Νέα

Ανάδοχος παιδιού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 48
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
κι αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Με φίλους λέγαμε σε κάποια φάση να νοικιάσουμε μια τρύπα στο κέντρο (μαγαζί) προς Γ Σεπτεμβρίου κλπ με 50 €/μήνα και να βράζουμε σ ένα μεγάλο καζάνι όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι κλπ να τρώει ο κοσμάκης. Πιστεύω ότι και γυναίκα εθελόντρια θα βρίσκαμε ώστε να μαγειρεύει αλλά και ενοικιαστή με χαμήλο ενοίκιο, αλλά και προμηθευτές πρώτων υλών, φυσικά πρόσωπα ή σούπερ μάρκετ, κλπ

Δυστυχώς ολο αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και αφοσίωση και θέλει να είσαι σε άλλη φάση για να το κάνεις
τυπε ο ρομπεν των φτωχών εισαι;

Επισκέπτης
μα δεν υπαρχη λογος να μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια.. να ενοικιασεις χωρο κτλπ..απλα τα πηγαινεις σε ιδη υπαρχοντα χωρο...

ναι έχεις δίκιο

επίσης καλή φάση είναι να μαγειρεύεις εθελοντικά, κλπ

στην Ινδία έβλεπα σ ένα ντοκυμαντέρ, ήταν ένας ναός που πήγαιναν χιλιάδες κόσμος και φτιάχναν πίτες, ψωμιά κλπ επί τόπου και τα μοιράζαν

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Τι θα πει καντο στη χωρα σου;;;
Το παιδι οταν γεννιεται,δεν επιλεγει ποιανου παιδι ειναι,αρα και η βοηθεια παει χωρις επιλογη.
Οποιο παιδι και να βοηθησεις ειναι το ιδιο.
Σημερα το πρωι μου ηρθε η φωτο του παιδιου που εγινα αναδοχος.
Εκλαιγα σα μωρο πρωι πρωι....δεν περιγραφεται η χαρα μου,οσο για τα 22 ευρω....;;;
Το τσιγαρο που εκοψα αρκεισ στο επακρο για να καλυψει το ποσον.
Καντε το τωρα.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Το κάνεις χρόνια φίλε; Σε ποια χώρα είναι το παιδάκι και σε τι φάση βρίσκεται τώρα; (αν θες λες) ; Έχεις έρθει ποτέ σε επαφή;
Γενικά πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο;
εδω και 4 χρονια. Ειναι ένας πιτσιρικάς απο τη Μοζαμβίκη και τώρα ειναι 10. Η επαφή που έχεις είναι καποιες ζωγραφιές και κάποια
γράμματα που υπαγορεύει το παιδί στους τύπους της Actionaid εκει κάθε 6 μηνο και φωτογραφίες που σου στέλνουν. Επίσης γράφεις κι
εσύ γράμματα και στέλνεις φωτος κλπ... Τα λεφτά σου δεν πάνε απευθείας στο παιδί αλλά στην κοινότητα που ζεί. Το θέμα της
αναδοχής είναι κάτι για να νίωθεις το προσωπικό της υπόθεσης...

Γενικά επειδή μου τι δίνει το όλο θέμα να χάνονται λεφτά που δίνεις για καλό, το έχω ψάξει και οι συγκεκριμένοι πράγματι κάνουν
αυτό που λένε. Έχω γνωστό που έχει πάει και εθελοντική εργασία για 3 βδομάδες Κένυα... Προσωπικά να πλήρώσω 1.500 ευρώ για να
παω να χτίζω στην Αφρική σπίτια δε θα το κανα, αλλά λενε οτι ειναι εμπειρια που αξίζει

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
κι αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Με φίλους λέγαμε σε κάποια φάση να νοικιάσουμε μια τρύπα στο κέντρο (μαγαζί) προς Γ Σεπτεμβρίου κλπ με 50 €/μήνα και να βράζουμε σ ένα μεγάλο καζάνι όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι κλπ να τρώει ο κοσμάκης. Πιστεύω ότι και γυναίκα εθελόντρια θα βρίσκαμε ώστε να μαγειρεύει αλλά και ενοικιαστή με χαμήλο ενοίκιο, αλλά και προμηθευτές πρώτων υλών, φυσικά πρόσωπα ή σούπερ μάρκετ, κλπ

Δυστυχώς ολο αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και αφοσίωση και θέλει να είσαι σε άλλη φάση για να το κάνεις
Φίλε πολύ καλή ιδέα όποιον ξέρεις που μπορεί να βοηθήσει  πες τουτο.Να γίνει σε μια φτωχογειτονιά όπως Πέραμα,Κερατσίνη που έχουν μεγάλο πρόβλημα και υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Τι θα πει καντο στη χωρα σου;;;
Το παιδι οταν γεννιεται,δεν επιλεγει ποιανου παιδι ειναι,αρα και η βοηθεια παει χωρις επιλογη.
Οποιο παιδι και να βοηθησεις ειναι το ιδιο.
Σημερα το πρωι μου ηρθε η φωτο του παιδιου που εγινα αναδοχος.
Εκλαιγα σα μωρο πρωι πρωι....δεν περιγραφεται η χαρα μου,οσο για τα 22 ευρω....;;;
Το τσιγαρο που εκοψα αρκεισ στο επακρο για να καλυψει το ποσον.
Καντε το τωρα.

ειναι αλήθεια οτι σου κανει "κατι" οταν βλέπεις τις φωτος κλπ και διαβάζεις τα γράμματα...

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τα χριστουγεννα το θυμηθηκες κ εσυ τυπε;

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
ειναι αλήθεια οτι σου κανει "κατι" οταν βλέπεις τις φωτος κλπ και διαβάζεις τα γράμματα...
Ειναι αυτο που ειπες φιλε μου οτι το θεμα με το παιδι ειναι για να νιωθεις το προσωπικο αφου οπως σωστα λες τα λεφτ πανε στην κοινοτητα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.578
Πόντοι
12.756
Εγγρ.
17 Μαΐ 2013
Κριτικές
3
Like
16
Πόντοι
16
Αν θες να βοηθήσεις καλύτερα, για μένα, θα ήταν να μιλήσεις και να μάθεις ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού/οικογένειας και να προσφέρεις είδη πρώτης ανάγκης ή ότι άλλο δεν είναι σε θέση να έχουν στη διάθεση τους.

Χρήματα στο χέρι ή μέσω άλλων είναι λίγο ύποπτα...

Επισκέπτης
Ειναι αυτο που ειπες φιλε μου οτι το θεμα με το παιδι ειναι για να νιωθεις το προσωπικο αφου οπως σωστα λες τα λεφτ πανε στην κοινοτητα.

κοίταξε η αλήθεια είναι ότι και αυτό έχει κάποια λογική

πχ θα ήταν παράλογο σ ένα χωριουδάκι ένα παιδάκι να έχει ανάδοχο και να δέχεται πλήρη βοήθεια και το απέναντι σπιτάκι να μην έχει νερό, εμβόλια, κλπ

ίσως είναι καλύτερα έτσι

σ ευχαριστώ πάντως, όπως και τον fantaro25

όπως είπες, μισή κούτα τσιγάρα είναι

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16

πχ θα ήταν παράλογο σ ένα χωριουδάκι ένα παιδάκι να έχει ανάδοχο και να δέχεται πλήρη βοήθεια και το απέναντι σπιτάκι να μην έχει νερό, εμβόλια, κλπ

ίσως είναι καλύτερα έτσι

Εχεις πολυ δικιο στην ισοκατανομη.
Ετσι πρεπει να ναι...
Μη με ευχαριστεις,απλα καντο και τοτε θα ευχαριστηθεις τον εαυτο σου.θα νιωσεις υπεροχα πραγματικα.μακαρι να το ξερα νωριτερα....

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

ίσως είναι καλύτερα έτσι

ακριβως οπως το λες ειναι...

Επισκέπτης
Αν θες να βοηθήσεις καλύτερα, για μένα, θα ήταν να μιλήσεις και να μάθεις ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού/οικογένειας και να προσφέρεις είδη πρώτης ανάγκης ή ότι άλλο δεν είναι σε θέση να έχουν στη διάθεση τους.

Χρήματα στο χέρι ή μέσω άλλων είναι λίγο ύποπτα...

