Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Αν πραγματικά δεν ξέρεις , έχει να κάνει με λάβαρο επι εποχής  Βυζαντίου , το οποίο και μεταγενέστερα οικειοποιήθηκε η Εκκλησία !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αν πραγματικά δεν ξέρεις , έχει να κάνει με λάβαρο επι εποχής  Βυζαντίου , το οποίο και μεταγενέστερα οικειοποιήθηκε η Εκκλησία !

Ειλικρινά δεν το ξέρω. Ή δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί. Τι είναι?

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
2 χρονακια και πολυ θα αντεξει η ΝΔ...152 βουλευτες με σαμαρα και 2 μητσοτακαιους???
--------
+ 1000000 
και με Σαμαρά παραγκωνισμένο, και Κυριάκο Μ. εκτός κυβερνησης.
Αν όπως λένε , προτάθηκε υπουργέιο στον Σαμαρά  και ΔΕΝ το δέχτηκε, γιατί δεν το δεχτηκε.. και με ποιους θα κάνει κόμμα όταν φύγει,
όταν  θάχει  αλλάξει ο αρχηγός στο Πασόκ,
και  μπουν στο περιθώριο οι πρώην προεδρικοί
και υπάρχει και  παπαθεμελής κλπ
Για ποια δύο χρόνια μιλάμε λοιπόν ?

Επισκέπτης
Στο Νο 1 της λίστας για μεταμόσχευση βρίσκεται πλέον ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος, από τις 18 Αυγούστου τελεί εν αναμονή στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. προκειμένου να υποβληθεί στην προγραμματισμένη και αναμενόμενη μεταμόσχευση ήπατος από τον κορυφαίο Έλληνα χειρούργο Ανδρέα Τζάκη, έχοντας ήδη περάσει, με απόλυτη επιτυχία, όλες τις προεγχειρητικές εξετάσεις.
Εν τω μεταξύ, στο Μαϊάμι βρίσκεται, από την περασμένη Τρίτη (18/9), ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ως γνωστόν, η παρελθούσα Δ.Ι.Σ., κατά την τελευταία συνεδρία Της, στις 31/8, αποφάσισε την μετάβαση του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα στις Η.Π.Α., προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος και να μεταφέρει την αγάπη, την συμπαράσταση και τις ευχές των μελών Της.

ΠΗΓΗ:

Επισκέπτης
Απ΄ ότι άκουσα βέβαια στις ειδήσεις , πρόσφατα είχαν βρεθεί άλλα 2 μοσχεύματα , στα οποία όμως δεν είχε ιστοσυμβατότητα και δόθηκαν σε άλλους ασθενείς που είχαν.

Επισκέπτης
Εδώ κάνεις λάθος Δημήτριε.
Η συζήτησή μας ΕΙΝΑΙ ιδιωτική μεταξύ 2 ατόμων.
Το ότι γίνεται «επ ακροατηρίω» δεν αλλάζει αυτό της το χαρακτήρα.
Το ότι και άλλοι ακούνε τα επιχειρήματά μας, δεν αλλάζει την υποχρέωση και των δυο μας να μιλάει ένας στον άλλο κατά τρόπο που ο άλλος δέχεται (και κατανοεί).
Σου λέω λοιπόν ότι δεν μπορείς να μεταχειρίζεσαι απέναντί μου ως επιχειρήματα τα χωρία τα βγαλμένα απ την αγία γραφή, γιατί εδώ δεν δέχομαι τα γραφόμενά της ως έχοντα ιδιαίτερη αξία...
Αν επιμένεις να το κάνεις, βεβαίως και μπορείς, αλλά βρες άλλο συνομιλητή.
Δέν συνηθίζω να μεταχειρίζομαι χωρία της Αγίας Γραφής.Το κάνω μόνο όταν υπάρχει λόγος ή όταν μου ζητηθεί.
Εν προκειμένω υπήρχε λόγος... Έπρεπε να εξηγήσω πού στηρίζεται η ιεραποστολή... και το έκανα !
Κατά την άποψή μου, δεν αποτελεί εφαρμογή Συνοδικής απόφασης(που μπορεί να ενέχει δολοπλοκίες, φιλαργυρία κτλ... που ισχυρίζονται ορισμένοι) , αλλά εφαρμογή Ευαγγελικής εντολής.

Επισκέπτης
Αρχίζουμε και μπαίνουμε στην ουσία τώρα:
Η «σύνοδος» (που είναι περίπου 100 άτομα νομίζω), αποτελείται από τους μητροπολίτες. Πόσοι από αυτούς είναι «εκφραστές της αλήθειας» και πόσοι «από την άλλη πλευρά»? Στατιστικά σε ρωτάω, εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ΟΛΟΙ σκάρτοι. Αλλά ΠΟΣΟΙ είναι οι σκάρτοι? Το να μπει ένας, δυο, τρεις σκάρτοι σε μια «σύνοδο» 100 ατόμων είναι στατιστικά αναμενόμενο, και λογικά το «υγειές» σώμα της συνόδου θα τους αποβάλλει μόλις τους αντιληφθεί.
Αλλά αν ΟΙ ΜΙΣΟΙ (ή και παραπάνω) είναι σκάρτοι, μήπως το σκάρτο δέντρο είναι είναι αυτό που στην πλειοψηφία του απαρτίζει το δάσος?
Πράγματι , η Σύνοδος αποτελείται περί τα 100 άτομα.
Κάθε σώμα έχει καλούς αλλά και σκάρτους. Έτσι και η Εκκλησία. Γιατί μας παραξενεύει το γεγονός ? Μεταξύ των ατόμων που επελέγησαν απο τον ίδιο το Χριστό για μαθητές του, υπήρξε και ένας Ιούδας.Στη Σύνοδο που τα άτομα επελέγησαν απο απλούς επισκόπους, αναλογικά ,πόσους Ιούδες πρέπει να έχουμε??? Γύρω στους 10 περίπου, ίσως και παραπάνω...

Το θέμα όμως δέν είναι η προσωπική ζωή του εκάστοτε επισκόπου. Άλλο η ζωή και άλλο η διδασκαλία. Ακόμη και ο σκάρτος , γνωρίζει τί λέει η γραφή και δέ μεταβάλλει το περιεχόμενό της (ασχέτως άν δεν το εφαρμόζει ο ίδιος).

Εκφραζουσα λοιπόν την "αλήθεια" είναι η Σύνοδική απόφαση (επι δογματικών κι όχι επι διοικητικής φύσεως ζητημάτων) και όχι ο Συνοδικός Αρχιερέας (έστω και ΑΝΑΞΙΟΣ)

Επισκέπτης
Θεωρώ ότι ο λόγος ύπαρξης «πίστης προς το θείον» στους ανθρώπους έχει γενεσιουργό αίτιο τον φόβο του (εκάστου) ανθρώπου απέναντι στο θάνατο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες περί το θάνατο ασχολούνται (και το τι θα γίνει μετά απ αυτόν).
Αυτό το φόβο εγώ δε τον έχω. Τον έχω αποβάλλει. Επομένως η (όποια) θρησκεία δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει.]
Γι αυτό δεν πιστεύω.
Εδώ θα σου παραθέσω τμήμα της απάντηση 1037 του VASOS για το λόγο "μή ύπαρξης πίστης προς τον Θεό" η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο :

"Ο καθε ανθρωπος λοιπον που δεν οικειοποιειται καποιο θεο ως ανωτερη δυναμη πιστευω οτι προσπαθει να καλυψει ολο το αμαρτωλο παρελθον του και να συνεχισει να καλυπτει το παρον και το μελλον του,οτι δηλ.μπορει να συνεχιζει να πραττει οτι εκανε εις τον αιωνα τον απαντα αφου δεν υπαρχει ελεγχος απο καμμια ανωτερα δυναμη."

Eίναι δύσκολο πράγμα να παραδεχθεί κάποιος την αμαρτωλότητά του...

Επισκέπτης
Η εξέλιξη των καθολικών (και περισσότερο των προτεσταντών και των Λουθηρανών νομίζω, αυτοί δεν είναι στη Γερμανία?) είναι ΣΑΦΗΣ σε σχέση με τους δικούς μας. Ακόμα και στο θέμα της εμφάνισής τους (ρούχα και γένεια).
Δε με απασχολεί η «θρησκευτικότητα» του «μυστηρίου» της μετάληψης, γιατί δε πιστεύω, δε μεταλαμβάνω (έχω να πάω να το κάνω πάνω από 35 χρόνια), και εν πάσει περιπτώσει δεν κατάλαβα τι με ρώτησες.
Οι λόγοι που χώρισαν τις εκκλησίες (ίδρυση Βατικανού) ήταν λόγοι επικράτησης και συμφερόντων, και ΟΧΙ λόγοι «θεϊκοί». Και βέβαια άρχισαν να διαχωρίζουν και τα βιβλία τους, τις ερμηνείες τους, την εμφάνισή τους και το τελετουργικό τους διότι «σήκωσαν μπαϊράκι» από το Βυζάντιο και μπορούσαν να κάνουν ότι ήθελαν. «Δογματικοί» λέγονται αυτοί οι λόγοι σύμφωνα με τη θεολογική επιστήμη? Να συμφωνήσω. Επειδή όμως δε ξέρω τον όρο, στον ερμηνεύω τι μπορεί να σημαίνει για μένα αυτός.

Άν η "εκκοσμίκευση" αποτελεί εξέλιξη, προτιμώ να παραμείνω πρωτόγονος ...!

Επισκέπτης
Όχι, με ενδιαφέρει. Μη μου στείλεις link για την εγκύκλιο, πες μου μόνο σε 10 γραμμές τι λέει για το θέμα η «Ορθόδοξη Εκκλησία» «μας».

Ως προς την ιερωσύνη των γυναικών και το θεσμό των ¨διακονισσών¨ στην Ορθόδοξη Εκκλησία , δές εδώ : 
Ποτέ δεν καταργήθηκε ! Ατόνησε λόγω αχρησίας !

Σήμερα υπάρχουν 3 διακόνισσες ! Όχι όμως στην Εκκλησία της Ελλάδος. Υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και βρίσκονται σε ιεραποστολή . Τη μία έχω διαβάσει οτι την έχει χειροτονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Επισκέπτης
Για το "ους παρέδωκάς μοι , μηδένα απώλεσα" θα λογοδοτήσουν οι κληρικοί μας και όχι εγώ

Συγγνώμη, έκανα αλλαγή στο post κατα λάθοπς και δε μπορώ να την επαναφέρω. Stavros

Επισκέπτης
Ούφ , σας κούρασα ! (ειδικά το φίλο μου psolara78) ! ;) :grin:

Για κάνα δίμηνο (ίσως και περισσότερο) όμως θα κάνετε αποτοξίνωση , αφού φεύγω απο Αθήνα και μέχρι να ξαναβάλω internet ... φέξε μου και γλύστρησα !

Καλημέρα σε όλους !

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ούφ , σας κούρασα ! (ειδικά το φίλο μου psolara78) ! ;) :grin:
Για κάνα δίμηνο (ίσως και περισσότερο) όμως θα κάνετε αποτοξίνωση , αφού φεύγω απο Αθήνα και μέχρι να ξαναβάλω internet ... φέξε μου και γλύστρησα !
Καλημέρα σε όλους !

Καλημέρα και περιμένουμε ανταπόκριση απο οτιδήποτε κακόφημο εκεί που θα πας  :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]..αλλά εφαρμογή Ευαγγελικής εντολής.[/size]

Που δόθηκε από?
Πότε?
Δε μιλάω για τα επίγεια αλλά για το link που η εντολή μεταδόθηκε απο "το θείον" σε μας τους φθαρτούς...  Εδώ έχουμε απόδειξη??

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Επισκέπτης
Λεβεντες μολις ακουσα οτι υπαρχει προβλημα....δεν βρισκουν συμβατο μοσχευμα για τον ιεροδουλο!!!! βεβαια γιατι δεν ψαχνουν εκει που πρεπει
δυστυχώς αν και δεν τον συμπαθώ να τον γυρίζουν πίσω 4.........

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ως προς την ιερωσύνη των γυναικών και το θεσμό των ¨διακονισσών¨ στην Ορθόδοξη Εκκλησία , δές εδώ : 

Το είδα.

"«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΩΝ»
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Εἰσήγησις ἐνώπιον τῆς σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τήν 8ην Ὀκτωβρίου 2004. ΧΑΛΚΙΔΑ 2004"

Πάρα πολύ για να το διαβάσω, και σε δύσκολη γλώσσα.
Γι αυτό δεν έχουν κοινό οι τύποι. Κρατώντας τη δυσκολία στη γλώσσα και την επικοινωνία τους, απομακρύνονται απο τον κόσμο.

Απο την άλλη, αν εκλαϊκεύσουν τη γλώσσα, θα χαθεί η "αίγλη" του μυστηρίου, του ακατανοήτου, και του "βαθέος", και θα φανεί η γύμνια των θεωριών τους...

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

Τι να κάνουν κι αυτοί!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom