Δεν τα έχω μπερδέψει τύπε...αλλά ο καθένας δικαιούται την άποψη του. Ως θεωρία εγώ πιστεύω ότι η μονιμότητα καταστρέφει την παραγωγή...δεν χρειάζεται να παλέψεις και πολύ για την θέση σου όταν ξέρεις ότι δεν σε κουνάει κανείς έτσι δεν είναι?
Στην πράξη επί πολλάααα χρόνια...οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν στελεχωμένες με υπεράριθμους εργαζομένους...που δεν χρειάζονταν...και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν πάταγαν το πόδι τους...ήταν απλά στο payroll. Το ότι μπαίνουν με ΑΣΕΠ δεν μου λέει τίποτα...καθώς ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται με αυτές τις διαδικασίες. Τα εκπαιδευτικά κριτήρια επίσης δεν μου λένε τίποτα...ναι...δεν μπορείς να μπεις στο δημόσιο αν έχεις τελειώσει μόνο το Λύκειο...ε και??? Το ότι τελείωσες μια σχολή...ακόμα και ΑΕΙ...σε καθιστά μορφωμένο...και το κυριότερο ΙΚΑΝΟ? Εσύ ξέρεις πως περνάνε τα μαθήματα στις σχολές? Τι παίζει με τις παρατάξεις και τις σημειώσεις και τα κομματόσκυλα καθηγητές? Μεγαλύτερα παρτάλια από δαπίτες, πασπίτες, κνήτες κτλπ δεν υπάρχουν στην κοινωνία...μόλις βγουν εκεί έξω βλέπεις τι αξίζουν.
Από αυτά τα παρτάλια λοιπον...καποια έχουν δυνατό βύσμα και μπαίνουν στο Δημόσιο...ωραία και? Πρέπει να τους πληρώνω εγώ με τους φόρους μου για να περνάνε ωραία ζωή στην πλάτη μου?
Eγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα...είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν....και επαγγέλματα όπως οι γιατροί, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί...καλό είναι να μην τα βάζουμε μέσα στην κουβέντα για το Δημόσιο...διότι μπορέι να υπάρχουν πχ κωλόμπατσοι με ντόνατ όλη μέρα...υπάρχουν όμως και Αστυνομικοί που παίρνουν στο κατόπι οπλισμένους μαστουρωμένους εγκληματίες. Υπάρχουν νοσηλευτές και γιατροί που κάνουν 3 μέρες σερί εφημερία.
Εν τέλη επειδή τα πάντα είναι θέμα σύγκρισης...σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο είναι τίγκα στους άχρηστους αργόσχολους που δεν κάνουν ούτε για ντιλιβεράδες. Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα ΔΕΝ θα είχαμε τόσο για τον πούτσο Δημόσιες Υπηρεσίες. Εσύ πως εξηγείς την κατάντια αυτή αφού τα στελέχη του Δημοσίου είναι μορφωμένα ικανά άτομα έτοιμα για σκληρή δουλειά?
Σόρρυ για το σεντόνι.
καλέ μου άνθρωπε, γράφεις "ο καθένας δικαιούται την άποψη του. Ως θεωρία εγώ πιστεύω ότι η μονιμότητα καταστρέφει την παραγωγή"
"οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν στελεχωμένες με υπεράριθμους εργαζομένους", ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο
"Το ότι μπαίνουν με ΑΣΕΠ δεν μου λέει τίποτα... Τα εκπαιδευτικά κριτήρια επίσης δεν μου λένε τίποτα"
"Το ότι τελείωσες μια σχολή...ακόμα και ΑΕΙ...σε καθιστά μορφωμένο...και το κυριότερο ΙΚΑΝΟ? Εσύ ξέρεις πως περνάνε τα μαθήματα στις σχολές?" - ναι, το ξέρω γιατί έχω τελειώσει πανεπιστήμιο.
"Πρέπει να τους πληρώνω εγώ με τους φόρους μου ?" προφανώς οι μισθωτοί του δημοσίου δεν πληρώνουν φόρους
"σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο είναι τίγκα στους άχρηστους αργόσχολους που δεν κάνουν ούτε για ντιλιβεράδες" - γιατί; έτσι, επειδή το λες εσύ.
Αγαπητέ, συγγνώμη αλλά βλέπω ότι το το μονο που σε ενδιαφέρει είναι να αναπαράγεις τις ιδεοληψίες σου και τις εμμονές σου για τους "άχρηστους αργόσχολους". Τι να σου απαντήσω ο έρμος;