Κοίταξε, όσο φορά το οικονομικό, προσωπικά δίνω 3-4.000 φόρο το χρόνο, τα οποία πάνε ως επί το πλείστον σε τόκους εβραίων τραπεζιτών, και ότι περισσέψει στις τσέπες κλεφτών
Βάλε και τέλη κυκλοφορίας, διόδια, τόκους δανείων, ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία τρύπες, φόρους κατανάλωσης 23%, Δημοτικά τέλη, κλπ και μαζέυεις κάλιστα ένα 10χίλιαρο στο απόλυτο κενό

τουλάχιστον με ένα 300ρικο το χρόνο ακόμη, ίσως κάποια παιδάκια πιουν καθαρό νεράκι ή παραμείνουν στη ζωή μετά από τσίμπημα κουνουπιού, ή θα διαβάσουν τον Όλιβερ Τουίστ, ή θα παίξουν με κάνα σμπαραλιασμένο playmobile κλπ ή θα πάρουν μια μπάλα ποδοσφαίρου να παίξουν

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Παίδες μέρες που έρχονται σκέφτομαι να κάνω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την αναδοχή παιδιού, μέσω της actionaid.

Έχει ασχοληθεί κανείς; Πιάνουν τόπο τα λεφτά;

Κοστίζει 22 ευρώ το μήνα. Το ποσό δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό για τις μέρες που ζούμε, αλλά αν όντως πηγαίνουν στον προορισμό τους, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, για ένα από εκείνα τα παιδιά.

www.actionaid.gr/anadoxi]http://www.actionaid.gr/anadoxi[/url]

η "αναδοχη" στη ουσια μαρκετιστικη πρακτικη, καθε 6 μηνες η actionaid σου στελνει μερικες φωτο και ενα γραμμα απο το παιδι που τυπικα εισαι "αναδοχος". Στην ουσια τα λεφτα που δινεις εσυ δεν πανε απαραιτητα στο συγκεκριμενο παιδι, πανε στην κοινοτητα του γενικοτερα, απλα με τον ορο αναδοχη γινεται το ολο θεμα πιο προσωπικο και νοιωθεις οτι τα λεφτα σου πιανουν τοπο ενω αν βαλεις πχ 20 ευρω ανωνυμα σε εναν λογαριασμο το ξεχνας.

Παντως αν εχεις την διαθεση να προσφερεις και λεφτα να μην εχεις μπορεις να προσφερεις ακομα και λιγο χρονο σ ενα συσσιτιο στην Αθηνα, μην αισθανεσαι οτι μονο τα λεφτα σου μπορουν να προσφερουν κατι.

Έχω γνωστό που έχει πάει και εθελοντική εργασία για 3 βδομάδες Κένυα... Προσωπικά να πλήρώσω 1.500 ευρώ για να
παω να χτίζω στην Αφρική σπίτια δε θα το κανα, αλλά λενε οτι ειναι εμπειρια που αξίζει

Το ειχα κανει στα 19 μου, 2 μηνες το καλοκαιρι στην Αλαχουελα στην Κοστα Ρικα με το Habitat (for humanity οχι το μαγαζι :p) χτιζαμε σπιτια. Απιστευτη εμπειρια.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
η "αναδοχη" στη ουσια μαρκετιστικη πρακτικη, καθε 6 μηνες η actionaid σου στελνει μερικες φωτο και ενα γραμμα απο το παιδι που τυπικα εισαι "αναδοχος". Στην ουσια τα λεφτα που δινεις εσυ δεν πανε απαραιτητα στο συγκεκριμενο παιδι, πανε στην κοινοτητα του γενικοτερα, απλα με τον ορο αναδοχη γινεται το ολο θεμα πιο προσωπικο και νοιωθεις οτι τα λεφτα σου πιανουν τοπο ενω αν βαλεις πχ 20 ευρω ανωνυμα σε εναν λογαριασμο το ξεχνας.

Παντως αν εχεις την διαθεση να προσφερεις και λεφτα να μην εχεις μπορεις να προσφερεις ακομα και λιγο χρονο σ ενα συσσιτιο στην Αθηνα, μην αισθανεσαι οτι μονο τα λεφτα σου μπορουν να προσφερουν κατι.

Το ειχα κανει στα 19 μου, 2 μηνες το καλοκαιρι στην Αλαχουελα στην Κοστα Ρικα με το Habitat (for humanity οχι το μαγαζι :p) χτιζαμε σπιτια. Απιστευτη εμπειρια.
ακριβως... τα ιδια λεμε

μαγκια σου που το κανες φιλε... εγω δεν εχω τα κουραγια

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.578
Πόντοι
12.756

για ποιους ηταν τα σπιτια τυπε ?

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
για ποιους ηταν τα σπιτια τυπε ?

για κατι τυπους που ζουσαν σε χωρια ολοκληρα φτιαγμενα απο τετοια παλατια τυπε

u3nut.jpg