Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Και νομιζα οτι ημουν ο μονος αθεος εδω μεσα .Κρατατε καλα αυτοι οι θρησκευτικοι εχουν βαλει σκοπο να γινουμε ολοι προβατα και αυτοι με την γκλιτσα τους (βιβλια και ησχυρολογιες δηθεν)να μας αγανταρουν ποτε απο εδω ποτε απο κει.Εχε χαρη που πεθανε ο Αντρικος αλλιως θα σου ελεγα εγω κυριε dimitrios 1000,που θα ησασταν σημερα,και το γνωριζεις και εσυ.ΤΥΧΗ μεγαλη ειχατε.2 φορες την γλυτωσατε,την 3φορα ομως;Απο την στιγμη που αυτη η μαυρη καταρα απλωθηκε πανω απο τον Ελλαδικο χωρο ολα τα κακα μας βρηκαν και μικρηναμε σαν χωρα.Θα την μικρηνετε κιαλλο η θα σας ξεφορτωθουμε τελικα;

παντως πραγματικα ειναι φοβερο το τι "προπαγανδα" πεφτει απο τους ανθρωπους που δεν πιστευουν σε καποιον θεο για να δικαιολογησουν και εγω δεν ξερω τι...λες και τους ειπε κανεις οτι ο χριστιανισμος και η πιστη στον ανασταντα ιησου υπαρχει ή δεν υπαρχει αναλογα με το ιερατειο.....μην ξεχνατε...οτι και επι εποχης ιησου το ιερατειο το ειχε αφορισει...διοτι εβλεπε τα κακως κειμενα!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Η συζήτηση η οποία γίνεται εδώ, δεν είναι μια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ 2-3 ατόμων.Παρακολουθείται απο πολλά μέλλη του forum τα οποία είτε συμφωνούν , είτε διαφωνούν με τα εκατέρωθεν γραφόμενά μας.
Τα χωρία της Αγίας Γραφής τα οποία εσύ  μπορεί να μη θεωρείς ούτε θέσφατα,ούτε καν άξια λόγου(αφού τα παραλληλίζεις ακόμη και με τα επιχειρήματα που παραθέτει η τηλεόραση), για άλλους αναγνώστες , ενδεχομένως και να σημαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Δε βρίσκω λοιπόν το λόγο για τον οποίο δε θα πρέπει να μπορεί κάποιος να τα παραθέσει ως επιχειρήματα , και μάλλιστα σε μία συζήτηση θρησκευτικού περιεχομένου όπως είναι το θέμα της ιεραποστολής.
Βεβαίως λοιπόν είναι δικαίωμα του καθενός να τα επικαλείται όπως δικαίωμα του καθενός είναι και να τα απορρίπτει.
Παρόμοιο και αναφαίρετο δικαίωμα αποτελεί και η διακοπή της συζήτησης (την οποία άλλωστε και επικαλείσαι)

Εδώ κάνεις λάθος Δημήτριε.
Η συζήτησή μας ΕΙΝΑΙ ιδιωτική μεταξύ 2 ατόμων.
Το ότι γίνεται «επ ακροατηρίω» δεν αλλάζει αυτό της το χαρακτήρα.
Το ότι και άλλοι ακούνε τα επιχειρήματά μας, δεν αλλάζει την υποχρέωση και των δυο μας να μιλάει ένας στον άλλο κατά τρόπο που ο άλλος δέχεται (και κατανοεί).
Σου λέω λοιπόν ότι δεν μπορείς να μεταχειρίζεσαι απέναντί μου ως επιχειρήματα τα χωρία τα βγαλμένα απ την αγία γραφή, γιατί εδώ δεν δέχομαι τα γραφόμενά της ως έχοντα ιδιαίτερη αξία..

Πως θα σου φαινόταν ας πούμε αν εγώ σαν επιχείρημα σου παρέθετα κείμενο από αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνος, λέγοντάς σου ότι «είσαι υποχρεωμένος να τα δεχτείς, γιατί οι άλλοι που παρακολουθούν ενδιαφέρονται και καταλαβαίνουν τι λέγεται»?
Αν επιμένεις να το κάνεις, βεβαίως και μπορείς, αλλά βρες άλλο συνομιλητή.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ως προς τα υπόλοιπα που μου αναφέρεις και που αφορούν στα συμφέροντα, τις συνωμοσίες , το κυνήγι εξουσίας ,τις οικονομικές δοσοληψίες ... , θα επιμείνω πως αποτελούν "επιλεκτική όραση" και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ως Σταύρο (άλλωστε έχω επαινέσει και κατά το παρελθόν την αντικειμενικότητα του λόγου σου) ,αλλά στον οποιονδήποτε τα επικαλείται ως επιχειρήματα.
Βλέπουμε το δέντρο ... και όχι το δάσος. Βλέπουμε τον Α  ή  το  Β  μητροπολίτη ... και όχι τη Σύνοδο την εκφράζουσα την αλήθεια.Βλέπουμε το φιλόδοξο ... και όχι τον ταπεινό , βλέπουμε την περιουσία ... και όχι το προσφερόμενο απο την Εκκλησία έργο ...!

Αρχίζουμε και μπαίνουμε στην ουσία τώρα:
Η «σύνοδος» (που είναι περίπου 100 άτομα νομίζω), αποτελείται από τους μητροπολίτες. Πόσοι από αυτούς είναι «εκφραστές της αλήθειας» και πόσοι «από την άλλη πλευρά»? Στατιστικά σε ρωτάω, εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ΟΛΟΙ σκάρτοι. Αλλά ΠΟΣΟΙ είναι οι σκάρτοι? Το να μπει ένας, δυο, τρεις σκάρτοι σε μια «σύνοδο» 100 ατόμων είναι στατιστικά αναμενόμενο, και λογικά το «υγειές» σώμα της συνόδου θα τους αποβάλλει μόλις τους αντιληφθεί.
Αλλά αν ΟΙ ΜΙΣΟΙ (ή και παραπάνω) είναι σκάρτοι, μήπως το σκάρτο δέντρο είναι είναι αυτό που στην πλειοψηφία του απαρτίζει το δάσος?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ασφαλώς και επικαλείσαι εξωτερικά ερεθίσματα.Δέν λέει κανείς το αντίθετο.Γνώμη μου πάντως είναι (χωρίς να είμαι και βέβαιος) οτι εσωτερικά καλύπτεσαι απο την "υλιστική" θεώρηση της ζωής εν γένει.

Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο «υλιστική», αυτό που μπορώ να σου πω πάντως είναι το εξής απλό (και το έχω ξαναγράψει σε αυτό εδώ το forum):
Θεωρώ ότι ο λόγος ύπαρξης «πίστης προς το θείον» στους ανθρώπους έχει γενεσιουργό αίτιο τον φόβο του (εκάστου) ανθρώπου απέναντι στο θάνατο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες περί το θάνατο ασχολούνται (και το τι θα γίνει μετά απ αυτόν).
Αυτό το φόβο εγώ δε τον έχω. Τον έχω αποβάλλει. Επομένως η (όποια) θρησκεία δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει.]
Γι αυτό δεν πιστεύω.
Μη πιστεύοντας (και βλέποντας όλους - αν θες- τους άλλους να πιστεύουν), κάνω κάποιες πιο προχωρημένες (και αντικειμενικές νομίζω) σκέψεις για την όλη υπόθεση, το στήσιμό της και τη λειτουργία της. Σκέψεις, που ο «πιστός» αδυνατεί να κάνει, γιατι τον δεσμεύει η πίστη του απο το να τις κάνει.
Το βλέπω το «το προσφερόμενο από την Εκκλησία έργο». Σήμερα μάλιστα είδα (με τα μάτια μου) το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να μοιράζει κατοστάρικα στους πυροπαθείς της Πελοποννήσου (μπροστά στις κάμερες βεβαίως) και να δίνει και εξηγήσεις γιατί το κάνει. Να μη τις επαναλάβω τώρα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Μα Σταύρο, δε σε ρώτησα για την εξελιξιμότητα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.Σε ρώτησα για τη θρησκευτικότητα που απορρέει απο τη θεία μετάληψη απο το ίδιο κουτάλι.Συγκεκριμένα, γιατί δεν μειώνεται η θρησκευτικότητα των Καθολικών αφού οι ίδιοι δεν μεταλαμβάνουν απο το "σύχαμα" που επικαλείσαι ? Τρώνε το ψωμάκι τους και πάνε στη δουλειά τους...
Δογματικοί και μόνο λόγοι οδήγησαν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη μετάληψη των αζύμων ... και όχι θέματα δημόσιας υγιεινής όπως αναφέρεσαι.

Η εξέλιξη των καθολικών (και περισσότερο των προτεσταντών και των Λουθηρανών νομίζω, αυτοί δεν είναι στη Γερμανία?) είναι ΣΑΦΗΣ σε σχέση με τους δικούς μας. Ακόμα και στο θέμα της εμφάνισής τους (ρούχα και γένεια).
Δε με απασχολεί η «θρησκευτικότητα» του «μυστηρίου» της μετάληψης, γιατί δε πιστεύω, δε μεταλαμβάνω (έχω να πάω να το κάνω πάνω από 35 χρόνια), και εν πάσει περιπτώσει δεν κατάλαβα τι με ρώτησες.
Οι λόγοι που χώρισαν τις εκκλησίες (ίδρυση Βατικανού) ήταν λόγοι επικράτησης και συμφερόντων, και ΟΧΙ λόγοι «θεϊκοί». Και βέβαια άρχισαν να διαχωρίζουν και τα βιβλία τους, τις ερμηνείες τους, την εμφάνισή τους και το τελετουργικό τους διότι «σήκωσαν μπαϊράκι» από το Βυζάντιο και μπορούσαν να κάνουν ότι ήθελαν. «Δογματικοί» λέγονται αυτοί οι λόγοι σύμφωνα με τη θεολογική επιστήμη? Να συμφωνήσω. Επειδή όμως δε ξέρω τον όρο, στον ερμηνεύω τι μπορεί να σημαίνει για μένα αυτός.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δογματικοί και μόνο λόγοι οδήγησαν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη μετάληψη των αζύμων ... και όχι θέματα δημόσιας υγιεινής όπως αναφέρεσαι.
Εδώ δεν έχεις δίκιο.Οι γυναίκες στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπορούν να λάβουν τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης (δηλαδή του διακόνου).Ο θεσμός αυτός παρά το οτι δεν καταργήθηκε ποτέ, ατόνησε  λόγω αχρησίας. Πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου θέτει το ζήτημα στη σωστή του βάση.Αποτελεί μεγάλη όμως κουβέντα την οποία δεν μπορώ απο εδώ να αναπτύξω. Αν θές μπορώ να σου βρώ και τη σχετική εγκύκλιο για ενημέρωση.Έχει όμως μέσα πολλές αναφορές στην Αγία Γραφή ... γι αυτό άσ΄το καλύτερα !  ;)

Όχι, με ενδιαφέρει. Μη μου στείλεις link για την εγκύκλιο, πες μου μόνο σε 10 γραμμές τι λέει για το θέμα η «Ορθόδοξη Εκκλησία» «μας».

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Όλοι μας , λιγο - πολύ είμαστε απολωλότα πρόβατα. Το θέμα είναι το πόσο μακρυά βρισκόμαστε απο τον ποιμένα ... !

Προσωπικά εγώ: Χιλιόμετρα. Λεύγες. Έτη φωτός. Τόσο μακρυά που δεν τον βλέπω καθόλου. Ξέρεις όμως ποια είναι η πλάκα? Ότι παρά αυτή την (πολύ μεγάλη) απόσταση, δεν αισθάνομαι ΚΑΘΟΛΟΥ «απολωλώς».

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πιθανότατα με τόσες συζητήσεις να έχουμε μπερδευτεί λίγο. Και θέλω να μου απαντήσεις σε μία ερώτηση : Με βλέπεις σαν τον ιεραπόστολο του site ? Γιατί άν με βλέπεις με αυτόν τον τρόπο, να σπεύσω να αποποιηθώ της ιδιότητος ! Για ποιό λόγο να σε πείσω ? Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής να μην με πείσεις εσύ ?  Συζήτηση κάνουμε ! Λές τα επιχειρήματά σου , λέω κι εγώ τα δικά μου  and  that's all !
Tώρα , άν η όλη συζήτηση έχει ως αποτέλεσμα να οικειοποιηθεί ένας εκ των δυό μας τις απόψεις του άλλου, δεν είναι κατ΄ανάγκην κακό. Εγώ πάντως βοηθιέμαι πολύ στο να βλέπω την άλλη όψη του νομίσματος !  Υποστηρίζω καλύτερα τις απόψεις μου. Πιστεύω το ίδιο και εσύ !

Όχι, καθόλου, ή μάλλον για να είμαι ακριβής, ελάχιστα. Τα σημεία που θα μπορούσε να σου προσάψει κανείς «ιεραποστολική» δραστηριότητα είναι όταν (τα είπα παραπάνω) μεταχειρίζεσαι χωρία. Αυτό κάνουν οι ιεραπόστολοι, και αυτό ΔΕΝ το κάνεις (κατά κύριο λόγο).

Όχι, προσωπικά εγώ δεν έχω μπερδευτεί καθόλου με τις συζητήσεις μας. Ούτε «δογματικά» ούτε σε σχέση με τα «πιστεύω» μου, ούτε με το site.

Το να με πείσεις το βλέπω δύσκολο, αλλά πάντα μπορείς να προσπαθήσεις. Δεν είναι κακό αυτό. Αν το πετύχεις δε, θα έχεις και την ικανοποίηση ότι «έσωσες» άλλον έναν άνθρωπο από την απώλεια της ψυχής...

Εγώ δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να σε πείσω. Γιατί δεν έχω ούτε όφελος, ούτε κανενός είδους άλλη ηθική απολαβή από την (τυχόν) επιτυχία μου. Όπως κάποτε είχα πει, οι θρήσκοι άνθρωποι σε ΚΑΤΙ πιστεύουν, επομένως έχουν ΚΑΤΙ προς το οποίο να προσελκύσουν το συνομιλητή τους.
Εγώ, ο άθεος, δεν πιστεύω ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Επομένως, προς τι να σε προσελκύσω, προς το τίποτα?

«Παράπλευρα» θα ήταν τα οφέλη, αν σε κάτι επείθεσο από εμένα: Για εμένα, ότι θα είχα βοηθήσει έναν άνθρωπο (έστω και άγνωστο μου) στο να πάψει να κοροΪδεύεται από τους επιτήδειους. Για σένα, ότι θα έπαυες να κοροϊδεύεσαι. Θα ήταν κέρδος αυτό, έτσι νομίζω εγώ.

Αυτά για απόψε, είπα να τα σπάσω σε πολλά post να δούμε μήπως είναι πιο εύκολοδιάβαστα έτσι.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Απαξιώ να απαντήσω:
Στους psolaras (post #1022, #1024) και Φ40 (post #1027). Αν δε σας αρέσει το thread, δρόμο μάγκες. Όπως είπε και ο συνάδελφος, το site έχει topic για όλα τα γούστα...

Με τον germaon δε συμφωνώ (γενικώς, τα έχουμε ξαναπεί) αλλά θα συμφωνήσω μαζί του στην προτροπή του προς τον Δημήτριο να μην σταματήσει. Μαζί σου σε αυτό, φίλε.

Akis35 (post #1030):
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι ρόλο έπαιζε και ο Αντρέας, φίλε... Την Παναγία τη Σουμελά τη θυμάσαι? (δε πάμε στην Τήνο - αλλαγή και εδώ- , αλλά ΠΑΜΕ στη Σουμελά!)

Vasos (post #1031):
Αυτά που γράφω τα θεωρείς «προπαγάνδα» φίλε? Αν ναι, τότε γύρνα το FM tuner σου στους 89,5 ή στους 91,2 (για Αθήνα μιλάω, δε ξέρω που είσαι), άκου τι λένε για 2-3 μέρες, και μετά πες μου πάλι ότι ΕΓΩ κάνω την προπαγάνδα!!!

Και καλή σας νύχτα, αγαπητοί!

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
παντως πραγματικα ειναι φοβερο το τι "προπαγανδα" πεφτει απο τους ανθρωπους που δεν πιστευουν σε καποιον θεο για να δικαιολογησουν και εγω δεν ξερω [size=12pt]τι[/size]...

τι ????????

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
γύρνα το FM tuner σου στους 89,5 ή στους 91,2 (για Αθήνα μιλάω, δε ξέρω που είσαι), άκου τι λένε για 2-3 μέρες, και μετά πες μου πάλι ότι ΕΓΩ κάνω την προπαγάνδα!!!

εσυ κανεις προπαγανδα, οι αλλοι κανουν μαρκετινγκ..
εκει θα τα χαλασουμε ??

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Θέλω να πώ ότι και γώ συμφωνώ με τον Stavros και τον Germaon....
Δημήτριε......στις συζητήσεις σε έχω παρακολουθήσει...είσαι πάντα αξιοπρεπής και ενδιαφέρον συνομιλητής.
Δεν χρειάζεται να φύγεις.
Για τους υπόλοιπους.....όσοι δεν γουστάρετε τα γραφόμενα του....ασχοληθείτε με άλλα θρεντ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

Το σάιτ έχει θέματα για όλους.
Και το κάθε θρεντ επιβιώνει ή σβήνει, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μελών.....δεν χρειάζονται οδηγίες ή κατευθύνσεις.
Οι δήθεν αγανακτησμένοι - κουρασμένοι (δεν ξέρω από τι), ασχοληθείτε με αυτό που αρέσει ΣΕ  ΕΣΑΣ.
Simple as that.......

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Vasos (post #1031):
Αυτά που γράφω τα θεωρείς «προπαγάνδα» φίλε? Αν ναι, τότε γύρνα το FM tuner σου στους 89,5 ή στους 91,2 (για Αθήνα μιλάω, δε ξέρω που είσαι), άκου τι λένε για 2-3 μέρες, και μετά πες μου πάλι ότι ΕΓΩ κάνω την προπαγάνδα!!!

κοιταξε φιλε stavros51 προπαγανδα κανουν και οι μεν και οι δε(αναγνωριζω αυτο που λες),αλλα η προπαγανδα αυτων που δεν πιστευουν στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη(που ουσιαστικα ειναι η καθολικη πιστη απλα επειδη την οικειοποιηθηκαν οι ρωμαιοπαπικοι το βυζαντιο ορισε τον ορο"ορθοδοξη" και ετσι την αποκαλουμε ως σημερα..)γινεται σε μεγαλο βαθμο(οχι φυσικα απο εσενα ή τους αλλους συμφορουμιστες) με δολο γιατι υπαρχουν πολλα συμφεροντα απο παραθρησκευτικες οργανωσεις,πολιτικοθρησκευτικα τραστ κλπ...Παντως αν θες  να το συζητησουμε αυτο που λες..μπορεΙς να μου εκφρασεις παραδειγματα που ας πουμε ακουσες στον 91,2 ή σε εκκλησιες ή οπουδηποτε αλλου?Ενα ειναι το σιγουρο κατα τη γνωμη μου.Ο σημερινος ανθρωπος στην μεγαλη πλειοψηφια διαλεγει να επιλεξει το πολυ ευκολο και αυτο που τον δυσκολευει σε ολες τις εκφανσεις της ζωης επιλεγει να μην το ακουμπησει καν..και ο νοων νοειτω!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

τί??? ολοι οι ανθρωποι εχουν συνειδηση και αυτη τους η συνειδηση τους "πληροφορει"(οξυμωρο λιγο το σχημα) σε καθε τους πραξη,σε καθε τους σκεψη αν αυτο που σκεφτηκαν ή επραξαν ειναι καλο ή κακο σε γενικες γραμμες.Ο καθε ανθρωπος ομως εχει την ικανοτητα να κρυβει κατι κακο που επραξε βαθια,πολυ βαθια για να μπορεσει να ανταπεξελθει ψυχολογικα(αμυνεται εγκεφαλικα)και αντιθετα να αναδευει προς την "επιφανεια" αυτο ή αυτα που θεωρει οτι επραξε σωστα γιατι αυτο τους δημιουργει μια ευεξια,μια νορμαλ ψυχολογια και τους δινει δυναμη για τη συνεχεια.Ο καθε ανθρωπος λοιπον που δεν οικειοποιειται καποιο θεο ως ανωτερη δυναμη πιστευω οτι προσπαθει να καλυψει ολο το αμαρτωλο παρελθον του και να συνεχισει να καλυπτει το παρον και το μελλον του,οτι δηλ.μπορει να συνεχιζει να πραττει οτι εκανε εις τον αιωνα τον απαντα αφου δεν υπαρχει ελεγχος απο καμμια ανωτερα δυναμη.Τωρα για τον καθενα αμαρτια ειναι κατι το διαφορετικο αρα και σχετικο,αλλα παρτε πρωτα τις 10 εντολουλες ως μια βαση δεδομενων και μετα προχωρηστε σε δικες σας ερευνες....

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
....Ο καθε ανθρωπος λοιπον που δεν οικειοποιειται καποιο θεο ως ανωτερη δυναμη πιστευω οτι προσπαθει να καλυψει ολο το αμαρτωλο παρελθον του και να συνεχισει να καλυπτει το παρον και το μελλον του,οτι δηλ.μπορει να συνεχιζει να πραττει οτι εκανε εις τον αιωνα τον απαντα αφου δεν υπαρχει ελεγχος απο καμμια ανωτερα δυναμη.

ωραιο ακουγεται, αλλα πάρτο λιγο ανάποδα..

δηλαδη:

Ο καθε ανθρωπος λοιπον που οικειοποιειται καποιο θεο ως ανωτερη δυναμη πιστευω οτι προσπαθει να καλυψει ολο το αμαρτωλο παρελθον του και να συνεχισει να καλυπτει το παρον και το μελλον του,οτι δηλ.μπορει να συνεχιζει να πραττει οτι εκανε εις τον αιωνα τον απαντα αφου δεν υπαρχει ελεγχος απο καμμια ανωτερα δυναμη.

QUIZ: ποια λεξη σου αφαιρεσα απ το κειμενο, ωστε να εχει εφαρμογη ????

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
πατερ με τα λογοπαιγνια ειναι ωραιο να παιζουμε..και εμενα μου αρεσει!Η αληθεια βεβαια ειναι οτι για να μην πιστευει ο κοσμος στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη μεγαλο ρολο επαιξαν και παιζουν τα ιερατεια ανα τον κοσμο που τριγυρνουν σαν τρωκτικα να φανε....να φανε και να ξαναφανε,αλλα οπως εχω ξαναπει...αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να μην πιστευουμε στον θεο,διοτι ειμαστε τελεια οντα,εχουμε και κριση και συνειδηση για να ακολουθησουμε αυτο που θεωρουμε σωστο ασχετα απο το αν καποιοι κανουν καπηλευονται τον ιδιο τον θεο!

υ.γ. Πατερ εισαι και εσυ ενα απο τα οργανα του διαβολου! :grin: :grin:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
πατερ με τα λογοπαιγνια ειναι ωραιο να παιζουμε..και εμενα μου αρεσει!Η αληθεια βεβαια ειναι οτι για να μην πιστευει ο κοσμος στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη μεγαλο ρολο επαιξαν και παιζουν τα ιερατεια ανα τον κοσμο που τριγυρνουν σαν τρωκτικα να φανε....να φανε και να ξαναφανε,αλλα οπως εχω ξαναπει...αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να μην πιστευουμε στον θεο,διοτι ειμαστε τελεια οντα,εχουμε και κριση και συνειδηση για να ακολουθησουμε αυτο που θεωρουμε σωστο ασχετα απο το αν καποιοι κανουν καπηλευονται τον ιδιο τον θεο!

υ.γ. Πατερ εισαι και εσυ ενα απο τα οργανα του διαβολου! :grin: :grin:

βασο, οσο απλο ειναι το quiz μου, αλλο τοσο απλο ειναι να καταλαβεις το γιατι πρεπει να μην εισαι τοσο απολυτος λεγοντας για παραδειγμα ''αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να μην πιστευουμε στον θεο..''....

γιατι μπορει πολυ απλα να το αντιστρεψω (καθοτι διαφορετικων αποψεων) και να σου πω για παραδειγμα ''αυτο δειχνει γιατι να μην πιστευουμε στον θεο..'' κ.ο.κ.

υ.γ. πιστευεις οντως οτι καποιοι ανθρωποι (δε λεω ολοι), θα πιστευαν στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη αν τα ιερατεια δεν ηταν αχορταγα τρωκτικα ? δηλαδη, λες τροπων τινα πως καποιος που γεννηθηκε και μεγαλωσε στην κινα και ειναι αθεος, παρακολουθει τα ελληνορθοδοξα ιερατεια και τα σιχαθηκε τοσο που ''το γυρισε'' ????

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=9pt]κοιταξε φιλε stavros51 προπαγανδα κανουν και οι μεν και οι δε (αναγνωριζω αυτο που λες), αλλα η προπαγανδα αυτων που δεν πιστευουν στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη (που ουσιαστικα ειναι η καθολικη πιστη απλα επειδη την οικειοποιηθηκαν οι ρωμαιοπαπικοι το βυζαντιο ορισε τον ορο "ορθοδοξη" και ετσι την αποκαλουμε ως σημερα..) γινεται σε μεγαλο βαθμο (οχι φυσικα απο εσενα ή τους αλλους συμφορουμιστες) με δολο γιατι υπαρχουν πολλα συμφεροντα απο παραθρησκευτικες οργανωσεις, πολιτικοθρησκευτικα τραστ κλπ... Παντως αν θες  να το συζητησουμε αυτο που λες..μπορεΙς να μου εκφρασεις παραδειγματα που ας πουμε ακουσες στον 91,2 ή σε εκκλησιες ή οπουδηποτε αλλου?[/size]

Αντιλαμβάνομαι πως είτε στους "μεν", είτε στους "δε", βάζεις τους οργανωμένους ορθόδοξους. Κι αν δε τους βάζεις εσύ, τους βάζω εγώ. (91,2 & 89,5 FM).

Θα ήθελα όμως να μου πεις, ΕΜΕΝΑ, ΠΟΥ με βάζεις? Δεν έχω ραδιοσταθμό, ξέρεις...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157

Stories

Νέο!