Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μάλλον τον Πατακό συνόδευε...(50% πιθανότητα).

:2funny:
Κανέναν απο τους δυό δε συνόδευε. Άν κοιτάξεις στο πίσω μέρος της εικόνας, φαίνονται κι άλλοι Αρχιερείς.
ΑΡΑ , ο Παπαδόπουλος και ο Πατακός επισκεύθηκαν την Αρχιεπισκοπή ή τη Σύνοδο και όχι το αντίθετο...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Απλά με έχουν πιάσει οι μεταφυσικές ανησυχίες μου και οι ευχές και οι κατάρες με έχουν κάπως αναστατώσει.
Καλά, ασ' το αυτό.
Για το "Σαβατογενημένος" σε ρώτησα. Την έχω ακούσει την έκφραση, αλλά δε ξέρω τι "σημαίνει". Είναι καλό ή κακό? Επαναλαμβάνω, πραγματικά δεν ξέρω.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Καλά, ασ' το αυτό.
Για το "Σαβατογενημένος" σε ρώτησα. Την έχω ακούσει την έκφραση, αλλά δε ξέρω τι "σημαίνει". Είναι καλό ή κακό? Επαναλαμβάνω, πραγματικά δεν ξέρω.

σταυρο να σε βοηθησω εγω (οσο μπορω).. για το σαβατογεννημενος δεν ξερω, ξερω ομως για ενα σηριαλ που προβαλοταν προ 2-3 ετων νομιζω, στην ελευθερη ιδιωτη τηλεοραση με τιτλο ''οι σαβατογεννημενες''..

δεν το παρακολουθησα ποτε, δεν ξερω τι πραγματονοταν, απλα ειχα προσεξει τα σποτακια που παιζονταν για παρτη του.. νομιζω πριν τις ειδησεις..  :think:

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Σταύρο υποτίθεται ότι οι ευχές και οι κατάρες των Σαββατογεννημένων "πιάνουν". Χιούμορ έκανα. Η ποιότητα του είναι υπό διαπραγμάτευση.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Σταύρο υποτίθεται ότι οι ευχές και οι κατάρες των Σαββατογεννημένων "πιάνουν". Χιούμορ έκανα. Η ποιότητα του είναι υπό διαπραγμάτευση.

Και μην ξεχνάς ότι τα πρώτα albums των Βlack Sabbath ήταν στην εταιρεία vertigo. ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πράγματι, αυτός με το σταυρό είναι !  Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί απαραίτητα θα πρέπει να συνοδεύει τον Παπαδόπουλο και όχι το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο (Ακριβώς μπροστά του) ? Αρχιγραμματέας της Συνόδου ήταν. Τόσο παράξενο είναι...!

Δεν είναι παράξενο. Πολλοί ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ διατήρησαν τη θέση τους κατα τη διάρκεια της επταετίας, και τη διατήρησαν και κατόπιν, και αυτό δεν ήταν μεμπτό.

Μιλάω όμως για ανθρώπους που δεν ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ κατα τον ένα ή άλλο τρόπο. Ο εφοριακός π.χ. ο οποίος υπηρέτησε 35 χρόνια στο Δημόσιο, εκ των οποίων τα 7 ήταν χούντα, δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό. Ακόμα κι αν πήγαινε στο θεμέλιο του κτιρίου που ο Παττακός έκανε με το μυστρί στην κωμόπολή του, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. Αν δεν πήγαινε θα είχε (τότε) πρόβλημα.

Δε ξέρω (η μάλλον δε θυμάμαι) συγκεκριμένα στοιχεία για τον προκαθήμενο, αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι είχε "εκτεθεί" σε σχέση με τη χούντα. Δεν ήταν "τυχαίος" υπάλληλος, όπως ο π.χ. εφοριακός που ανέφερα πιο πάνω. Ήταν κάτι σαν Γ.Γ. υπουργείου ας πούμε.

Επισκέπτης
Δεν είναι παράξενο. Πολλοί ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ διατήρησαν τη θέση τους κατα τη διάρκεια της επταετίας, και τη διατήρησαν και κατόπιν, και αυτό δεν ήταν μεμπτό.

Μιλάω όμως για ανθρώπους που δεν ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ κατα τον ένα ή άλλο τρόπο. Ο εφοριακός π.χ. ο οποίος υπηρέτησε 35 χρόνια στο Δημόσιο, εκ των οποίων τα 7 ήταν χούντα, δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό. Ακόμα κι αν πήγαινε στο θεμέλιο του κτιρίου που ο Παττακός έκανε με το μυστρί στην κωμόπολή του, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. Αν δεν πήγαινε θα είχε (τότε) πρόβλημα.

Δε ξέρω (η μάλλον δε θυμάμαι) συγκεκριμένα στοιχεία για τον προκαθήμενο, αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι είχε "εκτεθεί" σε σχέση με τη χούντα. Δεν ήταν "τυχαίος" υπάλληλος, όπως ο π.χ. εφοριακός που ανέφερα πιο πάνω. Ήταν κάτι σαν Γ.Γ. υπουργείου ας πούμε.
Δεν έχεις σωστή πληροφόρηση. Ηταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ο Ιερώνυμος πράγματι εξελέγη Αρχιεπίσκοπος "εν μιά νυκτή" απο αντικανονική Σύνοδο (αριστήνδην- για όσους γνωρίζουν) και μετά απο βίαιη εκθρόνιση του προκατόχου του(απο ανθρώπους της χούντας).
Τί εξουσία μπορεί να έχει ένας Αρχιμανδρίτης γραμματέας? Δεν ήταν κάν επίσκοπος...

Όταν έπεσε η χούντα (1974) και μετά την παραίτηση Ιερωνύμου (1973), παραιτήθηκε και αυτός απο τη θέση του για λόγους ευθυξίας. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, αλλά αμέσως μετά το "ξήλωμα" των Ιερωνυμικών Μητροπολιτών (όσους δηλαδή είχε εκλέξει ο Ιερώνυμος κατά την 7ετία- αρεστούς στο καθεστώς- 30 περίπου τον αριθμό), τον εξέλεξε Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1998, οπότε και εξελέγη Αρχιεπίσκοπος.

Πράγματι, εξετέθη. Όχι όμως απο δική του υπαιτιότητα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Βέβαια και αρκετοί χάσανε την θέση τους ή παραιτήθηκαν.

Αλλά το θέμα είναι ότι ο Χριστόδουλος λέει τώρα ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι για το τι γινότανε:

«Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ... Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμους , εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα» (Δήλωση της 4/3/2001)

Σημειωτέον ότι αποφοίτησε από την Νομική Σχολή το 1962 και από την Θεολογική το 1967.

Όσο για τους σταθμούς, θυμάμαι ότι πιτσιρικάς τότε, είχα ένα τραντζιστοράκι και έπαιζα.
Ήταν πολύ έυκολο να πιάσεις σταθμούς του εξωτερικού.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το Παρίσι έβγαινε πρώτο το μεσημέρι κατά τις 1:00 και μετά το BBC.
Το βράδυ κατά τις 9:30 η Deutsche Welle και μετά γινόταν ο χαμός με την Φωνή της Αλήθειας (ΚΚΕ). Μέχρι και τα Τίρανα άνετα ακούγονταν (εκεί να δείτε πλάκες και πως την έπεφταν στην Μόσχα). 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μάλλον τον Πατακό συνόδευε...(50% πιθανότητα).

:2funny:

Πρέπει να του είχε ιδιαίτερη συμπάθεια του Παττακού γιατί στις 31/5/2001 του έστειλε επιστολή στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:

"Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει. Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του"

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Τελικά καταλήξαμε μετά από 60 σελίδες αν είναι άσχημα;
Μήπως να συνεχίζαμε κάπου αλλού την κουβέντα για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας;
Αναρωτιέμαι ποιους εξυπηρετεί η κουβέντα όπως εξελίχθηκε υπό του συγκεκριμένου τίτλου

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Πράγματι, εξετέθη. Όχι όμως απο δική του υπαιτιότητα.[/size]

Σε τιμά το γεγονός ότι αναγνωρίζεις ότι εξετέθη. Γι' αυτό σε χαίρομαι εδώ μέσα.

Υποδηλώνει αφέλεια όμως, το να πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να εκτεθεί κάποιος, και να είναι (εντελώς) αμέτοχος σε αυτό.

Επισκέπτης
Βέβαια και αρκετοί χάσανε την θέση τους ή παραιτήθηκαν.

Αλλά το θέμα είναι ότι ο Χριστόδουλος λέει τώρα ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι για το τι γινότανε:

«Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ... Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμους , εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα» (Δήλωση της 4/3/2001)

Σημειωτέον ότι αποφοίτησε από την Νομική Σχολή το 1962 και από την Θεολογική το 1967.
Και λοιπόν? Και στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας γινόντουσαν βασανιστήρια και τα ανακαλύψαμε πριν ένα μήνα ενώ αυτά είχαν γίνει εδώ και 2 χρόνια (και έχουμε και Δημοκρατία...)

Αποκλείεται να έκανε το διδακτορικό του στο Παρίσι κάποιο απο το προαναφερθέν χρονικό διαστημα? Δεν είναι Διδάκτωρ της θεολογίας του Παν/μίου Αθηνών? Μετά το πτυχίο τελειώνουν οι σπουδές...?

Το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω: Όταν πέρνουμε τμήματα δηλώσεων, παραρμηνεύουμε αυτά που πιθανόν να ήθελε να πεί ο δηλών.

Επισκέπτης

Υποδηλώνει αφέλεια όμως, το να πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να εκτεθεί κάποιος, και να είναι (εντελώς) αμέτοχος σε αυτό.
Ίσως να έχω εκτεθεί κι εγώ απο προϊστάμενό μου, ενώ ήμουν κι εγώ παντελώς αμέτοχος...

arkas

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
22
Πόντοι
1

παιδια ...επιτελους συνελθετε μερικοι εδω μεσα...δεν θα μας τρελλανετε..λες και δεν ξερουμε την κυρια αρχιεπισκοπου η μπουλα η τζενη ...γνωστη και μη εξαιρεταια ως δημητριαδος....τι να λεμε τωρα...και καλα οι μικροτεροι να μην γνωριζουν..αλλα οι πενηνταρηδες δεν εχουν ακουσει τιποτα? σκυλολοι...γι αυτο σας λεω....στο κασονι ρεεε... κανενα ελεος...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Βολταίρο,

Μάθε να ερμηνεύεις πράματα ρε γαμώτο μου:
Κατά τη γνώμη μου το κείμενο που παρέθεσες (δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο έλεγε η επιστολή του) ΔΕΝ τον εκθέτει. Γιατί:

Ναί, του έγραψε του Παττακού. Τί του έγραψε όμως?
[size=10pt]στις 31/5/2001 του έστειλε επιστολή στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:
"Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει".[/size]
Προφανώς απάντησε σε επιστολή του Παττακού.
Του λέει λοιπόν ότι "σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ (Παττακέ) γραφόμενα, εξέφρασες προσόντα και αρετές".
Ο Παττακός βέβαια ακόμα πιστεύει ότι έκανε καλό στη χώρα. Είχε δε και μερικές "αρετές", η σοβαρή ήταν ότι δεν τα τσάκωσε (αντίλογος: ήταν όμως βλάξ, τα τσακώνανε άλλοι γύρω του και δε το έπαιρνε πρέφα), η φαιδρή ήταν ότι έβαζε τον κόσμο να μαζεύει τη γόπα που πέταξε στο δρόμο για να είναι η πόλη καθαρή.
Ιστορία, έγραψε ο Παττακός. Ψέμα είναι?
"Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εκτιμήσει και προσδιορίσει". Μπορεί να αποδειχτείς  και μαλάκας δηλαδή Παττακέ, άσ' το αυτό όμως τώρα, του λέει.
Τίποτε απ αυτά δεν είναι μεμπτό (κατά τη γνώμη μου πάντα).

[size=10pt]Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του" [/size]
Αυτό ο προκαθήμενος το λέει και θα το λέει προς οποιονδήποτε. Η δουλειά του είναι. Ακόμα και πρός τον δήμιό του την ώρα που θα τον κρεμάει, αυτό θα του λέει (υποτίθεται).
Που επίσης όμως δε σημαίνει τίποτα, τουλάχιστον για μένα.

Άρα ο Χριστόδουλες έσειλε μια επιστολή - απάντηση στον Παττακό που του έγραψε πρώτος, στην οποία όμως δε λέει τίποτα. Κενή νοήματος.
Ε, και λοιπόν?

Μη θέλουμε να τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.
Ναι, ήταν μαλακία του το "εγώ δεν ήξερα ότι γινόντουσαν βασανιστήρια γιατί σπούδαζα" (όταν είχε βουήξει όλος ο κόσμος, συμβούλια ευρώπης κλπ), αλλά (αυτή) η επιστολή στον Παττακό δεν είναι.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Όταν πέρνουμε τμήματα δηλώσεων, παραρμηνεύουμε αυτά που πιθανόν να ήθελε να πεί ο δηλών.[/size]

Δημήτριε,
Μη παίρνεις φόρα.
Ήταν μαλακία του.
Αν ξέρεις κάτι περισσότερο (για τη δήλωση), πες το.

Επισκέπτης
Βολταίρο,

Μάθε να ερμηνεύεις πράματα ρε γαμώτο μου:
Κατά τη γνώμη μου το κείμενο που παρέθεσες (δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο έλεγε η επιστολή του) ΔΕΝ τον εκθέτει. Γιατί:

Ναί, του έγραψε του Παττακού. Τί του έγραψε όμως?
Προφανώς απάντησε σε επιστολή του Παττακού.
Του λέει λοιπόν ότι "σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ (Παττακέ) γραφόμενα, εξέφρασες προσόντα και αρετές".
Ο Παττακός βέβαια ακόμα πιστεύει ότι έκανε καλό στη χώρα. Είχε δε και μερικές "αρετές", η σοβαρή ήταν ότι δεν τα τσάκωσε (αντίλογος: ήταν όμως βλάξ, τα τσακώνανε άλλοι γύρω του και δε το έπαιρνε πρέφα), η φαιδρή ήταν ότι έβαζε τον κόσμο να μαζεύει τη γόπα που πέταξε στο δρόμο για να είναι η πόλη καθαρή.
Ιστορία, έγραψε ο Παττακός. Ψέμα είναι?
"Ο ιστορικός του μέλλοντος θα εκτιμήσει και προσδιορίσει". Μπορεί να αποδειχτείς  και μαλάκας δηλαδή Παττακέ, άσ' το αυτό όμως τώρα, του λέει.
Τίποτε απ αυτά δεν είναι μεμπτό (κατά τη γνώμη μου πάντα).
Αυτό ο προκαθήμενος το λέει και θα το λέει προς οποιονδήποτε. Η δουλειά του είναι. Ακόμα και πρός τον δήμιό του την ώρα που θα τον κρεμάει, αυτό θα του λέει (υποτίθεται).
Που επίσης όμως δε σημαίνει τίποτα, τουλάχιστον για μένα.

Άρα ο Χριστόδουλες έσειλε μια επιστολή - απάντηση στον Παττακό που του έγραψε πρώτος, στην οποία όμως δε λέει τίποτα. Κενή νοήματος.
Ε, και λοιπόν?

Μη θέλουμε να τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα.
Ναι, ήταν μαλακία του το "εγώ δεν ήξερα ότι γινόντουσαν βασανιστήρια γιατί σπούδαζα" (όταν είχε βουήξει όλος ο κόσμος, συμβούλια ευρώπης κλπ), αλλά (αυτή) η επιστολή στον Παττακό δεν είναι.

Κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα.
Στο έχω ξαναπεί οτι είσαι αντικειμενικός (ενώ εγώ όχι και τόσο) και μου δίνεις αφορμή να στο ξαναεπαναλάβω !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Ίσως να έχω εκτεθεί κι εγώ απο προϊστάμενό μου, ενώ ήμουν κι εγώ παντελώς αμέτοχος...[/size]

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
1) Το καταπίνεις γιατί αν δε το κάνεις, θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που παθαίνεις "αναλαμβάνοντας" την πατάτα του προϊστάμενου.
2) Το καταπίνεις γιατί συνεννοείσαι με τον προϊστάμενο, και παρ' ότι κάτι θα πάθεις "αναλαμβάνοντας" την πατάτα του, ξέρεις ότι in the long run θα έχεις όφελος μεγαλύτερο απ τη ζημιά.
3) Τον ξεμπροστιάζεις, γιατί δε θες να αδικηθείς.

Αν ξέχασα κάποια, συμπλήρωσέ με.

Αν όχι, ποιά απ τις τρείς περιπτώσεις είναι ο ασθενής?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Στο έχω ξαναπεί οτι είσαι αντικειμενικός (ενώ εγώ όχι και τόσο) και μου δίνεις αφορμή να στο ξαναεπαναλάβω![/size]

Σε ευχαριστώ φίλε μου!

ΕΙΔΙΚΑ απο σένα, αυτή σου την κουβέντα την εκτιμώ πολύ.

Επισκέπτης
Δημήτριε,
Μη παίρνεις φόρα.
Ήταν μαλακία του.
Αν ξέρεις κάτι περισσότερο (για τη δήλωση), πες το.
Δεν ξέρω τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Αν δε δώ πλήρη τη δήλωση και την ερώτηση που του απηύθυνε ο δημοσιογράφος, δεν σχολιάζω τίποτε.
Τους ξέρω απο πρώτο χέρι τόσο τους δημοσιογράφους όσο και αυτούς που θέλουν να εκμεταλευτούν πολιτικά τμήματα των δηλώσεών του , προς ίδιον ώφελος...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom