεν ήταν παρθένες στο γάμο τους. Υπενθυμίζω ότι το ματωμένο σεντόνι το κουνάγανε στα Ελληνικά χωριά μέχρι και τη δεκαετία του 1960. Αυτά διδάσκει αυτό το βιβλίο και ευτυχώς που έγινε η Γαλλική Επανάσταση και απαγορεύτηκαν. Αλλιώς δεν θα διαφέραμε από τους Μουσουλμάνους, θεωρούν ότι ο σύστημα δικαίου του Κορανίου είναι Θείος Νόμος (Σαρία) και πρέπει να εφαρμόζεται. Και να μπορείς να παλέψεις για να αλλάξει ένας κακός νόμος, είναι αδύνατο να διαμαρτυρηθείς για τους νόμους που υποτίθεται όρισε ο Θεός.  Σου αξίζει ο Θάνατος.

ξέρεις υπάρχει μεγάλη απόκλιση από το πρέπει να διδάσκεται και από το πρέπει να εφαρμοζεται... και δεν νομίζω ότι ζητήσανε ποτέ να εφαρμοστούνε τα όσα περιλαμβάνονται στα βιβλία αυτά ..

και το κεφάλαιο του Μάρξ πρέπει να διδάσκεται αλλά όχι να εφαρμοζεται.. βέβαια οι πιστοί αυτής της θρησκείας επιμένουν ότι πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.101
Πόντοι
3.656
Θα σε ρωτήσει αυτος που του απαντώ "και γιατί να αγωνιστώ να επιβιώσω, ποιο το νόημα;"
Σ'αυτό  του απαντώ.

Απαλλάξου από το βάρος του Αγώνα. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, παραιτήσου, αυτοκτόνησε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom