Νέα

Αναγνώριση Πτυχίων - Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να αναγνωρίζονται τα πτυχία χωρών της ΕΕ ως ισότιμα & αντίστοιχα;

• Εννοείται.

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Θα αστειεύεσαι!

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
Η προστασία του ελληνικού κράτους στο πτυχίο που λέγαμε. :rolleyes: Αν θεωρείς φίλε μου ότι είναι πιο εύκολο να μπεις σε top Πανεπιστήμια της Ευρώπης, απ' ότι στην ΑΣΟΕΕ - καλύτερα να lockάρουμε το thread.
δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω καν την οικονομική δυνατότητα να μπω σε ΤΟΠ όπως λες πανεπιστήμιο του εξωτερικού
δεν μπορεί να μην παίζει ρόλο το οικονομικό,πόσοι μπαίνουν στην Οξφόρδη ή στο Χάρβαρντ με υποτροφία;

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
άλλο ο βαθμός απολυτηρίου και άλλο ο βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,μακάρι να μετρούσε και για τα ελληνικά πανεπιστήμια ο βαθμός απολυτηρίου

Όταν εγώ όμως το 2001 έδινα πανελλήνιες και έδινα σε 12 μαθήματα το τι έπαιρνες στις πανελλήνιες σχετιζόταν άμεσα με το απολυτήριο.

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω καν την οικονομική δυνατότητα να μπω σε ΤΟΠ όπως λες πανεπιστήμιο του εξωτερικού
δεν μπορεί να μην παίζει ρόλο το οικονομικό,πόσοι μπαίνουν στην Οξφόρδη ή στο Χάρβαρντ με υποτροφία;
Οι σοβαρές χώρες έχουν δώσει αυτονομία στα Πανεπιστήμια να θέσουν αυτά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Δεν κάνεις καλλιστεία με τους συμμαθητές σου σχολιάζοντας Μακρυγιάννη για να γίνεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. :uglystupid: Η Οξφόρδη ζητάει όλα A στα A-levels και άμα τα πιάσεις, έλα να μου σφυρίξεις κλέφτικα.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
Όταν εγώ όμως το 2001 έδινα πανελλήνιες και έδινα σε 12 μαθήματα το τι έπαιρνες στις πανελλήνιες σχετιζόταν άμεσα με το απολυτήριο.
όχι και τόσο άμεσα,δεν πα να χες 20 στον έλεγχο,'αμα στις πανελλήνιες έγραφες 10 τον πούλο έπαιρνες

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.587
Πόντοι
506
...Σταματήστε τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ...Σε Οξφόρδη και Cambridge 3 στους 4 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ (για πτυχιακές σπουδές μιλάμε). Δε μπαίνεις με βαθμό απολυτηρίου, αλλά μόνο με 3 Α στα A-levels ή ψηλό ΙΒ και συνέντευξη. Φυσικά πρέπει να έχεις και έξτρα χρήματα, διότι χρεώνουν διπλά δίδακτρα και η ζωή είναι αρκετά ακριβή.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
Οι σοβαρές χώρες έχουν δώσει αυτονομία στα Πανεπιστήμια να θέσουν αυτά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Δεν κάνεις καλλιστεία με τους συμμαθητές σου σχολιάζοντας Μακρυγιάννη για να γίνεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. :uglystupid: Η Οξφόρδη ζητάει όλα A στα A-levels και άμα τα πιάσεις, έλα να μου σφυρίξεις κλέφτικα.
1)θέτεις θέμα "παιδείας"και τεχνοκρατικής εκπαίδευσης/εξειδίκευσης,ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου τελικά;ρομπότ έτοιμα για παραγωγή ή ελεύθερα σκεπτόμενος μορφωμένος άνθρωπος;είναι ωραίο ο έλληνας Ηλ.Μηχ.να μην ξέρει το Μακρυγιάννη;
2)γιατί να μην τα πιάσω;αν ένας τα κατάφερε όλοι μπορούν.
3)αν έχω χρήμα όμως;με παίρνουν ε;

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
όχι και τόσο άμεσα,δεν πα να χες 20 στον έλεγχο,'αμα στις πανελλήνιες έγραφες 10 τον πούλο έπαιρνες

όχι φίλε.Εγώ σου ξαναλέω έδωσα το 2001.Το τι έπαιρνα στις Πανελλήνιες ήταν ο βαθμός απολυτηρίου περίπου.Αν ο ΜΟ των τετραμήνων ήταν π.χ. 20 σε μάθημα και εγώ έγραφα 12 στις Πανελλήνιες τότε βαθμόες απολυτηρίου ήταν ο γραπτός επί 70%, προσαρμογή στις 3 μονάδες δηλ. ο βαθμός τετραμήνων λογαριαζόταν στο παράδειγμα 15 και όχι 20 και τελικός θα ταν 12*0,70+15*0,30=12,9. Έτσι ήταν τότε το σύστημα που το άλλαξαν λίγα χρόνια μετά.

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.587
Πόντοι
506

...ΟΧΙ φίλε ΔΕΝ αρκεί το χρήμα...Πρέπει να είσαι ΜΑΓΚΑΣ για να μπεις σε Οξφόρδη και Cambridge...Πολλοί ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ (ΚΩΘΩΝΙΑ) Έλληνες ΑΠΕΦΥΓΑΝ ακόμη και άιτηση να κάνουν. ΔΕΝ τους έπαιρνε με τίποτε...

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
όχι φίλε.Εγώ σου ξαναλέω έδωσα το 2001.Το τι έπαιρνα στις Πανελλήνιες ήταν ο βαθμός απολυτηρίου περίπου.Αν ο ΜΟ των τετραμήνων ήταν π.χ. 20 σε μάθημα και εγώ έγραφα 12 στις Πανελλήνιες τότε βαθμόες απολυτηρίου ήταν ο γραπτός επί 70%, προσαρμογή στις 3 μονάδες δηλ. ο βαθμός τετραμήνων λογαριαζόταν στο παράδειγμα 15 και όχι 20 και τελικός θα ταν 12*0,70+15*0,30=12,9. Έτσι ήταν τότε το σύστημα που το άλλαξαν λίγα χρόνια μετά.
εντάξει,δηλαδή γαμιόσουν να πάρεις 20 και το 20 σου έκανε το 10 12 σπουδαία βοήθεια

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
...ΟΧΙ φίλε ΔΕΝ αρκεί το χρήμα...Πρέπει να είσαι ΜΑΓΚΑΣ για να μπεις σε Οξφόρδη και Cambridge...Πολλοί ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ (ΚΩΘΩΝΙΑ) Έλληνες ΑΠΕΦΥΓΑΝ ακόμη και άιτηση να κάνουν. ΔΕΝ τους έπαιρνε με τίποτε...
οκ αν όντως το χρήμα-βύσμα κλπ παρεπόμενα του δεν αρκούν,πάω πάσο,δεν κάνω τον ξερόλα ούτε έχω διάθεση να θίξω κανέναν ή αντιπαράθεσης

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
1)θέτεις θέμα "παιδείας"και τεχνοκρατικής εκπαίδευσης/εξειδίκευσης,ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου τελικά;ρομπότ έτοιμα για παραγωγή ή ελεύθερα σκεπτόμενος μορφωμένος άνθρωπος;είναι ωραίο ο έλληνας Ηλ.Μηχ.να μην ξέρει το Μακρυγιάννη;
2)γιατί να μην τα πιάσω;αν ένας τα κατάφερε όλοι μπορούν.
1) Διάβασε το post πάλι. Άλλο διαμορφώνω κουλτούρα και άλλο ο Μακρυγιάννης να είναι κριτήριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ξαναλέω αν και βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια, :rolleyes: ότι οι σοβαρές χώρες δίνουν αυτονομία στα Πανεπιστήμια. Δεν αφήνουν το άλογο της εκάστοτε κας Πετραλιά ή Διαμαντοπούλου να καθορίζει ποιος μπαίνει και ποιος όχι.

2) Φυσικά και μπορείς να συμμετάσχεις - να μας το αποδείξεις ότι έπιασες τέτοιους βαθμούς όμως. Μπορείς να βρεις θέματα online από A-levels Φυσικής. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

3) Όχι.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
εντάξει,δηλαδή γαμιόσουν να πάρεις 20 και το 20 σου έκανε το 10 12 σπουδαία βοήθεια

Και καλά με αυτόν τον τρόπο θέλαν να μην υπάρχουν φαινόμενα που καθηγητές σε σχολεία μπουρδέλο βάζαν 19 και 20 για πλάκα.Γι'αυτό από ότι έγραφες στις 3 μονάδες προσαρμοζόταν ο βαθμός από τα τετράμηνα.Το όλο βέβαια σύστημα ήταν μπουρδέλο.Γι'αυτό εκεί που ε΄δωσα 12 μαθήματα τα κάναν την επομένη 7 και επί ΝΔ τα κάναν 4.Και τα υπόλοιπα ότι έπαιρνες στο σχολείο έκανε τον τελικό βαθμό.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
97
Πόντοι
16
1) Διάβασε το post πάλι. Άλλο διαμορφώνω κουλτούρα και άλλο ο Μακρυγιάννης να είναι κριτήριο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ξαναλέω αν και βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια, :rolleyes: ότι οι σοβαρές χώρες δίνουν αυτονομία στα Πανεπιστήμια. Δεν αφήνουν το άλογο της εκάστοτε κας Πετραλιά ή Διαμαντοπούλου να καθορίζει ποιος μπαίνει και ποιος όχι.

2) Φυσικά και μπορείς να συμμετάσχεις - να μας το αποδείξεις ότι έπιασες τέτοιους βαθμούς όμως. Μπορείς να βρεις θέματα online από A-levels Φυσικής. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

3) Όχι.

1)σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα
2)είμαι της απέναντι πλευράς,βρες μου κάτι σε Μακρυγιάννη :P
3)οκ είπα και παραπάνω πάσο,φαίνεται αλλιώς μου τα χαν πει ότι το χρήμα μετράει

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
αυτό έκανα,έχω φάει σκληρό γαμήσι πίστεψέ με

δεν το είπα για σένα, το είπα στο β' ενικό γιατί αυτό χρησιμοποίησες κι εσύ.
μπράβο σου, αν όντως το έκανες.

και λογικά αν το καταλαβαίνω καλά καλό σύστημα είναι αυτό, στη θεωρία τουλάχιστον. το 20 το παίρνεις πολύ εύκολα στο σχολείο, γιατί να μην μετράει εξίσου ο βαθμός των εξετάσεων?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom