Νέα

Αγορα διοπτρας αεροβολου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα komis diablo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Γεια σας φιλοι μου θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με την αγορα διοπτρας αεροβολου που θελω να κανω ειμαι λιγακι αρχαριος σε μια αναζητηση που εκανα στο διαδικτυο υπαρχουν πολλοι τυποι ποιος ομως ειναι ο καταληλος για εναν αρχαριο ?? θα ηθελα τα φωτα οσων ξερουν
ποιον θες να φας τυπε? :grin: :grin:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ρε κατι καλαμπουρακηδες που γιναν ραμπο με τις μπαλιτσες τις κυριακες και νιωθουν γνωστες  :2funny:

περιμενω να μου την πεσει και κανενας απο το warcraft ή το flight simulator X τωρα να μας κανει μαθημα πιλοτου  :2funny:

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
αν νομιζεις οτι κρυβεις την ηλιθιοτητα σου με το να με παραθετεις με το μονο ποστ που δεν περιλαμβανει τους νομους που σου εβαλα να ξεστραβωθεις, κανεις λαθος. παλι ηλιθιος φαινεσαι παλι ηλιθιος παραμενεις.
εγω δεν ποσταρα για να ξεστραβωσω ηλιθιους αλλα για να ενημερωθουν αυτοι που θα ηθελαν να ξερουν τι ισχυει.
εσυ κατσε και ρωτα το στομαχι σου, την βελβυ, τον εμπορα που βρισκει χαιβανια να τους τα τρωει και τον μακη τον ΔΙΑΣ που παιζετε με τις μπαλιτσες τις κυριακες.
προφανως και για πολιτικη ενημερωνεσαι απο τους πολιτικους και για τα καλα και νομιμα μπουρδελα απο αυτα που θα σου συστησει η τσατσα.  
α, επειδη δεν ασχολουμαι με μπαλιτσες χρωματιστες, ενημερωσε μας εσυ που κατεχεις τι magnification εχει η διοπτρα που εχεις αγορασει για το airsoftοπλακι. καθαρα απο περιεργεια για να δουμε μπας και δε μιλαμε με απλο ηλιθιο αλλα με τερμα ηλιθιο.

Τον Μάκη λέει χαχαχαχα
Μη με ανακατεύεις ρε κλεφτοκοτά. Ουστ.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ρε κατι καλαμπουρακηδες που γιναν ραμπο με τις μπαλιτσες τις κυριακες και νιωθουν γνωστες  :2funny:

περιμενω να μου την πεσει και κανενας απο το warcraft ή το flight simulator X τωρα να μας κανει μαθημα πιλοτου  :2funny:
τυπε ας κανουν υπομονη λιγους μηνες
τα πουκαμισα ειναι ηδη στον δρομο
μετα τις εκλογες θα φορεθουν πολυ
3% and rising :grin:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Τον Μάκη λέει χαχαχαχα
Μη με ανακατεύεις ρε κλεφτοκοτά. Ουστ.

μακης ο ΔΙΑΣ. πρωην σεκιουριτυ  κατραντζος και πρωην ντελιβερας. ο μεντορας του νατσουκο σουκε πως διαολο λεγεται. με τη σειρα του ειδικος σε διοπτρες και σε κινουμενα σχεδια.

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
μακης ο ΔΙΑΣ. πρωην σεκιουριτυ  κατραντζος και πρωην ντελιβερας. ο μεντορας του νατσουκο σουκε πως διαολο λεγεται. με τη σειρα του ειδικος σε διοπτρες και σε κινουμενα σχεδια.

Ντάξει δεν τον ξέρω τον Σασούκε, αλλά έχω παίξει με κάτι τέρμα στρατόκαυλους που οκ το είχαν το θέμα ρε παιδί μου.
Πάψε τώρα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ντάξει δεν τον ξέρω τον Σασούκε, αλλά έχω παίξει με κάτι τέρμα στρατόκαυλους που οκ το είχαν το θέμα ρε παιδί μου.
Πάψε τώρα.

τι σε μαθανε για διοπτρες? τι τους εμαθες για διοπτρες?

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
το airsoft  με τετοιο παίζετε?

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

στο τζαμπα τους τα ειπες πιο πριν....
  γεμισαμε σκοπευτες

θα μας πεις grains να σου πουμε ρυθμιση δεξα-αριστερα-πανω-κατω στο 1.5 μιλι,ειτε ανατολικα
  ειτε δυτικα??? :grin:

και ασε τα κοριολις και τις πιπες  :2funny: :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
  στο τζαμπα τους τα ειπες πιο πριν....
  γεμισαμε σκοπευτες

θα μας πεις grains να σου πουμε ρυθμιση δεξα-αριστερα-πανω-κατω στο 1.5 μιλι,ειτε ανατολικα
  ειτε δυτικα??? :grin:

και ασε τα κοριολις και τις πιπες  :2funny: :2funny:

αφου το κλασατε το κουιζ δεν ασχοληθηκε κανεις οποτε δε λεω τπτ.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
αφου το κλασατε το κουιζ δεν ασχοληθηκε κανεις οποτε δε λεω τπτ.

αντε μπραβο

οχι τιποτα αλλο,πηρε φωτια και ο γουγλης σε εκεινη την φαση  :2funny: :2funny: :2funny:

αλλα πηρανε τους ορχεις σου  :grin:

next timeeeeeeeeee

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
  αντε μπραβο

οχι τιποτα αλλο,πηρε φωτια και ο γουγλης σε εκεινη την φαση   :2funny: :2funny: :2funny:

αλλα πηρανε τους ορχεις σου  :grin:

next timeeeeeeeeee

επιτηδες αφαιρεσα πιο τεχνικες δυσκολιες και αφησα μονο τα πανω/κατω/δεξια/αριστερα γενικα. πιστευω οτι ενα καλο μυαλο μπορει να το σκεφτει και να το βρει χωρις να κατεχει το αθλημα. νομιζω δηλαδη  :think:

Επισκέπτης
Εκτοράκι
επιμένεις ακόμη αγορίνα ότι αεροβόλα όπως αυτό που σου είχα πει:

επειδή με τα σφαιράκια δοκίμια του αμερικάνου κατασκευαστή
πιάνουν υπερηχητικές ταχύτητες
πιάνουν υπερηχητικές και με οποιοδήποτε άλλο
και οι βολές πάνε στο γάμο του καραγκιόζη ;;;;;;;;

δηλ πάνε το ίδιο αυτή:
Beeman-kodiak-22cal-200ct_BN-48022_pellet_zm1.jpg

ή αυτή:
https://[URL unfurl="true"]www.rlairgunsupply.com/cart/images/products/preview/ej22cal32.4.jpg[/img[/URL]]

με ... αυτή;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
[img]http://[URL unfurl="true"]www.zona-libre.com.ve/store/images/uploads/Crosman%20SSP%20.22%20Cal,%209,5%20Grains,%20Pointed,%20Lead-Free,%20250ct%201.jpg[/img[/URL]]

OP
OP
K

komis diablo

Μέγας
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
209
Πόντοι
3.983
Καλημερα παιδες σορρυ για την καθηστερημενη απαντηση αλλα δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο κατ αρχας την διοπτρα την θελω για
να βελτιωσω τις σκοπευτικες μου ικανοτητες στις πιο μακρινες αποστασεις στις οποιες καποιες φορες δεν φαινεται ο στοχος
αλλα προβληματιζομαι διοτι απο οτι εχω μαθει εαν το αεροπβολο ειναι πολυ δυνατο κατι που ισχυει για το δικο μου δεν κανει οτι
διοπτρα να ναι και για να γινω πιο σαφης ηθελα να παρω για αρχη μια απλη και φτηνη 4χ20 αλλα εχω διαβασει οτι δεν κανει για δυνατα αεροβολα
εσεις τι θα προτεινατε εαν θελετε στειλτε και pm

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
τα σφαιράκια δοκίμια του αμερικάνου κατασκευαστή
πιάνουν υπερηχητικές ταχύτητες

Λάκης,

Δεν υπάρχει αεροβόλο όπλο (ούτε με CO2) που να έχει ταχύτητα εξόδου βλήματος μεγαλύτερη από αυτή του ήχου.  Οι νόμοι της φυσικής το απαγορεύουν αυτό.
Αν το προωθητκό είναι πυρίτιδα (έκκρηξη) τα πράματα είναι αλλιώς. Μέχρι και 3 mach πάει το βλήμα (αρκεί να αντέχει η κάννη). Με έμβολο ή με συμπιεσμένο αέριο αυτό δε μπορεί να γίνει.

Τα σφαιράκια που έδειξες (5,5mm) υπάρχουν και εδώ, όπως και υπάρχουν και αεροβόλα τέτοια.
Το δικό μου DIANA μάλιστα (εγώ έχω το 4,5mm) βγαίνει σε δυο version, και με 4,5 και με 5,5 mm διάμετρο βλήματος.
Στο ίδιο όπλο, η ταχύτητα εξόδου αν πάρεις το 5,5 είναι μικρότερη από το 4,5 (γι' αυτό κι εγώ αγόρασα το 4,5). Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ βέβαια (Joules) που κουβαλάει το 5,5 βλήμα έιναι μεγαλύτερη (λόγω βάρους του βλήματος).

Μαθήματα φυσικής δε θα αρχίσω τώρα εδώ να κάνω, αλλά είναι όπως το λέω.  Έχει να κάνει με τη μηχανική των ρευστών.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.zona-libre.com.ve/store/images/uploads/Crosman%20SSP%20.22%20Cal,%209,5%20Grains,%20Pointed,%20Lead-Free,%20250ct%201.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Τώρα είδα ότι ο Crossman γράφει στο κουτί του απ' έξω "Supersonic Pellets".
Είναι απατεώνας.
Και ο Ferrari μπορεί να σου πει ότι "το αυτοκίνητο που σου πουλάω είναι υπερηχητικό".
Αυτό μπορεί να σημαίνει όμως ότι πάει με ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου αν το δέσεις πίσω από ένα F16 και το τραβάς.
Πράγματι, αν προωθήσεις τα ποτηράκια του Crossman με πυρίτιδα, θα βγούν με υπερηχητική ταχύτητα απ' την κάννη. Και δε θα διαλυθούν στον αέρα. Αυτό όμως ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θα πετάνε με υπερηχητική ταχύτητα, αν η αρχική ώθηση είναι ένα έμβολο.

Επισκέπτης
το λινκ της crosman το είδες ;;;;;;;

Αν ψάξεις στο ίντερνετ γενικώς
θα δεις να μετράνε ταχύτητες σε αεροβόλα ....

αυτό με το έμβολο δεν το κατάλαβα ....

για ποιό έμβολο μιλάς ;;;;;

αέριο εκτελεί την προώθηση του βλήματος και στο αεροβόλο
(όπως και στο πυροβόλο)

άσχετα από το πως απελευθερώνεται ....

Η διαφωνία μας με τον Εκτοράκο
είναι ότι έλεγε ότι το αεροβόλο που αναφέρω παραπάνω
δεν έχει ακρίβεια , λόγω υψηλής (υπερηχητικής) ταχύτητας.
Και εκεί διαφωνούσα εγώ, γιατί με βαριά βλήματα
ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.
Με πολύ ελαφριά ίσως να πλησιάζει.

Αν ψάξεις πάντως
νομίζω θα δεις πολλές μετρήσεις αεροβόλων να μετράνε ταχύτητες μεγαλύτερη από αυτή του ήχου (343m/sec) .

Δεν μπορώ να φανταστώ πως τα big bore με τα οποία σκοτώνουν ρινόνερους
θα το πετύχαιναν με μικρότερες.

Ρίξε μια ματιά εδώ πριν πεις "έτσι είναι"

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
το λινκ της crosman το είδες ;;;;;;;

Αν ψάξεις στο ίντερνετ γενικώς
θα δεις να μετράνε ταχύτητες σε αεροβόλα ....

αυτό με το έμβολο δεν το κατάλαβα ....

για ποιό έμβολο μιλάς ;;;;;

αέριο εκτελεί την προώθηση του βλήματος και στο αεροβόλο
(όπως και στο πυροβόλο)

άσχετα από το πως απελευθερώνεται ....

Η διαφωνία μας με τον Εκτοράκο
είναι ότι έλεγε ότι το αεροβόλο που αναφέρω παραπάνω
δεν έχει ακρίβεια , λόγω υψηλής (υπερηχητικής) ταχύτητας.
Και εκεί διαφωνούσα εγώ, γιατί με βαριά βλήματα
ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.
Με πολύ ελαφριά ίσως να πλησιάζει.

Αν ψάξεις πάντως
νομίζω θα δεις πολλές μετρήσεις αεροβόλων να μετράνε ταχύτητες μεγαλύτερη από αυτή του ήχου (343m/sec) .

Δεν μπορώ να φανταστώ πως τα big bore με τα οποία σκοτώνουν ρινόνερους
θα το πετύχαιναν με μικρότερες.

Ρίξε μια ματιά εδώ πριν πεις "έτσι είναι"

1) Η διαφωνία σου με τον Εκτοράκο δε με αφορά, και δεν την έχω παρακολουθήσει. Άρα δεν παίρνω και θέση, δε ξέρω τι λέτε. Εγώ απαντώ σε δικά σου γραπτά, που τα βρίσκω ευκόλως κατανοητά και σαφή.

2) Όχι, εσύ να διαβάσεις εδώ
πως υπολογίζεται η ταχύητητα του ήχου, από πόσους παράγοντες εξαρτάται και ένα σωρό άλλα πράματα.
Και επειδή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ το κείμενο (και ίσως διακαιολογημένα βαριέσαι), και επειδή ίσως τα αγγλικά σου δε σε βοηθάνε, σου βάζω εδώ ένα παράδειγμα για το πως εξαρτάται η ταχύτητα του ήχου ανάλογα με τη θερμοκρασία:
Η αριστερή στήλη είναι βαθμοί κελσίου, και η δεξιά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

+35 351.96
+30 349.08
+25 346.18
+20 343.26
+15 340.31
+10 337.33
+5 334.33
±0 331.30
-5 328.24
-10 325.16
-15 322.04
-20 318.89
-25 315.72

Το 343 που λες εσύ είναι για 20 βαθμούς, και με κάποιες ορισμένες άλλες συνθήκες (υγρασία, περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο, κλπ) δεδομένες και σταθερές. Αν το μέσο διάδοσης του ήχου είναι το νερό, παραχθεί δηλαδή ένας ήχος μέσα στο νερό, η ταχύτητα διάδοσης του είναι πολύ μεγαλύτερη (νομίζω 5.000 μέτρα το δευτερόλεπτο).
Εδώ όμως μιλάμε για αέρα.

Έμβολο:
Στο αεροβόλο ή πρόωση δίνεται από ένα ελατήριο (το οπλίζουμε εμείς με τη δύναμη των χεριών μας), το οποίο απελευθερωνόμενο σπρώχνει ένα έμβολο (φαντάσου το σαν τρόμπα ποδηλάτου ένα πράμα), η οποία πιέζει αέρα μέσα σε ένα κύλινδρο, ο αέρας οδηγείται στην κάννη πίσω από το σφαιρίδιο, και σπρώχνει το σφαιρίδιο έξω με φόρα.

Όταν το μέσον που πιέζεται είναι αέρας, είναι σα να έχεις ένα ηχείο. Και το ηχείο κινείται (η μεμβράνη του) και σπρώχνει τον αέρα. Έτσι δημιουργούνται κύματα (ηχητικά), που φτάνουν μέχρι τ' αυτιά μας και ακούμε τον ήχο του ηχείου.
Για να φτάσει το κύμα από το ηχείο στο αυτί μας χρειάζεται κάποιος χρόνος, και αυτός είναι που προσδιορίζει την ταχύτητα του ήχου.
Στον αέρα 20 βαθμών και στην επιφάνεια της θάλασσας η ταχύτητα αυτή είναι 343,26 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αν δηλαδή το αυτί σου είναι 343,26 μέτρα μακρυά από το ηχείο, θα ακούσει τον ήχο ένα δευτερόλεπτο ΑΚΡΙΒΩΣ αφού το ηχείο τον παράξει.
(Αυτός είναι και ένας τρόπος για να υπολογίσεις πόσο μακρυά από σένα έπεσε ο κεραυνός: Μετράς δευτερόλεπτα από τη λάμψη μέχρι το μπουμπουνητό, και πολλαπλασιάζεις τα δευτερόλεπτα επί 340. 7 δευτερόλεπτα = 2.400 μέτρα).

Όταν λοιπόν το έμβολο σπρώχνει τον αέρα μπροστά του (για να σπρώξει ο αέρας το pellet), δημιουργεί ένα κύμα. Το κύμα αυτό είναι ΗΧΗΤΙΚΟ με μέσο διάδοσης τον αέρα (αέρα σπρώχνει το έμβολο) και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ταξιδέψει με ταχύητα μεγαλύτερη του ήχου.

Έχεις δηλαδή ένα μηχανισμό που σπρώχνει μια βολίδα για να πάει αυτή γρήγορα. Ο μηχανισμός (εξ ορισμού και κατασκευής του) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάει πιο γρήγορα από μια ορισμένη ταχύτητα. Πως θα πάει πιο γρήγορα η βολίδα?

Στο πυροβόλο τα πράματα είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά.
Εκεί έχουμε μια έκλυση (πολυ απότομη) χημικής ενέργειας, και ταυτόχρονη παραγωγή μεγάλης ποσότητας θερμόΤΑΤΩΝ αερίων τα οποία ψάχνουν να εκτονωθούν. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, το "όριο" της ταχύτητας του ήχου δεν υφίσταται, ή μάλλον μετατοπίζεται πολύ πάνω από τα 340 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Γι' αυτό τα πυροβόλα βάλλουν πράγματι με υπερηχητικές ταχύτητες.

Υ.Γ: Και το δικό μου το Diana "λέει" στα χαρτιά του ότι η ταχύτητα του είναι 360m/sec (με 5,5mm pellet το ίδιο όπλο δίνει 260, για να καταλάβεις τη διαφορά).  ΔΕΝ το πιστεύω.
Αν κάποτε κάνανε μια μέτρηση και έβγαλε τόσο, θα ήταν με εξαιρετικά ζεστό καιρό, σε μεγάλο υψόμετρο, πολλή υγρασία, και η ταχυτητα αυτή θα ίσχυε για τα πρώτα 5 εκατοστά μετά την έξοδο από την κάννη.

Δες και τα χαρτιά του.

Και μη παραμυθιάζεσαι από πράματα που δε στέκουν επιστημονικά. Για να πουλήσει (ή για να κάνει φιγούρα) ο καθένας λεει ό,τι του καπνίσει, και τα ανεβάζει και στο ιντερνετ.

Συνημμένα

• DianaType.jpg
    DianaType.jpg
    317,2 KB · Εμφανίσεις: 47
  • DianaVelocity.jpg
    DianaVelocity.jpg
    119,4 KB · Εμφανίσεις: 19

Επισκέπτης
Τα pcp δεν έχουν έμβολο πιστόνι.
Το rogue που σου έβαλα πάνω το είδες;;;;
Έχει ολόκληρη ηλεκτρονική βαλβίδα απαλευθέρωσης αερίων και τρελές πατέντες.
Κια τέλος ρίχνει βλήμα.357 ίδιο με τα γνωστά magnum περίστροφα!!!!
Θα μπορούσε συμβατικό αεροβόλο με σπαστή κάνη να ρίξει τέτοιο βλήμα ;;;;
Απίθανο εκτός κι αν η ταχύτητα ήταν .... 5 m/sec.

Η μέτρηση ταχύτητας τέλος
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ
γίνεται από όργανο εφαπτόμενο στην κάννη.
Και στα πυροβόλα.
Και σε ραβδωτό τυφέκιο αν μετρήσεις ταχύτητα εκατοντάδες μέτρα από την έξοδο
θα έχει χάσει πάνω από τη μισή.

Τέλος δεν με ενδιαφέρει πραγματικά αν σπάει ή όχι το φράγμα του ήχου
η βολίδα αεροβόλου.

[size=11pt]Η διαφωνία ήταν με τον έκτορα
ο οποίος έλεγε ότι το δικό μου crosman/sheridan  ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ
επειδή πάει με .... υπερηχητικές ταχύτητες !!!!!!
Και ότι λόγω αυτού δεν έχουν ακρίβεια οι βολές.[/size]

Επιμένω ότι με βαριά σφαιράκια που το χρησιμοποιώ εγώ (από 18grains μέχρι και 30grains)
οι βολές είναι τέλειες , αν ξεπεράσεις τη μεγάλη δύναμη που θέλει η σκανδάλη
και το κλώτσημα που συνεπάγεται
(ωστόσο δεν θα το συγκρίνω με πυροβόλα που ρίχνω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικανα και επαναληπτικές).

Επίσης δεν με ενδιαφέρει η τρελή ακρίβεια,
δεν ασχολούμαι αθλητικά ,
δεν πάω για πρωταθλητισμό ή μετάλια.

Οι συνεχείς βολές σε στόχους με στόχο τη μεγάλη ακρίβεια
με κάνουν και βαριέμαι. Νυστάζω ....

Προτιμώ να σπάω μπουκάλια , ντενεκάκια, κουτιά ,
άδειες συσκευασίες του ιατρείου κτλ κτλ κτλ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom