Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Από πού κι ως πού οφείλουμε εξηγήσεις στον κάθε καρακατακαημένο που έχει απόψεις επί παντός επιστητού είναι μέγα μυστήριο!

Αλλά βέβαια...

Εδώ ακούσαμε ότι ο Όμηρος είναι ..."θεόσταλτος" και βάζει "στα στόματα των ανθρώπων τα ονόματα των θεών"...

Και μετά πας να μιλήσεις και σοβαρά με κάτι τέτοια άτομα...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Κανείς δεν οφειλει εξηγήσεις σε κανένα

Το να υποστηρίξει κάποιος τα γραφόμενά του είναι επιλογή του. Ομως από αυτό εξαρτάται η σοβαρότητα καθενός που βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο, και όχι από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στους άλλους

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Επι 2.5 χιλιάδες χρόνια τώρα λεοναϊτ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ...

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
και αρκετά πιο πίσω με ακόμη περισσότερη ποικιλία ονομάτων κι εκδηλώσεων, και η εμμονή που παρατηρείς φίλε μου των φανατικών χριστιανών είναι απόρροια της επίμονης και συστηματικής διαστρέβλωσης οποιασδήποτε παρέκκλισης από τα παραμύθια.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
kasparov αν αυτά αποτελούν την επιχειρηματολογία σου απέναντι σε όλα οσα καταμαρτυρούνται στην εκκλησία, τότε η γραμμή άμυνας που έχεις χαράξει είναι αδύναμη.

Οσα "χάρισε", τα πήρε πισω δεκαπλά μέσω άλλων παροχών. Καθαρές δουλειές, εμπορικές. Λίγα στραβά ματια εδώ, λίγο κάτι άλλες παραχωρήσεις εκεί.

Και καλά κανεις και ξέρεις αλβανέζα που ήρθε γυμνη και τώρα καθαρίζει αλλα εγω ξέρω ηλικιωμένη που πριν πεθάνει και ενω ηταν εκεί ο παπάς να την ξομολογήσει, της ζήτησε το σπίτι "για την εκκλησία".

Και εξήγησέ μου, γιατί πρέπει η εκκλησία να έχει αφορολόγητο;

Γιατί πληρώνουμε όλοι μας τους μισθούς τους;

Η Εκκλησία είναι από τους founding fathers του νέου ελληνικού κράτους...
Για την ακρίβεια, όταν στήθηκε το "μαγαζί" (κάπου στο 1825-1830)η εκκλησία ήταν ο μόνος συμπαγής θεσμός που λειτουργούσε κάπως...
Από τα σχολεία έως τα ληξιαρχεία, τα ορφανοτροφεία και την όποια κοινωνική πρόνοια, όλα λειτουργούσαν υπό την αιγίδα της εκκλησίας...
Επιπλέον, η εκκλησία είχε και μεγάλη περιουσία που με διάφορους τρόπους της είχε παραχωρήσει/ χαρίσει ο Σουλτάνος ή κατείχε από ακόμη παλιότερα...
Και φυσικά ,μεγάλο μέρος του κλήρου συντάχθηκε και συμμετείχε ενεργά στο ξεσηκωμό όποτε η εκκλησία συνείσφερε και ηθικά εκτός από υλικά στη σύσταση του νέου ελληνκού κράτους...

Όπως λοιπόν σε ένα σωματείο ή μια επιχείρηση τα ιδρυτικά μέλη έχουν κάποια προνόμια (δεν πληρώνουν συνδρομή κτλ) έτσι και η Εκκλησία έτυχε κάποιων φοροαπαλλαγών και προνομίων, όχι όμως και στην έκταση που της καταμαρτυρούν...

Και δεδομένου ότι έως πρόσφατα το... 97% των κατοικούντων στην Ελλάδα ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, είναι λογικό το κράτος να τους παρέχει και θρησκευτικές υπηρεσίες και άρα να πληρώνει αυτό τους κληρικούς...

Έτσι εξηγούνται κάποια από τα προνόμια του κλήρου στην Ελλάδα που επαναλαμβάνω δεν είναι τόσα πολλά ούτε και η εκκλησία είναι τόσο ισχυρή όσο την παρουσιάζουν διάφοροι απολογητές σεχτών και αιρέσεων...

Φυσικά, οι εποχές αλλάζουν και ίσως κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία να έχει μεταβληθεί τόσο πολύ ώστε να αποφασιστεί η "αποχώρηση" της εκκλησίας από το "μαγαζί"...
Κάτι μου λέει όμως ότι σε αυτήν την περίπτωση τη μεγάλη τη ζημιά, περιουσιακή αλλά και ηθική δεν θα την πάθει η εκκλησία αλλά οι διάδοχοι των κοτζαμπάσηδων και των φαναριωτών (οι άλλοι founding fathers)...

Ο καιρός γαρν εγγύς...

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
το 97% είναι γιατί βγαίνει βάσει χάρτινης ταυτότητας. Τώρα που με τη νέα δεν παίζει ξανακάνε τη διαίρεση.

cosyle

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
σορρυ φιλε αλλα αμα ψαχνεις σεκτες και αιρεσεις εδω μαλλον θα ψαχνεις πολυ ωρα. Εδω οι περισσοτεροι μαλλον ειναι εναντιοι στη μαφια των ρασοφορων που συνεχιζουν να λυμαινονται το ελληνικο κρατος και την ελληνικη κοινωνια.
Το οτι η εκκλησια τα χε κανει πλακακια με τον σουλτανο μαλλον σου ξεφυγε.
εγω ειμαι αθεος και πιστευω στο δικαιωμα καθενος να πιστευει οπου θελει, αλλα ολοι εσεις οι θρησκευομενοι βγαζετε σπυρια οταν βλεπετε εναν αθεο η αγνωστικιστη. Απλα δεν μπορω να ανεχθω στην εποχη μας να υποχρεωνομαστε να σκυψουμε το κεφαλι μπροστα στην ρασοφορα μαφια και να πρεπει να τους χρωσταμε και αιωνια ευγνωμοσυνη.
Ας ειναι καλα οι αραβες που διεσωσαν μεγαλο κομματι της αρχαιοελληνικης γραμματειας απο τους μαινομενους χριστιανους των πρωτων αιωνων μ.χ. Βεβαια κανενας αλλος δεν καταφερε να τους εμποδισει απο το να καταστρεψουν αρχαιους ναους και αγαλματα, πραγματα που ανηκουν και στην παγκοσμια κληρονομια

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
str81977 ευχαριστώ για την απάντηση η οποία όμως προσωπικά δε με καλύπτει.

Το ότι μέχρι πρόσφατα στάνταρ δηλωνόταν στην ταυτότητα "χριστιανος ορθόδοξος" από τα αστυνομικά τμήματα, δε σημαίνει ότι το 97% του πληθυσμού κατανάλωνε τις θρησκευτικές υπηρεσίες που παρείχε η εκκλησία.

Το ότι ήμαστε εδω και συζητάμε για τα προνόμια τα οποια κατα τη γνώμη σου δεν είναι πολλά, αποτελεί άτοπο αυτό καθεαυτό. Γιατί ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχουν προνόμια. Ο συνταξιούχος φορολογείται κανονικά, συμμετέχοντας στη μισθοδοσία της εκκλησίας ενώ η ιδια η εκκλησία δεν πληρώνει μια παρά την τεράστια περιουσία της.

Οι εποχές άλλαξαν - και η ίδια η εκκλησία έχει μεταλλαχτεί, εχοντας αφήσει πίσω της την πνευματικότητα του περελθόντος, διεκδικώντας πιο κοσμικό ρόλο που αρμόζει περισσότερο σε πολιτικό σχηματισμό. Εκλογές έρχονται, θα περάσουν απο το μαγαζί διάφοροι πολιτικάντηδες..όλο και κάποια υπόσχεση θα δοθεί σε όποιον είναι στην κεφαλή της εκκλησίας...τα γνωστά.

Δεν ξέρω αν επι της ουσίας θα αλλάξει κάτι. Ειναι όμως προκλητικό σε μια χώρα στην οποία ένα μεγάλο ποσοστο του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ζει ακόμα και κάτω από το όριο της φτώχειας, οι εκπρόσωποι της εκκλησιας να προκαλούν με τον πολυτελή βίο τους, η δε εκκλησία να ειναι γραπωμένη από τα προνόμιά της.

Πριν χρόνια έκανα Πάσχα στο Φανάρι. Εντυπωσιάστηκα από τη λιτότητα και την απουσία οποιασδήποτε πολυτέλειας - το όλο σκηνικό ήταν προσανατολισμένο στο πνευματικό μέρος. Ενα χρόνο μετά, θαμπώθηκα στη Μητρόπολη απο το χρυσάφι των εκπροσωπων του Θεού.

Δεν ξέρω αν θα αποχωρήσει η εκκλησία απο το μαγαζί. Δεν έχω σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τουλάχιστον στα επόμενα 4 χρόνια.

OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Ενα quiz...
Μηπως γνωριζει κανεις το club ΑΚΡΩΤΗΡΙ στην παραλιακη σε ποιον ανηκει? Ποιος δηλαδη καρπωνεται το υψηλο μηνιαιο μισθωμα και αν το μαγαζι ειναι νόμιμο καθως ειναι χτισμενο πανω στο κυμα...
το εκμεταλλευεται το ΤΑΚΕ το ταμειο των παπαδων χωρις να ειναι ιδιοκτητες με καποια παραχωρηση απο το κωλο-κρατος.
Το πιο ωραιο σημειο της αθηναικης ριβιερας το ακρωτηρι του αγ.κοσμα ειναι ενα κρατος των μπραβων.Κανονικα φετος ομως πρεπει να φυγουν οι παπαδες.Αγνωστο αν σε χρονια εκλογων ο μαλακο-κωστακης θα τους το παρει.
Μην ξεχνατε οτι ο κωστακης ειχε υπογραψει και για τις ταυτοτητες!!!τοσο
μαλακας η καιροσκοπος ειναι.

OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
απο την ματαιοδοξια του ισως την πατησε ο αγιοταλαχ χριστοδουλας?

Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr) ότι η ζημιά στο συκώτι του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οφείλεται βασικά στην κυτταροθεραπεία που έκανε εδώ και πολλά χρόνια.
Για την διαδικασία αυτή πήγαινε συστηματικά -ανεπίσημα όμως- σε ειδικό κέντρο στην Ελβετία. Για τον ίδιο σκοπό πήγαινε, μαζί του, και ο πρώην μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος.

Η θεραπεία αυτή βοηθάει ώστε να "αναζωογοννούνται" τα κύτταρα κι έτσι τα πρόσωπα που την κάνουν να διατηρούν τη νεότητά τους. Εχει όμως πολλούς ιατρικούς κινδύνους για ζωτικά όργανα, όπως το συκώτι. Τέτοιους κινδύνους έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν και άλλα γνωστά πρόσωπα, τα οποία έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Καλημέρα Σταύρο.
Να σου εξηγήσω πως το εννοώ εγώ:
Έχει δύο έννοιες όπως το είπα.
Πρώτον , θα έχει σωθεί ο ίδιος σαν ψυχή...θα τα έχει καλά με τη συνείδηση του. ʼσχετο αν ισχύουν όλα αυτά που οι θρησκείες τάζουν μετά θάνατον.
Δεύτερον, αν όντως ισχύουν κάποια ή όλα απο αυτά που οι θρησκείες λένε ότι συμβαίνουν μετα θάνατον, πάλι πιστεύω πως ένας καλός και δίκαιος άνθρωπος, μια καλή ψυχή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Κανείς Θεός δεν πρόκειται να καταδικάσει κάποιον στο πυρ το εξώτερο, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να γεννηθεί σε ένα μέρος όπου διδάχτηκε μιαν άλλη θρησκεία...[/size]

Με βρίσκεις σύμφωνο στο θέμα της συνείδησης μας. Ναι, αυτό είναι πρωταρχικό.

Στα υπόλοιπα (πριν και μετά) δε συμφωνώ, γιατί στηρίζεις αυτά που λες σε διάφορα "facts", για τα οποία δεν υπάρχει απόδειξη καμια.
-Ύπαρξη ψυχής. Τι είναι αυτό? Ορίζεται επιστημονικά, και αν ναι ποιός είναι ο ορισμός της? Να δεχτώ την ύπαρξη "κάτι", αλλά αυτό χάνεται με το θάνατο, που παύουν οι εγκεφαλικές λειτουργίες... Όλα, συναισθήματα, χαρακτηριστικά, χαρακτήρας, απο κει (εγκέφαλος) βγαίνουν.
-Δυνατότητα του "θεού" να "καταδικάζει", ή κάνει άλλα πράγματα.

Απο που προκύπτουν όλα αυτά?

Καταλαβαίνεις βέβαια, αν έχεις διαβάσει τι έχω γράψει, ότι δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά που οι θρησκείες λένε ότι συμβαίνουν (ή ότι μπορεί να συμβούν) μετά θάνατον.

Πάντως, μου αρέσει η τοποθέτησή σου. Δείχνει ΑΝΟΙΧΤΟ μυαλό.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
νομιζω οτι εισαι αδικος αρκετα!!!μην φανταστεις δεν ειμαι ουτε θρησκοληπτος ουτε κατι τετοιο αλλα η μεγαλη περιουσια της προερχεται απο κληρονομιες πιστων και εξαλλου ειναι μεγαλο ιδρυμα που εχει τεραστια παγια εξοδα!!!μην τρελαθω οτι δεν κανει κοινωνικο εργο!!!ποσες χιλιαδεσ μεριδεσ φαγητο,σε ποσους συλλογουσ προσφερει!!!μην πιανομαστε απο τουσ κακουσ συνεχωσ!!!!!

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, kasparov... Ναι, απο κληρονομιές είναι. Αλλά ΦΟΡΟΙ πληρώνονται γι αυτές τις κληρονομιές (φόροι κληρονιμίας εννοώ)?
ΦΑΠ πληρώνει η εκκλησία (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας)?

Γιατί η δικιά μου η εταιρεία να πληρώνει, και η εταιρεία του Χριστόδουλα να μην πληρώνει? Δεν είναι αδικία? Δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός?

Με τα περι μερίδων απαξιώ και να ασχοληθώ. Ναί, χορτάσαμε όλοι απ το catering του Χριστόδουλου!

Και βάζε και κανένα τελικό "ς" σε αυτά που γράφεις, μασ έχεισ βγάλει τουσ οφθαλμούσ μασ!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Δεν ξέρω αν θα αποχωρήσει η εκκλησία απο το μαγαζί. Δεν έχω σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τουλάχιστον στα επόμενα 4 χρόνια.[/size]

Έχεις καμιά ένδειξη ότι θα αποχωρήσει, ή ότι θα ελατωθούν έστω τα προνόμια και η ισχύς της με χρονικό ορίζοντα όχι τα επόμενα 4 αλλά τα επόμενα 400 χρόνια?

Αν ναι, πες μου την να χαρώ κι εγώ.

Με αυτά που διαβάζω εδώ (και όχι μόνο εδώ βέβαια), καμιά ελπίδα δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Την ισχύ τους τους τη δίνει ο κόσμος, φίλε, δε την παίρνουν μόνοι τους ή με τη βία.

Διάβασε (αν δε τό χεις κάνει ήδη) το post μου "Απάντηση #248 στις: 17-06-2007, 12:11:55", νομίζω τα λέει όλα... Μάλλον θα σ' αρέσει.

Επισκέπτης
εγω το χα πει παραπνω και οχι ειρωνικα...!!μπας και εισαι παπας??η εχεις καμια σχεση??
πραγματικα ειχα εντυπωσιαστει απο μια απαντηση σου dimitrios1000!
αν απλα εχεις γνωσεις.
τοτε μπραβο γιατι φενεται οτι εχεις..!
Δεν ειμαι παπας  ρε Θανο , ουτε εχω σκοπο να γινω ποτε, κι ας μου εχει προταθει. Εχω κουραστει να το λεω . Ασε που με παρεξηγησαν κιολας!
Παντως ο Σταυρος σχεδον με ανακαλυψε!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=9pt]Δεν ειμαι παπας  ρε Θανο , ουτε εχω σκοπο να γινω ποτε, κι ας μου εχει προταθει. Εχω κουραστει να το λεω . Ασε που με παρεξηγησαν κιολας!
Παντως ο Σταυρος σχεδον με ανακαλυψε![/size]

Ρε Δημήτριος?

Εμένα γιατί δε μου έχει προταθεί ποτέ?
Ποιός κάνει τέτοιες προτάσεις? Ενοοώ μήπως υπάρχει στο site της αρχιεπισκοπής link "Working for us"?

Τι εννοείς δηλαδή "σε ανακάλυψα"?

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
To στυλ των ιατρικών ανακοινωθέντων μου θύμισε κατά 99% την εποχή του ΑΝΤΡΕΑ στο Ωνάσειο "όλα πάνε καλά, αναρρώνει, βγαίνει..." που τελικά τον έβγαλαν οριζόντια...! Καρκίνος του παχέος εντέρου και ήπατος αν δεν κάνω λάθος πιθανόν να έχει κάνει μετάσταση, δεν τη σκαπουλάρει ακόμα και αν είναι ο Αρχιεπίσκοπος. Αφήστε που εδώ κολλάει και το "όλα εδώ πληρώνονται..." εκτός και διαβάζει όπως επί Χούντας και τον προσπεράσει ο Χάρος...!!!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Δεν ειμαι παπας  ρε Θανο , ουτε εχω σκοπο να γινω ποτε, κι ας μου εχει προταθει. Εχω κουραστει να το λεω . Ασε που με παρεξηγησαν κιολας!
Παντως ο Σταυρος σχεδον με ανακαλυψε!
αστους και ας σε παρεξηγησαν...!!μεταξυ αστειου και σοβαρου το ειπα...!!παντως περα απο την πλακα, μου εκανε εντυπωση ετσι οπως εγραφες...!!πραγματικα μπραβο...!

Επισκέπτης
Α:Η σύνοδος της Νίκαιας συγκλήθηκε ή όχι από τον Κωνσταντίνο; Ο οποίος πρόεδρευε κιόλας ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ; (20 Μαϊου 325)
Τι δουλειά έχει ο αυτοκράτορας να συγκαλεί οικουμενικές συνόδους;
Β: Στην Β Οικουμενικη που συγκλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Θεοδόσιου Α'(379-395), τροποποιήθηκε ή όχι το Σύμβολο της Πίστεως που είχε καθιερωθεί στην Α';
Γ: Την Δ' (Χαλκηδόνα) την συγκάλεσε ο αυτοκράτορας Μαρκιανός (450-4157);
Δ: Η σύνοδος της Ιερείας (754) με συμμετοχή 388! επισκόπων καταδικάζει τους απολογητές των εικόνων;
Ε: Στην Ζ' 350 επίσκοποι και πλήθος μοναχών (πως εμφανίζονται αυτοί θεσμικά;) αναιρεί την προηγούμενη της Ιερείας;
ΣΤ: Ακολούθησε νέα σύνοδος Πάσχα του 815, που αναιρεί την Ζ';

Τέλος αν εκ των υστέρων ότι θεωρούμε λάθος το παραγράφουμε μη αναγνωρίζωντας το, τότε ναι είμεθα αλάθητοι
Αγαπητέ tomito ,
αν θυμάσαι καλά, με ρώτησες ποιός προεδρεύει στις Οικουμενικές Συνόδους, και οχι απο ποιον αυτές συνεκλήθησαν. Στην Α' (325 μ.Χ) αφου το συγκεκριμενοποιεις , ηταν να προεδρευσει ο Επισκοπος Νικαιας Θεογνης , ο οποιος ειτε λογω γηρατος , ειτε διοτι ητο οπαδος του Αρειανισμου, δεν προηδρευσε και αντικατεσταθη.
Για να συγκληθει Οικουμενικη Συνοδος απαιτειται πολυετης προπαρασκευη της και διεξοδικη μελετη των θεματων ,ετσι ωστε να ληφθει ορθη αποφαση.
Μου αναφερεις ως προεδρο αυτης τον Μεγαλο Κωνσταντινο. Δεν το θεωρω παραλογο αν σκεφθει κανεις οτι μιλαμε για το 325 μ.Χ. Παντοτε το κρατος ηθελε να παρεμβαινει στα της εκκλησιας και να την ελεγχει.Στην προσφατη ιστορια θα δεις οτι η οποιαδηποτε αποφαση της εν Ελλαδι Συνοδου εθεωρειτο ακυρη εαν δεν παριστατο σε αυτην βασιλικος επιτροπος.
Ως προς το Συμβολο της Πιστεως σε προτρεπω να διαβασεις αυτο που θεσπισθηκε απο την Α' εν Νικαια Οικουμενικη Συνοδο και αυτο που θεσπισθηκε απο την Β' εν Κωνσταντινουπολει και εαν βρεις εστω και μια δογματικη (οχι λεκτικη) διαφορα , να μου την αναφερεις.
Το Συμβολο Της Πιστεως διατυπωθηκε αρχικα ως προσχεδιο στην Α' ενω επαναληφθηκε και συμπληρωθηκε απο τη Β' λιγα χρονια αργοτερα (381 μ.Χ)και ισχυει αμεταβλητο μεχρι και σημερα.
Τελος, εχω να σου κανω μια επισημανση. Μπερδευεις τις τοπικες με τις Οικουμενικες Συνοδους. Ποτε συγκληθηκε Οικουμενικη Συνοδος στην Ιερεια και δεν το γνωριζω? Αν το βρεις καπου γραμμενο να μου το πεις να το μαθω και εγω, γιατι εχω κενα θεολογικων γνωσεων.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ορος η κανονας Οικουμενικης Συνοδου που να αναιρειται απο μεταγενεστερη Οικουμενικη Συνοδο.Υπαρχουν ομως πολλες αποφασεις Οικουμενικων Συνοδων που ακύρωσαν ή τροποποιησαν αποφάσεις τοπικών ή επαρχιακών Συνόδων.
Οικουμενικη Συνοδο του Πασχα του 815 μ.Χ οσο κι αν εψαξα δεν τη βρήκα.Μηπως μιλάς για τοπική?Που ακούσθηκε αποφαση πρωτοδικείου να αναιρεί αποφαση του Αρείου Παγου....?
Δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου ουτε και να με παρεξηγήσεις , αλλα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.
Φιλικα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom