Νέα

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

• Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 112K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Πραγματικά από τα πιο ωραία θέματα που έχουν συζητηθεί εδώ, ειδικά για εμάς που είμαστε στα 40ς. Να φανταστείτε εγώ πρόλαβα τη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη να έχει οδούς με τούρκικα ονόματα-η χούντα τα άλλαξε.
Αυτό που δεν διάβασα είναι ένα: με φυσοκάλαμα δεν έπαιζε κανείς; Χάρτινα χωνάκια κ.λ.π. Εμείς βγάζαμε μάτια με αυτά...

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
Πραγματικά από τα πιο ωραία θέματα που έχουν συζητηθεί εδώ, ειδικά για εμάς που είμαστε στα 40ς. Να φανταστείτε εγώ πρόλαβα τη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη να έχει οδούς με τούρκικα ονόματα-η χούντα τα άλλαξε.
Αυτό που δεν διάβασα είναι ένα: με φυσοκάλαμα δεν έπαιζε κανείς; Χάρτινα χωνάκια κ.λ.π. Εμείς βγάζαμε μάτια με αυτά...
ΠΟΛΕΜΟΣ!!!για καποια χρονια ημουν στη Γερμανια και στη γειτονια που μεγαλωσα ζουσαμε κυριως Ελληνες,Τουρκοι,Γιουγκοι,Ιταλοι και λιγοτεροι Γερμανοι.Βγαιναμε κατι απογευματα με τα φυσοκαλαμα εφοδιασμενοι με στραγαλια και αρακα και καναμε πολεμο Ιταλοι-Ελληνες και Γιουγκοι εναντιον Τουρκων και λοιπων Οθωμανων!!!μιλαμε για πραγματικο ΠΟΛΕΜΟ!!!

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
δεν ξέρω τι να πρωτογράψω....είναι τόσα αυτά που έζησα που θα χρειαστούν σελίδες ολόκληρες..ένα μόνο..[size=12pt]σε σημερινό κεντρικότατο σημείο μιας από τις συνοικίες της αθήνας [/size][ ποιό κέντρο δεν γίνεται ]είχαμε γηπεδάκι και παίζαμε μπάλλα 4-5 ωρες την ημέρα...και 50 μέτρα από το σπίτι μου υπήρχε χωράφι που καλλιεργούσαν στάρι...πρίν από 25-27 ΧΡΌΝΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ.......ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς.....

Και κάπου εκεί κοντά ήτανε και τα μπουρδέλα!!! :rockon:
Γιατί δεν τα λες όλα Τάλε; :2funny:

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
όχι ρε flesh , δεν ήτανε κοντά στη φυλής...μιλάω για δυτικά προάστια..στο κέντρο ενός από αυτά....ξιφομαχίες με ξύλινα σπαθιά και κρυβόμαστε στα στάχυα...παίζαμε ομάδες αν τις θυμάστε,ζολί, τον γιατρό....χε..χε..χε..μήλα,κρυφτό...α..ρε νιάτα....και στην εφηβεία μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι,πινγκ πονγκ και η μαλακία σύννεφο.....τι αναμνήσεις μου ξυπνάτε...την εποχή της αθωότητας.....πασχάλης,idols,charms,πάρτυ και να παρακαλάμε τον τύπο που έβαζε τα 45άρια να βάλει μπλούζ για να χορέψουμε με την κοπελιά που είχαμε βάλει στο μάτι...να της πούμε με τρόπο---να τα φτιάξουμε-- και να ακουμπήσουμε λίγο σφιχτά επάνω της για να πάρουμε :jerking: δουλειά για το σπίτι...και το σπυράκι σύννεφο..ρε χέστε με με αυτά που θυμάμαι και έχω πιεί και 1/4 μπουκαλιού τσίπουρο---πάλι--- και είμαι λίγο ....χικ...άντε για τέλος ραντεβού με κοπελιά στις 8 το βράδυ για 5 λεπτά στο σκοτάδι και με δικαιολογία στους γονείς της ότι πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρει ξύστρα...ετών 15 και οι δύο....ένα φιλί στα γρήγορα και μέσα πάλι....επιστημονική φαντασία για την σημερινή νεολαία.....χικ....

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
συμπληρωματικό.....και τώρα τα καλόπαιδα αν δεν είναι prada,armani,lacoste,nautica ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν το φοράνε....και σου λένε κιόλας...αν δεν μου πάρεις adidas δεν ξαναπάω σχολείο......ΧΕΣΤΕ ΜΕ.....ΧΙΚ....

Επισκέπτης
θυμαμαι που καναμε αυτοσχεδιο καρτ. με ενα φαρδυ κοματι ξυλο, και για ροδες βαζαμε τεσσερα ρουλεμαν. που για να τα βρουμε τρεχαμε στα συνεργεια και παρακαλουσαμε να μας τα δωσουνε και οχι να τα πεταξουνε. και μετα σε κατηφορα χωρις μεγαλη κινηση απο αυτοκινητα. οσο για τα φυσοκαλαμα, καναμε σημαδι τα ανοιχτα παραθυρα των λεωφορειων.
και κατι ακομα. πηγαιναμε σε νεοανεγηρομενες οικοδομες, και πηδουσαμε απο τον πρωτο η και τον δευτερο οροφο, στην στην στοιβα με την αμμο που ηταν απο κατω. χωρις να σκεφτομαστε διαστρεμμα, στραμπουληγμα. και η πλακα ειναι οτι δεν παθαιναμε και τιποτα.

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Θεωρώ αυτό το post ένα από τα καλύτερα του site,μού έχετε όλοι φέρει στό μυαλό τόσες αναμνήσεις από την ώραία εποχή της ανεμελιάς.
θυμήθηκα κάτι που είχα διαβάσει και τό μοιράζομαι μαζί σας:

Υπάρχουν 4 πράγματα στη ζωή που δέν μπορείς να ανακτήσεις:
-Η πέτρα όταν ριχτεί
-Η λέξη όταν ειπωθεί
-Η ευκαιρία άμα χαθεί
-Ο χρόνος όταν περάσει

al capone

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
για τα φυσοκαλαμα που λετε εμεις ειχαμε ανακαλυψει κατι πιο γερο και δυνατο περναμε τα πλαστικα καλαμια που  χρησιμοποιουν για τα βαζουν μεσα στα κλουβια των ωδικων πουλιων
και για πυρομαχικα πλαστελινι μιλαμε για το οπλο

νανε καλα αυτος που ανοιξε αυτο το θεμα

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.937
Πόντοι
6.925
Οι περιγραφές για τα απλοικά αυτοσχέδια παιγχνίδια που είχαμε τότε ( εγώ τα κατασκέυαζα από χαρτονι κιας είχα μερικά playmobil lego κλπ.) έρχονται σε τοση αντίθεση με τα πολύπλοκα φανταχτερά βιομηχανοποιημενα παιχνίδα της σημερον. Η κόρη μου (1 ετους) πιστευει ότι καθε αντικειμενο εχει ενα κουμπακι που βγαζει ηχους μουσικες ή κουνιεται.... Από βδομαδα θα παω 10 μερες στο χωρο που περασα καλοκαιρια από 1-6 ετων. Το περιμένω ...

Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
184
Πόντοι
1
Θυμαμαι οταν αραζαμε στην πλατεια Βικτωριας και γεμιζαμε σακουλες πολυμπακ και πηγαιναμε στη Φυλης και τις πεταγαμε μεσα στα μπουρδελα και φευγαμε τρεχωντας.Εγω, ο Αντρεας ,ο Βασιλης,ο Σωτηρης,ο Αλεκος,ο Σπυρος,ο Μπαμπης και αλλοι. Ετος 1984-1985.Οσοι ξερουν το τραγουδι του Λ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ TO ΑΓΑΛΜΑ,αυτο ειναι  στο κεντρο αυτης της πλατειας.

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
ποιος μπορει να ξεχασει μιχαλη ρακιντζη στην δεκαετια του 80 να τραγουδαει "μωρο μου φαλτσο" κωστα τουρνα......
απιθανες εποχες......

Rdelos

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
ποιος μπορει να ξεχασει μιχαλη ρακιντζη στην δεκαετια του 80 να τραγουδαει "μωρο μου φαλτσο" κωστα τουρνα......
απιθανες εποχες......

Ξεχνας το "εισαι σαν κουνελι","ο πουφ" κτλ!!!
Α ρε μιχαλαρα σε γαμησε η γιουροβισιον!!!

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Ξεχνας το "εισαι σαν κουνελι","ο πουφ" κτλ!!!
Α ρε μιχαλαρα σε γαμησε η γιουροβισιον!!!
"ετσι ξαφνικα"...."η μορφη σου δεν ξεχνιετε.."συνεργασια με gillan....
για οποιους "ξερουν" η γιουροβισιον δεν αγγιξε τον μιχαλη... 

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Διαβάστε και περιμένω σχόλια....

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να
μεγαλώσεις σαν παιδί...''

τα σημερινα είναι αποβλακωμενα με το xbox που τους πηρε ο μπουλης ο πατερας.
Ναι εγω ημουν τυχερος (1976)
και παιζαμε και με φυσοκαλαμα και πετροπολεμο

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Και να θυμηθω και γω....το τελος καθε χρονιας στο σχολειο ..... ξεπατωναμε τα θρανια....και με το ξυλο καναμε καταβαση απο τις σκαλες...δυο δυο....χαμος απο θορυβο,οχλαγωγια,ντου σε αλλα τμηματα ιδιας ταξης......και το περιφημο σφυριξε....(βασανιστηριο) αλλα πολυ γελιο....γμτ...τι μνημες ειναι αυτες μεσημεριατικα....???? :headbang:

lykaki

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
Τα ομορφα παιδικα χρονια μου τα περασα σε μια γειτονια προσφυγικων σπιτιων σε εναν λοφο καπου στην Αθηνα..... :)
Δεκαετια `70 , και θυμαμαι ακομη τον αποηχο απ`τις ερπυστριες των τανκς τις νυχτες του πολυτεχνειου........ :'(
Υπηρχε το απαραιτητο μικρο μαγαζακι της γειτονιας που ηταν λιγο απ`ολα .Μπακαλικο , ψιλικα ,γαλακτοπωλειο , μαναβικο...... :rolleyes:

....και τρυπωναμε καμποσα πιτσιρικια για να παρουμε τα πασιγνωστα τοτε παγωτα γρανιτα "μπομπονελλα" , και ξαφριζαμε τα μεταλλικα κουτια με τα μπισκοτα πτι-μπερ και μιραντα του κακομοιρη κυρ-Σπυρου , ο οποιος ηξερε οτι θα εχει ετσι κι αλλιως απωλειες απ`τις κλεψιες μας .Που να ελεγξει τοσα πιτσιρικια ταυτοχρονα .

Μετα πηγαιναμε στο σπιτι της γρηας μαγισσας , ενα μισοερειπωμενο χαλασμα πανω στον λοφο σε μια στροφη , και την κατασκοπευαμε που εφτιαχνε μαγικο φιλτρο :uglystupid: σ`ενα μεγαλο καζανι που εβραζε στην μικρη αυλη της .Αργοτερα , διαπιστωσαμε πως εβραζε τα ρουχα της γι`απολυμανση...... :headbang:

Ειχαμε κανει διαγωνισμο , ποιος θα μαζεψει τις περισσοτερες γατες μεσα σ`ενα αδειο βαρελι πετρελαιου, το οποιο φυλαγαμε σ`ενα σκοτεινο υπογειο και κλειναμε με καπακι , ωσπου μετα απο μερικες μερες , αρχισαν οι νυκοκυραιοι να ψαχνουν τα γατια τους ..... :tickedoff:

Αρπαξαμε το ξυλο της αρκουδας απο τους πατεραδες μας , :bottom: και οι γατες βρωμοκοπαγαν πετρελαιο για εναν μηνα .Δεν μας ξαναπλησιασαν παντως , ειδικα οταν βαλαμε φωτια σε μερικες απ`τις ουρες τους ! :2funny: :2funny:

Τα τουρνουα ποδοσφαιρου μ`εκεινες τις υποτιθεμενες μπαλες απο πανια και δερματα , μεχρι που καποιοι πατεραδες μας αγορασαν "κανονικες" απ`το μοναστηρακι, και η σκονη στα στενα δρομακια απο τα σουτ και τα φαουλ , σηκωνοταν συννεφο..... :dancing:
Φωναζαν οι μαμαδες για τις μπουγαδες τους....

Καποιες φορες, πηγαιναμε αργα το βραδυ και κλεβαμε τις γλαστρες απο τις αυλες , και τις βαζαμε κατα μηκος του δρομου..... :grin:
Οπου βρισκαμε μπουγαδα με κυλοτες και μεγαλα σουτιεν  :rockon:, τα απλωναμε και αυτα στον δρομο , και το επομενο πρωι κατεβαιναν ολες οι γυναικες μικρες και μεγαλες βριζοντας και ψαχνοντας η καθε μια τα δικα της  :2funny: :2funny:

Οι μαχες με την κατω , αλλα και την απο πανω γειτονια ηταν σε καθημερινη βαση απαραιτητες για την διατηρηση της καλης μας σωματικης και νοητικης υγειας !
Αλλοτε με πετρες , φυσοκαλαμα , αλλα και με ντοματες ,αυγα και πατατες.. :2funny:

Το τι ξυλο ειχαμε φαει για τα καθε τοσο σπασμενα τζαμια , δεν περιγραφεται.. :helpplea:

Το τι κολπα σκαρφιζομαστε για να περνανε ασχημες ωρες οι τοτε σπασικλες γεροι της γειτονιας που φωναζαν την αστυνομια οποτε παιζαμε στον δρομο μπαλα , ηταν ανεπαναληπτα....
Μια φορα μπηκαμε στην τουαλεττα του κυρ-χαφιε/πετρου (εξωτερικη σε αυλη), και του βαλαμε στο μπουκαλι με το οινοπνευμα που εβαζε μετα το ξυρισμα ,.....ακοαφορτε !
Τα ουρλιαχτα του ακουστηκαν μεχρι και 10 τετραγωνα μακρυα... :uglystupid:

Αυτα ολα κρατησαν για 10-12 χρονια , και μετα αρχισαμε σαν παλικαρακια και μεις να ερωτευομαστε τις πιτσιρικες της γειτονιας , να κανουμε φαλτσες κανταδες και ν`ακουμε μπινελικια απο τις μαναδες τους , αρχισαμε και τις μπουρδελοτσαρκες , τις κοπανες απ`το σχολειο, και κρυφες επισκεψεις στο κοντινο τσοντοσινεμα , την περιοδο που ο μεγιστος Γκουζγκουνης ηταν στις δοξες του..... :dancing:
Εκεινες οι ταινιες καθως και οι ατακες που ακουγονταν απο παρεες ηταν ολα τα λεφτα ! :2funny: :2funny:
Μιλαμε για ποοοολυ γελιο !

Σημερα προσπαθω στα παιδια μου να παρεχω τα αναγκαια , και τα μαθαινω να ειναι αυταρκη και να μην εξαρτωνται απο οτιδηποτε αχρηστο.....

Παιζω μαζι τους εκεινα τα παιχνιδια που επαιζα τοτε , και τα μαθαινω ν`αγαπουν την φυση.....
Ειναι το ελαχιστο που μπορω να κανω....

Rdelos

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
"ετσι ξαφνικα"...."η μορφη σου δεν ξεχνιετε.."συνεργασια με gillan....
για οποιους "ξερουν" η γιουροβισιον δεν αγγιξε τον μιχαλη... 
Δυστυχως τον αγγιξε φιλε Νικ.Και οι μονοι που τον θυμουντε για τα αλλα τραγουδια του πλην του SAGAPO
ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου.Περασε με μια κινηση στην cult ιστορια πλεον!

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κ είχε κ γκόμενα την γειτόνισσά μου(τότε μουνάρα) την Σοφία Αρβανίτη.

Rdelos

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μιλαμε για το μουνι εκεινη την εποχη.Και εδινε και την εντυπωση οτι την περναγε την κρεμα στο γαλακτομπουρεκο και οτι δεν ηταν κανενα αβγαλτο πορνιδιο!Τι να κανεις...περασμενα μεγαλεια.Πραγματικα ομως πρεπει να εχει μετανοιωσει χοντρα που πηγε στην βιζιον!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγώ είχα Märklin. To θυμάται κανείς? Τα ηλεκτρικά τρενάκια - μοντέλλα (ας είναι καλά ο πατέρας μου). Χάρη σ' αυτά έμαθα να μαστορεύω).

Ήμουνα προνομιούχος τότε ο πιτσιρικάς?

Συνημμένα

• Marklin1.jpg
    Marklin1.jpg
    21,1 KB · Εμφανίσεις: 22
  • Marklin2.jpg
    Marklin2.jpg
    24,8 KB · Εμφανίσεις: 20

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom