You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου
- Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 89K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
LeoKnight7
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Οκτ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Μπα...
Στο ρόλο του Εθνάρχη θα προτιμούσα κάποια πολύ πιο σημαντική φυσιογνωμία. Κατά προτίμηση κάποιον υπεράνω απλών πολιτικών.
Κάποιον Καποδίστρια, κάποιον Τρικούπη, κάποιον Παλαιολόγο, κάποιον Μ. Αλέξανδρο...τέτοιους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα...ομφακές εισίν.
Στο ρόλο του Εθνάρχη θα προτιμούσα κάποια πολύ πιο σημαντική φυσιογνωμία. Κατά προτίμηση κάποιον υπεράνω απλών πολιτικών.
Κάποιον Καποδίστρια, κάποιον Τρικούπη, κάποιον Παλαιολόγο, κάποιον Μ. Αλέξανδρο...τέτοιους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα...ομφακές εισίν.
boidopoutsa
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2007
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Τι ειναι το ομφακες; Παντως νομιζω οτι θελετε να καβγαδιζετε στο σαιτ αυτο. Τι βλεπω!! Για οποιοδηποτε θεμα, ειστε ικανοι να μαχαιρωθειτε!!Τα υπόλοιπα...ομφακές εισίν.
Επισκέπτης
Ευχαριστω Τοmito! Γιατι να μην μπορεις να με συμβουλεψεις!Συζητηση κανουμε!Καλά να περνάς φίλε και αν μπορείς να δεχτείς μια συμβουλή-χωρίς πράγματι να είμαι σε θέση να το κάνω- από έναν ελάχιστα μεγαλύτερο,
Λιγότερος Δογματισμός.
Το οτι γνωριζω το δογμα δε σημαινει τιποτα οταν ο ιδιος αδυνατω να το εφαρμωσω. Αλλωστε αν εφαρμοζα πληρως το δογμα δεν θα επισκεπτομουνα αυτο το site.........!!!
Eλπιζω να μη με παρεξηγησες που ημουνα λιγο επιθετικος στα μηνυματα μου.Δεν το εκανα απο κακια.
Παντως εχω να ομολογησω πως μου εκανες καλο αφου με αναγκασες να ξεθαψω τα βιβλια μου για να σου απαντησω!
Καλο βραδυ!
μαγκες για μενα με βαση αυτα που ακουσα ο αρχιεπισκοπος δεν θα βγει ορθιος απο το νοσοκομειο.ο καρκινος εχει κανει ηδη μετασταση οποτε πολλη δυσκολα θα την γλιτωσει.μηπως ειναι τυχαιο που ηρθε και ο πατριαρχης να τον δει.για μενα ειναι τελειωμενος αλλα μακαρι να βγω ψευτης διοτι ειναι απο τους λιγους μεσα στην εκλησια που μου αρεσουν.περαστικα.
Επισκέπτης
Δεν παθαινει τιποτα!!! Μια χαρα ειναι!!! Δεν ειναι μεταστατικος ο καρκινος ειπαν οι γιατροι σημερα κι απο βδομαδα βγαινει.μαγκες για μενα με βαση αυτα που ακουσα ο αρχιεπισκοπος δεν θα βγει ορθιος απο το νοσοκομειο.ο καρκινος εχει κανει ηδη μετασταση οποτε πολλη δυσκολα θα την γλιτωσει.μηπως ειναι τυχαιο που ηρθε και ο πατριαρχης να τον δει.για μενα ειναι τελειωμενος αλλα μακαρι να βγω ψευτης διοτι ειναι απο τους λιγους μεσα στην εκλησια που μου αρεσουν.περαστικα.
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Ευχαριστω Τοmito! Γιατι να μην μπορεις να με συμβουλεψεις!Συζητηση κανουμε!
Το οτι γνωριζω το δογμα δε σημαινει τιποτα οταν ο ιδιος αδυνατω να το εφαρμωσω. Αλλωστε αν εφαρμοζα πληρως το δογμα δεν θα επισκεπτομουνα αυτο το site.........!!!
Eλπιζω να μη με παρεξηγησες που ημουνα λιγο επιθετικος στα μηνυματα μου.Δεν το εκανα απο κακια.
Παντως εχω να ομολογησω πως μου εκανες καλο αφου με αναγκασες να ξεθαψω τα βιβλια μου για να σου απαντησω!
Καλο βραδυ!
Εδώ δεν μπορούμε φίλε να κουμαντάρουμε τους εαυτους μας, θα δίνουμε και συμβουλές;
Επίσης και εγώ ήμουν επιθετικός, και δεν θά ήθελα σε καμμία περίπτωση να αποτελέσει αιτία αυτό, για ένα νεο μέλος όπως εσύ, να μην συνεχίσεις να μετέχεις στην εδώ εκκλησία (του δήμου).
Και προφανώς δεν καταλογίζω καμμία κακία.
Καλημέρα.
Τomito και Dimitrios :
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για τον πολιτισμένο κα ακομπλεξάριστο διάλογο σας.
Αν όλοι οι χρήστες συμπεριφερόμασταν έτσι ο ένας στον άλλο....πόσο καλύτερες θα ήταν άραγε οι συζητήσεις μας.
Μπράβο ρε παιδιά.
Ειλικρινά. Χαίρεται να σας διαβάζει κανείς.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για τον πολιτισμένο κα ακομπλεξάριστο διάλογο σας.
Αν όλοι οι χρήστες συμπεριφερόμασταν έτσι ο ένας στον άλλο....πόσο καλύτερες θα ήταν άραγε οι συζητήσεις μας.
Μπράβο ρε παιδιά.
Επισκέπτης
Nα σου πω κατι εξομολογητικα...ρε Τomito, δεν ειχα σκοπο να ξανασυμμετασχω σε συζητηση.Με αυτο σου το μηνυμα μα ανακουφησες και αλλαξα γνωμη!!!Εδώ δεν μπορούμε φίλε να κουμαντάρουμε τους εαυτους μας, θα δίνουμε και συμβουλές;
Επίσης και εγώ ήμουν επιθετικός, και δεν θά ήθελα σε καμμία περίπτωση να αποτελέσει αιτία αυτό, για ένα νεο μέλος όπως εσύ, να μην συνεχίσεις να μετέχεις στην εδώ εκκλησία (του δήμου).
Και προφανώς δεν καταλογίζω καμμία κακία.
Καλημέρα.
Να σου πω και κατι αλλο? Οταν συζητω με ομοειδεατες μου ,πολλες φορες ,περνω κι εγω τη δικη σου θεση (τη θεση που πηρες στη συζητηση μας δηλαδη) προκειμενου να αντιπαρατεθω μαζι τους...!
Δεν πιστευω πως με χαρακτηριζει ο δογματισμος που μου καταλογισες.
-Φιλοι λοιπον?
thanoss
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Φεβ 2007
- Like
- 21
- Πόντοι
- 66
πραγματικα χερεσαι να τους διαβζεις....ειδεικα απο καποια μελη που ειναι και μορφωμενα...!!Τomito και Dimitrios :
Μπράβο ρε παιδιά.
απλα αυτο που λες φιλε οτι αν ολλα τα μελη ειταν ετσι...!!δεν γινεται..!!πολλοι ειναι κομπλεξικοι και κοιτανε να σε κρινουνε η να σε κοροιδεψουνε κατευθειαν...!!να σου πουλησουνε μαγκια και μοστρα...!!
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Nα σου πω κατι εξομολογητικα...ρε Τomito, δεν ειχα σκοπο να ξανασυμμετασχω σε συζητηση.Με αυτο σου το μηνυμα μα ανακουφησες και αλλαξα γνωμη!!!
Να σου πω και κατι αλλο? Οταν συζητω με ομοειδεατες μου ,πολλες φορες ,περνω κι εγω τη δικη σου θεση (τη θεση που πηρες στη συζητηση μας δηλαδη) προκειμενου να αντιπαρατεθω μαζι τους...!
Δεν πιστευω πως με χαρακτηριζει ο δογματισμος που μου καταλογισες.
-Φιλοι λοιπον?
Δεν τίθεται θέμα. Φυσικά.
Μια "ψυχρολουσία" στην πρώτη απόπειρα συζήτησης δεν είναι ότι καλύτερο για ένα νεο μέλος.
Και όλα τα μέλη έχουν κάτι να προσφέρουν στον διάλογο.
Για αυτό και είχα σκοπό να σου στείλω πμ σχετικά.
Με χαρά είδα ότι συνέχισες, και δεν χρειάστηκε, οι εξηγήσεις δωθήκαν δημοσίως.
Όσο για τον δογματισμό, περισσότερο το έγραψα για όλους τους άλλους που διαβάζουν, με αφορμή την κουβέντα μας, παρά για σένα, που έτσι και αλλιώς το έκανες για να υπερασπιστείς τα πιστευω σου.
Το θέμα είναι κατά την γνώμη μου να υπερασπιζόμαστε ΟΤΙ και αν πιστευουμε, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ.
ΟΧΙ σκουπίδια ΟΧΙ πλαστικά σε θάλλασσες και ακτές ;)
Η ελευθερία της έκφρασης, είναι αδιαπραγμάτευτη, μας αφορά όλους, και δεν πρέπει να βρωμίζεται με ακρότητες, που τείνουν να την θέτουν υπο αμφισβήτηση.
Μηδεν ʼγαν
Δεν τίθεται θέμα. Φυσικά.
Μια "ψυχρολουσία" στην πρώτη απόπειρα συζήτησης δεν είναι ότι καλύτερο για ένα νεο μέλος.
Και όλα τα μέλη έχουν κάτι να προσφέρουν στον διάλογο.
Για αυτό και είχα σκοπό να σου στείλω πμ σχετικά.
Με χαρά είδα ότι συνέχισες, και δεν χρειάστηκε, οι εξηγήσεις δωθήκαν δημοσίως.
Όσο για τον δογματισμό, περισσότερο το έγραψα για όλους τους άλλους που διαβάζουν, με αφορμή την κουβέντα μας, παρά για σένα, που έτσι και αλλιώς το έκανες για να υπερασπιστείς τα πιστευω σου.
Το θέμα είναι κατά την γνώμη μου να υπερασπιζόμαστε ΟΤΙ και αν πιστευουμε, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ.
ΟΧΙ σκουπίδια ΟΧΙ πλαστικά σε θάλλασσες και ακτές ;)
Η ελευθερία της έκφρασης, είναι αδιαπραγμάτευτη, μας αφορά όλους, και δεν πρέπει να βρωμίζεται με ακρότητες, που τείνουν να την θέτουν υπο αμφισβήτηση.
Μηδεν ʼγαν
Ή : Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.....που έλεγε κι ένας φίλος μου.
Επισκέπτης
tomito,
οπως θα καταλαβες αποκτησαμε fun-club!
Eλα, βρες θεμα να ξανατσακωθουμε....!
Οχι παλι δογματικη. 2 χρονια εκανα να την περασω. Ειναι τραγικο να την υπερασπιζομαι κιολας.
Αληθεια τι εννοεις οτι θα μου εστελνες πμ?Τι ειναι το πμ? Υπενθυμηση?
Ακομη ,εχω να σου πω και κατι αλλο.Η εκκλησια και γενικοτερα η θεολογια εχει απαντησεις για ολα τα θεματα ανεξαρτητως. Απαιτειται ομως μια απαραιτητη προυποθεση για να οικειοποιηθεις τις θεσεις της. Να υπαρχει ΠΙΣΤΗ ! Χωρις πιστη δεν παραδεχεσαι το παραμικρο. Ουτε καν το ΄΄αγαπατε αλληλους΄΄!
Δεν εννοω βεβαια να καταπινουμε αμασητο οτι μας δινουνε. Η κριτικη σκεψη ειναι παντα θεμιτη. Ερευνατε τας γραφας ειπε ο Χριστος. Κι αυτο κανω κι εγω. Οσο ομως κι αν τις ερευνησω, χωρις ΠΙΣΤΗ ,ανουσιες ή ψευτικες θα τις χαρακτηρισω!
οπως θα καταλαβες αποκτησαμε fun-club!
Eλα, βρες θεμα να ξανατσακωθουμε....!
Οχι παλι δογματικη. 2 χρονια εκανα να την περασω. Ειναι τραγικο να την υπερασπιζομαι κιολας.
Αληθεια τι εννοεις οτι θα μου εστελνες πμ?Τι ειναι το πμ? Υπενθυμηση?
Ακομη ,εχω να σου πω και κατι αλλο.Η εκκλησια και γενικοτερα η θεολογια εχει απαντησεις για ολα τα θεματα ανεξαρτητως. Απαιτειται ομως μια απαραιτητη προυποθεση για να οικειοποιηθεις τις θεσεις της. Να υπαρχει ΠΙΣΤΗ ! Χωρις πιστη δεν παραδεχεσαι το παραμικρο. Ουτε καν το ΄΄αγαπατε αλληλους΄΄!
Δεν εννοω βεβαια να καταπινουμε αμασητο οτι μας δινουνε. Η κριτικη σκεψη ειναι παντα θεμιτη. Ερευνατε τας γραφας ειπε ο Χριστος. Κι αυτο κανω κι εγω. Οσο ομως κι αν τις ερευνησω, χωρις ΠΙΣΤΗ ,ανουσιες ή ψευτικες θα τις χαρακτηρισω!
Επισκέπτης
Το καρκινωμα που εμφανιζει ο Χριστοδουλος στο ηπαρ δεν ειναι μετασταση απο το εντερο του οπως γραφτηκε πιο πανω αλλα σχετιζεται με χρονια μορφη ηπατιτιδας,και ονομαζεται ηπατωμα.Η ηπατιτιδα β μεταδιδεται με την ανταλλαγη σωματικων υγρων και ειναι διαδεδομενη μεταξυ ομοφυλοφιλων(κυριως αλλα οχι μονο)που κανουν σεξ χωρις προφυλακτιικο και ναρκομανων που μοιραζονται συριγγες.Ο Χριστοδουλος παντως δεν ειναι πρεζακιας...
podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Δεν ξέρω για αυτό που λές,δεν είμαι γιατρός,αλλά διάβασε το παρακάτω που το έγραψε σήμερα το ''Καρφί'' και μιλά για 1 προφητεία:
''Είναι άκομψο, αλλά οι άνθρωποι της εκκλησίας θυμήθηκαν μια άγνωστη στο ευρύ κοινό προφητεία. Την είχε κάνει μοναχός του Αγίου Όρους, την είχε πει στο μακαριστό Σεραφείμ κι εκείνος τη διηγιόταν ανατριχιάζοντας. Ο Πορφύριος, πριν πεθάνει, προφήτεψε ότι ο Σεραφείμ θα αποδημήσει εις Κύριον ομαλά και με την αγάπη του κόσμου. Θα τον διαδεχθεί ένας νέος ιεράρχης, ο οποίος θα φέρει τα πάνω-κάτω στην Εκκλησία, θα την μπλέξει με την Πολιτεία και με τις άλλες Εκκλησίες και μετά από δέκα χρόνια θα περάσει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.
Η «προφητεία» είχε λάβει υπόψη της την ισχυρή θέληση και το γερό οργανισμό του Χριστόδουλου. Παρά τα προβλήματα υγείας, όλα δείχνουν ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι σε θέση να το παλέψει και να βγει νικητής? Και θα βγει νικητής?''
''Είναι άκομψο, αλλά οι άνθρωποι της εκκλησίας θυμήθηκαν μια άγνωστη στο ευρύ κοινό προφητεία. Την είχε κάνει μοναχός του Αγίου Όρους, την είχε πει στο μακαριστό Σεραφείμ κι εκείνος τη διηγιόταν ανατριχιάζοντας. Ο Πορφύριος, πριν πεθάνει, προφήτεψε ότι ο Σεραφείμ θα αποδημήσει εις Κύριον ομαλά και με την αγάπη του κόσμου. Θα τον διαδεχθεί ένας νέος ιεράρχης, ο οποίος θα φέρει τα πάνω-κάτω στην Εκκλησία, θα την μπλέξει με την Πολιτεία και με τις άλλες Εκκλησίες και μετά από δέκα χρόνια θα περάσει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.
Η «προφητεία» είχε λάβει υπόψη της την ισχυρή θέληση και το γερό οργανισμό του Χριστόδουλου. Παρά τα προβλήματα υγείας, όλα δείχνουν ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι σε θέση να το παλέψει και να βγει νικητής? Και θα βγει νικητής?''
boidopoutsa
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Μαΐ 2007
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Και θα ειναι βραχυβιος ειπαν οι ειδησεις οτι ελεγε η προφητεια!!Δεν ξέρω για αυτό που λές,δεν είμαι γιατρός,αλλά διάβασε το παρακάτω που το έγραψε σήμερα το ''Καρφί'' και μιλά για 1 προφητεία:
Επισκέπτης
Ολοι αυτοι που ετοιμαζονται για την μαχη διαδοχης λειτουργουν imo απολυτως φυσιολογικα.Η εκκλησια ειναι ενας οπως και το κρατος ενας οργανισμος που δεν μπορει επι μακρον να λειτουργησει ακεφαλος περιμενοντας να εκπληρωθει μια προφητεια.Η ιντριγκα και η συνωμοσια ειναι συνυφασμενη με την ιστορια της εκκλησιας και οι αρχι-παπαδες δειχνουν φτιαγμενοι και ετοιμοι για τετοιες φασεις αλληλουπονομευσης και μεχρις εσχατων πολεμου.Οι πολιτισμενες εποχες στις οποιες ζουμε δεν αφηνουν τα πραγματα να εκτραχηλιστουν εντελως...
Δε λέω οτι καλώς ή κακώς ετοιμάζονται για τη διαδοχή. Η εκκλησία είναι ο κατεξοχήν χώρος δολοπλοκιών.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται και στο σωστό χρόνο, και με το σωστό τρόπο.
Οι σωστές ανατροπές ή διαδοχές γίνονται εντελώς ξαφνικά
Μπερδεύτηκαν οι μητροπολιτες ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ (μάλιστα κάποιοι είναι στο περιβάλλον του Χριστόδουλου και βρίσκονταν στο νοσοκομείο όταν έκαναν τα σκέρτσα τους) και νόμισαν ότι με τέτοιες τακτικές θα αποκτήσουν πλεονέκτημα.
Και κακό timing και πολύ κακός χειρισμός. Πιο ερασιτεχνικά δε γινόταν.
Τώρα εχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν το Πέπλο στο χάρτη.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται και στο σωστό χρόνο, και με το σωστό τρόπο.
Οι σωστές ανατροπές ή διαδοχές γίνονται εντελώς ξαφνικά
Μπερδεύτηκαν οι μητροπολιτες ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ (μάλιστα κάποιοι είναι στο περιβάλλον του Χριστόδουλου και βρίσκονταν στο νοσοκομείο όταν έκαναν τα σκέρτσα τους) και νόμισαν ότι με τέτοιες τακτικές θα αποκτήσουν πλεονέκτημα.
Και κακό timing και πολύ κακός χειρισμός. Πιο ερασιτεχνικά δε γινόταν.
Τώρα εχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν το Πέπλο στο χάρτη.