Απαντάς όπως ένας δικηγόρος που προσπαθεί μέσω δικανικών αερολογιών να μην χασει το ξεροκάματο απο την χαμένη δίκη του.Στο λέω και πάλι στη ψυχολογία δεν πέφτω έξω.Τώρα στο θέμα μας.Πήγα σε δημόσιο σχολείο στην Μόσχα.Η οικογένειά μου η μητέρα μου δηλαδή προέρχεται απο την τάξη των επιστημόνων που πολύ σωστά και ορθά ανέλυσε ο ιντερνετικός φίλος σου απο πάνω.Όταν λέω για Ρωσία μιλάω συγκεκριμένα για το Ευρωπαϊκό κομμάτι.Η Ρωσία είναι γεωγραφικά η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου.Απο την Πολωνία μέχρι την Μογγολία και απο την Τσεσενία μέχρι τον Βόρειο Πόλο.Εγω σου μιλάω κυρίως για Μόσχα.Σίγουρα Άλλη παιδεία έχεις εσύ που είσαι απο μεσοαστική οικογένεια και γεννημένος στην Αθήνα και άλλη παιδεία έχει ένας που μεγάλωσε σε χωριό των Αγράφων και δεν πάτησε ούτε στο δημοτικό. Στην ΕΣΣΔ μαθαίναμε όχι μόνο DOS αλλά και Αγγλική γλώσσσα υποχρεωτικά.Η πολύ προπαγάνδα που σου κάνανε οι γερμανο-τσολιάδες εδώ σε κάνουν να μην γνωρίζεις κάποια πράγματα.Η Αράλη και το Τσέρνομπιλ αγαπητέ μου αγεωγράφητε δεν ειναι στο Ρωσικό έδαφος.Μιλάς για Ουκρανία και Ουζμπεκιστάν.Άλλοι επιστήμονες άλλη νοοτροπία.Αλλά τι να κάτσω να σου εξηγώ τώρα όταν δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις έναν Ρωσοπόντιο και έναν Ρώσο.Χάνω τα λόγια μου.Κοίτα να δεις...
Ποτέ μου δεν έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα σε μεμονωμένες προσωπικές μαρτυρίες, ειδικά όταν δεν ξέρω το ακριβές υπόβαθρο αυτού που τις δίνει...
Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνειά σου, όσο αναξιόπιστη και να είναι η μαρτυρία ενός δεκάχρονου παιδιού, αλλά που ξέρω εγώ αν οι δικοί σου δεν ήταν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος ή κάτι τέτοιο- διότι για τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, υπήρχαν τρελά προνόμια και ως προς τις κατοικίες και ως προς τα σχολεία των παιδιών τους...
Είμαι σίγουρος ότι θα το αρνηθείς και θα μου πεις ότι οι δικοί σου ήταν απλοί εργάτες σε φάμπρικα αλλά και εγώ θα δυσκολευτώ να το πιστέψω..
Επίσης, μου λες ότι σε μοσχοβίτικο σχολείο της δεκαετίας του '80 μαθαίνατε MS - DOS...
Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; Στην ΕΣΣΔ αμερικάνικα υπολογιστικά συστήματα;
Μήπως τα στελέχη του κόμματος είχαν και κάντιλακ αντί για ζιλ;
Και σε τελική ανάλυση, πώς μια χώρα με τέτοιες αξίες, υποδομές, περιβάλλον (που ακόμα κλαίμε για την Αράλη και το Τσερνόμπυλ και για δεκάδες άλλες οικολογικές καταστροφές ππυ αποκαλύπτονται)κατέρευσε εν ριπή οφθαλμού;
Και το κυριότερο, γιατί ακόμη και οι ρώσοι νεοναζί είναι πολύ περισσότεροι από τους νοσταλγούς του κομμουνισμού;
Συνήθως όταν περνάς καλά σε ένα καθεστώς, το θυμάσαι για πολύ καιρό...
Η σύγχρονη Ρωσία δίνει την εντύπωση ότι θυμάται με περισσότερη αγάπη την εποχή των Τσάρων από την εποχή των κομμισάριων...
Και είναι απορίας άξιο αυτό διότι οι μπολσεβίκοι δεν άφησαν και πολλούς τσαρικούς να επιβιώσουν για να μεταλαμπαδεύσουν τη νοσταλγία για τα παλιά...
Και όχι μόνο στη Ρωσία αλλά σε κάθε χώρα της ανατολικής ευρώπης...
Πουθενά δεν αναζήτησαν τον κομμουνισμό;
Τόσο αχάριστοι/ μαλάκες/ αγνώμονες ήταν;
Ή φταίνε τα ΜΜΕ και οι καπιταλιστές που σε 2-3 χρόνια έσβησαν μονομιάς 70 έως 40 χρόνια ευτυχισμένης ζωής;
Εν ολίγοις, το καλογραμμένο κείμενο σου μου θυμίζει περισσότερο "μαρτυρία" πωλητή της amway που προσπαθεί να βρει καινούργιους ντήλερς δείχνοντας πόσο επιτυχημένος ΄και ευτυχισμένος είναι αυτός και όσοι ακολούθησαν τη μέθοδό του (χωρίς κανείς να δει μια απόδειξη περί του λόγου το αληθές) παρά μια πολιτική τοποθέτηση...
Άσε που από τα ταλαίπωρα αυτά κορίτσια του πρώην ανατολικού μπλοκ που έτυχε να γνωρίσω, δεν βρήκα μία που να νοσταλγεί τον κομμουνισμό- ούτε μία!
Αντίθετα, μου δινόταν η εντύπωση ότι μετάξύ κομμισάριου και νταβατζή προτίμούσαν τον νταβατζή...Ίσως διότι και ο πιο σκληρός νταβάς τις άφηνε πιο ελεύθερες...
Και μην ακούω αφέλειες περί ηθικής σοβιετικής κοινωνίας, αιωνίων ερωτευμένων - σαν κακό ποιήμα που έλεγαν οι κομοσόλοι ακούγεται...
Σου τα ανέλυσε προλαλήσας συμφορουμίστας
Οι Ρώσοι νεοναζί ειναι περιττώματα απο αντικαθεστωτικούς.Στην Ρωσία τους κυνηγάνε και τους φυλακίζουν.Και επειδή έχουν και ανύπαρκτο IQ τους στέλνουν και στον Καύκασο ως παραστρατιωτικές ομάδες για να τους σφαγιάζουν οι Τσετσένοι.Αλλά και για σένα ίσως και οι Τσετσένοι είναι Ρώσοι
Ποιος μιλάει στην ρωσία για Τσάρους? Τον Πούτιν τον αρχικαπιταλίσταρχο κάναν 'Τσάρο'.Αλλά είδες τα ποσοστά του κουμουνιστικού κόμματος στην Ρωσία και ξέρεις? Για στείλε μου τις Ρώσικες πηγές και στείλε μου τα λινκ να τα διαβάσω.
Τώρα για το καλογραμμένο κείμενο μου σε ευχαριστώ Δεν ψάχνω να βρω τίποτα όλα στ'αρχίδια μου.Δεν θέλω να οπαδούς των ιδεών μου ούτε κάνω τον 'πωλητή' όπως αναφέρεις.Τα δικά σου κείμενα είναι επίσης καλογραμένα.Για Πάντειο η Νομική σε κόβω.Αλλά θα τα χαρακτήριζα σαν έναν πλασιέ εικονογραφημένων βιβλίων που προσπαθεί να πείσει σε μικρούς άμυαλους 10χρονους τα 'καλά της ελεύθερης' αγοράς αλλά με μια μικρή κρυφονοσταλγία στην δύναμη του Γ'Ράϊχ που φυσικά είσαι εναντίων και το καταδικάζεις...
Τώρα πάμε και στα 'ταλαίπωρα' κορίτσια που λες.το ξαναεπαναλαμβάνω γιατί έχεις άγνοια φάινεται.Για να γίνει μια πουτάνα στο σώμα πρέπει να είναι πρώτα και στην ψυχή!!! Κανένας νταβάς δεν τα παίρνει τα κακόμοιρα κορίτσια με την κουμπούρα κολλημένη στο κεφάλι να τα βγάλει στην βίζιτα.ΜΟΝΕΣ τους μπλέκουν στην πορνεία για την καύλα τους και πάνω απ'όλα για το γρήγορο ΧΡΗΜΑ.Οι νταβάδες έρχονται εκ των υστέρων.Αυτα τα σκουπίδια που είναι στα μπουρδελα φιλτατε στο ειπα αλλα θα στο ξαναπω και παλι.Οι Ρωσίδες πουτάνες που γνωρίσατε είναι η ΝΤΡΟΠΗ της Ρωσίας.και φυσικά προτιμούνε τον νταβατζή όπως πολύ σωστά έθεσες άλλα όχι μονο απο έναν κομισάριο αλλά και απο έναν ιερέα και απο έναν δικαστικό υπάλληλο και απο έναν ελεύθερο επαγγελματία.Ο νταβατζής αυτό το ανθρώπινο σίχαμα είναι αυτός που πέρα απο τα λεφτά που θα τρώει απο το άλλο ανθρώπινο σίχαμα που είναι η πουτάνα, είναι και 'ατζέντηςς' που θα κλείνει σε πιο μπουρδέλο θα δουλέψει,αυτός που θα φροντίσει να είναι εντάξει τα χαρτιά της,αυτός που θα την στείλει για βίζιτα με κυριλέ φραγκάτο κύκλο και τέλος αυτός που θα την προστατέψει. Ντροπή σου να εκθειάζεις σιχάματα του κοινωνικού συνόλου όπως είναι οι νταβατζήδες και οι πουτάνες.Την μαφία την ίδια δηλαδή.Αλλά είπαμε είσαι του 'φιλελεύθερου μπλοκ'.Όλα για το χρήμα.
Αυτές οι ιδέες στην ρώσικη Σοβιετική κοινωνία υπήρχαν όσο και αν φαίνονται στην κολλημένη σκέψη σου 'ουτοπία'.
Την ανάλυση του προλαλήσαντα φίλου σου την ανέλυσα.