str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Δυο σχολια πρωτα πανω στο δικαιωμα"αυτοδιαθεσης"(αυτοπροσδιορισμου ηθελε να γραψει ο persona,λαθος εκανε)και στην ΚΑΦΡΙΛΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ του str8(αναποφευκτη για Δεξιο βεβαιως),καθως και στην συγκριση της μεταχειρισης της Ελληνικης μειονοτητας στην Πολη απο την Τουρκια,με την αντιστοιχη της Μουσουλμανικης στην Θρακη απο την Ελλαδα για την οποια εκανα,λεει,"αβαβα".
1)Οταν αποδεχεσαι το δικαιωμα εθνικου αυτοπροσδιορισμου του αλλου ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,ειτε αποδεχεσαι να αυτοπροσδιοριζεται ως προς την εθνολογικη του καταγωγη ο αλλος ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ,η οχι.
Η θεση στηριζω το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου σου ΑΛΛΑ αν θελεις να ονομαζεσαι Τουρκος"τον πουλο"και"πηγαινε στην Μεκκα να κοψεις το μουνι της κορης σου"ειναι ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ.
Εγω στηριζω το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεται ο αλλος ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ και οχι οπως θελετε ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.Και οι τυποι που θελετε να"παρουν τον πουλο"και"να πανε στην Μεκκα για κλειτοριδεκτομη"ειναι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(ΣΑΣ)και δεν μπορει να τους απελασει Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ.
2)Τοσο η Ελλαδα οσο και η Τουρκια εχουν ως σημειο αναφορας τους τον Εθνικισμο,και δεν εχουν γνωρισει την Αναγεννηση η τον Διαφωτισμο,ουτε και εχει συμβει σε αυτες μια Αστικη Επανασταση(Στην Ελλαδα δεν υπηρχε αξια λογου Εργατικη Ταξη πριν το 1922).
Αυτο λοιπον που εγινε στην Γαλλια τον 16ο-17ο αιωνα(η δημιουργια του Γαλλικου Εθνους με τους Εμφυλιους,την εξωση των Ουγενοτων κλπ)εγινε στην Τουρκια στην διαρκεια του 20ου.
Η δημιουργια του Εθνους στην Τουρκια ελαβε εξαιρετικα βιαιη μορφη σε συγκριση με την Ελλαδα(π.χ. Αρμενικη Γενοκτονια)αφου η Τουρκια προηλθε απο μια Αυτοκρατορια στην οποια ζουσαν συμπαγεις αλλοεθνεις και αλλοθρησκοι πλυθησμοι-που και αυτοι στην διαρκεια του 19ου αιωνα παλευαν για αυτοδιαθεση-ενω και και η Τουρκικη Εθνικη αφυπνιση ηρθε πολυ αργα(σε σχεση με την Ελληνικη π.χ.)μετα το δευτερο μισο του 19ου αιωνα.
Αυτα για οσους καταλαβαινουν για τι μιλαω η τελος παντων κινουνται με καλη διαθεση,το ιδιο κανει.
Τωρα,αν εσεις οι"Ελληνοψυχοι"πιστευετε οτι ειστε"ριγμενοι"σε σχεση με τους"Τουρκοψυχους"σε σφαγες και βιασμους ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΤΕ.
Και να μην τις γαμησετε απο το μουνι που τους το κοψαν οι πατεραδες τους απο τον κωλο να τις γαματε,ΖΩΑ.
Είμαι στο εξοχικό με pstn σύνδεση όποτε δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να σερφάρω με τις ώρες στο διαδίκτυο με ταχύτητες μέσων δεκαετίας ' 90...
Δυο λογάκια μόνο διότι ο Υπερποντικός άρχισε τα κουλά...Κρίμα διότι περίμενα περισσότερα.
Ο πολίτης της ελληνικής δημοκρατίας, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, δηλαδή είτε βέρος έλληνας, είτε πομάκος, είτε ρομ, είτε από τη ζιμπάμπουε, έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα...
Μια από τις υποχρεώσεις του είναι να μη στρέφεται κατά της πατρίδας του με αποσχιστικές ενέργειες..
Αν για κάποιο λόγο νιώσει ότι η ελλάδα δεν είναι η πατρίδα του αλλά η τουρκία, το μαλάουι ή οι μαλδίβες, δικαίωμά του να πολιτογραφηθεί τούρκος κτλ- αυτή είναι η έννοια του αυτοπροσδιορισμού...
Και φυσικά ως τούρκος πολίτης μπορεί να καταταγεί στον τουρκικό στρατό, να εγγραφεί στους γκρίζους λύκους και να κοιτάει εκστασιασμένος το μουστάκι του κεμάλ...
Ως έλληνας πολίτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό...
Τόσο δεξιό είναι αυτό που δεν μπορείς να το καταλάβεις...
Τα περί κλειτοριδεκτομής πήγαιναν για το μείζον πολιτιστικό και πολιτικό ζήτημα της ένταξης μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες...Που σταματά δηλαδή η θρησκευτική ελευθερία και πού ξεκινά η εφαρμογή των νόμων του κράτους υποδοχής...
Η κλειτοριδεκτομή είναι μια μουσουλμανική πρακτική πλήρως ασύμβατη με το δυτικό- ευρωπαϊκό πολιτιστικό και πολιτικό κεκτημένο (και μην κάνει κανείς εξυπνάκιας να τη συσχετίσει με την περιτομή: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ και οποιαδήποτε συσχέτιση γίνεται εκ του πονηρού)...
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπερποντικός στράβωσε τόσο με την απαξία μου στη συγκεκριμένη πρακτική...
Εκτός αν η "αριστερή" του παιδεία (τα εισαγωγικά διότι οι αριστεροί που ξέρω μάλλον συμφωνούν μαζί μου στο συγκεκριμένο ζήτημα) και πολιτική τοποθέτηση του επιβάλουν να δέχεται πρακτικές και έθιμα πλήρως ασύμβατα με τα εδώ κρατούντα...
Αν στο όνομα λοιπόν της πολυπολιτισμικότητας και της ανεκτικότητας πρέπει να ανέχομαι ακρωτηριασμούς, αυτομαστιγώματα δημόσια, αμόρφωτες γυναίκες με τσαντόρ και σαρίες, στο ΔΙΑΟΛΟ η πολυπολιτιμικότητα...
Βαριεμαι να γράψω περισσότερα, η βραδυά έξω είναι πολλά υποσχόμενη...
Θα κρατήσω όμως ακόμη και τώρα χαμηλούς τόνους και θα αποφύγω τις ύβρεις στις οποίες κατέφυγε ο υπερποντικός, ο οποίος ζήλεψε τους δεξιούς του ' 50 και εκδίδει πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων...