Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Μήπως το παρόν thread θα έπρεπε να συγχωνευτεί με το "Ξύρισμα αρχιδιών" ?

Στα νοσοκομεία έχουν τρομερά ξυράφια.

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
εγώ λέω ότι παρανομεί η εκκλησία και καταπατά και καταχράζεται κι εκμετταλεύεται την ανάγκη μερικών συνανθρώπων θυμάτων της οπτασίας μιας ελπίδας.
Και στην τελική στη χώρα ζουν στα όρια της φτώχιας αρκετοί, περίπου 1 μύριο παίρνει κουράδες για να τη βγάλει καθαρή καθημερινώς, ας δημεύσει την περιουσία της η μαγαζάρα να τους δώσει μια πόρτα στην αξιοπρέπεια ένα σπίτι ένα επίδομα και μετά να μιλάει.
Μου θυμίζει δράκο από σαξονικό παραμύθι που κάθεται με την καυτή ανάσα του και λιώνει τα χρυσά και τα διαμάντια για να φτιάξει την πανοπλία του στο στέρνο.

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
εγώ λέω ότι παρανομεί η εκκλησία και καταπατά και καταχράζεται κι εκμετταλεύεται την ανάγκη μερικών συνανθρώπων θυμάτων της οπτασίας μιας ελπίδας.
Και στην τελική στη χώρα ζουν στα όρια της φτώχιας αρκετοί, περίπου 1 μύριο παίρνει κουράδες για να τη βγάλει καθαρή καθημερινώς, ας δημεύσει την περιουσία της η μαγαζάρα να τους δώσει μια πόρτα στην αξιοπρέπεια ένα σπίτι ένα επίδομα και μετά να μιλάει.
Μου θυμίζει δράκο από σαξονικό παραμύθι που κάθεται με την καυτή ανάσα του και λιώνει τα χρυσά και τα διαμάντια για να φτιάξει την πανοπλία του στο στέρνο.
νομιζω οτι εισαι αδικος αρκετα!!!μην φανταστεις δεν ειμαι ουτε θρησκοληπτος ουτε κατι τετοιο αλλα η μεγαλη περιουσια της προερχεται απο κληρονομιες πιστων και εξαλλου ειναι μεγαλο ιδρυμα που εχει τεραστια παγια εξοδα!!!μην τρελαθω οτι δεν κανει κοινωνικο εργο!!!ποσες χιλιαδεσ μεριδεσ φαγητο,σε ποσους συλλογουσ προσφερει!!!μην πιανομαστε απο τουσ κακουσ συνεχωσ!!!!!

cosyle

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
νομιζω οτι εισαι αδικος αρκετα!!!μην φανταστεις δεν ειμαι ουτε θρησκοληπτος ουτε κατι τετοιο αλλα η μεγαλη περιουσια της προερχεται απο κληρονομιες πιστων και εξαλλου ειναι μεγαλο ιδρυμα που εχει τεραστια παγια εξοδα!!!μην τρελαθω οτι δεν κανει κοινωνικο εργο!!!ποσες χιλιαδεσ μεριδεσ φαγητο,σε ποσους συλλογουσ προσφερει!!!μην πιανομαστε απο τουσ κακουσ συνεχωσ!!!!!

εεεεεε πια εξοδα ρε
ποιες μεριδες φαγητο?
καλα το ειχα πει οτι σας βαζουν LSD στην θεια κοινωνια.
Ετσι για απλο παραδειγμα οι παπαδες πληρωνονται απο το κρατος δηλαδη απο εσενα και απο μενα

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
οι μερίδες του φαγητού πληρώνονται από τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία τα οποία συντηρούνται από εισφορές πιστών (δίσκος κλπ).. άρα και πάλι η εκκλησία δεν βάζει χέρι στην δικιά της τσέπη αλλά μόνο στην δικιά μας..

πως δικαιολογείται ότι η περιουσία της εκκλησίας κάθε χρόνο μεγαλώνει? αν την χρησιμοποιούσε για αγαθοεργίες θα μειώνοταν.. ή τουλάχιστον θα έμενε σταθερή (θεωρώντας ότι για αγαθοεργίες χρησιμοποιεί το προιόν της απόδοσης της περιουσίας αυτής)..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς οτι η εκκλησία παράγει κοινωνικό έργο;

Αυτά τα ελάχιστα που γίνονται είναι για τα μάτια του κόσμου και αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό της συνολικής περιουσίας της

Οσο για τις κληρονομιές, δεν είναι όλες...100% εθελοντικές.

Το πιο πλούσιο ίδρυμα στην ελλάδα, το ίδρυμα που χρηματοδοτείται από όλους εμάς, το ίδρυμα που σκανδαλωδώς απολαμβάνει αφορολόγητο, πρώτα φροντίζει για τα γήινα συμφέροντα των υπαλλήλων του και μετά για την αύξηση της περιουσίας του και της δύναμης του.

Φιλανθρωπικό έργο από την εκκλησία; Για τα μααατια του κόσμου, μ'εναν άγνωστό φως μουουου (Αυγερινός)

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
ο καθένας είναι ελεύθερος να πλέει τα λοίσθια και να αναζητά το νιρβάνα του, δεν έχω να χωρίσω τίποτε με τον kasparov, αλλά ούτε και θέλω να τον πείσω για κάτι.

Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη θες, πάντα αυτή εξαρτάται από την οπτική σου γωνία, η οποία διαμορφώνεται όχι συγκυριακά αλλά από καλά μελετημένες ενέργειες της γενικότερης κατασκευής συνείδησης από το πριν μέχρι το τώρα και την πρόβλεψη για το άυριο.

Όταν έχεις μια αδελφότητα που ενώ έχει και για τους έχοντες και για τους μη έχοντες ζητά από τους μη έχοντες να δώσουν για άλλους μη έχοντες και μετά το καρπώνεται...είναι ολίγον πρόκληση δε νομίζεις;

Ακίνητη περιουσία;
Καταθέσεις;
Πολύτιμοι λίθοι;
Βιομηχανία κατασκευής ειδώλων;
Πώληση ελπίδας (καλά αυτό κι αν είναι).

Αν ζούσε ο καημενούλης ο Τζέζους, θα τους έπαιρνε με το βούρδουλα, και γνώριζε ότι ποτέ δεν ήθελε να γίνειο ίδιος κορνίζα πίσω από χουντικούς.

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
επαναλαμβανω και λεω οτιεχει κανει πουστιες μεγαλες η εκκλησια αλλα δεν μπορεις να την μηδενιζει κανει!!!το οικοπεδο του καζινο στην παρνηθα ηταν περιουσια της εκκλησιας και το χαρισε στο κρατος για να γινει σανατοριο!!εγινε???το υπουργειο παιδειας ειναι κτηριο της εκκλησιας και δεν πληρωνει κατι το ελληνικο δημοσιο!!τοσα γηροκομια στην ελλαδα!!ιεραποστολες στην αφρικη!!ξερω αλβανεζα η οποιοα ηρθε γυμνη απο την αλβανια πριν απο 15 χρονια και την πηρε η εκκλησια στο χωριο μου και δουλευει ωσ καθαριστρια και καντηλαναφτισσα στην εκκλησια με κανονικο μισθο!!!μην ειμαστε μηδενιστες

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
εμ, αμα ήταν αλβανός γυμνός μάλλον στο μεταγωγών και καπάκι στο ΑΤ Ομονοίας θα την έβγαζε για κινούμενος στόχος.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
επαναλαμβανω και λεω οτιεχει κανει πουστιες μεγαλες η εκκλησια αλλα δεν μπορεις να την μηδενιζει κανει!!!το οικοπεδο του καζινο στην παρνηθα ηταν περιουσια της εκκλησιας και το χαρισε στο κρατος για να γινει σανατοριο!!εγινε???το υπουργειο παιδειας ειναι κτηριο της εκκλησιας και δεν πληρωνει κατι το ελληνικο δημοσιο!!τοσα γηροκομια στην ελλαδα!!ιεραποστολες στην αφρικη!!ξερω αλβανεζα η οποιοα ηρθε γυμνη απο την αλβανια πριν απο 15 χρονια και την πηρε η εκκλησια στο χωριο μου και δουλευει ωσ καθαριστρια και καντηλαναφτισσα στην εκκλησια με κανονικο μισθο!!!μην ειμαστε μηδενιστες

παληκαρι, τη λεξη ημιμάθεια την ξερεις ?????

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
kasparov αν αυτά αποτελούν την επιχειρηματολογία σου απέναντι σε όλα οσα καταμαρτυρούνται στην εκκλησία, τότε η γραμμή άμυνας που έχεις χαράξει είναι αδύναμη.

Οσα "χάρισε", τα πήρε πισω δεκαπλά μέσω άλλων παροχών. Καθαρές δουλειές, εμπορικές. Λίγα στραβά ματια εδώ, λίγο κάτι άλλες παραχωρήσεις εκεί.

Και καλά κανεις και ξέρεις αλβανέζα που ήρθε γυμνη και τώρα καθαρίζει αλλα εγω ξέρω ηλικιωμένη που πριν πεθάνει και ενω ηταν εκεί ο παπάς να την ξομολογήσει, της ζήτησε το σπίτι "για την εκκλησία".

Και εξήγησέ μου, γιατί πρέπει η εκκλησία να έχει αφορολόγητο;

Γιατί πληρώνουμε όλοι μας τους μισθούς τους;

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
kasparov αν αυτά αποτελούν την επιχειρηματολογία σου απέναντι σε όλα οσα καταμαρτυρούνται στην εκκλησία, τότε η γραμμή άμυνας που έχεις χαράξει είναι αδύναμη.

Οσα "χάρισε", τα πήρε πισω δεκαπλά μέσω άλλων παροχών. Καθαρές δουλειές, εμπορικές. Λίγα στραβά ματια εδώ, λίγο κάτι άλλες παραχωρήσεις εκεί.

Και καλά κανεις και ξέρεις αλβανέζα που ήρθε γυμνη και τώρα καθαρίζει αλλα εγω ξέρω ηλικιωμένη που πριν πεθάνει και ενω ηταν εκεί ο παπάς να την ξομολογήσει, της ζήτησε το σπίτι "για την εκκλησία".

Και εξήγησέ μου, γιατί πρέπει η εκκλησία να έχει αφορολόγητο;

Γιατί πληρώνουμε όλοι μας τους μισθούς τους;
μαναρι με το θεμα δεν εχω ασχοληθει οσο καποιοι αλλοι!!!!οικονομικα σπουδα, οχι θεολογια!!!απλα ειπα 5 πραγματα!!!επαναλανβανω ουτε θρησκοληπτος ειμαι ουτε τιποτα παρομοιο!!!!οκ?

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
εμένα στο δικό μου χωριό που είναι μεγάλο και βρώμικο συμβαίνει το εξής. Βγαίνει παγανιά ο παπάς της ενορίας και ζητάει φράγκα κυρίως από συνταξιούχους/ -ες και γενικότερα από εκεί όπου η πώλησις ελπίδος πιάνει τόπο.
Αμα δεις τι αμαξι κυκλοφορεί, τι μαγαζί έχει (χαϊτεκιά-αρχιτεκτονιά για εκκλησία) και με τι αέρα-θράσος ζητάει το χαρτί...

Μια φορά έκανε το λάθος να μου χτυπήσει την πόρτα κι ενώ ζήτησε ''τσιγάρο'' του έδωσα ''πούρο''. Κι επειδή αρνήθηκα λοιπόν άρχισε να με λέει ότι δεν είμαι έλληνας κλπ κλπ κλπ οπότε δεν άντεξα και φώναξα το κτηνόσκυλο μου να τον κυνηγήσει κι ακόμη τρέχει ο ρεζίλης.
Ο Μπενάκης κι ο Βγενάκης σε νέα επεισόδια βέβαια, αλλά νησάφι πια, με την αβυσαλλέα λαιμαργία τους.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αν και δε με έχει πει ποτέ κανείς εδω μέσα μανάρι, το δέχομαι

GEORGEG

Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2005
Like
4
Πόντοι
0
Ενα quiz...
Μηπως γνωριζει κανεις το club ΑΚΡΩΤΗΡΙ στην παραλιακη σε ποιον ανηκει? Ποιος δηλαδη καρπωνεται το υψηλο μηνιαιο μισθωμα και αν το μαγαζι ειναι νόμιμο καθως ειναι χτισμενο πανω στο κυμα...

male123

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2007
Like
48
Πόντοι
1
Ρε παιδια απαντηστε μου κατο που δεν ξερω. Οι εκκλησιες φορολογουνται? Εχουν Α.Φ.Μ.?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom