Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και λοιπόν? Και στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας γινόντουσαν βασανιστήρια και τα ανακαλύψαμε πριν ένα μήνα ενώ αυτά είχαν γίνει εδώ και 2 χρόνια (και έχουμε και Δημοκρατία...)

Αποκλείεται να έκανε το διδακτορικό του στο Παρίσι κάποιο απο το προαναφερθέν χρονικό διαστημα? Δεν είναι Διδάκτωρ της θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών? Μετά το πτυχίο τελειώνουν οι σπουδές...?

Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω: Όταν πέρνουμε τμήματα δηλώσεων, παραρμηνεύουμε αυτά που πιθανόν να ήθελε να πεί ο δηλών.

Φίλε μου, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Ένα σε διαβεβαιώ όμως πως είναι σίγουρο:

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάποιος να ζούσε στην Ελλάδα το διάστημα 1967-1974 και να μην ήξερε ότι υπήρχε δικτατορία. Σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας και αν ζούσε. Οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου και αν ήταν. Είτε έκανε το διδακτόρικο του, είτε πήγαινε στο Δημοτικό Σχολείο. Γιατί σε πληροφορώ οι λόγοι για το καθεστώς της 21ης Απριλίου εκφωνούνταν ακόμη και στο δημοτικό. Και ότι ένα συχνό θέμα έκθεσης που μας έβαζαν σαν μαθητές ήταν η "Επανάσταση" της 21ης Απριλίου.

Όσο για το Παρίσι, εκεί και αν ήταν πασίγνωστο το καθεστώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τις φάπες που έπεσαν στο ΑΤ Ομονοίας. Ας μην λέμε ότι θέλουμε.

Άλλωστε το είχε δηλώσει και ο ίδιος ένα μήνα ΠΡΙΝ (από την δήλωση που παρέθεσα):
«Ομολογώ ότι εγώ και η γενιά μου εδιδαχθήκαμε πολλά απ΄αυτά, τα οποία ευθύς μετά τη Μεταπολίτευση ο κόσμος και τα κόμματα κατελόγιζαν εις βάρος της Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αποστείλει δύο επιστολές εις τον τότε δικτάτορα, τον Παπαδόπουλο, διαμαρτυρόμενος για ορισμένες απάνθρωπες μεταχειρίσεις ανθρώπων» (11/2/2001).

Βέβαια αυτή είναι η γνωστή τακτική του Μακαριώτατου. Και ξέρει και δεν ξέρει. Όπως π.χ. με τον Βαβύλη.

Όσο για τις αποσπασματικές παραθέσεις τι να κάνουμε; Θα πρέπει να σκανάρουμε εμείς όλα τα βιβλία, τους λόγους του, τις επιφυλλίδες του;
Γιατί δεν το κάνει η Εκκλησία για να μην υπάρχει καμμιά δυνατότητα αμφισβήτησης και ηθελημένης παραποίησης από εμάς τους "γραικύλους"; Γιατί δεν χρηματοδοτεί την μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή των απάντων του Χριστόδουλου και την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο;

Μέχρι τότε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε παρά να κρίνουμε τους δημόσιους λόγους του έστω και αποσπασματικά; Δημόσιο πρόσωπο δεν είναι; Από τι θα τον κρίνουμε;

Ή πρέπει να απέχουμε τελείως από κάθε κριτική;

Επισκέπτης
Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
1) Το καταπίνεις γιατί αν δε το κάνεις, θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που παθαίνεις "αναλαμβάνοντας" την πατάτα του προϊστάμενου.
2) Το καταπίνεις γιατί συνεννοείσαι με τον προϊστάμενο, και παρ' ότι κάτι θα πάθεις "αναλαμβάνοντας" την πατάτα του, ξέρεις ότι in the long run θα έχεις όφελος μεγαλύτερο απ τη ζημιά.
3) Τον ξεμπροστιάζεις, γιατί δε θες να αδικηθείς.

Αν ξέχασα κάποια, συμπλήρωσέ με.

Αν όχι, ποιά απ τις τρείς περιπτώσεις είναι ο ασθενής?
Καμία.
Θα σου πώ σε π.μ. άλλη μέρα!

Επισκέπτης
Όσο για τις αποσπασματικές παραθέσεις τι να κάνουμε; Θα πρέπει να σκανάρουμε εμείς όλα τα βιβλία, τους λόγους του, τις επιφυλλίδες του;
Γιατί δεν το κάνει η Εκκλησία για να μην υπάρχει καμμιά δυνατότητα αμφισβήτησης και ηθελημένης παραποίησης από εμάς τους "γραικύλους"; Γιατί δεν χρηματοδοτεί την μετατροπή σε ηλεκτρονική μορφή των απάντων του Χριστόδουλου και την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο;

Μέχρι τότε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε παρά να κρίνουμε τους δημόσιους λόγους του έστω και αποσπασματικά; Δημόσιο πρόσωπο δεν είναι; Από τι θα τον κρίνουμε;

Ή πρέπει να απέχουμε τελείως από κάθε κριτική;
Εγώ γνωρίζω πως τις αποδείξεις, τους μάρτυρες, τα έγγραφα...κτλ ,  τα προσκομίζει στο Δικαστήριο ο μηνυτής ( προκειμένου να καταδικάσει κάποιον ) και όχι ο κατηγορούμενος...!

Ως προς την κριτική, πάντοτε θεμιτή , απο όπου και εάν προέρχεται, σε όποιον κι εάν κατευθύνεται (πάντοτε βέβαια εντός ορίων)!

Ως προς το άν γνώριζε για τη χούντα, πιστεύω κι εγώ πως αποκλείεται να μην γνώριζε. Θεωρώ όμως εξίσου αφελές για έναν προκαθήμενο της δικής του εμβέλειας και της δικής του σπουδής να έχει κάνει μία τέτοια δήλωση. Γι αυτό άλλωστε και ζήτησα το σύνολο της συνέντευξης. Μάλλον κάποιο λάκο έχει η φάβα των ΜΜΕ ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Βολταίρο,

Μάθε να ερμηνεύεις πράματα ρε γαμώτο μου:
Κατά τη γνώμη μου το κείμενο που παρέθεσες (δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο έλεγε η επιστολή του) ΔΕΝ τον εκθέτει. Γιατί:

Ναί, του έγραψε του Παττακού. Τί του έγραψε όμως?Προφανώς απάντησε σε επιστολή του Παττακού.

Μπά, δεν απάντησε σε κάποια επιστολή.
Για την αυτοβιογραφία του Παττακού έμαθε (γιατί για να την διαβάσει είναι λίγο δύσκολο, 8 τόμους έχει γράψει ο Στελλάρας). Και του κωτσάρισε μία ξεγυρισμένη συγχαρητήριο επιστολή.

Θαυμάστε Παττακό εδώ:

Στρατηγέ επιτρέψτε μου:Ήσασταν άριστοι, αλλά αν καταλήξατε εκεί που καταλήξατε, είναι γιατί υπήρξατε υπερβολικά Χριστιανοί…
Δεν έχετε άδικο σ' αυτό. Ποιος Δικτάτωρ επεσκέπτετο στας φυλακάς τους φυλακισμένους του και τους εκτοπισμένους του; Ουδείς πλην εμού!… Όχι μόνον τους επεσκεπτόμην, αλλά και τους απεφυλάκιζα παρανόμως: Γέροντας, πάσχοντας, μητέρας και άλλους… Πάρτε παράδειγμα την Αμαλία Φλέμινγκ: Ήτο φυλακισμένη κανονικά, διά Νόμου. Επήγα στην φυλακή, διότι είχα πληροφορίας ότι επρόκειτο να την δηλητηριάσουν οι σύντροφοί της και να τα ρίξουν σε εμάς. Επήγα λοιπόν, και την έβγαλα, χωρίς αίτηση, χωρίς τίποτε. Της έδωκα και διαβατήριο να πάει στην Αγγλία, να ησυχάσωμε κι εμείς κι αυτή! Πήγε ποτέ ο Πατερούλης σας ο Στάλιν στην Σιβηρία όπου πέθαιναν (απ' ότι λέει η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού την οποίαν έγραψαν οι Γάλλοι Κομμουνισταί) οι αντίπαλοί του; 130 εκατομμύρια ανθρώπους σκότωσε ο Στάλιν, χωρίς Δίκη! Εμείς, λοιπόν, είμεθα Δικτάτορες ή εσείς;

Επισκέπτης
Δημητριε,Ο πολυχρονεμενος μας Χριστοδουλαχ δηλωσε,Ο ΙΔΙΟΣ,οτι επλιλεχθηκε απο τον Υψιστο ενω ηταν ακομη εμβρυο.

Ουτε παρερμηνεια ειναι αυτο,ουτε διαστρεβλωση.

Ποια ειναι η αποψη σου για αυτην του την δηλωση?Υπαρχει καποιο "θεοπνευστο" η μη κειμενο που να προβλεπει τον ερχομο του Ηγεμονος της Ελληνικης Εκκλησιας?Παρεμεινε παρθενος και η δικια του μητερα μετα τον τοκετο?Εισαι μεσα στα πραγματα(σιγουρα)και θεολογος(σχεδον σιγουρα).Για μενα αυτα που λες και,ΚΥΡΙΩΣ,αυτα που δεν λες μετρανε.Πολυ.

Περιμενω με αγωνια την δημοσια τοποθετηση σου.Σοβαρα σου το λεω,δεν σε ειρωνευομαι.

Οσον αφορα την επιστολη στον Στελλαρα που εστειλε ο Χριστοδουλος,μην παραβλεπετε το γεγονος οτι ο homo poroticus akrodeksius Αρχιεπισκοπος μπηκε στον κοπο να απαντησει.

Touloumbas

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Μιλαμε για πολυ μεγαλο νουμερο.Τον χτυπησε η δημοσιοτητα και το φασιστιλικι του στο δοξα πατρι.
Μην ξεχασουμε τη συνεντευξη του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Πολλοι νομισαν οτι ξοφλησα.Ομως θα γυρισω νικητης...που σημαινει θα τους γαμησω ασαλιωτους μολις πατησω Ελλαδα μετα την εγχειρηση.
Να ψοφησει ο Χριστοκαπηλος...

jack smith

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Απάντησε διεξοδικά νομίζω ο jack smith ( απάντηση 780 ) και με βρίσκει κατά ένα μεγάλο ποσοστό σύμφωνο.Αν θές τη γνώμη μου, και το άρθρο 3 να καταργηθεί, δεν θα επέλθει ποτέ χωρισμός.

Σωστός. Γιατί το άρθρο 13 ανήκει στα μη αναθεωρούμενα άρθρα (κοινώς στο σκληρό πυρήνα του Συντάγματος). Κοινώς με το παρόν Σύνταγμα ξεχάστε το λαϊκό κράτος.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Τώρα αυτός ο Χριστόδουλος αυτό με το φυλαχτό του Καραμανλή τί το ήθελε, Θεέ μου σ'χώρα με? Είναι και αυτός προκλητικός πια! Τέλως πάντων, καλή επιτυχία στην εγχείρηση (και στη ΝΔ  :grin: ).

Άσχετο, ο Τίμιος Σταυρός δεν καταστράφηκε σε μια μάχη ? Τον είχαν πάρει οι γιωτάδες οι Σταυροφόροι και τους τον πήραν οι Μουσουλμάνοι. Ο Καραμανλής που τον βρήκε?  :idiot:  Από τότε ήταν νταβατζήδες οι Καραμανλομητσοτάκηδες? Και τον Τίμιο Σταυρό αυτοί τον έχασαν?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σωστός. Γιατί το άρθρο 13 ανήκει στα μη αναθεωρούμενα άρθρα (κοινώς στο σκληρό πυρήνα του Συντάγματος). Κοινώς με το παρόν Σύνταγμα ξεχάστε το λαϊκό κράτος.

Συνάδελφε Ιάκωβε έλεος,

Από το Άρθρο 13 μόνον η Παράγραφος 1 δεν υπόκειται σε αναθεώρηση.

Δες τι λέει το Άρθρο 110, Παράγραφος 1:
1. Oι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Kοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.

Κανένας δεν έχει πρόβλημα με την Παράγραφο 1. Πρόβλημα υπάρχει με τις υπόλοιπες παραγράφους και κυρίως τις έννοιες:

α) Της γνωστής θρησκείας
β) Του προσυλητισμού
γ) Της εποπτείας που ασκεί η πολιτεία
δ) Του όρκου

Ορίστε μία πρόταση για ένα αναθεωρημένο Άρθρο 13:

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προϋπόθεση πως δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις υπόλοιπες διατάξεις του συντάγματος.
3. Απαγορεύεται η οργάνωση και διεξαγωγή λατρευτικών διαδικασιών και θρησκευτικών αναφορών από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
4. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να αρνείται να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους.
5. Κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο. Οι όρκοι δεν επιτρέπεται να περιέχουν θρησκευτικές αναφορές και επιβάλλεται να επιβεβαιώνουν την πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Και το άρθρο του χοντρού δεν το έχω ξεχάσει, μελετώ το βιβλίο του πριν υποδείξω τις συγκεκριμένες ανακρίβειες που περιέχει η παράθεση που ανάρτησες.

Επισκέπτης
Δημητριε,Ο πολυχρονεμενος μας Χριστοδουλαχ δηλωσε,Ο ΙΔΙΟΣ,οτι επλιλεχθηκε απο τον Υψιστο ενω ηταν ακομη εμβρυο.

Ουτε παρερμηνεια ειναι αυτο,ουτε διαστρεβλωση.
Φίλε supermouse,

Πώς γωρίζεις οτι  ο Μακαριώτατος έχει κάνει αυτή τη δήλωση και πολύ περισσότερο οτι αυτό δεν αποτελεί ούτε παρερμηνεία των λεγομένων του αλλά ούτε και διαστρεύλωση ? Μήπως ήσουνα μπροστά όταν το είπε? Αν ναί, τότε σε ποιά ερώτηση απάντησε?
Θα μου επιτρέψεις, αν και δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με την υπόθεση, να μήν τον θεωρώ τόσο αφελή ώστε να κάνει μία τόσο βλακώδη δήλωση και μάλλιστα δημοσίως.

Αν θέλεις όμως τη δική μου τη γνώμη θα σου πώ το εξής:

Στις 29/01/2005 βρισκόμουνα στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων και συγκεκριμένα στον εσπερινό. Εχεί χοροστατούσε και ο Χριστόδουλος (προεόρτια).Κάποια στιγμή, ώς συνήθως, άρχισε το κήρυγμα. Εγώ όταν έρχεται η ώρα του κηρύγματος και είμαι σε Ναό, παρακαλάω πότε θα  τελειώσει , και αυτό γιατί συνήθως λένε πράγματα που είτε τα γνωρίζω , είτε είναι άνευ ουσιας (και θα το έχεις διαπιστώσει νομίζω και εσύ).
Το συγκεκριμένο κήρυγμα όμως το παπακολούθησα ολόκληρο και με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί το θέμα το οποίο πραγματευότανε μου άρεσε πολύ.

Μόλις τελείωσε ο εσπερινός και πήγα σπίτι, άνοιξα την τηλεόραση και μεταξύ άλλων είδα και ειδήσεις. Με έκπληξη παρακολούθησα ένα ΚΑΤΗΓΟΡΩ απο δημοσιογράφους και μή κατά κηρύγματος Χριστοδούλου. Είχαν απομονώσει 5-6 φράσεις του κηρύγματος, εκείνες που συνέφερε καλύτερα είτε τους ίδιους, είτε το κανάλι στο οποίο υπηρετούσαν και βγάζανε είδηση απο το πουθενά...

Ρε γαμώτο λέω απο μέσα μου, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ? Μήπως τελικά έχω επιλεκτική ακρόαση και δέν τα ακούω όλα? Πότε άφησε να εννοηθούν τέτοια πράγματα και απο πού συνάγονται τέτοια συμπεράσματα απο ένα καθαρά θρησκευτικό κήρυγμα ...???

Για να μή στα πολυλογώ, η δύναμη της συρραφής ή αποκοπής τμημάτων λόγων ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ !

Υπαρχει καποιο "θεοπνευστο" η μη κειμενο που να προβλεπει τον ερχομο του Ηγεμονος της Ελληνικης Εκκλησιας?Παρεμεινε παρθενος και η δικια του μητερα μετα τον τοκετο?....
Περιμενω με αγωνια την δημοσια τοποθετηση σου.Σοβαρα σου το λεω,δεν σε ειρωνευομαι.
Μα γιατί να με ειρωνευτείς ? Άλλωστε η ειρωνεία δεν χαρακτηρίζει ποτέ τα post σου...!

Εισαι μεσα στα πραγματα(σιγουρα)και θεολογος(σχεδον σιγουρα).
Μπορεί ναι... μπορεί και όχι... θα δείξει !

Οσον αφορα την επιστολη στον Στελλαρα που εστειλε ο Χριστοδουλος,μην παραβλεπετε το γεγονος οτι ο homo poroticus akrodeksius Αρχιεπισκοπος μπηκε στον κοπο να απαντησει.
Απο πότε η απάντηση σε καθιστά ομοϊδεάτη ? Αν είναι έτσι , να σταματήσω να σου απαντώ λοιπόν ...

Επισκέπτης
Οι απαντησεις σου Δημητριε ειναι,παντοτε μεστες νοηματων.Σοβαρα σου λεω,εχουν πραγματικα ενδιαφερον.

Οπως εγραψα,αλλα δεν παρεθεσες,τοσο για αυτα που λες αλλα ΚΥΡΙΩΣ για αυτα που ΔΕΝ λες.

Και οι πολιτικες αδυναμιες του Μακαριοτατου ειναι γνωστες σε ολους βεβαια(δεξια του Κυριου,μειοψηφια του 3% κλπ).Η μηπως και εκει ειχαν"απομονωσει 5-6 φρασεις"?

Ειμαι λιγο ειρων,μου βγαινει αυτοματα ειδικα με τους υποκριτες σαν τους παπαδες καλη ωρα.Και με μια γυναικα τα σπασαμε αφου με ευρισκε πολυ σαρκαστικο.Προς τους αλλους γιατι αυτην ποτε δεν την ειρωνευτηκα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Συνάδελφε voltaire45,

Ορίστε μία ακόμα πρόταση για τό Άρθρο 13:

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προϋπόθεση πως δεν έρχονται σε σύγκρουση με το σύνταγμα της χώρας και τους νομους του κράτους.
3. Απαγορεύεται η οργάνωση και διεξαγωγή λατρευτικών διαδικασιών και θρησκευτικών αναφορών από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση θρησκευτικών πεποιθήσεων καμιάς θρησκείας ή άλλης σχετικής πεποίθησης από άτομα που κατέχουν δημόσιες θέσεις, στα πλαίσια της δημόσιας θέσης που τα άτομα αυτά κατέχουν.
4. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να αρνείται να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους.
5. Κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο. Οι όρκοι δεν επιτρέπεται να περιέχουν θρησκευτικές αναφορές και επιβάλλεται να επιβεβαιώνουν την πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Όπως βλέπεις, με αυτό το κείμενο (τώρα το διόρθωσα, απ το δικό σου), δεσμεύομαι και εγώ (όταν γίνω ΠτΔ) να μη κάνω αναφορές στις πεποιθήσεις μου (ανυπαρξία θεών).
Σαν ιδιώτης βέβαια, εδώ θα 'μαστε.

Επισκέπτης
Οι απαντησεις σου Δημητριε ειναι,παντοτε μεστες νοηματων.Σοβαρα σου λεω,εχουν πραγματικα ενδιαφερον.
Σ΄ευχαριστώ supermouse . Ελπίζω να μη με ειρωνεύεσαι πάλι !
Και οι πολιτικες αδυναμιες του Μακαριοτατου ειναι γνωστες σε ολους βεβαια(δεξια του Κυριου,μειοψηφια του 3% κλπ).Η μηπως και εκει ειχαν"απομονωσει 5-6 φρασεις"?
Στη μειοψηφία του 3% θα με βρείς απολύτως σύμφωνο !
Στη δεξιά του κυρίου όμως όχι. Η δεξιά του Κυρίου Εκκλησιαστικά είναι ο Χριστός και σου παραθέτω ορισμένα εκκλησιαστικά κείμενα για να το διαπιστώσεις και ο ίδιος:

1)Και ανελθόντα εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.  (Σύμβολο πίστεως- κοινώς "Πιστεύω")

2)"Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε
και επισκεψαι την άμπελον ταύτην (=το εκκλησίασμα)
και κατάρτισαι αυτήν, ην εφύτευσεν η δεξιά Σου (= ο Χριστός).
(Λειτουργική φράση. Την απαγγέλει στη Θ.Λειτουργία ο Επίσκοπος)

Τώρα, άν κάποια κόματα θέλουν να εκμεταλευτούν πολιτικά λειτουργικές και δογματικές φράσεις αιώνων για να τον εκθέσουν... είναι άλλο...!

Ειμαι λιγο ειρων...
Δεν πειράζει ! Δεν κρατάω κακία εγώ !

Οπως εγραψα,αλλα δεν παρεθεσες,τοσο για αυτα που λες αλλα ΚΥΡΙΩΣ για αυτα που ΔΕΝ λες.
Για να πάρεις απο εμένα κουβέντα θα πρέπει να γίνουμε πολύ φίλοι... πράγμα σχεδόν αδύνατον ...
Πού ξέρεις όμως...και με άλλους πίστευα το αντίθετο αλλά τελικά διαψεύστηκα  !!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]..τις αποδείξεις, τους μάρτυρες, τα έγγραφα...κτλ,  τα προσκομίζει στο Δικαστήριο ο μηνυτής (προκειμένου να καταδικάσει κάποιον) και όχι ο κατηγορούμενος...!
Γι αυτό άλλωστε και ζήτησα το σύνολο της συνέντευξης.[/size]
Δεν είναι ακριβώς έτσι Δημήτριε, ΕΙΔΙΚΑ για τον εν λόγω...
Αυτός έχει το πλεονέκτημα να βομβαρδίζει απο άμβωνος με "έπεα πτερόεντα" τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά γραπτώς.
Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να τον γράφουν οι κάμερες, οπότε το τι έχει πει μένει, αλλά και πάλι:
1) Εδώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσκομίζουμε τέτοιυ είδους ...βινετοκλίπ. Ούτε έχει ο καθένας απο μας το αρχείο της ΕΡΤ στη διάθεσή του για να ανασύρει τα κηρύγματα, να τα επεξεργάζεται και να στα δείχνει.
2) Αν θυμάμαι καλά, το ιερατείο (ΙΣ) έχει βγάλει εγκύκλιο στην οποία έλεγε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η μαγνητοσκόπηση της λειτουργίας μέσα απο τους ναούς. Στα επίσημα δέχονται την ΕΡΤ, αλλά δε μπορεί (νομίζω) να πάει τό όποιο κανάλι θέλει και να γράφει τι λένε απο άμβωνος. ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην υπάρχουν στοιχεία για το τι λένε. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για μένα, αν σαν ιδιώτης πάρω τη βιντεοκαμερούλα μου και πάω να γράψω αυτά που ακούγονται.
Είναι το ίδιο με αυτό
το θέμα δηλαδή (παρακαλώ δείτε το link).

Επι πλέον, είναι δημόσιο πρόσωπο και κάνει δηλώσεις. Αυτές τις ΚΡΙΝΟΥΜΕ (απλώς), δε δικάζουμε κανέναν εδώ, ώστε να ζητούνται αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία πριν επιβληθεί ποινή. Ποινές δεν επιβάλλει το bourdela.com σε αρχιεπισκόπους, στο εγγυώμαι αυτό.

[size=10pt]Για να μή στα πολυλογώ, η δύναμη της συρραφής ή αποκοπής τμημάτων λόγων ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ![/size]
Το ίδιο και η δύναμη του Μητσικώστα. Αλλά δε νομίζω ότι είναι η περίπτωση.
Δε την έχω ακούσει τη δήλωση, αλλά στα πλαίσια της ευχέρειας λόγου που τον διακρίνει, θεωρώ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να το είπε, για να δείξει πόσο αφιερωμένος στο θεό (του) είναι.

Τέλος, έχεις κάποιο δίκιο σε αυτά που λες για τα ΜΜΕ. Τίποτα δεν είναι θέσφατο σε αυτή τη ζωή, και γελάω μέχρι δακρύων όταν ακούω ανθρώπους να λένε σαν επιχείρημα σοβαρότητας το γνωστό "Το είπε η τηλεόραση!".

Αλλά πρόσεξε: Το ίδιο ισχύει για ΟΛΑ τα πράματα (που λέγονται ή υπάρχουν κάπου γραμμένα)...

Επισκέπτης
Αν θυμάμαι καλά, το ιερατείο (ΙΣ) έχει βγάλει εγκύκλιο στην οποία έλεγε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ η μαγνητοσκόπηση της λειτουργίας μέσα απο τους ναούς.
Πράγματι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδοσε αυτήν την απόφαση το Μάρτιο του 2005 , για να προστατευθεί απο την παραπληροφόρηση, αλλά έκανε μία τρύπα στο νερό, καθώς τη θέση των καμερών πήραν τα μαγνητοφωνάκια και η αποκοπή - συρραφή συνεχίσθηκε μέν , χωρίς εικόνα δε...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Άσχετο, ο Τίμιος Σταυρός δεν καταστράφηκε σε μια μάχη ? Τον είχαν πάρει οι γιωτάδες οι Σταυροφόροι και τους τον πήραν οι Μουσουλμάνοι. Ο Καραμανλής που τον βρήκε?  [/size]

1) Μα δε ξέρεις ότι έχει κουμπαριάσει με τον Ερντογάν?

2) Αν αθροίσεις το βάρος των "φυλαχτών" απο "τίμιο" ξύλο που έχει κυκλοφορήσει σε "φυλαχτά" ανά τους αιώνες, θα βρείς ίσα με 500.000 τόνους... Μετρικούς εννοώ, των χιλίων κιλών έκαστος.

Αυτός ο σταυρός ήταν πράγματι πολύ μεγάλο αντικείμενο!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Πράγματι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδοσε αυτήν την απόφαση το Μάρτιο του 2005 , για να προστατευθεί απο την παραπληροφόρηση, αλλά έκανε μία τρύπα στο νερό, καθώς τη θέση των καμερών πήραν τα μαγνητοφωνάκια και η αποκοπή - συρραφή συνεχίσθηκε μέν , χωρίς εικόνα δε...[/size]

Είδες που τελικά κάποια πράματα τα θυμάμαι?

Είναι ΤΡΟΜΕΡΟ πάντως αυτό που έγραψες (και δεν είναι δικό σου, της ΙΣ είναι):

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

Η καταγρεαφή των λεγομένων θεωρείται ΠΑΡΑπληροφόρηση, όχι πληροφόρηση!

Γι΄αυτό σου λέω εγώ για το ιερατείο...  Δε παίζονται με τίποτα οι άνθρωποι.

Επισκέπτης
Η καταγρεαφή των λεγομένων θεωρείται ΠΑΡΑπληροφόρηση, όχι πληροφόρηση!

O τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονταν απο τα ΜΜΕ τα λεγόμενά τους αποτελούσε παραπληροφόρηση και όχι απαραίτητα η καταγραφή τους.

Άλλωστε μεταγενέστερη εγκύκλιος της ΔΙΣ , ακύρωσε την εν λόγω απόφαση όταν "εξέλιπον οι λόγοι" !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom