Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
ελα να επενελθουμε σιγα σιγα στο θεμα...!!ακους σκιντο...!!!????
Πιο θέμα? Α για το lsd ε? Να πούμε και κάνα άλλο σύνθημα ?
ελα να επενελθουμε σιγα σιγα στο θεμα...!!ακους σκιντο...!!!????
Αγαπητέ tomito ,
αν θυμάσαι καλά, με ρώτησες ποιός προεδρεύει στις Οικουμενικές Συνόδους, και οχι απο ποιον αυτές συνεκλήθησαν. Στην Α' (325 μ.Χ) αφου το συγκεκριμενοποιεις , ηταν να προεδρευσει ο Επισκοπος Νικαιας Θεογνης , ο οποιος ειτε λογω γηρατος , ειτε διοτι ητο οπαδος του Αρειανισμου, δεν προηδρευσε και αντικατεσταθη.
Για να συγκληθει Οικουμενικη Συνοδος απαιτειται πολυετης προπαρασκευη της και διεξοδικη μελετη των θεματων ,ετσι ωστε να ληφθει ορθη αποφαση.
Μου αναφερεις ως προεδρο αυτης τον Μεγαλο Κωνσταντινο. Δεν το θεωρω παραλογο αν σκεφθει κανεις οτι μιλαμε για το 325 μ.Χ. Παντοτε το κρατος ηθελε να παρεμβαινει στα της εκκλησιας και να την ελεγχει.Στην προσφατη ιστορια θα δεις οτι η οποιαδηποτε αποφαση της εν Ελλαδι Συνοδου εθεωρειτο ακυρη εαν δεν παριστατο σε αυτην βασιλικος επιτροπος.
Ως προς το Συμβολο της Πιστεως σε προτρεπω να διαβασεις αυτο που θεσπισθηκε απο την Α' εν Νικαια Οικουμενικη Συνοδο και αυτο που θεσπισθηκε απο την Β' εν Κωνσταντινουπολει και εαν βρεις εστω και μια δογματικη (οχι λεκτικη) διαφορα , να μου την αναφερεις.
Το Συμβολο Της Πιστεως διατυπωθηκε αρχικα ως προσχεδιο στην Α' ενω επαναληφθηκε και συμπληρωθηκε απο τη Β' λιγα χρονια αργοτερα (381 μ.Χ)και ισχυει αμεταβλητο μεχρι και σημερα.
Τελος, εχω να σου κανω μια επισημανση. Μπερδευεις τις τοπικες με τις Οικουμενικες Συνοδους. Ποτε συγκληθηκε Οικουμενικη Συνοδος στην Ιερεια και δεν το γνωριζω? Αν το βρεις καπου γραμμενο να μου το πεις να το μαθω και εγω, γιατι εχω κενα θεολογικων γνωσεων.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ορος η κανονας Οικουμενικης Συνοδου που να αναιρειται απο μεταγενεστερη Οικουμενικη Συνοδο.Υπαρχουν ομως πολλες αποφασεις Οικουμενικων Συνοδων που ακύρωσαν ή τροποποιησαν αποφάσεις τοπικών ή επαρχιακών Συνόδων.
Οικουμενικη Συνοδο του Πασχα του 815 μ.Χ οσο κι αν εψαξα δεν τη βρήκα.Μηπως μιλάς για τοπική?Που ακούσθηκε αποφαση πρωτοδικείου να αναιρεί αποφαση του Αρείου Παγου....?
Δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου ουτε και να με παρεξηγήσεις , αλλα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.
Φιλικα.
Έχεις καμιά ένδειξη ότι θα αποχωρήσει, ή ότι θα ελατωθούν έστω τα προνόμια και η ισχύς της με χρονικό ορίζοντα όχι τα επόμενα 4 αλλά τα επόμενα 400 χρόνια?
Αν ναι, πες μου την να χαρώ κι εγώ.
Να γίνει ο διαχωρισμός. Αλλά να επιστραφεί στην Εκκλησία αυτό που έδωσε εκείνη ούτως ώστε να αμείβεται από το κράτος. Ή μήπως νομίζατε ότι το κράτος αποφάσισε επειδή ήταν "φιλόχριστο" να αρχίζει να μισθοδοτεί την εκκλησία. Αμ, δε. Η Εκκλησία παραχώρησε τμήμα της τεράστιας περιουσίας της , με αντάλλαγμα την μισθοδοσία του κλήρου. Και προφανώς το κράτος, ο μόνος τρομοκράτης, θέλει να ξεχάσει τη συμφωνία να κοροιδέψει και την Εκκλησία όπως όλους εμάς τόσα χρόνια και να εφαρμόσει το "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου". Και όλοι εσείς έχοντας τέτοιο μίσος για την Εκκλησία (αδικαιολόγητο, δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ πόσο μίσος πρέπει να έχετε?) φτάσατε να υπερασπίζεσετε και το κράτος. Μπράβο... Εγώ το κράτος δεν το υπερασπίζομαι , όχι στην κόντρα του με την Εκκλησία, αλλά ούτε και αν ξεκινήσει κόντρα του με ΠΑΟ,ΑΕΚ κλπ. Πάρ'τε το χαμπάρι...Σταύρο το γράφω αυτό πρίν διαβάσω το ποστ σου - κάτι το οποίο θα κάνω σε λίγο
Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι υπάρχουν στην παρούσα κυβέρνηση 2-3 δυνατά χαρτιά τα οποία επιθυμούν το διαχωρισμό εκκλησίας (ή ecclesia) και κράτους.
Φαντάζεστε τι λεφτά θα μάζευε ο αλογοσκούφης αν η εκκλησία (ecclesia) πλήρωνε φόρους όπως όλος ο κόσμος; Φαντάζεστε τι ποσά θα επελευθερώνονταν αν σταματούσε η χρηματοδότηση των υπαλλήλων της;
Η πρόθεση για το διαχωρισμό υπάρχει και είναι θέμα συνθηκών να προχωρήσει.
Και τώρα πάω να διαβάσω το ποστ. Κανονικά έπρεπε να το είχα κάνει πριν. Αλλα θα επανέλθω.
Να γίνει ο διαχωρισμός. Αλλά να επιστραφεί στην Εκκλησία αυτό που έδωσε εκείνη ούτως ώστε να αμείβεται από το κράτος. Ή μήπως νομίζατε ότι το κράτος αποφάσισε επειδή ήταν "φιλόχριστο" να αρχίζει να μισθοδοτεί την εκκλησία. Αμ, δε. Η Εκκλησία παραχώρησε τμήμα της τεράστιας περιουσίας της , με αντάλλαγμα την μισθοδοσία του κλήρου. Και προφανώς το κράτος, ο μόνος τρομοκράτης, θέλει να ξεχάσει τη συμφωνία να κοροιδέψει και την Εκκλησία όπως όλους εμάς τόσα χρόνια και να εφαρμόσει το "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου". Και όλοι εσείς έχοντας τέτοιο μίσος για την Εκκλησία (αδικαιολόγητο, δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ πόσο μίσος πρέπει να έχετε?) φτάσατε να υπερασπίζεσετε και το κράτος. Μπράβο... Εγώ το κράτος δεν το υπερασπίζομαι , όχι στην κόντρα του με την Εκκλησία, αλλά ούτε και αν ξεκινήσει κόντρα του με ΠΑΟ,ΑΕΚ κλπ. Πάρ'τε το χαμπάρι...
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!!!! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αρκετά "προσηλύτισα" και σήμερα. Φεύγω πριν αρχίσουν να φωνάζουν οι "διαφωτιστές". Οι οποίοι φυσικά όταν γράφουν διατριβές για τα πιστεύω τους δεν προσπαθούν να προσηλυτίσουν, απλά εκφράζουν τη γνώμη τους. Οι άλλοι μόνο δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Και μετά μου λέτε για την ιερά εξέταση....
Να γίνει ο διαχωρισμός. Αλλά να επιστραφεί στην Εκκλησία αυτό που έδωσε εκείνη ούτως ώστε να αμείβεται από το κράτος. Ή μήπως νομίζατε ότι το κράτος αποφάσισε επειδή ήταν "φιλόχριστο" να αρχίζει να μισθοδοτεί την εκκλησία. Αμ, δε. Η Εκκλησία παραχώρησε τμήμα της τεράστιας περιουσίας της , με αντάλλαγμα την μισθοδοσία του κλήρου. Και προφανώς το κράτος, ο μόνος τρομοκράτης, θέλει να ξεχάσει τη συμφωνία να κοροιδέψει και την Εκκλησία όπως όλους εμάς τόσα χρόνια και να εφαρμόσει το "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου". Και όλοι εσείς έχοντας τέτοιο μίσος για την Εκκλησία (αδικαιολόγητο, δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ πόσο μίσος πρέπει να έχετε?) φτάσατε να υπερασπίζεσετε και το κράτος. Μπράβο... Εγώ το κράτος δεν το υπερασπίζομαι , όχι στην κόντρα του με την Εκκλησία, αλλά ούτε και αν ξεκινήσει κόντρα του με ΠΑΟ,ΑΕΚ κλπ. Πάρ'τε το χαμπάρι...
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!!!! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αρκετά "προσηλύτισα" και σήμερα. Φεύγω πριν αρχίσουν να φωνάζουν οι "διαφωτιστές". Οι οποίοι φυσικά όταν γράφουν διατριβές για τα πιστεύω τους δεν προσπαθούν να προσηλυτίσουν, απλά εκφράζουν τη γνώμη τους. Οι άλλοι μόνο δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Και μετά μου λέτε για την ιερά εξέταση....
ʼντε και το δέχομαι αυτό που λες. Γιατί αυτή η περιουσία τότε να πάει στο κράτος? Γιατί το κράτος ρε γαμώ την τρέλα μου, είναι νταβατζής πίσω από το κάθε τι? Γιατί να χρωστάμε έστω και μία δραχμή στο κωλοκράτος? Ρε μας πίνουν το αίμα στη φορολογία και εσείς ασχολείστε με την Εκκλησία? Καλύτερα που δεν πληρώνει φόρους η Εκκλησία. Έστ και 1 δραχμή λιγότερα έσοδα τγια το κράτος είναι ηδονή. Γιατί και να πλήρωνε τί νομίζατε νεοέλληνες? Θα βλέπατε καλύτερες μέρες ? Τα λεφτά αυτά θα πήγαιναν "για το καλό του κόσμου"? Στις τσέπες των πολιτικάντηδων θα πηγαίνανε...Δέν κατάλαβα, ποιό τμήμα της τεράστιας περιουσίας της έδωσε η εκκλησία? Και ποιανής περιουσίας της? Αυτής που απέκτησε στην Τουρκοκρατία με απίστευτες μεθόδους?
Αν ο Χριστόδουλος και η Εκκλησία ακολουθούσαν το δρόμο του Χριστού. Πλήρωναν φόρους, ήταν υποδείγματα Χριστιανών και ενάρετων, όχι πούστηδες, πνευματικότατοι άνθρωποι , αν δεν προκαλούσαν (που ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ) , θα είχες διαφορετική άποψη ?FAETHON = 103.000 ?!!!! Δεν μπορεί με φτηνότερο όχημα ο προκαθήμενος....
Μόνο τα ράσσα του έχουν 50.000 ?!!! Κι ας πεινάνε οι φτωχοί....ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!
Όχι βέβαια. Αλλά αν πάψει η συμφωνία νομίζω πρέπει να επανέλθουμε στην προ συμφωνίας κατάσταση. Εϊναι τελείως λογικό. Δηλαδή αν σου αγοράσω ένα σπίτι με 1.000.000 ευρώ και μετά ακυρώσω τη συμφωνία και σου ζητήσω τα λεφτά πίσω, εύ δεν θα απαιτήσεις το σπίτι πίσω? Είναι προφανές νομίζω.Η συμφωνία έχει αιώνια ισχύ;
Όχι βέβαια. Αλλά αν πάψει η συμφωνία νομίζω πρέπει να επανέλθουμε στην προ συμφωνίας κατάσταση. Εϊναι τελείως λογικό. Δηλαδή αν σου αγοράσω ένα σπίτι με 1.000.000 ευρώ και μετά ακυρώσω τη συμφωνία και σου ζητήσω τα λεφτά πίσω, εύ δεν θα απαιτήσεις το σπίτι πίσω? Είναι προφανές νομίζω.
Αυτά που λες είναι ανέκδοτα. Διαφθορά κυριαρχεί στο ιερατείο. Δεν το αμφισβητώ.Ρε φίλε, αυτό που λες είναι εμπορική συμφωνία και διαπραγμάτευση.
Που είναι η αγάπη για τον πλησίον; Η αγνη, η ανιδιοτελής...
Αυτά που λες είναι ανέκδοτα. Διαφθορά κυριαρχεί στο ιερατείο. Δεν το αμφισβητώ.