Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Σύμφωνα με αυτά που (λογικά θα) πιστεύει είναι και ο άνθρωπος απόδειξη του θείου.
Δεν θα έπρεπε να φοβάται, ειδικά αυτός και αυτοί που είναι δίπλά του.
Μην είσαι απόλυτη ότι όλοι λυγίζουνε... Κάποιοι κάπου ακόμα και τώρα το θεωρούν μετάβαση και δεν λυγίζουν καθόλου. Αντιθέτως "φεύγουν" με χαμόγελο.
ναι σιγουρα!υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να αυτοκτονησουν!!αυτοι φευγουν πιο χαλαροι αφου αποφασιζουν να λυτρωθουν κατα την αποψη τους!

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Ο Χριστος το εκανε αυτο γιατι γιατι αυτος ηταν ο σκοπος της υπαρξης του.

Υ.Γ. Υπαρχουν και αλλες θρησκειες "εκει εξω".
ομως η ορθοδοξη ειναι η σωστη θρησκεια.και μονο αυτη

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
ναι σιγουρα!υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να αυτοκτονησουν!!αυτοι φευγουν πιο χαλαροι αφου αποφασιζουν να λυτρωθουν κατα την αποψη τους!

Δυαδική σκέψη: Υπεύθυνη για πολλά δεινά.
Δεν μιλάω για λύτρωση-αυτοχειρία, μιλάω για άλλα πράγματα πολύ μεγαλύτερα από τα θρησκευτικά του δημοτικού. Αλλά...

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Σύμφωνα με αυτά που (λογικά θα) πιστεύει είναι και ο άνθρωπος απόδειξη του θείου.
Δεν θα έπρεπε να φοβάται, ειδικά αυτός και αυτοί που είναι δίπλά του.
Μην είσαι απόλυτη ότι όλοι λυγίζουνε... Κάποιοι κάπου ακόμα και τώρα το θεωρούν μετάβαση και δεν λυγίζουν καθόλου. Αντιθέτως "φεύγουν" με χαμόγελο.
Άσε για λίγο στην άκρη τα μεταφυσικά και τις μεταβάσεις.
Μέχρι να φτάσει εκεί πρέπει να αντιμετωπίσει μια ασθένεια που εξευτελίζει τον άνθρωπο.
Τουλάχιστον ας είμαστε εμείς αξιοπρεπείς και σε λίγο καιρό θα έχουμε διάδοχο για να του τα ψέλνουμε.

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Δυαδική σκέψη: Υπεύθυνη για πολλά δεινά.
Δεν μιλάω για λύτρωση-αυτοχειρία, μιλάω για άλλα πράγματα πολύ μεγαλύτερα από τα θρησκευτικά του δημοτικού. Αλλά...
καλο θα ηταν να αφηνες τις θεωριες και τις εξυπναδες περι μεταβασης!

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Εγώ είμαι αναξιοπρεπής που προτείνω να μην φοβόμαστε τον θάνατο και εσείς οι αξιοπρεπείς που δέχεστε ως μέγιστο κακό την φθορά της ύλης? Κάπου μπερδεύει το μοτέρ...
See you in another life(version),when we are both cats...
Ούτε έβρισα, ούτε έθιξα... Αλλά να μου κάνουν κύρηγμα οι επικυρηγμένοι...  :uglystupid:

Τώρα, φίλε psaxnw πόσο πιο εύκολο θα ήταν αν όντως πιστεύει(και είμαι σίγουρος ότι πιστεύει) ότι ως παιδί του Θεού(όπως όλοι μας-το ποιου Θεού είναι άλλο θέμα) δεν θα χαθεί και ότι το "συμβόλαιο" θανάτου είναι η αρχή. Δεν έχω δει κανά βουδιστή μοναχό να λυγίζει ή να στενοχωριέται, ούτε και τους γύρώ του. Αυτοί είναι πιο μάγκες?

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δεν σε χαρακτηρίζω αναξιοπρεπή.
Η ασθένεια του όμως θα τον κάνει να χάσει όποια αξιοπρέπεια είχε/έχει μέχρι να τον σκοτώσει.
Τα δικά μας λόγια είναι περιττά.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
καλα χαλαρωσε ρε Μαριαννα..κι εγω χριστιανος ορθοδοξος ειμαι και πιστευω στη θρησκια μου αλλα δεν ειναι η μονη σωστη οπως λες.Η μονη σωστη ειναι για τον καθενα μας προσωπικα.Τι χριστιανη εισαι αν αποριπτεις το πιστευο των αλλων..Μαλλον εχεις μπερδεψει καποια πραγματα!

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Δεν σε χαρακτηρίζω αναξιοπρεπή.
Η ασθένεια του όμως θα τον κάνει να χάσει όποια αξιοπρέπεια είχε/έχει μέχρι να τον σκοτώσει.
Τα δικά μας λόγια είναι περιττά.
Τον δικό μου άνθρωπο δεν τον είδα να χάνει την αξιοπρέπειά του. Να σβήνει σιγά σιγά ναι, όχι όμως αναξιοπρεπώς. Συνεπώς...

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
καλα χαλαρωσε ρε Μαριαννα..κι εγω χριστιανος ορθοδοξος ειμαι και πιστευω στη θρησκια μου αλλα δεν ειναι η μονη σωστη οπως λες.Η μονη σωστη ειναι για τον καθενα μας προσωπικα.Τι χριστιανη εισαι αν αποριπτεις το πιστευο των αλλων..Μαλλον εχεις μπερδεψει καποια πραγματα!
ειμαι αυτο που πιστευω και ειλικρινα δε με ενδιαφερουν οι αποψεις των αλλων

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Τον δικό μου άνθρωπο δεν τον είδα να χάνει την αξιοπρέπειά του. Να σβήνει σιγά σιγά ναι, όχι όμως αναξιοπρεπώς. Συνεπώς...
Ναι, κι ο δικός μου έτσι το αντιμετώπισε.
Τώρα τι ένιωθε και τι έλεγε σε εμάς τους συνοδούς της, δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι για το παπαδαριό υπάρχουν πολλά να πούμε. Ο συγκεκριμένος δεν ενδύκνειται πλέον για περαιτέρω συζητήσεις.

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Like
6
Πόντοι
1

Σωστή Μαριάννα.....με αυτή βέβαια τη λογική και τους άλλους δεν τους ενδιαφέρουν οι απόψεις οι δικές σου.....και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.

Το site είναι ένα ηλεκτρονικό καφενείο , τίποτα παραπάνω.....το να ακούσεις μια γνώμη διαφορετική δεν θα σου αλλιώσει τα πιστεύω ή τις πάγιες πεποιθήσεις σου.

Οι θρησκείες (ότι και να πιστεύει ο καθένας) είναι χρήσιμες γιατί δίνουν ελπίδα, αισιοδοξία και ηθικούς κανόνες στους ανθρώπους: χωρίς αυτές θα ζούσαμε σαν τα ζώα ή με γνώμονα μόνο το χρήμα και το συμφέρον .....

Ο Βολταίρος κατά την εποχή του Γαλλικού Διαφωτισμού διατύπωσε τη διάσημη φράση " Αν δεν υπήρχε θεός , θα έπρεπε να τον εφεύρουμε". Η ανάγκη να πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη είναι δεδομένη.....και πιο λογικό άλλωστε από το να πιστεύουμε ότι όλα φτιάχτηκαν κατά τύχη.

Το να απορρίπτουμε όμως τη θρησκεία των άλλων είναι εγωπαθές και άσκοπο, για να μην πω και λίγο επικίνδυνο.....

Είμαστε Χ.Ο. επειδή γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Αν είχαμε γεννηθεί στην Ισπανία θα είμασταν Καθολικοί, στην Γερμανία Προτεστάντες, στην Αγγλία Αγγλικανοί, στην Τουρκία Μουσουλμάνοι κ.ο.κ.

Σημασία έχει η ουσία της κάθε θρησκείας και ο τρόπος ζωής που διάγει έκαστος. Όχι οι τύποι και οι ετικέττες.....

