You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου
- Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 89K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
δεν ακολουθώ κανένα γιατί δεν είμαι πρόβατο ενώ εσύ είσαι οπότε ακολούθα όποιο βοσκό σου κάνει αν σου κάνει ο άτακτος μπορεί να γίνετε και ζεύγος.
Σωστά,
θα έπρεπε ίσως να ακολουθώ ΕΣΕΝΑ στα παραληρηματικά ποστ σου, για να είσαι ικανοποιημένος.
Δεν θα στη κάνω τη χάρη.
Και επικροτώ βέβαια, όποιον δείχνει ένα ΕΠΙΠΕΔΟ.
Κάτι που εσύ εμφανώς στερείσαι.
Πάντως στο επίπεδο σου και στους χαρακτηρισμούς σου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σε ακολουθήσω.
Δεν θα τα καταφέρεις να με ρίξεις στο επίπεδο σου, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΤΩΡΑ.
Και καλό απόγευμα σε όλους τους φίλους.
Pistonizer
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
το μαλακίσαμε τελείως το θέμα οκ.
Στο[/URL] είπα και νωρίτερα ότι πρέπει να ηρεμήσεις λίγο. Σε παρακαλώ να σέβεσαι τους υπόλοιπους εδώ μέσα.
POLYATAKTOS
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Απρ 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Λοιπον φιλε pistoniser , επειδη το παραμυθι σου τραβηξε εις μακρος, μια συμβουλη απο καποιον οντως μεγαλυτερο σου και ολιγον σοφοτερος απο εσενα.. Φιλοι επιπεδου σαν το δικο σου, νομιζω οτι δεν εχουν θεση σε αυτη την μεγαλη παρεα που λεγεται bourdela ..Λοιπον , παψε να προκαλεις και ελα στα συγκαλα σου , αμεσα!!!!
Διαγραμμένο μέλος 6155
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2005
- Like
- 12
- Πόντοι
- 0
Μη γράφετε τέτοια πράγματα. Θα σας ξεραθεί η δεξιά!
Pistonizer
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
αχ σε ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά θυμίσου ότι εγώ δεν έκανα καμμία επίθεση σε κανένα μέλος. Μάλλον ο Blade και όποιος άλλος επιτίθεται στην άποψη μου επειδή είναι εκτός πλαισίων ''ανθρωπιάς'' (...τώρα αν είναι ηθική, καλή, ή όχι...δεν μπορεί να κριθεί στα φτηνά πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας), αλλά ή θα εκφράζονται όλοι ή μόνο όσοι συμφωνούνε μεταξυ τους έτσι για να κοιμούνται ήρεμα τα βράδια υποκρινόμενοι.
Περισσότερο αμύνομαι της θέσης μου ότι δεν τρέφω καμμία απολύτως συμπάθεια για τον πονεμένο τζεντάι κι ακόμη ότι είναι ώρα του να φύγει για να γλιτώσουμε. Οπότε και εισέπραξα τα κλασσικά...
Εσύ μαλλον είσαι παράπλευρη απώλεια που συμμερίζεσαι μεροληπτώντας τον Blade. Θα έχεις τους λόγους σου.
Δε έχω διάθεση καθόλου να κονταροχτυπηθούμε για τη γνώση φωτεινέ παντογνώστη ηλικιωμένε αρχηγέ της φυλής. Όμως η θεματογραφία εδώ ενδείκνυται για καυστική συμπεριφορά κι επειδή είμαι κάθετος με το θέμα αχ, ο βοσκός στο κρεββάτι και κρίμα (τόσοι και τόσοι άλλοι τον πίνουν γιατί το σύστημα υγείας κάνει διακρίσεις στο βάρος της τσέπης), κι επίσης δεν ανήκω στην ορθόδοξη-ισλαμική-βουδιστική κλπκλπ ψευοελπίδα
γράφω μαυρίλα. Ξηγημένοι;
Περισσότερο αμύνομαι της θέσης μου ότι δεν τρέφω καμμία απολύτως συμπάθεια για τον πονεμένο τζεντάι κι ακόμη ότι είναι ώρα του να φύγει για να γλιτώσουμε. Οπότε και εισέπραξα τα κλασσικά...
Εσύ μαλλον είσαι παράπλευρη απώλεια που συμμερίζεσαι μεροληπτώντας τον Blade. Θα έχεις τους λόγους σου.
Δε έχω διάθεση καθόλου να κονταροχτυπηθούμε για τη γνώση φωτεινέ παντογνώστη ηλικιωμένε αρχηγέ της φυλής. Όμως η θεματογραφία εδώ ενδείκνυται για καυστική συμπεριφορά κι επειδή είμαι κάθετος με το θέμα αχ, ο βοσκός στο κρεββάτι και κρίμα (τόσοι και τόσοι άλλοι τον πίνουν γιατί το σύστημα υγείας κάνει διακρίσεις στο βάρος της τσέπης), κι επίσης δεν ανήκω στην ορθόδοξη-ισλαμική-βουδιστική κλπκλπ ψευοελπίδα
γράφω μαυρίλα. Ξηγημένοι;
POLYATAKTOS
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Απρ 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Φιλε μου , υπαρχει και καλυτερος τροπος να εκφραζεις τις αποψεις σου και τις ιδεες σου , διχως να γινεσαι υβριστης και χυδαιος..Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις;;;;
Επισκέπτης
παιδια λιγο ηρεμια!!εχετε ξεφυγει λιγακι!ας χαμηλωσουν οι τονοι!!τσακωνεστε χωρις να υπαρχει λογος!
Pistonizer
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
ποιο είναι το αρεστό αποστειρωμένο προφίλ χρήστη για να μη χαλάμε χατίρια...;
Pistonizer
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
δεν τσακώνομαι απορώ με το θράσος μερικών επιβολής μέτρων και με την προσπάθεια καταστολής με warning και τέτοια των διαφορετικών απόψεων.
Στείλε warning και σε αυτούς που μου επιτέθηκαν.
Τον τελευταίο χρόνο εδώ μέσα ξεκινά ένα thread που σίγουρα φέρνει σε σύγκρουση διαφορετικές απόψεις. Μερικοί μεροληπτούν ή κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, άλλοι όχι. Εγώ είμαι στο άλλοι όχι και στην ''παλιανθρωπιά'' για το θέμα του βοσκού.
Τον τελευταίο χρόνο εδώ μέσα ξεκινά ένα thread που σίγουρα φέρνει σε σύγκρουση διαφορετικές απόψεις. Μερικοί μεροληπτούν ή κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, άλλοι όχι. Εγώ είμαι στο άλλοι όχι και στην ''παλιανθρωπιά'' για το θέμα του βοσκού.
δεν τσακώνομαι απορώ με το θράσος μερικών επιβολής μέτρων και με την προσπάθεια καταστολής με warning και τέτοια των διαφορετικών απόψεων.
Για εξήγησε μου εσύ λοιπόν που τα κρίνεις όλα πως ξέρεις τι γίνεται τον τελευταίο χρόνο στο site αφού δημιούργησες τον λογαριασμό σου στις 6/6/2007??? Έτσι απορώ λίγο........γιατί μου φέρνεις αναμνήσεις από τα παλιά ;)
Pistonizer
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
ακριβώς γιαυτό που υποννοείς και πιο παλιά...αλλά δε θα παίξω την κολοκυθιά.
Κι αυτό το ύφος είναι ανακριτικό ολίγον.
Ίσως με ξαναδεις με άλλο όνομα και στο μέλλον. Προβληματίσου περισσότερο αφού έχεις και μπλε αστέρια για το αν θα αφήνεις ή όχι την έκφραση των μελών που πιθανόν να ενοχλεί ή θα στέλνεις warning.
Εγώ δεν ευχήθηκα σε κάποιο μέλος να πάθει καρκίνους, αλλά εισέπραξα μια τέτοια ευχή.
Αν ήσουνα αμερόληπτος θα δρούσες αλλιώς.
Τσίου πάω να γαμήσω πουτάνες στη Φρατζή, όποιος θέλει ας έρθει να γνωριστούμε στην αρένα του σπέρματος.
Κι αυτό το ύφος είναι ανακριτικό ολίγον.
Ίσως με ξαναδεις με άλλο όνομα και στο μέλλον. Προβληματίσου περισσότερο αφού έχεις και μπλε αστέρια για το αν θα αφήνεις ή όχι την έκφραση των μελών που πιθανόν να ενοχλεί ή θα στέλνεις warning.
Εγώ δεν ευχήθηκα σε κάποιο μέλος να πάθει καρκίνους, αλλά εισέπραξα μια τέτοια ευχή.
Αν ήσουνα αμερόληπτος θα δρούσες αλλιώς.
Τσίου πάω να γαμήσω πουτάνες στη Φρατζή, όποιος θέλει ας έρθει να γνωριστούμε στην αρένα του σπέρματος.
Επισκέπτης
Δυστυχως βγηκατε παλι εκτος θεματος........!!!
Κατ? αρχήν έσβησα μερικά post που ήταν σκέτο βρισίδι, και ΤΙΠΟΤΑ δε προσέφεραν εκτός απ την εκτόνωση του γράφοντος.
Ρε «γράφοντα», δε βρίσκεις κανένα άλλο τρόπο να εκτονωθείς? Βρίζοντας στο πληκτρολόγιο τη βρίσκεις?
Και δεύτερο απαντάω (εν συντομία) σε διάφορα που γράφτηκαν εδώ πιο πριν.
Για τεχνικούς λόγους, τα quotes τα βάζω εγώ (γράφω σε word και τα μεταφέρω).
Ασπιρίνη, εσύ μάλλον δε διαβάζεις τι γράφω.
Εγώ δεν είπα να ΜΗΝ πάει σε καλύτερους γιατρούς. Εγώ είπα ότι αν βγει παγκάρι για να μαζευτεί το απαραίτητο χρήμα (λες και δεν υπάρχει, αλλά ας το αφήσουμε τώρα αυτό), εγώ δε θα ρίξω τον οβολό μου στο παγκάρι. Τα περί Μερκούρη, Παπανδρέου κλπ, τι τα ανακατεύεις?
Με τον όρο «αντιχριστιανός» (εσύ τον μεταχειρίστηκες πρώτος), εγώ εννοώ κάποιον που δεν ασπάζεται τις θεωρίες, διδαχές, ιστορίες κλπ κείμενα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, και το διακηρύσσει αυτό. Αυτό είναι «αντιχριστιανός» για μένα. Εσύ τώρα θέτεις μια νέα έννοια, το τι είναι (ή μάλλον τι ΔΕΝ είναι) αντιχριστιανός ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.
Σου λέω λοιπόν ότι το τι λέει η θρησκεία ΣΟΥ, δε με ενδιαφέρει.
Με βάση την κοινή λογική (σύμφωνα με την οποία προσπαθώ να σκέφτομαι και να γράφω), όποια έννοια έχουν οι λέξεις «αντικομμουνιστής», «αντιφασίστας», και όλες όσες για να δώσουν την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της έννοιας σε κάτι υπαρκτό σχηματίζονται με πρώτο συνθετικό το «αντι», την ίδια δίνω και στο «αντιχριστιανός» που ΕΣΥ πρώτος χρησιμοποίησες.
Πρόσθεσα δε (αν πρόσεχες τι διαβάζεις θα το είχες δει) ότι ο άθεος δεν είναι μόνο αντιχριστιανός, είναι και αντιμωαμεθανός, και αντιβουδιστής, κλπ.
Τώρα εσύ μας λες ότι οι «άλλοι» (μουσουλμάνοι, βουδιστές, κομφουκιανοί, κλπ) ΔΕΝ είναι αντιχριστιανοί.
Να συμφωνήσω μαζί σου, αν και δε με απασχολεί το θέμα. Είναι και αυτοί θύματα του παραμυθιού, όπως είναι και οι χριστιανοί.
Ρε «γράφοντα», δε βρίσκεις κανένα άλλο τρόπο να εκτονωθείς? Βρίζοντας στο πληκτρολόγιο τη βρίσκεις?
Και δεύτερο απαντάω (εν συντομία) σε διάφορα που γράφτηκαν εδώ πιο πριν.
Για τεχνικούς λόγους, τα quotes τα βάζω εγώ (γράφω σε word και τα μεταφέρω).
[size=10pt] aspirin
Απάντηση #262 στις: Χθες στις 00:39:25 [/size]
[size=8pt]stavro Καταρχήν διάβασε καλά τι γράφω πρωτού απαντήσεις. Εκτός των άλλων άσχετων που αναφέρεις, ερμήνευσες λάθος τον όρο "αντιχριστιανοί". Για τη θρησκεία μας, δεν είναι αντιχριστιανός ο μουσουλμάνο ς, βουδιστής κτλ. Εσύ το βλέπεις έτσι από τη σκοπείά σου.
Όσο για το αν θα πάει στους καλύτερους γιατρούς, τώρα σε έπιασαν οι ευαισθησίες? Ο παπανδρέου, η μερκούρη και ένα σωρό μπαγκλαμάδε ς που εμπιστεύτηκ αν την υγεία τους? [/size]
Ασπιρίνη, εσύ μάλλον δε διαβάζεις τι γράφω.
Εγώ δεν είπα να ΜΗΝ πάει σε καλύτερους γιατρούς. Εγώ είπα ότι αν βγει παγκάρι για να μαζευτεί το απαραίτητο χρήμα (λες και δεν υπάρχει, αλλά ας το αφήσουμε τώρα αυτό), εγώ δε θα ρίξω τον οβολό μου στο παγκάρι. Τα περί Μερκούρη, Παπανδρέου κλπ, τι τα ανακατεύεις?
Με τον όρο «αντιχριστιανός» (εσύ τον μεταχειρίστηκες πρώτος), εγώ εννοώ κάποιον που δεν ασπάζεται τις θεωρίες, διδαχές, ιστορίες κλπ κείμενα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, και το διακηρύσσει αυτό. Αυτό είναι «αντιχριστιανός» για μένα. Εσύ τώρα θέτεις μια νέα έννοια, το τι είναι (ή μάλλον τι ΔΕΝ είναι) αντιχριστιανός ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.
Σου λέω λοιπόν ότι το τι λέει η θρησκεία ΣΟΥ, δε με ενδιαφέρει.
Με βάση την κοινή λογική (σύμφωνα με την οποία προσπαθώ να σκέφτομαι και να γράφω), όποια έννοια έχουν οι λέξεις «αντικομμουνιστής», «αντιφασίστας», και όλες όσες για να δώσουν την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της έννοιας σε κάτι υπαρκτό σχηματίζονται με πρώτο συνθετικό το «αντι», την ίδια δίνω και στο «αντιχριστιανός» που ΕΣΥ πρώτος χρησιμοποίησες.
Πρόσθεσα δε (αν πρόσεχες τι διαβάζεις θα το είχες δει) ότι ο άθεος δεν είναι μόνο αντιχριστιανός, είναι και αντιμωαμεθανός, και αντιβουδιστής, κλπ.
Τώρα εσύ μας λες ότι οι «άλλοι» (μουσουλμάνοι, βουδιστές, κομφουκιανοί, κλπ) ΔΕΝ είναι αντιχριστιανοί.
Να συμφωνήσω μαζί σου, αν και δε με απασχολεί το θέμα. Είναι και αυτοί θύματα του παραμυθιού, όπως είναι και οι χριστιανοί.
dimitrios1000
[size=10pt]Απάντηση #263 στις: Χθες στις 00:44:33 [/size]
[size=8pt]stavros51, δεν θα επρεπε να εκφραζεσαι ετσι για το χριστιανισμο. ο Χριστιανισμος εκ φυσεως δεν επιβαλεται σε κανεναν.Σε αντιθεση με αλλες θρησκειες, παρεχει πληρη ελευθερια κινησεων στους πιστους του βασιζομενος σε μια και μονη φραση του Χριστου :΄΄ οστις θελει οπισω μου ελθειν.... ΄΄.
Δεν επιβαλεται ουτε εξαναγκαζει κανενα, σε αντιθεση με το Ισλαμ που ευαγγελιζετ αι ΄΄δια πυρος και σιδηρου εξισλαμισμο΄΄.
Τωρα , αν ορισμενοι θρησκευτικο ι λειτουργοι δεν μας αρεσουν, δεν νομιζω πως θα πρεπει να κρινουμε δυσμενως το Χριστιανισμο και τη διδασκαλια του. Ας μην ξεχνουμε οτι αναμεσα στους 12 Αποστολους (που επελεγησαν απο το Χριστο) υπηρξε και ενας Ιουδας. Φανταζεσαι ποσες λαθος επιλογες προσωπων μπορει να εχουν γινει στους σημερινους επισκοπους που εκλεγονται απο απλη Συνοδο.
Ας ευχομαστε να μην ερθουμε ποτε στη θεση του Χριστοδουλου. [/size]
Δημήτριε, πιάσε με copy-paste και μετάφερε εδώ μέσα (σε κοινή θέα) ποιο είναι το «έτσι» που εκφράστηκα για το χριστιανισμό και δε σου άρεσε.
Δε φαντάζομαι βέβαια να εννοείς ότι δε σου άρεσε το ότι είπα ότι δε πιστεύω σε τίποτα από όλα αυτά....
Αν δε το κάνεις (το copy-paste που σου λέω), σημαίνει ότι δε θέλεις να διαβάζεις την άποψη κάποιου που είναι διαφορετική απ τη δική σου. Που όπως καταλαβαίνεις, δε συνάδει με την «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών»...
Την «ελευθερία κινήσεων» που λες την έχουμε δει... Από την κολυμπήθρα αρχίζει!
Δεν είπα εγώ ποτέ ότι μου αρέσει το ισλάμ. Μάλιστα θεωρώ ότι είναι μάλλον χειρότεροι απ τους δικούς μας.
Δεν πρόκειται περί «ορισμένοι θρησκευτικοί λειτουργοί δε μας αρέσουν». Ο συγκεκριμένος μάλιστα είναι (μάλλον) καλός στη δουλειά του.
Η θέση μου είναι ότι θεωρώ ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη απάτη (εμπορία ελπίδας), στην οποία αυτοί όλοι οι τύποι (και οι μουσουλμάνοι αντίστοιχοι) ασχολούνται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.
Τώρα όπως σε κάθε δουλειά υπάρχουν και καλοί και κακοί, και σε αυτήν υπάρχουν το ίδιο. Η ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΙΔΙΑ είναι που δε μ? αρέσει, όχι ο συγκεκριμένος.
Τώρα με αυτά που λες περί αποστόλων, επιλογής Ιούδα κλπ, δε θα ασχοληθώ, γιατί για να ασχοληθώ πρέπει να τα πιστεύω. Εγώ (όπως έχω δηλώσει εδώ) δε πιστεύω ΤΙΠΟΤΑ από όλες αυτές τις ιστορίες...
Α, και θα διαφωνήσω σε αυτό που λες ότι έχουν γίνει λάθος επιλογές προσώπων στη σύνοδο. Η εκκλησία ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ, και αυτό φαίνεται από την επιτυχία που έχει. Και 1.000 ~ 2.000 χρόνια υπάρχει, και το μεγαλύτερο κομμάτι του παγκόσμιου πλούτου έχει μαζέψει. Σε μικρογραφία, έτσι είναι και η δική μας. ʼρα, από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι έχουν κάνουν λάθη?
gimme_shelter
[size=10pt] Απάντηση #267 στις: Χθες στις 01:05:57 [/size]
[size=8pt]
Είναι ζήτημα ερμηνείας. Προσπαθούμε να κατανοήσουμ ε με σημερινά κριτήρια πράγματα που γράφτηκαν αιώνες πριν. Δογματικά το Ισλαμ (το κοράνι για να είμαστε ακριβείς) είναι αλήθεια ότι ενέχει βία αλλά και πολλά χωρία του βιβλίου των χριστιανών προωθούν τη βία, άσχετα αν εχουν υποβαθμιστεί από τον σου κολντ ανώτερο (έχουν χαλάσει τα εισαγωγικά μου στο πληκτρολόγιο) δυτικό πολιτισμό. [/size]
Shelter,
Αν κάτσεις να ακούσεις λίγο 91,2 FM (πειραϊκή εκκλησία ? το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας), και περιμένεις να πέσεις σε κάτι «ιστορικές αναλύσεις» που κάνουν με βάση τα κείμενα των γραφών (θέλει υπομονή όμως), θα ΚΟΥΦΑΘΕΙΣ με τις γκραν-γκινιόλ περιγραφές που κάνουν σχετικά με το πως καίγονται ζωντανοί οι άνθρωποι, ξεκολλάνε τα μέλη τους, λογχίζονται, κρεμιώνται, ακρωτηριάζονται, κλπ... Ούτε στο Rotten.com δε τα βρίσκεις αυτά...
(Πάντα βέβαια αντέχουν, αν πιστεύουν!)
Και μιλάμε για ΣΗΜΕΡΑ, το 2007, σε πράματα που ακούγονται απ το ραδιόφωνο, όχι... γραφές προ χιλίων ετών!
dimitrios1000
[size=10pt] Απάντηση #268 στις: Χθες στις 02:00:31 [/size]
[size=8pt] Gimme shelte σε ορισμενα σημεια συμφωνω μαζι σου. Δεν μιλησα ομως για τους λειτουργους του χριστιανισμου, αλλα για τον ιδιο το Χριστιανισμο και τη διδασκαλια του.
Ως προς το θεμα της ιεραποστολης, εχω να σου πω πως και αυτη βασιζεται σε ρηση του Χριστου ΄΄ ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ....... ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ..... ....ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ΄΄
Το αν η ιεραποστολη δεν εγινε οπως θα το ηθελε ο Χριστος, αυτο ειναι αλλο θεμα και ειναι κριμα επαναλαμβανω να κατηγορουμε το δογμα του χριστιανισμου βλεποντας τα σφαλματα των λειτουργων του. [/size]
Ρε Δημήτριος,
«Ο ίδιος ο Χριστιανισμός». (Αφήνουμε έξω τους λειτουργούς).
Πα να πει?
Καλός είσαι σε αναφορές της γραφής. Τη διαβάζεις συχνά?
Και τέλος, τι είναι «το δόγμα του χριστιανισμού»? Θα δώσεις κανέναν ορισμό?