Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Οχι. Δεν είναι αυτό το σωστό. Μιας και η εκκλησία έλαβε, δίνοντας ψευτικες υποσχέσεις.

Αρα αυτά που έλαβε, κακώς τα έχει.

Το σωστό είναι να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες η εκκλησία έλαβε, και να επιστρέψε όσα πήρε εξαπατώντας τον κόσμο με τις ψεύτικες υποσχέσεις που μοίραζε.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Δεν βγάζει πουθενά .Ασ'το

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Οχι. Δεν είναι αυτό το σωστό. Μιας και η εκκλησία έλαβε, δίνοντας ψευτικες υποσχέσεις.

Το σωστό είναι να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες η εκκλησία έλαβε, και να επιστρέψε όσα πήρε εξαπατώντας τον κόσμο με τις ψεύτικες υποσχέσεις που μοίραζε.

Είσαι πολύ σωστός ρε παιδί, πολύ σωστός

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ευχαριστω! Παντως παρα το οτι σε πολλες εκφρασεις μου χρησιμοποιω καθαρευουσα,δεν το κανω για να πουλησω πνευμα. Μου βγαινει αυθορμητα. Ισως απο το πολυ διαβασμα,τι να πω.Δεν ειμαι κανενας μαθουσαλας. Βαινω αισιως στα 24(και παπας να ηθελα να γινω επρεπε να ημουνα τουλαχιστον 25!)
24 χρονων με τετοια γνωση και γραφη;;;; Μπραβο σου ρε dimitrios , το λεω και το εννοω!!!!!!!!

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16

Όντως σωστά τα λες enforcer....
ʼσχετο αν υπερασπίστηκα τον Αρχιεπίσκοπο σαν άρρωστο άνθρωπο...
Στο θέμα αυτό έχεις δίκιο απόλυτο.
+1000000000

Saltadoros2006

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δηλώνω άθεος, άπιστος και ότι άλλο μπορεί να μου αναλογιστεί για την επιμονή μου στο θέμα θρησκείας. Η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ που ζούμε και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα το περάσουμε. ʼστε αυτούς που πιστεύουν και τα έχουν καλά με τον θεό να τους γιατρέψει και να τους θεριέψει. Αλήθεια στο τρισάγιο που θα κάνουν στον μέλλοντα μακαρίτη Χριστόδουλο, θα ζητήσουν οι τραγόπαπες 50 Ευρώ που ζήτησαν από εμένα για την μάνα μου?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
συντροφοι.. ο Χριστός πέθανε.. ο Μάρξ πέθανε και γώ τελευταία δεν αισθάνομαι και πολύ καλά..

OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
ενας θιασος.
Για να ανακοινωση της καταστασης της υγειας του αγιοταλαχ.
ανεβηκε ενας ολοκληρος θιασος στο βαθρο του αμφιθεατρου του Αρεταιειου.
Ο πρυτανης του πανεπιστημιου,ο κοσμητορας της Ιατρικης,ο προεδρος του νοσοκομειου,ο διευθυντης της κλινικης και τελευταιος ο μονος αρμοδιος αν καθηγητης Διον.Βωρος.
Ο Βωρος λιτος και αψογος μιλησε για το θεμα ολοι οι αλλοι εβγαλαν ενα ασχετο λογυδριο ετσι για την τηλεοραση.Ενας μαλιστα χαρακτηρησε τον αγιοταλαχ εθναρχη?

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
τον λούτσο κλαίγανε και το μουνί χαϊδεύανε

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Εθνάρχης..πόσο πολύ έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους. Και πως καταλήγουν να έχουν το αντίθετο νόημα για αυτόν που τις σπαταλάει αλόγιστα.

Ο "εθνάρχης" στήριζε κάποια σημαντικά κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που τους οδήγησε και σε εκλογή αλλα και σε ισχυροποίηση της θέσεώς τους εντός κόμματος - κάτι που κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί με το νέο καθεστώς. Πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο 1.

Επίσης, το ΛΑΟΣ κινείται πολύ πιο άνετα και ίσως πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας. Κάτι αναπάντεχο για τη ΝΔ. Πρόβλημα σε κομματικό επίπεδο 1.

Συνεχίζεται....

OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
νομιζω υπαρχουν ισχυρες σχεσεις μεταξυ παπαδων και καθηγητικου κατεστημενου της Ιατρικης.Σημερα οι καθηγητες τα εκαναν θαλασσα με αυτη την παρασταση.Προσπαθουσαν να αρθρωσουν πολιτικο λογο και πραπαγανδα για την εκκλησια.

Επισκέπτης
Συμπεράσματα
Α: Όταν δεν μας αρέσουν οι απόψεις του "προέδρου" επισκόπου, τον αλλάζουμε, επικαλούμενοι γήρας.
Β: Ο ίδιος ο θεσμός-αλάθητος- "εφευρέθηκε" από έναν αβάπτιστο...
Αλλά δεν πειράζει γιατί είναι το 325...
Γ: Οι σύνοδοι συγκαλούνται από αυτοκράτορες, γιατί η αυτοκρατορία είναι το πρόσωπο, και το δόγμα τα χέρια. Το'να νίβει το άλλο.
Δ: Είχα χρόνια την εντύπωση πως οι δογματικές σας διαφορές (ενδοχριστιανικές) είναι εξ'αιτίας λεκτικών ερμηνείων. Τώρα εσύ φίλε μου λες ότι οι λεκτικές διαφορές δεν συνεπάγονται και δογματικές.
Ε: Η σύνοδος της Ιερείας μια χαρά έγινε, και με περισσότερους επισκόπους από την επόμενη, που την αναίρεσε. Απόδειξη ότι οι αποφάσεις τις μια χαρά τηρήθηκαν και κυνηγήθηκαν οι εικονολάτρες. Το αν εσείς δεν την βαπτίζετε οικουμενική με αφήνει παγερά αδιάφορο. Και ο σύντροφος Στάλιν κάτι δικούς του τους εξαφάνιζε από τις φωτογραφίες μετά την εκτέλεση τους.
ΣΤ: Για την θεσμική ή όχι συμμετοχή των μοναχών, κάνω πως μου απάντησες.
Προκειμένου από την πλευρά μου να το κλείσω εδώ.
Καθότι σκοπός μου επ΄ουδενί δεν ήταν να θίξω την πίστη κανενός.
Αλλά όταν ο γείτονας κάνει φασαρία, θα αντιδράσω.
Λίγο πιο σιγά την μουσική παρακαλώ και όλα εν τάξει.

Καλό Θερινό Ηλιοστάσιο σε όλους   :)
Tomito,
Στο μηνυμα 411 εγω σου απαντησα επισημως με βασει οσα η ιστορικη δογματικη θεολογια αναφερει.Δεν χρησιμοποιησα τη δικη μου κριση, αλλα τα υπο της εκκλησιας πεπιστευμενα. Εσυ μου απαντας με τη δικη σου κριση. Πολυ καλα κανεις! Δικαιωμα σου!
Ενα πραγμα ομως με πειραξε.Αυτο που ειπες οτι οι ενδοχριστιανικες διαφορες ειναι εξ'αιτιας λεκτικων ερμηνειων. Δεν ειναι ετσι.Εσυ μαλλον επιφανειακα ακουσες για το FILIOQUE και πιστεψες πως αυτη ητανε και η αιτια του σχισματος του 1054.Μονο αυτη η λεκτικη διατυπωση δεν ηταν η αιτια του σχισματος.Ηταν απλα η αφορμη! Αλοιμονο αν αναθεματιζονταν εκκλησιες για την εκπορευση του Αγ. Πνευματος....!!!
Για να γινω πιο κατανοητος σε προτρεπω να διαβασεις απο την Καινη Διαθηκη μια περικοπη. Τη βαπτιση του Χριστου. Θα διαπιστωσεις πως αλλιως την περιγραφει ο Ματθαιος, αλλιως ο Μαρκος και αλλιως ο Λουκας.(Ο Ιωαννης δεν την περιγραφει καθολου).Η ουσια της διηγησης παραμενει η ιδια!!! Οι λεκτικες διατυπωσεις ομως διαφερουν.
Αυτο λοιπον εννοουσα αναφερομενος στο Συμβολο της πιστεως της Β' Οικουμενικης Συνοδου σε σχεση με το προσχεδιο της Α' εν Νικαια.
Θεωρω πως η συζητηση μας αυτη πρεπει να κλεισει καθως , η Δογματικη λιγο απασχολει τους λοιπους χρηστες του site. Ασε που απαιτει υψηλη θεολογικη καταρτιση αμφοτεροπλευρα.
Ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου καλο καλοκαιρι σε ολους!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Tomito,
Στο μηνυμα 411 εγω σου απαντησα επισημως με βασει οσα η ιστορικη δογματικη θεολογια αναφερει.Δεν χρησιμοποιησα τη δικη μου κριση, αλλα τα υπο της εκκλησιας πεπιστευμενα. Εσυ μου απαντας με τη δικη σου κριση. Πολυ καλα κανεις! Δικαιωμα σου!
Ενα πραγμα ομως με πειραξε.Αυτο που ειπες οτι οι ενδοχριστιανικες διαφορες ειναι εξ'αιτιας λεκτικων ερμηνειων. Δεν ειναι ετσι.Εσυ μαλλον επιφανειακα ακουσες για το FILIOQUE και πιστεψες πως αυτη ητανε και η αιτια του σχισματος του 1054.Μονο αυτη η λεκτικη διατυπωση δεν ηταν η αιτια του σχισματος.Ηταν απλα η αφορμη! Αλοιμονο αν αναθεματιζονταν εκκλησιες για την εκπορευση του Αγ. Πνευματος....!!!
Για να γινω πιο κατανοητος σε προτρεπω να διαβασεις απο την Καινη Διαθηκη μια περικοπη. Τη βαπτιση του Χριστου. Θα διαπιστωσεις πως αλλιως την περιγραφει ο Ματθαιος, αλλιως ο Μαρκος και αλλιως ο Λουκας.(Ο Ιωαννης δεν την περιγραφει καθολου).Η ουσια της διηγησης παραμενει η ιδια!!! Οι λεκτικες διατυπωσεις ομως διαφερουν.
Αυτο λοιπον εννοουσα αναφερομενος στο Συμβολο της πιστεως της Β' Οικουμενικης Συνοδου σε σχεση με το προσχεδιο της Α' εν Νικαια.
Θεωρω πως η συζητηση μας αυτη πρεπει να κλεισει καθως , η Δογματικη λιγο απασχολει τους λοιπους χρηστες του site. Ασε που απαιτει υψηλη θεολογικη καταρτιση αμφοτεροπλευρα.
Ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου καλο καλοκαιρι σε ολους!

A: Δεν είχα καμμία αμφιβολία ότι μου απαντάς δογματικά. Προφανώς η δικιά σου κρίση περισσευει, εμπρος στο δόγμα. Πλήρως σεβαστό.
Β: Τι άκουσα ή τι δεν άκουσα είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο. Απλά πλεον δεν παίζετε μόνοι σας και επιτρέψτε και σε καναν άλλο να έχει πτυχία. Οι εποχές αλλάξαν.
Γ: Το αν έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη και αν ξέρω την πληθώρα επίσης των αντιφάσεων της επίσης το παραβλέπω, αν και ξαναλέω οι εποχές αλλάξαν.
Δ: Εγώ για να το κλείνω
Όταν πρωτοέγραψα εδώ ευχήθηκα περαστικά.
Επίσης έγραψα μην τον πολεμάτε τώρα που δεν είναι όρθιος.
Και αν ακόμη το κάνετε, κάντε το πάντα με επιχειρήματα, όχι με κραυγές.
Όταν ο άθεος με λέει λιβανιστίρι (δεν παρεξηγούμε ούτε τον κακίζω)
Και ο χριστιανός με κατηγορεί γιατί τον λέω Παρασκευαϊδη.
Τότε θεωρώ πως βρίσκομαι στην σωστή θέση της μέσης οδού, και αυτό δεν αποτελεί αυταρέσκεια.
Καλά να περνάς φίλε και αν μπορείς να δεχτείς μια συμβουλή-χωρίς πράγματι να είμαι σε θέση να το κάνω- από έναν ελάχιστα μεγαλύτερο,
Λιγότερος Δογματισμός.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πληροφοριακά πάντως, και επειδή αναφέρθηκε, το σαιτ βρίθει πτυχιούχων και μάλιστα απο καλά μαγαζιά.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
ρε παιδιά μην λέμε την λέξη ΕΘΝΑΡΧΗΣ τόσο εύκολα.....ΕΘΝΑΡΧΕΣ ήταν μόνο 2
ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
πρός το παρόν ουδείς άλλος.......

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
σύμφωνα με το τι έπραξαν για την ελλάδα..

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
ρε παιδιά μην λέμε την λέξη ΕΘΝΑΡΧΗΣ τόσο εύκολα.....ΕΘΝΑΡΧΕΣ ήταν μόνο 2
ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
πρός το παρόν ουδείς άλλος.......