Απέχουμε παρασάγγας. Η αξιολόγηση με βάση ποιοτικά κριτήρια ανεξάρτητων φορέων, είναι κάτι που δε θέλει η συντεχνία των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η σύγκριση (αν υπήρχε λογική φυσικά) δε θα έπρεπε να γίνεται με βάση τα έτη σπουδών, αλλά με αυτό που λέμε Quality Assurance.
Και εγώ τέλειωσα το δεύτερο έτος Αγγλία.Σπουδάζω Bsc (Hons) Management στο Warwick.Θεωρώ εντελώς άδικο και παράνομο το ΔΟΑΤΑΠ στο να απορρίπτει αναγνωρισμένα ποιοτικά πανεπιστήμια και τα πτυχία τους.Μόνο κομπλεξισμό και κακία δείχνει αυτό.Ο χρόνος σπουδών δεν είναι λογικό να παίζει τέτοιο καθοριστικό ρόλο.Το περιεχόμενο,τα μαθήματα, το πως τα κάνεις γιατί βλέπεις στα ελληνικά ΑΕΙ το διάβασμα είναι να διαβάσουν 1 κωλοβιβλίο παπαγαλία ενώ εδώ πρέπει να διαβάσεις τουλάχιστον 4-5 για να πάρεις βαθμό αξιοπρεπή, τι βιβλία, τι καθηγητές έχεις.Σίγουρα πανεπιστήμιο με πανεπιστήμιο διαφέρει.Υπάρχουν καλά πανεπιστήμια όπως το δικό μου,το Manchester Business School,το Bath υπάρχουν άλλα κορυφάια όπως Imperial,LSE,Cambridge,Oxford και μαλακίες όπως Middlesex,Leeds,Salford.Τα ελληνικά ΑΕΙ αν και για μένα υπάρχουν και σαφώς καλά τμήματα και σχολές δεν τα είδα ποτέ σε κάποια διεθνή αξιολόγηση.Δεν είδα για παράδειγμα την ΑΣΟΕΕ ή το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε Financial Times, Νewsweek. Ενώ αν δεις στο QS που υπάρχουν rankings η κατάταξη είναι πολύ χάλια για τα ΑΕΙ της Ελλαδας.Όσο για το Naric τον εδώ ΔΟΑΤΑΠ σε κοπέλα που ε΄δωσε πτυχίο Κοινωνιολογίας από Πάντειο για αναγνώριση της το αναγνώρισαν ως Bachelor's Ordinary Degree.Όχι ως Bachelor's Honours.Ρώτησα πριν 5 μέρες τον eprsonal tutor μου για την αναγνώριση των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αγγλία και μου πε ότι "ptichion awarded by AEI/TEI is recognized as Bachelor's Ordinary".
Ελπίζω ρε παιδιά με το πτυχίο από το Warwick στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα να μη μου γυρίσει την πλάτη.Γιατί είναι το ελληνικό δαιμόνιο και μπορεί κάνας αλήτης να πει τίποτα "Δεν σε αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ;Πάρε 900 ευρώ και πες και ευχαριστώ".
Να μας πει τη γνώμη του και ο Κώστας που είναι στο Manchester Business School.