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι για το παπαδαριό υπάρχουν πολλά να πούμε.
Προσπαθώ να αφήσω έξω από την κουβέντα τα "πεζά" εξαρχής. Αλλά μάλλον δεν έγινα αρχικά κατανοητός. Ίσως όταν περάσουν οι φορτισμένες στιγμές.
Be well φίλε.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Tοτε μην γινεσαι υπερμαχος του χριστιανισμου μιας και δεν εισαι και ο καλυτερος εκπροσοπος του..Τα οσα λες αντιτιθενται με τον χριστιανισμο.Φυσικα δεν ειμαι εγω αυτος που θα κρινει τα λεγομενα σου και το αν εισαι η οχι χριστιανος αλλα μεχρι εκει που γνωριζω θα σου πω οτι πρεπει ως χριστιανος να δεχεσαι τα πιστευω των υπολοιπων οχι για σενα αλλα για αυτους.Εχουν ολοι το δικαιωμα να πιστευουν οτι η δικη τους θρησκεια ειναι η σωστη!!!

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
1.Ο Βολταίρος κατά την εποχή του Γαλλικού Διαφωτισμού διατύπωσε τη διάσημη φράση " Αν δεν υπήρχε θεός , θα έπρεπε να τον εφεύρουμε". Η ανάγκη να πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη είναι δεδομένη.....

2.Το να απορρίπτουμε όμως τη θρησκεία των άλλων είναι εγωπαθές και άσκοπο, για να μην πω και λίγο επικίνδυνο.....

1.Η ανάγκη ή η γνώση? Μεγάλο ερώτημα.
2. Ειδικότερα όταν αυτές λίγο πολύ αλληλοσυμπληρώνονται ή μοιάζουν μεταξύ τους σε περίοδο χρόνου.

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Η απορία που μου δημιουργείται βλέποντας τον άνθρωπο απέναντι στον "θάνατο" είναι η εξής: Ο υψηλότερος εκπρόσωπος του Θεού επί γης πως είναι δυνατόν να φοβάται κάτι που "νικήθηκε" από τον τριαδικό Θεό τον οποίο εκπροσωπεί?
Το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα περισσότερο οίκτο να προκαλεί παρά γνήσια θλίψη. Δυστυχώς η πνευματικότητα είναι καθημερινή άσκηση και όταν αρχίζει να σε γοητεύει το εφήμερο της επί της γης εξουσίας και το χειροκρότημα που με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να απευθύνεται σε κλόουν παιδικού πάρτυ, σημαίνει ότι μάλλον το μήλο ήταν πολύ ζουμερό και ο οφις πολύ πονηρός.
Η παρρησία και η γαλήνη εμπρός στο αναπόφευκτο ενός ανώνυμου γέροντα μπορούν να προκαλέσουν περισσό ρίγος αρκεί να εστιάζουμε στον αόρατο έσω άνθρωπο και όχι στον τίτλο της εδώ κοσμικής του παρουσίας.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Το ποσο σχετικη με το θεμα εισαι, το ειδαμε.

Δεν υπαρχει ορθοδοξη θρησκεια. Υπαρχει ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια/εκκλησια.

ΣΚΕΤΟ ορθοδοξη δεν υπαρχει, γιατι καλλιστα κανεις θα μπορουσε να καταλαβει οτι εννοεις και τον ορθοδοξο ιουδαισμο λεγοντας ορθοδοξη θρησκεια.

Τετοιο ειναι το επιπεδο σας ομως. Να μαχεστε τα επιχειρηματα των αλλων με ΔΟΓΜΑΤΑ τα οποια σας φυτεψανε καλα στο κεφαλι.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Η αυτοκτονια για την θρησκεια που πιστευεις αποτελει αδικημα/αμαρτημα και μαλιστα μεγαλου βαθμου.

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Το ποσο σχετικη με το θεμα εισαι, το ειδαμε.

Δεν υπαρχει ορθοδοξη θρησκεια. Υπαρχει ορθοδοξη χριστιανικη θρησκεια/εκκλησια.

ΣΚΕΤΟ ορθοδοξη δεν υπαρχει, γιατι καλλιστα κανεις θα μπορουσε να καταλαβει οτι εννοεις και τον ορθοδοξο ιουδαισμο λεγοντας ορθοδοξη θρησκεια.

Τετοιο ειναι το επιπεδο σας ομως. Να μαχεστε τα επιχειρηματα των αλλων με ΔΟΓΜΑΤΑ τα οποια σας φυτεψανε καλα στο κεφαλι.
τις εξυπναδες αστες για αλλου μπεμπη οκ.δεν το εγραψα απο κεκτημενη ταχυτητα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom