Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
....Θα πω και κατι αλλο..Ποσοι απο μας ειχαν την ευκαιρια να διαβασουν το blog της Αμαλιας Καλυβινου "Το φακελακι"....Περα απο την θλιβερη ιστορια της με τα καριολια τους γιατρους και τον καρκινο ,  καταλαβατε ποοοοοσοοοο τεραστιο Π Ο Ν Ο  προκαλει σωματικως αυτη η κωλοαρρωστεια

Τωρα πως να ονομασω τους συμφορουμιτες μας που ευχονταν να πεθανει ενας συνανθρωπος εν μεσω τετοιων πονων.........

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Οταν οι γιατροι καποτε με εσβησαν απο τις λιστες των ζωντανων ως μη εχοντα ελπιδα επιβιωσης απο το ιδιο χτικιο που τωρα σκοτωνει αργα και βασανιστικα εναν επωνυμο συνανθρωπο μας( και πολλους  -πολλους ανωνυμους βεβαιως την ιδια ακριβως στιγμη...),και εγω μεσα μου ελεγα
(λιγο μετα το οραμα..)και παρακαλουσα οχι για ζωη αλλα για οικτο..η Φωνη εκεινη μου ειπε "....ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ..ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ...) ...........ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...
Υ.Γ. θα σας παρακαλουσα.. μην με ειρωνευτηται..

Gabadoo,
Βεβαίως και δε σκοπεύω (να σε ειρωνευτώ). Να ξεκαθαρίσω τι αντιλαμβάνομαι: Σου διέγνωσαν καρκίνο, απο τον οποίο θεραπεύτηκες. Σωστό?
Αν ναι, δεν είσαι η μόνη περίπτωση που ξέρω.

Ξέρω π.χ. φίλη μου (52 χρονών σήμερα) που στα 25 της ανέπτυξε καρκίνο στο στήθος (πριν από 27 χρόνια (σκέψου, οι μέθοδοι και τα φάρμακα ήταν πολύ πίσω τότε). Της το αφαίρεσαν μαζί με κάποιους λεμφαδένες, έκανε θεραπείες (τότε), δεν έκανε ποτέ παιδιά, αλλά ζει και είναι μια χαρά. Ούτε αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει περάσει αυτό. Αυτό (27 χρόνια μετά τη θεραπεία) θεωρείται ιατρικά πλήρης ίαση, δεν είναι κάτι προσωρινό.
Προφανώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις (πρέπει να ξέρω μερικές αλλά δε τις θυμάμαι γιατί δεν είναι του στενού μου περιβάλλοντος - αυτή είναι), και ΑΝ έχεις περάσει τέτοιο πράμα, σου εύχομαι να είσαι μια περίπτωση σαν και τη φίλη μου και να πεθάνεις από βαθειά γηρατιά.

Η διαφορά μας φίλε gabadoo είναι ότι εγώ δεν πιστεύω ότι τη φίλη μου, ή εσένα, (ή εμένα που δεν έχω πάθει κάτι τέτοιο - άλλα έχω πάθει άλλα) μας βοήθησε κάποιος θεός. Οι οργανισμοί μας ακολουθούν τη βιολογική τους πορεία, γνωστή σε μεγάλο βαθμό στην επιστήμη, διαφορετική για τον καθένα, μη προβλέψιμη (ακόμα) από την επιστήμη, και με τη γνωστή κατάληξη κάποια στιγμή.

Που μπερδεύεται ο "θεός" σε όλα αυτά? Είναι κάτι που εγώ δε μπορώ ούτε να το καταλάβω πια.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σωστά, ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει το φαινόμενα.

Εδώ ο ίδιος ο Τζάκης (που μπορεί να είναι εξαιρετικός χειρούργος, αλλά πιστός Χριστιανός) είπε σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega ότι ήταν τελικά θέλημα Θεού όσα έγιναν και είναι καλλίτερα που άνοιξε τον ασθενή και έτσι έγινε δυνατόν να διαπιστωθούν οι μεταστάσεις που δεν φαίνονταν αλλοιώς.

Μάλλον τελικά η υπερβολική πίστη θολώνει και τα καλλίτερα μυαλά.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Οταν οι γιατροι καποτε με εσβησαν απο τις λιστες των ζωντανων ως μη εχοντα ελπιδα επιβιωσης απο το ιδιο χτικιο που τωρα σκοτωνει αργα και βασανιστικα εναν επωνυμο συνανθρωπο μας( και πολλους  -πολλους ανωνυμους βεβαιως την ιδια ακριβως στιγμη...),και εγω μεσα μου ελεγα
(λιγο μετα το οραμα..)και παρακαλουσα οχι για ζωη αλλα για οικτο..η Φωνη εκεινη μου ειπε "....ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ..ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ...) ...........ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...

Υ.Γ. θα σας παρακαλουσα.. μην με ειρωνευτηται..

γιατι να σε ειρωνευτουμε φιλε μου καλε?ισα ισα το μονο συναισθημα που μου βγαινει απο μεσα μου ειναι συγκινηση αλλα και συναμα αισιοδοξια επειδη ευτυχως υπαρχει θεος ασχετα αν καποιοι δεν μπορουν να τον δουν απο ελλειψη ταπεινωσης και υπερεγωισμο.Φυσικα δεν εννοω οτι ο θεος μονο σε βοηθησε,ουτε οτι ο θεος γιατρευει,ουτε οτι ο θεος βοηθα επιλεκτικα μερικους καρκινοπαθεις και τους αλλους τους παιρνει ο χαρος,αλλα αυτο ειναι μια τεραστια κουβεντα που θα ηταν καλο να μην συζητηθει εδω αλλα σε καποιο μελλοντικο θρεντ.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Gabadoo,
Βεβαίως και δε σκοπεύω (να σε ειρωνευτώ). Να ξεκαθαρίσω τι αντιλαμβάνομαι: Σου διέγνωσαν καρκίνο, απο τον οποίο θεραπεύτηκες. Σωστό?
Αν ναι, δεν είσαι η μόνη περίπτωση που ξέρω.

Ξέρω π.χ. φίλη μου (52 χρονών σήμερα) που στα 25 της ανέπτυξε καρκίνο στο στήθος (πριν από 27 χρόνια (σκέψου, οι μέθοδοι και τα φάρμακα ήταν πολύ πίσω τότε). Της το αφαίρεσαν μαζί με κάποιους λεμφαδένες, έκανε θεραπείες (τότε), δεν έκανε ποτέ παιδιά, αλλά ζει και είναι μια χαρά. Ούτε αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει περάσει αυτό. Αυτό (27 χρόνια μετά τη θεραπεία) θεωρείται ιατρικά πλήρης ίαση, δεν είναι κάτι προσωρινό.
Προφανώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις (πρέπει να ξέρω μερικές αλλά δε τις θυμάμαι γιατί δεν είναι του στενού μου περιβάλλοντος - αυτή είναι), και ΑΝ έχεις περάσει τέτοιο πράμα, σου εύχομαι να είσαι μια περίπτωση σαν και τη φίλη μου και να πεθάνεις από βαθειά γηρατιά.

Η διαφορά μας φίλε gabadoo είναι ότι εγώ δεν πιστεύω ότι τη φίλη μου, ή εσένα, (ή εμένα που δεν έχω πάθει κάτι τέτοιο - άλλα έχω πάθει άλλα) μας βοήθησε κάποιος θεός. Οι οργανισμοί μας ακολουθούν τη βιολογική τους πορεία, γνωστή σε μεγάλο βαθμό στην επιστήμη, διαφορετική για τον καθένα, μη προβλέψιμη (ακόμα) από την επιστήμη, και με τη γνωστή κατάληξη κάποια στιγμή.

Που μπερδεύεται ο "θεός" σε όλα αυτά? Είναι κάτι που εγώ δε μπορώ ούτε να το καταλάβω πια
Σωστά, ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει το φαινόμενα.

Εδώ ο ίδιος ο Τζάκης (που μπορεί να είναι εξαιρετικός χειρούργος, αλλά πιστός Χριστιανός) είπε σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega ότι ήταν τελικά θέλημα Θεού όσα έγιναν και είναι καλλίτερα που άνοιξε τον ασθενή και έτσι έγινε δυνατόν να διαπιστωθούν οι μεταστάσεις που δεν φαίνονταν αλλοιώς.

Μάλλον τελικά η υπερβολική πίστη θολώνει και τα καλλίτερα μυαλά.
.

Σωστα αυτα που λετε,μονο που εγω, συσκεπτομενος μετην οικογενεια μου,
αποφασισαμε ουτε εγχειρηση ουτε ακτινοβολιες ουτε τπτ.Πολυ προχωρημενος και επιθετικος ο καρκινος και εγω δεν ειχα διαθεση για μαχη..Προτιμησαμε το υπολοιπο  αξιοπρεπως,παρα πειραματοζωο και "...εχουμε λιγες πιθανοτητες.. "

nikos251

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
28
Πόντοι
0
Φιλε gabadoo ευχομαι υγεια σε σενα και την οικογενεια σου,η ιστορια σου οντως συγκινητηκη.Χωρις να θελω να υπενιχθω τιποτα συγκενικο μου προσωπο εχει περασει κατι παρομειο,οι γιατροι του ειπαν οτι επρεπαι να του αφερεσουν τον πνευμονα αλλιως ειχε το πολυ τρεις μηνες ζωη,αυτος αρνηθηκε(λογω ηλικιας κυριως).Εχουν περασει δεκα χρονια απο τοτε και ανθρωπος ζει,τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν λαθος διαγνωση.Το συγκεκριμενο περιστατικο μπορει να το ερμηνευσει ο καθενας οπως θελει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχουν η δημοσιευσεις τετοιων ιστοριων στο συγκεκριμενο thread.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ο μοναχός Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης που έζησε μέχρι το 1991 είχε προφητεύσει ότι ο διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα φέρει πολλά κακά στην Εκκλησία της Ελλάδος και ότι μέσα στο δέκατο έτος από την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας από την οποία δεν θα βγει νικητής. Ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος στις 28 Απριλίου 1998!!!
Αν  είναι  αληθινό  είναι  ψιλοεντυπωσιακό!!! :think:

Επισκέπτης
Ο μοναχός Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης που έζησε μέχρι το 1991 είχε προφητεύσει ότι ο διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα φέρει πολλά κακά στην Εκκλησία της Ελλάδος και ότι μέσα στο δέκατο έτος από την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας από την οποία δεν θα βγει νικητής. Ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος στις 28 Απριλίου 1998!!!
το έριξε στα μέντιουμ και η εκκλησία.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  Ειναικαποια πραγματα που το μυαλο δεν τα χωραει!! Ο Στρ. Ραιαν σωθηκε στη Νορμανδια και τελικα σκοτωθηκε στην Κορεα. Ενας δικος μας σωθηκε απο τα μπαζα στο σεισμο της Αθηνας και πνιγηκε στο ναυγιο του "Σαμενα" (αυτο αληθευει η ειναι μούφα??). Τωρα σκοτωθηκε ενας 25χρονος παραλίγο να παρει το συκωτι ο Αρχιεπίσκοπος και τελικα σωθηκε ενας 3ος.

Αλλη το λένε τυχη αυτό αλλη Θεια παρεμβαση!!

Με αφορμη την περιπετεια του Αρχιεπισκόπου ισως θα πρεπει η Εκκλησια να αναθεωρησειτις θέσεις της για τους δωρητες σώματος!!

ΥΓ Αντιλαμβανομαι απολυτα τους ανθρωπους που ξυστα γλυτωνουν τα χειρότερα να βλέπουν με αλλο ματι τη ζωη! αυτα και γαματε γιατι η ζωη ειναι μικρη!! 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
όλοι έχουμε την ανθρώπινη φύση με ότι αυτή περιλαμβάνει....
Όλοι οι "δυτικοί", οι του "ανεπτυγμένου" κόσμου, οι σκλάβοι του συστήματος...υπό μια άλλη οπτική.
Παρατηρήστε προαιώνιες φυλές(τάχά μου πρωτόγονες) πόσο γαλήνια αδιαφορούν για το "αναπόφευκτο".
Η "ανθρώπινη φύση" που επικαλούμαστε συχνά πυκνά εμείς οι αναπτυγμένοι και την οποία μας διδάξανε κάποιοι, απέχει παρασάγγας από το ανθρώπινο μεγαλείο, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.
Αλλά αυτά μπορεί να είναι ή μπορεί να μην είναι. Η καταστολή στην οποία οικιοθελώς συμμετέχουμε δεν μας αφήνει να δούμε παραπέρα. Ή μπορεί απλά να είμαστε αίμα & σάρκα απλά αλλά και πάλι ούτε τότε θα έπρεπε να φοβόμαστε.
...Ή μπορεί να σφύριξα...

Στα πεζά τώρα: "Δεν υπάρχει κενό εξουσίας στην Ιεραρχία. Υπάρχω Εγώ.." είπε στο περίπου με στόμφο ένας παπάς... ;)
Ένας γιατρός πάλι είπε πως αυτός θα αφαιρούσε και τους δύο όγκους αντί για μεταμόσχευση, λες και μιλούσε για το πως θα καθαρίσει την συκωταριά... Και αυτούς εμπιστευόμαστε να μας βοηθήσουν στην δύσκολη στιγμή...
Αλί Αλί και τρισαλί...

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Απέτυχε? Ε και? Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από την ίδια ασθένεια? Ενώ ο ακατονόμαστος αυτός είχε τη δυνατότητα να βρει 3 μοσχεύματα όταν άλλοι πεθαίνουν περιμένοντας. Μη τα κάνουμε όλα ίσωμα ρε. Ο καρκίνος είναι κάτι που εύχομαι ούτε σε εχθρό μου να τύχει. Αλλά τέτοιες ώρες δοκιμάζονται οι άνθρωποι και ας περιμένουμε να δούμε αν ο θεός του θα τον σώσει (αν έχει θεό). Αυτό τον αλήτη, υποκριτή, λήσταρχο και μεγαλοκαρχαρία δε τον γουστάρω καθόλου…αλλά του εύχομαι περαστικά.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
  Ειναικαποια πραγματα που το μυαλο δεν τα χωραει!! Ο Στρ. Ραιαν σωθηκε στη Νορμανδια και τελικα σκοτωθηκε στην Κορεα. Ενας δικος μας σωθηκε απο τα μπαζα στο σεισμο της Αθηνας και πνιγηκε στο ναυγιο του "Σαμενα" (αυτο αληθευει η ειναι μούφα??).

Δεν είναι καθόλου μούφα troueno.

Το παλικάρι αυτό σώθηκε από το σεισμό του 1999 και πνίγηκε (δεν θυμάμαι σε ποιο ναυάγιο, πρέπει να ήταν αυτό του 2000 στην Πάρο), προσπαθώντας να σώσει κάποιους συμπολίτες μας....

Ήταν από τη Φθιώτιδα.....την εποχή εκείνη υπηρετούσε τη θητεία του στο Στρατό Ξηράς.....

Αδριάντας του παιδιού αυτού βρίσκεται στα Καμένα Βούρλα.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα αυτού του γενναίου παιδιού για να το αναφέρω.....

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Φιλε Σταυρο ετσι οπως το εγραψα εχεις δικιο....Μισα πραγματα..

Και εξηγουμαι:

1.To περιστατικο που αναφερω εχει να κανει με ενα οραμα που ειδα στον υπνο μου σαν αρχη,και ενα  Θαυμα προσωπικο για την περιπτωση μου λιγο πιο μετα...Θελω να με συγχωρεσεις που δεν το περιγραφω γραπτως και δημοσιως....Μονο λεγεται ..Πρεπει για να καταλαβεις να εχουμε οπτικη επαφη ..Αν καποια στιγμη στο μελλον βρεθουμε για κανα καφε...
  2.Στην προηγουμενη φαση της ζωης μου,τραγελαφικα με το παπαδαριο ουκ ολιγα...Σε βαφτισια οπου ημουν νονος,μετα το μυστηριο και την ωρα την χρηματικης"προσφορας" (προαποφασισμενης στο μυαλο μου ως προς το...υψος της..)  μου προς τον ναο και τον ιερωμενο που τελεσε το μυστηριο,ο παπας μου α π α ι τ η σ ε  περισσοτερα απο αυτα που του εδωσα γιατι λεει ειπε ολα τα λογια.ολα τα φωτα κτλ..Η ευγενικη μου απαντηση....τρια σπασμενα μπροστινα δοντια και το μενος των κυρατσων που κοπανησα τον παπαρα τους....και αλλα πολλα ..Ροχαλα στο χερι το απλωμενο για φιλημα σε παπα που δεν  αξιζε τετοια ενδειξη σεβασμου και λοιπες τρελλες.Ως προς τον Χριστοδουλο εχω την ιδια αποψη με αυτην που εχει ο πολυς κοσμος.. χουντικος διαπλεκομενος και εντελει δεν καταφερε να γινει αυτο που εγω καταλαβαινω ..Σεβαστος Ιεραρχης.
  3.Ειμαι γεννημενος το "θρυλικο"  1969 (Απο τον Νικολα τον Ασημο μεχρι τον Bryan Adans...χαχαχα) παντρεμενος ...μμμ κοντα 10 χρονια
και ερωτευμενος με την ωραιοτερη για μενα γυναικα του κοσμου..την εξαχρονη κορη μου.Μεγαλωσα νοτια μενω βορεια,δεν ξενογαμω λογω προσωπικης μου θεσης αλλα και ωραιας συντροφου στην ζωη μου ( γιαυτο και τα ποστ μου ειναι λιγα...λυπαμαι που δεν μπορω να προσφερω κατι στους φιλους και προτιμω την σιωπη.)Εχω τελειωσει Πολυτεχνειο μηχανολογια...και γουσταρω πολυ το σιτε.Εχω μαθει πολλα μεσα απο αυτο..οχι απαραιτητα για ..ντελλα,γενικως.

Φίλε μου δεν υπάρχει λόγος να σε ειρωνευτεί κανείς.
Ιδιώς όσον αφορά την ηλικία και την οικογενειακή σου κατάσταση....ένοιωσα σαν να διάβαζα την αυτοβιογραφία μου !

Τώρα....όσον αφορά το περιστατικό που αναφέρεις στο επόμενο ποστ σου....δεν μου έχει τύχει, και εύχομαι και σε σένα να ήταν περαστικό...και να μην σε άγγιξε καθόλου.

Έχει τύχει όμως σε κοντινό μου πρόσωπο....και κράτησε την ίδια στάση με σένα.
Ζεί και βασιλεύει.
Δεν ξέρω αν είναι ο Θεός που τον βοηθάει.
Πάντως ζει - και ζει καλά- ενάντια σε όλες τις προβλέψεις.

Βλέποντας τέτοια περιστατικά, θυμάμαι κάποια λόγια δασκάλων, (κυρίως Ανατολικής προέλευσης Θρησκειών), που λένε ότι ο Θεός είμαστε εμείς...ότι στην πραγματικότητα όλοι έχουμε ένα Θεϊκό κομμάτι στην ψυχή μας.
Και αμέσως μετα μου έρχονται στο μυαλό διδασκαλίες της δικής μας Θρησκείας...."κατ ' εικόνα και ομοίωση" και ότι " ο καθένας από εμάς είναι ναός του Κυρίου".
Αναρωτιέμαι ....μήπως  η δική μας Θρησκεία έχασε στην πορεία το νόημα ;
Μήπως τελικά η διδασκαλία του Χριστού, πάνω - κάτω λέει τα ίδια με τις ανατολικές Θρησκείες;

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, και απλά αυτοί που μας διδάσκουν τη Θρησκεία έχουν κολλήσει στην κατά γράμμα εξήγηση των γραφών, (ενώ μεταφορικά σήμαιναν άλλα πράγματα), τότε ίσως εξηγείται πως κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν τη δύναμη και ξεπερνούν τέτοιες κατάστάσεις.
Γιατί πιθανώς η δύναμη έρχεται απο μέσα τους...απο τους ίδιους.
Και τελικά είναι η ίδια η Πίστη τους (στο Θεό που κρύβουν μέσα τους ) που τους σώζει....

Απορίες εκφράζω.....κάτι δε μου πάει καλά στο παραμυθάκι που μας μαθαίνουν απο παιδιά.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Φίλε όμορφε, το να θεωρείς τον ΑΡΚΑ (και ιδιαίτερα τη σειρά "Η Ζωή Μετά") "μαλακιούλες" και "καταθλιπτικά", στα μάτια μου σε υποβιβάζει!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν αστειεύομαι βέβαια!
Έχεις απόλυτο δίκιο Σταύρο, με την έννοια ότι δεν είναι σωστό να υποτιμούμε την πνευματικό έργο κανενός.....

Όλοι μας έχουμε διαβάσει τα σκίτσα του Αρκά και έχουμε γελάσει αλλά και προβληματιστεί μέσα αυτών.....

Αλλά να βασίζομαι όμως στον Αρκά για να δώσω απαντήσεις σε ένα τέτοιο ζήτημα;; Όχι φίλε.

Όσον αφορά το φόβο σίγουρα όλες οι θρησκείες τον καλλιεργούν (π.χ. κόλαση). Αυτός είναι ο ένας πυλώνας. Ο άλλος είναι η προσμονή ανταμοιβής στη μετά θάνατο ζωή (π.χ. στο Κοράνι αναφέρετα ότι αν κάποιος πεθάνει υπέρ της πίστεως , τον αναμένει ένας παράδεισος γεμάτος από παρθένες με μεγάλα μάτια.....καλό κίνητρο ε;).

Αυτό που έγραψα και ποιο πάνω είναι ότι σημασία έχουν οι ηθικές αξίες και ο τρόπος ζωής που προτείνει κάθε θρησκεία.....μην εστιάζουμε μόνο το πώς αντιμετωπίζουν το θάνατο. Δεν σημαίνει άλλωστε ότι  ότι πρέπει να τα δεχόμαστε όλα άκριτα ή βάση συμφέροντος (θα κάνω κάτι στο οποίο δεν πιστεύω μπας και με τιμωρήσει ο Θεός.....)

Τώρα σχετικά με την ύπαρξη ή μη Θεού (αν και μάλλον πρέπει να ανοίξουμε σχετικό thread), δεν αποδεικνύονται όλα βάση επιστήμης.....

Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο έρωτας είναι μια ανθρώπινη επινόηση, μια σαχλαμαρούλα, ένα παραμυθάκι για μικρά παιδιά και ότι δεν υπάρχει.....και ότι στην πραγματικότητα τη στιγμή που νομίζουμε ότι είμαστε ερωτευμένοι, απλά εκκρίνονται κάποιες χημικές ουσίες που μας προκαλούν ευεξία.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, ο έρωτας απλά δεν υφίσταται.....

Πίστεύω όμως ότι όσοι έχουμε ερωτευτεί έστω και μια φορά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο έρωτας είναι πραγματικός!

Ότι δεν φαίνεται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.....απλά ο καθένας επιλέγει να πιστεύει κάποια πράγματα που τα ενστερνίζεται ή πιστεύει ότι τον εκφράζουν. Και το λέω εγώ που κοροιδέυω-πειράζω χοντρά φίλους-γνωστούς που πιστεύουν σε προκαταλήψεις/δισειδαιμονίες όπως το μάτι, η βασκανία, η μαύρη γάτα, η γρουσουζιά , ο αριθμός 13 κτλ,κτλ (η λίστα είναι ατελείωτη.....) και τα οποία εγώ προσωπικά τα θεωρώ τις απόλυτες ανοησίες.....

Η θρησκεία δεν είναι επιστήμη. Στην επιστήμη όλα αποδεικνύονται βάση τύπων, πειραμάτων, ανακαλύψεων, παρατήρησεων, στατιστικών δεδομένων κτλ....Ενώ στη θρησκεία υπάρχει το δόγμα, που σημαίνει ότι δέχομαι κάτι χωρίς απόδειξη, με ψυχολογικά ή συναισθηματικά κριτήρια.....Τα δόγματα δεν μπορεί να αποδειχτούν (π.χ. η τριαδικότητα που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός). Αλλιώς οι θρησκείες θα αποτελούσαν έναν ακόμα κλάδο μιας θετικής επιστήμης.

Κλείνοντας, ξανατονίζω ότι σημασία έχει η ουσία κάθε θρησκείας όχι οι τύποι.....

Άλλωστε και η ιδέα της αθείας δεν αποτελεί μια μορφή δόγματος; Μπορεί κάποιος/κάποια να αποδείξει με κάποιον τρόπο ότι δεν υπάρχει Θεός;

Από την άλλη να πιστεύουμε οτιδήποτε από τη στιγμή που δεν μπορούμε να το αποδείξουμε;

Απλά είναι όλα θέμα επιλογής, τι μας εκφράζει, τι μας γεμίζει.

Υ.Γ. Συγνώμη ρε μάγκες αν σας κούρασα με την έκταση του κειμένου!

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Τελικα το σκωτι που δεν πηγε στον Χριστοδουλα το πηρε ενας... ΕΒΡΑΙΟΣ!!!!
Παντα κωλοφαρδος αυτος ο λαος...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
και διαπλεκομενος βεβαιως βεβαιως.Σαν εμας τους Ελληνες...

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Τελικα το σκωτι που δεν πηγε στον Χριστοδουλα το πηρε ενας... ΕΒΡΑΙΟΣ!!!!
Παντα κωλοφαρδος αυτος ο λαος...
ανθρωπος ειναι οτι και να ναι!ο ανθρωπος πετουσε απ τη χαρα του αν τον ειδατε!αυτο ειναι το μεγαλιο της ΥΓΕΙΑΣ!!!!

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Εδώ:

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2007

Η προφητεία του Πορφύριου...
...για το τι θα συμβεί στον Χριστόδουλο
,
Στους εκκλησιαστικούς κύκλους αυτές τις ημέρες άρχισαν να θυμούνται διάφοροι μια ξεχασμένη "προφητεία" που αποδίδεται σε έναν μοναχό που ήταν πολύ γνωστός. Τον Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη (φωτογραφία) που έζησε μέχρι το 1991.
Σύμφωνα με όσα λένε, ο Πορφύριος είχε πει ότι ο διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα φέρει πολλά κακά στην Εκκλησία της Ελλάδος και ότι μέσα στο δέκατο έτος από την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας από την οποία δεν θα βγει νικητής. (Ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος στις 28 Απριλίου 1998).
Η προφητεία αυτή δεν έχει καταγραφεί πουθενά. Από τους ερευνητές της, το μόνο γραπτό που υπάρχει είναι αυτό εδώ.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1
Gatto και Ποδολάγνε ..... για τρελλό αστικό μύθο το κόβω.....

Επισκέπτης
Εδώ:

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2007

Η προφητεία του Πορφύριου...
...για το τι θα συμβεί στον Χριστόδουλο
,
Στους εκκλησιαστικούς κύκλους αυτές τις ημέρες άρχισαν να θυμούνται διάφοροι μια ξεχασμένη "προφητεία" που αποδίδεται σε έναν μοναχό που ήταν πολύ γνωστός. Τον Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη (φωτογραφία) που έζησε μέχρι το 1991.
Σύμφωνα με όσα λένε, ο Πορφύριος είχε πει ότι ο διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα φέρει πολλά κακά στην Εκκλησία της Ελλάδος και ότι μέσα στο δέκατο έτος από την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας από την οποία δεν θα βγει νικητής. (Ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος στις 28 Απριλίου 1998).
Η προφητεία αυτή δεν έχει καταγραφεί πουθενά. Από τους ερευνητές της, το μόνο γραπτό που υπάρχει είναι αυτό εδώ.
εδώ η χαρτορίχτρα η Μάρθα το είχε προβλέψη στα ταρώ από το 1912

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom