Νέα

Αγορά αυτοκινήτου-αξιόπιστοι έμποροι

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

αγορα μεταχειρισμενου απο μαντρα

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    8

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.471
Πόντοι
456
Αν το αυτοκίνητο έχει πρώτη κυκλοφορία Ελλάδα στο ΚΤΕΟ θα φαίνονται όλα τα χιλιόμετρα από όλα τα ΚΤΕΟ που έχει περάσει.
Κάπου διάβασα πως με τα εισαγωγής κάνουν άλλη πουστιά.
Έχεις ένα ντίζελ από Ιταλία ας πουμε με 300000 χλμ. Πριν το περάσουν πρώτη φορά ΚΤΕΟ στην Ελλάδα του γυρνάνε τα χλμ πχ στα 90000. Την επόμενη φορά που θα περάσει ΚΤΕΟ θα έχει πχ 120000 κοκ και η μαλακία διαιωνίζεται. Ο ένας θα πουλάει στον άλλο ένα αμάξι με γυρισμένα χλμ από την αρχή.

Από περιέργεια μπαίνω καμιά φορά στο mobile.de να δω κανένα μεταχειρισμένο στη Γερμανία αλλά δεν μου φαίνονται και τόσο φτηνά. Πάντως σίγουρα τα μεταχειρισμένα στη Γερμανία δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση από ότι στην Ελλάδα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει στην τελική να εισάγεις ένα μόνος σου.

OP
OP
manaconda13

manaconda13

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Κριτικές
24
Like
2.402
Πόντοι
2.420
Εγω πηρα με 90000 με book service μου κανανε δωρο σερβις λαδια φιλτρα και γεια σας.Απλα εχει βαμμενα 3 μερη.
Πολύ καλή αγορά. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν έχει χτυπήσει ένα φτερό ή μια πόρτα, αρκεί να είναι σωστά επισκευασμένο. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην πάρω αυτοκίνητο με 90000 χλμ κ έχει 200000

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.898
Πόντοι
6.256
Εννοειται ελεγχο σε αντιπροσωπεια παντα.Στα λιζινκ το θεμα ειναι τα χλμ.Αν το ειχε πωλητης και εχει 250000 χλμ θα το παρεις πιο φτηνα αλλα μετα θα πληρωσεις χοντρες ζημιες
Το σημαντικο ειναι να ειναι γνησια τα χιλιομετρα, ομως ελλαδα ειναι ολα υπερεκτιμημενα

superenergy1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2021
Like
1.435
Πόντοι
200
να κανω και εγω μια ερωτηση μηπως καποιος ξερει να μου απαντησει σοβαρα ομως .
βρισκω απο τα γνωστα σαιτ του εξωτερικου αυτοκινητο 4χ4 2000 κυβικα σε τιμη εως 10000 ευρω που το ιδιο μοντελο εδω το βρισκω πανω απο 23000 μεταχειρισμενο .
αν υποθεσουμε οτι το ελεγχο σοβαρα και με δικο μου ανθρωπο και ειναι το αμαξι οκ
ποσο μετα στοιχίζει για να εισαχθει και να κυκλοφορει εδω ελλαδα ?

Arxontas tou skotous

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Ιουν 2022
Κριτικές
34
Like
5.390
Πόντοι
2.836
Εγώ αγόρασα από μάντρα BITROS επί της Γρ. Λαμπράκη Κερατσίνι με 43500KM. 2φορες τσεκ. 1 σε αντιπροσωπεία κ 1 εξειδικευμένο συνεργειο. Τα km ήταν αληθινά μου είπαν. Μόνο φυσιολοκες φθορές έχει βγαλει.Ήταν απο κατασχεση το αυτοκίνητο. Λαχείο είναι να πάρει μεταχειρισμένο πρέπει να το ψάξεις πολύ. ....
Πάντως μακριά από Αuto Marine.....εχω ακούσει ιστορίες από 2 πελάτες από επαρχία να παίρνουν αυτοκίνητα και μόλις βγαίνουν από Αθήνα να τους αφήνουν στο δρόμο.....

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.738
Πόντοι
2.306
εμένα την τζουλια μου την πήρε δώρο η γυναίκα μου να μη της πρηζω το μουνι και να με ξεφορτώνεται να μη μπλέκομαι στα πόδια της.
μεταχειρισμένη εννοείται, λες να μη δουλεύουν οι αερόσακοι;

OP
OP
manaconda13

manaconda13

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Κριτικές
24
Like
2.402
Πόντοι
2.420
εμένα την τζουλια μου την πήρε δώρο η γυναίκα μου να μη της πρηζω το μουνι και να με ξεφορτώνεται να μη μπλέκομαι στα πόδια της.
Αυτές είναι γυναίκες.. Εγώ μια giulietta παλεύω να πάρω και δεν ξέρω από ποιον έμπορο.. Αν ζούσαμε πριν 15 χρόνια βέβαια και δεν υπήρχε το ίντερνετ τώρα θα την είχα πάρει..

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Τράβα σε εξουσιοδοτημένο
Κολλάνε το καλώδιο στον εγκέφαλο και βλέπουν τις όποιες βλάβες
Το σηκώνουν και βλέπουν κι από κάτω.
Παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις

Ο έλεγχος χωρίς επισκευή φτηνά στοιχίζει.
Το έχουν όλες οι αντιπροσωπείες.

Από την εμπειρία τους ξέρουν και που πάσχει το κάθε μοντέλο.

papwolf

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2012
Like
407
Πόντοι
21
Αυτές οι εταιρίες (Spotmechanic, κτλ.) που πληρώνονται για να ελέγχουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πριν την αγορά και δίνουν πλήρη αναφορά στον υποψήφιο αγοραστή για τη κατάσταση του οχήματος, κάνουν δουλειά ή όχι...?
Αξίζει κανείς να τους εμπιστευτεί για να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή όχι...?

BestNotGeorge

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2023
Like
1.135
Πόντοι
206
Αυτές οι εταιρίες (Spotmechanic, κτλ.) που πληρώνονται για να ελέγχουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πριν την αγορά και δίνουν πλήρη αναφορά στον υποψήφιο αγοραστή για τη κατάσταση του οχήματος, κάνουν δουλειά ή όχι...?
Αξίζει κανείς να τους εμπιστευτεί για να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή όχι...?
Εγώ δεν θα εμπιστευόμουνα κανένα τρίτο
Εξουσιοδοτημένο και μόνο

Πλακώσανε οι μεσάζοντες
Συχτήρια
Τι παραπάνω ξέρουνε από τους εξουσιοδοτημένους ?

Νταβάδες ..

ΥΓ
Για μεγαλύτερη σιγουριά
Βρίσκεις εξουσιοδοτημένο στην περιοχή σου
Παίρνεις τηλέφωνο την αντιπροσωπεία
Να σου επιβεβαιώσει ότι είναι εξουσιοδοτημένος

Μετά πράττεις ..

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.675
Πόντοι
736
Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Giulietta που το γράφει με μικρά γράμματα , η άλλη με τα κεφαλαία (μάλλον facelift η νέο μοντέλο ; ) δεν χτυπάει καλά στο μάτι :P

Βασικά η τζούλια είναι άλλο μοντέλο απο αυτά που λέω πιο πάνω ; :confused: Μου φαίνεται υπάρχει και τζούλια και τζουλιέτα ...

• Like
Αντιδράσεις: Termin
OP
OP
manaconda13

manaconda13

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Κριτικές
24
Like
2.402
Πόντοι
2.420
Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Giulietta που το γράφει με μικρά γράμματα , η άλλη με τα κεφαλαία (μάλλον facelift η νέο μοντέλο ; ) δεν χτυπάει καλά στο μάτι :P
Μουνάρες κ οι 2

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.300
Πόντοι
4.546
βρισκω απο τα γνωστα σαιτ του εξωτερικου αυτοκινητο 4χ4 2000 κυβικα σε τιμη εως 10000 ευρω που το ιδιο μοντελο εδω το βρισκω πανω απο 23000 μεταχειρισμενο .
αν υποθεσουμε οτι το ελεγχο σοβαρα και με δικο μου ανθρωπο και ειναι το αμαξι οκ
Ξέρω ότι πληρώνεις τελωνείο και αλλαγή πινακίδων σε ελληνική κυκλοφορία, αλλά σαν κόστος δεν το γνωρίζω να σου πω επ ακριβώς. Σκέψου πάντως ότι εδώ είναι μέσα και η φορολογία, για αυτό εκτοξεύεται η τελική τιμή. Στην Κύπρο παραδείγματος χάριν το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να το βρεις και 1/3 πιο φτηνά από ότι εδώ.

40_xronia_epityxies

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2011
Like
97
Πόντοι
1
Aγοράσαμε ένα χιουντάι ι20 μεταχειρισμένο από την cosmocar vw για την κόρη μου
Me γνωστό τον διευθύνοντα σύμβουλο
Υποτίθεται το πήγαν για έλεγχο

Οταν το πήραμε το πήγαμε σε εξουσιοδοτημένο της χιουντάι
Μεταξύ άλλων, το σοβαρ'οτερο, οι αερόσακκοι δεν δούλευαν.
Κόπηκε τιμολόγιο για την επισκευή στην vw και το πληρώσανε

Σκοτώστρα ..

Δεν θέλω να γαμήσω κανένα. Την κόρη μου θέλω ..
φρικη λεμε

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.909
Πόντοι
9.275
Ανοίγω αυτό το θέμα, μιας και σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο. Επειδή όμως θα το πάρω μέσω εμπόρου,έχω επιφυλάξεις ως προς γυρισμένα χλμ.
Γνωρίζετε ποιοι είναι οι έμποροι που έχουν καθαρά αυτοκίνητα, χωρίς γυρισμένα χλμ;;
Και πώς μπορείς να το καταλάβεις αν είναι γυρισμένα;;
Φίλε για την αγορά μεταχειρισμένου οπλίσου με υπομονή. Μερικά tips:
- Δεν αγοράζεις ελληνικό από νησί ή εισαγωγής από Γερμανία κλπ που είναι 5+ ετών, σίγουρα είναι σάπια (Ιταλία-Γαλλία είναι ΟΚ). Αυτά κόβονται εξαρχής.
- Ζητάς πάντα να δεις το χαρτί από ΚΤΕΟ (υποχρεωτικά υπάρχει) να δεις την ιστορία με τα χιλιόμετρα. 99,9% ότι γράφει ισχύει.
- Ζήτα να δεις και το service book.
- Αν δεν έχουν ΚΤΕΟ και service book χαιρετάς και πας στον επόμενο αμάξι.
- Γενικά οι έμποροι είναι μαφία, ότι και να σου λένε πρέπει να κάνεις τους ελέγχους σου.
- Τα αμάξια από leasing είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές. Αυτό διότι είναι συνήθως σχεδόν καινούργια (3-5 χρόνια) και έχουν όλα πλήρη συντήρηση (συνήθως και επίσημη) διότι είναι μέσα στο συμβόλαιό τους.
- Επίσης οι ιδιώτες απλά θέλουν να ξεφορτωθούν το παλιό τους που άρχισε να έχει προβλήματα. Άρα και εδώ στηρίζεσαι στον δικό σου έλεγχο. Από γυναίκα ιδιώτη συστήνω να αποφύγεις. Συνήθως δεν ξέρουν τίποτα από αμάξια και τα έχουν παρατημένα στην τύχη τους. Μου έτυχε να δω αμάξι κοπέλας που το είχε καθαρό και γενικά εντάξει απέξω και σαλόνι, και όταν άνοιξα το καπώ μόνο που δεν πετάχτηκε ποντίκι να με δαγκώσει. Ήταν μέσα στην μπίχλα και στα χώματα! Επόμενο.
- Ό,τι περάσει τον δικό σου πρώτο οπτικό έλεγχο, πριν το αγοράσεις, το πας στην αντιπροσωπεία για έλεγχο. Εκεί ξέρουν σίγουρα την επίσημη ιστορία του αμαξιού (ό,τι service έγινε επίσημα) και επίσης θα σου πουν τι προβλήματα υπάρχουν, αν υπάρχουν. Η αντιπροσωπία δεν έχει λόγο να σου πει ψέματα, πληρώνονται από σένα, και σε θέλουν για μελλοντικό πελάτη.
- Γενικά, παρά την γενικευμένη μαφία, καλύτερα να πάρεις αμάξι από μάντρα (ή αντιπρόσωπο) μεγάλη και επώνυμη, παρά από μικρό έμπορο. Όσο νάναι μια μεγάλη εταιρία έχει ένα όνομα και δεν θέλει να το χαλάσει. Αλλά οι έλεγχοι που ανέφερα πάντα πρέπει να γίνονται.
- Ότι και να κάνεις πάντα θα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, διαφορετικά όλοι θα έπαιρναν μόνο μεταχειρισμένα.

extaexta

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2009
Like
51
Πόντοι
0
Υπολόγισε την αγορά εκεί + 200 πινακίδες προσωρινές και ασφάλεια για να το οδηγήσεις μέχρι Ελλάδα + βενζίνες διόδια κλπ μέχρι Ελλάδα.
200-250 εκτελωνιστής
150 πινακίδες Ελληνικές
Συν το τελωνείο που είναι ανάλογος το όχημα
+1000 αν είναι Euro 5
+3000 αν είναι πιο παλιό

Ippokratis22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2022
Κριτικές
1
Like
1.162
Πόντοι
206
Απο εμπειριες φίλων μου , ολοι οι έμποροι γυρίζουν χλμ κ αρκετοί τρώνε κ την προκαταβολή κ δε παραδίδουν
Μονο απο ιδιωτη αγορασε κ κάνε υπομονή ή απο επίσημη αντιπροσωπεία , πχ τογιοτα Πασπαλιάρης

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.471
Πόντοι
456
Εγώ τους έχω χρησιμοποιήσει αλλά πάντα ήμουν και εγώ παρών. Μου φάνηκαν πως ξέρουν τη δουλειά τους και έρχονται οργανωμένοι.
Στα μειον είναι πως μερικοί μαντράδες ή και ιδιώτες δεν τους δέχονται.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Εγώ τους έχω χρησιμοποιήσει αλλά πάντα ήμουν και εγώ παρών. Μου φάνηκαν πως ξέρουν τη δουλειά τους και έρχονται οργανωμένοι.
Στα μειον είναι πως μερικοί μαντράδες ή και ιδιώτες δεν τους δέχονται.
Μερικοί μαντράδες σου λένε "φέρε το μηχανικό σου εδώ" κάτι που τις περισσότερες φορές δε γίνεται.Σε τέτοια περίπτωση απλώς τους διαγράφεις.Αν κάποιος ειναι τιμιος,ιδιώτης ή επιχειρηματίας,δεν έχει πρόβλημα να πάει το αμάξι σε ότι έλεγχο θέλεις,φυσικά τον έλεγχο τον πληρώνεις εσύ.

Tommylee

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2016
Κριτικές
1
Like
189
Πόντοι
1
Το σημαντικο ειναι να ειναι γνησια τα χιλιομετρα, ομως ελλαδα ειναι ολα υπερεκτιμημενα
Κοιτα οταν τα βαζουν στην διαγνωση συνηθως φαινεται αν εχουν επεμβει στα χλμ .Τωρα σιγουρια στα μεταχειρο δεν υπαρχει.Ολα μπορουν να γινουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom