kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
τυπε ο ρομπεν των φτωχών εισαι;κι αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Με φίλους λέγαμε σε κάποια φάση να νοικιάσουμε μια τρύπα στο κέντρο (μαγαζί) προς Γ Σεπτεμβρίου κλπ με 50 €/μήνα και να βράζουμε σ ένα μεγάλο καζάνι όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι κλπ να τρώει ο κοσμάκης. Πιστεύω ότι και γυναίκα εθελόντρια θα βρίσκαμε ώστε να μαγειρεύει αλλά και ενοικιαστή με χαμήλο ενοίκιο, αλλά και προμηθευτές πρώτων υλών, φυσικά πρόσωπα ή σούπερ μάρκετ, κλπ
Δυστυχώς ολο αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και αφοσίωση και θέλει να είσαι σε άλλη φάση για να το κάνεις
μα δεν υπαρχη λογος να μπαινεις σε αυτη τη διαδικασια.. να ενοικιασεις χωρο κτλπ..απλα τα πηγαινεις σε ιδη υπαρχοντα χωρο...
εδω και 4 χρονια. Ειναι ένας πιτσιρικάς απο τη Μοζαμβίκη και τώρα ειναι 10. Η επαφή που έχεις είναι καποιες ζωγραφιές και κάποιαΤο κάνεις χρόνια φίλε; Σε ποια χώρα είναι το παιδάκι και σε τι φάση βρίσκεται τώρα; (αν θες λες) ; Έχεις έρθει ποτέ σε επαφή;
Γενικά πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο;
Φίλε πολύ καλή ιδέα όποιον ξέρεις που μπορεί να βοηθήσει πες τουτο.Να γίνει σε μια φτωχογειτονιά όπως Πέραμα,Κερατσίνη που έχουν μεγάλο πρόβλημα και υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα.κι αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Με φίλους λέγαμε σε κάποια φάση να νοικιάσουμε μια τρύπα στο κέντρο (μαγαζί) προς Γ Σεπτεμβρίου κλπ με 50 €/μήνα και να βράζουμε σ ένα μεγάλο καζάνι όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι κλπ να τρώει ο κοσμάκης. Πιστεύω ότι και γυναίκα εθελόντρια θα βρίσκαμε ώστε να μαγειρεύει αλλά και ενοικιαστή με χαμήλο ενοίκιο, αλλά και προμηθευτές πρώτων υλών, φυσικά πρόσωπα ή σούπερ μάρκετ, κλπ
Δυστυχώς ολο αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και αφοσίωση και θέλει να είσαι σε άλλη φάση για να το κάνεις
Τι θα πει καντο στη χωρα σου;;;
Το παιδι οταν γεννιεται,δεν επιλεγει ποιανου παιδι ειναι,αρα και η βοηθεια παει χωρις επιλογη.
Οποιο παιδι και να βοηθησεις ειναι το ιδιο.
Σημερα το πρωι μου ηρθε η φωτο του παιδιου που εγινα αναδοχος.
Εκλαιγα σα μωρο πρωι πρωι....δεν περιγραφεται η χαρα μου,οσο για τα 22 ευρω....;;;
Το τσιγαρο που εκοψα αρκεισ στο επακρο για να καλυψει το ποσον.
Καντε το τωρα.
κι αυτο μια αληθεια ειναι... αμα ειναι να βοηθας, μη το θυμασαι μονο στις γιορτες...τα χριστουγεννα το θυμηθηκες κ εσυ τυπε;
Ειναι αυτο που ειπες φιλε μου οτι το θεμα με το παιδι ειναι για να νιωθεις το προσωπικο αφου οπως σωστα λες τα λεφτ πανε στην κοινοτητα.ειναι αλήθεια οτι σου κανει "κατι" οταν βλέπεις τις φωτος κλπ και διαβάζεις τα γράμματα...
Ειναι αυτο που ειπες φιλε μου οτι το θεμα με το παιδι ειναι για να νιωθεις το προσωπικο αφου οπως σωστα λες τα λεφτ πανε στην κοινοτητα.
Εχεις πολυ δικιο στην ισοκατανομη.κοίταξε η αλήθεια είναι ότι και αυτό έχει κάποια λογική
πχ θα ήταν παράλογο σ ένα χωριουδάκι ένα παιδάκι να έχει ανάδοχο και να δέχεται πλήρη βοήθεια και το απέναντι σπιτάκι να μην έχει νερό, εμβόλια, κλπ
ίσως είναι καλύτερα έτσι
σ ευχαριστώ πάντως, όπως και τον fantaro25
όπως είπες, μισή κούτα τσιγάρα είναι
ακριβως οπως το λες ειναι...κοίταξε η αλήθεια είναι ότι και αυτό έχει κάποια λογική
πχ θα ήταν παράλογο σ ένα χωριουδάκι ένα παιδάκι να έχει ανάδοχο και να δέχεται πλήρη βοήθεια και το απέναντι σπιτάκι να μην έχει νερό, εμβόλια, κλπ
ίσως είναι καλύτερα έτσι
σ ευχαριστώ πάντως, όπως και τον fantaro25
όπως είπες, μισή κούτα τσιγάρα είναι
Αν θες να βοηθήσεις καλύτερα, για μένα, θα ήταν να μιλήσεις και να μάθεις ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού/οικογένειας και να προσφέρεις είδη πρώτης ανάγκης ή ότι άλλο δεν είναι σε θέση να έχουν στη διάθεση τους.
Χρήματα στο χέρι ή μέσω άλλων είναι λίγο ύποπτα...
Παίδες μέρες που έρχονται σκέφτομαι να κάνω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την αναδοχή παιδιού, μέσω της actionaid.
Έχει ασχοληθεί κανείς; Πιάνουν τόπο τα λεφτά;
Κοστίζει 22 ευρώ το μήνα. Το ποσό δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό για τις μέρες που ζούμε, αλλά αν όντως πηγαίνουν στον προορισμό τους, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, για ένα από εκείνα τα παιδιά.
www.actionaid.gr/anadoxi]http://www.actionaid.gr/anadoxi[/url]
Έχω γνωστό που έχει πάει και εθελοντική εργασία για 3 βδομάδες Κένυα... Προσωπικά να πλήρώσω 1.500 ευρώ για να
παω να χτίζω στην Αφρική σπίτια δε θα το κανα, αλλά λενε οτι ειναι εμπειρια που αξίζει
ακριβως... τα ιδια λεμεη "αναδοχη" στη ουσια μαρκετιστικη πρακτικη, καθε 6 μηνες η actionaid σου στελνει μερικες φωτο και ενα γραμμα απο το παιδι που τυπικα εισαι "αναδοχος". Στην ουσια τα λεφτα που δινεις εσυ δεν πανε απαραιτητα στο συγκεκριμενο παιδι, πανε στην κοινοτητα του γενικοτερα, απλα με τον ορο αναδοχη γινεται το ολο θεμα πιο προσωπικο και νοιωθεις οτι τα λεφτα σου πιανουν τοπο ενω αν βαλεις πχ 20 ευρω ανωνυμα σε εναν λογαριασμο το ξεχνας.
Παντως αν εχεις την διαθεση να προσφερεις και λεφτα να μην εχεις μπορεις να προσφερεις ακομα και λιγο χρονο σ ενα συσσιτιο στην Αθηνα, μην αισθανεσαι οτι μονο τα λεφτα σου μπορουν να προσφερουν κατι.
Το ειχα κανει στα 19 μου, 2 μηνες το καλοκαιρι στην Αλαχουελα στην Κοστα Ρικα με το Habitat (for humanity οχι το μαγαζι :p) χτιζαμε σπιτια. Απιστευτη εμπειρια.
Παντως αν εχεις την διαθεση να προσφερεις και λεφτα να μην εχεις μπορεις να προσφερεις ακομα και λιγο χρονο σ ενα συσσιτιο στην Αθηνα, μην αισθανεσαι οτι μονο τα λεφτα σου μπορουν να προσφερουν κατι.
Το ειχα κανει στα 19 μου, 2 μηνες το καλοκαιρι στην Αλαχουελα στην Κοστα Ρικα με το Habitat (for humanity οχι το μαγαζι :p) χτιζαμε σπιτια. Απιστευτη εμπειρια.
για ποιους ηταν τα σπιτια τυπε ?