Νέα

Απεβίωσε ο Ουμπέρτο Έκο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

el gato volador

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
1
Φιλε Popov στην Ελλαδα τα βιβλια είναι πιο ακριβα από μια εξοδο στα μπουζούκια?αφου προ κρισεως οι  ελληνες δεν πολυδιαβαζανε φανταζωμαι ότι τωρα πλεον θα εχει μειωθεί παρα πολύ η κινηση βιβλιων στην ελλαδα,οταν ένα βιβλιο του Εκο στην λατινα κοστιζει καπου 40 δολλαρια και ο μισθος είναι 200 ποιος θα το αγορασει, στην ελλαδα όμως μεχρι προσφατα υπηρχε δυνατότης αγορας αλλα πολυς κοσμος προτιμουσε να βλεπει μενεγακη στην τηλεοραση και καψουροτραγουσα στα μπουζούκια, υπαρχει αραγε ελπιδα για την χωρα?

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
ένας από τους μεγαλύτερους δοκιμιογράφος, φιλόσοφος, συγγραφέας της ιστορίας. Μεγάλα τα έργα του που άφησε στην ανθρωπότητα. Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία

Συνημμένα

• αμβερ1.jpg
    αμβερ1.jpg
    12,3 KB · Εμφανίσεις: 10

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.162
Πόντοι
5.006
ένας από τους μεγαλύτερους δοκιμιογράφος, φιλόσοφος, συγγραφέας της ιστορίας. Μεγάλα τα έργα του που άφησε στην ανθρωπότητα. Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία
τραβα δουλεψε ρε παρασιτο και ασε την λογοτεχνια  :orchestra:

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Φιλε Popov στην Ελλαδα τα βιβλια είναι πιο ακριβα από μια εξοδο στα μπουζούκια?αφου προ κρισεως οι  ελληνες δεν πολυδιαβαζανε φανταζωμαι ότι τωρα πλεον θα εχει μειωθεί παρα πολύ η κινηση βιβλιων στην ελλαδα,οταν ένα βιβλιο του Εκο στην λατινα κοστιζει καπου 40 δολλαρια και ο μισθος είναι 200 ποιος θα το αγορασει, στην ελλαδα όμως μεχρι προσφατα υπηρχε δυνατότης αγορας αλλα πολυς κοσμος προτιμουσε να βλεπει μενεγακη στην τηλεοραση και καψουροτραγουσα στα μπουζούκια, υπαρχει αραγε ελπιδα για την χωρα?

Τι να σου πώ, φίλε μου...
Και ο άλλος είχε π.χ. ξενοδοχείο και άφηνε τις αλλοδαπές κοπέλες που του δούλευαν απλήρωτες και πήγαινε να τους φάει τα λεφτά,
με πουστιές, και από την άλλη έπαιζε στα χαρτιά, μέσα σε ένα βράδυ, όσα θα έδινε για τους μισθούς που τους χρωστούσε.
Είναι όλα θέμα οπτικής γωνίας, σε σχέση με τις προτεραιότητες και τα "θέλω" του καθενός. Θα συμφωνήσεις, όμως, ότι η φιλαναγνωσία
καλλιεργείται από παλιά και δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, σε μια μέρα. Επιλογές είναι όλα, και δεν κατηγορώ κάποιον για τις επιλογές του.
Πάντα, δούλευε έτσι το σύστημα...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Σιγά μην το διάβασες και στα Αγγλικά.

Προφανώς ούτε ξέρεις με τι τίτλο κυκλοφόρησε το βιβλίο στα Ελληνικά στην πολύ καλή μετάφραση της Καλιφατίδη.

Ώρα βέβαια είναι να μας τον βγάλεις και αριστεριστή όπως έκανες με τον Αλθουσέρ.

Ουστ αγράμματε.

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Κριτικές
10
Like
467
Πόντοι
3.245
ναι βρε μαλακοτριφτη αυτο σου λεμε οτι ο ενας ητανε μικρο παιδι 32 χρονων και ο αλλος πορνογερος 84 χρονων
  Και??  και?? καταλαβαίνεις για τι εμβελειας μυαλο μιλας μπουζουκοχτυπημενε ?? Που αν δεν ειχε πεθανει ξαφνικα ο καημενος ο Παντελιδης κανεις δε θα ασχολουνταν που είναι και τι κανει.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
"Το όνομα του Ρόδου" κατάφερα να το τελειώσω, "Το εκρρεμές του Φουκώ" το παράτησα.

Δεν νομίζω ότι έχω τα εφόδια για να τον κρίνω γενικά, από όσα δικά του διάβασα πάντως θα έλεγα ότι ο μακαρίτης έκανε "χυδαία επίδειξη γνώσεων" (όπως λέμε "χυδαία επίδειξη πλούτου").
Προφανώς είχε πάρα πολλές γνώσεις τις οποίες όμως θερούσε απαραίτητο να μας τις επιδεικνύει "προκλητικά", κάπως σαν να μας έλεγε "Δείτε ρε μπατήρια της γνώσης τί ξέρω εγώ!" ακριβώς όπως ένας άξεστος μεγιστάνας θα μας επεδείκνυε τα σπίτια και τα σκάφη του για να μας δείξει τί ακριβως έχει αυτός που δεν έχουμε εμείς.
Όταν οι σοβαροί μεγιστάνες του πλούτου δεν είναι επιδειξιομανείς θα περίμενα κάτι αντίστοιχο κι από αυτούς της γνώσης.
Κατά τα λοιπά 84 πήγε ο άνθρωπος, να ζήσουμε να τον θυμώμαστε και να πάμε στα χρόνια του...

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.838
Πόντοι
2.606
"Το όνομα του Ρόδου" κατάφερα να το τελειώσω, "Το εκρρεμές του Φουκώ" το παράτησα.

Δεν νομίζω ότι έχω τα εφόδια για να τον κρίνω γενικά, από όσα δικά του διάβασα πάντως θα έλεγα ότι ο μακαρίτης έκανε "χυδαία επίδειξη γνώσεων" (όπως λέμε "χυδαία επίδειξη πλούτου").
Προφανώς είχε πάρα πολλές γνώσεις τις οποίες όμως θερούσε απαραίτητο να μας τις επιδεικνύει "προκλητικά", κάπως σαν να μας έλεγε "Δείτε ρε μπατήρια της γνώσης τί ξέρω εγώ!" ακριβώς όπως ένας άξεστος μεγιστάνας θα μας επεδείκνυε τα σπίτια και τα σκάφη του για να μας δείξει τί ακριβως έχει αυτός που δεν έχουμε εμείς.
Όταν οι σοβαροί μεγιστάνες του πλούτου δεν είναι επιδειξιομανείς θα περίμενα κάτι αντίστοιχο κι από αυτούς της γνώσης.
Κατά τα λοιπά 84 πήγε ο άνθρωπος, να ζήσουμε να τον θυμώμαστε και να πάμε στα χρόνια του...
μιλάμε για αρκετά πακέτα 30 πλας σελίδων που ηταν εκτος τόπου και χρόνου σε σχέση με το θέμα του βιβλίου

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
μιλάμε για αρκετά πακέτα 30 πλας σελίδων που ηταν εκτος τόπου και χρόνου σε σχέση με το θέμα του βιβλίου

Ε, μα ναί!
Εγώ αισθάνθηκα σαν να είχα πάει σε κάποιο σπίτι πλούσιου να συζητήσουμε για κάτι σοβαρό κι ο τύπος να διέκοπτε την συζήτηση κάθε δέκα λεπτά για να μου δείξει την πισίνα με τα μάρμαρα, τα μπάνια με τις χρυσές βρύσες, το αυτοκίνητου των 500.000 ευρώ και το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο.
Στο τέλος ξεχνούσαμε το αντικείμενο της συζήτησής μας. :)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Απολυτα σωστός.
Ο Ουμπέρτο Εκο ηταν ενας ελιτιστης της συγγραφής.
Συνέγραφε για τον εαυτο του και οχι για τον αναγνώστη.

Σε σημειο να σου δινει την εντυπωση οτι δεν τον σεβεται καν.
Απόλυτα κουραστικός.
Το εκκρεμές του Φουκώ θέλει πολλη αντοχή για να το ολοκληρώσεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Διαβασες εσυ το ονομα του Ροδου. Καλά.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.838
Πόντοι
2.606
Απολυτα σωστός.
Ο Ουμπέρτο Εκο ηταν ενας ελιτιστης της συγγραφής.
Συνέγραφε για τον εαυτο του και οχι για τον αναγνώστη.

Σε σημειο να σου δινει την εντυπωση οτι δεν τον σεβεται καν.
Απόλυτα κουραστικός.
Το εκκρεμές του Φουκώ θέλει πολλη αντοχή για να το ολοκληρώσεις.
εχεις διαβάσει την αγρυπνία των φινεγκαν; :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Μεγάλος διανοούμενος ο Ουμπέρτο Εκο, άφησε μεγάλο έργο στην ανθρωπότητα.

Πριν χρόνια είχα διαβάσει κάποια βιβλία του σημειολογίας και ήταν καταπληκτικά.

Απλά για την ιστορία το 2009 στη Ρώμη τον έιχαν μπαγλαρώσει επειδή του παιρνε πιπα μια πόρνη στο αμάξι του.  :rockon:

The famous Italian writer and philosopher Umberto Eco, was arrested yesterday in Rome after police found him having sex in his car with a underage prostitute.
Στα 78 του με ΑΝΗΛΙΚΗ πορνη. Μάλιστα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Διαβασες εσυ το ονομα του Ροδου. Καλά.

Με τίποτα όμως! :)
Απλά κάπου διάβασε ότι ήταν "σπουδαίος διανοούμενος" (αριστερός μάλιστα) κι είπε κι αυτός να γράψει την παπαριά του...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Με τίποτα όμως! :)
Απλά κάπου διάβασε ότι ήταν "σπουδαίος διανοούμενος" (αριστερός μάλιστα) κι είπε κι αυτός να γράψει την παπαριά του...
Στα 78 φυστικωνε ανηλικη ομως τύπε. Μας ενδιαφερει ή οχι επειδη ηταν "πνευματικος ογκολιθος"?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Στα 78 του με ΑΝΗΛΙΚΗ πορνη. Μάλιστα.

Είπαμε ήταν διανοούμενος και αριστερός, αυτοί είναι "υπεράνω κριτικής"!

Για να γίνω λίγο πιο ειλικρινής ένας ψωνισμένος και δύστροπος άνθρωπος, που είχε όντως διαβάσει και ήξερε πολλά ήταν ο μακαρίτης

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.087
Πόντοι
6.796
Απλά για την ιστορία το "Ονομα του Ρόδου" που έγινε παγκοσμίως γνωστός ο Εκο και το οποίο βιβλίο άνοιξε το δρόμο για βιβλία όπως "ιλουμμινατι" και "κωδικας ντα βιντσι". κάποιοι ισχυρίζονται οτι είναι κλοπή του βιβλίου "Ο Αφορισμένος" το οποίο έγραψε ο Κύπριος Κώστας Σωκράτους.

Ο Κ. Σωκράτους μάλιστα ισχυριζόταν οτι το μυθιστόρημα του "Ο Αφορισμένος" με το "Ονομα του Ρόδου" του Εκο υπάρχουν 400 ομοιότητες με τους ίδιους μύθους και ήρωες. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου δικαιώθηκε ο Ιταλός συγγραφέας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom