Νέα

Αναφορές προβλημάτων απο ακάποτο..(ασθένειες κτλ..)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα RHGAS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 560
  • Εμφανίσεις 80K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Απλα ναι η' οχι

• Ναι

Ψήφοι: 55 37,9%
  • Οχι

Ψήφοι: 90 62,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    145

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
2 ερωτήσεις...
1ον. Έκανες εξετάσεις και σε είδε και γιατρός ή απλά λες ότι δεν έπαθες τίποτα επειδή δεν έχεις συμπτώματα?
2ον. Αν κάποιος σταθεί τυχερός (αρκετές φορές ενδεχομένως) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα...Τα ΣΜΝ μεταδίδονται με το στοματικό._
φυσικα εκανα εξετασεις

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Και που το διαβασες αυτο?? Εχεις πηγη η προσωπικη αποψη??  :think:

Παρεμβαίνω στην συζήτηση γιατί το θέμα το έχω ψάξει κάπως, αν και δεν έχω κάποια επιστημονική ειδίκευση.

Ειδικότερα για τις πίπες, χρησιμοποιείται μια διάκριση μεταξύ θεωρητικού κινδύνου και διαπιστωμένου κινδύνου.

What are the Risks of Oral Sex?

Risk is classified as either being documented (transmission that has actually occurred, been investigated, and documented in the scientific literature) or theoretical (passing an infection from one person to another is possible). While there is documented risk when having oral sex with an HIV infected partner the risk is much less than with anal or vaginal intercourse. This fact makes it very hard to calculate the actual risk with oral sex. Another factor that makes risk determination difficult is the fact that most people who engage in oral sex also engage in other types of sexual practices, namely vaginal and anal intercourse. Still, there have been document cases of HIV transmission strictly from oral sex.

Δηλαδή ο θεωρητικός κίνδυνος είναι το πως θα μπορούσε να μεταδοθεί η ασθένεια, ενώ διαπιστωμένος κίνδυνος είναι οι υπαρκτές περιπτώσεις μετάδοσης.

Από την ίδια σελίδα:

Oral-Penile Contact (fellatio)
Theoretical Risk:With fellatio, there is a theoretical risk of transmission for the receptive partner because infected pre-ejaculate ("pre-cum") fluid or semen can get into the mouth. For the insertive partner there is a theoretical risk of infection because infected blood from a partner's bleeding gums or an open sore could come in contact with a scratch, cut, or sore on the penis.

Documented Risk: Although the risk is many times less than anal or vaginal sex, HIV has been transmitted to receptive partners through fellatio, even in cases when insertive partners didn't ejaculate.

Όπως βλέπεις, απουσιάζει πλήρως αναφορά σε documented risk για insertive partner.
Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι το CDC δεν θα έχει κάποιο καταγεγραμμένο περιστατικό (αυτό που λέει δηλαδή ο pok).

Ενδιαφέρον είναι και το ακόλουθο:

Penile-Oral Sex

Of the different sex acts, the one that often causes the greatest amount of confusion in terms of risk—and raises the greatest number of questions—is penile-oral sex. The fact is, most experts agree that fellatio, sometimes referred to as "blow jobs," is not an efficient route of HIV transmission. However, this does not mean that it cannot happen.

Because unprotected fellatio can mean that body fluids from one person can (and do) come into contact with the mucosal tissues or open cuts, sores, or breaks in the skin of another person, there is a "theoretical risk" of HIV transmission. "Theoretical risk" means that passing an infection from one person to another is considered possible, even though there haven't been any (or only a few) documented cases. This term can be used to differentiate from documented risks. Having unprotected receptive anal or vaginal intercourse with an HIV-positive partner is a documented risk, as they have been shown in numerous studies to be an independent risk factor for HIV infection. Having unprotected oral sex is a theoretical risk, as it is considered possible, but has never been shown to be an independent risk factor for HIV infection.

There have been a number of studies that have closely followed MSM and heterosexual couples, in which one partner was HIV positive and the other partner was HIV negative. In all of the studies, couples that used condoms consistently and correctly during every experience of vaginal or anal sex—but didn't use condoms during oral sex—did not see HIV spread from the HIV positive partner to the HIV negative partner.

There have been three case reports and a few studies suggesting that some people have been infected with HIV as a result of unprotected oral sex. However, these case reports and studies all involved MSM—men who were the receptive partners (the person doing the "sucking") during unprotected oral sex with another HIV-positive man. There haven't been any case reports or studies documenting HIV infection among female receptive partners during unprotected oral sex. Even more importantly, there hasn't been a single documented case of HIV transmission to an insertive partner (the person being "sucked") during unprotected oral sex, either among MSM or heterosexuals.

Is insertive oral sex a possible route of HIV transmission? Yes. But is it a documented risk? Absolutely not.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
ευχαριστω για τα σχολια και ελπιζω να πειστηκαν οσοι πιστευουν οτι στηριζω τις πληροφοριες που δινω σε προσωπικες πεποιθησεις, κατι που δεν ισχυει.

Π

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
Επισης, να δηλωσω, μιας και η κατασταση διεπεται απο μια σοβαροτητα, οτι δε χρειαζεται, πλεον να εισαι γιατρος η' επιστημονας για να βρεις την αληθεια σε θεματα υγειας. Το ιντερνετ, εχει απιστευτα καλες πηγες, αρκει να το ψαξεις και να ζητησεις γνωμες απο καποιους πιο ειδικους στο θεμα και απο εκει και περα μπορεις να βρεις οτι γουσταρεις μονος σου.

Να σημειωσω οτι παλιοτερα (οντως πιο υποχονδριος απο τωρα), ειχα παει με μια πορνη και μου εκανε ακαποτο στοματικο. Εβγαλα κατι μαυρα στιγματα στο εσωτερικο των μαγουλων μου (παρολο που δεν τη φιλησα) και φρικαρα. Πηρα τηλεφωνο στο CDC στην Ατλαντα και ρωτουσα αν αυτο ειναι συμπτωμα of HIV infection και μου ειπαν οχι, ομως συνεχιζουν να μου λενε οτι το ακαποτο τσιμπουκι εχει κινδυνο. τους ρωταω, υπαρχει καποια ερευνα που το δειχνει αυτο και μου λενε οχι συγκεκριμενα, απλα εμεις πρεπει να το λεμε ετσι διοτι αν συμβει κατι εμεις πρεπει να ειμαστε καλυμενοι. Αυτο, κατ' εμε το θεωρω λανθασμενη ενημερωση διοτι ειναι σα να λες, μη παρεις το αμαξι, διοτι αν τρακαρεις εμεις στα λεγαμε. Ο παραλληρισμος δεν εχει ακριβως το ιδιο βαρος, ομως καταλαβαινετε τι εννοω.

Φυσικα, τα STD (ΣΜΝ) βρισκονται σε εξαρση, και υπαρχει μικρος αλλα μη-αμελητεος κινδυνος να τσιμπησεις κατι απο το λαιμο μιας κοπελας. Ομως αυτο που δεν θα κολλησεις ειναι HIV. Αυτο το σαιτ ειναι απο τα πιο οργανωμενα στο διαδικτυο για πληρωμενο ερωτα και αν καποιος εχει τσιμπησει κατι ΣΜΝ, και οχι μυκητες κλπ, και φυσικα HIV ας το πει. Αν βγει εστω και ενας εγω θα σιωπησω και θα παραδεχτω το λαθος μου

Π

Doyouknow1

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Παίδες ένα είναι το ερώτημα μου επειδή αυτές τις μέρες κάπως πανικοβληθηκα(απ'τα μπουρδέλα).

Αν σου παρουνε πίπα(πάντα από κοπέλα ενοώ και χωρίς προφυλακτικό), υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις τπτ?(ενοώ ΑΙDS και δηλαδή αμα έχει καμία πληγή στο στόμα η κοπέλα).

Ευχαριστώ

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Επισης, να δηλωσω, μιας και η κατασταση διεπεται απο μια σοβαροτητα, οτι δε χρειαζεται, πλεον να εισαι γιατρος η' επιστημονας για να βρεις την αληθεια σε θεματα υγειας. Το ιντερνετ, εχει απιστευτα καλες πηγες, αρκει να το ψαξεις και να ζητησεις γνωμες απο καποιους πιο ειδικους στο θεμα και απο εκει και περα μπορεις να βρεις οτι γουσταρεις μονος σου.

Να σημειωσω οτι παλιοτερα (οντως πιο υποχονδριος απο τωρα), ειχα παει με μια πορνη και μου εκανε ακαποτο στοματικο. Εβγαλα κατι μαυρα στιγματα στο εσωτερικο των μαγουλων μου (παρολο που δεν τη φιλησα) και φρικαρα. Πηρα τηλεφωνο στο CDC στην Ατλαντα και ρωτουσα αν αυτο ειναι συμπτωμα of HIV infection και μου ειπαν οχι, ομως συνεχιζουν να μου λενε οτι το ακαποτο τσιμπουκι εχει κινδυνο. τους ρωταω, υπαρχει καποια ερευνα που το δειχνει αυτο και μου λενε οχι συγκεκριμενα, απλα εμεις πρεπει να το λεμε ετσι διοτι αν συμβει κατι εμεις πρεπει να ειμαστε καλυμενοι. Αυτο, κατ' εμε το θεωρω λανθασμενη ενημερωση διοτι ειναι σα να λες, μη παρεις το αμαξι, διοτι αν τρακαρεις εμεις στα λεγαμε. Ο παραλληρισμος δεν εχει ακριβως το ιδιο βαρος, ομως καταλαβαινετε τι εννοω.

Φυσικα, τα STD (ΣΜΝ) βρισκονται σε εξαρση, και υπαρχει μικρος αλλα μη-αμελητεος κινδυνος να τσιμπησεις κατι απο το λαιμο μιας κοπελας. Ομως αυτο που δεν θα κολλησεις ειναι HIV. Αυτο το σαιτ ειναι απο τα πιο οργανωμενα στο διαδικτυο για πληρωμενο ερωτα και αν καποιος εχει τσιμπησει κατι ΣΜΝ, και οχι μυκητες κλπ, και φυσικα HIV ας το πει. Αν βγει εστω και ενας εγω θα σιωπησω και θα παραδεχτω το λαθος μου

Π

Λες μαλακιες εδω οπως παντα!!  :headbang: :headbang: Δωσε μου και μενα το τηλεφωνο του CDC για να τους ρωτησω και εγω κατι!  :2funny: :2funny:

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Που έχω ρωτήσει επιμελητή στο Συγγρό το τσιμπούκι χωρίς προφυλακτικό είναι επικίνδυνο για πολλά και σοβαρά νοσήματα..Κονδυλώματα τα οποία δεν θεραπεύονται ποτέ και όποτε ξεσπάνε θες κρυοθεραπείες,επίσης εύκολα μεταδίδεται χλαμύδια και γονόρροια,σχετικά εύκολα σύφιλη,πιο δύσκολα αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολα Ηπατίτιδα Β και ελάχιστες πιθανότητες για HIV..Όμως με τόσα που μπορείς να πάθεις πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις..Δυστυχώς όμως όταν εχουμε καύλες το μυαλό μας μπλοκάρει και δε δουλεύει..

speedius

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
1
Που έχω ρωτήσει επιμελητή στο Συγγρό το τσιμπούκι χωρίς προφυλακτικό είναι επικίνδυνο για πολλά και σοβαρά νοσήματα..Κονδυλώματα τα οποία δεν θεραπεύονται ποτέ και όποτε ξεσπάνε θες κρυοθεραπείες,επίσης εύκολα μεταδίδεται χλαμύδια και γονόρροια,σχετικά εύκολα σύφιλη,πιο δύσκολα αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολα Ηπατίτιδα Β και ελάχιστες πιθανότητες για HIV..Όμως με τόσα που μπορείς να πάθεις πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις..Δυστυχώς όμως όταν εχουμε καύλες το μυαλό μας μπλοκάρει και δε δουλεύει..

Σωστός!!!!!!

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
....εύκολα μεταδίδεται χλαμύδια και γονόρροια

υπερβολικο!

yannisrock

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
1
....εύκολα μεταδίδεται χλαμύδια και γονόρροια

υπερβολικο!

καθόλου! πολύ σωστός ο επιμελητής! Χλαμύδια και γονόρροια μεταδίδονται πολύ εύκολα με το στοματικό όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερα ποστ μου...

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
ρε παιδια... ειστε  :jerking: που πατε και κανετε (και μερικοι το θεωρειτε και αβανταζ σε εκδιδομενη) ακαποτα?
:idiot:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
ρε παιδια... ειστε  :jerking: που πατε και κανετε (και μερικοι το θεωρειτε και αβανταζ σε εκδιδομενη) ακαποτα?
:idiot:

Εγω θα προτεινα στους αντμιν να μπαναρουν τον Ποκοχαντα να γραφει σε θρεντ υγειας!!  :grin: :grin:

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
Η αποψη μου ειναι οτι ειναι υπερβολικος ο ορος "σχετικα ευκολα" και δεν βασιζεται σε στοιχεια....οπως εχουμε πει, αμα θελετε να μιλησετε σε μπακαληδες, κανενα προβλημα....αν θελετε να μιλησετε σε ατομα που εχουν επαφη και δεχονται επιστημονικα στοιχεια, παρακαλω ελατε σε 'μενα η' σε αλλους φιλους που δεν ειναι μπακαληδες  :grin: :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Η αποψη μου ειναι οτι ειναι υπερβολικος ο ορος "σχετικα ευκολα" και δεν βασιζεται σε στοιχεια....οπως εχουμε πει, αμα θελετε να μιλησετε σε μπακαληδες, κανενα προβλημα....αν θελετε να μιλησετε σε ατομα που εχουν επαφη και δεχονται επιστημονικα στοιχεια, παρακαλω ελατε σε 'μενα η' σε αλλους φιλους που δεν ειναι μπακαληδες  :grin: :grin:

Για μαναβη σε κοβω !!  :grin:

yannisrock

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Δεν ήξερα ότι σπούδασα τόσα χρόνια και κατάντησα μπακάλης! Ίσως είναι το κλασσικό κόμπλεξ ανθρώπων που δεν τα κατάφεραν στην Ιατρική αυτό που βγάζεις! Δεν το λέω για κακία, προσς Θεού. Απλά θεωρώ ότι είσαι τελείως ότι να'ναι...Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση μαζί σου ξανά, αλλά επέτρεψε μου όταν γράφω την "άποψή" μου στο θρεντ (κάτι που θα κάνω σπάνια από εδώ και πέρα), να μην τη σχολιάζεις (ούτε καν έμμεσα). Θα κάνω το ίδιο και όλα θα είναι καλά!
Καλή συνέχεια σε όλους και προσοχή σε ότι διαβάζετε! Υπάρχουν και γιατροί να ρωτήσετε! ;-)

newcummer

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
6
Δεν ήξερα ότι σπούδασα τόσα χρόνια και κατάντησα μπακάλης! Ίσως είναι το κλασσικό κόμπλεξ ανθρώπων που δεν τα κατάφεραν στην Ιατρική αυτό που βγάζεις! Δεν το λέω για κακία, προσς Θεού. Απλά θεωρώ ότι είσαι τελείως ότι να'ναι...Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση μαζί σου ξανά, αλλά επέτρεψε μου όταν γράφω την "άποψή" μου στο θρεντ (κάτι που θα κάνω σπάνια από εδώ και πέρα), να μην τη σχολιάζεις (ούτε καν έμμεσα). Θα κάνω το ίδιο και όλα θα είναι καλά!
Καλή συνέχεια σε όλους και προσοχή σε ότι διαβάζετε! Υπάρχουν και γιατροί να ρωτήσετε! ;-)

να προσθεσω, υπαρχουν και καποτες να κοιμοσαστε λιγο πιο ισυχα!  :dancing:

γιατι σιγουρα και με προφυλαξη, παλι μπορει να γινει μαλακια... αλλα να μειωσουμε τις πιθανοτητες στο ελαχιστω.

Προσωπικα αν μου λεγανε σε μπουρδελο οτι προσφερει ακαποτο, θα την εκανα με ελαφρα!

δεν σου φταιει σε τιποτα η κοπελα / γυναικα σου να την κολλησεις οτιδηποτε, γιατι κουβαλαμε σκατα αντι μυαλου...

yiannisrock... απλα πηρα πατημα σ'αυτο που ειπες... δεν μιλαω προσωπικα σε σενα.

yannisrock

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
1
να προσθεσω, υπαρχουν και καποτες να κοιμοσαστε λιγο πιο ισυχα!  :dancing:

γιατι σιγουρα και με προφυλαξη, παλι μπορει να γινει μαλακια... αλλα να μειωσουμε τις πιθανοτητες στο ελαχιστω.

Προσωπικα αν μου λεγανε σε μπουρδελο οτι προσφερει ακαποτο, θα την εκανα με ελαφρα!

δεν σου φταιει σε τιποτα η κοπελα / γυναικα σου να την κολλησεις οτιδηποτε, γιατι κουβαλαμε σκατα αντι μυαλου...

yiannisrock... απλα πηρα πατημα σ'αυτο που ειπες... δεν μιλαω προσωπικα σε σενα.

Don't worry my friend, το κατάλαβα! Συμφωνούμε άλλωστε!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom