Βολταίρο,
Μάθε να ερμηνεύεις πράματα ρε γαμώτο μου:
Κατά τη γνώμη μου το κείμενο που παρέθεσες (δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο έλεγε η επιστολή του) ΔΕΝ τον εκθέτει. Γιατί:
Ναί, του έγραψε του Παττακού. Τί του έγραψε όμως?
[size=10pt]στις 31/5/2001 του έστειλε επιστολή στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:
"Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει".[/size]
Προφανώς απάντησε σε επιστολή του Παττακού.
Του λέει λοιπόν ότι "σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ (Παττακέ) γραφόμενα, εξέφρασες προσόντα και αρετές".
Ο Παττακός βέβαια ακόμα πιστεύει ότι έκανε καλό στη χώρα. Είχε δε και μερικές "αρετές", η σοβαρή ήταν ότι δεν τα τσάκωσε (αντίλογος: ήταν όμως βλάξ, τα τσακώνανε άλλοι γύρω του και δε το έπαιρνε πρέφα), η φαιδρή ήταν ότι έβαζε τον κόσμο να μαζεύει τη γόπα που πέταξε στο δρόμο για να είναι η πόλη καθαρή.
Ιστορία, έγραψε ο Παττακός. Ψέμα είναι?
"Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εκτιμήσει και προσδιορίσει". Μπορεί να αποδειχτείς και μαλάκας δηλαδή Παττακέ, άσ' το αυτό όμως τώρα, του λέει.
Τίποτε απ αυτά δεν είναι μεμπτό (κατά τη γνώμη μου πάντα).
[size=10pt]Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του" [/size]
Αυτό ο προκαθήμενος το λέει και θα το λέει προς οποιονδήποτε. Η δουλειά του είναι. Ακόμα και πρός τον δήμιό του την ώρα που θα τον κρεμάει, αυτό θα του λέει (υποτίθεται).
Που επίσης όμως δε σημαίνει τίποτα, τουλάχιστον για μένα.
Άρα ο Χριστόδουλες έσειλε μια επιστολή - απάντηση στον Παττακό που του έγραψε πρώτος, στην οποία όμως δε λέει τίποτα. Κενή νοήματος.
Ε, και λοιπόν?
Μη θέλουμε να τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.
Ναι, ήταν μαλακία του το "εγώ δεν ήξερα ότι γινόντουσαν βασανιστήρια γιατί σπούδαζα" (όταν είχε βουήξει όλος ο κόσμος, συμβούλια ευρώπης κλπ), αλλά (αυτή) η επιστολή στον Παττακό δεν είναι.
Κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα.