Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
skidoo
[size=10pt] Απάντηση #337 στις: Χθες στις 18:16:37 [/size]
[size=8pt] Φιλαράκο σίγουρα εγώ πιστεύω καλοί άνθρωποι δεν ήταν. Τώρα όσο για το χριστιανισμό και τους παπάδες, για κάποιον που πιστεύει στο Χριστό( όπως εγώ ), είναι αδιάφορο τι είναι αυτοί καθ αυτοί γιατί εκκλησία δεν είναι αυτοί αλλά όλοι οι πιστοί. Και δεν υπάρχει σχέση υποταγής και ιεραρχίας. Απλά αυτοί για σένα [size=9pt]εκτελούν μια "διεκπαιρεωτική" εργασία.[/size] Ας πούμε ο υδραυλικός που έρχεται να σου φτιάξει τη βρύση μπορεί να είναι παλιοχαρακτήρας αλλά εσένα δε σε ενδιαφέρει. Σε αφορά [size=9pt]αυτός μόνο στο βαθμό που θα σου κάνει τη δουλειά που θες[/size] . Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ανθρώπινοι θεσμοί και καθαρά κοσμικό χαρακτήρα να κρίνουν το ποιόν κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τον οποιονδήποτε άλλο ρόλο του. [/size]

Μπορείς σε παρακαλώ να μου προσδιορίσεις ποια είναι ακριβώς η εργασία που κάνουν αυτοί?
Ο υδραυλικός το καταλαβαίνω, έρχεται σπίτι και φτιάνει τη βρύση ή το καζανάκι.
Οι παπάδες, τι ακριβώς εργασία κάνουν? Τι διεκπεραιώνουν? Τι προσφέρουν (ώστε να αμείβονται)?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
TheBlade
[size=10pt] Απάντηση #339 στις: Χθες στις 18:48:17[/size]
[size=8pt] Γενικά μιλάω, και για να μην τσακωνόμαστ ε, είναι λάθος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ που βάζουν τους ανθρώπους σε κουτάκια... οι "δικοί μας", και οι "άλλοι"....
Και η κάθε μία θρησκεία, ισχυρίζεται πως μόνο αυτή κατέχει την αλήθεια....
Το παν είναι ο άνθρωπος να είναι ελέυθερος, και να είναι καλός άνθρωπος.
Απο κει και πέρα, πιστεύω πως ανεξάρτητα απο θρησκεία, αν ένας άνθρωπος είναι καλός κατά τη ζωή του, [size=9pt]θα σωθεί[/size] άσχετο σε ποιό Θεό πιστεύει... [/size]

Λεπίδα,
Και εσύ σε παρακαλώ διευκρίνισε μου κάτι:
«Θα σωθεί» απο τί?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μπορείς σε παρακαλώ να μου προσδιορίσεις ποια είναι ακριβώς η εργασία που κάνουν αυτοί?
Ο υδραυλικός το καταλαβαίνω, έρχεται σπίτι και φτιάνει τη βρύση ή το καζανάκι.
Οι παπάδες, τι ακριβώς εργασία κάνουν? Τι διεκπεραιώνουν? Τι προσφέρουν (ώστε να αμείβονται)?

Παράλειψή μου. Για τους πιστούς και μόνο κάνουν εργασία

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]
Παράθεση από: dimitrios1000 στις Χθες στις 19:42:17
Παντως με κανατε να γελασω πολυ! ευχαριστω!!!

Παράθεση από: tomito Χθες στις 20:30:47
Όταν με το καλό τελειώσεις με τα γέλια, δεν απαντάς κιόλας; [/size]

Ναι, και εγώ περιμένω τις απαντήσεις σου dimitrios!

Ναι skidoo, το είδα!
Δε σε ρώτησα για ποιούς κάνουν εργασία. Σε ρώτησα τι εργασία ακριβώς κάνουν.
Εκτός κι αν είναι απόρρητο (επειδή δεν είμαι πιστός) και δε μπορείς να μου το πείς.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ναι, και εγώ περιμένω τις απαντήσεις σου dimitrios!

Ναι skidoo, το είδα!
Δε σε ρώτησα για ποιούς κάνουν εργασία. Σε ρώτησα τι εργασία ακριβώς κάνουν.
Εκτός κι αν είναι απόρρητο (επειδή δεν είμαι πιστός) και δε μπορείς να μου το πείς.

Ε τώρα θες και απάντηση? Για κάποιον πιστό εννοείτε, διεκπαιρεώνουν το σωτηριολογικό έργο του πιστού προς τη Βασιλεία του Θεού. Έχουν ευλογηθεί με το μυστήριο της ιεροσύνης και μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη μυσταγωγία.

Εννοείται ότι δε συμφωνώ να πληρώνονται από κάποιον που δε λαμβάνει την εργασία τους, ήτοι κάποιον μη πιστό. Κατά τη γνώμη μου η ιεροσύνη δε θα έπρεπε να είναι καν επάγγελμα αλλά απλώς ιδιότητα. Που κάποιος θα είχε τη δουλιά του και εθελοντικά θα γινόταν και ιερέας. ʼλλωστε ο ίδιος ο Χριστός είπε "δωρεάν ελάβατε, δωρεά δότε"

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
καλα οι παπαδες δεν δουλευουνε???και στις λειτουργεις τι κανουνε???στα βαφτισια στους γαμους στις κηδειες???ολα εθελοντικα??αδσε που το πασχα κανουνε και υπερωριες...!!εχουνε λειτουργιες μεχρι αργα...!!!
αν τα κανανε ολα εθελοντικα πως θα ζουσανε??παραληλα αλη δουλεια δεν τους περνει......!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ε τώρα θες και απάντηση? Για κάποιον πιστό εννοείτε, διεκπαιρεώνουν το σωτηριολογικό έργο του πιστού προς τη Βασιλεία του Θεού. Έχουν ευλογηθεί με το μυστήριο της ιεροσύνης και μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη μυσταγωγία.

Εννοείται ότι δε συμφωνώ να πληρώνονται από κάποιον που δε λαμβάνει την εργασία τους, ήτοι κάποιον μη πιστό. Κατά τη γνώμη μου η ιεροσύνη δε θα έπρεπε να είναι καν επάγγελμα αλλά απλώς ιδιότητα. Που κάποιος θα είχε τη δουλιά του και εθελοντικά θα γινόταν και ιερέας. ʼλλωστε ο ίδιος ο Χριστός είπε "δωρεάν ελάβατε, δωρεά δότε"

Ναι ρε φίλε, γιατί να μη θέλω απάντηση δηλαδή? Στο πηγάδι κατούρησα?

Αυτό το "διεκπαιρεώνουν το σωτηριολογικό έργο του πιστού προς τη Βασιλεία του Θεού" μπορείς να το σπασεις και να το ξαναρίξεις? Πα να πει?

Μόνο που θα το δω αύριο, γιατι τώρα πάω νάνι...

Επισκέπτης
Με βαριά καρδιά το κάνω, αλλά όταν ακούω ανακρίβειες κάτι παθαίνω.
Α: Ποιος προεδρευει στις οικουμενικές συνόδους και γιατί;
Β: Υπήρξαν ή όχι οικουμενικές σύνοδοι που ακύρωσαν προηγούμενες αποφάσειςς; Ναι ή Όχι; Γιατί; Πότε ήταν αλάθητες "πριν" ή "μετά";
Γ: Προφανώς και η εκκλησία δεν είναι οργανισμός 2000 χρόνων, αν αναφερόμαστε σε αυτήν ως οργανωμένο ιερατείο που διέπεται απο συγκεκριμενη οργάνωση.
Στις Οικουμενικες Συνοδους προεδρευει ο Μητροπολιτης του τοπου ενθα αυτη συγκαλειται. Στην Πρωτη δηλαδη προηδρευσε ο Μητροπολιτης Νικαιας , στην Πενθεκτη ο Οικουμενικος  Πατριαρχης αφου συνεκληθη στην Κωνσταντινουπολη ...κτλ
Καμια οικουμενικη συνοδος δεν ακυρωσε αποφασεις προγενεστερης οικουμενικης συνοδου.Ακυρωσε ομως αποφασεις τοπικων η επαρχιακων συνοδων οι οποιες οπως προειπα εχουν δυνατοτητα σφαλματος σε αντιθεση με τις 7 Οικουμενικες που απολαμβανουν του Αλαθητου. Λογικο δεν ειναι μια αποφαση ενος ειρηνοδικειου της επαρχιας για παραδειγμα, οταν ειναι εσφαλμενη , να ακυρωνεται απο τον Αρειο Παγο ή το Συμβουλιο τησ Επικρατειας? Εχουν την ιδια νομικη εμπειρια οι δικαστες των δυο προαναφερθεντων δικαστηριων?Νομιζω πως οχι!
Τελος,η γενεθλιος ημερα της εκκλησιας ειναι η Πεντηκοστη. Το 33 μ.Χ. δηλαδη, 50 ημερες μετα την Ανασταση.Τοτε ιδρυθηκε και απο τοτε λειτουργει με τον ιδιο ακριβως τροπο. Πρωτη συνοδος ειναι αυτη των Αποστολων το 49 μ.Χ και σε αναμνηση αυτης εγιναν και οι μεταγενεστερες απο τους πρωτους επισκοπους (που χειροτονηθηκαν απο τους Αποστολους) και εχουν αποστολικη διαδοχη οι επισκοποι μεχρι και σημερα.
Ιερατειο στην εκκλησια παντοτε υπηρχε και παντοτε θα υπαρχει , οσους παπαδες κι αν σφαξουμε στην κοκκινη πλατεια , οσο και αν με μισος του επιτεθουμε.
Τα αμφια και οι βαθμοι του ιερατειου πραγματι διαφερουν απο τις πρωτοχριστιανικες εκκλησιες . Η ουσια ομως και η διδασκαλια του παραμενει η ιδια οσο ΑΝΑΞΙΟ κι αν ειναι.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Στις Οικουμενικες Συνοδους προεδρευει ο Μητροπολιτης του τοπου ενθα αυτη συγκαλειται. Στην Πρωτη δηλαδη προηδρευσε ο Μητροπολιτης Νικαιας , στην Πενθεκτη ο Οικουμενικος  Πατριαρχης αφου συνεκληθη στην Κωνσταντινουπολη ...κτλ
Καμια οικουμενικη συνοδος δεν ακυρωσε αποφασεις προγενεστερης οικουμενικης συνοδου.Ακυρωσε ομως αποφασεις τοπικων η επαρχιακων συνοδων οι οποιες οπως προειπα εχουν δυνατοτητα σφαλματος σε αντιθεση με τις 7 Οικουμενικες που απολαμβανουν του Αλαθητου. Λογικο δεν ειναι μια αποφαση ενος ειρηνοδικειου της επαρχιας για παραδειγμα, οταν ειναι εσφαλμενη , να ακυρωνεται απο τον Αρειο Παγο ή το Συμβουλιο τησ Επικρατειας? Εχουν την ιδια νομικη εμπειρια οι δικαστες των δυο προαναφερθεντων δικαστηριων?Νομιζω πως οχι!
Τελος,η γενεθλιος ημερα της εκκλησιας ειναι η Πεντηκοστη. Το 33 μ.Χ. δηλαδη, 50 ημερες μετα την Ανασταση.Τοτε ιδρυθηκε και απο τοτε λειτουργει με τον ιδιο ακριβως τροπο. Πρωτη συνοδος ειναι αυτη των Αποστολων το 49 μ.Χ και σε αναμνηση αυτης εγιναν και οι μεταγενεστερες απο τους πρωτους επισκοπους (που χειροτονηθηκαν απο τους Αποστολους) και εχουν αποστολικη διαδοχη οι επισκοποι μεχρι και σημερα.
Ιερατειο στην εκκλησια παντοτε υπηρχε και παντοτε θα υπαρχει , οσους παπαδες κι αν σφαξουμε στην κοκκινη πλατεια , οσο και αν με μισος του επιτεθουμε.
Τα αμφια και οι βαθμοι του ιερατειου πραγματι διαφερουν απο τις πρωτοχριστιανικες εκκλησιες . Η ουσια ομως και η διδασκαλια του παραμενει η ιδια οσο ΑΝΑΞΙΟ κι αν ειναι.

Προχωρημένα πράματα...  Μπράβο Δημήτριος.

Αυτά που γράφεις (που δείχνεις να τα κατέχεις πραγματικά) με κάνουν να πιστεύω ότι κάποια σχέση έχεις με το club.... Σπούδασες θεολογική? Τι σχέση έχεις?

Αυτό το τελευταίο δε με το "ΑΝΑΞΙΟ" με μπέρδεψες, ομολογώ.

ʼντε καληνύχτα...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
εγω το χα πει παραπνω και οχι ειρωνικα...!!μπας και εισαι παπας??η εχεις καμια σχεση??
πραγματικα ειχα εντυπωσιαστει απο μια απαντηση σου dimitrios1000!
αν απλα εχεις γνωσεις.
τοτε μπραβο γιατι φενεται οτι εχεις..!

Επισκέπτης
Μηπως ξεφυγαμε απο το θεμα ομως? Η υγεια του Μακαριωτατου δεν ειναι η συζητηση μας? Μηπως εμαθε κανεις τιποτε νεοτερο?

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
δεν μου απαντησες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dimitrios1000
αν θες..!

γιωργος35

Νέο Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
0
επανερχομαι στο θεμα χριστόδουλος αφου διαβασα ολα τα μηνυματα....ενα εχω να πω ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΜΕ.....
ειληκρινα απορησα με ορισμενους και με τις θεσεις τους ακομα περισσοτερο με την φρασεολογια τους.....
αν και δεν ειμαι απο αυτους που συμπαθουν τον αρχιεπισκοπο αισθάνθηκα την αναγκη να πω την αποψη μου...
ειναι ανεντιμο να χτυπας εναν βαρια αρωστο και μαλιστα τοσο σοβαρα...οσο για τις αποψεις που επικρινουν τον αρχιεπίσκοπο για την χουντα θα ηθελα να ξερω ορισμενοι απο εσας η οι γονεις σας τι εκαναν εκεινη την περιοδο???τουμπεκι ψηλοκομένο....αλωστε και ο παπαδοπουλος επαιρνε 70 και 80% στα δημοψιφησματα του.
απορια μου εκανε και το γεγονος οτι πολλοι που το μονο τους ενδιαφέρον και η μονη ενασχόληση τους ειναι το πως, που και ποτε θα γαμισουν....το ποια, πως και που πηδιεται, μιλουν με τοση αυθεντια και τοση εμπάθεια εναντιων της εκκλησιας των ιερομένων και των πιστων ανθρωπων.
μη με κατηγορησει κανεις οτι αποκλειω το δικαιομα της ελευθερης εκφρασης απο καποιον αλλα ας μιλαει και να λεει οτι θελει κατοπιν δικης του εμπηριας.
εγω αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι οι περισσοτεροι γνωριζουν για την εκκλησια μεσα απο κηνηματογραφικες ταινιες και κοματικες ιδεολογιες..κριμα γιατι υποθετω οτι μιλαν νεοι ανθρωποι και το επιπεδο ειναι οχι χαμηλο αλλα κατι χειρότερο...ισως η συνεχης συναναστροφη στα μπουρδελα εχει χαρακτιρησει και την σκεψη τους και τον χαρακτηρα τους...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Φίλε τα μπουρδέλα δε φταίνε σε πληροφορώ ΚΑΘΟΛΟΥ για το τι σκατά κουβαλάει ο καθένας στη γκλάβα του...

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Φίλε τα μπουρδέλα δε φταίνε σε πληροφορώ ΚΑΘΟΛΟΥ για το τι σκατά κουβαλάει ο καθένας στη γκλάβα του...
συμφωνω απολυτα!!!!το αν ο αλλος ειναι ηλιθιος η αδιαβαστος μονο το σεχ δεν φταιει...μην πω οτι εχει και θετικες επιδρασεις στην ισορροπια του πανω κεφαλιου!!!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
φιλε γιωργη ακουσε να δεις.εδω μεσα στο σαιτ πολοι μπαινουνε για το χαβαλε τους και αλοι για να περασει η ωρα τους...!κατα καιρους συζητουνται πολλα θεματακια σοβαρα...!!το θεμα ειναι οτι ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του..απο την στιγμη που εχουμε ελευθερια λογου...!!εμενα ο Χριστοδουλος δεν μου εκανε κατι προσωπικα και περαστικα του κιολας αλλα εγω σαν Χριστιανος ορθοδοξος πιστευω στον Θεο και οχι σ αυτους...!!δεν παω και καθε κυριακη εκκλησια...!!και οι παπαδες ανθρωποι ειναι και κανουνε και αυτοι καθημερινα λαθη και αμαρτιες...!!το θεμα ειναι οτι μετα τα τελευτεα που ειδα στην τηλεοραση στα μοναστηρια τι οικονομικα οφελη υπαρχουνε και τους παπαδες gay (παρολο που εγω ντρεπομαι για την παρτυ τους) εχουνε πεσει πολλυ στα ματια μου...!!
ανεκαθεν θυμαμαι απο μικρο παιδι την γιαγια μου και τον παπου μου να λενε ιστοριες απο χωρια με παπαδες και αστεια...!!εμενα μου φενοντουσαν παραμυθια...αλλα κι ομως αληθινα...!ολοι οι παπαδες εχουνε λεφτα και περιουσιες (χαλαλυ τους) απο βαφτισια γαμους κηδιες 40 3μηνα κλπ κλπ..!!το χαρτζηλικακι το τσεπωνανε ανεκαθεν..!!χωρια οτι ειχανε εχουνε και θα εχουνε δυναμη σε ολους τους τομεις...!!εχουυε μεγαλη επιροη...!με την ιστορια ποτε δεν τα πηγαινα καλα αλλα θυμαμαι οτι η εκκλησια ειχε παντοτε περιουσια και δυναμη..!!οι περισσοτεροι μητροπολιτες ειναι μεγαλοι μαφιοζοι...!!με  ολη την ενοια της λεξεως...!
γενικως εχω δει πολλα περιστατικα που με στεναχωρουνε αλλα δεν με ενδιαφερει και πολλυ...!η πιστη ειναι προσωπικο θεμα του καθενος..!!
ξερω περιπτωσεις απο φιλο που εχει ο μπαμπας του μαγαζι με μπουγατσες και πηγε παπας Μ πεμπτη και του ζητησε μπουγατσα με κιμα και την εβαλε κατω απο το ρασο και την ετρωγε...!!πολοι δεν αξιζουνε να ειναι παπαδες αλλα αυτο δεν αλλαζει...!καποτε η γιαγια μου μου ειπε οτι παλιοτερα μπαινανε πολοι γιατι ειτανε καλα τα λεφα και σιγουρες θεσεις...!!οπως και στρατο αστυνομια κλπ...!!
η συζητηση αυτη ειναι τεραστια και ξερω πολλα περιστατικα...!!
σορυ που κουρασα...!!

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Χα Χα, καλό και αυτό. Μέσα σε ιστοσελίδα με θέμα τα μπουρδέλα, βρίσκουμε και σταυροφόρους. Ρε μάγκες, καμιά θρησκεία που να επιτρέπει να έχουμε πολλές γυναίκες, να τις έχουμε σούζα κλπ, δεν υπάρχει να γίνω ο πιο πιστός από όλους? Νομίζω σε ισλαμικές χώρες ισχύει αυτό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα θρησκευτικό ή κοινωνικό.
Είμαι και εγώ από τους άθεους της παρέας και δεν ασχολούμαι ούτε εγκυκλοπαιδικά με πάπες και παπάκια, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι λέει το ισλάμ. Κάτι κολλητούς που έχω στην αραπιά πάντως και οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι αλλά και κάπως ευκατάστατοι....χαρεμάκια συντηρούνε και δεν τους λέει κανένας τίποτα.
Είναι για γέλια πάντως. Να μιλάμε για τσιμπούκια, πισωκολλητά και value for money της κάθε μαγδαληνής, και να το παίζουμε και "πιστοί". Πολύ γέλιο ρε παιδιά.
Εγώ σας υπογράφω πάντως, ότι όλοι θα σωθείτε. Έχω κάνει τα κονέ με τον μεγάλο και θα σώσω όλα τα καλά μέλη. Εάν μπορεί κανείς, ας αποδείξει το αντίθετο.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Α:Η σύνοδος της Νίκαιας συγκλήθηκε ή όχι από τον Κωνσταντίνο; Ο οποίος πρόεδρευε κιόλας ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ; (20 Μαϊου 325)
Τι δουλειά έχει ο αυτοκράτορας να συγκαλεί οικουμενικές συνόδους;
Β: Στην Β Οικουμενικη που συγκλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Θεοδόσιου Α'(379-395), τροποποιήθηκε ή όχι το Σύμβολο της Πίστεως που είχε καθιερωθεί στην Α';
Γ: Την Δ' (Χαλκηδόνα) την συγκάλεσε ο αυτοκράτορας Μαρκιανός (450-4157);
Δ: Η σύνοδος της Ιερείας (754) με συμμετοχή 388! επισκόπων καταδικάζει τους απολογητές των εικόνων;
Ε: Στην Ζ' 350 επίσκοποι και πλήθος μοναχών (πως εμφανίζονται αυτοί θεσμικά;) αναιρεί την προηγούμενη της Ιερείας;
ΣΤ: Ακολούθησε νέα σύνοδος Πάσχα του 815, που αναιρεί την Ζ';

Τέλος αν εκ των υστέρων ότι θεωρούμε λάθος το παραγράφουμε μη αναγνωρίζωντας το, τότε ναι είμεθα αλάθητοι

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Λεπίδα,
Και εσύ σε παρακαλώ διευκρίνισε μου κάτι:
«Θα σωθεί» απο τί?

Καλημέρα Σταύρο.
Να σου εξηγήσω πως το εννοώ εγώ:

Έχει δύο έννοιες όπως το είπα.
Πρώτον , θα έχει σωθεί ο ίδιος σαν ψυχή...θα τα έχει καλά με τη συνείδηση του. ʼσχετο αν ισχύουν όλα αυτά που οι θρησκείες τάζουν μετά θάνατον.
Δεύτερον, αν όντως ισχύουν κάποια ή όλα απο αυτά που οι θρησκείες λένε ότι συμβαίνουν μετα θάνατον, πάλι πιστεύω πως ένας καλός και δίκαιος άνθρωπος, μια καλή ψυχή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Κανείς Θεός δεν πρόκειται να καταδικάσει κάποιον στο πυρ το εξώτερο, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να γεννηθεί σε ένα μέρος όπου διδάχτηκε μιαν άλλη θρησκεία...

aeras4u

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Είναι δυνατόν να βλέπουμε νέα παιδιά να μιλάνε για "αλάθητο".....Οποιοδήποτε "αλάθητο" είναι τόσο υπερβολικό μόνο που το ακούς....Μια τρομερή συμμορία ήταν, είναι, και θα είναι....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom