Κατ' αρχήν δεν ξέρω τι είναι ΕΠΟΠ.
Κατά δεύτερον όντας εγώ της παλιάς σχολής (και έχοντας ξεχάσει μερικά από όσα έμαθα στο ΠΝ - πάνε πολλά χρόνια), όταν λες "παραγωγικές σχολές" εννοείς τη δοκίμων ή τις άλλες του Πόρου που βγάζουν Υπαξ?
Με θλίβει το γεγονός της τόσο μεγάλης απόστασης στ θεώρηση των πραγμάτων. Τα βλέπουμε από εντελώς διαφορετική σκοπιά.
Και σου καταλογίζω ότι επικαλείσαι στατιστικές που "εσύ γνωρίζεις" (ενώ εμείς οι υπόλοιποι όχι - λες), και απ' αυτές βγάζεις συμπεράσματα για τη γενική κατάσταση. Στο ξανείπα, έχεις την ατυχία να συζητάς με ανθρώπους που έχουν περάσει από αυτό μέσα στο οποίο εσύ έχεις φτιάξει τη ζωή σου (ΕΔ), οπότε δε μπορείς να επικαλείσαι πράματα που είναι πέραν πάσης πραγματικότητας. Κ Α Τ Ι ξέρουμε κι εμείς.
Προφανώς και υπάρχουν πολλοί που δεν είναι σαν τα καθήκια με τα οποία έκανε τις δουλειές του ο Άκης. Η γενική εικόνα όμως δεν αλλάζει. Τη βολή τους κοιτάνε - όχι τα "ιδανικά" που λες εσύ.
Όχι, δε με έτρεχε κανένας επιλοχίας, κανένας υποδιοικητής, και αν θες να το πάμε επί προσωπικού, φεύγοντας (από την τελευταία μονάδα μου) είχαμε γίνει φίλοι με το διοικητή, και συνεχίσαμε να βλεπόμαστε και αφού απολύθηκα, στην Αθήνα πια. Σίγουρα τον ξέρεις, γιατί έχει αφήσει εποχή στο ΠΝ. Και μετά, λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας (δικής μου) είχα συνεργασία με αρκετούς απόστρατους: Και του ΠΝ, και της αεροπορίας, και των τεθωρακισμένων του στρατού. Να σου πω ότι όταν ήμουν στον Παλάσκα (προπαίδευση - 48 μέρες) και κατάλαβα πως "παίζει" το πράμα, έκανα ό,τι έπρεπε για να μη με μεταχειρίζονται σα μαλάκα. Όχι με γνωριμίες "του μπαμπά μου", αλλά δικές μου. Και ποτέ δεν το μετάνοιωσαν. Γενικώς πέρασα καλά, έμαθα πράματα, προσέφερα έργο (αν και απλός ναύτης πτυχίου Γ), και επί χρόνια μετά αναπολούσα την ξενοιασιά που αναγκαστικά έχει κάποιος όταν εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να μην κάνει τίποτ' άλλο, από το να περιμένει να απολυθεί.
Μην το παραχέζεις λοιπόν, ναύαρχε, με τα "ιδανικά" και άλλες τετοιες ωραίες λέξεις, εγώ δεν λέω ότι δεν τα πιστεύεις (γιατί άλλωστε να λες ψέμματα, ανώνυμος ων, σε ένα χώρο όπως αυτός εδώ), αλλά εφ' όσον τα πιστεύεις, είσαι μειοψηφία.
Trust me.