Νέα

Αναγνώριση Πτυχίων - Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να αναγνωρίζονται τα πτυχία χωρών της ΕΕ ως ισότιμα & αντίστοιχα;

• Εννοείται.

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Θα αστειεύεσαι!

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
ρε φιλε σορρυ κιολας αλλα εσυ εχεις παει να σπουδασεις στο warwick και γουσταρεις τοσο πολυ να γυρισεις πισω ελλαδα? εισαι σε ενα τοπ πανεπιστημιο μιας τεραστιας αγορας και θελεις να γυρισεις κατευθειαν πισω σε μια πεθαμενη αγορα? γιατι δεν καθεσαι να δουλεψεις αγγλια και να γυρισεις μετα απο μερικα χρονια με προυπηρεσια? ετσι οπως ειναι τα πραγματα στην ελλαδα αμα δεν εχεις καναν γνωστο αρχιδια θα παρεις ειδικα με πτυχιο στο management. επισης να ξερεις οτι στην ελλαδα αμα πεσεις σε διευθυντη που δεν εχει σχεση με αγγλια ειναι πιθανο να μην ξερει την ποιοτητα του warwick γιατι ειναι σχετικα νεο πανεπιστημιο και επομενως δεν εχει (στην ελλαδα) την φημη του lse η imperial. παντως θεωρω χαζο το να μην ψαξεις στην αγγλια πρωτα για δουλεια..

Φίλε προτεραιότητά μου στις επιλογές μου σίγουρα είναι Αγγλία.Αλλά εδώ τώρα πολλοι ζητάνε 2.1 βαθμό σαν να λέμε 7 από ελληνικό ΑΕΙ και έπειτα δεν είναι εδώ το σπίτι μου.Αν κάτσω ας πούμε καμια δεκαριά χρόνια ναι θα ναι όλα φίνα.Επειδή όμως πολλά κακά συμβαίνουν και η ζωή μας έχει πολλά εμπόδια μπορεί λέω τώρα να σε προσλάβει κάποιος και ας πούμε ότι δεν τον ικανοποιεί η αποδοσή σου και σε διώχνει σε 6 μήνες.Τι κανεις μετά;;;Έπειτα η μόνη μου περιουσία είναι το πατρικό μου το σπιτάκι και αυτό στην Αθήνα είναι.Οπότε πρέπει πάντα να έχεις 1 σχέσιο Β και να ξέρεις σε κάθε περίπτωση τι κάνεις.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
1. Χωρίς στρατό σχεδόν αδύνατον - κανείς δε θα επενδύσει σε στέλεχος που θα φύγει για να κάνει γόπινγκ. Τέτοια περίοδο ιδίως?

2. Η ελληνική αγορά προστατεύει το Ελληνικό πτυχίο και κοιτάζει με καχυποψία το ξένο. Επίσης, για κάθε job opening υπάρχουν δεκάδες ισχυρά βιογραφικά με μεταπτυχιακά κλπ οπότε ο ανταγωνισμός είναι εξίσου ισχυρός. Το MSc έχει γίνει prerequisite εδώ και χρόνια.

3. Ρωτώντας πας στην πόλη - μπορείς να μάθεις πόσα χώνει η Eurobank πχ σε νέα παιδιά που ξεκινάνε με πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ στο private banking (βλέπε ταμείο παράλληλα με 100 άλλες δουλειές). Καλύτερη η στοχευμένη γνώση imho (πχ credit risk mgt, MSc στο finance κλπ), παρά MBA στη Διοίκηση χωρίς μυρωδιά από Γκριχερλαντ.

Sorry που σε απογοητεύω, αλλά έτσι είναι. Κανέναν δεν έβλαψε όμως η γνωριμία (δεν είναι κακό να έχεις συγγενή που είναι στέλεχος στη MIG ή στη Vodafone). Ο δρόμος είναι ανηφορικός και σε κανέναν δε χαρίζεται τίποτα - είτε έχεις τελειώσει Αριστοτέλειο είτε το Durham. Ποτέ όμως δεν το βάζουμε κάτω. ;)

Καλά στρατό εννοείται ότι θα πάω.Οπότε δεν πρόκειται να ψάξω για δουλειά χωρίς στρατό.

Κι αν καταφέρω να βγάλω 2.1 βαθμό αφού πρώτα πάω στρατό θα ερθω για Master και το διάστημα που θα κάνω Master θα κάνω τις αιτήσεις μου και θα ψάχνω για δουλειά.Οπότε αν τις κάνω από φθινόπωρο θα έχω βρει κα΄τι μέχρι το Μάη που τελειώνει το Master.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Καλά στρατό εννοείται ότι θα πάω.Οπότε δεν πρόκειται να ψάξω για δουλειά χωρίς στρατό.

Κι αν καταφέρω να βγάλω 2.1 βαθμό αφού πρώτα πάω στρατό θα ερθω για Master και το διάστημα που θα κάνω Master θα κάνω τις αιτήσεις μου και θα ψάχνω για δουλειά.Οπότε αν τις κάνω από φθινόπωρο θα έχω βρει κα΄τι μέχρι το Μάη που τελειώνει το Master.

αμα βρεις και καμια ινδη/ασιατισα/αραβινα με μπαμπα με κανενα εργοστασιο, ασε τις μαλακιες και κανε το σογαμπρο  :2funny: :2funny:

faxanadu

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε προτεραιότητά μου στις επιλογές μου σίγουρα είναι Αγγλία.Αλλά εδώ τώρα πολλοι ζητάνε 2.1 βαθμό σαν να λέμε 7 από ελληνικό ΑΕΙ και έπειτα δεν είναι εδώ το σπίτι μου.Αν κάτσω ας πούμε καμια δεκαριά χρόνια ναι θα ναι όλα φίνα.Επειδή όμως πολλά κακά συμβαίνουν και η ζωή μας έχει πολλά εμπόδια μπορεί λέω τώρα να σε προσλάβει κάποιος και ας πούμε ότι δεν τον ικανοποιεί η αποδοσή σου και σε διώχνει σε 6 μήνες.Τι κανεις μετά;;;Έπειτα η μόνη μου περιουσία είναι το πατρικό μου το σπιτάκι και αυτό στην Αθήνα είναι.Οπότε πρέπει πάντα να έχεις 1 σχέσιο Β και να ξέρεις σε κάθε περίπτωση τι κάνεις.

οκ σωστο αυτο που λες απλα γενικα θα σε συμβουλευα μιας και ηρθεσ αγγλια για σπουδες να προσπαθησεις να αποκτησεις μια φοιτητικη νοοτροπια αγγλικου τυπου. αυτο σημαινει οτι προσπαθεις να κανεις πρακτικες τα καλοκαιρια, παιρνεις μερος σε σεμιναρια, διαγωνισμους και οτι μαλακια υπαρχει, εμπλουτιζεισ το βιογραφικο σου παιρνοντας μερος σε δραστηριοτητεσ.. και στο κατω κατω το 2:1 δεν ειναι κ τρομερα δυσκολο.. στα λεω αυτα επειδη κ εγω αγγλια σπουδαζω ως μεταπτυχιακος και εχω αντιληφθει οτι περα απο τις γνωσεις και την ποιοτητα των αιθουσων η διαφορετικη νοοτροπια που αποκτας (σε ενα τοπ-10 πανεπιστημιο) ειναι το πιο σημαντικο. Αν ειναι μετα το warwick να γυρισεις ελλαδα απλα με την ικανοποιηση οτι απεφυγες τις συνελευσεις και τις κομματοαφισες της ασοεε θεωρω οτι δεν εκμεταλλευτηκες στο επακρο την ευκαιρια... anyway good luck..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αμα βρεις και καμια ινδη/ασιατισα/αραβινα με μπαμπα με κανενα εργοστασιο, ασε τις μαλακιες και κανε το σογαμπρο  :2funny: :2funny:

Αχαχαχαχαχαχαααχαχ, είχα και εγώ έναν γνωστό στην Φιλαδέλφεια που είχε γκόμενα την κόρη του Σεΐχη Γιαμανί.

Δεν την παντρεύτηκε όμως.

OUROBOROS

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Ιαν 2007
Κριτικές
26
Like
1.892
Πόντοι
7.316
Οτι και να εχεις μεχρι και PhD,  εαν δεν εχεις βισμα ξεχνα τισ κυριλε καταστασεισ του lake side...

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Οποιοι δενε χουν παει εξω να δουν δεν μπορουνα να καταλαβουν την διαφορα.Πρινε μερικες σελιδες ο φιλος Stefanos83 ελεγε την θεωρια των πολλων μαθηματων που παπαγαλιζουν ολοι οι Ελληνες φοιτητες.Εκανα αδερφε μου αντιπαραβολη σε ενα μαθημα κ ξερεις τι αποτελεσμα βγηκε?Οτι εγω απο Αγγλια ειχα ενα μαθημα αντι για 2 που εχουν εδω γιατι απλα το πανεπηστημιο μου εξεταζε ολη την υλη σε μια μονο εξεταστικη ενω εδω την ιδια μα ολιδια υλη την εσπαγε σε 2 μαθηματα.Π.χ. οδοποιια 1 κ οδοποιια 2 (το παραδειγμα ειναι τυχαιο).Αραγε ποσα αλλα τετοια μαθηματα υπαρχουν κ σε ολους τους κλαδους?
Αγγλια μας μεγαλωσες μας σπουδασες κ βλεπω να μας ζεις κιολας!

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Εσύ μπορεί αν θεωρείς τον εαυτό σου ΑΦΕΝΤΙΚΟ και τους εργαζομένους σου ΣΚΛΑΒΟΥΣ που πρέπει να αποφέρουν μόνο ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ κέρδος και τους κρίνεις αποκλειστικά με βάση αυτό το κριτήριο.

Από τα ποστ σου μέχρι τώρα φανερώνεσαι ως άνθρωπος με κακή κρίση που επηρεάζεται από προσωπικά απωθημένα. Ωριμάζοντας μπορεί να το ξεπεράσεις, μπορεί όχι. Στον εργοδότη σου καλό είναι να δείχνεις ότι πιάνουν τόπο τα λεφτά του...

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Οτι και να εχεις μεχρι και PhD,  εαν δεν εχεις βισμα ξεχνα τισ κυριλε καταστασεισ του lake side...

Ποιός μίλησε για κυριλέ καταστάσεις ρε φίλε;Για 1 δουλειά στο Management,Marketing,HR,Accounting με μισθό αξιοπρεπή 1100-1200 ευρώ για αρχή αν γίνεται.Να μπορώ να ζω και γω σαν άνθρωπος,να πιάσουν τόπο και τα λεφτά που ξόδεψαν οι γονείς μου, να γίνω και γω νυκοκυραίος άνθρωπος και να κάνω οικογένεια.

Επισκέπτης
Για 1 δουλειά στο Management,Marketing,HR,Accounting με μισθό αξιοπρεπή 1100-1200 ευρώ για αρχή αν γίνεται.Να μπορώ να ζω και γω σαν άνθρωπος,να πιάσουν τόπο και τα λεφτά που ξόδεψαν οι γονείς μου, να γίνω και γω νυκοκυραίος άνθρωπος και να κάνω οικογένεια.
που ρε μαστορα???
στην στανη του κυρ παναγιωτη???
οταν εκανες την επιλογη να σπουδασεις τα σχετικα,ρωτησες ποια ειναι η αγορα που θα σε απορροφησει???
για υδραυλικους(γενικα μαστορατζες) ψαχνουμε με το ντουφεκι,απο γιατρους-χασοδικες-μασονους αρχιτεκτονομηχανικους & μανατζαρεους εχουμε να φανε & οι κοτες..
τι σου φταινε οι αλλοι οταν ΕΣΥ διαλεξες να σπουδασεις το συγκεριμμενο αντικειμενο???
το τυρακι το ειδες,την φακα την ειδες???

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
που ρε μαστορα???
στην στανη του κυρ παναγιωτη???
οταν εκανες την επιλογη να σπουδασεις τα σχετικα,ρωτησες ποια ειναι η αγορα που θα σε απορροφησει???
για υδραυλικους(γενικα μαστορατζες) ψαχνουμε με το ντουφεκι,απο γιατρους-χασοδικες-μασονους αρχιτεκτονομηχανικους & μανατζαρεους εχουμε να φανε & οι κοτες..
τι σου φταινε οι αλλοι οταν ΕΣΥ διαλεξες να σπουδασεις το συγκεριμμενο αντικειμενο???
το τυρακι το ειδες,την φακα την ειδες???

Αν το πάρουμε έτσι τότε μην σπουδάσει κανείς στην Πάντειο γιατί έχει ανεργία,μην γίνει κανείς δικηγόρος γιατί έχει ανεργία,μη γίνει δάσκαλος,ούτε γιατρός ούτε Αρχιτέκτονας και Πολιτικος Μηχανικός γιατί εχει ανεργία.Πιστεύω ότι τα οικονομικά είναι από τους κλάδους με τις περισσότερες θέσεις μαζί με Πληροφορική και έτσι έκανα την επιλογή μου επειδή με ενδιαφέρει η επιστήμη που κάνω.

Επισκέπτης
Αν το πάρουμε έτσι τότε μην σπουδάσει κανείς στην Πάντειο γιατί έχει ανεργία,μην γίνει κανείς δικηγόρος γιατί έχει ανεργία,μη γίνει δάσκαλος,ούτε γιατρός ούτε Αρχιτέκτονας και Πολιτικος Μηχανικός γιατί εχει ανεργία.Πιστεύω ότι τα οικονομικά είναι από τους κλάδους με τις περισσότερες θέσεις μαζί με Πληροφορική και έτσι έκανα την επιλογή μου.
αλλο οι σπουδες & αλλο η επαγγελματικη αποκατασταση..
εκ του αποτελεσματος φαινεται οτι εκανες λαθος επιλογη..
τα εγχωρια "σοβαρα" μαγαζια,εχουν υπεργηρους μανατζερ που δεν αφηνουν την καρεκλα αν δεν τους παρουν οι 4..
τα υποκ/τα των πολυεθνικων,νοικιαζουν(με ψιχουλα) φιλοδοξους wannabe golden boys ψωνιζοντας απο το καλαθι τους καλυτεροτερους..
απο τους 100 που "χρησιμοποιουν",ζητημα ειναι αν θα κρατησουν τον 1 πανω απο 3 χρονια..
το περιπτερο-ψιλικατζιδικο-κομμωτηριο-ρουμλεταδικο τι να σε κανει???

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Αν το πάρουμε έτσι τότε μην σπουδάσει κανείς στην Πάντειο γιατί έχει ανεργία,μην γίνει κανείς δικηγόρος γιατί έχει ανεργία,μη γίνει δάσκαλος,ούτε γιατρός ούτε Αρχιτέκτονας και Πολιτικος Μηχανικός γιατί εχει ανεργία.Πιστεύω ότι τα οικονομικά είναι από τους κλάδους με τις περισσότερες θέσεις μαζί με Πληροφορική και έτσι έκανα την επιλογή μου επειδή με ενδιαφέρει η επιστήμη που κάνω.
Αντί να ψάχνεις θέσεις μάνατζμεντ και να ψωμολυσσάς, δεν ψάχνεις καλλύτερα μια θεσούλα στις πωλήσεις για να κονομήσεις και καμιά ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ([size=1pt]έτσι για να μην ξεχνιόμαστε  :grin: :grin: :grin: :grin:[/size])

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Αντί να ψάχνεις θέσεις μάνατζμεντ και να ψωμολυσσάς, δεν ψάχνεις καλλύτερα μια θεσούλα στις πωλήσεις για να κονομήσεις και καμιά ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ([size=1pt]έτσι για να μην ξεχνιόμαστε  :grin: :grin: :grin: :grin:[/size])

Τι αν γίνω πωλητής σε κάνα κατάστημα με ρούχα;Το χω κάνει χωρίς πτυχίο.Δεν πνίγομαι στο διάβασμα καισ το άγχος για να κάνω κατι τέτοιο.Αν και δεν ντρέπομαι σε περίπτωση που δε βρω κάτι να κάνω οτιδήποτε για να βγάλω 1 βασικό μεροκάματο.

Επισκέπτης
μπααα..
καμια σοβαρη επιχειρηση δεν ψωνιζει πτυχιουχους..
μεγαλο το κοστος της αλλαγης τροπου σκεψης-δρασης/της ενσωματωσης στην αγορα,με τεραστιες πιθανοτητες να στην κανουν γιατι την εχουν δει χαϊστες του κωλου..
οσες το κανουν,απλα τους χρησιμοποιουν με τον πλεον αισχρο τροπο & αφου τους στιψουν για καμια 5ετια,τους πετανε σαν λεμονοκουπα..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Τι αν γίνω πωλητής σε κάνα κατάστημα με ρούχα;Το χω κάνει χωρίς πτυχίο.Δεν πνίγομαι στο διάβασμα καισ το άγχος για να κάνω κατι τέτοιο.Αν και δεν ντρέπομαι σε περίπτωση που δε βρω κάτι να κάνω οτιδήποτε για να βγάλω 1 βασικό μεροκάματο.
Ποιός έγραψε ωρε παλουκάρι για κατάστημα ρούχων?
Μόνο εκεί έχουν πωλητές?

asaitos kavalaris

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2008
Like
14
Πόντοι
1
μας εχει φαει ολονων το κοινωνικο στατους,να λεμε στους φιλους-συγγενεις-γκομενα εγω ειμαι μηχανικος-γιατρος δικηγορος,

αλλα το οτι δουλευω για ψιχουλα, και δουλευω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για το καθε μαλακα που επειδη πηρε μια θεση νομιζει οτι ειναι και κατι

το πτυχιο θα πρεπει να ειναι καθαρα για την παρτυ μας και για κανενα αλλο λογο..

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
μας εχει φαει ολονων το κοινωνικο στατους,να λεμε στους φιλους-συγγενεις-γκομενα εγω ειμαι μηχανικος-γιατρος δικηγορος,

αλλα το οτι δουλευω για ψιχουλα, και δουλευω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για το καθε μαλακα που επειδη πηρε μια θεση νομιζει οτι ειναι και κατι

το πτυχιο θα πρεπει να ειναι καθαρα για την παρτυ μας και για κανενα αλλο λογο..

Τότε μην κανουμε φροντιστήρια.Μη σκοτωνόμαστε στο διάβασμα.Έτσι να χουμε την εύκολη λύση.να μην έχουμε όνειρα για κάτι καλύτερο.Μην κάνουμε οικογένεια παιδιά.Να μαστε ο χαμάλης του κάθε πούστη.Και μιας και ελς το πτυχίο για την πάρτυ μην περνάνε τα παιδιά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.Να πηγαίνουν τεχνικό και μετά σε ΙΕΚ.Έχει λογικη αυτό;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
μπααα..
καμια σοβαρη επιχειρηση δεν ψωνιζει πτυχιουχους..
μεγαλο το κοστος της αλλαγης τροπου σκεψης-δρασης/της ενσωματωσης στην αγορα,με τεραστιες πιθανοτητες να στην κανουν γιατι την εχουν δει χαϊστες του κωλου..
οσες το κανουν,απλα τους χρησιμοποιουν με τον πλεον αισχρο τροπο & αφου τους στιψουν για καμια 5ετια,τους πετανε σαν λεμονοκουπα..
Ναι αλλά 5 ολόκληρα χρόνια θα προκύψει και καμιά ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη.
Στο χέρι του είναι να την εκμεταλλευτεί.
Επίσης, οι πωλήσεις, συνοδεύονται και απο ενα μπόνους, συνήθως  :grin: :grin:.
Κάτι που δεν θα πάρει, είτε καθόλου είτε ποσοτικά, ένας πτυχιούχος που μόλις βγήκε απο το πανεπιστήμιο και πιάνει μια δουλειά σε κάποια θέση μανατζμεντ.

Επισκέπτης
Ναι αλλά 5 ολόκληρα χρόνια θα προκύψει και καμιά ευκαιρία για περαιτέρω εξέλιξη.
Στο χέρι του είναι να την εκμεταλλευτεί.
Επίσης, οι πωλήσεις, συνοδεύονται και απο ενα μπόνους, συνήθως  :grin: :grin:.
πουτσες μπλε..
ελαχιστες οι εξαιρεσεις..
οι φαρμακευτικες (που αμοιβουν ακομη με αντιστοιχο τροπο)πλεον προσλαμβανουν μονο γιατρους με 17 μαστερ & 600 πετιγκρι..
οι ποδελοιποι ζητανε κατ ελαχιστον να τους κανεις μια πιπα κατα την ωρα προσελευσης,να τους στηνεις σουφρετο απαξ της ημερας & κατα την εξοφληση μηνος να στελνεις προς εισπραξη την αδελφη-την γκομενα & ισως την μαμμα σου αν ειναι καλο μιλφειγ..
αυτα που γραφετε,επαιζαν την προηγουμενη 20ετια..
πλεον ΠΟΥΤΣΑ ανευ σιελου για 580 ευρα & αν..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom