Επισκέπτης
Γενικά θα πρέπει να σου πω πως οι τρείς "Συνοπτικοί" Ευαγγελιστές (Ματθαίος- Λουκάς-Μάρκος), περιγράφουν τα ίδια σχεδόν περιστατικά στα Ευαγγέλιά τους, με μικρές αποκλίσεις ο ένας απο τον άλλο κι αυτό γιατί δέν αντέγραψε ο ένας απο τον άλλο τα Ευαγγέλια (Αν γινότανε αυτο, θα είχαμε απόλυτη συμφωνία των Ευαγγελίων μεταξύ τους)α: Ο Αργύρης Τσακαλίας δεν ξέρω αν τον ξέρεις, πάντως ήταν συμφοιτητής με τον οικουμενικό στην Χάλκη, τον αναφέρει ως αδελφό ττων Ηρ, Φαρές και Ζαρά που γέννησε η Θαμαρ μασκαρεμένη σαν πόρνη με τον πεθερό της Ιουδα (Γεννεσις ΛΗ΄, 12-30 και... Κατά Ματθαίον Α', 2-4 άρα εμπλέκεται
β: Γενεαλογικό δένδρο δεν έχει και ο Λουκάς (Γ23);
Ο Ματθαίος δε μεχρι τον Αβρααμ δίνει 37 προγόνους
ο Λουκάς 53... Ποιος είναι σωστός;
ο Παυλος προς Ρωμαίους δεν γράφει για την Ιησού Α'3 "εκ σπέρματος Δαυϊδ κατά σάρκα και απεδείχθει Υιός Θεού δυναμη"
Τι συμβαίνει τελικά; Μπορεί ένας υιος θεού να έχει γενεαλογικό δένδρο; Δώσε μας τα φώτα σου φίλε
Η Εκκλησία μας πολύ σοφά μεταχειρίζεται τον όρο "κατά". Π.χ το "Κατά Ιωάννην". Το σύμφωνα δηλαδή με τον Ιωάννη, κι αυτό γιατί δεν σώζονται στις μέρες μας τα αυθεντικά πρωτότυπα Ευαγγέλια, αλλά αντίγραφά τους, των οποίων στοιχεία ή φράσεις, απο αντιγραφή σε αντιγραφή και με την πάροδο των ετών μπορεί απο ορισμένους να μεταβλήθηκαν.
Δέν προβληματίζομαι λοιπόν για τη διαφορά μεταξύ των δύο Ευαγγελίων που μου ανέφερες. Άλλωστε τα Ευαγγέλια των συνοπτικών Ευαγγελιστών είναι γεμάτα απο τέτοιου είδους άνευ ουσίας διαφορές.Ενω στις λεπτομέρειες εντοπίζει κανείς διαφορές, στην ΟΥΣΙΑ τα Ευαγγέλια συμφωνούν ΑΠΟΛΥΤΑ μεταξύ τους. Δεν σου κρύβω πως θα προβληματιζόμουνα πολύ περισσότερο να τα έβλεπα να συμφωνούν σε όλα.Τότε θα μιλάγαμε για έργο αντιγραφής του ενός Ευαγγελιστή απο τον άλλο...
Οσον αφορά την παραπομπή στην Προς Ρωμαίους επιστολή του Παύλου που μου αναφέρεις, θα σου παραθέσω τη μετάφραση του Παν.Τρεμπέλα όσον αφορά στο συγκεκριμένο κείμενο: " Έδωκε δε υπόσχεσην έκτοτε ο Θεός δια τον Υιόν του , ο οποίος εγεννήθη ως άνθρωπος, απο απόγονο του Δαυίδ.Απεδείχθη δε οτι είναι Υιός του Θεού , δια δυνάμεως υπερφυσικής..."
Δεν καταλεβαίνω που υπάρχει το πρόβλημα?
Το γενεαλογικό δέντρο της Πρό Χριστού περιόδου (Παλαιά Διαθήκη), αναφέρεται στα Ευαγγέλια προκειμένου να συνδεθεί η Παλαιά με την Καινή Διαθήκη, και για κανένα άλλο λόγο.
Φυσικά λοιπόν και δεν μπορεί να έχει γενεαλογικό δέντρο ένας Θεός!