Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

piko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
1.526
Πόντοι
216
Φεύγοντας σκεφτόμουν ότι τελικά υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που δεν προσποιούνται αλλά πιστεύουν βαθιά .... ότι και να πούμε εμείς δεν ακούνε .... γιαυτό όμως και παρακαλώ λίγο προσοχή στα σχόλια στο thread αυτό. Ο Χριστόδουλος καλώς ή κακώς είναι το σύμβολο της πίστης τους. Και μερικά σχόλια που είναι οριακά (αν τα κρίνεις ψυχρά) μπορεί για αυτούς άνετα να είναι προσβολές ή ύβρεις.
Να κάνω ένα μικρό σχόλιο πάνω στις σκέψεις σου,
ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, στον ορθόδοξο ή στον καθολικό Θεό, στον Αλλάχ, το Βούδα, τον Τουτάτη, το Τοτέμ, στο Χρήμα, στο Νιμού ή στην Ιπτάμενη Τερατώδη Μακαρονάδα (για όσους ενδιαφέρονται γι αυτή την μετα-θρησκεία ας ρίξουν μια ματιά στο :2funny: ). Με γεια τους με χαρά τους.
Ο Χριστόδουλος όμως και ο κάθε "τα-λέω-με-το-Θεό-everyday" δεν είναι το σύμβολο της πίστης τους.
Δεν χρειάζεται ενδιάμεσο, εκπρόσωπο ή σύμβολο η πίστη του καθενός.

OP
OP
democrat

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
ειδωλολατρες στον Αγ.Παντελεημονα Αχαρνων.
Σε ευχαριστουμε TIPOS που μας το θυμισες.
Προκειται για την μεγαλυτερη μπαζα.Ο Παρασκευαιδης τοτε μαζεψε ολο το χαρτι.Ειχε βαλει στην εκκλησια καποια νεκροκεφαλη η καποια εικονα.Τα πρωιναδικα στην TV εφτιαξαν κλιμα και εστελναν τις γυναικουλες κατα χιλιαδες εκει.Το ειδωλολατρικο προσκυνημα επαιρνε συνεχως παρατασεις.Ξεπερασε τους 2 μηνες.Μεγαλη δουλεια κερια,λιβανια,αφιερωματα,πωληση εικονων κλπ.Καποια στιγμη εγινε θορυβος
για το που πανε τα κερδη.Επενεβηκε ο εισαγγελεας το προσκυνημα σταματησε.Η ερευνα για τα λεφτα ποτε δεςν ολοκληρωθηκε.Ο Παρασκευαιδης ομως απο τοτε δεν ξανακανε προσκυνημα...

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Αφού όλοι οι "προοδευτικοί" τύποι εκνευρίζονται τόσο με τα όσα ο Αρχιεπίσκοπος λέει και πράττει, ας μας πουν και γιατί όχι, ας καταρρίψουν τα λεγόμενά του και ας παρουσιάσουν τις όποιες "φιλοχουντικές" και λοιπές πράξεις του.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Μονο καποιοι μαλακες κομπλεξικοι δηθεν προοδευτικοι η και αριστεροι του ΚΩΛΟΥ εκφραστηκαν με τετοιο μενος εναντιον τους .Δεν ακουσα ομως απο αυτα τα προοδευτικα μαλακιστηρια του ΚΩΛΟΥ και καποιον  αντιλογο σε αυτα που λεει ο << Φασιστας Χριστοδουλος >>:::::

Ομοίως και για όλον τον υπόλοιπο κλήρο.

Μέχρι τότε, κάτι χονδροειδέστατες εκφράσεις και βρισιές που ήδη διατυπώθηκαν από μερικούς ΗΛΙΘΙΟΥΣ στις προηγούμενες δύο σελίδες και που προσβάλλουν την πίστη και το φρόνημα εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορούν να προκαλέσουν παρά αηδία και αδιαφορία.

Εξάλλου και τα σκουλίκια κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ποιος όμως γλύφει εκεί που σέρνονται εκτός από τα ίδια;

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Για κααποιο λογο δεν βγηκε η παραθεση μου στο σχολιο σου για τον Χριστοδουλο.
Συμφωνω με αυτα που λες και θα ηθελα να ξερω ολοι αυτοι οι ψευδο προοδευτικοι του κωλου και οι δηθεν αριστεροι , δεν μας δινουν και τον αντιλογο τους σε αυτα που λει ο ...φασιστας και σκοταδιστης Χριστοδουλος
Αρκουνται μονο να τον βριζουν , ενω στην ουσια βριζουν αυτο που εκπροσωπει , δηλαδη την θρησκεια μας ...
Τι αλλο σχολιο να κανω , ειναι καταντια .....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Λοιπόν, με χαρά διαπίστωσα ότι η συζήτηση έχει σοβαρέψει, και τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην αρχή του thread έχουν σταματήσει.
Εύγε.

Νομίζω ότι μπορώ να ξαναβάλω (το τονίζω - δεν είναι καινούριο) ένα κείμενο που είχα γράψει σε αυτό εδώ το forum πριν απο κανένα χρόνο, και το οποίο εξηγεί πολλά απο τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν.

Στο τέλος βάζω και ένα σχηματάκι (απο το site της μακαρονάδας είναι) όπου φαίνεται ότι χριστιανισμός και ισλάμ είναι πάνω απ το 50%...

Πρόθυμος να απαντήσω (πολιτισμένα) σε κάθε άποψη ή ερώτηση που επίσης διατυπώνεται πολιτισμένα.

Θρησκείες: Η εξήγηση του άθεου.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων «πιστεύει» σε κάποιο «θεό».
Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός ή πως ο καθένας τον ονομάζει. Σημασία έχει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε «κάτι» πιστεύουν.

Είμαι άθεος, άθρησκος, και με όλα τα σχετικά στερητικά «α» που μπορεί να υπάρξουν, γιατί εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι υπάρχει «κάπου» κάτι «ανώτερο», το οποίο έχει όλες αυτές τις ιδιότητες που οι «πιστοί» του αποδίδουν, και πολύ περισσότερο τις ιδιότητες που οι «επίσημοι» ή αυτόκλητοι «εκπρόσωποί του» επί της γης του αποδίδουν.

Είμαι μειοψηφία και το ξέρω. Αλλά αυτό δε με ενοχλεί.

Όμως, δεν είμαι μόνος, γιατί και πολλοί άλλοι σκέφτονται σαν και μένα.

Η διαφορά μας από αυτούς που «πιστεύουν» είναι ότι εμείς δεν έχουμε λόγο να διατυμπανίζουμε τις απόψεις μας, γιατί το να διατυμπανίζεις άποψη για κάτι ανύπαρκτο δεν έχει νόημα. Τις απόψεις μας τις κρατάμε για τον εαυτό μας σαν απάντηση στους «πιστούς», και μας φτάνει αυτό.

Και ούτε αυτό θα χρειαζόταν, αν οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία, δεν κατέβαλε προσπάθειες προσηλυτισμού προς εμάς (τους λίγους άθεους). Αλλά το κάνει. Σε πάρα πολλά επίπεδα και στάδια της ανθρώπινης ζωής, επίμονα και καταπιεστικά.

Το κάνει, γιατί αυτή είναι η φύση της πίστης και της θρησκείας. «Πίστη» και «θρησκεία» (και πολύ περισσότερο «εκκλησία»), είναι η δραστηριότητα που ζητάει να «τραβήξει» τις πεποιθήσεις των ανθρώπων προς κάποια άποψη που ΔΕΝ τεκμηριώνεται, και η κάθε εκκλησία ή θρησκεία προσπαθεί να τις ομαδοποιήσει προς τα εκεί. Αυτή είναι η ισχύς τους, πάνω σε αυτό (την πίστη) στηρίζονται, αυτό προσπαθούν να επεκτείνουν. Το λένε καθαρά άλλωστε.

Γι αυτό και υπάρχουν «μεγάλες» θρησκείες. Εκεί η ομαδοποίηση έχει πετύχει περισσότερο από όσο στις μικρές.

Αν αυτό (ο προσηλυτισμός) δεν ίσχυε, τότε δε θα υπήρχαν «θρησκείες». Κάθε άνθρωπος που από εσωτερική παρόρμηση θα αισθανόταν την ανάγκη να πιστεύει «κάπου», θα το έκανε, και θα ονόμαζε το θεό του διαφορετικά, ή θα «θεοποιούσε» διαφορετικό πράμα ο καθένας. Τώρα υπάρχει έτοιμη η διέξοδος. Στο πιάτο.

Και καμιά φορά δεν επιτρέπεται να υπάρχει και άλλο πιάτο εκτός από το προσφερόμενο.

Τα θέματα είναι δύο:

1) Γιατί ο κάθε άνθρωπος (ή έστω οι περισσότεροι) αισθάνεται (δε το αρνούμαι ότι συμβαίνει) αυτή την ανάγκη?   Και

2) Γιατί έχει πετύχει σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτή η ομαδοποίηση?

Για το πρώτο, η εξήγηση είναι ότι ο άνθρωπος, από τότε που ξεχώρισε από τα υπόλοιπα ζώα λόγω διάνοιας, σκέψεων, λόγου, και λογικής, άρχισε να έχει ανασφάλειες. Οι ανασφάλειες ΟΛΕΣ, προέρχονται από ένα και μόνο ερώτημα:

«Τι θα γίνω αφού πεθάνω?»

Για το δεύτερο, η εξήγηση είναι ότι η προπαγάνδα, η ισχύς, η πειθώ, τα τεχνάσματα, ο εντυπωσιασμός και άλλες τέτοιες δραστηριότητες και ιδιότητες φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Η ομαδοποίηση σε 5-10 (άντε 50 ή 500 υποθέτω, αν βάλουμε στο λογαριασμό και τις μικρότερες) «θρησκείες».

Μέχρι εδώ μόνο 2 ερωτήματα διατύπωσα. Απαντήσεις σε αυτά τα 2 θα δώσω από δω και κάτω:

Γιατί ο άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι τέτοιο?

Είναι απλό. Η ανάγκη αυτή προέρχεται από την αγωνία του θανάτου. Ο άνθρωπος ΞΕΡΕΙ ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει.

Μπορεί να μη το σκέφτεται κάθε ώρα και στιγμή (και εδώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο και στατιστικές κατανομές), αλλά όταν το σκεφτεί, ή όταν κάποιος άλλος του το φέρει στο μυαλό, είναι σίγουρος ότι αυτό, θα του συμβεί. Δεν πρόκειται να το αποφύγει.

Η αποδοχή του ότι «Δε θα γίνω τίποτα», «Θα χαθώ», «Θα ξαναγίνω αυτό που ήμουν πριν γεννηθώ» δε του αρκούν, δε τον ικανοποιούν, ή δε του περνάνε απ το μυαλό.

Οπότε, αρχίζει τις πνευματικές και μεταφυσικές αναζητήσεις. Να μην επεκταθώ τώρα σε αυτές, πάντως ο βαθύτερος λόγος που ο άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι «ανώτερο», «θείο», «υπερφυσικό» και όλες αυτές τις ιδιότητες που αποδίδονται «στο θεό», είναι αυτός.

Είναι η δημιουργία της πεποίθησης ότι «ΑΥΤΟ», θα τον «σώσει» από την επερχόμενη εξαφάνισή του. Και αυτό επίσης το λένε καθαρά οι «εκπρόσωποι του θεού».

Και «ΑΥΤΟ», για να μπορέσει να καλύψει το λόγο για το οποίο εφευρέθηκε (που δεν καλύπτεται), πρέπει να εμπεριέχει μεγάλη δόση ακατανόητων στοιχείων, δύναμης, και «μυστηρίου». Αυτό ονομάστηκε «Θεός».

Πώς όμως άρχισε να υπάρχει αυτή η ομαδοποίηση? Πως «δημιουργήθηκε» η θρησκεία?

Πώς δηλαδή όλοι οι άνθρωποι κατέληξαν στο να πιστεύουν σε κάτι κοινό (με την ευρεία έννοια) Δεν έχει σημασία αν λέγεται Θεός, Χριστός, Αλλάχ, Κομφούκιος, Βούδας, ή δεν ξέρω τι άλλο. Πάντως πάντα είναι το «ανώτερο», το «παντοδύναμο», το «πανάγαθο» κλπ.

Η ιστορία του πλανήτη μας είναι σχετικά γνωστή:

Σε τάξεις μεγέθους (τα νούμερα είναι τόσο μεγάλα που οι ακρίβειες δεν παίζουν κανένα ρόλο) υπάρχει σαν στερεό σώμα για περίπου 4,5 δις χρόνια, και οι προβλέψεις είναι ότι θα υπάρχει για άλλα τόσα. Από αυτά, «ζωή» υπήρξε για τα 500-1.000 εκατ. τελευταία, και από αυτά, «λογική» ζωή τα τελευταία 20-200.000 χρόνια. Οι αμοιβάδες, τα πρωτόζωα, οι δεινόσαυροι, και όλες οι άλλες μορφές ζωής που (αποδεδειγμένα) υπήρξαν, δεν είχαν βέβαια ανησυχίες περί του «τι θα γίνω αφού πεθάνω». Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τα υπάρχοντα είδη του ζωικού (και φυτικού) βασιλείου (πλην ανθρώπου).

Κάποια στιγμή, από κάποια μετάλλαξη, ξεχώρισε το ανθρώπινο είδος. Η διαφορά που το έκανε να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα ήταν ότι άρχισε να έχει μεγαλύτερες ικανότητες σκέψης. Η αξιοποίηση του εγκεφάλου του δηλαδή.

Αυτό το ον, πρώτα σκέφτηκε ότι με μια πέτρα θα σπάσει εύκολα τον καρπό για να τον φάει, μετά να τυλίξει τα πόδια του με δέρματα για να μη πονάνε όταν τρέχει, μετά να ψήσει το φαί του, μετά να φτιάξει καλύβα, μετά να σημειώσει... Και σήμερα να γράφει στο PC ή να ταξιδεύει στο διάστημα.

Κάποια στιγμή, ένας από αυτούς τους πρώτους είδε έναν πεθαμένο ή σκοτωμένο, και αναρωτήθηκε τι του συνέβη. Σκεπτόμενος ακόμη παραπέρα, αναρωτήθηκε τι θα συμβεί και στον ίδιο, όταν και ο ίδιος βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Κόκαλο, ακίνητος και κρύος.

Αν την απορία του αυτή την είπε και στο διπλανό του, και αν αυτός ο διπλανός ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον ερωτώντα, τότε ο διπλανός θα σκέφτηκε:
«Αν του απαντήσω, μπορώ ίσως να βγάλω κάτι απ αυτό».
Αυτή ήταν η στιγμή που γεννήθηκε η «θρησκεία» στη γη.
Του είπε λοιπόν «Θα σου πω, αλλά δώσε μου ένα κομμάτι απ το φαί σου».
Ο πρώτος ενέδωσε. Ήθελε οπωσδήποτε να μάθει. Και πλήρωσε γι αυτό.
Ο δεύτερος άρχισε να του λέει (σίγουρα) ανοησίες.
Γιατί βέβαια, ούτε τότε, ούτε και τώρα υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Στο ερώτημα «Τι θα γίνω αφού πεθάνω». (Αν κάποιος χρειάζεται οπωσδήποτε μια απάντηση σ' αυτό, πρέπει να ψάξει να την βρει μόνος του. Με το να ρωτήσει, πέφτει απλώς θύμα).
Σαν πιο έξυπνος, ο δεύτερος τον μπέρδεψε, και του είπε ή του έδειξε διάφορα τα οποία ικανοποίησαν τον πρώτο.
Έτσι του πήρε (με τη θέληση του πρώτου) τη μπριζόλα και την έφαγε.
Και ο πρώτος, έφυγε με κάποια απάντηση. Ικανοποιημένος ή όχι δεν ξέρουμε (δεν έχει και τόση σημασία), πάντως «απάντηση» νόμισε ότι πήρε. Η συναλλαγή «ικανοποίησε» και τους δύο.

Επαναλαμβάνω, υποθέτω (και ισχυρίζομαι) ότι αυτή ήταν η πρώτη στιγμή εκδήλωσης ύπαρξης θρησκείας πάνω στον πλανήτη. Ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Κάποιος αναρωτήθηκε, και κάποιος του απάντησε. Αυτός που απάντησε «ήξερε» περισσότερα, άρα ήταν πιο κοντά στο «θεό» από τον πρώτο που ρώτησε.

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο δεύτερος, (πάντα) πιο πονηρός, το ξανασκέφτηκε το θέμα. Είδε ότι εδώ υπάρχει «ψωμί». Έτσι βρήκε και τους υπόλοιπους της φυλής, και αν αυτοί δεν είχαν από μόνοι τους την ανησυχία που είχε ο πρώτος, φρόντισε ο ίδιος (ο πονηρός) έντεχνα να τους τη δημιουργήσει.
Και μετά βέβαια, να τους απαντήσει, και να ξανακάνει τη συναλλαγή.
Έτσι έλυσε το πρόβλημα της επιβίωσής του, χωρίς να χρειάζεται να βγαίνει να κυνηγάει ή να καλλιεργεί. Έβγαιναν οι άλλοι για αυτόν.

Έτσι καθιερώθηκε ο «μάγος» της φυλής, ο προφήτης, ο ιερέας, ο «εκπρόσωπος» του θείου πάνω στη Γη.

Αυτός είναι κάτι παραπάνω από μας. Ξέρει περισσότερα. Συγχωρεί. Αφορίζει. Εξορκίζει. Έχει εξουσία με λίγα λόγια. Οπότε πρέπει να τον σεβόμαστε.
(Και επειδή έχει και πολλά τρόφιμα, έχει και 2-3 δικούς του, που τους ταϊζει, κι αν κάποιος τον αμφισβητήσει, αναλαμβάνουν αυτοί)

Ο ένας με τον άλλο, οι «πιστοί» διαδίδουν τα ανωτέρω. Ότι ο μάγος «έλυσε τα προβλήματα». Έτσι ο «μάγος» αποκτά πολλούς που τρέχουν προς αυτόν για να «τους βοηθήσει».

Να γιατί υπάρχει η ομαδοποίηση.
Να γιατί η Εκκλησίες έχουν μεγαλώσει τόσο, που έχουν πλέον διοικητική δομή, ιεραρχία, περιουσίες, Τράπεζες, επιχειρήσεις, και όλα τα υπόλοιπα. Γιατί οι «πιστοί» τους δίνουν αυτή τη δύναμη.
Μόνο γι αυτό.

Άλλωστε μόνο οι Εκκλησίες έχουν οπαδούς? Οι ομάδες έχουν, οι πολιτικοί έχουν, πάρα πολλοί «φορείς» έχουν. Οι εκκλησίες είναι απ τους αρχαιότερους οργανισμούς που έχουν αναγάγει τον ομαδοποίηση, τον προσηλυτισμό, την εξουσία και λοιπούς τρόπους διαχείρισης ισχύος σε επιστήμη, και για αυτό ξέρουν και το κάνουν πάρα πολύ καλά αυτό. Και το πετυχαίνουν.

Εδώ έχουν φτάσει τα McDonald's να έχουν οπαδούς, προσφέροντας ένα πιάτο (απαίσιο) φαϊ, ο Πάπας δε θα έχει? Που προσφέρει «σωτηρία της ψυχής»?

Οι «αλλαγές» στην δομή της εξουσίας σε τομείς «θρησκείας» μετρώνται να γίνονται σε περιόδους αιώνων, ή χιλιετιών. Λέτε να είμαστε εμείς η γενιά που θα πέσουμε πάνω σε τέτοια αλλαγή? Απίθανο.

Οπότε ας κάνουμε τη δουλειά μας και ας κάνουν και αυτοί τη δική τους. Βρίσκουν έδαφος για να την κάνουν.

Αυτό που μπορεί ο καθένας μας να κάνει είναι να μην επιτρέπει στον εαυτό του να αποτελεί αυτό το «έδαφος».

Να προσθέσω δύο πράματα ακόμα:

1) Εγώ, ο άθεος γράφων δε «φοβάμαι» (τι θα γίνω αφού πεθάνω)?
Απαντώ πως όχι.
Ξεφεύγει από τα όρια του παρόντος κειμένου, είναι και «προσωπικές» πεποιθήσεις (το γιατί) δηλαδή οι πεποιθήσεις μου έχουν εφαρμογή μόνο πάνω σε μένα, οπότε δεν επεκτείνομαι σ' αυτό το θέμα.
Έχω απαντήσει πάντως (στον εαυτό μου), δεν κρύβω τις απόψεις μου από όποιον θέλει να τις μάθει, αλλά δεν έχω και λόγο να τις δημοσιοποιήσω. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να προσηλυτίσω κανέναν προς αυτές, άρα δεν τις λέω αν δεν ερωτηθώ.
Πάντως δε «φοβάμαι». Κι ας έχω βρεθεί αρκετά κοντά στο θάνατο κάποιες φορές.

2) Κάπου παραπάνω γράφω ότι: «Η πλειοψηφία καταβάλλει προσπάθειες προσηλυτισμού προς εμάς (τους λίγους άθεους). Σε πάρα πολλά επίπεδα και στάδια της ανθρώπινης ζωής». Τι εννοώ:

Δεν μπορώ να ξέρω καλά τι κάνουν οι «άλλες» θρησκείες (γιατί δεν ασχολούμαι), είμαι σίγουρος πάντως ότι κάνουν πράματα αντίστοιχα με την «επικρατούσα» δική μας. Δηλαδή:

1ον) «Βαφτίζουν» τα παιδιά (σωματική βία με αναγκαστική αποδοχή και του συγγενικού τους περιβάλλοντος) σε ηλικία που αυτά δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

2ον) Εφαρμόζουν τη σωματική βία (μετάληψη: κατάποση αμφιβόλου καθαριότητας ουσίας που όμως επιβάλλεται με το επιχείρημα ότι πρόκειται περί «μυστηρίου» και «θείας» πράξεως, άρα οι απόψεις περί σιχαμάρας (το ίδιο κουτάλι όλοι) καταπιεζόμενες, δεν ισχύουν).

3ον) Υποχρεώνουν τα σχολεία να διδάσκουν τα θρησκευτικά και τις θεωρίες που έχουν αυτοί καθιερώσει (μεταξύ των οποίων και την ανωτέρω περί μη σιχαμάρας).

4ον) Έχουν ΜΜΕ που προπαγανδίζουν συνεχώς τις αξίες και θεωρίες τους, και με τον ένα ή άλλο τρόπο (διαπλοκή με την κρατική εξουσία) ΔΕΝ επιτρέπουν σε άλλες απόψεις να ακουστούν.

5ον) Έντεχνα συντηρούν στους οπαδούς τους την πεποίθηση ότι αυτοί και μόνο είναι οι εκπρόσωποι του «αληθινού» θεού. Όποιος διατυπώσει άλλη άποψη είναι «άθεος» (κακό αυτό) ή «αιρετικός» (ακόμα χειρότερο αυτό).

6ον) Προσωπικά, όποτε έχω διατυπώσει τις αθεϊστικές μου απόψεις σε «πιστό» έχω δεχθεί εκπληκτική επίθεση. Δε ξέρω αν το σύστημά τους με φακελώνει κι όλας.

Συμπέρασμα (του άθεου):

Δε με πειράζει ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει.
Δε με πειράζει ο καθένας να αφήνει την περιουσία του επίσης όπου θέλει. Στη Μητρόπολη, στα παιδιά του, η στην ποδοσφαιρική του ομάδα, το ίδιο μου κάνει.

Με πειράζει όμως εγώ για κάθε δραχμή (συγγνώμη ευρώ) που βγάζω, να καλούμαι να πληρώνω ΕΠΑΧΘΗ φόρο, για να «συμμετέχω στα κοινά», και οι «εκπρόσωποι του θεού» που διαχειρίζονται πόρους ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ από τους δικούς μου (επ ωφελεία τους βέβαια) να μην πληρώνουν δραχμή (συμμετέχοντας στα κοινά) φόρο.

Ούτε όταν τους αποκτούν (με όποιο τρόπο: δωρεές, κληρονομιές - εγώ πληρώνω για να κάνω δωρεά στο παιδί μου).
Ούτε όταν οι περιουσίες τους αποδίδουν εισόδημα (νοίκια, παραχωρήσεις, εκμεταλλεύσεις, κλπ).
Ούτε όταν η επαγγελματική δραστηριότητα τους φέρνει εισοδήματα (παγκάρι, τάματα, τελετές, προσκυνήματα, κλπ).
Ούτε όταν εκποιούν την περιουσία τους (πώληση των αποκτηθέντων).

Με πειράζει που είναι ανεξέλεγκτοι.

Και δεν υπαινύσσομαι ότι σε αυτούς θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος ή φορολόγηση περισσότερη από ότι σε μας τους υπόλοιπους.
Η ίδια να υπάρχει.
Αλλά να υπάρχει.

Συνημμένα

• Religions.gif
    Religions.gif
    25,1 KB · Εμφανίσεις: 26

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
γιατί δεν είναι θρησκευτικός αρχηγός είναι πολιτικός σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις γιατί έχετε ταύτιση των πολιτικών σας ιδεών  εσύ καλά κανείς αυτός όμως κάνει λάθος ? δεν είναι υπουργός της Ν.Δ
Τουλάχιστον αυτό μπορείς να το καταλάβεις ?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πεστα hunter.

Ο χριστόδουλος απλά χρησιμοποίησε τη δύναμη της θέσεώς του, για να καταστρέψει την πνευματικότητα της εκκλησίας και να τη μετατρέψει σε πολιτικό σχηματισμό, θέλοντας να γίνει ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού.

Οι πράξεις του είναι αυτές που μείωσαν τη βαρύτητα της εκκλησίας και όχι όσοι ασκούν κριτική εδω μέσα.

Η λέξη "ηγέτης" είναι πολύ βαρία και δεν του ταιριάζει.

Επισκέπτης
ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ  ΙΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ........!
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
dimitrios1000.......
μπας και εισαι παπας???

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
dimitrios1000.......
μπας και εισαι παπας???
:2funny: :2funny:
Παντως πως τσαντιζομαι... Ηδη ξεκινησαν οι διαδοχολογιες απο τους...αγιους πατερες!!!
Μαλλον ΔΕΝ προσευχονται για την υγεια του Χριστοδουλου.  :grin: :grin:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
οχι φυσικα....!!αυτοι πεζει να τριβουν και τα χερια τους για το ποιος θα παρει την θεση του...!!

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
Καταλαβαίνω να είναι κάποιος άθεος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι είναι άθεοι και ταυτόχρονα αντιχριστιανοί. Όποιος δε πιστεύει στο Θεό ας μας αφήσει ήσυχους. Εμείς (οι χριστιανοί) έχουμε αρχιεπίσκοπο το Χριστόδουλο και ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Καταλαβαίνω να είναι κάποιος άθεος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι είναι άθεοι και ταυτόχρονα αντιχριστιανοί. Όποιος δε πιστεύει στο Θεό ας μας αφήσει ήσυχους. Εμείς (οι χριστιανοί) έχουμε αρχιεπίσκοπο το Χριστόδουλο και ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά.
+1000000000000....μπράβο φίλε...κάποιοι τα έχουν παρεξηγήσει όλα...ο καθένας πιστεύει για τον εαυτό του και μόνο...αφήστε τον άνθρωπο ρεεεε....να ευχόσαστε να είναι όλος ο κόσμος καλά......για να είστε και εσείς και η οικογενειά σας.....

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Απολύτως σωστός ο aspirin.

Η ταμπακιέρα τελικά δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αλλά η Πίστη.

Κατά τα άλλα, πρώτοι αυτοί "διαμαρτύρονται" για την ελευθερία των ιδεών.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ρε παιδια...!!αυτοι που πιστευουν.....στο Χριστοδουλο πιστευουνε η στον Θεο...?

piko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
1.526
Πόντοι
216
Μάλλον έχει σχέση με το οπαδικό γονίδιο που κουβαλάει το ανθρώπινο ον, ο ολυμπιακός είναι και αντιπαναθηναϊκός και το αντίθετο, ο ορθόδοξος είναι και αντικαθολικός και τούμπαλιν, κλπ.
Οι χριστιανοί μπορούν να είναι ήσυχοι, αν και δεν αφήνουν όλους τους άλλους στην ησυχία τους με τις κατά καιρούς σταυροφορίες τους (σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι αυτές).
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται αρχιεπίσκοπος για να πιστέψει κάποιος, αλλά και πάλι τι ξέρω εγώ, δεν τα πήγα ποτέ καλά με τους χοντρούληδες καλοζωισμένους μουσάτους ρασοφόρους.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Καταλαβαίνω να είναι κάποιος άθεος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι είναι άθεοι και ταυτόχρονα αντιχριστιανοί. Όποιος δε πιστεύει στο Θεό ας μας αφήσει ήσυχους. Εμείς (οι χριστιανοί) έχουμε αρχιεπίσκοπο το Χριστόδουλο και ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά.[/size]

Ρε ασπιρίνη,

Ποιο είναι το κόλλημά σου? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο άθεος είναι και αντιχριστιανός. Δεν παραδέχεται ΤΙΠΟΤΑ από όλες τις θεωρίες του Χριστιανισμού! Δεν τις πιστεύει! Δεν πιστεύει τις θεωρίες του, τις ιστορίες του, τίποτα τέλος πάντων απο όσα "κηρύσσει" ο Χριστιανισμός.

Αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αντιχριστιανός! Είναι και αντιμουσουλμάνος, και αντιβουδιστής, και όλα τα σχετικά. ΟΥΤΕ αυτά τα πιστεύει!

Ποιός δε σε αφήνει ήσυχο να πιστεύεις? Σου είπα εγώ να μη πιστεύεις? Το είπα σε κανέναν? Το τι (δεν) πιστεύω ΕΓΩ είπα, και επειδή το είπα, σε ενοχλεί!
Αυτή είναι η "ελευθερία" που "κηρύσσει" ο χριστιανισμός σου, και που σε έχει μάθει να θέλεις να την επιβάλεις στους άλλους!
Σε έχει κάνει να λες "καλά να είσαι άθεος, αλλά κακά να είσαι αντιχριστιανός"!
Συνειδητοποιείς τι είπες τώρα?

Όσο για τις ευχές στο Χριστόδουλα, που το βρήκες γραμμένο ότι εγώ δε του εύχομαι να γίνει καλά? Πήγαινμε στο thread αυτό εδώ πιο πριν (Απάντηση #198 στις: 15-06-2007, 15:24:37) όπου θα δεις να έχω γράψει:
"Τέλος πάντων, και για να μη στεναχωρήσω και τους συναγωνιστές εδώ που "πονάνε" για τον Αρχιεπίσκοπο, να πω και εγώ "περαστικά του".
Όπως το λέω για ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ που μαθαίνω ότι έχει πρόβλημα υγείας..."

Τι παραπάνω θέλεις δηλαδή απο μένα σχετικά με την αρώστρια του τύπου?
Μήπως να πάω σε κανένα ευχέλαιο να προσευχηθώ για την υγειά του?
Μήπως όταν πίνω κανα ξύδι να λέω "Στην υγειά του αρχιεπισκόπου μας"?
Μήπως να συνεισφέρω σε κανένα παγκάρι για να τον πάνε σε καλύτερους γιατρούς στο εξωτερικό?

Για πες μας!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
+1

Ακριβώς έτσι!

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΧΡΙΣΤΑΝΟΙ (Μουσουλμάνοι, Εβραίοι κλπ), τον οβολό σας στις εκκλησίες σας να πληρώνετε τους ιερείς σας (παπάδες θάλεγα, αλλά δε θέλω να έρθω σε ανούσια κόντρα) και Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ! Όχι όμως με το δικό μου φόρο! Όχι με τον ιδρώτα μου!

Με ΟΛΟ το σεβασμό!

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
piko γενικότερα οι ρασοφόροι δεν σου κάθονται καλά στο μάτι. Το ότι είναι καλοζωισμένοι το λές έτσι για να 'χουμε να λέμε.

stavro Καταρχήν διάβασε καλά τι γράφω πρωτού απαντήσεις. Εκτός των άλλων άσχετων που αναφέρεις, ερμήνευσες λάθος τον όρο "αντιχριστιανοί". Για τη θρησκεία μας, δεν είναι αντιχριστιανός ο μουσουλμάνος, βουδιστής κτλ. Εσύ το βλέπεις έτσι από τη σκοπείά σου.
Όσο για το αν θα πάει στους καλύτερους γιατρούς, τώρα σε έπιασαν οι ευαισθησίες? Ο παπανδρέου, η μερκούρη και ένα σωρό μπαγκλαμάδες που εμπιστεύτηκαν την υγεία τους?

Επισκέπτης
stavros51, δεν θα επρεπε να εκφραζεσαι ετσι για το χριστιανισμο. ο Χριστιανισμος εκ φυσεως δεν επιβαλεται σε κανεναν.Σε αντιθεση με αλλες θρησκειες, παρεχει πληρη ελευθερια κινησεων στους πιστους του βασιζομενος σε μια και μονη φραση του Χριστου :΄΄ οστις θελει οπισω μου ελθειν.... ΄΄.
Δεν επιβαλεται ουτε εξαναγκαζει κανενα, σε αντιθεση με το Ισλαμ που ευαγγελιζεται  ΄΄δια πυρος και σιδηρου εξισλαμισμο΄΄.
Τωρα , αν ορισμενοι θρησκευτικοι λειτουργοι δεν μας αρεσουν, δεν νομιζω πως θα πρεπει να κρινουμε δυσμενως το Χριστιανισμο και τη διδασκαλια του. Ας μην ξεχνουμε οτι αναμεσα στους 12 Αποστολους (που επελεγησαν απο το Χριστο) υπηρξε και ενας Ιουδας. Φανταζεσαι ποσες λαθος επιλογες προσωπων μπορει να εχουν γινει στους σημερινους επισκοπους που εκλεγονται απο απλη Συνοδο.
Ας ευχομαστε να μην ερθουμε ποτε στη θεση του Χριστοδουλου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom