Νέα

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

• Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 112K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.096
Πόντοι
17.085
:rockon:  :grin:
dukesofhazzard800x600hx0.jpg

Herculas

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
18
Like
1.214
Πόντοι
6.765
QUIZ

Στο σεισμό του 81 τι έπαιζε εκείνη την ώρα η τηλεόραση ( θυμάμαι πάνω κάτω τη σειρά ο τίτλος μου διαφεύγει )

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δυστυχώς φιλαράκο τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν όπως παίξαμε εμείς, δεν έχουν φίλους και παρέες στην γειτονιά όπως είχαμε εμείς, δεν, δεν, δεν... Στα μπαλκόνια μεγαλώνουν και στις πυλωτές. Τις προάλλες έβλεπα απέναντι από το σπίτι μου 2 κοριτσάκια 8-10 χρονών να βολτάρουν γύρω-γύρω από την πυλωτή με τα ποδήλατά τους. Σε κάποια φάση κατέβηκε η μάνα τους και τα έβγαλε στον δρόμο (που, σημειωτέων, είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ) να κάνουν μια 10λεπτη βόλτα πάνω κάτω υπό την αδιάκοπη επίβλεψή της φυσικά. Μετά τα έβαλε πάλι μέσα και συνεχίσαν το γύρω-γύρω στην πυλωτή...
Εμείς στα 10 μας χρόνια παίρναμε τα ποδήλατα και πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ για βόλτες ρε πούστη μου...
Τώρα... Internet... X-Box... Playstation... παιχνίδια με το κινητό... και το χειρότερο είναι ότι τα κουβαλάνε όλα αυτά ακόμη και στις καλοκαιρινές τους διακοπές!!! ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή!!!!
Εμένα θα μου μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου η εξής σκηνή (για πρόσφατα μιλάω), όταν για κάποια περίοδο της ζωής μου είχα νοικιάσει διαμέρισμα σε στενό δρομάκι "πράσινης" περιοχής:
Στην απέναντι πολυκατοικία υπήρχε μπαλκονάκι περίπου διαστάσεων 5m x 0,80m, και στο διαμέρισμα ζούσε οικογένεια με έναν πιτσιρικά 3-4 χρόνων. Του είχαν πάρει και τρίτροχο ποδηλατάκι. Το μπαλκόνι ήταν ασφαλές, δηλαδή το κάγκελο προστάτευε τον πιτσιρικά απο το να πέσει κάτω. Το ποδηλατάκι ήταν στο μπαλκόνι (που να χωράει ΚΑΙ αυτό στο σπίτι, προφανώς).
Ο πιστιρικάς έβγαινε στο μπαλκόνι, ανέβαινε μόνος του πάνω στο τρίτροχο (ξέρετε, αυτά που τα πετάλια είναι πάνω στη μπροστινή ρόδα) και πετάλιζε απο τη μια άκρη του μπαλκονιού στην άλλη. Πέντε μέτρα.
Φτάνοντας στην άκρη, δε χώραγε στο 0,80 να κάνει μανούβρα, οπότε κατέβαινε, γύριζε με τα χέρια το ποδηλατάκι 180 μοίρες, και ξανακαβάλαγε πεταλίζοντας πάλι 5m αντίθετα.
Και αυτό γινόταν συνέχεια.... 5 - 5 τα έκανε τα μέτρα ο φουκαράς.
Με είχε πιάσει μελαγχολία που τον έβλεπα! Σα ζωάκι σε κλουβί ήταν!
Και επειδή εγώ είχα μεγαλώσει σε άπλα (και ευτυχώς και για τα παιδιά μου το κατάφερα), η σκηνή αυτή στο μπαλκόνι μου έχει καρφωθεί, και δε θα τη βγάλω ποτέ...

Οι άνθρωποι τη δεκαετία του 50 και του 60 πούλαγαν τα χωράφια τους και ερχόντουσαν στην πόλη αγοράζοντας διαμέρισμα! Ένα κουτί, που όμως είχε μπάνιο, ζεστό νερό, θέρμανση...
Και έτσι έγινε η πόλη (όλες οι πόλεις μας) τα σκατά που είναι, και έτσι γίνονται και οι παραλίες μας τα σκατά που είναι, γιατί όλοι αυτοί, αισθάνονται κάποια στιγμή την ανάγκη να βγουν απ το κουτί τους και να πάνε κάτω έστω απο μια λαμαρίνα, για να βλέπουν λίγο θάλασσα.
Π.χ. Λούτσα, παραλία Κερατέας, παραλία Κυπαρισίας, κλπ κλπ κλπ... Δρόμοι 3 μέτρων πλάτους, βόθροι (αντί για αποχέτευση), κλάνει ο δίπλα και τον ακούς το μεσημέρι.

Αλλά η αεροτομή στο ΙΧ, αεροτομή!

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
για να μην πω για τις αυτοσχέδιες κροτίδες που φτιαχναμε με μπαρουτι και φυτίλι το Πάσχα...
αφού ειμαστε αρτιμελης σήμερα πάλι καλά!

Αυτές οι κροτίδες ήταν γάμησέ τα !!! Μερικές φορές, αδειάζαμε τους παλιούς, στρογγυλούς κάδους των απορριμάτων, τους γυρίζαμε ανάποδα και τους βάζαμε πάνω από την κροτίδα...Είχε τύχει ο κάδος να φτάσει και στα καλώδια της ΔΕΗ σε ύψος!!! :rockon:

Τα απλά μπομπάκια, τα βάζαμε στις τρύπες των τούβλων στα γιαπιά της γειτονιάς, και τα διέλυαν...Το άλλο πρωί, ακούγαμε τους εργάτες να χώνουν μπινελίκια :2funny:

Μιας και μιλάμε για slow που χορεύαμε με τις γκομενίτσες... να θυμήσω και το "Poor man's Moody Blues" των Barcley James Harvest!

Πακέτο με "knights in white satin" :rockon:

QUIZ

Στο σεισμό του 81 τι έπαιζε εκείνη την ώρα η τηλεόραση ( θυμάμαι πάνω κάτω τη σειρά ο τίτλος μου διαφεύγει )

"Το φως του αυγερινού", με Αλμπέρτο Εσκενάζι... :rockon:

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Να γράψω και εγώ με την σειρά μου.
Έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά στο Μπουρνάζι.
Θυμάμαι και εγώ σαν παιδί ότι φτιάχναμε τόξα από κλάρες μουριάς και για βέλη παίρναμε και βάζαμε ψιλά καλάμια που βρίσκαμε στις καλαμιές,τότε υπήρχαν αρκετές καλαμιές εδώ στην περιοχή.
Επίσης φτιάχναμε φυσοκάλαμα από πλαστική βέργα που βάζουν στα κλουβιά με τα πουλιά.
Είχαμε ένα μαγαζίεδώ στην γειτονιά που είχε ζωοτροφές και διάφορα αξεσουάρ κλουβιά,καλάμια για κλουβιά,ποτίστρες,ταίστρες και πολλά άλλα.
Ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα μαγαζί χρωματοπωλείο και αγοράζαμε τον στόκο για τα τζάμια όσοι τον θυμούνται με το κιλό.
Πήγαινα το πρωί και έπαιρνα 1 κιλό στόκο τον έβαζα στην τσέπη μέσα σε μια σακούλα νάιλον για να μην ξεραίνεται τον έκανα μικρά μπαλάκια μέσα στο φυσοκάλαμο και βουρ για τον στόχο.
Το μεσημέρι τελείωνε ο στόκος και ξανά την άλλη μέρα πάλι τα ίδια.
ΑΧΧΧΧΧΧ τι ωραία χρόνια τότε.........

Επισκέπτης
Ρε μάγκες θυμάται κανείς το περιοδικό Βαβούρα? είχε κάτι κουλές ιστορίες με εναν υπερφυσικό μπεμπε και με έναν που έμπαινε σε ένα καθρέφτη και η ζωή ήταν ανάποδη? και το γκολλλ ήταν ωραίο περιοδικό!

Εγώ θυμάμαι και κάτι άλλα περιοδικά: Ταρατατά, Μπόμπος και Σωφεράκι!!! :cheesy:

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Τον "Πατούχα" έπαιζε στον σεισμό του 81 το χαζοκούτι

Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
184
Πόντοι
1
Το τραγουδι υμνος για μας πρεπει να ειναι του Μαζωνακη, το θελω να γυρισω στα παλια.
:grouphug: :grouphug:

bigpipis7

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2006
Κριτικές
29
Like
527
Πόντοι
5.855
:booty: ποιος δε θυμαται Μπλεκ,Αγορι,Σωφερακι,Μοντατορε,Μικρο Ηρωα......
Σπορτ μπιλλυ,Χαιντι,Μαγια μελισσα,Καντι καντι...........................
τις ντισκο,το σταθη ψαλτη,τους ποσεραδες στο μεταλ
αλλα πανω απο ολα την μοναδικη ΑΘΩΟΤΗΤΑ που πλεον δεν υπαρχει,το ξυλο και τη μπαλα που παιζαμε,τα φυσοκαλαμα,τισ σφεντονες,το χουφτωμα στις γκομενες στο δρομο  και οτι κοιμομασταν με ανοιχτα τα παραθυρα και τις πορτες το καλοκιαιρι..... :rockon:

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Tη Φρουτοπια τη θυμαστε; Πικος Απικος, Αιμιλιος Μηλο . Το Youtube δεν εχει κατι απο Φρουτοπια!

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom